Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 42 of 50
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da tvrdnje kijevskih vlasti da je njihova PVO navodno tokom protekle noći iznad Kijeva oborila „svih šest ispaljenih ‘kindžala’" ne odgovaraju istini.
- Već sam govorio i ponoviću. Nismo lansirali toliko 'kindžala' koliko oni svaki put navodno tvrde da su oborili. Pri tome, broj tih ukrajinskih presretanja je tri puta veći od onoga što mi ispaljujemo, a da ne govorimo o tome da je i dalje veliko pitanje ko zaista upravlja američkim sistemima. I sa tipom raketa sve vreme greše. Zato i ne pogađaju - rekao je Šojgu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Opet je počelo!
Što radi NATO? Gdje su Patrioti?
Što radi NATO? Gdje su Patrioti?
crvenkasti-
2014-04-17
zamisli koliko su Rusi mogli štete napraviti da su umjesto pola godine što su zakurac gađali UKR elektrane gdje osim malo prekida struje kod građana nije bilo nikakve vojne štete, da su se fokusirali kao što sada rade na pokušaje lociranja skladišta ili PZO sustava.. pola godine su zakurac potrošili
gore sam na prošloj stranici lipo u "analizi" dao mišljenje da postoji šansa da su nešto Rusi zaista i pogodili. I tako je bilo.
Ameri kažu da je oštećen patriot? Šta patriot? Baterija? Baterija ima nekoliko lansera , radar i komadni centar, raspršeni su , teoretski 10km u slučaju Ukrajinaca par stotina metara što je opasno.
Šta je oštećeno?
Jel nešto uništeno pa malo ublažavaju Ameri?
Da li je bilo ljudskih žrtava? Ameri imaju +1000 lansera , pa oštećeno/uništeno 1-2 nije smak svijeta. Međutim ljudska posada zahtjeva višemjesečnu obuku i to već vjerojatno obrazovanih tehničara.
Bilo bi super kada bi izašla koja slika.
Kako rekoh u ovom ratu barem na strani Ukrajinaca najmanji problem je uništeni komad tehnike pogotovo sustava koje zapad ima na tone. Najgore je popušiti ljude, pa onda izgleda municija je problem, od PZO raketa do granata.
gore sam na prošloj stranici lipo u "analizi" dao mišljenje da postoji šansa da su nešto Rusi zaista i pogodili. I tako je bilo.
Ameri kažu da je oštećen patriot? Šta patriot? Baterija? Baterija ima nekoliko lansera , radar i komadni centar, raspršeni su , teoretski 10km u slučaju Ukrajinaca par stotina metara što je opasno.
Šta je oštećeno?
Jel nešto uništeno pa malo ublažavaju Ameri?
Da li je bilo ljudskih žrtava? Ameri imaju +1000 lansera , pa oštećeno/uništeno 1-2 nije smak svijeta. Međutim ljudska posada zahtjeva višemjesečnu obuku i to već vjerojatno obrazovanih tehničara.
Bilo bi super kada bi izašla koja slika.
Kako rekoh u ovom ratu barem na strani Ukrajinaca najmanji problem je uništeni komad tehnike pogotovo sustava koje zapad ima na tone. Najgore je popušiti ljude, pa onda izgleda municija je problem, od PZO raketa do granata.
Najgori problem im je šta im ovo malo jebe avio koaliciju gdje Briti nagovaraju Nizozemsku, Dansku i Belgiju da Zelenskome daju F-16 a eno nizozemski premijer se većeras složio s time a izgleda da su i Danci ovaj tjedan dali zeleno svijetlo za to i tako ta priča i sad imamo to da ovaj nosi četiri rakete i kad ispališ salvu na njega on ako se ne brani onda će ga pogodit pa ispuca sve četiri rakete i onda doleti peta a on nema više i ode Patriot u pm a samim time nemaš ni zaštitu za te F-16 koje ovi misle poslat Ukrajini za napad na Rusiju.
Jbga zajeb. Najbolje da si te F-16 zabiju u guzicu. Tamo su najsigurniji.
Jbga zajeb. Najbolje da si te F-16 zabiju u guzicu. Tamo su najsigurniji.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
kako sam i rekao neki civili slikavali PZO , ukrajinci su prema geolokaciji udara Ruskih projektila stavili Patriot bateriju u jedan veliki par u Kijevu koji je okružen sa neboderima.
netko je slikavao ili je stavio online i live-streamao(da to se događa u ratovima zadnjih 15ak godina) a moguće da je netko bio i Ruski suradnik. u svakom slučaju tako su Rusi locirali lokaciju Patriota i ovaj put su izvršili napad isključivo na nju
Sada znamo da su dvije rakete (vjerojatno Kninžal) pogodile taj park. Imamo snimku dvije eksplozije.
evo recimo slika jedne explozije , obrađena, vidimo "vozni" park . s obzirom da je to taj park gdje su potvrđeno bili Patrioti lanseri , radar i komadni centar(navodno su sve strpali u njega) sigurno nisu civilna vozila
inače Patriot je onako panično spržio 1milijardi kn raketa koje smo gledali, unatoč tome 2 ruske hipersonične rakete su prošle. ne znamo što je još pogođeno. vjerojatno je patriot i skinio dio toga, znamo da su rusi poslali mamce(slično kao ukrajinci kod napada stormshadowom na luganjsk) ali očito nisu sve oborili.
uz malo sreće hipersonična raketa je falila za 20-30metara što je dovoljno da neki sustav bude "samo oštećen".
inače čitao sam neke gluposti po twiteru, da je oštećenje posljedica "krhotina od oborenih raketa". ROFL.
prvo imamo snimke udara i to od jučer.
drugo hipersonična raketa prelazi desetke km u sekundi :D kolika je teoretska šansa da je baš oborena u tih 0.1 sekundi putanje gdje bi teoretski krhotine mogle pasti u područje pod kontrolom patriota, i onda u tih 0.1 sekundi putanje gdje krhotine mogu pasti na površinu od nekoliko km(ili desetaka km2) baš padnu na par stotina četvornih metara što drže patrioti.
a usput imamo lijepu geolociranu snimku dva udara iz 2-3 različite kamere.
netko je slikavao ili je stavio online i live-streamao(da to se događa u ratovima zadnjih 15ak godina) a moguće da je netko bio i Ruski suradnik. u svakom slučaju tako su Rusi locirali lokaciju Patriota i ovaj put su izvršili napad isključivo na nju
Sada znamo da su dvije rakete (vjerojatno Kninžal) pogodile taj park. Imamo snimku dvije eksplozije.
evo recimo slika jedne explozije , obrađena, vidimo "vozni" park . s obzirom da je to taj park gdje su potvrđeno bili Patrioti lanseri , radar i komadni centar(navodno su sve strpali u njega) sigurno nisu civilna vozila
inače Patriot je onako panično spržio 1milijardi kn raketa koje smo gledali, unatoč tome 2 ruske hipersonične rakete su prošle. ne znamo što je još pogođeno. vjerojatno je patriot i skinio dio toga, znamo da su rusi poslali mamce(slično kao ukrajinci kod napada stormshadowom na luganjsk) ali očito nisu sve oborili.
uz malo sreće hipersonična raketa je falila za 20-30metara što je dovoljno da neki sustav bude "samo oštećen".
inače čitao sam neke gluposti po twiteru, da je oštećenje posljedica "krhotina od oborenih raketa". ROFL.
prvo imamo snimke udara i to od jučer.
drugo hipersonična raketa prelazi desetke km u sekundi :D kolika je teoretska šansa da je baš oborena u tih 0.1 sekundi putanje gdje bi teoretski krhotine mogle pasti u područje pod kontrolom patriota, i onda u tih 0.1 sekundi putanje gdje krhotine mogu pasti na površinu od nekoliko km(ili desetaka km2) baš padnu na par stotina četvornih metara što drže patrioti.
a usput imamo lijepu geolociranu snimku dva udara iz 2-3 različite kamere.
Užas: Grupa europskih država predvođena Poljskom potajno poziva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da zaustavi sukob, rekao je američki novinar Seymour Hersh, dobitnik Pulitzerove nagrade.
"Ovu skupinu predvodi Poljska. Oni potajno pozivaju Zelenskog da pronađe način za okončanje sukoba - čak i ako to zahtijeva ostavku", napisao je, napominjući da ova skupina uključuje baltičke i istočnoeuropske zemlje, posebice Mađarsku, Latviju, Litve i Estonije.
https://seymourhersh.substack.com/p/the-ukraine-refugee-question?utm_source=%2Fsearch%2Fzelensky&utm_medium=reader2
"Ovu skupinu predvodi Poljska. Oni potajno pozivaju Zelenskog da pronađe način za okončanje sukoba - čak i ako to zahtijeva ostavku", napisao je, napominjući da ova skupina uključuje baltičke i istočnoeuropske zemlje, posebice Mađarsku, Latviju, Litve i Estonije.
https://seymourhersh.substack.com/p/the-ukraine-refugee-question?utm_source=%2Fsearch%2Fzelensky&utm_medium=reader2
crvenkasti-
2014-04-17
Grupa Iranskih, Sj.Korejskih, Zimbabve i dužnosnika Bijafre zahtjevali od Putina podnese ostavku i prekine invaziju. Da im je dosta rata- tvrdi neimenovani izvor.
Dalje;
Ruski saveznici Turci i Putinov brat Erdogan poslali Ukrajincima rasprskavajuće granate (cluster ammunition) , koje je zabranjeno u hrpi zemalja. Rusi ga koriste vs Ukrajinaca, ovakvog streljiva Ameri imaju na tone ali ne šalju, da ne isprovociraju Ruse, međutim Turci nemaju taj problem
što se tiče stanja u Bahmutu. Ukrajinci se povlače iz zadnjih djelova grada.
Onaj UKr kontra napad kod Bahmuta se može sada najviše objasniti logikom da su Ukrajinci napravili kontra napad da prošire koridor oko grada.
Međutim vjerojatno raspad prvih nekoliko Ruskih linija obrane je stvorio neke špekulacije da Ukrajinci idu na okruživanje grada. Mislim da to nije istina, jer nisu prevelike snage sudjelovale u napadu. Neke priče idu cca 1000 vojnika i par desetaka tenkova i oklopnih vozila. Naravno nije svugdje išlo "glatko", na nekim mjestima su Rusi pružili gadan otpor i Ukrajinci su imali gubitke. Vidio sam dvije snimke po 15ak mrtvih -pješadije, i mislim uništen 1 oklopno vozilo i možda 1 tenk ali se nesićam. međutim sve skupa Ruski gubici su dosta veći, vjerojatno samo u artiljerijskom napadu na Kilšejvku su imali toliko mrtvih
Trenutno su Ukrajinci 3.5km od Klišivke , predgrađe južno od Bahmuta. Bilo bi ga lijepo uzeti, tu su im roknuli onoga pukovnika i još neke oficire i pogodili kolonu vozila koja je išla kao pojačanje, ali to je to selo je u RU rukama, nije se išlo na nove frontalne udare.
Dalje;
Ruski saveznici Turci i Putinov brat Erdogan poslali Ukrajincima rasprskavajuće granate (cluster ammunition) , koje je zabranjeno u hrpi zemalja. Rusi ga koriste vs Ukrajinaca, ovakvog streljiva Ameri imaju na tone ali ne šalju, da ne isprovociraju Ruse, međutim Turci nemaju taj problem
što se tiče stanja u Bahmutu. Ukrajinci se povlače iz zadnjih djelova grada.
Onaj UKr kontra napad kod Bahmuta se može sada najviše objasniti logikom da su Ukrajinci napravili kontra napad da prošire koridor oko grada.
Međutim vjerojatno raspad prvih nekoliko Ruskih linija obrane je stvorio neke špekulacije da Ukrajinci idu na okruživanje grada. Mislim da to nije istina, jer nisu prevelike snage sudjelovale u napadu. Neke priče idu cca 1000 vojnika i par desetaka tenkova i oklopnih vozila. Naravno nije svugdje išlo "glatko", na nekim mjestima su Rusi pružili gadan otpor i Ukrajinci su imali gubitke. Vidio sam dvije snimke po 15ak mrtvih -pješadije, i mislim uništen 1 oklopno vozilo i možda 1 tenk ali se nesićam. međutim sve skupa Ruski gubici su dosta veći, vjerojatno samo u artiljerijskom napadu na Kilšejvku su imali toliko mrtvih
Trenutno su Ukrajinci 3.5km od Klišivke , predgrađe južno od Bahmuta. Bilo bi ga lijepo uzeti, tu su im roknuli onoga pukovnika i još neke oficire i pogodili kolonu vozila koja je išla kao pojačanje, ali to je to selo je u RU rukama, nije se išlo na nove frontalne udare.
priča za malu djecu i velike četnike, i tebe početnika... kojom logikom bi te države inzistirale na kapitulaciji ukrajine, kad bi istog trenutka stupanja na snagu takvog raspleta ove agresije netko od njih bio slijedeća meta...ništa od toga, bit će eskalacija sukoba kako sam od početka najavljivao, ukrajina će dobijati sve jača i smrtonosnija oružja , s ciljem da se rusiju isprovocira da napadne neku od država NATO saveza, istovremeno USA hinji da se boji velikog sukoba, a u stvari ne može dočekati da isti počne... naravno vi mutavci prekodrinski mislite da se cijeli zapadi svijet, oni koji donose odluke, histerično boje ruske Sotone, međutim kao i uvijek do sada kardinalno griješite, ne samo da se ne boje nego i ciljano polako rusiju navode da učini pogrešan korak... sve gore navedeno je potpuno nebitno kad su u pitanju žrtve i razmjeri stradanja... svi omjeri su prihvatljivi ukoliko će najznačajniji neprijatelj biti dezintegrirancrvenkasti wrote:Užas: Grupa europskih država predvođena Poljskom potajno poziva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da zaustavi sukob, rekao je američki novinar Seymour Hersh, dobitnik Pulitzerove nagrade.
2015-08-08
https://streamable.com/ng2wy6
2015-08-08
michaellcmacha wrote:priča za malu djecu i velike četnike, i tebe početnika... kojom logikom bi te države inzistirale na kapitulaciji ukrajine, kad bi istog trenutka stupanja na snagu takvog raspleta ove agresije netko od njih bio slijedeća meta...ništa od toga, bit će eskalacija sukoba kako sam od početka najavljivao, ukrajina će dobijati sve jača i smrtonosnija oružja , s ciljem da se rusiju isprovocira da napadne neku od država NATO saveza, istovremeno USA hinji da se boji velikog sukoba, a u stvari ne može dočekati da isti počne... naravno vi mutavci prekodrinski mislite da se cijeli zapadi svijet, oni koji donose odluke, histerično boje ruske Sotone, međutim kao i uvijek do sada kardinalno griješite, ne samo da se ne boje nego i ciljano polako rusiju navode da učini pogrešan korak... sve gore navedeno je potpuno nebitno kad su u pitanju žrtve i razmjeri stradanja... svi omjeri su prihvatljivi ukoliko će najznačajniji neprijatelj biti dezintegrirancrvenkasti wrote:Užas: Grupa europskih država predvođena Poljskom potajno poziva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da zaustavi sukob, rekao je američki novinar Seymour Hersh, dobitnik Pulitzerove nagrade.
Lik je budala, Poljska je zadnja koja želi Rusiju na svojim granicama
I politika i narod u Poljskoj su 100 posto na strani Ukrajinaca
https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/poland-is-leading-europes-response-to-the-russian-invasion-of-ukraine/
Poland is leading Europe’s response to the Russian invasion of Ukraine
Poland’s leading role in the European response to Putin’s invasion reflects the country’s extensive experience of Russian imperialism in both its Czarist and Soviet forms. Ever since Poland joined the European Union in 2004, politicians in Warsaw have been warning Europe of the growing threat posed by a resurgent and revisionist Russia.
Uostalom ako neko mrzi Ruse mrze ih Poljaci
In October 2022, the Senate of Poland recognized Russia as a terrorist state.
Na summitu Vijeća Europe u Reykjaviku potpisana je deklaracija o uspostavi Registra štete nanesene Ukrajini ruskom agresijom.
Sporazum su potpisale 43 države.
Armenija, Azerbajdžan, Bosna, Mađarska, Srbija i Turska odbile su potpisati
crvenkasti-
2014-04-17
to sve treba iščlaniti iz vijeća europe, pogotovo srbiju, ona je jednako udaljena od europe kao i azerbajdžancrvenkasti wrote:Na summitu Vijeća Europe u Reykjaviku potpisana je deklaracija o uspostavi Registra štete nanesene Ukrajini ruskom agresijom.
2015-08-08
marcellus wrote:michaellcmacha wrote:priča za malu djecu i velike četnike, i tebe početnika... kojom logikom bi te države inzistirale na kapitulaciji ukrajine, kad bi istog trenutka stupanja na snagu takvog raspleta ove agresije netko od njih bio slijedeća meta...ništa od toga, bit će eskalacija sukoba kako sam od početka najavljivao, ukrajina će dobijati sve jača i smrtonosnija oružja , s ciljem da se rusiju isprovocira da napadne neku od država NATO saveza, istovremeno USA hinji da se boji velikog sukoba, a u stvari ne može dočekati da isti počne... naravno vi mutavci prekodrinski mislite da se cijeli zapadi svijet, oni koji donose odluke, histerično boje ruske Sotone, međutim kao i uvijek do sada kardinalno griješite, ne samo da se ne boje nego i ciljano polako rusiju navode da učini pogrešan korak... sve gore navedeno je potpuno nebitno kad su u pitanju žrtve i razmjeri stradanja... svi omjeri su prihvatljivi ukoliko će najznačajniji neprijatelj biti dezintegrirancrvenkasti wrote:Užas: Grupa europskih država predvođena Poljskom potajno poziva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da zaustavi sukob, rekao je američki novinar Seymour Hersh, dobitnik Pulitzerove nagrade.
https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/poland-is-leading-europes-response-to-the-russian-invasion-of-ukraine/
Poland’s leading role in the European response to Putin’s invasion reflects the country’s extensive experience of Russian imperialism in both its Czarist and Soviet forms. Ever since Poland joined the European Union in 2004, politicians in Warsaw have been warning Europe of the growing threat posed by a resurgent and revisionist Russia.
U SAD ima jako sposobnih novinara s debelim vezama.
Seymour Hersh je novinar s autoritetom.
Ako je on napisao da je te informacije dobio od CIA-e, treba mu vjerovati.
crvenkasti-
2014-04-17
pred kraj videa pogibija ukrajinskog vojnika u čišćenju tih rovova od orki, bio sam u sličnim situacijama, isto je bilo sličnih pogibija, ali majku mu pa vidiš da ti suborac puca u potencijalno skrovište orke, zastani klekni uzmi bombu baci ju ili u rov ili iza grudobrana, ako ništa da ga malo zbuniš, dekoncentriraš ili dezorijentiraš, a ne ići na rov ko na promenadi... užasno me žalosti kad ukrajinci tako nepotrebno poginu...michaellcmacha wrote:https://streamable.com/ng2wy6
2015-08-08
i nnas su susjedne države pozivali da potpišemo kapitulaciju i da vas pustimo da se kočoperite u sao krajini... nekako nas nije zanimala ta opcija, bila je bolja da vas potjeramo u tri pičke mile materine i da se kurčite po vojvodini istočnom srijemu i okolici beogradacrvenkasti wrote:marcellus wrote:michaellcmacha wrote:priča za malu djecu i velike četnike, i tebe početnika... kojom logikom bi te države inzistirale na kapitulaciji ukrajine, kad bi istog trenutka stupanja na snagu takvog raspleta ove agresije netko od njih bio slijedeća meta...ništa od toga, bit će eskalacija sukoba kako sam od početka najavljivao, ukrajina će dobijati sve jača i smrtonosnija oružja , s ciljem da se rusiju isprovocira da napadne neku od država NATO saveza, istovremeno USA hinji da se boji velikog sukoba, a u stvari ne može dočekati da isti počne... naravno vi mutavci prekodrinski mislite da se cijeli zapadi svijet, oni koji donose odluke, histerično boje ruske Sotone, međutim kao i uvijek do sada kardinalno griješite, ne samo da se ne boje nego i ciljano polako rusiju navode da učini pogrešan korak... sve gore navedeno je potpuno nebitno kad su u pitanju žrtve i razmjeri stradanja... svi omjeri su prihvatljivi ukoliko će najznačajniji neprijatelj biti dezintegrirancrvenkasti wrote:Užas: Grupa europskih država predvođena Poljskom potajno poziva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da zaustavi sukob, rekao je američki novinar Seymour Hersh, dobitnik Pulitzerove nagrade.
U SAD ima jako sposobnih novinara s debelim vezama.
Seymour Hersh je novinar s autoritetom.
Ako je on napisao da je te informacije dobio od CIA-e, treba mu vjerovati.
2015-08-08
Latvijci ne zaostaju niti malo za poljacima. Mrze ih ko pse. Koliko sam citao ispraznili su vlastita vojna skladista i sve poslali u Ukrajinu. Za razliku od madara jako se dobro sjecaju nasilja sta su pretrpjeli od pravoslavne "brace".marcellus wrote:michaellcmacha wrote:priča za malu djecu i velike četnike, i tebe početnika... kojom logikom bi te države inzistirale na kapitulaciji ukrajine, kad bi istog trenutka stupanja na snagu takvog raspleta ove agresije netko od njih bio slijedeća meta...ništa od toga, bit će eskalacija sukoba kako sam od početka najavljivao, ukrajina će dobijati sve jača i smrtonosnija oružja , s ciljem da se rusiju isprovocira da napadne neku od država NATO saveza, istovremeno USA hinji da se boji velikog sukoba, a u stvari ne može dočekati da isti počne... naravno vi mutavci prekodrinski mislite da se cijeli zapadi svijet, oni koji donose odluke, histerično boje ruske Sotone, međutim kao i uvijek do sada kardinalno griješite, ne samo da se ne boje nego i ciljano polako rusiju navode da učini pogrešan korak... sve gore navedeno je potpuno nebitno kad su u pitanju žrtve i razmjeri stradanja... svi omjeri su prihvatljivi ukoliko će najznačajniji neprijatelj biti dezintegrirancrvenkasti wrote:Užas: Grupa europskih država predvođena Poljskom potajno poziva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da zaustavi sukob, rekao je američki novinar Seymour Hersh, dobitnik Pulitzerove nagrade.
2014-04-14
Šandor Winnetou likes this post
jutros napad diljem ukrajine.
ukrajinci tvrde da su skinuli 29/30 (dakle 97%) projektila, međutim na snimkama građana UKR koje je UKR SBU zabranio da se snima, ima hrpa eksplozija..
Rusi nisu napadali dosta vrimena zadnja dva tjedna rokaju žestoko.. vjerojatno su uštedili nešto raketa.. valjda će to potrošiti.
ukrajinci tvrde da su skinuli 29/30 (dakle 97%) projektila, međutim na snimkama građana UKR koje je UKR SBU zabranio da se snima, ima hrpa eksplozija..
Rusi nisu napadali dosta vrimena zadnja dva tjedna rokaju žestoko.. vjerojatno su uštedili nešto raketa.. valjda će to potrošiti.
michaellcmacha wrote:to sve treba iščlaniti iz vijeća europe, pogotovo srbiju, ona je jednako udaljena od europe kao i azerbajdžancrvenkasti wrote:Na summitu Vijeća Europe u Reykjaviku potpisana je deklaracija o uspostavi Registra štete nanesene Ukrajini ruskom agresijom.
od svega toga jedino su mađarska i turska ozbiljne države
s tim da ni njih u EU niko je jebe
u 9mjesecu Biden i njegovi demokrati će predložiti proračun od 60milijardi $ vojne potpore za Ukrajince.
Ogromne pare haha. Dođe mi da navijam za demokrate na izborima, jest da će razjebati USA ali jebe me se za USA bitnija mi je UKR
aj krajem 2024 su izbori, a 2025 ide nova vlast, a bitno je da je 2024 osigurana.
čak i da pobjedi nova vlast recimi republikacni 2025, ne znači da će pomoć Ukrajini stati, republikanci su više za pregovore itd, vjerojatno bi oni uvjetovali ukrajince na pregovore, ali u slučaju da rusi odbijaju onda bi nastavili vojnu potporu a možda čak i pojačali(Trump je kod tih stvari netpredvidiv, ne treba zaboraviti da je Trump prvi usa predsjednik koji je poslao konkretnu vojnu pomoć Ukrajini dok je bio na vlasti, Obama nije imao muda)
vjerujem da ćemo i u 2024 gledati F-16 avione, naoružane Zrak-Zrak raketama od +100km dometa, koje će ispaljivati sa UKR granica na Rusku avijaciju koja bude išla u bombardiranje.
Postoji UKR napredak kod Bahmuta, ali usporio je. Imaju i gubitke. Vidit ćemo hoće li ići na daljnje probijanje fronte.
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 42 of 50