Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 46 of 50
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Sve stoji al se zimi više traži upravo radi grijanja. Zakon ponude i potražnje.veber wrote:zapad koristi plin za industriju, ne za grijanje kao u hrvatskoj.RayMabus wrote:
Naravno. Samo sam se osvrnuo na to da se sad kad je toplije ne gleda ta priča koliko je plin jer mu je inaće sad cijena niža i onda ovi kupuju i pune skladišta itd. Znači ne gleda se sad pa kao vidi pala cijena plina. Pa uvik padne kad dođe toplije vrijeme. Manja potražnja.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ona situacija gdje su zarobljena jučer(danas objavljena snimka) 22 rusa
ovdje je se nalazi cijela kompilacija videa. kliknite na read comments i imate sva ostala videa i objašnjenja.
znate kako sam jutros pisao o debilnim ruskim napadima gdje idu napadati bez smisla i ginu zakurac.
e ovo je bio jedan od tih napada. imate na ovom tweetu još u komentarima dva videa , gdje je i geolokacija.
ugl ludi rusi pokrenuli jedan klasičan samoubilački napad, naravno ukrajinci im spalili tehniku, ali treba priznati moderna tehnika uglavnom sačuva ljudske živote.. i rusi iskočili iz zapaljenih oklopnih vozila i sakrili se u rov.. došli ukrajinci i ponudili im predaju i ovi se predali i spasili živote.
rezultat ruskog napada, spaljeno nekoliko skupih oklopnih vozila, vjerojatno je i netko poginuo, te 22 zarobljena rusa. ukrajinski gubici 0
međutim.. evo nešto sa druge strane. slika jednog lanceta taman zadnji frame prije udara. primjetite nesretnog ukr vozača ..
ovdje je se nalazi cijela kompilacija videa. kliknite na read comments i imate sva ostala videa i objašnjenja.
znate kako sam jutros pisao o debilnim ruskim napadima gdje idu napadati bez smisla i ginu zakurac.
e ovo je bio jedan od tih napada. imate na ovom tweetu još u komentarima dva videa , gdje je i geolokacija.
ugl ludi rusi pokrenuli jedan klasičan samoubilački napad, naravno ukrajinci im spalili tehniku, ali treba priznati moderna tehnika uglavnom sačuva ljudske živote.. i rusi iskočili iz zapaljenih oklopnih vozila i sakrili se u rov.. došli ukrajinci i ponudili im predaju i ovi se predali i spasili živote.
rezultat ruskog napada, spaljeno nekoliko skupih oklopnih vozila, vjerojatno je i netko poginuo, te 22 zarobljena rusa. ukrajinski gubici 0
međutim.. evo nešto sa druge strane. slika jednog lanceta taman zadnji frame prije udara. primjetite nesretnog ukr vozača ..
Jedva dočekali da se predaju.AssadNaPodmornici wrote:ona situacija gdje su zarobljena jučer(danas objavljena snimka) 22 rusa
Sad ćemo ih razmjeniti za neke naše i sve ok i svi zadovoljno tepaju nožicama i idemo dalje.
Šalji novih tisuću GPS granata da im stučemo tenkove, samohodne haubice, vučene haubice, topove, oklopne transportere i općenito svu tu tehniku koju rusko ministarstvo obrane po nalogu Putlera šalje u napad na Ukrajinu.
2014-04-11
Hrpa uništene američke opreme kao epilog jučerašnje avanture ruske ekstremne desnice koja se u ovom ratu bori na strani Ukrajine.
The Incursion into the Belgorod Region of Western Russia appears to be over now as Russian Forces have Recaptured the Grayvoron Border Checkpoint, so far the “Freedom of Russia Legion and Russian Volunteer Corps” have claimed they suffered No Casualties during the Attack, however… pic.twitter.com/Ol20EThOYF
— OSINTdefender (@sentdefender) May 23, 2023
onaj jučer Su-35 što su Ukrajinci rekli da su ga oborili.
FighterBomber telegram kanal je priznao uništavanje toga aviona i na račun toga ga je Oryx ekipa stavila u "dokaze".
Neki u komentarima napadaju Oryx da je napravio presedan bez obzira što je pouzdan Ruski izvor odao "posljednu počast" svojim pilotima, da to sve jedno nije vizualni dokaz
eto . Jučer se Ukrajinci hvalili kako su skinuli jedan Su.35 a danas Ruski pouzdani vojni telegram blog baš od pilota objavio "posljedni pozdrav" , a Oryxu je to sada dovoljan dokaz obaranja.
FighterBomber telegram kanal je priznao uništavanje toga aviona i na račun toga ga je Oryx ekipa stavila u "dokaze".
Neki u komentarima napadaju Oryx da je napravio presedan bez obzira što je pouzdan Ruski izvor odao "posljednu počast" svojim pilotima, da to sve jedno nije vizualni dokaz
eto . Jučer se Ukrajinci hvalili kako su skinuli jedan Su.35 a danas Ruski pouzdani vojni telegram blog baš od pilota objavio "posljedni pozdrav" , a Oryxu je to sada dovoljan dokaz obaranja.
ovaj gore upad ruskih ustaša/partizana ne znam kako bih komentirao. rusi su objavili već neke slike i poginulih a vidimo i slike su uništene tehnike, iako neki u komentarima pišu da je to odnekud drugdje .. .nije bitno, sumnjam da ovo može proći bez gubitaka, upadaju ruski partizani/ustaše i u druga granična mjesta. izgleda da je ruska granica šuplja ko švicarski sir, a to je par stotina km granice koju će trebati sada putinovi rusi čuvati jer će im ovi pro-ukrajinski rusi upadati non stop
Šandor Winnetou likes this post
Jedna skupina Rusa objavila video da njih 28 preživjelih da ne žele više ići u samoubilačke napade na ukopane Ukraince i da su se odlučili predati.
Navodno će sutra full video predaje jer zarobljavanje 28 vojnika nije mala stvar, tako da bez još kojeg videa ne može ovo potvrditi.
Navodno će sutra full video predaje jer zarobljavanje 28 vojnika nije mala stvar, tako da bez još kojeg videa ne može ovo potvrditi.
ruski samoubilački napadi na položaje UKR vojske koje čuvaju mine, javelini i dronovi, a oni napadaju BMPovima starim 50godina se nastavljaju.
meni nisu jasni ti debili koji zapovjedaju RU vojskom, isusami, samo dođe naredba sjedaj u BMP i juriš. ovih gore 28 što su se predali to su preživjeli koji baš kažu da im je pun kurac takvih samoubilačkih napada.
čemu ovi samoubilački napadi svaki dan od Rusa?
meni nisu jasni ti debili koji zapovjedaju RU vojskom, isusami, samo dođe naredba sjedaj u BMP i juriš. ovih gore 28 što su se predali to su preživjeli koji baš kažu da im je pun kurac takvih samoubilačkih napada.
čemu ovi samoubilački napadi svaki dan od Rusa?
Pa, ako imaju viška BMP-ova neka troše. Ako njih nije brige mene je još manje.
2014-04-11
Ruski vojni brod se obranio od Ukrainskog drona kamikaze... šteta
RayMabus likes this post
Upravo Prigožin priznao da je poginulo 10k vojnika u osvajanju Bahmuta.
Znam da su neki ovdje pisali pizdarije da je poginulo i po 50 000 wagnerovaca a drugi da ih nije par stotina.
Ja bih rekao da je as sigurno umanjio brojku za par tisuća.
Dodaj još ranjene, i imaš činjenicu ono što sam tvrdio da je Wanger kao elitna Ruska ofanzivna armija(SS) praktički uništen. To je i Strelkov naglasio.
Naravno ne treba zaboraviti i da su Ukrajinci imali gadne gubitke, ako je poginulo 10k wagnerovaca ili par tisuća više, to znači da je ukrajinaca 4000-8000 , što su puno veći gubici za ukrajinu, jer rusi su slali najgore kriminalce i ološ u smrt, a ukrajinci normalne ljude. aj barem wanger više nije sposoban za išta, i navodno se prigožin povlači iz bahmuta za koji dan.
sa druge strane ruska armija je jurišila na gomili drugih bojišta ove zime, i kao što vidimo uglavnom su ginuli u samoubilačkim misijama bez nekih pomaka jedino su u Luganjskoj /Harkivskoj oblasti odbacili Ukrajince par km i to je to.. (tu su djelovali ostaci elitnih i profesionalnih brigada ruske vojske)
Znam da su neki ovdje pisali pizdarije da je poginulo i po 50 000 wagnerovaca a drugi da ih nije par stotina.
Ja bih rekao da je as sigurno umanjio brojku za par tisuća.
Dodaj još ranjene, i imaš činjenicu ono što sam tvrdio da je Wanger kao elitna Ruska ofanzivna armija(SS) praktički uništen. To je i Strelkov naglasio.
Naravno ne treba zaboraviti i da su Ukrajinci imali gadne gubitke, ako je poginulo 10k wagnerovaca ili par tisuća više, to znači da je ukrajinaca 4000-8000 , što su puno veći gubici za ukrajinu, jer rusi su slali najgore kriminalce i ološ u smrt, a ukrajinci normalne ljude. aj barem wanger više nije sposoban za išta, i navodno se prigožin povlači iz bahmuta za koji dan.
sa druge strane ruska armija je jurišila na gomili drugih bojišta ove zime, i kao što vidimo uglavnom su ginuli u samoubilačkim misijama bez nekih pomaka jedino su u Luganjskoj /Harkivskoj oblasti odbacili Ukrajince par km i to je to.. (tu su djelovali ostaci elitnih i profesionalnih brigada ruske vojske)
A sad tek vidim da je ruski brod pogodio dron, moja ispravka netočnog navoda koji sam ranije objavio.AssadNaPodmornici wrote:Ruski vojni brod se obranio od Ukrainskog drona kamikaze... šteta
Lijepo zabilježn pogodak u dron brod. Piše da ih je bilo tri. Ono šta je mene privuklo je to da je brod napadnut na oko 74 km nakon izlaska iz Bosfora ( pomorski tjesnac preko kojeg se brodovima ulazi i izlazi iz Crnog mora ) i da je to skoro pa ispred obale Turske al u međunarodnim vodama i sad se ja pitam odakle Ukrajincima uopće mogućnost da ovako s tri broda drona daleko od svoje obale napadnu neki brod. Mislim da ih uopće ni ne vode Ukrajinci nego je ovo NATO napad. Bit će problema. Velikih.
Napad bespilotnih letjelica dogodio se u 5:30 ujutro (po moskovskom vremenu) nakon što je prošao Bosporski tjesnac 40 nautičkih milja sjeverno od njega. Napad je uspješno odbijen. Prema prvim izvješćima, brod nije oštećen.
Nepoznati dronovi napali najnoviji ruski brod “Ivan Hurs” u Bosforu
Napad bespilotnih letjelica dogodio se u 5:30 ujutro (po moskovskom vremenu) nakon što je prošao Bosporski tjesnac 40 nautičkih milja sjeverno od njega. Napad je uspješno odbijen. Prema prvim izvješćima, brod nije oštećen.
Nepoznati dronovi napali najnoviji ruski brod “Ivan Hurs” u Bosforu
2014-04-11
kolona CV90 oklopnih vozila u Slovačkoj. Jučer bila u Njemačkoj. Sutra je u Ukrajini. Inače CV90 švedska oklopna vozila su možda najbolja na svijetu. 40mm top, programirano streljivo, solidna zaštita, solidna optika.
inače na fronti još nije primjećen niti jedan zapadni tenk i niti jedno oklopno vozilo. naravno dio je dostavljeno u Ukrajini ali Ukrajinska vojska prolazi dodatne obuke. Dio tek treba doći i Ukr vojska se obučava u drugim EU zemljama za ostale sustave. tako da ovu liniju fronte između Ukrajine i Rusije, Ukrajinci još drže sa sovjetskim oružjem, mislim realno i sovjetsko oružje je solidno pogotovo ono iz 80tih godina, ali ovo zapadno sada što dolazi, je jednostavno novo..
Novo i bolje. Ti švedski borbeni oklopnjaci su mi skroz. Osobno mi se sviđaju.
Problem će bit šta su oni iskopali puste rovove, postavili zmajeve zube, minska polja itd dakle jarak,žica, krokodili pa onda imaš neko gomilanje te oklopne jurišne mehanizacije al nemaš više prazne livade preko kojih oni samo rade juriše nego imaš prepreke pa onda to otežava i usporava napad s istima. No ajde o tom potom, vidit ćemo kad se to sve skupi pa kombinacija zračnih udara i kopneni napad a ruska vojska nizak moral pa onda uslijed toga može doći do raspada tih obrambenih linija šta je za ovoga koji napada ogorman plus pri napadu itd.
Problem će bit šta su oni iskopali puste rovove, postavili zmajeve zube, minska polja itd dakle jarak,žica, krokodili pa onda imaš neko gomilanje te oklopne jurišne mehanizacije al nemaš više prazne livade preko kojih oni samo rade juriše nego imaš prepreke pa onda to otežava i usporava napad s istima. No ajde o tom potom, vidit ćemo kad se to sve skupi pa kombinacija zračnih udara i kopneni napad a ruska vojska nizak moral pa onda uslijed toga može doći do raspada tih obrambenih linija šta je za ovoga koji napada ogorman plus pri napadu itd.
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
otprilike tako nešto i računaju Ukrajinci.RayMabus wrote:Novo i bolje. Ti švedski borbeni oklopnjaci su mi skroz. Osobno mi se sviđaju.
stući komadnu u pozadini HIMARSima i preciznim udarima krstarećim raketama .Avijacija baca JDAM bombe na te rovove, te tjera Rusku avijaciju da ne baca svoje JDAM bombe. a minska polja čistiš onim vozilima za razminiranje što imaju i Ameri i Ukrajinci(zarobili su ih na desetke od Rusa) zatim artiljerija i dronovi i napad na rovove.. ruska demoralizirana vojska se predaje na prvoj liniji. onda čistiš drugu liniju ponoviš postupak iz prve linije.
e sada ostaje ruska rezerva koja ti ide u susret. nju bi trebalo locirati i skršiti dronovima, artiljeriom prije nego dođe u tvoj kontakt. najteže je skršiti RU artiljeriju, jednostavno previše ukopanih haubica. međutim ako si sjebao komandu i logistiku sa HIMARSima i Stormshadowima i probit ćeš svakako prve dvije crte, onda se u RU obrani stvorila ogromna rupetina. Tu ubacuješ ove "jihad-mobile" jedinice koje su skršile Harkivsku oblast, idu sa onim džipovima naoružani stingerima i protutenkovskim oružjem samo idu okolo i siju paniku.. u ovom idealnom scenariju već imaš raspad cijele fronte po širi i dubini više desetaka km ,
ali ovo je neki idealni scenarij.
idealni ruski scenarij bi bio - krenu ukrajnici. prva linija i druga ih zadržavaju solidno koliko mogu dok ih ruska avijacija i artiljerija ih melje. negdje nužno dolazi do proboja, međutim tu uleću ruske rezerve iz treće linije obrane i gase tu probijenu frontu. artiljerija, dronovi i avijacija cijelo vrijeme kordinirano pomažu, komadna linija funkcionira, snabdjevanje logistikom funkcionira,
ukrajinci imaju ogromne gubitke i nikakav proboj, rusi manje gubitke i obranili se.
Snimka navodno zarobljenih Ukrajinaca kod Advijevke
Neki u komentarima govore da to nisu zarobljeni Ukrajinici navode dokaze po obući/odjeći -- kao tvrde pošto su Ukrajinci prije par dana zarobili jednu skupinu od 22 vojnika koji su išli u propali napad imaju 3 snimke,a pa se onda 28 samo predalo dan nakon (a da je tih 28 zaista Rusi potvrdili su i Ruski telegram kanali) pa sada Rusi navodno objavljuju ovu "fake" snimku da ispadne evo i mi smo nešto zarobili. još su im lica sakrivena obično se snimaju face kada ih ovako prikazuješ kao plijen.
Ponavljam to ne znači da je snimka fake , možda jest možda nije, iznosim argumente za obje strane
Njemačka je danas službeno ušla u recesiju.
crvenkasti-
2014-04-17
jebe me se za njemačku neka i drugi put gase nuklearne elektrane i uvoze pola low iq planete kao jeftinu radnu snagu
AssadNaPodmornici wrote:jebe me se za njemačku neka i drugi put gase nuklearne elektrane i uvoze pola low iq planete kao jeftinu radnu snagu
Glavni uzrok recesije su sankcije protiv Rusije koje su teško pogodile ne samo Rusiju nego i Europu.
Merkeličina ostavština rasipa se rekordnom brzinom.
Recesija u EU je u interesu je Sjedinjenih Država.
crvenkasti-
2014-04-17
Preživit će Njemačka 1-2% dole. Još bolje manje će dolaziti divljaka tamo. Bitno je da će reinmetall proizvesti u 2024 700 000 155mm granata i poslati u Ukrainu, plus drugi vojni sustavi.
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema