Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 9 of 50
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Vidim da ima na indexu vijest da su Ukrainci koristili pametne bombe, odmah mi je to bilo sumnjivo, jer nisam vidio na niti jednom twiter profilu išta od tome. I pogledam ja video na indexu boom, taj video je star par mjeseci, Ukrainci su pogodili artiljeriom neko skladište.
Tako da ne morate klikavati na to sa indexa. Doći će pametne bombe kao što dolaze i dronovi. Ukrainci dosta gube avijaciju, ali stiže 40ak Mig29tki koji će biti prilagođeni da rokaju ovo zapadno oružje
Tako da ne morate klikavati na to sa indexa. Doći će pametne bombe kao što dolaze i dronovi. Ukrainci dosta gube avijaciju, ali stiže 40ak Mig29tki koji će biti prilagođeni da rokaju ovo zapadno oružje
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Na fronti ništa značajno.
Ipak jedna dobra vijest:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusi-u-iran-salju-americko-oruzje-koje-su-zarobili-u-ukrajini-kako-bi-ga-kopirali/230310126/komentari
Ipak jedna dobra vijest:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusi-u-iran-salju-americko-oruzje-koje-su-zarobili-u-ukrajini-kako-bi-ga-kopirali/230310126/komentari
U praksi uništiš sav taj PZO koji su Rusi poslali u Ukrajinu GPS grantama i GPS dronovima kao šta si jučer postavio snimku :AssadNaPodmornici wrote:
Slovačka ima 10 Mig29tki a Poljska 30.
Zajedno imaju 40Mig29tki. I planiraju ih donirati Ukraini. Nadam se , da dok to planiraju da se ti Mig29etke već modificiraju da mogu nositi zapadne rakete. HARM88 , protu-protuzračne rakete, koje prate kada Ruski PZO sustavi "označe" raketu ili avion, i onda se usmjeravanju na PZO sustav. Onako imali su efekta u Ukraini već.
Zapad je donirao na tisuće zrak-zrak nekih starih raketa koje je imao u skladištima, nisu nešto korisne u modernom ratu, međutim izgledaju dosta korisne protiv sporih low tech iranskih dronova na koje se ne isplati koristiti skupe zrak-zrak rakete.
I šlag na kraju su JDAM pametne bombe. O čemu se radi
Ameri imaju na skladištima tone glupih bombi. Koje su razorne teške od par desetaka kg do tone, ali su glupe. Pogotovo u ovom ratu gdje Rusi imaju moćnu PZO, ne možeš tek tako doći iznad Ruske pozicije i bacati glupe bombe. However JDAM je samo jedan dio koji se ugradi na tu glupu bombu - tipa ugrade joj motor , krlica i GPS navigacijski sistem. Ukucaš kordinate, i domet joj je ovisno o težini 20-80kg. Pretpostavljam da ove teže lete kraće. I kao svako precizno GPS oružje padne točno na cilj ili najviše 5metara od mete, . so obzirom da kraj tebe rokne 300kg bomba , nema razlike jeli pala 2metara, 5metara pa i 20metara od tebe.
Navodno su izašle neke video snimke kako ih ukrainci koriste, buden kasnije potražio
ovo je za koristi u combined arms operacijama. Integracija kopnene vojske, pješadije, tenkova, artiljerije, dronova, i avijacije. Dronovi otkrivaju pozicije, šalju koridnate avijaciji i HIMARS i 155mm artiljeriji, isto tako čak i AMerička oklopna vozila imaju range-findere koji mogu van dometa Ruskog protuoklopnog oružja označiti metu i poslati kordinate odmah u komadni centar, i ako je neki avion u blizini, on može kroz par minuta lansirati bombu. usput ako Ruska PZO obrana cilja avion, može i ispaliti HARM88 anti-radijacijski projektil, čak i kada Ruska PZO isključi radar, projektil leti na zadnju lokaciju gdje je bila meta.. ako ovi ne uteknu kroz par minuta ćao.
Naravno ovo je lijepo u teoriji, u praksi treba velika obuka i muda do poda
.. usput sjećate se mojih upita gdje su američki dronovi?
Evo ovo mi izgleda kao Switchblade , ja sam mislia da je swi300, a navodno je ekipa u komentarima prepoznala switchblade600, uništili dva brutalno skupa i moćna Ruska PZO sustava. Jedan S300 i jedan TORm2
ako su ovo switchblade 600 dronovi, ovo je prva njihova uporaba, i kako sam rekao Ukrainci ih sada dobijaju u masovnim količinama. biti će veselo
s obzirom da je na videu debeli snijeg, vjerojatno je ova snimka stara par tjedana
--
Nema PZO = nema problema
Moć jednostavnosti.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
Jedan video gdje su Ukr bombardirali Ruse, video kao video nije ništa drugačiji od nekoliko takvih videa svaki dan, međutim fora je da je taj video snimljen svega 1km zračne linije od zadnje ceste koja povezuje Bahmut
... valjda je jasno što to znači.
40 km (25 mi) or 40 min (Switchblade 600)
https://en.wikipedia.org/wiki/AeroVironment_Switchblade
40 km domet, to je isto ko i one GPS granate. On to stavi tu na prvu liniju bojišta i samo mu čokneš. Amerikanci iz satelita vide sve, samo pošalju vijest i kordinate i ekipa na terenu zadužena za to ga gađa ili GPS granatama ili GPS dronovima. Kad mu uništiš neka šalje nove pa mu i to uništitš ili jednostavno ih mora povuć najmanje 40 km u dubinu a šta znači da se avionima i drugim letjelicama otvara mogućnost da ulete u to područje i istovare se ovima u rovovima na prvoj crti poviše glave s tim bombama i raketama šta nose na sebi itd.
https://en.wikipedia.org/wiki/AeroVironment_Switchblade
40 km domet, to je isto ko i one GPS granate. On to stavi tu na prvu liniju bojišta i samo mu čokneš. Amerikanci iz satelita vide sve, samo pošalju vijest i kordinate i ekipa na terenu zadužena za to ga gađa ili GPS granatama ili GPS dronovima. Kad mu uništiš neka šalje nove pa mu i to uništitš ili jednostavno ih mora povuć najmanje 40 km u dubinu a šta znači da se avionima i drugim letjelicama otvara mogućnost da ulete u to područje i istovare se ovima u rovovima na prvoj crti poviše glave s tim bombama i raketama šta nose na sebi itd.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
AssadNaPodmornici wrote:Jučer su Rusi spržili u jednom napadu 1/2 RH godišnjeg vojnog proračuna, da bi ostvarili 0 vojnog efekta, a struja se pomalo vraća ako se i nije vratila u većini države. ima nešto civilnih žrtava od krhotina ili zalutalih projektila
Navijamo za to da što više ruskih bombi i raketa pada po Ukrajini, jer tako će tako Rusija morati više trošiti više novaca.
crvenkasti-
2014-04-17
pa realno za Ukraince je bolje da Ruski projektili koje proizvode cca 40-50mjesečno(to je inače solidna proizvodnja na svjetskoj razini jedino USA i Kina više mogu proizvesti ali nedovoljno za ovaj rat), da udaraju po trafostanicama koje Ukrainci uz pomoć zapada kako tako krpaju , nego da gađaju Ukrainsku vojsku, tehniku itd.
Russian Military Leaders Claim Bakhmut Is Under Their Control
https://www.rightwing.org/russian-military-leaders-claim-bakhmut-is-under-their-control/?utm_source=iref&utm_placement=RWnewsletter&utm_medium=email
[size=39]Objavljeno: 10. ožujak 2023. 14:31
Potisnute ruske snage s ceste ključne za obranu Bahmuta[/size]
Ukrajinski padobranci koji brane Bahmut kažu da su potisnuli ruske snage s ključne ceste koja se koristila za obranu grada.Potisnute ruske snage s ceste ključne za obranu Bahmuta[/size]
Govoreći za Radio Slobodna Europa, vojnik Nikolaj opisao je kako su se ruske trupe u jednom trenutku približile na 700 metara cesti koja povezuje Bahmut s gradom Časiv Jar kojeg drže Ukrajinci.
- Tada su bili anjbliže autoputu, 700 metara. Sada je ta udaljenost oko dva kilometra, možda i više, rekao je.
Cesta je posljednji put kojim Ukrajina može opskrbiti svoje trupe u Bahmutu, koji je već mjesecima pod napadom ruskih snaga.
Glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Zelenskog, Andrij Jermak, rekao je jučer da se Ukrajina ‘drži‘ u Bahmutu, uslijed izvješća da se kijevske snage povlače iz grada.
Guest- Guest
Nisam siguran da li je maknuta opasnost sa ceste sa 700 metara na 2km. Zadnja geolocirana snimka(što ne znači da je to stanje na terenu) stavio sam jučer link, jest Ukrainci bombardiraju Ruse koji su cca 900 metara od ceste. Što znači da su u tom trenutku(možda je i video još par dana stariji) , Rusi bili na 900 metara od ceste. Pogledati cu kasnije mape na defmoon (pro ukrainski izvor, precizan) i suryak maps(pro ruski precizan) ili ukrainski deep state.ua telegram kanal..
https://deepstatemap.live/en#13/48.5863/37.9380
Pro Ukrainski izvor.. i dalje je na manje od 1km od ceste wagner
dalje.. nema nekih većih masovnih prodora igdje, tu i tamo Ukrainici izgube neko polje na 1500km fronti, ili selo, to je što se događa zadnjih tjedan dana.. vidit ćemo dalje.. pa evo par snimki.
Ruski BMP a čini mi se da je na njemu bila pješadija pogođen iz grmlja nekim antitank sustavom, možda NLAW ili šta već..
Ukrainci zabili dron kamikazu sa nekom minom na Ruski tenk. However oryx ekipa su rekli da neće klasificirati tenk nikako - jer u teoriji može biti čak i neoštećen da oni jednostavno nemaju dokaza da je tenk teže oštećen ili uništen. a čak i nije jasno u koji se dio tenka zabio.. ako se zabio u motor teoretski može se sve zapaliti.. ako je skrenuo djelić sekunde prije kraja i pogodio era oklop, šteta je 0 bodova(pola sata dok se promjeni era oklop)
Ovo je dosta brutalniji pogodak. Britanski skupi i kvalitetni PZO sustav pogođen Ruskim dronom samoubojicom.
Video je dosta skraćen što vjerojatno znači da oklopno vozilo nije uništeno, a tome i služi oklop, klasificiran kao oštećen
ali zato je Ruski BUK otišao u tri p.m
Jučer sam vidio video uništene OSE, danas BUK, prekjučer S300 i TORm2
Ruski terminator pila drveće negdje na fronti. Sada da li se tko nalazi u smjeru paljbe pitaj gospe. However iz drugoga smjera mu doleće nešto izgleda kao RPG ali ga faliva
više je zanimljiva geololacija snimke, što znači tu je razgraničenje
48.951380, 38.199746
https://deepstatemap.live/en#13/48.5863/37.9380
Pro Ukrainski izvor.. i dalje je na manje od 1km od ceste wagner
dalje.. nema nekih većih masovnih prodora igdje, tu i tamo Ukrainici izgube neko polje na 1500km fronti, ili selo, to je što se događa zadnjih tjedan dana.. vidit ćemo dalje.. pa evo par snimki.
Ruski BMP a čini mi se da je na njemu bila pješadija pogođen iz grmlja nekim antitank sustavom, možda NLAW ili šta već..
Ukrainci zabili dron kamikazu sa nekom minom na Ruski tenk. However oryx ekipa su rekli da neće klasificirati tenk nikako - jer u teoriji može biti čak i neoštećen da oni jednostavno nemaju dokaza da je tenk teže oštećen ili uništen. a čak i nije jasno u koji se dio tenka zabio.. ako se zabio u motor teoretski može se sve zapaliti.. ako je skrenuo djelić sekunde prije kraja i pogodio era oklop, šteta je 0 bodova(pola sata dok se promjeni era oklop)
Ovo je dosta brutalniji pogodak. Britanski skupi i kvalitetni PZO sustav pogođen Ruskim dronom samoubojicom.
Video je dosta skraćen što vjerojatno znači da oklopno vozilo nije uništeno, a tome i služi oklop, klasificiran kao oštećen
ali zato je Ruski BUK otišao u tri p.m
Jučer sam vidio video uništene OSE, danas BUK, prekjučer S300 i TORm2
Ruski terminator pila drveće negdje na fronti. Sada da li se tko nalazi u smjeru paljbe pitaj gospe. However iz drugoga smjera mu doleće nešto izgleda kao RPG ali ga faliva
više je zanimljiva geololacija snimke, što znači tu je razgraničenje
48.951380, 38.199746
Speare Shaker wrote:Ukrajinski padobranci koji brane Bahmut kažu da su potisnuli ruske snage s ključne ceste koja se koristila za obranu grada.
Govoreći za Radio Slobodna Europa, vojnik Nikolaj opisao je kako su se ruske trupe u jednom trenutku približile na 700 metara cesti koja povezuje Bahmut s gradom Časiv Jar kojeg drže Ukrajinci.
- Tada su bili anjbliže autoputu, 700 metara. Sada je ta udaljenost oko dva kilometra, možda i više, rekao je.
Cesta je posljednji put kojim Ukrajina može opskrbiti svoje trupe u Bahmutu, koji je već mjesecima pod napadom ruskih snaga.
Glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Zelenskog, Andrij Jermak, rekao je jučer da se Ukrajina ‘drži‘ u Bahmutu, uslijed izvješća da se kijevske snage povlače iz grada.
Izgleda da Ukrajnci spremaju veliku protuofenzivu u smjeru Bakhmuta. Na tom području prikupljaju snage cca 55 000 vojnika. Rusi su navodno saznali za planove da Ukrajinci hoće napasti iz tri smjera, pa sad i oni ubrzano šalju regularnu vojsku, ogromne količine u pravcu Bakhmuta, također potencijalnih 50-ak 000 vojnika.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Da taj podatak sam vidio na kanalu dejana berića, ali nisam siguran u to. Prvo takva ogromna vojska se ne bi mogla sakriti. 50 000 vojnika, to je 10 brigada, pa to je na tisuću oklopnih vozila i tenkova. Nema šanse.
Možda je neko pojačanje došlo ali nije sigurno 10 brigada.
Drugo recimo da ideš u napad sa 10k vojnika što je i dalje pun kurac, odakle da nastupaju ? po blatu? skreneš u polje i potone ti tenk. Odeš na cestu, a rusi te snime dronom i unište ti kolonu kao što je i wagner napravio prije tjedan dana, 8 ukrainskih oklopnih vozila ide u napad, rusi uništili 4 ostali se razbježali
Drugo recimo da ideš u napad sa 10k vojnika što je i dalje pun kurac, odakle da nastupaju ? po blatu? skreneš u polje i potone ti tenk. Odeš na cestu, a rusi te snime dronom i unište ti kolonu kao što je i wagner napravio prije tjedan dana, 8 ukrainskih oklopnih vozila ide u napad, rusi uništili 4 ostali se razbježali
AssadNaPodmornici wrote:Da taj podatak sam vidio na kanalu dejana berića, ali nisam siguran u to. Prvo takva ogromna vojska se ne bi mogla sakriti. 50 000 vojnika, to je 10 brigada, pa to je na tisuću oklopnih vozila i tenkova. Nema šanse.
Točno, ako je to istina, bit će to Vugledar 2, ali ovaj put će Ukrajinci biti u ulozi A je to.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
ma nikakvih 50k vojnika , tako je bilo da Bahmut brani 50k vojnika, pa kada ja ljudima pokušam objasniti šta znači full opremljenih 15 brigada , da bi u Bahmutu svaki dan bilo zakrčene ceste od kamiona, tenkova, oklopa i svega..
isto vrijedi i za protunapad. evo pokušajte vi rasporediti 50k vojnika negdje i snabdjevati svu to količinu tehnike.. to bi Rusi otkrili imaju i Rusi satelite i dronove, i onda bi bile žestoke priče po RU telegram kanalima. i onda ako ideš u napad, možeš ljeti izvesti takav napad, juriš preko polja, ali sada je najgore , sve je blatnjavo , Ukrainci bi potonuli u blato. Sigurno su Ukrainci dovukli možda par tisuća vojnika(max 1/10 od toga broja) sa tehnikom i možda planiraju sa time osiguravati koridor ili ga proširti.
Protu nazapd je po meni moguć, ali tek tamo iza proljeća, kada se osuši tlo, onda možeš rasporediti 50k vojnika i svu silu tehnike(radi se o gotovo 1000komada teškog željeza) i krenuti u opći lokalni napad.
isto vrijedi i za protunapad. evo pokušajte vi rasporediti 50k vojnika negdje i snabdjevati svu to količinu tehnike.. to bi Rusi otkrili imaju i Rusi satelite i dronove, i onda bi bile žestoke priče po RU telegram kanalima. i onda ako ideš u napad, možeš ljeti izvesti takav napad, juriš preko polja, ali sada je najgore , sve je blatnjavo , Ukrainci bi potonuli u blato. Sigurno su Ukrainci dovukli možda par tisuća vojnika(max 1/10 od toga broja) sa tehnikom i možda planiraju sa time osiguravati koridor ili ga proširti.
Protu nazapd je po meni moguć, ali tek tamo iza proljeća, kada se osuši tlo, onda možeš rasporediti 50k vojnika i svu silu tehnike(radi se o gotovo 1000komada teškog željeza) i krenuti u opći lokalni napad.
nova snimka kako wagnerovci gađaju ukrajince koji se povlače iz bakhmuta
kome se da gledat
kome se da gledat
crvenkasti-
2014-04-17
To nije video povlačenja nego je video propalog UKR kontranapad o kojem sam više puta pisao čak i danas a prvi je hektorovic stavio snimku prije x dana.(možda je bilo pri kraju prošle teme).
pogledaj cestu na 3.47 u svom videu, obrati pozornost na crni krater kraj ceste, i pogledaj ovaj link, ista cesta, isti crni krater . gore ti je na mapi lokacija gdje se desio protunapad, a možeš i sam na google maps i provjeriti i naći tu cestu uz malo truda
pogledaj cestu na 3.47 u svom videu, obrati pozornost na crni krater kraj ceste, i pogledaj ovaj link, ista cesta, isti crni krater . gore ti je na mapi lokacija gdje se desio protunapad, a možeš i sam na google maps i provjeriti i naći tu cestu uz malo truda
Inače internetom kruži neki fake slika da kao Rusi leže mrtvi po polju. To je fake info, tako ako pročitate na jutarnjem, indexu ili drugdje na forumu. Nije da nema takvih video/photo zapisa ali ova najnovija što kruži je fake
DEČKIMA svaka čast, jebeno je kad moraš iskati suborca da ti prek polja dobaci okvir sa streljivom...
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
khhhmmm..melkior wrote:Speare Shaker wrote:Ukrajinski padobranci koji brane Bahmut kažu da su potisnuli ruske snage s ključne ceste koja se koristila za obranu grada.
Izgleda da Ukrajnci spremaju veliku protuofenzivu u smjeru Bakhmuta. Na tom području prikupljaju snage cca 55 000 vojnika. Rusi su navodno saznali za planove da Ukrajinci hoće napasti iz tri smjera, pa sad i oni ubrzano šalju regularnu vojsku, ogromne količine u pravcu Bakhmuta, također potencijalnih 50-ak 000 vojnika.
Inace Ukropima dolazi u pomoc oko 10 brigada,povucenih sa drugih ratinih linija,eventualno Leopard 1 tenkovi,nepoznato koliko i Strike dronovi..Zelenski je tu odluku ucinio iz ocaja,jer ovim premjestanjem,ZADNJE OBUCENE LJUDSKE RESURSE,izlace,masovnom ruskom odgovoru..
Fajt je opak i zestok i obje strane se lavovski bore..dalje slijedi..
Jos da Kic stavi Telegram,imali bi informacije sa obje strane koje mozemo provbjeriti
Fajt je opak i zestok i obje strane se lavovski bore..dalje slijedi..
Jos da Kic stavi Telegram,imali bi informacije sa obje strane koje mozemo provbjeriti
Topi im se BahmutHartmann wrote:khhhmmm..melkior wrote:Speare Shaker wrote:[size=45]Ukrajinski padobranci koji brane Bahmut kažu da su potisnuli ruske snage s ključne ceste koja se koristila za obranu grada.[/size]
[size=48]Objavljeno: 10. ožujak 2023. 14:31
[size=45]Govoreći za Radio Slobodna Europa, vojnik Nikolaj opisao je kako su se ruske trupe u jednom trenutku približile na 700 metara cesti koja povezuje Bahmut s gradom Časiv Jar kojeg drže Ukrajinci.[/size]
[size=45]- Tada su bili anjbliže autoputu, 700 metara. Sada je ta udaljenost oko dva kilometra, možda i više, rekao je.[/size]
[size=45]Cesta je posljednji put kojim Ukrajina može opskrbiti svoje trupe u Bahmutu, koji je već mjesecima pod napadom ruskih snaga.[/size]
[size=45]Glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Zelenskog, Andrij Jermak, rekao je jučer da se Ukrajina ‘drži‘ u Bahmutu, uslijed izvješća da se kijevske snage povlače iz grada.[/size]
A Avdijevka polagano ide putem Bahmuta...Sa tri strane okruzena
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema