ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima

Page 11 of 17 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17  Next

Go down

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima - Page 11 Empty Re: Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima

Post by marcellus 26/3/2023, 13:05

Once one of the top scoring family cars in our 2020 survey, the Mercedes A-Class’s rating deteriorated significantly with the introduction of a new model. The current version is this year’s least reliable family car, with 31% going wrong.

Most of the affected cars encountered issues with faulty non-engine electrics, but the interior trim and air-con were also cited as problematic, which is disappointing from a premium brand. The service wasn't great either: 36% of owners had to wait more than a week for repairs, 8% were billed between £501 and £750, and 3% had to pay more than £1500 to get their cars working again..

marcellus

2014-04-16

Back to top Go down

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima - Page 11 Empty Re: Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima

Post by RayMabus 26/3/2023, 13:07

veber wrote:
RayMabus wrote:Za sad ništa od ove Salvinijeve šeme jer ne mogu skupit minimalnu većinu da to blokiraju a Njemačka se sad nakon šta je na jedvite jade ovo progurala ( a i klima im se vladajuća koalicija u kojoj su sa Zelenima ) se neće dodatno blamirat pa sad tražit i ovo za biogoriva.

Uostalom mislim da su oni isto izračunali ovo da zbog klimatskih promjena poljoprivredno zemljište je vrijednije za proizvodnju hrane pa da se to tako ne isplati itd pa sad to ništa.

Doduše ostaje neka mogućnost da kad Njemačka i drugi razviju tu proizvodnju e-goriva da se gleda i ta mogućnost za e-biogorivo al s tim da se to radi od otpada a ne da se sadi suncokret il neka uljarica samo za to tj poljoprivredne površine u EU samo da bi to dobio jer će hrana postat bitan resurs.

Moglo bi se to napravit ovako 9 decilitira e-goriva i jedan dec biogoriva pa dobiješ tako neko e-biogorivo.

A šta će onaj šta ima ogromna polja kukuruza pa onu trstku šta ničemu ne služi ? Bolje to samlit pa biogorivo pa onda ovako radiš e-biogorivo.
sve je to licemjerje, ali ok.
pisao sam o tome prije. pogotovo jer sam u autoindustriji.

nikaj ne bu od toga.
benzini će se i dalje raditi.

strujići će nestati prije nego parna vozila.

motaj kablove-toči benzin.
Neće.

Ja želim najmanje 30 posto voznog parka na struju i još najmanje 10 posto na vodik a može i ovo e-gorivo.

Zaboravio si da sam ja anđeo Prijestolnik i da želim smanjiti utjecaj muslimnskog lobija na Europu a prije svega velike članice EU uključujući svakako Njemačku, Austriju, Italiju te Francusku kako mi ne bi podržali Komšića odnosno SDA-a i muslimansko brastvo. Prevedeno : smanjiti im utjecaj koji imaju na politiku i geopolitiku Europe i Zapada preko nafte.

Ja sam anđeo Prijestolnik Weberu. Ja odlučujem. B-) 

Prijestolja čine sedmi zbor nebeske hijerarhije. Oni personificiraju Božju pravdu i autoritet. Prema Denyju Aeropagitu, oni su potpuno gluhi za sve ljudske napasti i imaju privilegiju služiti kao sjedište Boga i temelj svijeta, otuda i njihov naziv. Oni provode božansku pravdu kako bi organizirali materijalni svijet i nadahnuli predstavnike reda u njemu. Izraz "pravda" ovdje ne treba shvatiti u smislu zakona , već u smislu dosljednosti između stvarnosti i božanskog plana: radi se više o pravednosti nego o pravdi u uobičajenom smislu riječi.

Last edited by RayMabus on 26/3/2023, 13:10; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 26/3/2023, 13:09

marcellus wrote:Inače ako hoćeš DANAS kupit novi auto koji će prijeć pol milijuna milja - to sigurno nije Mercedes.

Toyota Sequoia i 4runner, Lexus, Genesis, Accura. Od Amera Corvette i V8 munstang, ford F150 (traje vječno) i takve stvari.
da želiš, a ne želiš jer nije u tvom sklopu, vidio bi da je 60% vozila u njemačkoj službeno.
iliti dobru većinu nas boli kiki da li se auto kvari, koliko troši i koliko košta servis.

ne znam niti za jednu stavku.

u prvoj firmi sam imao opel astru, benzin.
iz airbusa sam uzeo renault za kćer, neka ga razbije ili oguli. ima regu još godinu dana.
sada vozim taj amg, firmin.
u slijedećoj firmi ću imati škodu superb.

zadnji auto mi je bio hyyundaijev genessis prije hrpu godina.

jebali te auti. samo trošak.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 26/3/2023, 13:11

RayMabus wrote:
veber wrote:
RayMabus wrote:Za sad ništa od ove Salvinijeve šeme jer ne mogu skupit minimalnu većinu da to blokiraju a Njemačka se sad nakon šta je na jedvite jade ovo progurala ( a i klima im se vladajuća koalicija u kojoj su sa Zelenima ) se neće dodatno blamirat pa sad tražit i ovo za biogoriva.

Uostalom mislim da su oni isto izračunali ovo da zbog klimatskih promjena poljoprivredno zemljište je vrijednije za proizvodnju hrane pa da se to tako ne isplati itd pa sad to ništa.

Doduše ostaje neka mogućnost da kad Njemačka i drugi razviju tu proizvodnju e-goriva da se gleda i ta mogućnost za e-biogorivo al s tim da se to radi od otpada a ne da se sadi suncokret il neka uljarica samo za to tj poljoprivredne površine u EU samo da bi to dobio jer će hrana postat bitan resurs.

Moglo bi se to napravit ovako 9 decilitira e-goriva i jedan dec biogoriva pa dobiješ tako neko e-biogorivo.

A šta će onaj šta ima ogromna polja kukuruza pa onu trstku šta ničemu ne služi ? Bolje to samlit pa biogorivo pa onda ovako radiš e-biogorivo.

nikaj ne bu od toga.

Neće.

Ja želim najmanje 30 posto voznog parka na struju i još najmanje 10 posto na vodik a može i ovo e-gorivo.

Zaboravio si da sam ja anđeo Prijestolnik i da želim smanjiti utjecaj muslimnskog lobija na Europu a prije svega velike članice EU uključujući svakako Njemačku, Austriju, Italiju te Francusku kako mi ne bi podržali Komšića odnosno SDA-a i muslimansko brastvo. Prevedeno : smanjiti im utjecaj koji imaju na politiku i geopolitiku Europe i Zapada preko nafte.

Prijestolja čine sedmi zbor nebeske hijerarhije. Oni personificiraju Božju pravdu i autoritet. Prema Denyju Aeropagitu, oni su potpuno gluhi za sve ljudske napasti i imaju privilegiju služiti kao sjedište Boga i temelj svijeta, otuda i njihov naziv. Oni provode božansku pravdu kako bi organizirali materijalni svijet i nadahnuli predstavnike reda u njemu. Izraz "pravda" ovdje ne treba shvatiti u smislu zakona , već u smislu dosljednosti između stvarnosti i božanskog plana: radi se više o pravednosti nego o pravdi u uobičajenom smislu riječi.
kaj tabletice popustile od jutra?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus 26/3/2023, 13:19

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:ali zato imaju 56 nuklearki, i grade još osam novih u ovom trenutku. Kane ih sagraditi još jako puno. Njihova je energetska strategija ići posve na atomsku energiju.

Pa to je za svaku pohvalu, ali kao prvo, odakle im sirovine-gorivo za dugoročni pogon tolikih nuklearki?
Kao drugo, uz njihove uobičajene sigurnosne i standarde gradnje za domaće potrebe, ja bih na njihovom mjestu bio jako zabrinut za stanje sigurnosti tih nuklearnih pogona.

Zaboravljaš da Kina čvrsto drži za jaja cijelu Afriku, dobar dio Azije, i commie države diljem svijeta plus dobri su si s rusima.

a najveći proizvođači urana su kazahstan, južna afrika, malawi, niger, uzbekistan, rusija... ukrajina im je out of reach ali imaju dosta i ovako.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 26/3/2023, 13:20

sigurnost manje više da koja i rikne, ima ih ko kineza

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 26/3/2023, 13:23

RayMabus wrote:Trenutni broj automobila u Kini je : 315 miljona auta a to je 220 auta na tisuću stanovnika.

Trenutni broj automobila u SAD je : 295 miljona a to je 890 auta na tisuću stanovnika.

Polazeći od toga da svake godine proizvedu više od 25 miljona auta a od kojih je 3/4 na benzin i dizel dakle nekakvih 20 miljona potpuno novih korisnika i da uzmemo samo da idu dosegnuti pola od ove brojke automobila koliko je u SAD po glavi stanovnika to bi u njihovom slučaju značilo da moraju proizvesti još najmanje 315 miljona automobila a od kojih će 3/4 biti na benzin il dizel dakle 250 miljona auta više manje i to potpuno novih ( ne uključujući zamjene staro za novo ) a pošto izbace oko 20 miljona takvih auta godišnje to bi značilo da će samo po ovoj računici oni 12 godina pa i nešto više biti tržište koje raste za 20 miljona novih korisnika naftnih derivata tj motora s unutrašnjim sagorjevanjem.

Jel tebi to izgleda kao da se rješavaju nafte ?

Uzmi također u obzir da oni iako imaju nešto svoje nafte da šta je više potrošaća u državi da svoje rezerve sve više troše i da će morat sve više uvozit a da im Amerika prijeti zatvaranjem pomorskog pravca s mora dakle ništa veliki tankeri iz Arabije i drugdje i da im ostaje samo ta Rusija i eventualno Kazastan za sigurnu opskrbu jer inače im prijeti poraz.

Uostalom od Putina dobijaju još po sniženoj cijeni a to je bitno za obuzdavanje inflacije jer inače bi se Partiji digao narod na noge a narod broji miljardu i 400 miliona.

Da, izgleda kao da se rješavaju nafte. Jer preklani su napravili tri milijuna auta na struju. Lani 5,7 milijuna. Ove godine će to biti 10 milijuna.

Računaj da udio novih električnih auta neće ostati 26% kao lani, nego stalno snažno raste. Preklani je bio 14%. Lani 26%. Ove godine će biti preko trećine.

Dakle do 2035. će vjerojatno oko 90 posto svih novih auta u kini biti električari, ako ne svi.

A oni udvostruče vozni park za svakih destak godina...

Last edited by marcellus on 26/3/2023, 13:24; edited 1 time in total

2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/3/2023, 13:24

veber wrote:
RayMabus wrote:
veber wrote:

nikaj ne bu od toga.

Neće.

kaj tabletice popustile od jutra?
Reci ti meni jel ti stvarno želiš svijet u kojem jedan šeik il jedan Putin ucijenjuje Njemačku i njenu ekonomiju da joj neće dat naftu il plin ako ne budu plesali kako on/i žele ?

Ne želiš. 

Pa onda ?

Većina ratova na vašem planetu podijeljena je na dva faktora: ekonomski i vjerski. A oba faktora su vrlo infantilna. Ekonomski, jer morate znati da je fizički život udarac i ništa materijalno ne možete ponijeti u "svijet izvan". I religiozni, jer zanemarujete činjenicu da je duhovni put na temelju Rada, i hrani se iz Službe, bez obzira u koji "superiorni" entitet vjerujete. Ali vi ste tako djetinjasti, tako infantilni, da umjesto da se oslanjate oko onoga što je bitno, što je cilj, borite se oko detalja. Ovo je vrlo važno naglasiti: umjesto da se podupirete obalama da zajedno dođete do cilja, borite se oko detalja: taj Krišna, taj Brahma, taj Jehova, taj Allah, taj Muhamed.

Još jedna stvar koja pokazuje koliko ste djetinjasti je to što se u nekim zemljama, koje nazivate Istokom, priča o "Svetom ratu", što je kontradikcija, jer kao da čitam "hladna vrućina" ili "suha voda". Drugim riječima, koncept svetosti koji imate, oni ga ne dijele, jer obično brkaju svetost s čednošću. Kad kažem "vi", ne govorim o vama, nego o rasi, jer neki od vas imaju određeni napredak u razumijevanju ovoga. Prava svetost je bolje objašnjena vašom filozofijom. Ova se filozofija naziva budizam i kaže da je najviši duhovni stupanj, 10., prosvjetljenje ili stanje budinstva. Ali korak 9, Bodhisattva, prava je svetost, jer se temelji na odricanju od svetosti kaste za svetost Službe. To je ono što treba primijetiti, i to je najvažnija stvar o razinama Svjetla. Zato što je nametnuta svetost ono što nazivate subjektom, a Radna svetost je ono što nazivate glagolom. A glagol je jedini način vršenja usluge.

Opet, da zaključim svoju poruku, vrlo je važno naglasiti da na svim planetima u svemiru, što je više vjerovanja, to su nazadnija.

-

U budizmu, bodhisatva je osoba koja je na putu prema buddha.

U mahajana budizmu, bodhisattva se odnosi na bilo koga tko je stvorio bodhicittu, spontanu želju i suosjećajni um da postigne stanje Bude za dobrobit svih živih bića.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bodhisattva

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima - Page 11 Images?q=tbn:ANd9GcSfr34he6nQYgTN7tjYIxg1ewCMMzq-zA5O-A&usqp=CAU

Pripremi se na desant jeftinih kineskih e-autića na Italiju.

:coffee

NASTUPA PANIKA

Šef Stellantisa: ‘Ljudi u EU će kupovati jeftinije kineske aute, a ne europske, pada kupovna moć!‘

Carlos Tavares smatra da europski političari moraju pomoći tvrtkama u borbi protiv novog azijskog uvoza s agresivnim cijenama

Širenje kineske automobilske industrije u Europu i Ameriku znači da ćemo u nadolazećim godinama imati mnogo toga za pisati, a vi ćete imati još veći izbor kada je riječ o odabiru vaših budućih automobila.

No, dok bi dolazak Kineza mogao biti uzbudljiv za one izvan industrije, oni unutar etabliranih zapadnih proizvođača automobila su prestravljeni. Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares rekao je novinarima na CES-u u Las Vegasu da će se europske tvrtke suočiti s "užasnom borbom" sa svojim dolazećim kineskim kolegama ako političari u regiji ne pomognu tvrtkama kao što su Stellantis, BMW i Volkswagen.

"Razlika u cijeni između europskih i kineskih vozila je značajna", rekao je Tavares za Automobilwoche. “Ako se ništa ne promijeni u trenutnoj situaciji, europski će se kupci iz srednje klase sve više okretati kineskim modelima. Kupovna moć mnogih ljudi u Europi osjetno opada.”

Šef Stellantisa je tvrdio da se europski proizvođači automobila bore s jednom rukom vezanom na leđima jer propisi u Europi znače da su vozila proizvedena u regiji oko 40 posto skuplja za proizvodnju od konkurentskih modela proizvedenih u Kini.

"Mislim da smo već gledali ovaj film", rekao je Tavares, uspoređujući scenarij sa sudbinom europske industrije solarnih panela koja je izgubila od kineskih proizvođača, iako se lako mogao pozvati na bitku Detroita protiv europskog i japanskog uvoza u 1960-ih i 70-ih, ili borbu britanske motociklističke industrije protiv japanskih dvokotača u istom razdoblju.

"To je vrlo sumoran scenarij", rekao je za Automobilwoche. “Ali ne mora biti tako". Tavares kaže da će, ako europski političari ne uspiju zaštititi lokalne industrije, biti prisiljeni preseliti proizvodnju u jeftinije zemlje kako bi smanjili troškove i izravno se natjecali s jeftinim kineskim proizvodima. Konteksta radi, početni MG4 EV košta više od 12.000 eura manje od najjeftinijeg Volkswagena ID.3.

Europski političari suočavaju se s nekim teškim odlukama, ali morat će ih donijeti brzo. "U sadašnjem kontekstu, ako se ništa ne poduzme u Europskoj uniji, doći će do strašne borbe", upozorio je Tavares.

Šef Stellantisa: ‘Ljudi u EU će kupovati jeftinije kineske aute, a ne europske, pada kupovna moć!‘
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by marcellus 26/3/2023, 13:26

China's 200-odd EV makers are expected to deliver a total of 8.4 million vehicles in 2023, up about 30 per cent from the previous year's 6.4 million.

That compares to the year-on-year growth of 114 per cent recorded in 2022. China's EV industry sold 2.99 million vehicles in 2021.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 26/3/2023, 13:28

jebiga podaci se razlikuju, negdje se navodi 5,7 milijuna električara lani u kini, novih, negdje preko 6 milijuna.

Ali tu negdje su brojke. Oko 6 milijuna lani. Preko osam, osam i pol milijuna ove godine je u planu.

To je trećina svih proizvedenih.

Ako 2024. prijeđu 11 milijuna, to će biti preko polovice svih novih auta u kini.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 26/3/2023, 13:29

Naime, ray, ti u računici uzimaš da će udio električara ostati isti kao ove godine i idućih 10 godina.

A on raste, praktički se udvostručuje u kini svake godine.

Do te mjere da Kinezi razmišljaju da ukinu poticaje za električare nakon 2024.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/3/2023, 13:31

marcellus wrote:jebiga podaci se razlikuju, negdje se navodi 5,7 milijuna električara lani u kini, novih, negdje preko 6 milijuna.

Ali tu negdje su brojke. Oko 6 milijuna lani. Preko osam, osam i pol milijuna ove godine je u planu.

Ako 2024. prijeđu 11 milijuna, to će biti preko polovice svih novih auta u kini.
A višak će prodat na tržište Europe.

Zato i jesu nedavno kupili udio u luci Hamburg pa je Šolc trčao u Kinu jer će tu dopremat te e-autiće jer je njemačko tržište e-autića najveće i najbrže raste a mali Talijan neće više nigdje moći prodati svog FIAT-a.

Idemo dalje.

Onda Weberu tko odlučuje ?

Ujedno samo BMW na tom istom kineskom tržištu zgrče ogromne pare pa Švabo ne gubi ništa šta će FIAT popušit jer će preko luke Hamburg uvozit jeftine kineske e-autiće za EU tržište.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/3/2023, 13:42

marcellus wrote:Naime, ray, ti u računici uzimaš da će udio električara ostati isti kao ove godine i idućih 10 godina.

A on raste, praktički se udvostručuje u kini svake godine.

Do te mjere da Kinezi razmišljaju da ukinu poticaje za električare nakon 2024.
Taj post sam ti napisao samo zato jer si širio teorem kako oni zbog toga šta imaju jako velik udio e-autića u odnosu na neke druge ( Europa , Amerika ) provlačiš i pogrešnu tezu da su oni tržište ( država ) koja se oslobađa nafte.

Ni blizu. Naprotiv. A sasvim ne sigurno u idućih desetak godina.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 26/3/2023, 13:57

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:ali zato imaju 56 nuklearki, i grade još osam novih u ovom trenutku. Kane ih sagraditi još jako puno. Njihova je energetska strategija ići posve na atomsku energiju.

Pa to je za svaku pohvalu, ali kao prvo, odakle im sirovine-gorivo za dugoročni pogon tolikih nuklearki?
Kao drugo, uz njihove uobičajene sigurnosne i standarde gradnje za domaće potrebe, ja bih na njihovom mjestu bio jako zabrinut za stanje sigurnosti tih nuklearnih pogona.

Zaboravljaš da Kina čvrsto drži za jaja cijelu Afriku, dobar dio Azije, i commie države diljem svijeta plus dobri su si s rusima.

a najveći proizvođači urana su kazahstan, južna afrika, malawi, niger, uzbekistan, rusija... ukrajina im je out of reach ali imaju dosta i ovako.

Je, dobri su si s Rusima, ali to im nije nikakva prednost, dapače.
To o čemu govoriš je trenutni dojam koji će se brzo promjeniti čim Kina napadne Tajvan i naravno pokupi sve moguće sankcije zbog toga, plus teške animozitete od strane zainteresiranih zemalja iz pacifičkog bazena (Koreja, Japan, Vijetnam, Filipini, Australija - posebno važan izvor sirovina pa i još pokoja zemlja) plus ako se dovoljno oštro ne ogradi od ruske politike prema susjedima, ali naravno i prema zapadu.
Nemoj misliti da će afričke zemlje, ako ih zapad malo pritisne ili čak i samo ako potpuno zabrani ulazak ilegalnih imigranata iz njih, a one koji su već ušli uporno deportira natrag odakle su i došli, izabrati kinesku podršku umjesto one zapada.
Neće, jer im je zapad važniji od Kine, a i jasno je da će se to s vremenom dodatno mijenjati na lošije kada je kineska pozicija u pitanju.
Nije niti nevažno što Kina nije u stanju vojno intervenirati u tim zemljama ako budu ugroženi njeni interesi.
Od nabrojanih zemalja isporučitelja sirovine za nuklearke je jedino Uzbekistan dugoročno prijateljski raspoložen prema Kini.
Trenutno. Međutim, to se lako promjeni na gore zbog kineske politike prema svojim Ujgurima odnosno muslimanima.
Kazahstan se sve više, u granicama koliko to sad može, okreće od Rusije prema zapadu, a taj će se proces još i zaoštravati, pogotovo nakon što Rusija i formalno kapitulira.
I da, tu je i stalna i uporna kritika kineskog ponašanja prema Tibetu i Tibetancima prema kojima posebnu sklonost imaju zeleni i lijeve stranke na zapadu, posebno u EU, zbog čega oni nikada neće podržati kineske interese kada je praktički bilo što u pitanju.

Last edited by Speare Shaker on 26/3/2023, 13:59; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 26/3/2023, 13:58

RayMabus wrote:
marcellus wrote:jebiga podaci se razlikuju, negdje se navodi 5,7 milijuna električara lani u kini, novih, negdje preko 6 milijuna.

Zato i jesu nedavno kupili udio u luci Hamburg pa je Šolc trčao u Kinu jer će tu dopremat te e-autiće jer je njemačko tržište e-autića najveće i najbrže raste a mali Talijan neće više nigdje moći prodati svog FIAT-a.

Idemo dalje.

Ujedno samo BMW na tom istom kineskom tržištu zgrče ogromne pare pa Švabo ne gubi ništa šta će FIAT popušit jer će preko luke Hamburg uvozit jeftine kineske e-autiće za EU tržište.
pol eu ide slijedeći tjedan u kinu.

uvijek gazda posjeti koloniju.

kina se zaigrala pa su došli malo kod putina.

slijedeći popičkitis je po kini.
nemre pes gristi ruku koja ga hrani.

marc konstantno piše gluposti.
slijedeće ratište je kina

kao i u slučaju s rusijom, ne treba eu i us kinu. oni trebaju njih.

to kaj će cijene narasti 15% brine vas siromahe.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/3/2023, 14:04

veber wrote:
RayMabus wrote:

Idemo dalje.

pol eu ide slijedeći tjedan u kinu.

uvijek gazda posjeti koloniju.

kina se zaigrala pa su došli malo kod putina.

slijedeći popičkitis je po kini.
nemre pes gristi ruku koja ga hrani.

marc konstantno piše gluposti.

kao i u slučaju s rusijom, ne treba eu i us kinu. oni trebaju njih.

to kaj će cijene narasti 15% brine vas siromahe.
Nema veze.

Do tada ćeš ti izgradit mrežu punjača za e-autiće po Njemačkoj i Europi a Biden udarit poticaje za izgradnju e-industrije u Americi i dogovara s Kanadom i drugima vađenje litija da se smanji ovisnost o Kini a VW će u međuvremenu otvorit i koju tvornicu e-autića u Španjolskoj i e-industrija dobit neke poticaje za to a šta sad uključuje i poticaje za e-goriva.

Nisam rekao da tih 30 posto voznog parka e-autića mora biti baš made in China.

:coffee

To nije ono šta mene zanima : odakle je tih 30 posto e-autića nego nešto drugo.

Last edited by RayMabus on 26/3/2023, 14:06; edited 2 times in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 26/3/2023, 14:04

veber wrote:

Ne samo Tajvan nego i provincija Xinjiang (Ujguri), a lako moguće i Tibet.
Čim sve ugrožene manjine osjete slabost centralne kineske države, doći će do unutarnjih pobuna koje su evidentno neizbježne, jer se nikome normalnom ne živi pod čizmom tlačitelja, a posebno ne samo zato jer isti radi super simpatične strujiće koji više podsjećaju na cool gadgete nego ozbiljne automobile.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/3/2023, 14:23

Najmanje 30 posto voznog parka u Europi a posebno ovoj zapadnoj koju se nešta pita kad je Bosna u pitanju, te nekakvih 10-15 posto vodik a isto tako može nešto i za ova e-goriva koliko već to tržište malo imučnijih bude to tražilo ( ko ima para nek plati, ja s tim nemam problema ).

Ruski četnici i muđahedini drže proizvodnju nafte. Prvo neću ja društvo koje je pod stresom oće li oni il ne zavrnit pipu te neću da mi oni imaju utjecaj na geopolitiku Njemačke i drugih država kad je Bosna u pitanju. Normalno imamo i pitanje klime također.

Ja nisam samo obični bodhisatva nego anđeo koji operira na fizičkoj ravni. Anđeoska sam hijerarhija.

jer neki od vas imaju određeni napredak u razumijevanju ovoga. Prava svetost je bolje objašnjena vašom filozofijom. Ova se filozofija naziva budizam i kaže da je najviši duhovni stupanj, 10., prosvjetljenje ili stanje budinstva. Ali korak 9, Bodhisattva, prava je svetost, jer se temelji na odricanju od svetosti kaste za svetost Službe. To je ono što treba primijetiti, i to je najvažnija stvar o razinama Svjetla. Zato što je nametnuta svetost ono što nazivate subjektom, a Radna svetost je ono što nazivate glagolom. A glagol je jedini način vršenja usluge.

U budizmu, bodhisatva je osoba koja je na putu prema buddha.

U mahajana budizmu, bodhisattva se odnosi na bilo koga tko je stvorio bodhicittu, spontanu želju i suosjećajni um da postigne stanje Bude za dobrobit svih živih bića.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bodhisattva

Prijestolja čine sedmi zbor nebeske hijerarhije. Oni personificiraju Božju pravdu i autoritet. Prema Denyju Aeropagitu, oni su potpuno gluhi za sve ljudske napasti i imaju privilegiju služiti kao sjedište Boga i temelj svijeta, otuda i njihov naziv. Oni provode božansku pravdu kako bi organizirali materijalni svijet i nadahnuli predstavnike reda u njemu. Izraz "pravda" ovdje ne treba shvatiti u smislu zakona , već u smislu dosljednosti između stvarnosti i božanskog plana: radi se više o pravednosti nego o pravdi u uobičajenom smislu riječi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/3/2023, 14:38

Upravo u tijeku :

Potpisana Deklaracija o saradnji zelenih stranaka regiona: Ako smo se mi dogovorili, mogu i drugi

Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima - Page 11 B_230326039

Zelene političke stranke Zapadnog Balkana danas su se okupile u Sarajevu gdje su potpisale Deklaraciju o uspostavi Platforme za saradnju.

Potpisana Deklaracija o saradnji zelenih stranaka regiona: Ako smo se mi dogovorili, mogu i drugi

S menom ne raspravljaš ako sam ja rekao da će nešto tako bit. To ti je ko da raspravljaš s Bogom Kreatorom. Besmisleno je. Bit će kako on kaže.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/3/2023, 15:06

Ako niste sposobni, ne želite ili nešto treće pola svog voznog parka prebacit na nešto a šta nije nafta dakle da ne ovisite o tome oće li tamo neki šeik ili ruski četnik zavrnit pipu kako bi plesali kako on/i oće moj vam je savjet da se UBIJETE.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by marcellus 26/3/2023, 15:28

a da razlika je proizvodnja i prodaja.

Lani su kinezi napravili 6,4 milijuna električara, kupili 5,7 milijuna, izvezli razliku

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 17 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17  Next

Back to top

- Similar topics