Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 22 of 50
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Blogeri na YT objavljuju mape a sve mape razliciteAlfaOmega wrote:-jučer tijekom dana kombinirane ruske snage i snage PMC Wagner pokušavale su okružiti zgradu Gradske vijećnice u Bakhmutu, ruske snage i snage PMC Wagner napadale su ulice koje se nalaze južno od Bakhmutske ulice i na nju se spajaju (Brovarska ulica, Spartakivska ulica i ulica Rizdvyana). Kombinirane ruske snage i snage PMC Wagner napredovale su u četvrti Selyshche pri čemu su zauzele 24.školu, napredovale su i na području oko industrijske zone AZOM i približile se 1.željezničkoj postaji.
-sinoć u 23.00. snage PMC Wagner zauzele su zgradu Gradske uprave.
"Preuzeli smo jurisdikciju nad Bakhmutom“ izjavio je Jevgenij Prigožin te potvrdio da su snage PMC „Wagner“ zauzele administrativne zgrade Bakhmuta.
Izjava Jevgenija Prigožina:
„2.travnja 2023, u 23:00. Na Gradsku upravu Bakhmuta istakli smo rusku zastavu sa natpisom „Za dobru uspomenu Vladlenu Tatarskom“ i zastavu PMC „Wagner“. Pravno Bakhmut je zauzet. Neprijatelj je koncentriran u zapadnim predgrađima grada“.
Rusi rijetko objavljuju mape
Da, Wagner je osvojio oblast I zgrade gradske upravo
Sad Kontroliraju dvije trecine grada najmanje
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Gledam na ulicama Moskve pitaju ljude o ratucrvenkasti wrote:Rusi kažu da se ukrajinski vojnici predaju 100 po 100 duž cijelog fronta:
Kaze jedan da mu je prijatelj u Donbasu i rekao mu da mnogo ne treba vjerovati medijima...Veli da se Ukri bore kao fanatici za svaku stopu
2015-09-24
Američki boksač Kevin Johnson nakon pobjede nad Rusom zaboravio sam ime obratio se Putinu i zatražio Rusko državljanstvo kako bi preselio u Rusiju
https://www.youtube.com/watch?v=OXlaVjQgcYo
https://www.youtube.com/watch?v=OXlaVjQgcYo
2015-09-24
ode još jedna M777 haubica.. iako bi se ova mogla i popraviti. čini se da nema ljudskih žrtava, ali trend je zabrinjavajući
još jedan Ruski kvisling najeba u melitopolu ..
melkior wrote:Zaklela se Zemlja Raju da se sve tajne doznaju.
Ovo u stvari znači da uspjeh obiju strana ovisi o dugotrajnosti rasputice i nepovoljnih vremenskih prilika na istočnom bojištu. što vrijeme rasputice dulje potraje, to je veća šansa Wagnera za osvajanje Bakhmuta i učvršćivanje položaja ruske obrane na sada već poznatim pravcima napada ukrajinske protuofenzive.
Nadalje, što se dulje čeka sa dopremanjem većih količina zapadnih tenkova i obučenih posada na istočno bojište, to je manja šansa za uspjeh ukrajinske protuofenzive. Ovdje više neće presudnu ulogu za pobjedu i poraz obiju strana igrati superiorna i napredna tehnika, već VRIJEME koje imaju na raspolaganju.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
malo pažljivije pogledajte video... tj tlo rova, onaj hodni dio
2015-08-08
a ušto je luđak Putin uvuka Ruse pa Ukrajince pa možda cijeli svijet
Bože nam se smiluj, ili ipak ne.
2015-08-09
Ajmo, sve je spremno za veliki vatromet:
2015-08-09
inače izašao je nastavak onoga videa o kojima smo raspravljali ja i miha. nastavak je još brutalni.
sjećate se onih jadnih rusa u rovu nad kojima se iživljava tenk?
na kraju je došao tenk preko rova i doslovno ih zatrpao - žive, mrtve, u nesvjesti, nije bitno, sve ih zatrpa.
video sam gleda na preskok kasnije cu detaljnije, navodno su rusi pokušali bijelu zastavu dignut,(tako sam čitao u komentarima na jednom forumu) ali zastavu posada tenka vjerojatno nije vidjela. i bio je još jedan pokušaj da nekim protu tenkovskim sredstvom gađaju tenk , koji je promašio tenk - da ga je pogodio, možda ga ne bi uništio, ali bi ga prisilio vjeorjatno na povlačenje i tako bi možda i spasilo ove nesretnike koji su živi-mrtvi-poluživi zakopani
sjećate se onih jadnih rusa u rovu nad kojima se iživljava tenk?
na kraju je došao tenk preko rova i doslovno ih zatrpao - žive, mrtve, u nesvjesti, nije bitno, sve ih zatrpa.
video sam gleda na preskok kasnije cu detaljnije, navodno su rusi pokušali bijelu zastavu dignut,(tako sam čitao u komentarima na jednom forumu) ali zastavu posada tenka vjerojatno nije vidjela. i bio je još jedan pokušaj da nekim protu tenkovskim sredstvom gađaju tenk , koji je promašio tenk - da ga je pogodio, možda ga ne bi uništio, ali bi ga prisilio vjeorjatno na povlačenje i tako bi možda i spasilo ove nesretnike koji su živi-mrtvi-poluživi zakopani
Lancet sjebava i Ukrainski tenk. Pogađa ga straga gdje mu je najtanji oklop i zapalio mu motor.
mogu samo ukrajinci moliti boga da se nije požar proširio na na ostatak tenka, i da nije baš totalno na prvoj crti, onda ga mogu nakon pola godine servisa negdje u poljskoj, vratiti na frontu
Inače jedan Rus opisuje kako ih "domaće stanovništvo gleda".
Kaže, dođu lokalni Ukrajinci, kao idu ih pozdraviti, odu do kasarne, pozdrave vojnike, zapale i duvan sa njima, popričaju, donesu kolače i ...
vrate se doma i preko telegrama sve pošalju SBU(koji onda ako im se isplati pozove HIMARS napad na tu kasarnu)
mogu samo ukrajinci moliti boga da se nije požar proširio na na ostatak tenka, i da nije baš totalno na prvoj crti, onda ga mogu nakon pola godine servisa negdje u poljskoj, vratiti na frontu
Inače jedan Rus opisuje kako ih "domaće stanovništvo gleda".
Kaže, dođu lokalni Ukrajinci, kao idu ih pozdraviti, odu do kasarne, pozdrave vojnike, zapale i duvan sa njima, popričaju, donesu kolače i ...
vrate se doma i preko telegrama sve pošalju SBU(koji onda ako im se isplati pozove HIMARS napad na tu kasarnu)
Rusi gađaju Ugljedar teškim aviobombama od 500kg.
Inače Ukrajinci su dobili mogućnost da i oni ovako ispaljuju na Ruse slične bombe, ali nema toliko videa.
Inače Ukrainsko ministarstvo obrane je objavilo da su si "skinuli sve šahed ruske dronove", međutim situacija je puno gadnija.
Ruski dronovi šahed pogodili u Odesi navodno neka skladišta, kruže Ukr telegram komentari(nisam ih provjerava ) da je tu bilo neko oružje raspoređeno.
Glavno da ministarstvo obrane objavi da su oborili sve dronove, a ono nekoliko snimki eksplozija u Odesi. ali štaš.
Nema veze jer ionako su to tenkovi ruske proizvodnje dakle niti ih Ukrajina proizvodi a nit NATO ima municiju za iste.
Glasnogovornik tvrtke izjavio je u ponedjeljak za njemački tisak da je centar pokrenut u gradu Satu Mare u blizini ukrajinske granice i da će raditi ovaj mjesec. “Očekuje se da će održavanje igrati središnju ulogu u očuvanju zapadnih borbenih sustava koji se koriste u Ukrajini i osiguravanju dostupnosti logističke podrške”, citiraju mediji riječi glasnogovornika.
Centar će također pružati usluge za samohodne haubice, borbena vozila pješaštva Marder, oklopna transportna vozila Fuchs i vojne kamione te tenkove Leopard 2 i Challenger.
https://www.geopolitika.news/vijesti/njemacki-proizvodac-oruzja-u-rumunjskoj-gradi-centar-za-odrzavanje-tenkova-doniranih-ukrajini/
Satu Mare :
Grad se razvio na mjestu gdje rijeka Samoš izlazi iz pobrđa Karpata na istoku i ulazi u Panonsku nizinu na zapadu. Zapadno od grada pružaju se plodna polja, a istočno voćnjaci, vinogradi i šume.
Od ukrajinske granice udaljen je 13 km, a od mađarske 27 km.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Satu_Mare_(grad)
Glasnogovornik tvrtke izjavio je u ponedjeljak za njemački tisak da je centar pokrenut u gradu Satu Mare u blizini ukrajinske granice i da će raditi ovaj mjesec. “Očekuje se da će održavanje igrati središnju ulogu u očuvanju zapadnih borbenih sustava koji se koriste u Ukrajini i osiguravanju dostupnosti logističke podrške”, citiraju mediji riječi glasnogovornika.
Centar će također pružati usluge za samohodne haubice, borbena vozila pješaštva Marder, oklopna transportna vozila Fuchs i vojne kamione te tenkove Leopard 2 i Challenger.
https://www.geopolitika.news/vijesti/njemacki-proizvodac-oruzja-u-rumunjskoj-gradi-centar-za-odrzavanje-tenkova-doniranih-ukrajini/
Satu Mare :
Grad se razvio na mjestu gdje rijeka Samoš izlazi iz pobrđa Karpata na istoku i ulazi u Panonsku nizinu na zapadu. Zapadno od grada pružaju se plodna polja, a istočno voćnjaci, vinogradi i šume.
Od ukrajinske granice udaljen je 13 km, a od mađarske 27 km.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Satu_Mare_(grad)
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
https://www.frontainfo.com/2023/04/04/
Na ovom linku sam napisao pregled stanja za danas(i jučer) i stavio neke video linkove. Ukratko, nema velikih pomaka na fronti, Wagner otme koju zgradu dnevno i tako pomalo osvaja grad. gubitaka ima na obje strane gadnih, primjetio sam dok je fronta "mirna" "statična", video zapisi gubitaka su li-la..
međutim čim jedna strana (najčešće ruska) pređe u napad, značajno se povećava snimka gubitaka strane koja napada(rusa).
tako je i bilo kada su ukrajinci napadali kod hersona, bilo je više snimki njihovih gubitaka.
iznimka je ukrajinska ofenziva u harkivskoj oblasti ove jeseni, kada su ukrajinski gubici bili minimalni, a ruski ogromni, i to najviše gubici u zarobljenoj tehnici. rusi su u harkivskoj protuofanzivi izgubili 2-3 mehanizirano-tenkovske brigade tehnike(zarobljeno i sada ukrajinci to oružje koriste vs rusa).
.. ...
ima sve više snimki zapadnog oružja u ukrajini.. challenger2, leo2, oklopna vozila. mislim da još nisam vidio bradleym2 u ukrajini.
rusi sada sve više koriste 500kg teške avio bombe u napadima. koriste one pametnije aviobombe slične su kao američke JDAM bombe, koje mogu baciti sa par desetaka km dometa, dakle sigurno van dometa ukrajinskih sustava kratkog dometa i tako razaraju.. ukrajinci naravno sa druge strane očito ne smiju dovući SAM sustave srednjeg dometa bliže prvoj crti jer postoji opasnost da ih lociraju Lancet dronovi i unište, pa trpe napade tih ogromnih bombi koje Rusi mogu lansirati van dometa UKR SAM sustav.
ovdje da Ukraijnci imaju 100injak aviona 4.5 generacije(zapadnih) mogli bi čudesa izvodit. Mogli bi patrolirati nebom i gađati Ruske avione sa 80km dometa. zatim bi ruske PZO sustave mogli bolje rokati HAARM raketama. A onda kada bi smanjili količinu Ruskih PZO sustava, mogli bi rokati JDAM bombama po Ruskim utvrdama koje nemogu probiti HIMARS projektili
Na ovom linku sam napisao pregled stanja za danas(i jučer) i stavio neke video linkove. Ukratko, nema velikih pomaka na fronti, Wagner otme koju zgradu dnevno i tako pomalo osvaja grad. gubitaka ima na obje strane gadnih, primjetio sam dok je fronta "mirna" "statična", video zapisi gubitaka su li-la..
međutim čim jedna strana (najčešće ruska) pređe u napad, značajno se povećava snimka gubitaka strane koja napada(rusa).
tako je i bilo kada su ukrajinci napadali kod hersona, bilo je više snimki njihovih gubitaka.
iznimka je ukrajinska ofenziva u harkivskoj oblasti ove jeseni, kada su ukrajinski gubici bili minimalni, a ruski ogromni, i to najviše gubici u zarobljenoj tehnici. rusi su u harkivskoj protuofanzivi izgubili 2-3 mehanizirano-tenkovske brigade tehnike(zarobljeno i sada ukrajinci to oružje koriste vs rusa).
.. ...
ima sve više snimki zapadnog oružja u ukrajini.. challenger2, leo2, oklopna vozila. mislim da još nisam vidio bradleym2 u ukrajini.
rusi sada sve više koriste 500kg teške avio bombe u napadima. koriste one pametnije aviobombe slične su kao američke JDAM bombe, koje mogu baciti sa par desetaka km dometa, dakle sigurno van dometa ukrajinskih sustava kratkog dometa i tako razaraju.. ukrajinci naravno sa druge strane očito ne smiju dovući SAM sustave srednjeg dometa bliže prvoj crti jer postoji opasnost da ih lociraju Lancet dronovi i unište, pa trpe napade tih ogromnih bombi koje Rusi mogu lansirati van dometa UKR SAM sustav.
ovdje da Ukraijnci imaju 100injak aviona 4.5 generacije(zapadnih) mogli bi čudesa izvodit. Mogli bi patrolirati nebom i gađati Ruske avione sa 80km dometa. zatim bi ruske PZO sustave mogli bolje rokati HAARM raketama. A onda kada bi smanjili količinu Ruskih PZO sustava, mogli bi rokati JDAM bombama po Ruskim utvrdama koje nemogu probiti HIMARS projektili
Šandor Winnetou likes this post
uništen je Ruski helikopter, naravno ova snimka nije sama po sebi nešto, međutim dva ruska telegram kanala pišu kako je uništen njihov helikopter i da je poginuo pilot i šta ja znam tko još.
Korištenje brutalnog termobaričkog ruskog oružja u napadu na Bahmut
dometa je 5-6km, efekti su kao mini nuklearna bomba, neki govore da ovo sve ubija , nije baš tako, svakako ono što granata ne može probiti ovo će obaviti posao, sa ovim je najbolje pogoditi neki ukopani rov gdje granata ne može ništa, a ovo će isisati zrak.. ovdje mi se čini da je palja bila previše raspršena i uglavnom je padala na otvoreno, osim prvi projektil koji je pao na zgradu.. eh sada ako netko nije bio baš na tom katu..
inače Ameri su se takvog oružja odrekli prije par desetljeća, šteta dobro bi došlo ukrajincima
Rusi zausli MRLSom(Grad21??) neki Ukr položaj. Ovdje ispalo dobro za ruse, jer vidite kako se ovi projektili rasprše, međutim jedan je izgledao pogodio i zapalio ukrajinski tenk koji je tamo ležao.
Inače Ameri imaju na desetke tisuća kazetnih bombi koje se mogu ispaljivati iz HIMARSa i ne šalju ih Ukrajincima..
tako da nažalost zapadna pomoć iako pomaže Ukrajincima da se ravnopravno nose za Rusima, nije niti približna kolike su mogućnosti.. avioni 0bodova, prvi zapadni oklop dolazi tek nakon preko godinu dana, veliki dronovi 0 bodova, kazetno oružje 0 bodova, rakete velikog dometa 0 bodova itd..
aj sa druge strane EU je ispraznila više manje svoje zalihe sovjetskog oružja, pojedine zemlje, ispraznili su skladišta streljiva, i šalje se hrpa dronova i zagrijava se EU industrija
Sve je to realno kurac. Nekome ili pomazes ili ne pomazes. Pomaganje pod rucnom kocnicom je u jednu ruku licemjerno. Slazem se i ja da im ne treba slati stvari da bas krenu gadjati moskvu ili ne znam ni ja sto. Ali Kasetno oruzje koriste obje strane od starta. Sve sto ce pobiti sto vise barbarske stoke u konvencionalnom ratu je dobra vijest.
MDMiridije- Posts : 183
2022-10-01
Ma nije moguće, da kontroliraju centar? Silna je ta ruska vojska....AlfaOmega wrote:Wagnerovci kontroliraju centar Bakhmuta.
Jebate, Rusi su više izgubili vojnika na Bahmutu, nego šta ovaj
ima stanovnika.
Užas: američko-ukrajinski ratni planovi procurili na internet
WASHINGTON - Povjerljivi ratni dokumenti koji detaljno opisuju tajne američke i NATO planove za jačanje ukrajinske vojske uoči planirane ofenzive protiv Rusije objavljeni su ovaj tjedan na kanalima društvenih medija, rekli su visoki dužnosnici Bidenove administracije.
Pentagon istražuje tko bi mogao stajati iza curenja dokumenata koji su se pojavili na Twitteru i Telegramu, platformi s više od pola milijarde korisnika koja je široko dostupna u Rusiji.
https://www.nytimes.com/2023/04/06/us/politics/ukraine-war-plan-russia.html
---------------------------
Kako će sad jadni Ukrajinci napraviti proljetnu ofanzivu?
crvenkasti-
2014-04-17
Top secret američki dokument: piše da je Rusija izgubila 16.000 do 17.500 vojnika, dok je Ukrajina izgubila čak 71.500 vojnika.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema