Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku
pa to napadanje da si pijan, prvo sam se hvališ, drugo moran se nekako branit od tvoga napada ludila i mržnje ;/
da rumunjska me ne zanima, iskreno niti slavonija hrpa me ljudi tamo zvala, ali ne privlači me takav krajolik niti klima najmanje, tako da ako me neka sila ne prisili(tipa treba tamaniti đihadiste) pitaj boga kada ću otić..
da društvene zananosti treba velikom većinom ukinuti, a u to spada i ekonomija i pravo, ekonomista ostaviti taman toliko koliko treba bankama i funckioniranju države, a i ostaviti malo pravnika za sudove.
ostalo zapaliti
da rumunjska me ne zanima, iskreno niti slavonija hrpa me ljudi tamo zvala, ali ne privlači me takav krajolik niti klima najmanje, tako da ako me neka sila ne prisili(tipa treba tamaniti đihadiste) pitaj boga kada ću otić..
da društvene zananosti treba velikom većinom ukinuti, a u to spada i ekonomija i pravo, ekonomista ostaviti taman toliko koliko treba bankama i funckioniranju države, a i ostaviti malo pravnika za sudove.
ostalo zapaliti
Guest- Guest
Svaka cast svakom privatniku koji ode tamo gdje mu je pogodnije.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Firme nisu ni hrvatske ni rumunjske ni tajvanske itd itd itd ....nego su privatne ...od onoga cije su vlasništvo.
KRAJ PRICE.
KRAJ PRICE.
2014-04-11
Vis a vis Rumunja.
Ako izuzmemo Rome,kojih je ondje masa,i gorštake iz Transilvanije,ono Rumunja što sam ja upoznao preko ljeta su doslovno pravi Europljani.
Gospoda. Govore talijanski,ruski,engleski,a neki i francuski. Načitani su do jaja. Upućeni u politiku,kulturno potkovani,a njihovi ljubitelji nogometa upućeniji su u hrvatski nogomet nego masa Hrvata.
Žene su kulturne,lijepe,nenametljive.
Da se ne govori da prema Hrvatskoj nemaju nikakvih mogućih averzija.
Ako izuzmemo Rome,kojih je ondje masa,i gorštake iz Transilvanije,ono Rumunja što sam ja upoznao preko ljeta su doslovno pravi Europljani.
Gospoda. Govore talijanski,ruski,engleski,a neki i francuski. Načitani su do jaja. Upućeni u politiku,kulturno potkovani,a njihovi ljubitelji nogometa upućeniji su u hrvatski nogomet nego masa Hrvata.
Žene su kulturne,lijepe,nenametljive.
Da se ne govori da prema Hrvatskoj nemaju nikakvih mogućih averzija.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Rumunjksa s druge strane ima osipanje populacije , bežaniju na zapad ....tako da oni lijepo ono isto što rece cika NOstradamus :
Rumunjska: Više penzionera nego radnika
http://forum.net.hr/forums/t/375488.aspx
Rumunjska: Više penzionera nego radnika
http://forum.net.hr/forums/t/375488.aspx
Century IV, Quatrain 82
A throng approaches coming from Slaconia, The old Destroyer the city will ruin: He will see his 'Romania' quite desolated, Then he will not know how to put out the great flame.
2014-04-11
Toliko im je dobro u toj RUmunjskoj da su svi pobjegli na zapad.
romania
https://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_diaspora
romania
Italy | 1,131,839 | 2014[6] | Immigrants (additional 150,021 Moldovans) |
Spain | 721,445 | 2014[7] | Immigrants (additional 20,000 Moldovans) |
Germany | 576,200 | 2013[8][9] | Immigrants |
https://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_diaspora
2014-04-11
jesu jer im boljševici i marksisti razjebali zemlju, sada neoliberalna vlast ima par godina pokušava spasiti što se spasit može
Guest- Guest
Oni i jesu potomci rimskih kolonizatora.jastreb wrote:
Gospoda. Govore talijansk
Ja znam rumunjski iako ga nikad nisam ucio ...razumijem oko 70% rijeci ......latinski narodi tj mješanca al jezicno su latinski narod.
2014-04-11
Spasit će kuaz. RUmnji mogu normalno otic radit na zapad za x puta vecu placu. Citaj Nostradamusa : Romania quite depopulated.upravo_sa_jebachine wrote:jesu jer im boljševici i marksisti razjebali zemlju, sada neoliberalna vlast ima par godina pokušava spasiti što se spasit može
2014-04-11
'Romania' quite desolated---"Rumunjska" prilično usamljena
----
Dobro ovo bi se moglo pogledat i u politickom kontekstu.
Budemo vidjeli ...to je još pun kuaz naprijed u buducnosti.
Uglavnom zemalja je vukohebina.
----
Dobro ovo bi se moglo pogledat i u politickom kontekstu.
Budemo vidjeli ...to je još pun kuaz naprijed u buducnosti.
Uglavnom zemalja je vukohebina.
2014-04-11
Masovne demonstracije nastavljaju se u glavnom gradu Moldavije, Kišinjevu. Prosvjednici su dali vlastima do četvrtka da raspuste parlament i pozovu na izvanredne izbore.
Tisuće su marširale više od 7 sati tijekom jučerašnjeg iznimno hladnog dana u glavnom gradu Moldavije. "Dolje s mafijom!" i "Mi smo narod!", neki su od slogana koji su se mogli čuti za vrijeme prosvjeda.
Mnogi prosvjednici, a jučer ih se prema riječima organizatora okupilo oko 100,000, žele odlazak pro-EU stranaka i okretanje prema Rusiji. Tvrde kako su umjesto reformi vladajuće stranke samo osiromašile zemlju.
Podsjetimo, Moldavija već je jedna od najsiromašnijih zemalja Europe. Prosječna mjesečna plaća iznosi svega 220 eura.
http://www.advance.hr/vijesti/nastavljaju-se-masovni-prosvjedi-u-moldaviji-100-000-ljudi-na-ulicama-glavnog-grada-trazi-raspustanje-parlamenta-do-cetvrtka-i-odlazak-pro-eu-stranaka/
2014-04-11
Moldavija već je jedna od najsiromašnijih zemalja Europe. Prosječna mjesečna plaća iznosi svega 220 eura.
2014-04-11
Pa Rumunjska jest vukojebina radi boljševizma, kako rekoh sada je na mjestu neoliberalne vlasti da spašavaju ostatke ostataka.
Isto će biti i sa nama, prdnit će RH ekonomski u čamar, demografski se isprazniti, a onda će doći neoliberalni kapitalizam, koji će spašavati ostatke
Isto će biti i sa nama, prdnit će RH ekonomski u čamar, demografski se isprazniti, a onda će doći neoliberalni kapitalizam, koji će spašavati ostatke
Guest- Guest
220 eura im je prosjecna placa ....svi se pokupili tko može i ajmo pravac zapad EU.
Štaš ti tamo provodit neoliberalne šeme kad nemožeš pratit placom zapad.
EKipa se samo ukrca na vlak i pravac zapadna Evropa.
Bože cuvaj RUmunsjku odo ja u Njemacku.
Štaš ti tamo provodit neoliberalne šeme kad nemožeš pratit placom zapad.
EKipa se samo ukrca na vlak i pravac zapadna Evropa.
Bože cuvaj RUmunsjku odo ja u Njemacku.
2014-04-11
Otprilike tako al će se opet zapuat na Balkanu ( Makedonija prva ) pa opet ispocetka ustaše , partizani cetnici , Arapi ....upravo_sa_jebachine wrote:Pa Rumunjska jest vukojebina radi boljševizma, kako rekoh sada je na mjestu neoliberalne vlasti da spašavaju ostatke ostataka.
2014-04-11
nema veze, merkeliac je naša šansa, oni će natrpati njemačkom arapima, a arapi će postati sigurnosni problem, + arapi naravno sišu socijalu, a to znači više poreza a to znači njemačka manje atraktivna za radit.. i živit jer ovi bodu nožima i siluju.. tako da neće baš svi biti motivirani za iselitRayMabus wrote:Otprilike tako al će se opet zapuat na Balkanu ( Makedonija prva ) pa opet ispocetka ustaše , partizani cetnici , Arapi ....upravo_sa_jebachine wrote:Pa Rumunjska jest vukojebina radi boljševizma, kako rekoh sada je na mjestu neoliberalne vlasti da spašavaju ostatke ostataka.
Guest- Guest
Hvala kurzu na emanicpaciji i ženama u politici ....sad ćemo morat čisti za njima.
Nakon ovoga nece niti jedna više primirisat u visoku politiku.
Nakon ovoga nece niti jedna više primirisat u visoku politiku.
2014-04-11
Sam IT sektor me previše ne zanima jer je to mobilni sektor tj potezom pera ukineš poreze i to je to ....nema tu nekih mega tvornica koje treba premištat pogotovo ne kod ovih softer IT firmi jer to su programenri uglavnom a i da je hardver nije problem cijeli pogon utrpat u kamione i pravac druga država.
Ima nešto zanimljivije bar meni al isto pokazuje neke stvari vezano uz ovu temu.
Ima nešto zanimljivije bar meni al isto pokazuje neke stvari vezano uz ovu temu.
2014-04-11
Helikopter H215 predstavlja siromašniju varijantu helikoptera Super Puma / Foto: Airbus
Komšije napreduju: Rumunija dobila proizvodnju helikoptera Super Puma
Rumunska vazduhoplovna industrija ponovo će proizvoditi francuske helikoptere.
Evropski vazduhoplovni gigant Airbus Helicopters odlučio je da Rumuniji prepusti deo proizvodnje helikoptera tipa Super Puma a reč je o modelu H215 koji je imao staru oznaku AS-332 i koji se pojavio 2010. godine kao jedna od siromašnije opremljenih verzija Super Pume.
Airbus će u nove pogone u rumunskom gradu Brasov uložiti 50 miliona evra i fabrika će biti u njegovom vlasništvu. Proizvodne hale imaće površinu od 10.000 m², biće zaposleno, pored postojećih 160 još 300 ljudi od kojih je 23 već upućeno na obuku u Francusku.
H215 kao glavni konkurent na tržištu ruskom Mi-17 / Foto: Airbus
U toku uhodavanja proizvodnje udeo delova proizvedenih u Rumuniji mogao bi da dostigne 30-35 posto a postoji mogućnost i da bi proizvođač Turbomeca mogao da preseli proizvodnju motora Makila 1A1 u Brasov. U toku 2017. godine bi trebalo da započne postepena proizvodnja da bi 2019. pogon proizvodio 15-20 helikoptera godišnje.
Planirana je proizvodnja dva modela i to H215C1e (AS-332C1e) i H215L1e (AS-332L1e) koji je duži za 76 cm a sklapanje helikoptera varijante L1e započeće tek 2019.
H215 predstavlja pojednostavljenu varijantu Super Pume, proizvodnja u Rumuniji bi trebalo da dodatno snizi cenu helikoptera a namenjen je da se kao takav na tržištu takmiči sa ruskim helikopterom Mi-17.
U pogonima fabrike IAR – Industria Aeronautică Română je do 1987. proizvedeno 250 helikoptera od kojih je polovina završila u rumunskoj vojsci. Za potrebe armije razvijena je i laka borbena varijanta sa mogućnošću nošenja mitraljeza kalibra 7,62 mm, lansera nevođenih raketnih zrna kalibra 57m i protivoklopnih raketa.
Uz helikopter, po licenci su proizvodili i motor Turbomeca Artouste IIIB. U prvoj polovini 80-tih Rumuni su pokušali da od IAR-316 naprave i borbeni helikopter. Bio je to IAR-317 nazvan ‘’Airfox’’ koji je imao raspored sedišta jedno iza drugog. Napravljen je samo jedan prototip koji je 1985. prikazan na Buržeu.
Rumunski laki višenamenski helikopter IAR-316B / Foto: Aleksandar Milošević
Sledeća saradnja sa Francuzima ostvarena je 1974. godine kada je 30. jula potpisan ugovor o licencnoj proizvodnji srednjeg transportnog helikoptera Aerospatiale SA-330 ‘’Puma’’. Već 22. oktobra 1975. poleteo je prvi helikopter proizveden u Rumuniji sa oznakom IAR-330.
Do danas su proizvedena 163 helikoptera od kojih je 104 isporučeno RV i RM Rumunije a dobar deo preostalih helikoptera stranim kupcima među kojima su bili Pakistan, Obala Slonovače, Sudan, UAE i Ekvador. Od 1975. do 1977, proizvođen je IAR-330H a kasnije IAR-330L. Najveći deo ovih helikoptera proizveden je do 1987. a od tada je vrlo mali broj izašao sa fabričkih traka.
Septembra 1995. Rumunija je u nameri da napravi višenamenski borbeni helikopter za podršku, potpisala ugovor sa izraelskom kompanijom Elbit Systems za modernizaciju 24 helikoptera koji su dobili oznaku IAR-330 SOCAT (Sistem Optronic de Cercetare și Anti-Tanc). Prvi prototip poleteo je sa aerodroma Ghimbav kod Brasova 26. maja 1998. a prvi helikopter je isporučen 2001.
I prvi prototip je 2005. godine doveden na serijski standard tako da je ukupno isporučeno 25 helikoptera. Od 2005. do 2008. trajala je i modernizacija 12 helikoptera na standard IAR-330M sa avionikom varijante SOCAT ali bez optoelektronskog sistema i naoružanja.
IAR-330M u varijanti za MEDEVAC misije / Foto: Živojin Banković
Slična varijanta verziji SOCAT napravljena je i za rumunsku Ratnu mornaricu. Helikopter sa oznakom IAR-330 NAVAL prikazan je 30. januara 2007. a helikopter je pored nove elektronike dobio i opremu za sletanje na vodu. Na rumunskim fregatama koristi se za traganje i spasavanje, za medicinski prevoz i za osmatračke misije. Isporučena su tri helikoptera.
Iskustva u modernizaciji helikoptera su primenjena i u varijanti IAR-330SM koji su u upotrebu u UAE a Rumuni su radili i na modifikacijama britanskih helikoptera Puma HC4.
Rumunija je pokušala i sa proizvodnjom ruskih helikoptera. Sa SSSR je 1984. godine potpisan ugovor o saradnji u oblasti vazduhoplovne tehnike koji je obuhvatao i proizvodnju helikoptera koji bi se konstruisao na bazi poznatog sovjetskog helikoptera Kamov Ka-26.
Oktobra 1985. potpisan je ugovor o razvoju jednomotornog lakog višenamenskog helikoptera sa oznakom Ka-126. Sledeće 1986. IAR je započeo pripreme za proizvodnju a 22. decembra 1988. je poleteo prototip. Serijska proizvodnja započela je 1989. a nakon samo 17 proizvedenih helikoptera program je prekinut 1991. godine.
Prvi od 21 helikoptera je nabavljen u Francuskoj u varijanti SA-341G a stigli su u periodu 1973-1976. Licencna proizvodnja 1978. godine počinje u fabrici SOKO-Mostar dok su motori ’’Astazou IIIB’’ proizvođeni u fabrici ’’21. maj’’ u Rakovici. Prvi jugoslovenski primerak predat je na ispitivanje decembra 1978.
Laki višenamenski helikopter HO-45 Vojske Srbije / Foto: Aleksandar Milošević
Proizvođena je prvobitno varijanta SA-341H, ukupno 94 helikoptera. Remont je osvojen u Vazduhoplovnom zavodu ’’Moma Stanojlović’’ na Batajnici. Jugoslovenske varijante, od kojih su neke posebno razvijane, su nosile oznake HO-42 (helikopter-opšti, 36 helikoptera), Hi-42 HERA (helikopter-izviđač), Hs-42 (helikopter-sanitetski, 6 helikoptera), HN-42M GAMA (helikopter-naoružani, 36 helikoptera).
Od 1986. do 1991. SOKO je proizveo 63 dodatna helikoptera varijante SA-342L sa jačim motorom ’’Astazou XIVM’’. Od toga 20 je bilo u varijanti HO-45 (helikopter-osnovni) i 43 HN-45M GAMA (helikopter-naoružani).
http://tangosix.rs/2015/27/11/komsije-napreduju-rumunija-dobila-proizvodnju-helikoptera-super-puma/
Komšije napreduju: Rumunija dobila proizvodnju helikoptera Super Puma
Rumunska vazduhoplovna industrija ponovo će proizvoditi francuske helikoptere.
Evropski vazduhoplovni gigant Airbus Helicopters odlučio je da Rumuniji prepusti deo proizvodnje helikoptera tipa Super Puma a reč je o modelu H215 koji je imao staru oznaku AS-332 i koji se pojavio 2010. godine kao jedna od siromašnije opremljenih verzija Super Pume.
Airbus će u nove pogone u rumunskom gradu Brasov uložiti 50 miliona evra i fabrika će biti u njegovom vlasništvu. Proizvodne hale imaće površinu od 10.000 m², biće zaposleno, pored postojećih 160 još 300 ljudi od kojih je 23 već upućeno na obuku u Francusku.
H215 kao glavni konkurent na tržištu ruskom Mi-17 / Foto: Airbus
U toku uhodavanja proizvodnje udeo delova proizvedenih u Rumuniji mogao bi da dostigne 30-35 posto a postoji mogućnost i da bi proizvođač Turbomeca mogao da preseli proizvodnju motora Makila 1A1 u Brasov. U toku 2017. godine bi trebalo da započne postepena proizvodnja da bi 2019. pogon proizvodio 15-20 helikoptera godišnje.
Planirana je proizvodnja dva modela i to H215C1e (AS-332C1e) i H215L1e (AS-332L1e) koji je duži za 76 cm a sklapanje helikoptera varijante L1e započeće tek 2019.
H215 predstavlja pojednostavljenu varijantu Super Pume, proizvodnja u Rumuniji bi trebalo da dodatno snizi cenu helikoptera a namenjen je da se kao takav na tržištu takmiči sa ruskim helikopterom Mi-17.
Kratka istorija proizvodnje helikoptera u Rumuniji
Rumunija ima velikog iskustva u proizvodnji helikoptera a u tome su se i u prošlosti pretežno oslanjali na Francusku. Još 1971. kupljena je licenca za proizvodnju lakih višenamenskih helikoptera Aerospatiale SA-316B ‘’Alouette III’’ koji su dobili oznaku IAR-316.U pogonima fabrike IAR – Industria Aeronautică Română je do 1987. proizvedeno 250 helikoptera od kojih je polovina završila u rumunskoj vojsci. Za potrebe armije razvijena je i laka borbena varijanta sa mogućnošću nošenja mitraljeza kalibra 7,62 mm, lansera nevođenih raketnih zrna kalibra 57m i protivoklopnih raketa.
Uz helikopter, po licenci su proizvodili i motor Turbomeca Artouste IIIB. U prvoj polovini 80-tih Rumuni su pokušali da od IAR-316 naprave i borbeni helikopter. Bio je to IAR-317 nazvan ‘’Airfox’’ koji je imao raspored sedišta jedno iza drugog. Napravljen je samo jedan prototip koji je 1985. prikazan na Buržeu.
Rumunski laki višenamenski helikopter IAR-316B / Foto: Aleksandar Milošević
Sledeća saradnja sa Francuzima ostvarena je 1974. godine kada je 30. jula potpisan ugovor o licencnoj proizvodnji srednjeg transportnog helikoptera Aerospatiale SA-330 ‘’Puma’’. Već 22. oktobra 1975. poleteo je prvi helikopter proizveden u Rumuniji sa oznakom IAR-330.
Do danas su proizvedena 163 helikoptera od kojih je 104 isporučeno RV i RM Rumunije a dobar deo preostalih helikoptera stranim kupcima među kojima su bili Pakistan, Obala Slonovače, Sudan, UAE i Ekvador. Od 1975. do 1977, proizvođen je IAR-330H a kasnije IAR-330L. Najveći deo ovih helikoptera proizveden je do 1987. a od tada je vrlo mali broj izašao sa fabričkih traka.
Septembra 1995. Rumunija je u nameri da napravi višenamenski borbeni helikopter za podršku, potpisala ugovor sa izraelskom kompanijom Elbit Systems za modernizaciju 24 helikoptera koji su dobili oznaku IAR-330 SOCAT (Sistem Optronic de Cercetare și Anti-Tanc). Prvi prototip poleteo je sa aerodroma Ghimbav kod Brasova 26. maja 1998. a prvi helikopter je isporučen 2001.
I prvi prototip je 2005. godine doveden na serijski standard tako da je ukupno isporučeno 25 helikoptera. Od 2005. do 2008. trajala je i modernizacija 12 helikoptera na standard IAR-330M sa avionikom varijante SOCAT ali bez optoelektronskog sistema i naoružanja.
IAR-330M u varijanti za MEDEVAC misije / Foto: Živojin Banković
Slična varijanta verziji SOCAT napravljena je i za rumunsku Ratnu mornaricu. Helikopter sa oznakom IAR-330 NAVAL prikazan je 30. januara 2007. a helikopter je pored nove elektronike dobio i opremu za sletanje na vodu. Na rumunskim fregatama koristi se za traganje i spasavanje, za medicinski prevoz i za osmatračke misije. Isporučena su tri helikoptera.
Iskustva u modernizaciji helikoptera su primenjena i u varijanti IAR-330SM koji su u upotrebu u UAE a Rumuni su radili i na modifikacijama britanskih helikoptera Puma HC4.
Rumunija je pokušala i sa proizvodnjom ruskih helikoptera. Sa SSSR je 1984. godine potpisan ugovor o saradnji u oblasti vazduhoplovne tehnike koji je obuhvatao i proizvodnju helikoptera koji bi se konstruisao na bazi poznatog sovjetskog helikoptera Kamov Ka-26.
Oktobra 1985. potpisan je ugovor o razvoju jednomotornog lakog višenamenskog helikoptera sa oznakom Ka-126. Sledeće 1986. IAR je započeo pripreme za proizvodnju a 22. decembra 1988. je poleteo prototip. Serijska proizvodnja započela je 1989. a nakon samo 17 proizvedenih helikoptera program je prekinut 1991. godine.
Šta je za to vreme rađeno u Jugoslaviji i Srbiji?
SFRJ je početkom 70-tih pokazala interesovanje za nabavku francuskog lakog višenamenskog helikoptera Aerospatiale SA-341 “Gazelle“ i 1971. potpisala ugovor za licencnu proizvodnju. To je u početku bila delimična licenca sa kooperacijom da bi se ubrzala proizvodnja i uvođenje u naoružanje.Prvi od 21 helikoptera je nabavljen u Francuskoj u varijanti SA-341G a stigli su u periodu 1973-1976. Licencna proizvodnja 1978. godine počinje u fabrici SOKO-Mostar dok su motori ’’Astazou IIIB’’ proizvođeni u fabrici ’’21. maj’’ u Rakovici. Prvi jugoslovenski primerak predat je na ispitivanje decembra 1978.
Laki višenamenski helikopter HO-45 Vojske Srbije / Foto: Aleksandar Milošević
Proizvođena je prvobitno varijanta SA-341H, ukupno 94 helikoptera. Remont je osvojen u Vazduhoplovnom zavodu ’’Moma Stanojlović’’ na Batajnici. Jugoslovenske varijante, od kojih su neke posebno razvijane, su nosile oznake HO-42 (helikopter-opšti, 36 helikoptera), Hi-42 HERA (helikopter-izviđač), Hs-42 (helikopter-sanitetski, 6 helikoptera), HN-42M GAMA (helikopter-naoružani, 36 helikoptera).
Od 1986. do 1991. SOKO je proizveo 63 dodatna helikoptera varijante SA-342L sa jačim motorom ’’Astazou XIVM’’. Od toga 20 je bilo u varijanti HO-45 (helikopter-osnovni) i 43 HN-45M GAMA (helikopter-naoružani).
http://tangosix.rs/2015/27/11/komsije-napreduju-rumunija-dobila-proizvodnju-helikoptera-super-puma/
2014-04-11
a jesi pacov majkomila, ne ideš nigdje, ništa te ne zanima, ali zato sereš upravo o tome o čemu nemaš pojma hahaha a ja sam pijanupravo_sa_jebachine wrote:pa to napadanje da si pijan, prvo sam se hvališ, drugo moran se nekako branit od tvoga napada ludila i mržnje ;/
ostalo zapaliti
Kermit-
2014-04-17
baš, a to što je Rumunjska 500 godina bila pod turcima? pričaj bolje kako ti je bilo sa pičkom na koncertuupravo_sa_jebachine wrote:jesu jer im boljševici i marksisti razjebali zemlju, sada neoliberalna vlast ima par godina pokušava spasiti što se spasit može
Kermit-
2014-04-17
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Vijesti iz Čardaka: Ministar uprave Lovro Kuščević u radnom je posjetu Kini poradi razmijene iskustva na planu jačanja sinergije u izgradnji kapaciteta za razvoj poslovanja na lokalnoj i regionalnoj razini s trendovima u razvoju software poslovanja
» Prosvjednici u Čileu spalili crkve jer podržavaju neoliberalnu ideologiju
» Kanada ukida vize za Rumunjsku i Bugarsku
» imovinski pokret nije prosao reviziju poslovanja
» Vlada ukida pečat i olakšava uvjete poslovanja
» Prosvjednici u Čileu spalili crkve jer podržavaju neoliberalnu ideologiju
» Kanada ukida vize za Rumunjsku i Bugarsku
» imovinski pokret nije prosao reviziju poslovanja
» Vlada ukida pečat i olakšava uvjete poslovanja
Page 3 of 5