Vlada ukida pečat i olakšava uvjete poslovanja
Page 1 of 1
Vlada ukida pečat i olakšava uvjete poslovanja
Pečat ide u ladicu za uspomenu
Jedna od mjera iz programa reformi, koja bi trebala poboljšati poslovnu klimu uklanjanjem administrativnih barijera u Hrvatskoj je ukidanje upotrebe pečata, kojeg je premijer nazvao 'reliktom prošlosti'.
Vlada je u srijedu tako donijela Zaključak o reformskoj mjeri ukidanja upotrebe pečata, a ministar gospodarstva Tomislav Panenić je kazao kako će ta mjera doprinijeti modernizaciji poslovnih procesa i poboljšanju usluga tijela državne uprave građanima, uz istodobno podupiranje gospodarstva kroz stvaranje jednostavnijeg poslovnog okruženja.
Također, trebala bi rezultirati i višestrukim uštedama u javnom i privatnom sektoru u procedurama koje zahtijevaju upotrebu pečata.
Mjerenjem Standard Cost Modelom u sklopu Akcijskog plana za smanjenje administrativnog opterećenja gospodarstva, izračunato je administrativno rasterećenje od gotovo šest milijuna kuna na primjeru ukidanja pečata u procesu pokretanja poslovanja, odnosno osnivanja 22.970 j.d.o.o-a i d.o.o.-a s jednim osnivačem.
Premijer Orešković je podsjetio i da, prema podacima iz izvještaja Doing Business Svjetske banke, u postupku pokretanja poslovanja od svih članica Europske unije pečat uz Hrvatsku upotrebljavaju još samo Irska i Grčka.
Njegovo ukidanje, istaknuo je, bit će pozitivan signal, a svima koji ga imaju poručio je da ga 'mogu staviti u ladicu za uspomenu'. Ujedno je i osnovana radna skupina za praćenje provedbe ukidanja pečata, a kojoj je na čelu Jakša Puljiz, kao glavni koordinator za Europski semestar i strukturne reforme te predstavnici Ureda za zakonodavstvo, Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske udruge banaka te Hrvatske udruge poslodavaca.
www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/427140/Kad-u-Bruxellesu-cuju-sto-mislim-provesti-poboljsat-ce-progozu.html
Guest- Guest
Re: Vlada ukida pečat i olakšava uvjete poslovanja
Moramo se uskladiti s Briselom i ostatkom EU.
Guest- Guest
Ovo sam ja mislila danas otvorit..pih,ovako je u nekim normalnim zemljama odavno.bilo..znaci,nesto se poremetilo,docim se nama uvodi :D
2014-04-12
Tko to sikće? Levičar ili desničar?
"Do sad sam mislio da je ovaj lik pametan, ali smušen i bez znanja jezika. Sad sam se uvjerio da je opasan. To je najobičniji nesposobnjaković, amater i ne pretjerano inteligentan birokrat. I k tome još i sluga banaka i krupnog internacionalnog kapitala. Bravo stoko sitnozuba, opet si izabrala ko prstom u guovno. Uskoro ćeš biti svoja stoka na tuđoj livadi. Ma ni trava iza ovih neće ostati u našem vlasništvu."
"Do sad sam mislio da je ovaj lik pametan, ali smušen i bez znanja jezika. Sad sam se uvjerio da je opasan. To je najobičniji nesposobnjaković, amater i ne pretjerano inteligentan birokrat. I k tome još i sluga banaka i krupnog internacionalnog kapitala. Bravo stoko sitnozuba, opet si izabrala ko prstom u guovno. Uskoro ćeš biti svoja stoka na tuđoj livadi. Ma ni trava iza ovih neće ostati u našem vlasništvu."
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
hahahahahahahahagargamel0101 wrote:Tko to sikće? Levičar ili desničar?
Guest- Guest
piše ti - "Hrvat i katolik 04.05.2016 / 11:30"
Guest- Guest
na sto ce se sad zaliti Hrvati sto standard zivota ne raste
neka visi pečat
2014-04-19
Jebo im pečat majku,ukinite novčane namete.hgk,zamp,i još sto drugih sranja.....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
izračunato je administrativno rasterećenje od gotovo šest milijuna kuna na primjeru ukidanja pečata
Ujedno je i osnovana radna skupina za praćenje provedbe ukidanja pečata
usteda 6
trosak radne skupine 12
odnosno mali obrti sto radise pecate u minus
par radnoskupinasa u plus
poduzetnici na aparatima za gasenje pozara i markicama
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Pečat je 150 kn i uvik bi prokuvo kad bi me natirali učiniti ga, ali sad će vjerojatno tribati pojti u zagreb na ovjeru potpisa, otiska prsta, skeniranje rožnuce, uzorak dna i čipiranje
2014-04-16
Similar topics
» Nizozemski zdrav razum : Vlada ukida smještaj, hranu i pomoć izbjeglicama koje ne dobiju azil
» Vijesti iz Čardaka: Ministar uprave Lovro Kuščević u radnom je posjetu Kini poradi razmijene iskustva na planu jačanja sinergije u izgradnji kapaciteta za razvoj poslovanja na lokalnoj i regionalnoj razini s trendovima u razvoju software poslovanja
» a gdje je pecat ?
» Plenkijeva vlada je jedna od najgorih vlada od Milke Planinc na ovamo
» Vule se ne da:'I dalje tvrdim da je Plenkoviceva vlada ustaska vlada'
» Vijesti iz Čardaka: Ministar uprave Lovro Kuščević u radnom je posjetu Kini poradi razmijene iskustva na planu jačanja sinergije u izgradnji kapaciteta za razvoj poslovanja na lokalnoj i regionalnoj razini s trendovima u razvoju software poslovanja
» a gdje je pecat ?
» Plenkijeva vlada je jedna od najgorih vlada od Milke Planinc na ovamo
» Vule se ne da:'I dalje tvrdim da je Plenkoviceva vlada ustaska vlada'
Page 1 of 1