ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 43 of 50 Previous  1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 18/5/2023, 13:11

Postoji UKR napredak kod Bahmuta, ali usporio je. Imaju i gubitke. Vidit ćemo hoće li ići na daljnje probijanje fronte.

AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by michaellcmacha 18/5/2023, 14:05

AssadNaPodmornici wrote:Postoji UKR napredak kod Bahmuta, ali usporio je. Imaju i gubitke. Vidit ćemo hoće li ići na daljnje probijanje fronte.
nekako mi nije tipovati da bi kod bakhmuta po tim bočnim pomoćnim pravcima bilo uputno raditi proboje. na tim pravcima se nalaze ruske snage koje su u borbenom tonusu i koje po prirodi nastajanja pojediih formacija jednostavno nemaju opcije do borbe do zadnjeg čovjeka... neovisno o jačini utvrđenja na nekim drugim lokacijama gdje nije bilo jakih iintenziteta bliskih borbenih djelovanja i gdje postoji određeni stupanj opuštenosti, je trebalo tj treba izvršiti detaljno planiranje, zatim sprovesti prikriveno koncentriranje snaga i sprovoćenje žestoke artiljerijske pripreme i naglog probijanja ruskih linija prvenstveno manevrom pa tek onda i borbom na blizinu... ako ukrajina nnije uspjela oformiti postrojbe i osposobiti ih za manevarsko djelovanje na ukrajinskom kritičnom  teritoriju bojim se da od kontraofenzive neće biti ništa... ukoliko su u pola točne informacije da su izgubili oko 1000 ljudi u ovih nekoliko dana, bez značajnijeg napredovanja to je jako loše... onih cca 100 mrtvih 300njak ranjenih u sektoru sjever je bilo izrelativizirano velikim uspjesima u sektoru jug uz male gubitke i izlaskom na granicu kod bihaća... onda je bilo lako izvršiti pregrupiranje ubaciti svježe snage one istrošene prebaciti na pomoćne pravce u drugi ešalon i doseći zadane ciljeve i u tom sektoru... toga u ovom trenutku s ukrajinske strane nema a imaju ogromne gubitke...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/5/2023, 14:22

michaellcmacha wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Postoji UKR napredak kod Bahmuta, ali usporio je. Imaju i gubitke. Vidit ćemo hoće li ići na daljnje probijanje fronte.
nekako mi nije tipovati da bi kod bakhmuta po tim bočnim pomoćnim pravcima bilo uputno raditi proboje. na tim pravcima se nalaze ruske snage koje su u borbenom tonusu i koje po prirodi nastajanja pojediih formacija jednostavno nemaju opcije do borbe do zadnjeg čovjeka... neovisno o jačini utvrđenja na nekim drugim lokacijama gdje nije bilo jakih iintenziteta bliskih borbenih djelovanja i gdje postoji određeni stupanj opuštenosti, je trebalo tj treba izvršiti detaljno planiranje, zatim sprovesti prikriveno koncentriranje snaga i sprovoćenje žestoke artiljerijske pripreme i naglog probijanja ruskih linija prvenstveno manevrom pa tek onda i borbom na blizinu... ako ukrajina nnije uspjela oformiti postrojbe i osposobiti ih za manevarsko djelovanje na ukrajinskom kritičnom  teritoriju bojim se da od kontraofenzive neće biti ništa... ukoliko su u pola točne informacije da su izgubili oko 1000 ljudi u ovih nekoliko dana, bez značajnijeg napredovanja to je jako loše... onih cca 100 mrtvih 300njak ranjenih u sektoru sjever je bilo izrelativizirano velikim uspjesima u sektoru jug uz male gubitke i izlaskom na granicu kod bihaća... onda je bilo lako izvršiti pregrupiranje ubaciti svježe snage one istrošene prebaciti na pomoćne pravce u drugi ešalon i doseći zadane ciljeve i u tom sektoru... toga u ovom trenutku s ukrajinske strane nema a imaju ogromne gubitke...
nisu izgubili 1000 ljudi, možda par desetaka mrtvih i * 3-4 ranjenih i to na dvi lokacije gdje su ih Rusi dočekali. 
tako ja to vidim. Ruski gubici su veći , ima jednostavno više "dokaza" na to, . Međutim to možda i nije dovoljno. U svakom slučaju Ukrajinci su puno sposobniji brže pomaknuti liniju fronte od Rusa ali možda nedovoljno brzo. Ukrajinci kroz par dana mogu pomaknuti frontu par km, Rusi doslovno maksimalno par stotina metara. Međutim trebalo biti biti 10-20-30km idealno. 

Ne znam nisam stručnjak. Smrdi na "probni" napad da se oslobodi put za povlačenje preostalih UKR snaga iz Bahmuta. Da mogu izvući ljudstvo i tehniku bez stresa. Usput je možda ispalo da su se Rusi na pojedinim pravcima raspali brže od očekivanja pa su ovi to iskoristili. Ali opet nisam pametan. Rusi su kod Klišćijevke (južno od Bahmuta, ono selo gdje je UKR artiljerija ubila Ruskog zapovjednika 4 brigade i druge oficire , plus ima neka snimka gdje su im zasuli konvoj i uništili 1-2 komada oklopa), Rusi to selo brane sada na jednom brdu. Ako UKR osvoji to brdo, onda imaju dominatnu lokaciju za nadziranje Klišićjevke i onda valjda i selo "pada". A onda je velik dio Ruskog osvajanja u Bahmutu "ugrožen".

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/5/2023, 14:44

Ruske snage počele su graditi još jedan sloj obrane u sjevernom dijelu Luhanske oblasti i Harkivskoj oblasti, što znači da se Rusi, ako Ukrajinci probiju prvu crtu obrane, mogu povući na sljedeću.

Međutim, u Luhansku se ruske snage mjesecima bore bez osvajanja teritorija te su te trupe prilično iscrpljene.

Obrambena linija nastavlja se zapadno od Severodonjecka, "spuštajući" se između Luhanske i Donecke oblasti sve do Bahmuta. Na tom potezu obrana je jednoslojna linija, slična onoj na sjeveru zemlje.

Rovovi, minska polja, zmajevi zubi i mitraljeska gnijezda: ‘Ovo je ruska ‘Siegfriedova linija‘‘
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/5/2023, 15:18

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 B_230518035

"Iz strateških aviona ispaljen je ukupno 22 krstareće rakete Kh-101/Kh-555, s dva Tu-160 i osam Tu-95. Šest krstarećih raketa Kalibr lansirano je s brodova u Crnom moru, kao i dvije krstareće rakete Iskander-K iz zemaljskih operativno-taktičkih raketnih sistema"
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 230518035.1_mn

Također su oborene dvije jurišne bespilotne letjelice Shahed-136/131 i dvije operativno-taktičke izviđačke bespilotne letjelice.

U samo jednoj noći Rusija na Ukrajinu ispalila 30 krstarećih projektila, čak 29 uspješno oboreno
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 18/5/2023, 18:54

AssadNaPodmornici wrote:
michaellcmacha wrote:
nisu izgubili 1000 ljudi, možda par desetaka mrtvih i * 3-4 ranjenih i to na dvi lokacije gdje su ih Rusi dočekali. 
tako ja to vidim. Ruski gubici su veći , ima jednostavno više "dokaza" na to, . Međutim to možda i nije dovoljno. U svakom slučaju Ukrajinci su puno sposobniji brže pomaknuti liniju fronte od Rusa ali možda nedovoljno brzo. Ukrajinci kroz par dana mogu pomaknuti frontu par km, Rusi doslovno maksimalno par stotina metara. Međutim trebalo biti biti 10-20-30km idealno. 

Ne znam nisam stručnjak. Smrdi na "probni" napad da se oslobodi put za povlačenje preostalih UKR snaga iz Bahmuta. Da mogu izvući ljudstvo i tehniku bez stresa. Usput je možda ispalo da su se Rusi na pojedinim pravcima raspali brže od očekivanja pa su ovi to iskoristili. Ali opet nisam pametan. Rusi su kod Klišćijevke (južno od Bahmuta, ono selo gdje je UKR artiljerija ubila Ruskog zapovjednika 4 brigade i druge oficire , plus ima neka snimka gdje su im zasuli konvoj i uništili 1-2 komada oklopa), Rusi to selo brane sada na jednom brdu. Ako UKR osvoji to brdo, onda imaju dominatnu lokaciju za nadziranje Klišićjevke i onda valjda i selo "pada". A onda je velik dio Ruskog osvajanja u Bahmutu "ugrožen".
kvaka je u tom da sam ja koristeći termin upola već smanjio broj stradalih upola znači sa 2000 na 1000. i mogući su toliki gubici, jer su na ta dva boka raspoređena 3 ojačane pukovnije svaka sa preko 1500 boraca... ja se nadam da se ne radi o tolikim gubicima, ali govorio sam ti da su mi neke stvari potpuno nelogične u obrambenom u rasporedu, broju posada po tranšeima kao utvrđenim mitraljeskim gnijezdima. nigdje nisam vidio udvajanje rovova i križanje strojničke vatre radi bolje preglednosti prostora otkud slijede potencijalni napadi... ovaj video što sam stavio opet i opet ukazuje na potpuno izostanak pješadijske taktičke obuke bliske borbe, moj nihil jedno je podržavati ukrajince a drugo žmiriti i ignorirati očite propuste koji u borbi vode samo u jednom smjeru. nisam slučajno pokazao onu situaciju gdje onaj ukrajinski vojnik pogiba na način da iako mu kolega sa kamerom govori da pripremi bombe za slijedeću poziciju orki i navodi strojničara da  saspe duge rafale prema potencijalnoj poziciji orki, ovaj ide doslovno grlogrlom u jagode i popije metak, a da ničim konkretnim nije pridonio u pokišaju zaposjedanja te pozicije i eliminacije orki... kvaka je u zaprepaštenosti suborca, i gubitku tonusa... to sam imao prilike doživjeti... ukratko ću prepričati, situacija u koloniji idemo mance, zoki, briš, zagorac, mrmak, bomba i srbin nakon što smo prošli finel, minsko polje, kiparevom ulicom uz prugu, široki raspored i paljba po slobodnoj procjeni po prozorima kuća iz kojih bi mogli biti napadnćuti, ja i zoki idemo s čela i prvi nailazimo na bunker ukopan u cestu na pružnom prijelazu za novu drenčinu, lik nervozan nije mogao sačekati da naprnapravimp još 10-15 metara da nas ima minimalno 6 u vidokrugu a nas dvojicu doslovno na čistini koje je trebao skinuti tim dužim rafalom iz pekatea PKT, ovako čim je zapucao po cesti mi smo se pobacali u jarak i razvukli u širinu i pola nas je uzvraćalo iz kakvog takvog zaklona, a pola se pokušavalo približiti ii uzeti položaj za ispaljivanje zolja na bunker... uglavnom zagorac je zveknuo jednu zolju, pa bomba drugu i mi potom oprali što smo imali i pomalo se skroz uz ograde (betonski krajnc) približili.
. uglavnom rezime je osvajanje bunkera, pola iih pobjeglo, one ošamućene smo potukli, drugo je nakon toga što se dio postrojbe našao na čistini pa su nas minobacačima, doslovno vizuelno prateći naše kretanje sa slatine (dominantna kota) satrali, i desetkovali. poanta je da koristiš sredstva koja su ti raspoloživa... bombe, zolje, streljivo iz pušaka... ja sam nosio oko 450 metaka 5,45: dva okvira na pušci, 6 okvira u prsluku, 4 okvira ozada na čičkima od "kornjače" i 10tak paketića po džepovima i 4 bombe. nakon prvih sat vremena uključujući spomenuti fajt, bio sam na 100 metaka i 1 bomba... 
ii evo primjer iz Gline... prilikom čišćenja od kuće do kuće Ostojić vidi lika i zapovjeda mu da digne ruke, lik mu viče da je naš i da će mu pokazati dokumente, ovaj se ne snalazi, lik ulazi u hodnik, uzima pušku i s vrata ubija Ostojića, mi potom pokušavamo locirati četnika, kužimo ga da bježi prema rijeci  Glini, nažalost ne uspijevamo mrcinu ubiti... zbrisao nam je u šumu, kao i svaki pravi bandit... to je nepotrebna pogibija, bolje bi bilo da ga je moj imenjak opleo bar po nogama, iako da sam ja bio pucao bih da ga ubijem... upravo ova tehnologija ukazuje i pokazuje da nema nepotrebne milostimilosti, kao ni okrutnosti, ali dok traje fajt neprijatelja je najbolje eliminirati... znači udri dok ne legne

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Piglet likes this post

Back to top Go down

Post by Piglet 18/5/2023, 18:57

Cijene plina za europsko tržište su pale ispod 30€ po megavat-satu. To je pad od 91% u odnosu na vrhunac prošle godine i samo je par posto iznad višegodišnjeg prosjeka. Trenutno Europa kupuje plin ispod cijene iz zadnjeg ugovora s Rusijom prije invazije na Ukrajinu (kad je krenula priča s inflacijom nakon korone).

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 Capture

Dakle, Rusi su ispali budale, Amerikanci (plus Katar) su im preuzeli tržište, a Snaga Sibira 2, novi plinovod prema Kini, još nije ni počeo s izgradnjom. Europska skladišta su već sad 62% puna (prosjek za ovo doba godine je bio 37%) tako da više ni blesavi Srbi ne spominju iduću zimu kad će se Europljani smrzavati - ove su navodno imali sreće.
Piglet
Piglet

2016-02-24

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/5/2023, 20:50

kompilacija dronova samoubojica na ruse.. ovih civilnih modificiranih da nose rpg minu. 
međutim oryx ekipa ako nema drugog videa gdje se vide gubici ne zapisuje ovo, jer tehnički su u pravu, bez drugog videa ti ne znaš da li je eksplodirala mina i koliku je štetu nanjela

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 18/5/2023, 23:23

Izgleda da su ukri stvarno sjebali hipersonične rakete, po rusiji počela uhićenja za veleizdaju

https://www.nbcnews.com/news/world/russia-hypersonic-missile-scientists-arrested-treason-patriots-ukraine-rcna84857

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by veber 19/5/2023, 00:04

marcellus wrote:
michaellcmacha wrote:
crvenkasti wrote:Na summitu Vijeća Europe u Reykjaviku potpisana je deklaracija o uspostavi Registra štete nanesene Ukrajini ruskom agresijom.
Sporazum su potpisale 43 države.
Armenija, Azerbajdžan, Bosna, Mađarska, Srbija i Turska odbile su potpisati
to sve treba iščlaniti iz vijeća europe, pogotovo srbiju, ona je jednako udaljena od europe kao i azerbajdžan

od svega toga jedino su mađarska i turska ozbiljne države

s tim da ni njih u EU niko je jebe
ajd čenđaj dilera.
mađarska je crkotina koju treba jebat i izbacit iz eu.
turska nije eu niti će ikad bit.
smradove muslimanske treba poslat u pizdu materinu, odnosno tamo di pripadaju.
bilo tko, koji ode u jebenu muslimansku zemlju, podržava smradove.
zato nikada neću posjetiti mujo zemlju.

mađare treba zatuć kao i vas kradezejovce, ruke vam se lopovske osušile.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/5/2023, 16:45

Storm Shadow je, zbog svoje mase od 1.300 kg najverovatnije prvo integrisana na taktičke bombardere Su-24M, u perspektivi bi to moglo da se uradi na lovcima Su-27
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 Photo_2023-05-15_10-05-21

Ukrajina raspolaže savremeneim zapadnim krstarećim raketama, misteriozno obaranje aviona i helikoptera iznad Rusije, nezabeležen baraž PVO iznad Kijeva, da li su Rusi pogodili bateriju Patriota?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by Ringo10 19/5/2023, 17:21

marcellus wrote:

ik je budala, Poljska je zadnja koja želi Rusiju na svojim granicama

Imat će je i sami su to tražili.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 19/5/2023, 18:13

Šandor Winnetou wrote:Izgleda da su ukri stvarno sjebali hipersonične rakete, po rusiji počela uhićenja za veleizdaju

https://www.nbcnews.com/news/world/russia-hypersonic-missile-scientists-arrested-treason-patriots-ukraine-rcna84857
maksimalno su sjebali jednu i to prije dva tjedna kada je bilo, pokazuju se ostaci jedne rakete koja može biti kinžal ili iskander je te dvije rakete su gotovo iste. 
ono gdje se ludi kličko slikao sa nekom bombom je smješno, jer kinžal ima 7metara a kličko se slikao sa bombom od 70cm 
to je najbliže što imamo od dokaza o oborenom kinžalu , možda su ga skinuli a možda ne, znam da sam čitao rasprave na netu i ekipa stručnjaka nije se mogla dogovoriti. 

ovo što se desilo prije par dana, ono što imamo video snimke a stavljao sam sve ovdje, imaš da su ukrajinci ispalili preko 30 raketa iz baterije patriot, dakle ih svih lansera, jedna raketa se pokvarila, trošak ispaljivanja je bio možda 1milijardu kn.. . i par sekundi kasnije na tu lokaciju odakle je ispaljeno dvije ogromne eksplozije. dakle zabili se kinžali. tada sam i rekao da postoji šansa da su nešto i pogodili. par sati kasnije i amerikanci i ukrajinci potvrđuju da im je baterija "oštećena".  dakle dobro sam "pogodio".

osim toga tih dana zaista nađeni su ostaci oborenih krstarećih raketa, dronova, mamaca, ali ne kinžala koji su izgleda zaobišli paljbu raketa tešku 1milijardu kn i zabili se.. možda su zaista i uništili dva lansera a možda su falili recimo na 30-40metara pa ih udarni val samo malo oštetio.. jer teoretski možeš i uništiti dva lansera od patriota i baterija će i dalje raditi samo sa manje raketa.

te vijesti nbc-a, cnn-a, indexa, jebiga nebi ih uzeo zdravo za gotovo, prvo ne znamo zašto su optuženi, vrlo moguće da su dijelili neke tajne dokumente o legurama, a hrpu puta su nešto zapadni mediji izmislili što nije bila istina. 

ono što nas zanima su dokazi, a dokaz je da ima dokaza za maximalno i to možda oboren jedan kinžal. 
i imamo video snimku gdje patriot prži 30raketa u 30sekundi  a par sekundi kasnije prva eksplozija pa druga(dakle 30 raketa nije zaustavilo neke dvije rakete koje su pogodile približnu lokaciju gdje je bila patriot baterija - potvrđeno i od amera i ukrajinaca). 

ja bih kao pro-ukr lik u ovom ratu, rekao da je kinžal moćno oružje koje je vrlo teško ili gotovo nemoguće trenutno zaustaviti. sreća ukrajinaca da ih rusi proizvode "samo" 5 komada mjesečno(procjena).. Rusi će vjerojatno čuvati te rakete za ovakve napade gdje će locirati bateriju ili morati pogoditi nešto strateški bitno, tipa saznaju za dostavu nekog ultra oružja negdje i onda pošalju dva kinžala , ako ukrajinci slučajno(skoro pa nemoguće) skinu jedan, drugi će proći. ukratko ako prema onom videu što sam gleda, gdje ukrajinci ispaljuju 30 raketa a dva kinžala prolaze - -- moj zaključak im je da im se uopće ne isplati trošiti projektile na kinžale.. kada vidiš da oni lete (prema brzini ) , najbolje se prekrstiti i pustit da raznesu što su umili raznit

jer nema nikakvih drugih dokaza da je ikakav kinžal oboren taj dan, a ono tjedan-dva dana prije je još predmet rasprave, jel kinžal ili ne.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 19/5/2023, 18:31

navodno locirani i uništeni RU tenkovi, parkirano ih nekoliko .. čekamo više detalja i snimki

p.s postoji šansa da nećemo vidjeti after snimke, moguće da ih je dron snimio, poslao kordinate i uteka ili čak bio oboren.. rakete su poslane na tu lokaciju ali potvrdne snimke možda neće biti i sukladno tome, Oryx neće pisati ništa.. naravno sačekat ćemo

evo kolika je šteta od drona kamikaze na  zapadnom PZO sustvu kratkog dometa prije par tjedana kada sam stavio snimku.  
nije ispala kritična uskoro će biti popravljen i vraćen na frontu

2018-06-14

Back to top Go down

Post by veber 19/5/2023, 20:22

Ringo10 wrote:
marcellus wrote:

ik je budala, Poljska je zadnja koja želi Rusiju na svojim granicama

Imat će je i sami su to tražili.
granica će se pomaknut na moskovsku mitropoliju. jebali ste ježa u slijedećih deset godina.
i sve vas smradove treba vratiti majčici rusiji.
u slijedećih par godina ide povrat kurila i koenigsberga. s time da treba jednakom mjerom ih vratiti.
pobit sve ruse koji ne pobjegnu.

šteta kaj patuljak direktno ne napadne europu da mu izjebemo mater patuljastu.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by crvenkasti 19/5/2023, 20:54

Prvo ćemo im sjebat Staljingrad. Već 80 godina sanjamo o tome.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 19/5/2023, 21:56

AssadNaPodmornici wrote:
Šandor Winnetou wrote:Izgleda da su ukri stvarno sjebali hipersonične rakete, po rusiji počela uhićenja za veleizdaju

maksimalno su sjebali jednu i to prije dva tjedna kada je bilo, pokazuju se ostaci jedne rakete koja može biti kinžal ili iskander je te dvije rakete su gotovo iste. 
ono gdje se ludi kličko slikao sa nekom bombom je smješno, jer kinžal ima 7metara a kličko se slikao sa bombom od 70cm 
to je najbliže što imamo od dokaza o oborenom kinžalu , možda su ga skinuli a možda ne, znam da sam čitao rasprave na netu i ekipa stručnjaka nije se mogla dogovoriti. 

ovo što se desilo prije par dana, ono što imamo video snimke a stavljao sam sve ovdje, imaš da su ukrajinci ispalili preko 30 raketa iz baterije patriot, dakle ih svih lansera, jedna raketa se pokvarila, trošak ispaljivanja je bio možda 1milijardu kn.. . i par sekundi kasnije na tu lokaciju odakle je ispaljeno dvije ogromne eksplozije. dakle zabili se kinžali. tada sam i rekao da postoji šansa da su nešto i pogodili. par sati kasnije i amerikanci i ukrajinci potvrđuju da im je baterija "oštećena".  dakle dobro sam "pogodio".

osim toga tih dana zaista nađeni su ostaci oborenih krstarećih raketa, dronova, mamaca, ali ne kinžala koji su izgleda zaobišli paljbu raketa tešku 1milijardu kn i zabili se.. možda su zaista i uništili dva lansera a možda su falili recimo na 30-40metara pa ih udarni val samo malo oštetio.. jer teoretski možeš i uništiti dva lansera od patriota i baterija će i dalje raditi samo sa manje raketa.

te vijesti nbc-a, cnn-a, indexa, jebiga nebi ih uzeo zdravo za gotovo, prvo ne znamo zašto su optuženi, vrlo moguće da su dijelili neke tajne dokumente o legurama, a hrpu puta su nešto zapadni mediji izmislili što nije bila istina. 

ono što nas zanima su dokazi, a dokaz je da ima dokaza za maximalno i to možda oboren jedan kinžal. 
i imamo video snimku gdje patriot prži 30raketa u 30sekundi  a par sekundi kasnije prva eksplozija pa druga(dakle 30 raketa nije zaustavilo neke dvije rakete koje su pogodile približnu lokaciju gdje je bila patriot baterija - potvrđeno i od amera i ukrajinaca). 

ja bih kao pro-ukr lik u ovom ratu, rekao da je kinžal moćno oružje koje je vrlo teško ili gotovo nemoguće trenutno zaustaviti. sreća ukrajinaca da ih rusi proizvode "samo" 5 komada mjesečno(procjena).. Rusi će vjerojatno čuvati te rakete za ovakve napade gdje će locirati bateriju ili morati pogoditi nešto strateški bitno, tipa saznaju za dostavu nekog ultra oružja negdje i onda pošalju dva kinžala , ako ukrajinci slučajno(skoro pa nemoguće) skinu jedan, drugi će proći. ukratko ako prema onom videu što sam gleda, gdje ukrajinci ispaljuju 30 raketa a dva kinžala prolaze - -- moj zaključak im je da im se uopće ne isplati trošiti projektile na kinžale.. kada vidiš da oni lete (prema brzini ) , najbolje se prekrstiti i pustit da raznesu što su umili raznit

jer nema nikakvih drugih dokaza da je ikakav kinžal oboren taj dan, a ono tjedan-dva dana prije je još predmet rasprave, jel kinžal ili ne.
Nije samo bbc u pitanju, samo sam zadnje na to naletio pa sam stavio link.
Inače strašno mi je sumnjivo da rusi hapse ljude koji su stvarali hipersonične rakete netom nakon napada koji očito nije polučio željene rezultate.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by abraham 19/5/2023, 22:20

Sta kaze ruski bloger na YT , rusku najnapredniju tehnikurusi jamericka stara 40+ godina. Brkati general na aparatima. Hipersonicno oruzje i sviranje kurcu, kolutanje ocima, kimanje glavom i znacajno nabiranje obrva kao ono kraj logorske vatre , gusle i udri o Marku i putevima. Kila jebenog mozga. Koja jebena sreca da su srbi jos veci bistrooki kada ih je takov mulac nadmudrio. Stalno se hvali s time. Kojin odron. Znaci, Patrot nekih 40+ godina na ledima, Losino hipersonicno najnaprednija orudje. Sraz 39-1 . ides.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by veber 19/5/2023, 22:24

ovaj zapad. jebe i ne vadi.
čede na forumu kihavaju.

treba ih jebat dok ne krepaju. do jaja i zabranit srbima ulaz u hrvatsku.
reda radi

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 19/5/2023, 23:38

abraham wrote:Sta kaze ruski bloger na YT , rusku najnapredniju tehnikurusi jamericka stara 40+ godina. Brkati general na aparatima. Hipersonicno oruzje i sviranje kurcu, kolutanje ocima, kimanje glavom i znacajno nabiranje obrva kao ono kraj logorske vatre , gusle i udri o Marku i putevima. Kila jebenog mozga. Koja jebena sreca da su srbi jos veci bistrooki kada ih je takov mulac nadmudrio. Stalno se hvali s time. Kojin odron. Znaci, Patrot nekih 40+ godina na ledima, Losino hipersonicno najnaprednija orudje. Sraz 39-1 . ides.
Gle na strani sam Ukr 
Ali Ukrainci koriste najnoviju verziju patriota, to znamo po jednoj raketi koja se pokvarila netom nakon lansiranja i pala odmah na zemlju i slikali je građani ekipa je prepoznala da su Ukrainci dobili zadnju verziju patriot raketa. 
Drugo ruku na srce nema dokaza da su oborili hipersonicne rakete, patriot i sa zadnjom verzijom je ispao nemoćan. Ali to je OK ne očekuje se od njega da troši trećinu USA godišnje proizvodnje pzo raketa da pokuša skinuti hipersonicnu---zato jer
Rusija sa proizvodnjom 2 do 5, takvih raketa mjesečno ne može okrenuti rat.
Međutim sada je sranje za Ruse je što sada i Ukrajinci napokon imaju rakete dugog dometa. Britanci i Francuzi šalju svoje stormstorm shadow krstareće rakete koje su opet teške za oboriti na svoj način jer kada se ispale, isključe se sa gpsa, lete nisko iznad zemlje jer imaju vlastite kamere sa kojima valjda gledaju put i kalkuliraju putanju. Zbog zakrivljenosti zemlje odmah je mala šansa da ih Ruski radari uhvate. 
Dok ovo pišemo pogođeno je nešto u Mariopolu, sada će ih Ukrainci rokati diljem Ukraine. Čim dobiju neku dojavu da je neko skladište negdje u Ukraini, ili bilo što, dolaze StormShadow projektili. 
Naravno sranje je jedini što tih raketa nemaju puno niti sami Francuzi /Britanci pa se nadam da pojačavaju proizvodnju.. 
Rusija može mjesečno proizvesti sve skupa po staroj procjeni 50ak preciznih raketa velikog dometa, bilo bi super kada bi Ukrainci mogli barem toliko imati na raspolaganju mjesečno. Za sada možda 10-20 ali i to je pun kurac bolje nego 0 što su imali prije mjesec dana. 
Međutim ne treba zaboraviti, da Ukrainci imaju HIMARSe, praktički neograničenu količinu preciznih raketa do 80km dometa, da imaju vlastite dronove kamikaze velikog dometa, da imaju vlastite krstareće i balističke rakete - Neptun i Grom, vjerojatno malu količinu ali također sve to skupa je super, te krajem godine će doći GLSMDB rakete, koje su amo reci kao HIMARS samo dometa 150km. 
Ovih par hipersonicnih mjesečno neće okrenuti rat. Pzo sustavima treba skidati ostale krstareće rakete i to Ukrainci dobro rade ima hrpa oborenih raketa slika, ali budimo realni nema slika obaranja hipersonicnih

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 19/5/2023, 23:46

Dvi gadne gljive u Mariopolu. 
Ekipa na temelju snimki od ljudi geolocirali da je pogođena Ruska zračna luka /baza.
Vjerojatno su Ukrainci imali dojavu da je tamo grupirano nešto oružja, možda avijacija sa oružjem pa su ih zasuli. 
 Možda sutra ujutro sateliti uspiju snimiti nešto, tipa nadajmo se ostatke zapaljenih aviona /helikoptera.
Sada sa Stromshadow raketama cijeli okupirani teritorij je u dometu Ukrainca. I te storm shadow rakete su zajwbane za oboriti.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 43 of 50 Previous  1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics