ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku - Page 2 Empty Re: Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku

Post by catabbath 25/1/2016, 00:16

Neznam koliko se kreće cijena rada u rumunjskom IT  sektoru ali budući da recimo u Makedoniji za cijenu rada jednog HR programera možeš dobiti 4 programera tamo pretpostavljam da je nešto slično i u Rumunjskoj.

catabbath

2015-08-22

Back to top Go down

Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku - Page 2 Empty Re: Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku

Post by Guest 25/1/2016, 00:19

dawson wrote:Neznam koliko se kreće cijena rada u rumunjskom IT  sektoru ali budući da recimo u Makedoniji za cijenu rada jednog HR programera možeš dobiti 4 programera tamo pretpostavljam da je nešto slično i u Rumunjskoj.
neka je prosječni RH programer plaćen 1000€(a u ovo ne računam hrpa mojih poznanika inžinjera radi za 2400kn, dakle 270€) , to bi značilo da je rumunjski 250 , u što sumnjam. prije da je plaćen 700-800€ . 

i na tih recimo 700€ , ide 0 poreza državi. Na naših 1000€ , ide koliko državi? + vjerojatno su svi ostali porezi u rumunjskoj niži, od poreza na potrošnju, do poreza na dobit, plus regulacije itd.. 

zato Rumunjska ima rast od 4% godišnje, a mi sa 1% se lupamo nogom u guzicu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by catabbath 25/1/2016, 00:24

Ako je ovo istina idemo svi u Rumunjsku programirati haha :)

https://www.linkedin.com/pulse/salaries-benefits-industry-romania-bogdan-florescu

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by catabbath 25/1/2016, 00:25

upravo_sa_jebachine wrote:
neka je prosječni RH programer plaćen 1000€(a u ovo ne računam hrpa mojih poznanika inžinjera radi za 2400kn, dakle 270€)

Ma ima svašta ja poznam ljude kori rade za 2400 kao pripravnici pa sve od 4000 kn - 15000 kn, ovisi o firmi. Inače ovi koji pristaju raditi za 4000 kn mi baš nisu jasni ali eto...
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by Kermit 25/1/2016, 07:32

Koješta, pa naravno da tvrtke idu u Rumunjsku kad je dotična država zermlja 3. svijeta koja je članica EU i sve osim Bukurešta, Temišvara, Brašova izgleda kao kurac na biciklu, a plaće radnika su cca 900 kn. Zato su i primljeni u EU da bi Talijani i Francuzi preselili svoju prljavu i tešku industriju, a da bi se kao sve proizvodilo u EU...
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 25/1/2016, 07:35

Naravno Đoda u životu nisi bio u Rumunjskoj niti ćeš, niti želiš igdje ići kao i 90% dalmoša, pa vrlo teško možeš znati kako je tamo
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by catabbath 25/1/2016, 08:58

"A junior developer can start earning, right after graduation, or in some cases even before, a 700 EUR net/month salary, while a senior developer can earn around 2,500 EUR net/month. And these are not exceptions, more like an average. If we would talk about exceptions, we can have senior developers, for example, who can earn around 5,000 EUR net/month, and in some cases, consultants can go way up high.
All of this in the context of a Romanian average salary of 386 EUR net/month in 2015, according to Romanian budget law no.187/2014."

Ako je ovo istina onda su programerski u Ruminjskoj plačeni daleko iznad prosjeka. Mada ja sam bio tamo prije 7-8 godina, tamo su velike socijalne razlike.
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by Guest 25/1/2016, 11:27

asilovski wrote:Naravno Đoda u životu nisi bio u Rumunjskoj niti ćeš, niti želiš igdje ići kao i 90% dalmoša, pa vrlo teško možeš znati kako je tamo
koji ću kurac u rumunjskoj vukojebini

sa naglaskom da ta vukojebina ipak ima od kada su proveli neoliberalne reforme rast od 4%, i da će im trebati 10ak godina da nas sustignu, a nakon 10godina će nam se smijati
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by catabbath 25/1/2016, 11:44

sa naglaskom da ta vukojebina
"Rumunjska i Bugarska imaju i daleko brži internet s prosječnim brzinama više nego dvostruko većim od Hrvatskog. Bugarska ima prosječnu brzinu interneta od oko 12 mbps, a Rumunjska iznad 13 mbps."

http://www.telegram.hr/biznis-tech/sluzbeno-je-hrvatska-ima-najsporiji-internet-u-europskoj-uniji-i-treci-najsporiji-u-citavoj-europi/
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by kic 25/1/2016, 11:46

asilovski wrote:Koješta, pa naravno da tvrtke idu u Rumunjsku kad je dotična država zermlja 3. svijeta koja je članica EU i sve osim Bukurešta, Temišvara, Brašova izgleda kao kurac na biciklu, a plaće radnika su cca 900 kn. Zato su i primljeni u EU da bi Talijani i Francuzi preselili svoju prljavu i tešku industriju, a da bi se kao sve proizvodilo u EU...
Rumunjska će za koje desetljeće za nas bit Češka..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 25/1/2016, 11:51

dawson wrote:

sa naglaskom da ta vukojebina
"Rumunjska i Bugarska imaju i daleko brži internet s prosječnim brzinama više nego dvostruko većim od Hrvatskog. Bugarska ima prosječnu brzinu interneta od oko 12 mbps, a Rumunjska iznad 13 mbps."

http://www.telegram.hr/biznis-tech/sluzbeno-je-hrvatska-ima-najsporiji-internet-u-europskoj-uniji-i-treci-najsporiji-u-citavoj-europi/

kako je rekao kic, za 10ak godina, Rumunji će se rugati sa nama kao što se sada rugaju Česi i Poljaci , ali eto

idemo još "ustaša i partizana"
Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku - Page 2 U_i_pa10
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 25/1/2016, 12:12

asilovski wrote:Naravno Đoda u životu nisi bio u Rumunjskoj niti ćeš, niti želiš igdje ići kao i 90% dalmoša, pa vrlo teško možeš znati kako je tamo

sa naglaskom da ta vukojebina ipak ima od kada su proveli neoliberalne reforme rast od 4%, i da će im trebati 10ak godina da nas sustignu, a nakon 10godina će nam se smijati
Moš mislit pa ti nisi nigdje bio dalje od Trilja osim jednom u Zagrebu, zato i lupetaš ko maksim po diviziji, osim toga u Rumunjskoj se može svašta lijepo od prirode vidjeti, ali no ne vjerujem da te i to išta zanima...
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 25/1/2016, 12:14

kic wrote:
asilovski wrote:Koješta, pa naravno da tvrtke idu u Rumunjsku kad je dotična država zermlja 3. svijeta koja je članica EU i sve osim Bukurešta, Temišvara, Brašova izgleda kao kurac na biciklu, a plaće radnika su cca 900 kn. Zato su i primljeni u EU da bi Talijani i Francuzi preselili svoju prljavu i tešku industriju, a da bi se kao sve proizvodilo u EU...
Rumunjska će za koje desetljeće za nas bit Češka..
Ne znam oni sada još uvijek nemaju 50% zemlje u gruntovnici, gomile cigana, sirotinje neviđene, ali da napreduju i to je istina...
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 25/1/2016, 12:18

asilovski wrote:

Moš mislit pa ti nisi nigdje bio dalje od Trilja osim jednom u Zagrebu, zato i lupetaš ko maksim po diviziji, osim toga u Rumunjskoj se može svašta lijepo od prirode vidjeti, ali no ne vjerujem da te i to išta zanima...
bla bla bla,
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 25/1/2016, 12:20

asilovski wrote:

bla bla bla,
ma bla, ali nisi nigdje bio a laprdaš o nečemu što ne znaš i nisi vidio, nešto slično kao i kad počneš o ekonomiji
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by n_razbojnik 25/1/2016, 12:22

Pa ti imaj Slobu asilu na fejsu , zna da nisi tagiran dalje od Trilja  rendeer

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by Guest 25/1/2016, 12:24

n_razbojnik wrote:Pa ti imaj Slobu asilu na fejsu , zna da nisi tagiran dalje od Trilja  rendeer
pa ironično, baš gledam , evo tagirala me cura na koncertu u njemačkoj prije misec dana, ali eto kaže as da nisam nigdje bio :D 

isto lik i nezna koga ima na fejsu, poslao mi frend request dok je bio pijan i hrpu sam sa njima priča preko fejsa svaki put je as bio pijan, on sada misli da sam ja kserk ovdje na forumu :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 25/1/2016, 13:12

n_razbojnik wrote:Pa ti imaj Slobu asilu na fejsu , zna da nisi tagiran dalje od Trilja  rendeer
pa ironično, baš gledam , evo tagirala me cura na koncertu u njemačkoj prije misec dana, ali eto kaže as da nisam nigdje bio :D 

isto lik i nezna koga ima na fejsu, poslao mi frend request dok je bio pijan i hrpu sam sa njima priča preko fejsa svaki put je as bio pijan, on sada misli da sam ja kserk ovdje na forumu :D
hahah glavni argument rakija, osim toga koga boli kurac što si bio kod pičke u Njemačkoj ako je tema Rumunjska ono babe i žabe...da i nisam vidio da si igdje tagiran osim na janjetini u Drnišu, ali no
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 25/1/2016, 13:17

gle asu ti si tipični marksist. 

Marx and Engels never tried to refute their opponents with argument. They insulted, ridiculed, derided, slandered, and traduced them, and in the use of these methods their followers are not less expert. Their polemic is directed never against the argument of the opponent, but always against his person. (Ludwig von Mises)

ovo je tvoj način komuniciranja lol, i nisi ti jedini, primjetio sam i drugu ekipu sa društvenih studija koja tako komunicira(izuzev recimo hornija).

Zato i govorim da društvene fakultete treba zapaliti 

tvoj rasprava i argumenti se svode na vrijeđanje, tipa "nisi jeba, niti bio van trilja itd", iako i te informacije nisu točne, ali na takav način želiš "nadglasati protivnika".. recimo sa druge strane inžinjer na takav način ne raspravljaju, dok ekipa sa društvenih studija raspravlja vrlo često tim metodama. 

Sada zamisli inžinjeri raspravljaju o implementaciji nekoga koda, i sada  ovaj mu govori "nisi jeba, nisi se maka od trilja nemaš pojma". Odmah leti šaka u zube

Da li se tako na sudu ponašaš? 
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 25/1/2016, 13:27

upravo_sa_jebachine wrote:gle asu ti si tipični marksist. 

Marx and Engels never tried to refute their opponents with argument. They insulted, ridiculed, derided, slandered, and traduced them, and in the use of these methods their followers are not less expert. Their polemic is directed never against the argument of the opponent, but always against his person. (Ludwig von Mises)

ovo je tvoj način komuniciranja lol, i nisi ti jedini, primjetio sam i drugu ekipu sa društvenih studija koja tako komunicira(izuzev recimo hornija).

Zato i govorim da društvene fakultete treba zapaliti 

tvoj rasprava i argumenti se svode na vrijeđanje, tipa "nisi jeba, niti bio van trilja itd", iako i te informacije nisu točne, ali na takav način želiš "nadglasati protivnika".. recimo sa druge strane inžinjer na takav način ne raspravljaju, dok ekipa sa društvenih studija raspravlja vrlo često tim metodama. 

Sada zamisli inžinjeri raspravljaju o implementaciji nekoga koda, i sada  ovaj mu govori "nisi jeba, nisi se maka od trilja nemaš pojma". Odmah leti šaka u zube

Da li se tako na sudu ponašaš? 
hahaha pa u biti ovo gore je to što meni prišivaš, prvo govoriš da sam pijan, da ne znam koga imam na fejsu (a više puta si mi slao paranoične poruke), da si bio u Njemačkoj (tema Rumunjska), da nemaš nikakve namjere ići u Rumunjsku (nisi niti bio u Slavoniji (i tamo ne želiš ići) osim toga ekonomija je društvena znanost, znači sam sebi sereš u usta. Naravno ja sam kriv jer te konstatno upozoravam na isto...
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 25/1/2016, 13:33

pa to napadanje da si pijan, prvo sam se hvališ, drugo moran se nekako branit od tvoga napada ludila i mržnje ;/ 

da rumunjska me ne zanima, iskreno niti slavonija hrpa me ljudi tamo zvala, ali ne privlači me takav krajolik niti klima najmanje, tako da ako me neka sila ne prisili(tipa treba tamaniti đihadiste) pitaj boga kada ću otić.. 

da društvene zananosti treba velikom većinom ukinuti, a u to spada i ekonomija i pravo, ekonomista ostaviti taman toliko koliko treba bankama i funckioniranju države, a i ostaviti malo pravnika za sudove. 

ostalo zapaliti
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics