Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 29 of 50
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Ne trebaju im te zgrade u Bakhmutu. Treba im nešto drugo. Putinova politička stranka se zove velika Rusija il tako nešta al uglavnom velika Rusija je politički program te njegove stranke. Ulaskom Finske u NATO i dolaskom tog istog NATO na oko mislim nekakvih 1400 km granice s Rusijom i u predgrađe Sankt Petersburga a bitno biračko tijelo u Rusiji se nalazi u velikim gradovima s naglaskom na Moskvu i Sankt Petersburg taj politički program Putina i ekipe na vlasti je ozbiljno uzdrman i oni sad moraju dati dokaz upravo tom svom biračkom tijelu da taj njihov san nije umro jer inaće ni Putin ni ta ekipa oko njega živi neće dočekati jesen. Stoga njima ne trebaju zgrade u Bakhmutu nego samo da su osvojili taj grad ( također po mogućnosti i drugo šta se može po Ukrajini ) dakle da iz administrativnih granica samog grada tj Bakhmuta a koji je sad postao neki simbol rata dole izbace Ukrajince a to zaposjedne ruska vojska a za to im ne trebaju te zgrade nego samo površina odnosno da ruska čizma stupi na istu i stavi cijeli Bakhmut ( u administrativnim granicama ) pod svoju čizmu kako bi mogli ovi na vlasti u Kremlju reči svom biračkom tijelu da njihov san ( politički program ) velika Rusija nije umro.
Bahmut noćas mora pasti.
Bahmut noćas mora pasti.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pa čak i navodno Američki dokumenti potvrđuju tvoju brojku staru mjesec dana, govore 9 brigada za proboje, naoružane mix sovjetskim-zapadnim oružjem, dakle T,64, T-72, M55S, Leo2, tenkovima.. inače UKR brigada u prosjeku ima 4000 ljudi, 9 brigada je točno 36 000 a ti napisao 35 000.michaellcmacha wrote:što kažu analitičari ovih dana da bi to ovako nekako trebalo odraditimichaellcmacha wrote:to je regija zaporožije, ali ima li itko predožbu gdje se odigrao taj, neuspio napad.... blizu kojeg mjesta, ajmo reći značajnijeg. i koji bi smisao bio izvoditi bilo kakav napad red veličine mehanizirani vod, iako po broju vojnika koji se vide na snimci to je u stvari desetina i pol.... moja pretpostavka je da se radi o opipavanju ruskih obrambenih položaja na jednoj od trasa pretpostavljene protuofenzive koja bi mogla biti usmjerena na melitopolj, sa moguće jednim krakom prema berdjansku, a u tom slučaju bi protuofenziva obuhvaćala i protudar kod bakhmuta sa sjeverozapadne strane. za to bi im po mojoj procjeni bilo potrebno 3 korpusa vojske mješovitog sastava što bi značilo oko 35 000 vojnika od čega bi ukrajinci morali imati bar tri taktičke grupe po minimalno 1000 vojnika (poput naše sjp) koji bi morali biti ubačeni u prostor bez borbe i gubitaka, a koji bi se uključili u borbe nakon što na 3 protuofenzivna pravca krenu pandani našim gardijskim brigadama kojima bi potpora morale biti djelatne brigade i pukovnije sve odreda iskušane i oprobane u borbenim djelovanjima visokog intenziteta.... na sve to ne smiju pogriješiti kao što smo mi 1991 u prosincu u pokupskom i poslati noformirane postrojbe koliko god da su ih uspjeli obučiti i opremiti... njih neka rasporede na pozicije za slučaj potpore na pravcima gdje dođe do zastoja, i na obrambene pozicije s kojih će za protuudar povući iskusne postrojbe.....
naravno za taj poduhvat šolz, macron, britanci i ameri moraju ukrajince opskrbiti sa minimalno 150 000 granata svih kalibara plus opskrbiti ih sa sredstvima dometa do 150 km kako bi ukrajinci mogli istovremeno vršiti udare po dubini okupiranog teritorija, prvenstveno po pravcima dobave i sekundarnim zapovjednim mjestima koja zasigurno nisu blizu borbenih linija, a sve kako bi ukrajinci mogli izvršiti kvalitetnu topničko -raketnu pripremu i krenuti u protunapad... što bi dobili u slučaju da uspiju napraviti prodor do melitopolja u cijelosti, na pola puta do berdjanska i konsolidirati obranu bakhmuta sa tendencijom odbacivanja ruskih snagga iz tog grada.... kompletno jugozapadno krilo ruskih okupacijskih snaga, bilo bi prisiljeno na brze manevre izvlačenja tehnike i ljudstva za što nisu niti obučeni, očito iz ranijih primjera, niti sposobni jer se to u logističkom smislu ne odvija preko noći, a po pitanju osposobljavanja ni više godina ne bi pomoglo tom tipu vojske, kakva je ruska.... u tom slučaju ukoliko bi sve išlo po planu ukrajincima bi se otvorila prilika da vrate kompletni jugozapad zajedno sa obalom sve do berdjanska a rusi bi bili u ogromnom problemu, logistički, operativno po pitanju postavljenih ciljeva koji su ionako minimalistički izvan svih prosudbi ruskih centara za strateško planiranje vojnih operacija....
od ivanivke na krajnjem zapadu ispod khersona, pa do ivanivke ispod enerhodara pa sve do novopavlivke ispod tokamaka a zapadno od berdjanska bi palo doslovno bez ispaljenog mettka, jer rusi u toj dubini prostora kojeg su okupirali nemaju nikakvih pretpostavki za uspješnu obranu, jer sama strategija tzv vojne operacije tako što nije ni uključivala a ne uključuje niti sada... bar ne na toj trasi koja je cca 500 km dugačka
150 000 granata svakako, inače i Rusi i Ukrajinci komentiraju da jedni i drugi masovno štede granate radi ove ofenzive.
ovo sa dometom 150km, nažalost Ukrajinci imaju ograničena sredstva vrlo malo Vilha raketa za Ukrajinsku verziju Smerča/Himarsa.. ali ajmo ovako ..
Svakako treba rokati po dubini, jer Ukrajince prije proboja čeka minsko polje, zatim protu tenkovske prepreke, pa zatim rovovi koji neki mogu biti dosta kvalitetnije i dublje iskopani, gledao sam neke snimke negdje su rusi duboko kopali da i granate od 155mm i HIMARS projektili ne mogu ništa, iza toga ide još jedno minsko polje i protutenkovski jarak.. a onda iza toga RU rezerve koje trebaju da idu u protu napad da zaustave proboj.
Treba računati na neugodnu Rusku avijaciju. Ruski helikopteri gledao sam jednu snimku izašla danas, RU helikopter sam uništio 3 Ukrajinska tenka. nema takvih snimki previše na sreću, međutim svakako će Rusi poslati i helikoptere i avijaciju sa Ruskim JDAM bombama koje će bacati sa par desetaka km udaljenosti. Po meni je to najveće sranje. Ukrajinci će trebati sustave velikog dometa jednostavno približiti fronti , one mobilne S-300 sustave i Bukove, možda i poslati nešto od avijacije u bližu borbu.
dakle prvo na nižoj razini treba artiljeriom spržiti sve.. možda poslati koju JDAM bombu na Ruske rovove koji su bitni. očistiti minsko polje ekplozivom, pa maknuti zmajeve zube preći preko rovova.. i ponoviti postupak.. i onda ulaziš na brisani prostor gdje će Rusi poslati pojačanje.
to pojačanje treba sastaviti artiljeriom, dronovima kamikzama, pa i avijacijom prije nego izađu iz kasarni.
dakle za ovakvu brutalnu operaciju protiv protivnika koji će imati više aviona sigurno, te podjednak ako ne i veći broj granata i tenkova i vojnika, mora biti jebačka koordinacija i dronova, i tenkova i pješadije, i artiljerije, i avijacije, i američkih satelita i onih izviđačkih dronova koji će kružiti na crnom moru. na neki način po meni je proboj možda logičniji tu gdje si rekao, bliže crnom moru da ih američki izvizđački avioni i dronovi upozoravaju na RU avijaciju kada krene.
zatim mora biti toliko ogromna količina dronova i informacija, da ukrajinci nadziru cijeli teren u realnom vremenu, i prže sve artiljeriom i preciznim udarima.. Brimstone rakete tu mogu biti brutalne.. Britanske brimstone rakete, ako vidiš da ide ruska kolona, doslovno ispališ salvu projektila na očekivano mjesto , i ove rakete same traže mete i gađaju ih.
zatim iako nismo vidjeli puno američkih dronova kamikaza, a ukrajinci ih navodno na tisuće dobili, evo prilike da ih se koristi.. ja se nadam da ih spremaju kao iznanađenje.
-------------
naravno ostaje činjenica da će rusi slati pojačanje da začepe rupu. to će ići cestama, mostovima, željeznicom. dakle postojat će čvorovi. neki će biti na +100km udaljenosti. Nadam se da su Ukrajinci dobili one GLSMB rakete za HIMARSe, koje imaju 150km dometa.
kada bi na ovaj način dominirali to je to.. naravno ostaje činjenica da će RU avijacija biti najgore sranje i da će ih Rusi čekati. međutim ne može niti avijacija sve probiti. jednom kada Ukrajinci probiju prvu liniju, te idealno ruske rezerve/pojačanje iz druge i treće linije skrše na daljinu prije kontakta , tada vidili smo na Harkivskom pravcu, ulaze oni tkz "Jihad Mobile" Ukrajinci, to je ekipa naoružana protu tenkovskim raketama, protuzračnim stingerima, voze one đipove , i jurišaju u pozadinu ... takvi će ulaziti u gradove, u kasarne, sijati kaos i paniku kao i u Harkivu tamo je tada došlo do raspada sustava iako na papiru je Rusija tamo imala oružja kao Hrvatska i Srbija zajedno(Ukrajina je pola toga zarobila).
---
eto ja tako gledan nekako
90 brigada kada bi im operativna popunjenost bila na razini 70%, što je ajmo reći moguće... bi iznosilo oko 270 000 vojnika, što se uklapa u ovu moju gore opisanu moguću situaciju kad je ukrajinski protuudar u pitanju 17% od tog broja je oko 40 000 pripadnika gardijskih udarnih postrojbi za izravan napad i specijalnih postrojbi za manevarsko djelovanje dok sve ostalo spada u pripremu napada (artiljerijska priprema, koju moram biti iskren, ne mogu dočekati da vidim, jer bi morala biti u smislu učinkovitosti i po osnovi brojnosti cijevi i po osnovi preciznosti, do sada neviđena u ratu uopće, logistika koja će morati u realnom vremenu bez sekunde kašnjenja omogućiti popunu sa streljivom udarnim postrojbama, te cijeli niz postrojbi koje će osiguravati bokove, po potrebi vršiti popunu na onim pravcima gdje dođe do zastoja uslijed gubitaka... eto ja se jebem po Braču sa Bangladešanima i meksikancima a mogao sam na novoj ili rtlu ubrati pokoji eurić, još kad bi mi se pridružili dijagram i tre, da napravimo jednu kvalitetnu sveobuhvatnu raščlambu i usuglasimo stajališta oko najsitnijih detalja, razbucali bi ove Bariće i ostalu ekipu sa fakulteta političkih znanosti... šalim se naravno... bangladeš i mexico su naša budućnost, tako da se za vojne analize nema vremena.... ;)
2015-08-08
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
kakvih sve debila ima u javnom svijetu. a pogledaj kakve pizdarije domazet lošo valja.. majko isusova :Dmichaellcmacha wrote:90 brigada kada bi im operativna popunjenost bila na razini 70%, što je ajmo reći moguće... bi iznosilo oko 270 000 vojnika, što se uklapa u ovu moju gore opisanu moguću situaciju kad je ukrajinski protuudar u pitanju 17% od tog broja je oko 40 000 pripadnika gardijskih udarnih postrojbi za izravan napad i specijalnih postrojbi za manevarsko djelovanje dok sve ostalo spada u pripremu napada (artiljerijska priprema, koju moram biti iskren, ne mogu dočekati da vidim, jer bi morala biti u smislu učinkovitosti i po osnovi brojnosti cijevi i po osnovi preciznosti, do sada neviđena u ratu uopće, logistika koja će morati u realnom vremenu bez sekunde kašnjenja omogućiti popunu sa streljivom udarnim postrojbama, te cijeli niz postrojbi koje će osiguravati bokove, po potrebi vršiti popunu na onim pravcima gdje dođe do zastoja uslijed gubitaka... eto ja se jebem po Braču sa Bangladešanima i meksikancima a mogao sam na novoj ili rtlu ubrati pokoji eurić, još kad bi mi se pridružili dijagram i tre, da napravimo jednu kvalitetnu sveobuhvatnu raščlambu i usuglasimo stajališta oko najsitnijih detalja, razbucali bi ove Bariće i ostalu ekipu sa fakulteta političkih znanosti... šalim se naravno... bangladeš i mexico su naša budućnost, tako da se za vojne analize nema vremena.... ;)
michaellcmacha wrote:razbucali bi ove Bariće i ostalu ekipu sa fakulteta političkih znanosti...
Barić je još najbolji od ove ekipe tzv. vojnih analitičara.
Ogorec je smrdljivo, usrano, sasrano i retardirano rusofilno kopile, skoro na razini predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.
Obojica će se teško osramotiti kada šira hrvatska javnost shvati nakon ruske katastrofe u Ukrajini još do početka ovog ljeta kakve su kretenske prognoze iznosili u javnosti.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:kakvih sve debila ima u javnom svijetu. a pogledaj kakve pizdarije domazet lošo valja.. majko isusova :Dmichaellcmacha wrote:90 brigada kada bi im operativna popunjenost bila na razini 70%, što je ajmo reći moguće... bi iznosilo oko 270 000 vojnika, što se uklapa u ovu moju gore opisanu moguću situaciju kad je ukrajinski protuudar u pitanju 17% od tog broja je oko 40 000 pripadnika gardijskih udarnih postrojbi za izravan napad i specijalnih postrojbi za manevarsko djelovanje dok sve ostalo spada u pripremu napada (artiljerijska priprema, koju moram biti iskren, ne mogu dočekati da vidim, jer bi morala biti u smislu učinkovitosti i po osnovi brojnosti cijevi i po osnovi preciznosti, do sada neviđena u ratu uopće, logistika koja će morati u realnom vremenu bez sekunde kašnjenja omogućiti popunu sa streljivom udarnim postrojbama, te cijeli niz postrojbi koje će osiguravati bokove, po potrebi vršiti popunu na onim pravcima gdje dođe do zastoja uslijed gubitaka... eto ja se jebem po Braču sa Bangladešanima i meksikancima a mogao sam na novoj ili rtlu ubrati pokoji eurić, još kad bi mi se pridružili dijagram i tre, da napravimo jednu kvalitetnu sveobuhvatnu raščlambu i usuglasimo stajališta oko najsitnijih detalja, razbucali bi ove Bariće i ostalu ekipu sa fakulteta političkih znanosti... šalim se naravno... bangladeš i mexico su naša budućnost, tako da se za vojne analize nema vremena.... ;)
Dobro, on je još najgori od svih rusofila, ali ima nekakvo opravdanje da je jednostavno malo jače psihički bolestan.
Koje opravdanje imaju Ogorec i Milanović?
Guest- Guest
BREAKING: U.S. Government-funded think tank RAND claims that Iran will be receiving 60 Su-35's from Russia
This is more than double the amount that was initially reported by most media, and would be a substantial boost to Iran's airforce and air defense power.
---------------------
Užas: Iran kupuje 60 aviona Su-35 od Rusije!
Otkud Rusima toliki avioni?
This is more than double the amount that was initially reported by most media, and would be a substantial boost to Iran's airforce and air defense power.
---------------------
Užas: Iran kupuje 60 aviona Su-35 od Rusije!
Otkud Rusima toliki avioni?
crvenkasti-
2014-04-17
Napravit će ih rusi jednom nekada
2015-08-08
brutala na istočnoj fronti
Nakon šest mjeseci stanke, Ukrajina je ponovno počela izvoziti električnu energiju u Poljsku, Slovačku, Mađarsku i Moldaviju. Dapače, imaju toliki suficit da pregovaraju s EU da se poveća trenutni limit od 400 MWh koliko je prošle godine dogovorena gornja granica izvoza.
Prema procjenama, Rusi su ispalili oko 1000 raketa i dronova na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, očito je da nisu uzrokovali kritičnu štetu i vrlo brzo je energetski sustav saniran.
Glavno pitanje je što bi mogle biti nove ruske mete, ludi Srbi sanjaju o rušenju mostova i željezničkih čvorišta kojima se doprema zapadna pomoć makar su ruski analitičari govorili da su to još teže mete od elektrana koje nisu uspjeli ozbiljnije oštetiti.
Više na linku:
Ukraine able to resume electricity exports after six-month gap
Prema procjenama, Rusi su ispalili oko 1000 raketa i dronova na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, očito je da nisu uzrokovali kritičnu štetu i vrlo brzo je energetski sustav saniran.
Glavno pitanje je što bi mogle biti nove ruske mete, ludi Srbi sanjaju o rušenju mostova i željezničkih čvorišta kojima se doprema zapadna pomoć makar su ruski analitičari govorili da su to još teže mete od elektrana koje nisu uspjeli ozbiljnije oštetiti.
Više na linku:
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
i one priče kada su mediji govorili "ostala RU bez raketa pa bi Rusi izveli raketiranje pa bi se ekipa naslađivala "vidi kako su ostali".Piglet wrote:Nakon šest mjeseci stanke, Ukrajina je ponovno počela izvoziti električnu energiju u Poljsku, Slovačku, Mađarsku i Moldaviju. Dapače, imaju toliki suficit da pregovaraju s EU da se poveća trenutni limit od 400 MWh koliko je prošle godine dogovorena gornja granica izvoza.
Više na linku:
međutim tada sam ja (na temelju raznih procjena online) govorio da Rusi mjesečno mogu proizvesti cca 40-50 krstarećih i drugih dalekometnih projektila, što je impresivna količina na svjetskoj razinim međutim totalno nedovoljno u ovom brutalnom ratu, tako je i bilo. vrlo je lako moguće da je Ruska količina proizvedenih projektila čak i manja, jer zaista masovnih raketnih napada nema već dva mjeseca.
zašto ne gađaju mostove? e kruže teorije zavjere najviše iz srbije.. njihova je logika sljedeće
"nemoguće da RU armija koja je najjača armija na svijetu ne može dobiti Ukrajinu i ne gađaju im mostove, znači dogovoreni rat".
ugl mostovi se ne gađaju, evo vam primjer most u Hersonu, ukrajinci su na njega ispalili vjerojatno stotine himars raketa i nisu ga sve jedno do kraja uništili.OK HIMARS raketa nosi na sebi 90ak kg eksploziv, kalibar nosi 400kg, međutim isto je. kalibar projektil je jako skup, a pun kurac je mostova. raketa nesmije faliti niti par metara jer će završiti u rijeku. drugo mora proći veliki prostor i sigurno tu ima gomila PZO obrane.
računaj da svaki most može primiti hrpu udara, da se mogu popravljati, i da će biti PZO obrana tu, i da neće svaka raketa dostići most. neisplativo.
mogli su ih realno gađati na početku rata kada su u zalihama imali tisuće projektila ali su tada gađali druge ciljeve.
mostove bi bilo najbolje uništiti bunker buster bombama ili onim ruskim fab1500 bombama od 1,5tonu, par takvih i adio most, međutim RU avion bi bio skinut prije nego bi prešao granicu Ukrajine. u slučaju da UKR nema PZO ili ima slabu kao Srbija 98, onda bi RUsi mogli avijaciom skršiti mostove.
kada bi mostovi postali meta, jednostavno ukrajinci bi oko svakog mosta stavili dva njemačka geparda i većina krstarećih raketa bi bila oborena..
plus zapad(švabe) imaju razne stancionarne PZO sustave koje su razvili.. neke su poslali u Ukrajinu
nešto ovako
uz 2geparda kraj svakog mosta, jedan ovakav, ništa od toga.
e da dodatak,
što se tiče udara na UKR energetku infrastrukturu, ekipa je govorila(sa pro-ru strane) da će Ukrajinska vojska i komanda i logistika i transport ostati bez struje.
pazi normalno da u ratu vojska je glavni prioritet, i da će se isključiti struja svima prije nego da se isključi vojsci. koja sve jedno ima generatore i ostala čudesa.
ne da nije vojska nikada niti ostala, - jedino u par navrata željeznice su morale koristit dizel lokomotive umjesto na struju, nego evo i civilni sektor dobro funkcionira ukrajina izvozi struju haha.
tko je mogao zamisliti prošle zime, tamo u 11 mjesec kada su Rusi krenuli sa masovnim rokanjem, bila je priča - smrznut će se civili, a vojska ostat bez logistike i gotov rat, da će 5mjeseci kasnije Ukrajina izvoziti struju lol.
da ne govorim da je takav napad "ojačao Ukrajinu".. dakle Ukrajinci su na račun toga napada užicali hrpu PZO sustava, do tada patrioti nisu dolazili u obzir, a mislim da im je već stiga 1 baterija a još dvije će uskoro.
Švabe će poslati 4 baterije IRIS_T sustava, Ukrajinci ih hvale kako su brutalno učinkoviti, 1 je došla ne jesen, 1 nedavno , dvije će doći do kraja godine.
1 ili 2 talijansko/franuska SAMP-T za koje ovi tvrde da su i bolji od patriota.. ali eto po meni bi trebalo još 3x toliko ali bolje išta nego ništa
Piglet likes this post
brutalna snimka UKR modificiranog drona kamikaze.. samo ostaje utjeha rusima da je ovaj dron vjerojatno bio nakrcan penetracijskom minom koja probija oklop da ovih nekoliko vojnika okolo vjerojatno će biti OK, ali od ovoga kojeg je pogodilo od njega neće ostati ništa.. da je bio neki dron sa gelerima kao swtich blade 300 onda bi efikasnost bila veća.. ali svakako zamisli moral ovih vojnika, kilometrima iza fronte i onda ti se ovo desi tvom kolegi i ovima do njega koji su sigurno ranjeni ili mrtvi
rusi sa druge strane su stvarno uništli pun kurac ovih M109 SPGova.. zato su ih talijani poslali 20 komaad
rusi sa druge strane su stvarno uništli pun kurac ovih M109 SPGova.. zato su ih talijani poslali 20 komaad
Joda kakav god da je dron bio ovdje nema preživjelih, preblizu su jedni drugima pa im je sama snaga eksplozije pokidala toliko krvnih sudova da bi bilo čudo da prežive čak i da su istog trena zavšili na kirurškom stolu. Eventualno onaj jedan koji se nalazi skoro iza ovog kojega je direktno pogodio dronmada se i on našao na vatrenoj liniji iako je skužio napad i počeo bežaniju.AssadNaPodmornici wrote:brutalna snimka UKR modificiranog drona kamikaze.. samo ostaje utjeha rusima da je ovaj dron vjerojatno bio nakrcan penetracijskom minom koja probija oklop da ovih nekoliko vojnika okolo vjerojatno će biti OK, ali od ovoga kojeg je pogodilo od njega neće ostati ništa.. da je bio neki dron sa gelerima kao swtich blade 300 onda bi efikasnost bila veća.. ali svakako zamisli moral ovih vojnika, kilometrima iza fronte i onda ti se ovo desi tvom kolegi i ovima do njega koji su sigurno ranjeni ili mrtvi
AssadNaPodmornici likes this post
Dedolarizacija se nastavlja. Rusija i Bolivija prelaze na obračune u nacionalnim valutama.
Sada će Rusija prihvaćati bolivijsku valutu - boliviano.
Ovo je vrlo važno u svjetlu Rosatomove želje sudjelovati u razvoju nalazišta litija u Boliviji.
Bolivija ima ogroman potencijal u razvoju nalazišta litija - po istraženim rezervama litija Bolivija je jedna od vodećih zemalja u svijetu.
To ovu zemlju, s obzirom na važnost litija za suvremenu elektroniku, čini iznimno važnom u procesima ekonomske transformacije svijeta.
Sada će Rusija prihvaćati bolivijsku valutu - boliviano.
Ovo je vrlo važno u svjetlu Rosatomove želje sudjelovati u razvoju nalazišta litija u Boliviji.
Bolivija ima ogroman potencijal u razvoju nalazišta litija - po istraženim rezervama litija Bolivija je jedna od vodećih zemalja u svijetu.
To ovu zemlju, s obzirom na važnost litija za suvremenu elektroniku, čini iznimno važnom u procesima ekonomske transformacije svijeta.
crvenkasti-
2014-04-17
Nisu se mogli smrznit kad san ja već na jesen govorija da in se pošalje hrpa cisterni za naftne derivate ( benzin i dizel ) i rasporedi naokolo.AssadNaPodmornici wrote:Piglet wrote:Nakon šest mjeseci stanke, Ukrajina je ponovno počela izvoziti električnu energiju u Poljsku, Slovačku, Mađarsku i Moldaviju. Dapače, imaju toliki suficit da pregovaraju s EU da se poveća trenutni limit od 400 MWh koliko je prošle godine dogovorena gornja granica izvoza.
Više na linku:
e da dodatak,
što se tiče udara na UKR energetku infrastrukturu, ekipa je govorila(sa pro-ru strane) da će Ukrajinska vojska i komanda i logistika i transport ostati bez struje.
pazi normalno da u ratu vojska je glavni prioritet, i da će se isključiti struja svima prije nego da se isključi vojsci. koja sve jedno ima generatore i ostala čudesa.
ne da nije vojska nikada niti ostala, - jedino u par navrata željeznice su morale koristit dizel lokomotive umjesto na struju, nego evo i civilni sektor dobro funkcionira ukrajina izvozi struju haha.
tko je mogao zamisliti prošle zime, tamo u 11 mjesec kada su Rusi krenuli sa masovnim rokanjem, bila je priča - smrznut će se civili, a vojska ostat bez logistike i gotov rat, da će 5mjeseci kasnije Ukrajina izvoziti struju lol.
To je druga stvar šta nitko od vas ne čita šta ja pišem. Stvar je u tome šta onda Zapad triba vadit pare jer svaka takva cisterna ima 30 tisuća litara pa neka su platili litru pet kuna to ti je : 150 tisuća kuna plus prijevoz i plati vozača i onda dobiješ : Vadite pare a ujedno raste potražnja za naftom a to puni Putinov proračun plus opet Zapad mora dat pare za struju ovima te popravak i ona kuja iz Moldavije kmeči jer nema ni ona struje ni para.
Stvar je u tome šta vi ne čitate baš dobro šta ja pišem i zašto nešto pišem i šta mi je cilj.
Sad je inače toplije vrijeme pa zato imaju za izvoz no pola struje im je ona nuklearka u Zaporožju tako da je to sve upitno pa o tom potom.
Uglavnom nisu oni mogli njih slomit jer postoje cisterne za naftne derivate i to je sve al nešto drugo su im izveli a to san gore u kratkim crtama napisa šta ( Vadite pare ).
Daj kume keš keš, nema noćas oš neš ( Vadite pare )
2014-04-11
Rusi ne žele razarati zemlju koju smatraju svojom, a njene stanovnike Rusima.
Njihov je cilj osloboditi je od utjecaja SAD i zapadne mafije.
Njihov je cilj osloboditi je od utjecaja SAD i zapadne mafije.
crvenkasti-
2014-04-17
Hungary and Serbia will soon start joint construction of an oil pipeline through which Russian oil will be supplied to Serbian consumers through Hungary.
Szijjártó said the agreement could be signed as early as June. For the first time, such plans were discussed last autumn. The construction of a new pipeline connecting the GTS of Serbia and Hungary will make it possible to supply Russian energy resources bypassing the route blocked by the Croats.
-----------------------
Užas!
Svi im uvode sankcije, a Mađari i Srbi grade naftovod za rusku nasftu!
Szijjártó said the agreement could be signed as early as June. For the first time, such plans were discussed last autumn. The construction of a new pipeline connecting the GTS of Serbia and Hungary will make it possible to supply Russian energy resources bypassing the route blocked by the Croats.
-----------------------
Užas!
Svi im uvode sankcije, a Mađari i Srbi grade naftovod za rusku nasftu!
crvenkasti-
2014-04-17
Szijatro i Zoltan Kovać i ta ekipa tamo oko Orbana su jako bezobrazni jer znaju da sankcije EU na naftu a oni su dobili izuzetak također uključuju i prijevoz iste trećim zemljama a oni fino s tim NIS-om koji je u Putinovom vlasništvu mrtvi ladni pričaju kako će oni to napravit itd.
Idu oni uskoro u tri pm zbog toga :
DVOSTRANAČKA skupina u Kongresu priprema nacrt američkih sankcija koje bi bile usmjerene na vodeće mađarske političke ličnosti povezane s Orbánovom vladom. Pod sankcijama bi se našli bivši dužnosnici i pristaše vlade, uglavnom povezani sa strankom Fidesz premijera Viktora Orbána.
Zakon je u pripremi od prošle godine i očekuje se da će sljedeći mjesec ići pred Kongres gdje će vjerojatno dobiti široku podršku, prema dužnosnicima upoznatim s procesom izrade prijedloga zakona. Nacrt zakona o sankcijama se priprema usred kontinuiranog pogoršanja odnosa između Washingtona i Budimpešte, piše Guardian.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/americki-kongres-priprema-sankcije-protiv-bliskih-orbánovih-suradnika-i-saveznika/2454925.aspx
Idu oni uskoro u tri pm zbog toga :
DVOSTRANAČKA skupina u Kongresu priprema nacrt američkih sankcija koje bi bile usmjerene na vodeće mađarske političke ličnosti povezane s Orbánovom vladom. Pod sankcijama bi se našli bivši dužnosnici i pristaše vlade, uglavnom povezani sa strankom Fidesz premijera Viktora Orbána.
Zakon je u pripremi od prošle godine i očekuje se da će sljedeći mjesec ići pred Kongres gdje će vjerojatno dobiti široku podršku, prema dužnosnicima upoznatim s procesom izrade prijedloga zakona. Nacrt zakona o sankcijama se priprema usred kontinuiranog pogoršanja odnosa između Washingtona i Budimpešte, piše Guardian.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/americki-kongres-priprema-sankcije-protiv-bliskih-orbánovih-suradnika-i-saveznika/2454925.aspx
2014-04-11
ne kužim se toliko ti iz rata znaš bolje.. ali gledam snimke evo vidi ovu, neki projektil pogodi BMP na kojem su bila 3-4 rusa, i oni živi skaču sa njega, malo se kotrljaju ali malo su živi.. sada ako je netko ranjen i krvari jebiga.. jer drugi bmp okrenuo se i uteka i ostavio drugove.. pa idem logikom, sjećam se onih TOW videa iz Sirijskog rata, oni islamski kanibali pogode grupu sirijskih vojnika da bi ispalo da većina trči okolo a samo 3 leže, a imao si osjećaj da će svih 10 biti raskomadano.. onda bi ekipa pisala u komentarima da je zbog toga jer su ti projektili napravljeni za proboj oklopa a ne HE(high explosive)..Šandor Winnetou wrote:Joda kakav god da je dron bio ovdje nema preživjelih, preblizu su jedni drugima pa im je sama snaga eksplozije pokidala toliko krvnih sudova da bi bilo čudo da prežive čak i da su istog trena zavšili na kirurškom stolu. Eventualno onaj jedan koji se nalazi skoro iza ovog kojega je direktno pogodio dronmada se i on našao na vatrenoj liniji iako je skužio napad i počeo bežaniju.AssadNaPodmornici wrote:brutalna snimka UKR modificiranog drona kamikaze.. samo ostaje utjeha rusima da je ovaj dron vjerojatno bio nakrcan penetracijskom minom koja probija oklop da ovih nekoliko vojnika okolo vjerojatno će biti OK, ali od ovoga kojeg je pogodilo od njega neće ostati ništa.. da je bio neki dron sa gelerima kao swtich blade 300 onda bi efikasnost bila veća.. ali svakako zamisli moral ovih vojnika, kilometrima iza fronte i onda ti se ovo desi tvom kolegi i ovima do njega koji su sigurno ranjeni ili mrtvi
btw jedan ruski telegram kanal paničari da su Ukrajinci već na jednom djelu prešli na drugu stranu dnjepra
.-----
evo pročita o tome od strelkova.
kaže da ukrajinci su prešli na drugu stranu kao dio propagande. međutim sa vojnog gledišta to nije opasno, jer iza toga njihovog "mostobrana" se nalazi močvara(preko koje nemogu ići teškom tehnikom, moj dodatak) - strelkov dalje piše - ovo je diverzija da ukrajinci vjerojatno premaju nekoliko ozbiljnih mostobrana dalje.
------
jel moguće ovo jedan od načina kako se ispipava obrana, radi panika, itd, da pojasne miha i dijagram..
Ruski dron kamikaza Lancet-3 udario je u ponedeljak u ukrajinski patrolni čamac na reci Dnjepar, pokazuje video koji se distribuira na društvenim mrežama.
POGLEDAJTE – BRODOVI NOVA META ZA LANCETE: Ruska bespilotna letelica pogodila ukrajinski patrolni brod u blizini Zaporožja(VIDEO)
2014-04-11
Nalazi se još puno toga iza toga :AssadNaPodmornici wrote:
btw jedan ruski telegram kanal paničari da su Ukrajinci već na jednom djelu prešli na drugu stranu dnjepra
.-----
evo pročita o tome od strelkova.
kaže da ukrajinci su prešli na drugu stranu kao dio propagande. međutim sa vojnog gledišta to nije opasno, jer iza toga njihovog "mostobrana" se nalazi močvara(preko koje nemogu ići teškom tehnikom, moj dodatak) - strelkov dalje piše - ovo je diverzija da ukrajinci vjerojatno premaju nekoliko ozbiljnih mostobrana dalje.
------
jel moguće ovo jedan od načina kako se ispipava obrana, radi panika, itd, da pojasne miha i dijagram..
Ruska vojska postavlja protudesantne mine duž obale u ukrajinskoj južnoj regiji Herson. Na društvenim mrežama objavljene su fotografije koje prikazuju ruske vojnike na brzom čamcu BL-680 tijekom misije postavljanja mina duž južne ukrajinske obale. Vojska koristi sovjetsku protudesantnu minu PDM-1M, dizajniranu za onesposobljavanje neprijateljskih plovila pri prelasku vodenih prepreka i iskrcavanja, piše The Defense Blog.
Koristi se u obalnom pojasu rijeka, jezera, mora i zaljeva. Mina se sastoji od kućišta, detonatora sa sigurnosnim uređajem, šipke i balastne ploče. Sigurnosni uređaj radi tako da se šećerno punjenje otopi u vodi, a tek nakon tog otapanja mina tek postane aktivna. Da mina postane aktivna nakon postavljanja potrebno je 8 minuta nakon postavljanja mine na temperaturi od +30°C i do 2 i pol sata na temperaturi blizu 0°C (ovisno o brzini topljenja šećera). Sama mina je teška 21 kg, a s balastnom pločom od lijevanog željeza teži 55-60 kg. Težina eksplozivne tvari TNT je 10 kg. Mina se postavlja pod vodom na dubini od 1.1 do 2 m.
Mana mine je što se može detonirati i djelovanjem jakih valova, pa nije najsretnije rješenje za more. Mina se koristi s mehaničkim kontaktnim osiguračem VPDM-1M. Detonator se aktivira kada se desantni brod ili drugo mornaričko borbeno vozilo sudari sa šipkom mine postavljene u vodi i pokreće se kada se šipka nagne pod kutom od minimalno 15 stupnjeva.
Rusi postavljaju protudesantne mine u južnoj Ukrajini
To postavljaju još od 22.02.2023 od kada ti je ta vijest a post prije san ti pokaza kako su Lancetom u ponedjeljak skinuli ukrajinski brodić na Dnjepru.
2014-04-11
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema