ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 8 of 50 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 8 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hektorović 7/3/2023, 23:16

AssadNaPodmornici wrote:dva Američka SPGa M109 sjebana lancet dronovima , jedan klasificiran kao oštećen jedan uništen od Oryx

Ovo sve navodno radi jedna posebna ekipa iz SSO, totalno autonomna od ostatka vojske.

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 8 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hektorović 7/3/2023, 23:17

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 8 FqopAghWcBIayBW?format=jpg&name=4096x4096

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 8 FqopGJzWcAIPoLH?format=jpg&name=small
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 7/3/2023, 23:26

Te samohodne haubice M109, toga Zapad ima more. To je još iz 50-ih godina pa na ovamo pa se usavršavalo s vremenom.

Samo Amerika vam ima : United States: ca. 514 in service + ca. 850 in storage in 2022, a to njima samo skuplja prašinu tako da je to potrošna roba i to šta će ovi izgubit stotinjak takvih tamo na bojištu Americi ne znači ama baš ništa.

https://en.wikipedia.org/wiki/M109_howitzer

Taj šta je oštećen i ako se ne može popravit ići će za rezervne dijelove i to je to.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 8/3/2023, 09:53

RayMabus wrote:Te samohodne haubice M109, toga Zapad ima more. To je još iz 50-ih godina pa na ovamo pa se usavršavalo s vremenom.

Samo Amerika vam ima : United States: ca. 514 in service + ca. 850 in storage in 2022, a to njima samo skuplja prašinu tako da je to potrošna roba i to šta će ovi izgubit stotinjak takvih tamo na bojištu Americi ne znači ama baš ništa.

https://en.wikipedia.org/wiki/M109_howitzer

Taj šta je oštećen i ako se ne može popravit ići će za rezervne dijelove i to je to.
ovdje je Rusima puno gore stanje sa SPGovima, uopće i nemaju modernih kao zapad , tu su čak i dosta lošiji od Ukraine, međutim Ukraincima je najgore ovdje imati ljudskih žrtava . Kako si sam rekao Ameri će izvući iz skladišta novu, podmazati motore.. međutim trebaju ti mjeseci obuke i iskustva da pripremiš posadu. sreća za ukraince od ovih lancet napada, uglavnom su bez ljudskih žrtava,

imaju i oni promašaja, neke objave, vjerojatno dobar dio ne objavljuju. 

kako rekoh ja čekam sada masovno videa sa UKR strane od Američkih switchblae300/600 i phoneix ghost dronova koji bi ovoga trena se trebali masovno akumulirati u Ukraini

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 8/3/2023, 15:26

Ima nešto videa gubitaka sa obje strane, opet naravno dosta više videa Ruskih gubitaka, jučer sam stavio nekoliko linkova gdje možete gledati. Nema nikakav spetakularni video da bi podjelio za sada..
Općenito nema nekih promjena na fronti , Bahmut izgleda za sada stabilno, iako čitam na indexu naslov "NATO predviđa pad Bahmuta kroz par dana".. budemo vidjeli.

Ovdje Strelkov daje svoj osvrt na stratešku situaciju. Kaže da je Ruska zimska ofenziva gotova, da su uspjesi minimalne taktičke prirode, pola Bahmuta i Soledar i par sela je totalno nebitno za pobjedu u rat jer su se uglavnom frontalno zabijali na utvrđene Ukrainske položaje uz velike obostrane gubitke
Sada ostaje čekanje eventualnog Ukrainskog protu napada

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 8/3/2023, 20:27

https://t.me/AZOV1990/38882

Ode ruski TOS u mp3 cheers

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 8/3/2023, 22:17

Taman sam tija staviti taj video sa twitera i zalipiti komentar.
Šteta što nema drugoga drona da potvrdi da je uništen.
Neki Ukrainski dronovi nose običnu malu granatu koja mu ne bi naštetila a neki nose RPG minu. i ako je streljivo unutra , ona je šteta vidljiva na nekoliko km.
međutim neki sumnjaju da je ovo TOS-1 koji je uništen kod Ugljedara tamo prije mjesec dana gdje sam stavio video snimku, da je isti teren. naravno oryx ekipa će to provjeriti.. uz malo sreće je uništen, uz malo nesreće postoji šansa da nije - ako je ispuca svo streljivo ako je čak i RPG mina na dronu - doći će do oštećenja samo.
isto postoji šansa da je ovo tos koji je uništen prije, ali OK ..
-----------------
evo oryx ekipa se osvrnula na video;
Jakub Janovsky
@Rebel44CZ

We will label it as damaged until we get additional evidence (just like we usually do with these hits that lack aftermath footage)

klasificirati će ga kao oštećen osim ako ne dobiju dodatne dokaze. taman kako sam ja komentira

2018-06-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 8/3/2023, 22:37

AssadNaPodmornici wrote:Taman sam tija staviti taj video sa twitera i zalipiti komentar.
Šteta što nema drugoga drona da potvrdi da je uništen.
Neki Ukrainski dronovi nose običnu malu granatu koja mu ne bi naštetila a neki nose RPG minu.  i ako je streljivo unutra , ona je šteta vidljiva na nekoliko km.
međutim neki sumnjaju da je ovo TOS-1 koji je uništen kod Ugljedara tamo prije mjesec dana gdje sam stavio video snimku, da je isti teren. naravno oryx ekipa će to provjeriti.. uz malo sreće je uništen, uz malo nesreće postoji šansa da nije - ako je ispuca svo streljivo ako je čak i RPG mina na dronu  - doći će do oštećenja samo.
isto postoji šansa da je ovo tos koji je uništen prije, ali OK ..
-----------------
evo oryx ekipa se osvrnula na video;
Jakub Janovsky
@Rebel44CZ

We will label it as damaged until we get additional evidence (just like we usually do with these hits that lack aftermath footage)

klasificirati će ga kao oštećen osim ako ne dobiju dodatne dokaze. taman kako sam ja komentira
TOS nema veliki domet i moguće je da su ga spičkali slabijim dronom no ipak mi je logičnije da je u pitanju jači dron. Ekipa oryksa je dobro procjenama i moguće je da mu treba samo lansirnu rampu  promjeniti no sasvim je sigurno da taj TOS neće duže vrijeme smijati smrt.

Male
2017-12-31

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2023, 09:29

Dok Prigožin kuka da nema streljiva, 136 brigada koja iduća treba ići na samoubilačke napada na Ugljedar, mijenja bivšu elitnu 155 brigadu koja je nakon nekoliko propalih napada uništena - kukaju da nemaju granata , jer pazi ovo - sve granate su poslane Wagneru /Prigožinu u Bahmutu

Rusi su nakon dugo vremena izveli raketni napad, djelovi Ukraine bez struje

2018-06-14

Back to top Go down

Post by crvenkasti 9/3/2023, 10:49

AssadNaPodmornici wrote:
Rusi su nakon dugo vremena izveli raketni napad, djelovi Ukraine bez struje

Hahaha, opat su morali pucat one svoje Kinzhal rakete.

Svaka od njih košta 15 milijuna dolara!

Genijalan plan Amera i zapadnih saveznika kako da Rusiju dovedu do bankrota!
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2023, 11:44

Prema Ukraincima ispalili su 6 tih raketa koje se nemogu oboriti.  Sve skupa 80ak projektila i dronova.. zadnji takav napad je bio prije koliko? 2mjeseca. 

Što se poklapa sa procjenama da Rusija mjesečno proizvodi 40-50 preciznih raketa velikog dometa, što je za svjetske standarde solidna proizvodnja vjerojatno 3. u svijetu međutim ispale svako mjesec dva na Ukrainu, polovicu ih skine Ukrainska PZO, ostali pogode metu, Ukrainci vrate struju nakon par dana i.. zakurac. 

Zamisli da su imali locirano neko strateško skladište ili komadni centar i na njega ispalili kninžal projektile.. doslovno Ukrainci ne bi imali vremena reagirati niti evakuirati ljude, ti projektili za par minuta dođu iz Rusije na metu. a ovako kurac.  Ukrainska energetska infrastruktura je preživjela, bolje za Ukraince da Rusi rasipaju oskudne precizne projektile na elektro-energetski sustav , kojeg ovi poprave , nego da rasipaju na vojne ciljeve, i skladišta

2018-06-14

Back to top Go down

Post by crvenkasti 9/3/2023, 11:55

Video prikazuje ratni materijal NATO-a u poljskoj luci Gdynia. Rat očito neće uskoro završiti, naprotiv, pokušavaju ga eskalirati.

---------------------
Koliko sve to košta?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2023, 12:00

Horori rata , Ukrainski dronovi po noći progone, na ovoj kompilaciji ima pun kurac žrtava

Zabijanje UKR drona samoubojice u BMP3. 
Zadnje vrijeme se pojavljuje sve više i više snimaka UKR napada dronovima samoubojicama. Možda čak i koliko RU dronova samoubojica, samo Rusi imaju dva drona, jedan navodi na cilj i snima posljedice. .Ukrainci uglavnom nemaju pa nevidimo efekte .. ako ima onu RPG minu rekao bih uništen 

2018-06-14

Back to top Go down

Post by T. 9/3/2023, 12:31

crvenkasti wrote:Video prikazuje ratni materijal NATO-a u poljskoj luci Gdynia. Rat očito neće uskoro završiti, naprotiv, pokušavaju ga eskalirati.

---------------------
Koliko sve to košta?
ovo ne može bit za ukrajinu...
nato i usa ne sudjeluju u sukobu...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2023, 13:09

za sudjelovanje na temi sam napisao da ovdje ne toleriram velike avatare jer ruše preglednost teme. ništa osobno, nesmeta mi natpis, smanji ga i to je to. tree i ti svoj smanji za 20-30% mislim da to nije komplicirano. ali njegov zauzme cijeli ekran. ako kome treba pomoć kako smanjit avatar i to ćemo riješit 
skutoru briše postove, melikor ga je maka, za tebe također i druge vrijede ista pravila. prepolovi taj avatar i nema problema
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 8 Smanji10

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2023, 15:40

https://wartranslated.com/day-378-march-8th-summary-of-arestovych-and-feygin-daily-broadcast/

Arestovičev redovni komentar stanja na fronti i općenito stanja u Europi, Americi, Ukraini, Gruziji, Rusiji itd.
Meni je najzanimljiviji ovaj dio sa Kinom. 
Kinezi su počeli kada stavljaju na svojim televizijama karte Kine, počeli su lagano Ruske djelove Sibira zvati Kineskim imenima.. 
već prije sam komentirao kako Kinezi po društvenim mrežama(koje su sve pod nadzorom partije) otvoreno razgovaraju o mogućem totalnom porazu Rusije i onda Kinezi rade mape kako bi kome pripao teritorij.. osim što bi se Ukraina masovno proširila, Poljska, Kina bi uzela većinu teritorija istočno od Urala. KP Kine ne cenzurira takve rasprave.
Negdje sam davno pročitao da Kinezi u školama kada uče o Sibiru uče da je to u prošlosti bio dio Kine a privremeno je pod okupacijom. 

Odličan Ruski saveznik.
Inače one priče Rusi će nuklearnim oružjem uništiti planetu prije nego izgube rat. 
Prvo neće se uništiti planeta. Ameri i Rusi imaju cca 1500 komda nuk oružja operativno, niti blizu dovoljno da se uništi planeta. Međutim Rusija bi nakon toga bila uništena, na ostatke Rusije bi navalili od Kine do Japana do Turske do Kazahstana . taj treći svjetski rat bi trajao kratko i rezultat bi bio istina stotine milijna mrtvih na području od USA, EU i Rusije, ali bi Rusija kao nacija bila ukinuta kao Asteci, Maje, Bizant. Putinu i njegovoj lojalnoj eliti ne bi pomogli niti bunkeri u sibiru jer nakon što se slegne prašina , netko će doći do njegova bunkera i sprašit mu metak i njegovoj familiji i onoj ljubavnici kojoj kupuje viletine , tako su jebiga i Romanovi najebali

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2023, 16:34

Oko 40 odsto Kijeva je bez grejanja, a oko 15 odsto bez struje nakon jutrošnjih ruskih udara na energetske objekte, saopštio je gradonačelnik Vitalij Kličko.

Rusko vazdušno kosmičke snage i ratna mornarica započeli su rano jutros oko pet sati žestoki kombinovani raketni napad na ciljeve kritične infrastrukture širom Ukrajine.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/3/2023, 17:08

Kakve su rakete Rusi koristili za jutrošnji napad na Ukrajinu
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 8 B_230309088

Tokom jutrošnjeg masovnog napada na Ukrajinu, Oružane snage Ruske Federacije koristile su šest projektila X-47 Kinžal. Radi se o hipertoničnim raketama za koje Ukrajinci kažu da nema rješenja.

Riječ je o potpuno novim hipersoničnim krstarećim projektilima koje nije koristila niti jedna druga država. X-47M2 lansira se iz aviona koji mora biti posebno opremljen za nošenje takvih projektila. Uprkos činjenici da je ruska vojska Kinžala stavila u službu 2017. godine, danas samo modificirani presretači MiG-31 mogu biti njihovi nosači.

Stoga, uprkos opipljivoj potencijalnoj opasnosti od jedne rakete, Rusi nisu u mogućnosti da ih lansiraju mnogo. Osim toga, stručnjaci smatraju da zemlja agresor ima ograničenu količinu tog oružja.

Glavna stvar koju treba znati o X-47M2 je da se njegov dizajn ne razlikuje bitno od ostalih krstarećih projektila. Ovo je ista bespilotna letjelica koja se gotovo u potpunosti sastoji od mlaznog motora, spremnika za gorivo i malih krila. Dizajniran je za samo jedan let, na kraju kojeg mora pogoditi cilj bojevom glavom.

Bojna glava Kinžala ne razlikuje se od drugih krstarećih projektila posjeduje 480 kg eksploziva. Teoretski, projektil može nositi i malo nuklearno punjenje, no nije poznato je li takva opcija realizirana u praksi.

Glavna razlika između hipersoničnih projektila i konvencionalnih je njihov motor, koji je sposoban ubrzati projektil do velikih brzina. Ruski mediji javljaju da je Kinzhal sposoban ubrzati do brzine od 5000 km/h za samo nekoliko desetaka sekundi, nakon čega se njegova brzina nastavlja povećavati. Prema podacima agresora, može postići 14.800 km/h. A efektivni radijus je 3000 km.

Međutim, te podatke još nisu potvrdili nezavisni stručnjaci. Ako je Kinzhal doista pravi hipersonični projektil, onda oko njega mora postojati zanimljiv fenomen. Zbog nevjerovatnog trenja, zrak u blizini tijela rakete mora prijeći u stanje plazme.

Teoretski, ovo bi trebalo stvarati male dodatne radio smetnje, ali ima i negativan učinak na tijelo rakete. U letu bi raketa trebala izgledati kao da je u vatrenoj čahuri.

"Ne postoje takva sredstva koja mogu detektirati i oboriti tako ultra brze projektile Kinžal. Ovo je projektil koji leti balističkom putanjom. MiG-31 ga isporučuje u gornje slojeve atmosfere, tamo ga lansira i on već leti i spušta se ogromnom brzinom do cilja", rekao je Yurii Ihnat, šef Zračnih snaga ukrajinskih oružanih snaga.

Kakve su rakete Rusi koristili za jutrošnji napad na Ukrajinu
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 9/3/2023, 21:22

Jučer su Rusi spržili u jednom napadu 1/2 RH godišnjeg vojnog proračuna, da bi ostvarili 0 vojnog efekta, a struja se pomalo vraća ako se i nije vratila u većini države. ima nešto civilnih žrtava od krhotina ili zalutalih projektila

.. usput sjećate se mojih upita gdje su američki dronovi?
Evo ovo mi izgleda kao Switchblade , ja sam mislia da je swi300, a navodno je ekipa u komentarima prepoznala switchblade600, uništili dva brutalno skupa i moćna Ruska PZO sustava. Jedan S300 i jedan TORm2
ako su ovo switchblade 600 dronovi, ovo je prva njihova uporaba, i kako sam rekao Ukrainci ih sada dobijaju u masovnim količinama. biti će veselo

s obzirom da je na videu debeli snijeg, vjerojatno je ova snimka stara par tjedana

Ukrainci popušili dva tenka u Bahmutu. Oštećena i napuštena. Rusi će ih vjerojatno popraviti i vratiti na prvu crtu kroz koji mjesec jer i njima kritično fale tenkovi

Ima još nešto uništene UKR tehnike i to oko bahmuta. Još sam vidio snimku uništena dva kamiona, jednog BTRa, i par đipova.

evo jedna snimka uništene hrpe teške tehnike rusije od ljetos, navodno je tek sada puštena slika; ide to uredno u oryx bazu podataka
https://twitter.com/externalPilot/status/1633873417190637569

3 komada RU željeza stoje na cesti, ekipa ustvrdila da oni tamo stoje već par mjeseci neće biti evidentirani kao novi gubici, međutim zanimljivost videa jest kako se tu motala Ruska pješadija a Ukrainci ih pržili prskajućim granatama. Dakle umjesto da granata padne u zemlju gdje ima ograničen efekt, ova se detonira x metara iznad zemlje i pokrije veliku površinu gelerima

ima dosta gadnih videa uglavnom Ru gubitaka, evo ovaj neću stavit cijeli video , možete na link otić i ima i drugih videa, uglavnom RUsi išli postaviti minobacač a Ukrainci ih snimili i njih pogodili dva puta ..

https://twitter.com/PaulJawin/status/1633924436360298496

promjene na terenu? rusi maznuli jedno selo sjeverno zapadno od bahmuta, i to je to

Na indexu piše da je neki litvanski general/političar/špijun neman pojma tko , izjavio da Rusija ima još 2godine resursa da može izdržati ovakav tempo ratovanja prije nego završe kao švabe 1945.. nažalost složio bih se sa njime,

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/3/2023, 18:08

neman nekih vijesti sa fronte, ima nešto videa, ali ništa vrijedno da spaman po forumu, imate linkove od prije pa gledajte;
od nekih važnih vijesti koji nisu sa fronte;
Slovačka ima 10 Mig29tki a Poljska 30.
Zajedno imaju 40Mig29tki. I planiraju ih donirati Ukraini. Nadam se , da dok to planiraju da se ti Mig29etke već modificiraju da mogu nositi zapadne rakete. HARM88 , protu-protuzračne rakete, koje prate kada Ruski PZO sustavi "označe" raketu ili avion, i onda se usmjeravanju na PZO sustav. Onako imali su efekta u Ukraini već.
Zapad je donirao na tisuće zrak-zrak nekih starih raketa koje je imao u skladištima, nisu nešto korisne u modernom ratu, međutim izgledaju dosta korisne protiv sporih low tech iranskih dronova na koje se ne isplati koristiti skupe zrak-zrak rakete.
I šlag na kraju su JDAM pametne bombe. O čemu se radi
Ameri imaju na skladištima tone glupih bombi. Koje su razorne teške od par desetaka kg do tone, ali su glupe. Pogotovo u ovom ratu gdje Rusi imaju moćnu PZO, ne možeš tek tako doći iznad Ruske pozicije i bacati glupe bombe. However JDAM je samo jedan dio koji se ugradi na tu glupu bombu - tipa ugrade joj motor , krlica i GPS navigacijski sistem. Ukucaš kordinate, i domet joj je ovisno o težini 20-80kg. Pretpostavljam da ove teže lete kraće. I kao svako precizno GPS oružje padne točno na cilj ili najviše 5metara od mete, . so obzirom da kraj tebe rokne 300kg bomba , nema razlike jeli pala 2metara, 5metara pa i 20metara od tebe.
Navodno su izašle neke video snimke kako ih ukrainci koriste, buden kasnije potražio

ovo je za koristi u combined arms operacijama. Integracija kopnene vojske, pješadije, tenkova, artiljerije, dronova, i avijacije. Dronovi otkrivaju pozicije, šalju koridnate avijaciji i HIMARS i 155mm artiljeriji, isto tako čak i AMerička oklopna vozila imaju range-findere koji mogu van dometa Ruskog protuoklopnog oružja označiti metu i poslati kordinate odmah u komadni centar, i ako je neki avion u blizini, on može kroz par minuta lansirati bombu. usput ako Ruska PZO obrana cilja avion, može i ispaliti HARM88 anti-radijacijski projektil, čak i kada Ruska PZO isključi radar, projektil leti na zadnju lokaciju gdje je bila meta.. ako ovi ne uteknu kroz par minuta ćao.
Naravno ovo je lijepo u teoriji, u praksi treba velika obuka i muda do poda

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/3/2023, 18:12

Vidim da ima na indexu vijest da su Ukrainci koristili pametne bombe, odmah mi je to bilo sumnjivo, jer nisam vidio na niti jednom twiter profilu išta od tome. I pogledam ja video na indexu boom, taj video je star par mjeseci, Ukrainci su pogodili artiljeriom neko skladište.
Tako da ne morate klikavati na to sa indexa. Doći će pametne bombe kao što dolaze i dronovi. Ukrainci dosta gube avijaciju, ali stiže 40ak Mig29tki koji će biti prilagođeni da rokaju ovo zapadno oružje

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 8 of 50 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics