Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima
Page 3 of 17
Page 3 of 17 • 1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17
Re: Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima
In other words, almost six times more renewable energy would be required to power a car using e-fuels, compared to a battery electric alternative — with all the added expense that would entail.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Re: Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima
marcellus wrote:
50 eura litra, dobro je, jebiga zeleno se kažu isplati, spas planete nema cijene.
Pa to ti ja cijelo vrijeme i govorim.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
50 eura litra, dobro je, jebiga zeleno se kažu isplati, spas planete nema cijene.
Pa to ti ja cijelo vrijeme i govorim.
Poanta je u tome da su strujići na baterije teško zagađivači baš zato jer pune baterije strujom iz izvora koji teško zagađuju.
Riješenje - ili zabraniti upotrebu takvih izvora ili zabraniti upotrebu automobila kojima je neophodna struja iz takvih izvora.
Izvore ne možeš promjeniti preko noći, zabraniti upotrebu strujića sa izvorom struje isključivo na baterije možeš.
Doslovce potezom (naliv)pera.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:godišnja ušteda nešto preko 4000 eura.
jebeš benzin
Samo si zaboravio u jednadžbu ubaciti razliku između cijene baterijskog strujića i automobila na SUI pogon.
U tom slučaju ne samo da nema uštede nego postoji realni gubitak.
nisam. gradski el. auto s poticajima 14 k eura (bio bi 23 bez njih)
gradski mali benzinac - min. 16-17 k eura
(električar u serijskog opremi ima prednji radar i automatsko kočenje, stražnju kameru, navigaciju, dab, naravno klimu i 4 el stakla i sve ostalo - kod malog gradskog auta navigaciju i kameru i slične stvari plaćaš dodatno)
Jesi, jer su i sa poticajima baterijski strujići neisplativi i predstavljaju ukupni teški gubitak. Ne možeš računati gradski auto bez ukupnih sadržaja nego gledaš kompletnu ponudu.
Strujići recimo imaju puno manju ponudu unutarnjeg prostora, prtljažnika, nosivosti itd., a to kod strujića ne možeš dobiti kao kod benzinaca i dizelaša da i doplatiš ne znam koje novce.
Gedžete za klince nitko normalan ne računa u ozbiljnu opremu.
Koji će ti kiki u auto ugrađena navigacija kada je imaš na svakom smartphoneu?
Strujići su generalno obični jureći mlinci za kavu, a to ti govorim ja koji sam uvijek spreman priznati sve prednosti električnih motora u odnosu na one sa unutarnjim izgaranjem.
S tim da si ti dobro prošao s poticajima, a ta je priča sada praktički završena, dakle, neće predstavljati izvor motivacije budućih generacija za kupovinu baterijskih strujića.
strujići imaju osjetno više unutarnjeg prostora za istu dimenziju auta od benzinaca. I veći prtljažnik. Jer nemaju veliki benzinski motor. Baterija je obično ispod cijele podnice i ne zauzima prostor (debela je 8-9 cm)
navigacija mi dobro dođe da ne moram gledat u mobitel u vožnji. Može se i google spojit na ekran isto tak, ima i android auto. Ali ak imaš veliki ekran u autu onda imaš i navigaciju na njemu. S mobitela ili unutarnju svejedno.
bitno mi je da ima klimu i te gluposti, električna stakla i centralno danas imaju svi auti ionako razlike u opremi su ti uglavnom u elektronici danas
s tim da u svakom autu imaš ugrađeno sve serijski, ali je "zalokano" ak ne doplatiš
naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
ovo je recimo unutrašnjost (stražnja sjedala) hyundaia inoiq5
auto veličine i cijene negdje između golfa i pasata
više mjesta nego u mercedesu s klase i gepek ukupno preko 500 litara ko u SUV-u
auto veličine i cijene negdje između golfa i pasata
više mjesta nego u mercedesu s klase i gepek ukupno preko 500 litara ko u SUV-u
marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
I oba su zajedno manja od jednog u mojoj Škodi Octaviji i to 4x4.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
E da, po nekim novim istraživanjima u prosjeku najinteligentniji vozači nisu oni strujića nego vlasnici Škodinih automobila. Ne samo modela na struju nego općenito.
Guest- Guest
marcellus wrote:
navigacija mi dobro dođe da ne moram gledat u mobitel u vožnji. Može se i google spojit na ekran isto tak, ima i android auto. Ali ak imaš veliki ekran u autu onda imaš i navigaciju na njemu. S mobitela ili unutarnju svejedno.
bitno mi je da ima klimu i te gluposti
Klima ti je u strujićima praktički jedva funkcionalna, pogotovo po ljeti i zimi, kada je čovjek najviše treba.
Na kraju se sve svodi na princip stojadina, ako hoćeš klimu, otvori prozor i to samo kada je vrijeme vani povoljno.
Ovo za navigaciju neću ni komentirati. Baš si smiješan.
Svi povremeno gledamo u mobitele pri vožnji, posebno mi koji imamo veliki iskustvo vožnje (bez i jednog incidenta u vožnji kroz cijelo vozačko iskustvo, hvala na pitanju) a njihova navigacija je i osjetno kvalitetnija od one ugrađene u aute općenito pa tako i strujiće.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
zašto bi bili manji? Strujić nema tank za benzin, nema veliki motor i pomoćne agregate (motori su u pravilu u kotačima), nemaju mjenač, kuplung, diferencijal, hladnjak za zrak s cijevima. Puno manje tehnike ide u njega.
Naprotiv, strujići imaju u pravilu osjetno veće prtljažnike i više mjesta od usporedivih benzinaca jer iznad razine podnice je sve rezervirano za putnike i prtljagu.
vw na letriku
u golfu ipak ima puno više krame
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
zašto bi bili manji?
Zato što i jesu manji i to je realnost.
Ne govorim općenito nego konkretno za (moju, ali sve su takve) Škodu Octaviu i to u čak i u 4x4 verziji.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
E da, po nekim novim istraživanjima u prosjeku najinteligentniji vozači nisu oni strujića nego vlasnici Škodinih automobila. Ne samo modela na struju nego općenito.
je, vidio sam.
škode su racionalni auti.
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
zašto bi bili manji?
Ne govorim općenito nego konkretno za (moju, ali sve su takve) Škodu Octaviu i to u čak i u 4x4 verziji.
nisu ništa manji, nemaju razloga biti manji - mogu samo biti veći, jer nema ispušnog sustava koji podiže podnicu kod dizela i električara na stražnjem dijelu
dakle sve iza stražnjeg zica je rezervirano za prtljagu, nema diferencijala ako su dva motora (obično jesu) i nema auspuha.
naprijed je dodatni gepek, jer nema motora ispod haube.
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
zašto bi bili manji?
nisu ništa manji, nemaju razloga biti manji - mogu samo biti veći, jer nema ispušnog sustava koji podiže podnicu kod dizela i električara na stražnjem dijelu
Ali ipak jesu manji, i to je realnost.
To o čemu ti govoriš vrijedi općenito, ali ne i u ovom konkretnom slučaju (iznimka).
Guest- Guest
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
je, vidio sam.
Za razliku od BMW-a (treći odostrag).
Zato ja uvijek odgovorim na pitanje da li bih ikada kupio BMW-a: vozio (ponekad ili povremeno) da, kupio nikad.
Guest- Guest
gepek ti treba za kaj?marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
kada idem za hr ili bilo gdje sve kaj trebam mi je u povećem ruksaku.
više mi prostora zauzmu kutije s alatom i dijagnostikom te računala.
da ne tipkam o 3D printeru i laseru.
moja biljka "sjedi" na suvozaevom sjedištu. napravili smo tisuće kilometara zajedno.
kao i rezervna guma. imam jebeni kompresor u autu i s probušenom gumom mogu 100km voziti.
ali propis veli da moram imati rezervnu.
onaj renault ima signalizaciju pada tlaka i cijev da možeš nadrukat gumu s ispušnim plinom, samo gas moraš dati.
ti se s baterijom možeš jebat, kao što tipka spear.
da te vidim u zimi ili u ljeti. u safe modu moj troši 1l/h znači samo druka klimu ili grijanje.
ako ne zaboravim tankirat mogu 2 dana biti na zimi ili vrućini.
ti sa strujićem si krepan na zelenom valu usred ljeta.
2014-12-30
glupost.Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
je, vidio sam.
Zato ja uvijek odgovorim na pitanje da li bih ikada kupio BMW-a: vozio (ponekad ili povremeno) da, kupio nikad.
bmw je jedan od boljih.
po nesrećama u njemačkoj prvi su vozači VW.
2014-12-30
vidiš kako lupetaš.marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
zašto bi bili manji? Strujić nema tank za benzin, nema veliki motor i pomoćne agregate (motori su u pravilu u kotačima), nemaju mjenač, kuplung, diferencijal, hladnjak za zrak s cijevima. Puno manje tehnike ide u njega.
Naprotiv, strujići imaju u pravilu osjetno veće prtljažnike i više mjesta od usporedivih benzinaca jer iznad razine podnice je sve rezervirano za putnike i prtljagu.
vw na letriku
strujići imaju getribu.
imaju i diferencijal.
ovisno o izvedbi imaju 2 ili četiri motora.
cijeli komplet je malo manji od benzinca.
zatim imaš jako skup komplet frekvencijskih pretvarača.
ti samo želiš uvjeriti sebe da si pravilno postupio.
nisi.
kupio si mixer s kotačima
2014-12-30
Nova Fordova tvornica na zapadu američke savezne države Tennessee moći će proizvoditi do 500.000 električnih pickupa godišnje u punom kapacitetu, objavila je kompanija.
Američki proizvođač automobila najavio je u septembru 2021. da će izgraditi i tvornicu baterija na parceli od 1.460 hektara u Stantonu, sjeveroistočno od Memphisa.
Izgradnja na lokaciji BlueOval City počela je prošle godine. Ford planira pokrenuti proizvodnju električnog kamiona druge generacije kodnog naziva „Project T3“ do 2025. godine.
Fordova tvornica za sklapanje i tvornica baterija koje vodi zajednička kompanija pod nazivom BlueOvalSK zapošljavat će najmanje 6.000 ljudi, uz investiciju od 5,6 milijardi dolara, naveli su predstavnici kompanije.
Tvornica u državi Tennessee proizvodit će vozila sa neutralnim emisijama ugljika, uz korištenje obnovljive energije.
Neki od ruralnih okruga te američke države, koji okružuju tvornicu, nadaju se da će to pomoći u jačanju njihove ekonomije.
S ekonomijom koja se uglavnom zasniva na poljoprivredi, u okrugu Haywood se stanovništvo smanjilo za 4,9 posto na 17.864 ljudi od 2010. do 2020. godine, što je jedan od 14 okruga u kojima je smanjen broj stanovnika, pokazali su podaci popisa.
Očekuje se da će tvornica dovesti i mala i velika poduzeća na to područje, uključujući hotele, restorane, zdravstvene ustanove i dobavljače za tvornicu. Vrijednosti nekretnina bi također mogle porasti.
Američki proizvođač automobila najavio je u septembru 2021. da će izgraditi i tvornicu baterija na parceli od 1.460 hektara u Stantonu, sjeveroistočno od Memphisa.
Izgradnja na lokaciji BlueOval City počela je prošle godine. Ford planira pokrenuti proizvodnju električnog kamiona druge generacije kodnog naziva „Project T3“ do 2025. godine.
Fordova tvornica za sklapanje i tvornica baterija koje vodi zajednička kompanija pod nazivom BlueOvalSK zapošljavat će najmanje 6.000 ljudi, uz investiciju od 5,6 milijardi dolara, naveli su predstavnici kompanije.
Pomoć u jačanju lokalne ekonomije
BlueOvalSK će također izgraditi dvije tvornice baterija u gradu Glendale, u državi Kentucky, u investiciji vrijednoj 5,8 milijardi dolara. Očekuje se da će projekti stvoriti gotovo 10.800 radnih mjesta.Tvornica u državi Tennessee proizvodit će vozila sa neutralnim emisijama ugljika, uz korištenje obnovljive energije.
Neki od ruralnih okruga te američke države, koji okružuju tvornicu, nadaju se da će to pomoći u jačanju njihove ekonomije.
S ekonomijom koja se uglavnom zasniva na poljoprivredi, u okrugu Haywood se stanovništvo smanjilo za 4,9 posto na 17.864 ljudi od 2010. do 2020. godine, što je jedan od 14 okruga u kojima je smanjen broj stanovnika, pokazali su podaci popisa.
Očekuje se da će tvornica dovesti i mala i velika poduzeća na to područje, uključujući hotele, restorane, zdravstvene ustanove i dobavljače za tvornicu. Vrijednosti nekretnina bi također mogle porasti.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
veber wrote:glupost.Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:naime strujići obično imaju dva gepeka, otraga gdje je normalan gepek kod svih auta i naprijed gdje je inače motor
je, vidio sam.
bmw je jedan od boljih.
po nesrećama u njemačkoj prvi su vozači VW.
bmw je dobar auto kao auto, ali je krkanski i vulgaran. Oduvijek bio, a zadnje vrijeme pogotovo. Zato ga voze mafijaši, kamatari, cajke i reperi.
Similar topics
» Kriza u Vladi(ili u hdz-u) zbog spomen ploce u Jasenovcu?!
» Njemačka donijela zakon o zabrani prodaje automobila na benzin i dizel
» Stiže svecka kriza : Prvi pad prodaje automobila u Kini u 20 godina
» Kriza sve oštrija:Hrvatska povlači veleposlanika iz Beograda ako ovi zabrane ulazak u Srbiju jednom hrvatskom ministru
» Lidera neonacističke stranke u Njemačkoj iz smrskanog automobila spasili sirijski izbjeglice
» Njemačka donijela zakon o zabrani prodaje automobila na benzin i dizel
» Stiže svecka kriza : Prvi pad prodaje automobila u Kini u 20 godina
» Kriza sve oštrija:Hrvatska povlači veleposlanika iz Beograda ako ovi zabrane ulazak u Srbiju jednom hrvatskom ministru
» Lidera neonacističke stranke u Njemačkoj iz smrskanog automobila spasili sirijski izbjeglice
Page 3 of 17