ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kinezi dolaze, otpor je uzaludan

Page 15 of 26 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20 ... 26  Next

Go down

Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 15 Empty Re: Kinezi dolaze, otpor je uzaludan

Post by RayMabus 5/3/2023, 18:02

Onda kad se vratiš iz te zone Ništavila jer je Bog kreator nacrtao svijet na nečemu a to je prazan komad papira a to je Ništavilo prazan prostor jer to je osnova i prije tog crtanja itd onda ti svaki kurac izgleda zanimljiv jer si se vratio u Božju kreaciju ( materijalni svijet ).

I sve ti je super.

Jebte se za neke Kineze, Amerikance, Ruse, Kineze i druge te njihove vladare pohlepne kojima nikad nije dosta i žele još pa žele bit vladari materijalnog svemira a ništa neće odnijeti na drugi svijet kad umru.

I jebena fleka na zidu ti izgleda strašno zanimljivo kad se iz tog mraka i tišine ponovo vratiš u kreaciju.

Čak te i ona raduje a radost bivanja je najviši stupanj bića. To je RAJ.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 15 Empty Re: Kinezi dolaze, otpor je uzaludan

Post by RayMabus 5/3/2023, 18:13

Valjda mi je pivca razvezala jezik.

Ne znam zašto vam uopće ovo govorim.

Radije bi vam samo iščupao grkljan jer mi idete na kurac s ovim šemam planet majmuna i mlačenjem između sebe ko neki Kromanjonci.

Paf i gotovo.

Koga nema taj ne postoji.

Da se mene pita a imate sreću šta ne odlučujem samo ja odavno bi visili na granama i bili hrana za ptice.

Al neke stvari me se ipak pita a posebno kad dignem dernjavu oko nečega.

Tad se čuvajte.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 5/3/2023, 18:18

Morat ćete se promijeniti.

I ta zapadana žgadija koja mi po četvrti put instalira Komšića iako je očito da ga ne biraju Hrvati i ti Rusi kojima sam ja rekao mjesec dana prije ovog napada šta će im se desit pa im je sad u tijeku demilitarizacija a morat će proradit  i na korupciji unutar vojnog vrha ako žele neku pat poziciju izvuć šta je isto borba protiv korupcije i za bolje društvo.

Morat ćete se mijenjat.

Il ću vas ja mijenjati a kako to izgleda upravo gledate.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 5/3/2023, 18:19

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

Rasteretiti rad, smanjiti PDV, povećati poreze na imovinu. Jednostavno je.

I da budu progresivni, to sam više puta objašnjavao

Jest. Zaista je jednostavno i nemoguće je ovdje ne složiti s tobom.
Ali tu ima kvaka 22 ili koja već.
Naime, rasterećenjem rada, smanjenjem PDV-a i oporezivanjem nekretnina zapravo u konačnici potičeš proizvodnju protiv koje si ti dušom i tijelom.
I eto te u kontradikciji sa vlastitim čvrstim uvjerenjima.

rasterećenjem rada potičeš zapošljavanje. Ne nužno u proizvodnji, i ne primarno u proizvodnji. Primarno u turizmu, jer ljude tjeraš da te nekretnine stave u funkciju na ovaj ili onaj način.

Rasterećenjem rada ne potičeš zapošljavanje nego potrošnju. Povećavaju se plaće koje se neće potrošiti na kupovinu nekretnina zbog oporezivanja te kategorije.
Vidiš kako ti je razumjevanje stvari površno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 5/3/2023, 18:28

marcellus wrote:

Proizvodne se djelatnosti automatiziraju, zapošljavaju sve manje ljudi, globalizacijom sele u manje razvijena područja.

A najsigurniji put u propast je imati sve veći i veći udio u industriji čija se relevantnost smanjuje.

Seli se sa namjerom preseljenja škart proizvodnja sa idejom da novi domaćini neće tehnološki nadmašiti one prethodne. Za to naravno nema garancije, što se sjećamo još iz primjera uspona Japana i Koreje.
Hoće li se isto dogoditi i sa Kinom?
Svakoj pa i najvećim budalama bi trebalo biti jasno da neće.
Zašto?
Čak ne iz tehnoloških razloga nego političkih.
Kako je Rusija pala zbog neodgovorne vanjske politike tako će pasti i Kina.
Dovoljno je pogledati nove najave o povećanju vojnog proračuna i poslušati kineske izjave o Tajvanu i jasno je što će se dogoditi.
Okej, Kina je već out, što je sa tebi omiljenim Bangladešom, indonezijom i sličnim zemljama?
Pa one imaju određene potencijale, ali očekivati od njih golemi napredak u proizvodnji robotiziranih sustava upravljanih visokosofisticiranim AI sustavima i aplikacijama može stvarno samo potpuni idiot.
Dakle, takva proizvodnja ostaje na zapadu što znači da se u smislu fizičkog obujma proizvodnja može seliti u Bangladeš, ali da ona najvrijednija ostaje na zapadu i da je pod potpunom kontrolom zapada.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 5/3/2023, 18:30

AssadNaPodmornici wrote:OK marc je dao debilnu izjavu to jest više njih, iza kojih on i dalje upire, ali ne znam zašto ste se nažestili na njega tako :/ 
ali da će EU živjeti od turizma kako da ne. evo kinezi, rusi, crnci, arapi će raditi u tvornicama i farmama proizvodit će hranu i auta i avione i čelik, i mobitele, i cement, a onda će ići u pariz i london gledati da ih netko izbode nožem, ostavit će većinu svojih plaća iz tvornica i sa farmi, a onda ćemo mi od konobarenja kupovati njihova auta i hranu. hahahah. Hans će umjesto da postane radnik ili inžinjer u tvornici, biti baremn ili šef konobe. hahha.  tko je god radio u turizmu to je pasji posao, radia sam turizam razne poslove, bauštele, evo bogami i u ITu sam sada nakon što sam sebe "prekvalificira"  gledajući tutoriale na youtubu, mogu reći da je turizam daleko najgora stvar za radit, iako sam radio lijep posao još kao ono voziš luksuzni katamaran, dobiješ par tisuća kn napojnicu.. sve jedno to su pasji poslovi(radio sam i druge poslove još kao student sve je to smeće).. baš ono za barbados i afričke zemlje, ne za europljane

jbg malo mi je iti neugodno iti razmišljati o ovome.
marc već duže vrijeme piše pizdarije po nalogu partije.
nismo se nikaj nažestili, ali ako pet ljudi koji se inače "kolju" imaju sličan stav onda je problem u šestom.

prije dva tri tjedna sam pisao kako nikaj od gašenja benzinaca, pa je debilček tvrdio da samo idu baterije. njemačka i italija ga demantirali. nikaj od gašenja otto motora.

onda lik bulazni o turizmu i nestanku industrije, of kors svi bumo išli okolo i biti ćemo konobari, kuhari i pivo će se samo proizvoditi.

općenito piše kaj mu partija naredi.

jebena austrija ima 10× veći prihod od turizma-u odnosu na hrvatsku i konstantno ga pokušava svesti na razumni udio.

on nikada nije radio u realnom sektoru, pa si zamišlja da je industrija zenica blues.
najjače čeličane su u europi boehler und udelhollm. Fe kupuju u kini. prljava industrija, rafiniraju ga u austriji, švedskoj, njemačoj i sloveniji.

ali debilček to ne vidi.

zapamti. nikada uhljeb neće vjerovati radniku.
nikada.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 5/3/2023, 18:31

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

Proizvodne se djelatnosti automatiziraju, zapošljavaju sve manje ljudi, globalizacijom sele u manje razvijena područja.

A najsigurniji put u propast je imati sve veći i veći udio u industriji čija se relevantnost smanjuje.

Seli se sa namjerom preseljenja škart proizvodnja sa idejom da novi domaćini neće tehnološki nadmašiti one prethodne. Za to naravno nema garancije, što se sjećamo još iz primjera uspona Japana i Koreje.
Zašto?
Dovoljno je pogledati nove najave o povećanju vojnog proračuna i poslušati kineske izjave o Tajvanu i jasno je što će se dogoditi.
Okej, Kina je već out, što je sa tebi omiljenim Bangladešom, indonezijom i sličnim zemljama?
Pa one imaju određene potencijale, ali očekivati od njih golemi napredak u proizvodnji robotiziranih sustava upravljanih visokosofisticiranim AI sustavima i aplikacijama može stvarno samo potpuni idiot.
Dakle, takva proizvodnja ostaje na zapadu što znači da se u smislu fizičkog obujma proizvodnja može seliti u Bangladeš, ali da ona najvrijednija ostaje na zapadu i da je pod potpunom kontrolom zapada.

Da opet ne spominjem vruću komercijalnu fuziju gdje je enorman napredak napravljen ne u Bangladešu, čak ne niti u Kini nego, zanimljivo, u Americi i to ne u kompanijama koje subvencionira država nego onim privatnim.
Napredak je enorman i podrazumjeva da su Kinezi već beznadno zaostali i da neće moći nadoknaditi razliku.
Sav profit od tehnologije će ostati na zapadu, a tehnologija će postati komercijalno upotrebljiva puno prije nego se to mislilo čak prije koju godinu.
Za one koji nemaju pojma o čemu govorim me nije briga.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović 5/3/2023, 18:36

Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 15 FqdeMULXgAA9RQO?format=jpg&name=medium

pa pa
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 5/3/2023, 18:37

marcellus wrote:
Hektorović wrote:Kinezi jako puno ulažu u robotizaciju.

najviše u 5 i 6 g tehnologije.

zabrana huaweija i trgovački rat s kinom je pokrenut ne zbog "špijuniranja" nego jer su ameri skužili da su kinezi tehnološki jednostavno 10 godina ispred njih.

električni auti? Pogledaj što NIO radi u Kini, tesla je 10 godina iza njih.

Stanice za brzu izmjenu baterija, imaju ih na tisuće u kini, mislim da sad već na desetke tisuća. Solid state baterije od 150 kwh, punjači od 500 kw, punjenje auta u 10 minuta. Ako ti se ne da mijenjat bateriju. i 5g connectivity

A sad idu na europu.

Ma jok, oni samo znaju raditi tenisice

Last edited by Hektorović on 5/3/2023, 18:38; edited 2 times in total
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by veber 5/3/2023, 18:37

Speare Shaker wrote:
on zamišlja proizvodnju kada su ga vodili 50ih godina sa školom u janko gredelj kod glavnog kolodvora.
ne kuži mutavi da kada lim uđe u firmu do gotove karoserije nema čovjeka nigdje. samo mi s održavanja.

isto tako misli da su roboti R2D2 ili C3PIO.
robot je najobičniji stroj, pogonjen servo motorima plus komprimirani zrak.

teoretski svaku ruku bi i kolega marc mogao isprogramirati.
upravljačke jedinice su napravljene za takve idiote pa može reverzibilno programirati.

iliti stavit mod da pamti pokrete koje je "programer" odredio.
ne treba Gcode

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 5/3/2023, 18:40

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

Zašto?

Da opet ne spominjem vruću komercijalnu fuziju gdje je enorman napredak napravljen ne u Bangladešu, čak ne niti u Kini nego, zanimljivo, u Americi i to ne u kompanijama koje subvencionira država nego onim privatnim.
Napredak je enorman i podrazumjeva da su Kinezi već beznadno zaostali i da neće moći nadoknaditi razliku.
Sav profit od tehnologije će ostati na zapadu, a tehnologija će postati komercijalno upotrebljiva puno prije nego se to mislilo čak prije koju godinu.
napravljena je i u europi, švica
ali on ignorira činjenice

između ostalog da je kompanija H2 glupa, jer ga ne sluša, pa samo u njemačkoj idu u projekt od 93 H2 pumpe uz postojećih 240.
trebalo bi im poslati marcovo brljanje, da ljudi ne utuku novac bezveze.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus 5/3/2023, 19:33

veber wrote:gle. ti drobiš bezveze.
bitni procesori se rade samo u njemačkoj, danskoj, japanu i us.
nitko drugi nema tehnologiju za izradu trenutno bitnih procesora.

nikakvi procesori se ne rade u njemačkoj, njemačka nema ni jednu tvornicu mikroprocesora, bar ne tehnološki relevantnih

Global Foundries ima tvornicu u Dresdenu sposobnu za 12nm i sigurno proizvode MCU, CPU za druge. Postoje mnoge tvrtke s vlastitim tvornicama, npr. Infineon, ST, Siemens, itd. Sve one imaju MCU i CPU za automobilsku i industrijsku upotrebu. Ali to je tehnologija od prekjučer

Danas vrhunske CPU-e i SoC-ove proizvode uglavnom Samsung, TSMC i Intel. Govorim o najnovijim čvorovima, npr. 7 ili 5 nm.

zato daimleru proizvodnja stoji već dvije godine na minimumu jer je uvoz iz kine stopiran

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 5/3/2023, 19:35

dakle ako hoćeš nove čipove, one s novom tehnologijom, njemačka nije prava adresa. Adresa je Koreja, prije svega samsung. Ili Intel, ali intel isto svoje čipove radi u Kini

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 5/3/2023, 19:38

Speare Shaker wrote:

Vruća komercijalna fuzija je unobtanium. Warp drive.

"Narpedak" je zanemariv, komercijala fuzija je i dalje 30 godina daleko, kao što je bila i prije 60 godina

Ja govorim o tehnologijama koje su relevantne danas i sutra, u doglednoj budućnosti.

Tu kinezi jebu mater svima

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 5/3/2023, 19:40

Ono što je gene stavio, o tome pišem već 5 godina.

telekomunikacije.

najveći biznis današnjice.

Kinezi su 10 godina ispred SAD i 20 ispred EU

i napreduju jako, jako brzo

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 5/3/2023, 19:41

marcellus wrote:dakle ako hoćeš nove čipove, one s novom tehnologijom, njemačka nije prava adresa. Adresa je Koreja, prije svega samsung. Ili Intel, ali intel isto svoje čipove radi u Kini

[size=42]Inside a German state’s bid to become the European hub for chipmaking[/size]

By Luca Bertuzzi | EURACTIV.com

Dec 13, 2022 (updated:  Jan 4, 2023)
Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 15 Shutterstock_2213250337-800x450
[VGV MEDIA/Shutterstock]
Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 15 Trust-Mark-400 EURACTIV is part of the Trust Project >>>

Print  [url=https://www.reddit.com/submit?url=https%3A%2F%2Fwww.euractiv.com%2Fsection%2Findustrial-strategy%2Finterview%2Finside-a-german-states-bid-to-become-the-european-hub-for-chipmaking%2F&title=Inside a German state%27s bid to become the European hub for chipmaking][/url] [url=https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.euractiv.com%2Fsection%2Findustrial-strategy%2Finterview%2Finside-a-german-states-bid-to-become-the-european-hub-for-chipmaking%2F%2F&t=Inside a German state%27s bid to become the European hub for chipmaking %E2%80%93 @EURACTIV][/url] [url=https://twitter.com/intent/tweet?url=https%3A%2F%2Fwww.euractiv.com%2Fsection%2Findustrial-strategy%2Finterview%2Finside-a-german-states-bid-to-become-the-european-hub-for-chipmaking%2F&text=Inside a German state%27s bid to become the European hub for chipmaking %E2%80%93 @EURACTIV][/url] [url=http://www.linkedin.com/shareArticle?url=https%3A%2F%2Fwww.euractiv.com%2Fsection%2Findustrial-strategy%2Finterview%2Finside-a-german-states-bid-to-become-the-european-hub-for-chipmaking%2F&title=Inside a German state%27s bid to become the European hub for chipmaking %E2%80%93 @EURACTIV][/url]

*This article was updated with a correction on the state aid provided by the German federal government.
Available lands, renewable energy and political stability are all part of the German recipe to attract chip production on its territory, together with the deep pockets to heavily subsidise these costly investments, a German state minister told EURACTIV.
In March, the US chipmaking giant Intel announced a massive investment plan in Europe, totalling €80 billion for the next 10 years. At the centre of this plan are two semiconductor facilities, a so-called mega fab, to produce cutting-edge semiconductors in Germany.
Both mega fabs will be built in Magdeburg, in the German state of Saxony-Anhalt, the single most significant part of the investment. Once finished, they are estimated to employ 3,000 people directly plus 7,000 via suppliers. Intel declared the total cost of the facility to be €17 billion.
According to Sven Schulze, Saxony-Anhalt’s State Minister for Economic Affairs, Intel will receive €6.8 billion of state aid from the German federal government to finance the project. That is, 40% of the entire investment. However, the sum will only be released following the approval of the European Commission’s competition department.
“This is the biggest investment in Germany since the end of World War II,” Schulze told EURACTIV. “We are really happy that Intel decided to go to Magdeburg. It was not an easy time for us. Negotiations lasted 12 or 15 months. There were more than 80 other areas available in Europe.”
[size]
Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 15 Intel3-800x600
[/size]

US chip manufacturer Intel announces €33bn investment in Europe

The investment will support the establishment of a new mega fab in Germany, the expansion of an existing factory in Ireland, an R&D and design hub in France, and production and research capacities in Italy, Spain and Poland.

Favourable conditions

On top of the federal government’s subsidies, the State of Saxony-Anhalt is also making crucial infrastructural work worth close to another half a billion euros to prepare for the new facilities, notably by building the related infrastructure, such as water lines and wind farms.
As chipmaking is an energy-intensive endeavour, Intel intends to use wind turbines and solar panels. Saxony-Anhalt is a leading region in green energy sources compared to other parts of the country, another strong point as Germany is preparing to phase out from nuclear power next year.
“It’s not a problem for the first two fabs because we have enough possibilities to have enough energy. We’ll have to discuss if Intel goes on with fab three, four, or five in the next 20 or 25 years,” he added.
Similarly, the state government does not see a problem with the water supply for the first two mega fabs. However, since semiconductor production is very water-intensive, the state authorities are already discussing with Intel to set up a so-called socket system to recycle water.
For Schulze, another favourable factor was that they could make available a massive area of 1,000 hectares, spanning from Magdeburg to the surroundings, with no street or mountains, which is quite a rarity in Europe.
The area concerned is now conducting a routine search for archaeological remains, and the facilities are still expected to become fully operational in 2027.
[size]
Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 15 EU-chips2-800x600
[/size]

LEAK: EU Commission's Chips Act and semiconductor package

The European Commission will present a ‘chips package’ to upscale capacity, relax state aid rules, finance research and establish international partnerships, according to several draft documents seen by EURACTIV.

Geographical balance

Intel’s investment was announced the month after the European Commission presented a proposal for an EU’s Chips Act, an initiative intended to boost Europe’s design and production capacity of semiconductors amid a global shortage of the precious microelectronic component.
The Chips Act includes a series of conditions for EU countries to subsidise private investments like Intel’s, which are needed as producing chips in Europe is much more expensive than in Asia.
However, these measures have prompted criticism among smaller member states with less financial capacity. Although Schulze also points to the stability of the German political system as a determining factor, few European countries can put €6 billion on the table for a single investment project.
For the state minister, this is a political question that needs to be addressed at the EU level. At the same time, he emphasised that an investment in Germany might also benefit neighbouring countries.
“If you have the chip industry in Europe, every member state and every region will benefit because if you go to Luxembourg or another small member state, they have, for example, suppliers of the automobile industry. They cannot work if there are no chips,” Schulze argued.
However, behind closed doors, EU diplomats from smaller countries fear that extra-European dependencies might get replaced with intra-EU ones. During the peak of the COVID pandemic, France and Germany both restricted the export of medical gear such as face masks, further adding to member states’ wariness.
The emergency measures included in the Chips Act do little to put these concerns to rest. Although the provisions would empower the Commission to place priority orders to mega fabs, many doubt the EU executive would take such extreme measures without the assent of Paris and Berlin.
At the same time, the very nature of the chip industry favours geographical concentration, as this sophisticated technology is hugely capital-intensive and requires know-how developed via decades-long research and development.
Following Intel’s decision to invest in Magdeburg, the State of Saxony-Anhalt has been contacted by other chipmakers, whose identity Schulze could not reveal, although for smaller investments compared to Intel’s two mega fabs.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 5/3/2023, 19:41

i nema boga da će ih u doglednoj budućnosti itko stići, uz sve zabrane uvoza, američke pizdarije, banove, sankcije. Usporit će ih za godinu dvije. Ali i dalje će biti daleko ispred.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by mentalitet 5/3/2023, 19:42

[quote="marcellus"]https://www.vecernji.hr/vijesti/zapad-gleda-u-leda-crvenom-zmaju-kina-ispred-sad-a-u-37-od-44-tehnoloska-podrucja-1661237

došlo iz guzice u glavu

otkad ja to pričam

/quote]

Eto lazov si kakvog nema na svijetu ,a takve sam opisao vec u onom postu na odgovor shejkeru.Sjecam se a valjda i oni drugi koji nemaju krattko pamcenje da si se ismijavao i omalovazavao kineska dostignuca u bilo kojoj sferi tvrdeci da Kina nikada nece dostici razinu razvoja zapadnih zemalja.Tvrdio si kako Kina krade tehnologiju zapadu mada je laganini navukla zapad na onaj mali kineski kurac i trpila dok nije polovila osnovne pojmove razvoja nekoga drushtva,slali su godishnje oko 5 miliona studenata na zapad da se shkoluju i koji su zavrshetkom shkolovanja vracali se u Kinu na rukovodeca mjesta.Dakle,prije par godina si bio corav (naravno i navijachki pokvaren) a sada tvrdish sasvim neshtio drugo shto je osobina prevrtacha ali ujedno i dokaz da Kina jebe a ne vadi.

2020-07-05

Back to top Go down

Post by Guest 5/3/2023, 19:42

marcellus wrote:

Vruća komercijalna fuzija je unobtanium. Warp drive.

Samo u glavama znanstveno nepismenih retardiranih idiota poput tebe.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 5/3/2023, 19:42

marcellus wrote:i nema boga da će ih u doglednoj budućnosti itko stići, uz sve zabrane uvoza, američke pizdarije, banove, sankcije. Usporit će ih za godinu dvije. Ali i dalje će biti daleko ispred.

Hoće, ali u kurcu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 5/3/2023, 19:43

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:dakle ako hoćeš nove čipove, one s novom tehnologijom, njemačka nije prava adresa. Adresa je Koreja, prije svega samsung. Ili Intel, ali intel isto svoje čipove radi u Kini

[size=42]Inside a German state’s bid to become the European hub for chipmaking[/size][/justify]

good luck with that.

Htjeli su biti i europski energetski hub, pa su završili kao ruske kuje

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 15 of 26 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20 ... 26  Next

Back to top

- Similar topics