Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima
Page 5 of 17
Page 5 of 17 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17
Re: Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima
ono da, naravno da s kraćim prijenosom možeš dobit bolja ubrzanja, ali kod električara je jeftinije jednostavno ubacit jače motore. Konjske snage na struju su, za razliku od benzinskih, jeftine. Novi dodge banshee ima preko 1000 konja. Serijski. Na 'letriku. Lucid Air isto ima preko 1000 konja. Dodge će koštat ispod 100 k dolara.
Kod benzinaca, ako hoćeš 1000 konja u cestovnom autu normalne izdržljivosti, moraš kupit jebeni bugatti. za dva tri milijuna eura.
Kod benzinaca, ako hoćeš 1000 konja u cestovnom autu normalne izdržljivosti, moraš kupit jebeni bugatti. za dva tri milijuna eura.
marcellus- Posts : 45992
2014-04-16
Re: Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima
ne piši gluposti.marcellus wrote:veber wrote:lupetaš.
gugl ti nije uvijek frend.
naravno da imaju getribu.
imaju i zvjezdasti spoj
iz motora odnosno diferencijal.
imaju veću težinu od klasičnog auta.
imaju skupi sklop frekvencijskog pretvarača koji regulira rad motora.
(ja uskoro prelazim u firmu za razvoj električara, naravno pozvali su me nakon razgovora jer nemam pojma. njemačke firme su poznate po uhljebljivanju nesposobnih kadrova)
veber... električni auti NEMAJU getribu. Daj si to utuvi u glavu. Nemaju je, jer im ne treba. Da, imaju kontroler, da košta neke novce. Košta i pumpa za vodu na benzincima jebiga.
Da, nemaš pojma. Štancat neki kurac na CNC stroju ne znači imat pojma o el. pogonu.
"diferencijal" nije onakav kakav se koristi kod auta na benzin, ako ga ima. Ima ga samo ako isti motor pogoni oba kotača na istoj osovini, što često nije slučaj. Ako nije, "diferencijal" je softver.
za sve vas "znance" je cnc štanca top industrije.
ja se isključivo bavim programiranjem-ono kaj ti ne znaš.
većinom na printerima i ponešto na laseru.
u pogonima nema ljudi osim nas programera.
pišeš pizdarije.
frekventni pretvarač nije softver već fizički komad.
auti imaju diferencijal, zupčanike, klinaste remenice, remenje, osovine i sve kaj ide uz aute.
bulazniš guglajući bez ikakvog tehničkog znanja.
ja sada vidim kaj linije rade, ti vidiš samo google.com
da smijem objavio bi fotke. čisto da vidiš kako nema diferencijala, getribe i svega kaj ima jedan auto.
nebitno električni ili benzinski.
(zakaj ti kao takav znalac ne radiš u daimleru i zakaj te električarska firma nije pozvala da prijeđeš kod njih?)
2014-12-30
veber, programiranjem sam se bavio 20 godina. Ozbiljnim, bankarskog softvera, ne cnc stroja, u plsql-u. To više nije za moje godine.
tak da vjeruj mi da sam o programiranju zaboravio više nego što ćeš ti ikad znat.
ne, veber, električni auti nemaju nikakve "klinaste remenice" jer one pokreću pomoćne agregate preko radilice.
električni auti nemaju radilicu. I uglavnom nemaju pomoćne agregate osim klime. Nemaju pumpu za vodu, nemaju pumpu za gorivo, nemaju anlaser. One koje imaju, pokreće STRUJA a ne nikakva jebena remenica.
nemaju getribe.
nemaju većinom ni diferencijale, ako ih imaju onda nisu onakvi kakvi se koriste kod benzinaca.
nemaju mjenjače.
nemaju kuplung.
nemaju kiler.
nemaju turbo. ni intercooler.
nemaju svijećice.
nemaju ubrizgavanje goriva.
nemaju auspuh.
nemaju usisnu granu.
nemaju pun kurac toga.
imaju kontroler, bateriju, motor. To je manje više to. Da imaju kočnice ali se praktički ne koriste. Jer elektromotor koči, zato se voze s jednom pedalom, a druga je za svaki slučaj.
električni auti nemaju radilicu. I uglavnom nemaju pomoćne agregate osim klime. Nemaju pumpu za vodu, nemaju pumpu za gorivo, nemaju anlaser. One koje imaju, pokreće STRUJA a ne nikakva jebena remenica.
nemaju getribe.
nemaju većinom ni diferencijale, ako ih imaju onda nisu onakvi kakvi se koriste kod benzinaca.
nemaju mjenjače.
nemaju kuplung.
nemaju kiler.
nemaju svijećice.
nemaju auspuh.
nemaju usisnu granu.
nemaju pun kurac toga.
imaju kontroler, bateriju, motor. To je manje više to. Da imaju kočnice ali se praktički ne koriste. Jer elektromotor koči, zato se voze s jednom pedalom, a druga je za svaki slučaj.
Ono,NEMA ZABRANE,jer je tek predvidjena za 2035,ai nedavno se Njemacka,kao drzava usprotivila tom datumu,sa terminalno izbacivanje benzinaca i dizela iz prometa..
Jaki igraci poput BMWa i VW-a sele u US,a to znaci veliki vakuum u produkciji sirovih odljeva za dijelove motora i transmisije..Lancano ce trpjeti,Seat,Skoda,Cupra,jer su to clonovi VWa..
Pitao sam u svojoj autokuci,jel mogu naruciti ono sto zelim,dakle Outlander 2023benzinac,manuelno..Ma moze,kako da ne,ALI se placa transport iz Japana,ili Amerike,placa se homologacij kao europski propisi su sofisticiraniji od japanskih placa se porez i to je to..Do 2035,nitko ti ne moze nista zabraniti..Poanta jerste,sto su autoproizvodjacima zinule guzice na hibride i EV,gdje je uskoplejeni benzinac i minijaturni motor,postao isplativiji za profit,jer benzinska verzija istog stoji 10000-15000 eura manje..
Promejena baterija u EVima,kosta od 7000-15000 eura,i ako je upityanju minoirno ostecenje,po zakonu se mora odmah mjenjati..
Jaki igraci poput BMWa i VW-a sele u US,a to znaci veliki vakuum u produkciji sirovih odljeva za dijelove motora i transmisije..Lancano ce trpjeti,Seat,Skoda,Cupra,jer su to clonovi VWa..
Pitao sam u svojoj autokuci,jel mogu naruciti ono sto zelim,dakle Outlander 2023benzinac,manuelno..Ma moze,kako da ne,ALI se placa transport iz Japana,ili Amerike,placa se homologacij kao europski propisi su sofisticiraniji od japanskih placa se porez i to je to..Do 2035,nitko ti ne moze nista zabraniti..Poanta jerste,sto su autoproizvodjacima zinule guzice na hibride i EV,gdje je uskoplejeni benzinac i minijaturni motor,postao isplativiji za profit,jer benzinska verzija istog stoji 10000-15000 eura manje..
Promejena baterija u EVima,kosta od 7000-15000 eura,i ako je upityanju minoirno ostecenje,po zakonu se mora odmah mjenjati..
Usput, dodge kaže da će električni banshee koji ide u proizvodnju iduće godine ubrzavat do stotke brže nego V8 demon 170. Demon ubrzava do stotke za 1,85 sekundi, prolazi 400 metara za manje od 10 sekundi i ima preko 1000 konja. U osnovi, to je dragster s tablicama.
veber wrote:
(zakaj ti kao takav znalac ne radiš u daimleru i zakaj te električarska firma nije pozvala da prijeđeš kod njih?)
zato jer se
a) ne kanim više u životu bavit tehničkim poslovima
b) ne ide mi se u podstanare, imam vilu s osam soba, tri kupaone, vrtom veličine nogometnog igrališta, tri auta i planiram bazen
c) imam ženu i djecu sitnog zuba kojima je ovdje isto posve dobro
d) zarađujem u odnosu na životne troškove više nego ti u švabiji
Last edited by marcellus on 24/3/2023, 20:57; edited 1 time in total
marcellus wrote:ne, veber, električni auti nemaju nikakve "klinaste remenice" jer one pokreću pomoćne agregate preko radilice.
nemaju getribe.
nemaju mjenjače.
nemaju kuplung.
nemaju kiler.
nemaju svijećice.
nemaju auspuh.
nemaju usisnu granu.
nemaju pun kurac toga.
sorry ali grijesis..2 brzine,Porsche taycan
to sam napisao gore, taycan jedini ima 2 brzine.
navodno će dodge banshee imat mjenjač.
ali u principu ih nemaju, jer im ne trebaju.
ono, ako hoćeš ubrzanja do stotke ispod tri sekunde, onda imaju smisla.
2021-01-04
(pogledaj moje prethodne postove, naveo sam za taycana)
Sve vise ih ide na povezivanje direktno na kotace,jer je transmisija jebeno skupa za te stvarimarcellus wrote:to sam napisao gore, taycan jedini ima 2 brzine.
Elektro bi bio genijalan,sa nekim efektnijim izvorom struje od baterije..ili batrerija i neki izvor za punjenje energijom,ali to bi bilo besplatno,a to nece ici..
bolesno. 8,9 sekundi 402 metra, 1,66 sekundi do 60 milja (96 kmh)
ovogodišnji demon. Dobri stari V8, superchager i sve.
Preko 1000 konja.
guess what, iduće godine ide električna verzija. Brža.
Preko 1000 konja.
Kakogod,danas Dojce Bank,pao za jos 13 posto,kilo friske paprike kosta 4,99 ojra,a Zelenski je dobio svoja 4 avijuna is slovacke..amen..e nije,Indonezija izbacuje Visu i Mastercard uvodi MIR ruski..
Hartmann wrote:Sve vise ih ide na povezivanje direktno na kotace,jer je transmisija jebeno skupa za te stvarimarcellus wrote:to sam napisao gore, taycan jedini ima 2 brzine.
pa to sam napisao, kod električara ti je jeftinije dignut snagu motora na kolko ti treba nego se jebat s getribom. Osim ako baš hoćeš ispalit auto do stotke ispod 3 sekunde.
Sve5 jedino je ruzan kao lopov..zaglavili u dizajnu 70tih..dobro ili lose,stvar ukusamarcellus wrote:bolesno. 8,9 sekundi 402 metra, 1,66 sekundi do 60 milja (96 kmh)
Preko 1000 konja.
Nacelno da,ali..kod strujica,sve se prati kompjuterom,i sve mora biti podrzano zadanim parametrima..marcellus wrote:Hartmann wrote:Sve vise ih ide na povezivanje direktno na kotace,jer je transmisija jebeno skupa za te stvarimarcellus wrote:to sam napisao gore, taycan jedini ima 2 brzine.
pa to sam napisao, kod električara ti je jeftinije dignut snagu motora na kolko ti treba nego se jebat s getribom. Osim ako baš hoćeš ispalit auto do stotke ispod 3 sekunde.
Concept One je imao fenomenalnih problema,u podesavanju sustava ukupnog bas radi softwarea.Ja imam 5 godina starog japanca,i nemas pojma kako ga jebe,kad nije dobro komp,odnosno parametri podeseni..
Usro sam se jednom kad je preuzeo kocinicu iz cista mira,inace seriski ugradjeno..ali nigdje auta,pjesaka,kurca palca..greska u softwareu,osim ako nes Weber nije petljao..dobijem obavijest od autokuce,da tjeram u servic,nis,samo laptom u konector..,neki golobrafdiklinac,hop po tastaturi,upgrade software,nes minuta,i voila..radi kao svicarska vura..
Hartmann wrote:Sve5 jedino je ruzan kao lopov..zaglavili u dizajnu 70tih..dobro ili lose,stvar ukusamarcellus wrote:bolesno. 8,9 sekundi 402 metra, 1,66 sekundi do 60 milja (96 kmh)
Preko 1000 konja.
jebote dizajn u pičku da te jebo nemoj bit peder ak si već rusofil
može izgledat i kao kocka betona što se mene tiče.
dečki lijepo kažu "we wanted to go out with the bang". Zadnji V8 dodge. Labuđi pjev V8 motora, ali kakav jebote!
da, električni banshee koji će dogodine zamijenit demona će biti još jači, još brži. Ali ovo je zvijer. I zvuči kao V8. Električar jebiga nema zvuka. Dobri su za šoping, kupit djecu okolo iz vrtića i škole, za relaciju poso kuća birtija, jeftino i beskrajno praktično. Ali za emocije... treba ti V8. Zato kanim nabavit jednog... za penziju :)
usput, ovo naravno ne ide na benzin, zato ga neš moć dobit u europi.
ide na etanol. E85. A tog u EU nema na pumpama...
ide na etanol. E85. A tog u EU nema na pumpama...
Similar topics
» Kriza u Vladi(ili u hdz-u) zbog spomen ploce u Jasenovcu?!
» Njemačka donijela zakon o zabrani prodaje automobila na benzin i dizel
» Stiže svecka kriza : Prvi pad prodaje automobila u Kini u 20 godina
» Kriza sve oštrija:Hrvatska povlači veleposlanika iz Beograda ako ovi zabrane ulazak u Srbiju jednom hrvatskom ministru
» Lidera neonacističke stranke u Njemačkoj iz smrskanog automobila spasili sirijski izbjeglice
» Njemačka donijela zakon o zabrani prodaje automobila na benzin i dizel
» Stiže svecka kriza : Prvi pad prodaje automobila u Kini u 20 godina
» Kriza sve oštrija:Hrvatska povlači veleposlanika iz Beograda ako ovi zabrane ulazak u Srbiju jednom hrvatskom ministru
» Lidera neonacističke stranke u Njemačkoj iz smrskanog automobila spasili sirijski izbjeglice
Page 5 of 17