Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima
Page 2 of 17
Page 2 of 17 • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
Re: Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima
to je isto izdrkavanje.Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
priča je da će se i dalje radit benzinci, ali s će se prodavat isključivo e-fuel na pumpama
To je samo priča koju su popušili osobito mentalno retardirani koji za sebe misle da su zapravo osobito pametni.
I od takvih zabluda ne samo da žive nego se i teško bogate oni koji su osobito mentalno retardiranima uspješno prodali takve PRIČE.
e-benzin je obični benzin samo ima eko oznaku.
vinarija blizu mene puni eko vino i vino. šardonej.
onda dođe marc i kupi eko vino za 10€/l ja kupim iz istog spremnika čisti šardonej po 4€/l
industrija mora živjet od nečeg.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Re: Kriza u Njemačkoj vladi zbog zabrane automobila sa benzinskim i dizel motorima
ja sam s bicom prošao 60 od nominiranih 120, opteretio sam ga max. a nije neki kinez ko tvoj i košta kao pristojni rabljeni auto u klasi mercedesa e.marcellus wrote:što se dosega tiče - do sad sam ga samo jednom punio na brzom punjaču, jer sam ga zaboravio napunit preko noći
on prijeđe 200-250 s punjenjem, što mi je za sve dnevne potrebe više nego dovoljno (u pravilu je oko 100 km, max 160 dnevno)
6h treba za nafilati bateriju.
samo kaj meni baterija može riknut i ostane mi shimano 3×8
tebi kada rikne baterija moš se jebat.
2014-12-30
veber wrote:to je isto izdrkavanje.Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
priča je da će se i dalje radit benzinci, ali s će se prodavat isključivo e-fuel na pumpama
To je samo priča koju su popušili osobito mentalno retardirani koji za sebe misle da su zapravo osobito pametni.
I od takvih zabluda ne samo da žive nego se i teško bogate oni koji su osobito mentalno retardiranima uspješno prodali takve PRIČE.
onda dođe marc i kupi eko vino za 10€/l ja kupim iz istog spremnika čisti šardonej po 4€/l
e-benzin je sintetičko gorivo, kakvo su nijemci radili još u WW2 samo ovo je ekološki proizvedeno kao (sunčeva energija i pizde materine)
naravo, malo je skuplje. Ali švabe su rekli ako dozvole benzince da će kompromis bit da idu samo na e fuel (vjerojatno će imat drukčiji čep na tanku tako da ne možeš u njega utankat običan benzin)
rade ga od vodika
jebiga praktičnije je vodik pretvorit u benzin nego radit tankove za vodik i fuel cells u autima
jebiga praktičnije je vodik pretvorit u benzin nego radit tankove za vodik i fuel cells u autima
veber wrote:ja sam s bicom prošao 60 od nominiranih 120, opteretio sam ga max. a nije neki kinez ko tvoj i košta kao pristojni rabljeni auto u klasi mercedesa e.marcellus wrote:što se dosega tiče - do sad sam ga samo jednom punio na brzom punjaču, jer sam ga zaboravio napunit preko noći
on prijeđe 200-250 s punjenjem, što mi je za sve dnevne potrebe više nego dovoljno (u pravilu je oko 100 km, max 160 dnevno)
6h treba za nafilati bateriju.
samo kaj meni baterija može riknut i ostane mi shimano 3×8
tebi kada rikne baterija moš se jebat.
meni kad se isprazni baterija odem na el punionicu i natankam
oko mene ih ima jedno pet u krugu 5 km
a ja sam u pripizdini
veber wrote:6h treba za nafilati bateriju.
meni malo prek pol sata, ak je ful prazna, na javnom punjaču
na 220 volti 12 sati ak je ful prazna
na kućnom punjaču trofaznom 7 kw oko pet sati
Speare Shaker wrote:prckov wrote:marcellus wrote:Političari FDP-a tvrde da postupno ukidanje u sadašnjem obliku riskira uništenje njemačke proizvodne industrije koja bi u budućnosti mogla ponuditi održiva klimatski neutralna goriva kao alternativu isključivo električnim vozilima na baterije.
"Mi u Njemačkoj vladamo tehnologijom motora s unutrašnjim izgaranjem bolje nego iko drugi na svijetu", rekao je FDP-ov ministar saobraćaja Volker Wissing na njemačkoj televiziji u srijedu navečer. "I ima smisla zadržati ovu tehnologiju u našim rukama dok neka pitanja o klimatski neutralnoj mobilnosti ostaju bez odgovora."
čitaju ono što smo general i ja pisali
benzinci će i nakon 2035. imati oko 20 posto kupaca ako se budu proizvodili, a njemci s električarima jednostavno nisu konkurentni.
S benzincima jesu.
Normalno, velika većina će ipak prijeć na struju, jeftinije je ako ništa drugo. I to će ove mainstream proizvođače koštat opstanka, vjerojatno uključujući stellantis i VW. Ali Mercedesi i Audiji i Porschei će ostat kao luksuzna niša električnih auta. I naravno benzinaca za one koji će ih kupovat. U principu obzirom da će morat ić na skupa eko goriva pa će to bit samo auti 100 k eura plus
odakle ce dobit struju
Iz izvora koji zagađuju okoliš puno više od benzinskih i dizelskih motora.
greta već plače. KBK.
kao što pišeš. nijemci proizvode od prvog rata sintetički benzin koji se dobiva krekiranjem ugljena kojeg njemačka ima u tri pm.marcellus wrote:veber wrote:to je isto izdrkavanje.Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
e-benzin je sintetičko gorivo, kakvo su nijemci radili još u WW2 samo ovo je ekološki proizvedeno kao (sunčeva energija i pizde materine)
naravo, malo je skuplje. Ali švabe su rekli ako dozvole benzince da će kompromis bit da idu samo na e fuel (vjerojatno će imat drukčiji čep na tanku tako da ne možeš u njega utankat običan benzin)
za par će godina biti poželjno imati peći na ugljen.
od te pizdarije nema nikaj.
nijemci sada već otvoreno odjebavaju električare.
ti kao i političari drobiš bez veze.
vozni park od 48 milijuna PKW moraš promjeniti u slijedećih 12g.
uz starost vozila u njemačkoj koji se približava hrvatskom krajem stoljeća bi moglo doći do promjene. eventualno.
nikaj od toga.
2014-12-30
ne moraš promijenit niš, stari auti će i dalje ić na arapski benzin
novi će imat čep na tanku takav da ne moš tankat benzin-benzin, nego samo ekološki osviješteni benzin
ne bi ulazio u ekološka pitanja jer me za njih generalno boli kurac, i to malo jače, ali svakako će biti puno skuplji.
novi će imat čep na tanku takav da ne moš tankat benzin-benzin, nego samo ekološki osviješteni benzin
ne bi ulazio u ekološka pitanja jer me za njih generalno boli kurac, i to malo jače, ali svakako će biti puno skuplji.
moja baterija ima 1,2kwh, a punjač je kilav.marcellus wrote:veber wrote:6h treba za nafilati bateriju.
meni malo prek pol sata, ak je ful prazna, na javnom punjaču
na 220 volti 12 sati ak je ful prazna
na kućnom punjaču trofaznom 7 kw oko pet sati
ali je sve od samsunga i imam garanciju da će baterija nakon tri godine imati kapacitet od80% uz dnevno korištenje od jednog sata.
znači u mom slučaju bu krepala, ako ju koristim, za otprilike 14 mjeseci.
2014-12-30
meni je baterija garancija 8 godina / 120.000 km (80% kapaciteta)
kapacitet je 28 kwh iskoristivi
manje više sve baterije su od samsunga, tehnologija, ali ih rade u principu u kini
nitko od nas ovdje u mercedesu nema katalizatore na autima.marcellus wrote:ne moraš promijenit niš, stari auti će i dalje ić na arapski benzin
mogu tankirati medicinski benzin, petrojel ako nema benzina.
kao i splinom. država je digla cijenu plinske boce od 12kg jer je ekipa direktno bocu spojila u auto.
na genessisu sam imao tvornički ugrađen plin i mogao sam iz boce tankirat. direktno u rezervoar imao je ugrađenu pumpu.
eko benzin podrazumjeva samo "čistoću" i dalje će se voziti na benzin.
štasijeva baba je ionako planirala dići cijenu benzina na 5€/l.
ima sreće da je u njemačkoj, da je u rusiji garant bi se popiknula par puta na sapun i par puta opala s 5og kata.
ovako je u mirovini.
2014-12-30
stasi babe nema više ali imate zelene tak da će benzin otić na 5 eura da jebe rak raka
porš ipak naručuje iz koreje.marcellus wrote:meni je baterija garancija 8 godina / 120.000 km (80% kapaciteta)
okvir je iz francuske
lančanici, lanac i getribe iz japana.
ima savine gume-made in france.
(kćerin renault isto ima savine gume iz francuske, a na mercedesu imam gume iz slovenije)
2014-12-30
zeleni su spušili foru, zaboravi.marcellus wrote:stasi babe nema više ali imate zelene tak da će benzin otić na 5 eura da jebe rak raka
oni teroristi koji se lijepe po cestama neće glasti za ovu kravu.
benzin je jeftiniji nego u hr. gledano po plaći. danas sam vidio da je na aralu 1,61
2014-12-30
veber wrote:zeleni su spušili foru, zaboravi.marcellus wrote:stasi babe nema više ali imate zelene tak da će benzin otić na 5 eura da jebe rak raka
oni teroristi koji se lijepe po cestama neće glasti za ovu kravu.
benzin je jeftiniji nego u hr. gledano po plaći. danas sam vidio da je na aralu 1,61
pa po plaći sigurno je
'First e-fuel made from green hydrogen and CO2 is 100 times more expensive than petrol, but costs should plummet'
The cost of producing synthetic gasoline from green hydrogen and CO2 captured from the atmosphere could fall from €50 (53.80) per litre today to €1, according to a new report from the Potsdam Institute for Climate Impact Research.
50 eura litra, dobro je, jebiga zeleno se kažu isplati, spas planete nema cijene.
50 eura litra, dobro je, jebiga zeleno se kažu isplati, spas planete nema cijene.
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:godišnja ušteda nešto preko 4000 eura.
jebeš benzin
Samo si zaboravio u jednadžbu ubaciti razliku između cijene baterijskog strujića i automobila na SUI pogon.
U tom slučaju ne samo da nema uštede nego postoji realni gubitak.
nisam. gradski el. auto s poticajima 14 k eura (bio bi 23 bez njih)
gradski mali benzinac - min. 16-17 k eura
(električar u serijskog opremi ima prednji radar i automatsko kočenje, stražnju kameru, navigaciju, dab, naravno klimu i 4 el stakla i sve ostalo - kod malog gradskog auta navigaciju i kameru i slične stvari plaćaš dodatno)
Jesi, jer su i sa poticajima baterijski strujići neisplativi i predstavljaju ukupni teški gubitak. Ne možeš računati gradski auto bez ukupnih sadržaja nego gledaš kompletnu ponudu.
Strujići recimo imaju puno manju ponudu unutarnjeg prostora, prtljažnika, nosivosti itd., a to kod strujića ne možeš dobiti kao kod benzinaca i dizelaša da i doplatiš ne znam koje novce.
Gedžete za klince nitko normalan ne računa u ozbiljnu opremu.
Koji će ti kiki u auto ugrađena navigacija kada je imaš na svakom smartphoneu?
Strujići su generalno obični jureći mlinci za kavu, a to ti govorim ja koji sam uvijek spreman priznati sve prednosti električnih motora u odnosu na one sa unutarnjim izgaranjem.
S tim da si ti dobro prošao s poticajima, a ta je priča sada praktički završena, dakle, neće predstavljati izvor motivacije budućih generacija za kupovinu baterijskih strujića.
Guest- Guest
In other words, almost six times more renewable energy would be required to power a car using e-fuels, compared to a battery electric alternative — with all the added expense that would entail.
Similar topics
» Kriza u Vladi(ili u hdz-u) zbog spomen ploce u Jasenovcu?!
» Njemačka donijela zakon o zabrani prodaje automobila na benzin i dizel
» Stiže svecka kriza : Prvi pad prodaje automobila u Kini u 20 godina
» Kriza sve oštrija:Hrvatska povlači veleposlanika iz Beograda ako ovi zabrane ulazak u Srbiju jednom hrvatskom ministru
» Lidera neonacističke stranke u Njemačkoj iz smrskanog automobila spasili sirijski izbjeglice
» Njemačka donijela zakon o zabrani prodaje automobila na benzin i dizel
» Stiže svecka kriza : Prvi pad prodaje automobila u Kini u 20 godina
» Kriza sve oštrija:Hrvatska povlači veleposlanika iz Beograda ako ovi zabrane ulazak u Srbiju jednom hrvatskom ministru
» Lidera neonacističke stranke u Njemačkoj iz smrskanog automobila spasili sirijski izbjeglice
Page 2 of 17