Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku
baš, a to što je Rumunjska 500 godina bila pod turcima? pričaj bolje kako ti je bilo sa pičkom na koncertuupravo_sa_jebachine wrote:jesu jer im boljševici i marksisti razjebali zemlju, sada neoliberalna vlast ima par godina pokušava spasiti što se spasit može
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
?!?asilovski wrote:baš, a to što je Rumunjska 500 godina bila pod turcima? pričaj bolje kako ti je bilo sa pičkom na koncertuupravo_sa_jebachine wrote:jesu jer im boljševici i marksisti razjebali zemlju, sada neoliberalna vlast ima par godina pokušava spasiti što se spasit može
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Vlad III. Cepeš (rum.: Vlad Țepeș), poznat i kao Vlad Nabijač te Vlad Drakula (o.1431. - 1476.), vlaški knez i borac protiv Turaka.
U povijesti je, osim po svom angažmanu u borbama protiv osmanske ekspanzije, poznat i kao inspiracija za glavni lik u romanu Brama Stokera Drakula iz 1897. godine.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Vlad_III._Tepe%C5%A1
U povijesti je, osim po svom angažmanu u borbama protiv osmanske ekspanzije, poznat i kao inspiracija za glavni lik u romanu Brama Stokera Drakula iz 1897. godine.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Vlad_III._Tepe%C5%A1
2014-04-11
Konačno 1877. Rumunjska je proglasila nezavisnost, čime je okončana gotovo 500 godina duga dominacija Osmanlijskog carstva
Kermit-
2014-04-17
Azila nabijem li te ja na kolac vidit ćeš tko je bio 500 godina pod Turcima.
2014-04-11
Dominiacija .....samo nisu smjeli ući unutra.asilovski wrote: Konačno 1877. Rumunjska je proglasila nezavisnost, čime je okončana gotovo 500 godina duga dominacija Osmanlijskog carstva
2014-04-11
Moš mislit vazalna zaostala država, pa na Dunavu danas imaš na jedra čamce i to iste takve kakve su koristili u neolitiku, ono lijepo za vidjeti ali jeblo sebe...RayMabus wrote:Dominiacija .....samo nisu smjeli ući unutra.asilovski wrote: Konačno 1877. Rumunjska je proglasila nezavisnost, čime je okončana gotovo 500 godina duga dominacija Osmanlijskog carstva
Kermit-
2014-04-17
Vlad Tepeš , JUlije Cezar , Jessi Jamess su ista osoba ....duše se inkarniraju a ovaj lik je živio ova tri života.
Nabijem li te ja na kolac vidit ćeš dominaciju.
Nabijem li te ja na kolac vidit ćeš dominaciju.
2014-04-11
Da li znate da je Mabus
Okasnio danas na bus.
Okasnio danas na bus.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Otprilike AL NIJE TI TO SRBIJA.asilovski wrote:Moš mislit vazalna zaostala država, pa na Dunavu danas imaš na jedra čamce i to iste takve kakve su koristili u neolitiku, ono lijepo za vidjeti ali jeblo sebe...RayMabus wrote:Dominiacija .....samo nisu smjeli ući unutra.asilovski wrote: Konačno 1877. Rumunjska je proglasila nezavisnost, čime je okončana gotovo 500 godina duga dominacija Osmanlijskog carstva
MAĐARSKA JE BILA 200 GODINA OKUPIRANA I POD TURCIMA.
OVI NISU.
ZASLUGA OVOG LIKA :
VLAD NABIJAĆ
2014-04-11
Inače jedan od ključnih dokaza o nepostojanju renkarnacije je taj što svaki poklonik te nemoguće gnoze uvijek ističe da je u prošlom životu bio Napoleon, Mojsije, Kolumbo, Da Vinci, Marylin Monroe,ili šta ja znan,Franjo Ferdinand.
Koliko ja pratim te bedastoće,još nisam čuo da je netko rekao kako je u prošlom životu bio nekakav Marko Marković,zemljoradnik iz Glavica Donjih.
Koliko ja pratim te bedastoće,još nisam čuo da je netko rekao kako je u prošlom životu bio nekakav Marko Marković,zemljoradnik iz Glavica Donjih.
2014-04-22
Baš me brige u šta ti viruješ.jastreb wrote:Inače jedan od ključnih dokaza o nepostojanju renkarnacije je taj što svaki poklonik te nemoguće gnoze uvijek ističe da je u prošlom životu bio Napoleon, Mojsije, Kolumbo, Da Vinci, Marylin Monroe,ili šta ja znan,Franjo Ferdinand.
JUlije Cezar , Vlad Tepeš , Jessie James ista osoba.
DOšli TUrci u RUmunjsku a s druge strane JUlije Cezar.
2014-04-11
Vlad Dracula je imao specifičan smisao za humor o čemu svjedoče brojne anegdote koje su ispričane o njemu..
- uvjeren u svoju nadmoć, na glavni trg Trgovišta postavio je zlatni pehar i izjavio da ga može uzeti tkogod želi. Nitko ga nije dirao, a kamoli ukrao...
- jedan trgovac se požalio Drakuli da mu je netko ukrao 160 zlatnika. Drakula mu je obećao da će pronaći zlatnike i naredio da iz snjegovog osobnog trezora donesu 161 zlatnik. U međuvremenu, lopov je uhvaćen i nabijen na kolac. Trgovac je prebrojao zlatnike koje mu je dao Vlad i odmah izjavio da je jedan viška što ga je spasilo jer bi u suprtonom i njega čekao kolac.
- kad su dvojica turskih izaslanika odbila skinuti turbane uz obrazloženje da ih nikad ne skidaju, Vlad je naredio da im u turbane zabiju čavle i tako ih još više učvrste na glavama.
- zabrinut velikim brojem izgladnjelih siromaha u njegovoj zemlji, sve je okupio u jednoj velikoj dvorani i počastio ih bogatom večerom. Nakon večere, upitao ih je da li žele biti bez briga i imati sve na svijetu. Nakon masovnog »da«, naredio je spaljivanje dvorane i svih onih koji su bili unutra. Obrazloženje : »ne želim da u mojoj zemlji bude siromašnih ljudi«
- Ugledavši jednog seljaka sa pocepanom odjećom, upitao ga je gdje mu je žena. Nakon što je jadnica stigla, nabijo ju je na kolac (iako ga je muž preklinjao da to ne učini te da je zadovoljan svojom ženom) uz obrazloženje da slabo brine o svom mužu. Nakon toga, naredio je jednoj drugoj ženi da se uda za seljaka uz upozorenje da bude bolja nego prethodna..
Vlad Dracula je imao specifičan smisao za humor o čemu svjedoče brojne anegdote koje su ispričane o njemu..
DOĐI MAMICI.
- uvjeren u svoju nadmoć, na glavni trg Trgovišta postavio je zlatni pehar i izjavio da ga može uzeti tkogod želi. Nitko ga nije dirao, a kamoli ukrao...
- jedan trgovac se požalio Drakuli da mu je netko ukrao 160 zlatnika. Drakula mu je obećao da će pronaći zlatnike i naredio da iz snjegovog osobnog trezora donesu 161 zlatnik. U međuvremenu, lopov je uhvaćen i nabijen na kolac. Trgovac je prebrojao zlatnike koje mu je dao Vlad i odmah izjavio da je jedan viška što ga je spasilo jer bi u suprtonom i njega čekao kolac.
- kad su dvojica turskih izaslanika odbila skinuti turbane uz obrazloženje da ih nikad ne skidaju, Vlad je naredio da im u turbane zabiju čavle i tako ih još više učvrste na glavama.
- zabrinut velikim brojem izgladnjelih siromaha u njegovoj zemlji, sve je okupio u jednoj velikoj dvorani i počastio ih bogatom večerom. Nakon večere, upitao ih je da li žele biti bez briga i imati sve na svijetu. Nakon masovnog »da«, naredio je spaljivanje dvorane i svih onih koji su bili unutra. Obrazloženje : »ne želim da u mojoj zemlji bude siromašnih ljudi«
- Ugledavši jednog seljaka sa pocepanom odjećom, upitao ga je gdje mu je žena. Nakon što je jadnica stigla, nabijo ju je na kolac (iako ga je muž preklinjao da to ne učini te da je zadovoljan svojom ženom) uz obrazloženje da slabo brine o svom mužu. Nakon toga, naredio je jednoj drugoj ženi da se uda za seljaka uz upozorenje da bude bolja nego prethodna..
DOĐI MAMICI.
2014-04-11
Nagazili na gohvno al doslovno.
Upali u Rumunjsku a s druge strane JUlije Cezar.
Iako je nabijanje na kolac poznato već od doba starih Persijanaca, vjerojatno je takav način ophodnje prema neprijatelju Vlad III prvi put vidio za vrijeme zatočeništva u Istanbulu. Očito mu se taj narodni običaj svidio pa ga je obilato primjenjivao i u svojoj zemlji, pritom dodavši određene novitete. Ljude je nabijao u obliku kruga te obavezno na brdima i ostalim lako uočljivim mjestima. Pošto nije previše mario za kvalitetu već je sve karte bacao na kvantitetu, uveo je masovno nabijanje na kolac. Kad je turski sultan u svom pohodu protiv Vlada ispred prijestolnice Trgoviše ugledao prizor od 20.000 ljudi nabijanih na kolac i poredanih uz cestu (tkz. »Šuma nabijenih«), odmah je naredio povlačenje iako je imao 4 puta više vojnika nego Drakula. Ukupan broj ljudi koji je završio na kolcima sa vrijeme njegove vladavine nemoguće je odrediti.
Upali u Rumunjsku a s druge strane JUlije Cezar.
Iako je nabijanje na kolac poznato već od doba starih Persijanaca, vjerojatno je takav način ophodnje prema neprijatelju Vlad III prvi put vidio za vrijeme zatočeništva u Istanbulu. Očito mu se taj narodni običaj svidio pa ga je obilato primjenjivao i u svojoj zemlji, pritom dodavši određene novitete. Ljude je nabijao u obliku kruga te obavezno na brdima i ostalim lako uočljivim mjestima. Pošto nije previše mario za kvalitetu već je sve karte bacao na kvantitetu, uveo je masovno nabijanje na kolac. Kad je turski sultan u svom pohodu protiv Vlada ispred prijestolnice Trgoviše ugledao prizor od 20.000 ljudi nabijanih na kolac i poredanih uz cestu (tkz. »Šuma nabijenih«), odmah je naredio povlačenje iako je imao 4 puta više vojnika nego Drakula. Ukupan broj ljudi koji je završio na kolcima sa vrijeme njegove vladavine nemoguće je odrediti.
2014-04-11
A i ti si cijepljen protiv mašte i igre. Tak recimo mi kad god se vozimo po AT i prolazimo kraj nekih dvoraca ja kažem kak bih rado da sam se rodila u to vrijeme i da sam bila u istom princeza, kraljica ili carica, kak bih uživla u šetnjama, jahanju, lovu, zabavama, uglavnom čisti hedonizam. A muž me prekine u maštanju i veli, a kaj ti nikad ne padne na pamet da si mogla tam bit i pralja ili kuharica pa rintat dan i noć? Ah mislim, pa tko o tome mašta? Tak i ti Jastrebe, uopće nisi romantičan.jastreb wrote:Inače jedan od ključnih dokaza o nepostojanju renkarnacije je taj što svaki poklonik te nemoguće gnoze uvijek ističe da je u prošlom životu bio Napoleon, Mojsije, Kolumbo, Da Vinci, Marylin Monroe,ili šta ja znan,Franjo Ferdinand.
Guest- Guest
Vlad Tepeš je osoba koja je spasila istocnu Evropu a vjerovatno i cijelu da ne bude islamizirana ....a eto pripisuju mu se negativne osobine a lik je kljucan i sudbonosan za smjer svijeta.
Toliko je iztraumizira Turke da su ih zaobilazili u širokom luku.
2014-04-11
je prapraprapradjed Ivanu Tepešu?RayMabus wrote:Vlad Tepeš je osoba koja je spasila istocnu Evropu a vjerovatno i cijelu da ne bude islamizirana ....a eto pripisuju mu se negativne osobine a lik je kljucan i sudbonosan za smjer svijeta.
Guest- Guest
Jesam. Eto,u tom prošlom životu ti si recimo bila pralja koja je rintala u nekom polumračnom podrumu Tahijeva dvorca,a ja sam bio nekakav raznosač rublja.Eva wrote:A i ti si cijepljen protiv mašte i igre. Tak recimo mi kad god se vozimo po AT i prolazimo kraj nekih dvoraca ja kažem kak bih rado da sam se rodila u to vrijeme i da sam bila u istom princeza, kraljica ili carica, kak bih uživla u šetnjama, jahanju, lovu, zabavama, uglavnom čisti hedonizam. A muž me prekine u maštanju i veli, a kaj ti nikad ne padne na pamet da si mogla tam bit i pralja ili kuharica pa rintat dan i noć? Ah mislim, pa tko o tome mašta? Tak i ti Jastrebe, uopće nisi romantičan.jastreb wrote:Inače jedan od ključnih dokaza o nepostojanju renkarnacije je taj što svaki poklonik te nemoguće gnoze uvijek ističe da je u prošlom životu bio Napoleon, Mojsije, Kolumbo, Da Vinci, Marylin Monroe,ili šta ja znan,Franjo Ferdinand.
I jednog dana,razumiješ ti mene,ja dobijem zadatak da u Tahijev dvorac donesem prljav veš.
I ja donesem veš i to baš u taj podrum gdje ti rintaš.
A ja sam dobio zadatak da čekam dok se opere rublje. I osuši.
I dok se rublje osuši mi odlučimo prekratiti vrijeme i ubiti dosadu.
I eto romantike.
2014-04-22
Nemam pojma.
Samo znam da nas ceka nova bitka.
26
The slavish people through luck in war
Will become elevated to a very high degree:
They will change their Prince, one born a provincial,
An army raised in the mountains to pass over the sea.
27
Through fire and arms not far from the Black Sea,
He will come from Persia to occupy Trebizond:
Pharos, Mytilene to tremble, the Sun joyful,
The Adriatic Sea covered with Arab blood.
----
Prvo ćete ukinit emanicpaciju .......pa se onda vidimo na bojnom polju.
POBIJTE IH NJEŽNO.
Samo znam da nas ceka nova bitka.
26
The slavish people through luck in war
Will become elevated to a very high degree:
They will change their Prince, one born a provincial,
An army raised in the mountains to pass over the sea.
27
Through fire and arms not far from the Black Sea,
He will come from Persia to occupy Trebizond:
Pharos, Mytilene to tremble, the Sun joyful,
The Adriatic Sea covered with Arab blood.
----
Prvo ćete ukinit emanicpaciju .......pa se onda vidimo na bojnom polju.
POBIJTE IH NJEŽNO.
2014-04-11
Šta se više budete opirali i štitili emanicpaciju to ćete mene manje vidit u praksi ....jer ako žena kaže da je dijete tj djeca 100% njeno i još muški mora to nadoplatit a nije pola pola onda u suštini vrijedi ono pravilo : NE UCINI DRUGOME ŠTA NE ŽELIŠ DA NETKO TEBI NE UCINITE.
ZNATE ŠTA JE BAZA : JA BI VOLIJA DA MENI NETKO PUCA U GLAVU DA SAM TAKVO LICEMJERNO GOVNO JER SMA TO ZASLUŽIJA ....ZATO ....BUDITE SIGURNI DA ME NIKAVA KARMA ILI SLICNE GLUPOSTI NECE SPRIJECIT DA VAM ISPALIM SVIMA METAK U GLAVU I UCMEKAVAM KO PASA KOJA NE IZJAVI DA JE DIJETE TJ DIJECA POLA POLA.
UCINI DRUGOME ŠTA ŽELIPŠ DA DRUGI TEBI UCINI.
SEBE BI UPUCAO BEZ RAZMIŠLJANJA DA SAM TAKVO LICEMJERNO GOVNO.
TAKO CU I VAS.
ZNATE ŠTA JE BAZA : JA BI VOLIJA DA MENI NETKO PUCA U GLAVU DA SAM TAKVO LICEMJERNO GOVNO JER SMA TO ZASLUŽIJA ....ZATO ....BUDITE SIGURNI DA ME NIKAVA KARMA ILI SLICNE GLUPOSTI NECE SPRIJECIT DA VAM ISPALIM SVIMA METAK U GLAVU I UCMEKAVAM KO PASA KOJA NE IZJAVI DA JE DIJETE TJ DIJECA POLA POLA.
UCINI DRUGOME ŠTA ŽELIPŠ DA DRUGI TEBI UCINI.
SEBE BI UPUCAO BEZ RAZMIŠLJANJA DA SAM TAKVO LICEMJERNO GOVNO.
TAKO CU I VAS.
2014-04-11
JES VIDIO TI PROBLEMA ?
NITI TRUNKE GRIŽNJE SAVJESTI DOK VAS BUDEM UPUCAVAO KO PASE ŠTA I JESTE.
UCINI DRUGOME ŠTA ŽELIŠ DA TEBI DRUGI UCINI.
ŽELIM DA MI PROSVIRA MOZAK AKO BI BIO LICEMJERNO GOVNO POPUT VAS PA ZAHTJEVAO PRAVO 100% NA DJECU PLUS OVA DRUGA STRANA DA MI TO JOŠ NADOPLATI.
BOLJE VAM JE DA BJEŽITE JER ČU VAS SVE POBITI.
NITI TRUNKE GRIŽNJE SAVJESTI DOK VAS BUDEM UPUCAVAO KO PASE ŠTA I JESTE.
UCINI DRUGOME ŠTA ŽELIŠ DA TEBI DRUGI UCINI.
ŽELIM DA MI PROSVIRA MOZAK AKO BI BIO LICEMJERNO GOVNO POPUT VAS PA ZAHTJEVAO PRAVO 100% NA DJECU PLUS OVA DRUGA STRANA DA MI TO JOŠ NADOPLATI.
BOLJE VAM JE DA BJEŽITE JER ČU VAS SVE POBITI.
2014-04-11
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Vijesti iz Čardaka: Ministar uprave Lovro Kuščević u radnom je posjetu Kini poradi razmijene iskustva na planu jačanja sinergije u izgradnji kapaciteta za razvoj poslovanja na lokalnoj i regionalnoj razini s trendovima u razvoju software poslovanja
» Prosvjednici u Čileu spalili crkve jer podržavaju neoliberalnu ideologiju
» Kanada ukida vize za Rumunjsku i Bugarsku
» imovinski pokret nije prosao reviziju poslovanja
» Vlada ukida pečat i olakšava uvjete poslovanja
» Prosvjednici u Čileu spalili crkve jer podržavaju neoliberalnu ideologiju
» Kanada ukida vize za Rumunjsku i Bugarsku
» imovinski pokret nije prosao reviziju poslovanja
» Vlada ukida pečat i olakšava uvjete poslovanja
Page 4 of 5