Kinezi dolaze, otpor je uzaludan
Page 14 of 26
Page 14 of 26 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20 ... 26
Re: Kinezi dolaze, otpor je uzaludan
British Shell explored quitting Europe and moving to US
Shell's top executives in 2021 were considering moving the company's stock market listing and headquarters to the United States from the United Kingdom, Financial Times reported (https://www.ft.com/content/5940c650-ae5d-4465-919c-d3359967e03a) Tuesday.
Wael Sawan, now Shell's CEO, was among a group of top managers who discussed the advantages of shifting the company’s listing and headquarters to the US, according to the report.
Nonetheless, the executive team ultimately decided to leave the Netherlands but consolidate its base and stock market listing in London.
Although the company did not move to the US, the option still has not been ruled out as Sawan is concerned about the widening valuation gap between Shell and US rivals Exxon Mobil and Chevron.
Shell's top executives in 2021 were considering moving the company's stock market listing and headquarters to the United States from the United Kingdom, Financial Times reported (https://www.ft.com/content/5940c650-ae5d-4465-919c-d3359967e03a) Tuesday.
Wael Sawan, now Shell's CEO, was among a group of top managers who discussed the advantages of shifting the company’s listing and headquarters to the US, according to the report.
Nonetheless, the executive team ultimately decided to leave the Netherlands but consolidate its base and stock market listing in London.
Although the company did not move to the US, the option still has not been ruled out as Sawan is concerned about the widening valuation gap between Shell and US rivals Exxon Mobil and Chevron.
Hartmann- Posts : 2008
2021-01-04
Chip shipments to Russia back to 2021 levels
Western countries failed to long restrict shipments of electronic components to Russia, as by late 2022 supply chains rebuilt, leveling the negative effect of sanctions, The Wall Street Journal reported (https://www.wsj.com/amp/articles/how-microchips-migrate-from-china-to-russia-7ad9d6f4), citing data from the UN and Chinese government statistics agencies.
Russia’s imports of chips and chip components approached their 2021 monthly average by late 2022, more than half of which came from China, according to the publication. Integrated-circuit shipments to Russia were valued at $179 million in 2022, compared to just $74 million in 2021.
Furthermore, Turkish exports of similar semiconductors to Russia rose from $79,000 in 2021 to $3.2 million in 2022. Turkey’s total electrical machinery and electronics exports to Russia more than doubled in 2022 to $559 million.
Western countries failed to long restrict shipments of electronic components to Russia, as by late 2022 supply chains rebuilt, leveling the negative effect of sanctions, The Wall Street Journal reported (https://www.wsj.com/amp/articles/how-microchips-migrate-from-china-to-russia-7ad9d6f4), citing data from the UN and Chinese government statistics agencies.
Russia’s imports of chips and chip components approached their 2021 monthly average by late 2022, more than half of which came from China, according to the publication. Integrated-circuit shipments to Russia were valued at $179 million in 2022, compared to just $74 million in 2021.
Furthermore, Turkish exports of similar semiconductors to Russia rose from $79,000 in 2021 to $3.2 million in 2022. Turkey’s total electrical machinery and electronics exports to Russia more than doubled in 2022 to $559 million.
di si sada "menadžeru"?Hartmann wrote:Europa je ispala smjesna,neozbiljna,vamo zele benzince zabraniti,glume zelene,a na mala vrata pale termoelektrane na ugljen.svadjam se sa prodavacem jer mi zeli uvaliti najgoru mogucu opciju..hybrida,sto je samo impotentni benzinac i isti takvi elektromotoric
ne tegliš više ploče do preše?
sada ti je barem osiguran minimalac od 12,85€/h
2014-12-30
S tim bitno je reci da Rusija IMA vec liniju izrade visejezgrenih CPUa,i komuinikacijskih procesora,istina na nesto nizem nivou nego koreanci,no sad vlada investira nemile pare bas u taj razvoj a novca ne fali,EU placa ispod tezge nemilo plin i naftu..dileri pak drze neoppravdano cijene bencina gori,puj puj..
o ljubavi,gdje si mi ti..eee,prosao je sveti sve moguce,stro je za pohvalu,jer ne izbjegavam rad,nadam se nit ti..34 mi je satnica,bransa,eeeee..zadovoljan sam ,NE RADIM kao ni Marc,a lovu dobivamveber wrote:di si sada "menadžeru"?Hartmann wrote:Europa je ispala smjesna,neozbiljna,vamo zele benzince zabraniti,glume zelene,a na mala vrata pale termoelektrane na ugljen.svadjam se sa prodavacem jer mi zeli uvaliti najgoru mogucu opciju..hybrida,sto je samo impotentni benzinac i isti takvi elektromotoric
aha, imaš 34 sa svojim vještinama i znanjima. dnevno ti je 34?Hartmann wrote:o ljubavi,gdje si mi ti..eee,prosao je sveti sve moguce,stro je za pohvalu,jer ne izbjegavam rad,nadam se nit ti..34 mi je satnica,bransa,eeeee..zadovoljan sam ,NE RADIM kao ni Marc,a lovu dobivamveber wrote:di si sada "menadžeru"?Hartmann wrote:Europa je ispala smjesna,neozbiljna,vamo zele benzince zabraniti,glume zelene,a na mala vrata pale termoelektrane na ugljen.svadjam se sa prodavacem jer mi zeli uvaliti najgoru mogucu opciju..hybrida,sto je samo impotentni benzinac i isti takvi elektromotoric
2014-12-30
Ne budi ljubomoran,sunca mu,ja nisam,i da kazes da ti je 120 satnica,samo daj..veber wrote:aha, imaš 34 sa svojim vještinama i znanjima. dnevno ti je 34?Hartmann wrote:o ljubavi,gdje si mi ti..eee,prosao je sveti sve moguce,stro je za pohvalu,jer ne izbjegavam rad,nadam se nit ti..34 mi je satnica,bransa,eeeee..zadovoljan sam ,NE RADIM kao ni Marc,a lovu dobivamveber wrote:di si sada "menadžeru"?Hartmann wrote:Europa je ispala smjesna,neozbiljna,vamo zele benzince zabraniti,glume zelene,a na mala vrata pale termoelektrane na ugljen.svadjam se sa prodavacem jer mi zeli uvaliti najgoru mogucu opciju..hybrida,sto je samo impotentni benzinac i isti takvi elektromotoric
Weberu,ima link koji ti mogu poslati,daju 1000 eura dnevno,da vadis nesretnike iz ratnog podruzja Ukrajine..Ekipa ne moze van,a imaju love te placaju zapadne agencije da ima nadju ljude za taj poso,idealno za tebe,a mos i kojeg Tatara zatuci...
a mos isto cvrsti ugovor 10000 monatlih,radis 3 mjeseca,12 sati dnevno,3 mjeseca slobodan,mu Poljskoj,ne znam sto je konkretno posao,ima par put mjesecno let do nekih kriznih zarista u ekvatorijalnom pojasu
možeš možda, možda marcu prodavati fore.Hartmann wrote:Ne budi ljubomoran,sunca mu,ja nisam,i da kazes da ti je 120 satnica,samo daj..veber wrote:aha, imaš 34 sa svojim vještinama i znanjima. dnevno ti je 34?Hartmann wrote:o ljubavi,gdje si mi ti..eee,prosao je sveti sve moguce,stro je za pohvalu,jer ne izbjegavam rad,nadam se nit ti..34 mi je satnica,bransa,eeeee..zadovoljan sam ,NE RADIM kao ni Marc,a lovu dobivamveber wrote:di si sada "menadžeru"?Hartmann wrote:Europa je ispala smjesna,neozbiljna,vamo zele benzince zabraniti,glume zelene,a na mala vrata pale termoelektrane na ugljen.svadjam se sa prodavacem jer mi zeli uvaliti najgoru mogucu opciju..hybrida,sto je samo impotentni benzinac i isti takvi elektromotoric
meni ne.
tvoj brtt je oko 16, ali čim si natipkao 34 vjerovatnije je da ti je 14, što u tvojem slučaju je nekih 10,8€/h nett
pa onda po kolektivnom ugovoru imaš oko 1600ntt, ako si i dalje "menadžer" pa te love smjene tvoj nett je oko 2000 u smjenama.
dok platiš sobu, pizdarije, eventualno možeš 500-800€ mjesečno stavit sa strane
da nisi kreten kakav jesi ja bi te zaposlio kod nas.
onda bi imao 34€/dan za topli obrok.
ali si kreten.
2014-12-30
Proizvođači luksuznih sportskih automobila Ferrari i Porsche traže da budu izuzeti iz odluke Evropske unije o zabrani prodaje automobila s motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem do 2035. godine.
O tome su se dogovorile Evropska komisija i zemlje članice, a nedavno je odluku u cilju smanjenja emisija ugljen-dioksida izglasao i Evropski parlament.
Preostaje da Vijeće EU-a, odnosno lideri zemalja članica, to potvrdi, što bi se, kako nagoveštavaju u Briselu, moglo desiti već u martu, prenosi Tanjug, pozivajući se na Bloomberg.
Međutim, EK je saopćio kako odlaže usvajanje zabrane u cijeloj Uniji poslije 2035. godine te da razumije zabrinutost pojedinih zemalja po tom pitanju.
Ovaj potez je potresao Brisel i ponovo otvorio pitanja oko navodno klimatski neutralnih e-goriva, koja su se pokazala preskupom alternativom za veliki broj proizvođača.
Protivljenje predloženom zakonu EU-a pokazuje nespremnost Njemačke da se oprosti od nekih suštinskih simbola, poput Porscheovog modela 911.
Nastojanja da se uspori usvajanje zakona EU-a u tako kasnoj fazi izazvala su kritike u automobilskoj industriji.
Proizvođači koji ulažu milijarde u proizvodnju električnih automobila ne žele se preusmjeriti na skupu potencijalnu alternativu.
Dok većina proizvođača automobila ulaže desetke milijardi u proizvodnju električnih vozila, Porsche je investirao u fabriku e-goriva u Čileu, dijelom zato što proizvođač ne planira praviti svoj sportski automobil 911 s utičnicom.
Ferrari je saopćio da traži alternativna goriva kako bi nastavio proizvoditi automobile s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem.
Zagovornici e-goriva kažu da je to u suštini obnovljiva električna energija koja je pretvorena u zapaljivo, tečno gorivo.
O tome su se dogovorile Evropska komisija i zemlje članice, a nedavno je odluku u cilju smanjenja emisija ugljen-dioksida izglasao i Evropski parlament.
Preostaje da Vijeće EU-a, odnosno lideri zemalja članica, to potvrdi, što bi se, kako nagoveštavaju u Briselu, moglo desiti već u martu, prenosi Tanjug, pozivajući se na Bloomberg.
Međutim, EK je saopćio kako odlaže usvajanje zabrane u cijeloj Uniji poslije 2035. godine te da razumije zabrinutost pojedinih zemalja po tom pitanju.
Kritike u automobilskoj industriji
Iako pripadaju uskom segmentu automobilske industrije, status Porschea i Ferrarija kao nacionalnih ikona bio je dovoljan da pokrene njihove vlade da dovedu u pitanje plan EU-a samo nekoliko dana prije zakazanog glasanja.Ovaj potez je potresao Brisel i ponovo otvorio pitanja oko navodno klimatski neutralnih e-goriva, koja su se pokazala preskupom alternativom za veliki broj proizvođača.
Protivljenje predloženom zakonu EU-a pokazuje nespremnost Njemačke da se oprosti od nekih suštinskih simbola, poput Porscheovog modela 911.
Nastojanja da se uspori usvajanje zakona EU-a u tako kasnoj fazi izazvala su kritike u automobilskoj industriji.
Proizvođači koji ulažu milijarde u proizvodnju električnih automobila ne žele se preusmjeriti na skupu potencijalnu alternativu.
Dok većina proizvođača automobila ulaže desetke milijardi u proizvodnju električnih vozila, Porsche je investirao u fabriku e-goriva u Čileu, dijelom zato što proizvođač ne planira praviti svoj sportski automobil 911 s utičnicom.
Ferrari je saopćio da traži alternativna goriva kako bi nastavio proizvoditi automobile s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem.
Zagovornici e-goriva kažu da je to u suštini obnovljiva električna energija koja je pretvorena u zapaljivo, tečno gorivo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
nikaj od te agnde.RayMabus wrote:Proizvođači luksuznih sportskih automobila Ferrari i Porsche traže da budu izuzeti iz odluke Evropske unije o zabrani prodaje automobila s motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem do 2035. godine.
u daimleru već otvoreno govore da je marc džaba krečio.
bmw je davno rekao da nikaj od toga.
vw je državna firma pa bu malo kasnije se pobunio.
kada u parlamentu izglasaju porez na stujiće hrvatska će odmah prihvatiti model. kao moderna zemlja članica eu.
bolje da su ostavili grafite nego kaj su ih farbali.
2014-12-30
OK marc je dao debilnu izjavu to jest više njih, iza kojih on i dalje upire, ali ne znam zašto ste se nažestili na njega tako :/
ali da će EU živjeti od turizma kako da ne. evo kinezi, rusi, crnci, arapi će raditi u tvornicama i farmama proizvodit će hranu i auta i avione i čelik, i mobitele, i cement, a onda će ići u pariz i london gledati da ih netko izbode nožem, ostavit će većinu svojih plaća iz tvornica i sa farmi, a onda ćemo mi od konobarenja kupovati njihova auta i hranu. hahahah. Hans će umjesto da postane radnik ili inžinjer u tvornici, biti baremn ili šef konobe. hahha. tko je god radio u turizmu to je pasji posao, radia sam turizam razne poslove, bauštele, evo bogami i u ITu sam sada nakon što sam sebe "prekvalificira" gledajući tutoriale na youtubu, mogu reći da je turizam daleko najgora stvar za radit, iako sam radio lijep posao još kao ono voziš luksuzni katamaran, dobiješ par tisuća kn napojnicu.. sve jedno to su pasji poslovi(radio sam i druge poslove još kao student sve je to smeće).. baš ono za barbados i afričke zemlje, ne za europljane
jbg malo mi je iti neugodno iti razmišljati o ovome.
ali da će EU živjeti od turizma kako da ne. evo kinezi, rusi, crnci, arapi će raditi u tvornicama i farmama proizvodit će hranu i auta i avione i čelik, i mobitele, i cement, a onda će ići u pariz i london gledati da ih netko izbode nožem, ostavit će većinu svojih plaća iz tvornica i sa farmi, a onda ćemo mi od konobarenja kupovati njihova auta i hranu. hahahah. Hans će umjesto da postane radnik ili inžinjer u tvornici, biti baremn ili šef konobe. hahha. tko je god radio u turizmu to je pasji posao, radia sam turizam razne poslove, bauštele, evo bogami i u ITu sam sada nakon što sam sebe "prekvalificira" gledajući tutoriale na youtubu, mogu reći da je turizam daleko najgora stvar za radit, iako sam radio lijep posao još kao ono voziš luksuzni katamaran, dobiješ par tisuća kn napojnicu.. sve jedno to su pasji poslovi(radio sam i druge poslove još kao student sve je to smeće).. baš ono za barbados i afričke zemlje, ne za europljane
jbg malo mi je iti neugodno iti razmišljati o ovome.
Lagano pivca danas i mozak na pašu i sve četiri u zrak i odjebite svi skupa s tim šemam radit za nekoga za kikiriki ( državu, uhljebe, kapitalistu, ženu i djecu itd ).
Odem na dno marjanske brazde i spavam u zoni između Pakla i materijalnog svijeta jer tamo nema nikoga.
Tamo je samo Ništavilo.
Da odmorim mozak ono. Pun mi vas je kurac sviju.
U Pakao ideš samo kad napraviš nešto loše u nekoj inkarnaciji a gdje se inkarniraš ? Pa na površini planete. Dakle di je onda taj Pakao ? Da nije na pola puta između ovog i drugog sustava ? Nije. Dole je. Zato je ta marjanska brazda prava uživancija. Totalna tišina i mrak. Nigdje nikoga.
U ovoj ravni duhovi osjećaju apsolutnu usamljenost i ne mogu telepatski komunicirati s drugim duhovima u istoj ravni. Ova razina je povezana s ništavilom, U ovoj ravni postoje duhovi koji su počinili neprijateljska djela i bili su sebični, Duhovi su slobodni kretati se konceptualno posvuda, ali unutar tame. U trenutku kada duh shvati važnost drugoga, On se trenutno uspinje na viši nivo.
Odem na dno marjanske brazde i spavam u zoni između Pakla i materijalnog svijeta jer tamo nema nikoga.
Tamo je samo Ništavilo.
Da odmorim mozak ono. Pun mi vas je kurac sviju.
U Pakao ideš samo kad napraviš nešto loše u nekoj inkarnaciji a gdje se inkarniraš ? Pa na površini planete. Dakle di je onda taj Pakao ? Da nije na pola puta između ovog i drugog sustava ? Nije. Dole je. Zato je ta marjanska brazda prava uživancija. Totalna tišina i mrak. Nigdje nikoga.
U ovoj ravni duhovi osjećaju apsolutnu usamljenost i ne mogu telepatski komunicirati s drugim duhovima u istoj ravni. Ova razina je povezana s ništavilom, U ovoj ravni postoje duhovi koji su počinili neprijateljska djela i bili su sebični, Duhovi su slobodni kretati se konceptualno posvuda, ali unutar tame. U trenutku kada duh shvati važnost drugoga, On se trenutno uspinje na viši nivo.
2014-04-11
Fino duboki mrak, tišina, prava uživancija.
Reka san van da dok god bježite od nečega da niste slobodni.
Ja šetan po svim nivoima osim najgornjeg jer to možeš tek na kraju svemira tj ciklusa kad se spajamo s Bogom kreatorom u jedno. Dakle to je više tehnička stvar zašto ne mogu na taj nivo dok ciklus traje.
Ja sam dio Pakla šeta koji šeta vani.
To je razlika između vas i mene.
VI SE BOJITE.
Reka san van da dok god bježite od nečega da niste slobodni.
Ja šetan po svim nivoima osim najgornjeg jer to možeš tek na kraju svemira tj ciklusa kad se spajamo s Bogom kreatorom u jedno. Dakle to je više tehnička stvar zašto ne mogu na taj nivo dok ciklus traje.
Ja sam dio Pakla šeta koji šeta vani.
To je razlika između vas i mene.
VI SE BOJITE.
2014-04-11
Ispod polova još bolje. Gore led nema žive duše pa onda dole na dno mora najdublje pa još ispod površine u onaj mulj tamo di je nafta i ta zona.
Nema nikoga. Zona Ništavila.
Savršeni mir.
Nema nikoga. Zona Ništavila.
Savršeni mir.
2014-04-11
Evo vam poredak od fizičke ravni pa na niže da ne kažete da vas ništa nisan naučija.
I ovo šta san van sad reka o odlaženju dole u marjansku brazdu i na dubine mora i dole ispod polova i onda još ispod površine u tu zonu i da je to zona Ništavila to vam je prvi put na ovoj planeti da vam je netko napisa.
Znam to jer to malo ljudi zna. Vjerovatno i nitko na ovoj planeti osim mene. Možda njih par a i to je možda.
Pakao :
Duhovni nivo gdje se nalaze svi duhovi koji su počinili neprijateljska djela.
Na ovoj razini svi duhovi koji su bili okrutni prema svojim susjedima, osjećaju istu bol koju su prouzročili drugima dok su bili na fizičkoj razini. Ova razina je ekvivalentna biblijskom paklu, ali suprotno Paklu, patnja na ovoj razini nije vječna . Drugim riječima, na ovoj razini svaki duh dijeli bol svih drugih duhova koji obitavaju na ovoj razini. U trenutku kada duh prestane brinuti o vlastitoj boli i pokuša ublažiti bol drugih duhova, automatski podiže svoju razinu.
samoća:
Fizička razina:
Također poznat kao Plan 1. Ovaj nivo je svemir u kojem živimo u skladu s fizičkim zakonima prirode (gravitacija, entropija, elektromagnetizam itd.).
I ovo šta san van sad reka o odlaženju dole u marjansku brazdu i na dubine mora i dole ispod polova i onda još ispod površine u tu zonu i da je to zona Ništavila to vam je prvi put na ovoj planeti da vam je netko napisa.
Znam to jer to malo ljudi zna. Vjerovatno i nitko na ovoj planeti osim mene. Možda njih par a i to je možda.
Pakao :
Duhovni nivo gdje se nalaze svi duhovi koji su počinili neprijateljska djela.
Na ovoj razini svi duhovi koji su bili okrutni prema svojim susjedima, osjećaju istu bol koju su prouzročili drugima dok su bili na fizičkoj razini. Ova razina je ekvivalentna biblijskom paklu, ali suprotno Paklu, patnja na ovoj razini nije vječna . Drugim riječima, na ovoj razini svaki duh dijeli bol svih drugih duhova koji obitavaju na ovoj razini. U trenutku kada duh prestane brinuti o vlastitoj boli i pokuša ublažiti bol drugih duhova, automatski podiže svoju razinu.
samoća:
Fizička razina:
Također poznat kao Plan 1. Ovaj nivo je svemir u kojem živimo u skladu s fizičkim zakonima prirode (gravitacija, entropija, elektromagnetizam itd.).
2014-04-11
samoća:
---
Stvar je šta možeš otić i ovako tamo samo moraš znat gdje je ulaz a objasnija san van di je. Na pola puta između površine planete i njenog središta tj dole ispod površine u toj zoni.
---
Stvar je šta možeš otić i ovako tamo samo moraš znat gdje je ulaz a objasnija san van di je. Na pola puta između površine planete i njenog središta tj dole ispod površine u toj zoni.
2014-04-11
To je paradoks. Bog je veliki šaljivac.
Svi gledaju u nebo i žele u raj a kojeg zamišljaju po nekoj svoj egoističnoj verziji ( nekakvi Havaji i sve četiri u zrak i uživancija ) a ono treba otić dole u Ništavilo i nema žive duše i uživaš u miru i tišini.
Glavonja je sprdaš teški. Ima smisao za humor vrhunski.
Svi gledaju gore a ono u biti dole je mir.
U ovoj ravni duhovi osjećaju apsolutnu usamljenost i ne mogu telepatski komunicirati s drugim duhovima u istoj ravni.
Nitko ti ne može doć. Uživaš.
Svi gledaju u nebo i žele u raj a kojeg zamišljaju po nekoj svoj egoističnoj verziji ( nekakvi Havaji i sve četiri u zrak i uživancija ) a ono treba otić dole u Ništavilo i nema žive duše i uživaš u miru i tišini.
Glavonja je sprdaš teški. Ima smisao za humor vrhunski.
Svi gledaju gore a ono u biti dole je mir.
U ovoj ravni duhovi osjećaju apsolutnu usamljenost i ne mogu telepatski komunicirati s drugim duhovima u istoj ravni.
Nitko ti ne može doć. Uživaš.
2014-04-11
Onda kad se vratiš iz te zone Ništavila jer je Bog kreator nacrtao svijet na nečemu a to je prazan komad papira a to je Ništavilo prazan prostor jer to je osnova i prije tog crtanja itd onda ti svaki kurac izgleda zanimljiv jer si se vratio u Božju kreaciju ( materijalni svijet ).
I sve ti je super.
Jebte se za neke Kineze, Amerikance, Ruse, Kineze i druge te njihove vladare pohlepne kojima nikad nije dosta i žele još pa žele bit vladari materijalnog svemira a ništa neće odnijeti na drugi svijet kad umru.
I jebena fleka na zidu ti izgleda strašno zanimljivo kad se iz tog mraka i tišine ponovo vratiš u kreaciju.
Čak te i ona raduje a radost bivanja je najviši stupanj bića. To je RAJ.
I sve ti je super.
Jebte se za neke Kineze, Amerikance, Ruse, Kineze i druge te njihove vladare pohlepne kojima nikad nije dosta i žele još pa žele bit vladari materijalnog svemira a ništa neće odnijeti na drugi svijet kad umru.
I jebena fleka na zidu ti izgleda strašno zanimljivo kad se iz tog mraka i tišine ponovo vratiš u kreaciju.
Čak te i ona raduje a radost bivanja je najviši stupanj bića. To je RAJ.
2014-04-11
Page 14 of 26 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20 ... 26
Similar topics
» Anemični Borg se oglasio - otpor je uzaludan
» Kinezi dolaze
» Židovi laju a Kinezi dolaze
» Pakt EU - Kina : Kinezi dolaze
» UZALUDAN USTAŠKI POKUŠAJ UVOĐENJA TVRDOG “Ć”: Jesu li prve škole na bosanskom jeziku bile zapravo u Hrvatskoj?
» Kinezi dolaze
» Židovi laju a Kinezi dolaze
» Pakt EU - Kina : Kinezi dolaze
» UZALUDAN USTAŠKI POKUŠAJ UVOĐENJA TVRDOG “Ć”: Jesu li prve škole na bosanskom jeziku bile zapravo u Hrvatskoj?
Page 14 of 26