ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kinezi dolaze, otpor je uzaludan

Page 8 of 26 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 17 ... 26  Next

Go down

Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 8 Empty Re: Kinezi dolaze, otpor je uzaludan

Post by marcellus 3/3/2023, 23:10

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:Turizam i ugostiteljstvo će ti do kraja stoljeća biti preko 50 posto BDP-a zapadne europe

industrija ispod 4 posto

Dobro vidoviti Milane, kako god ti kažeš.

Tvoje prognoze treba samo okrenuti na dijametralno suprotnu strani i eto puno točnijih predviđanja.
Kvaka je u tome da si ti temeljito podobrazovan i netalentiran da bi uopće mogao izlaziti sa iole točnim predviđanjima.

ja nisam, ali WTO i svjetska banka jesu.

A oni su vrlo jasni oko toga.

marcellus

2014-04-16

Back to top Go down

Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 8 Empty Re: Kinezi dolaze, otpor je uzaludan

Post by Guest 3/3/2023, 23:11

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:Turizam i ugostiteljstvo će ti do kraja stoljeća biti preko 50 posto BDP-a zapadne europe

industrija ispod 4 posto

Tvoje prognoze treba samo okrenuti na dijametralno suprotnu strani i eto puno točnijih predviđanja.
Kvaka je u tome da si ti temeljito podobrazovan i netalentiran da bi uopće mogao izlaziti sa iole točnim predviđanjima.

Da, u tim institucijama rade stvarno svakakvi kreteni.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2023, 23:12

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:

industrija ispod 4 posto

Da, u tim institucijama rade stvarno svakakvi kreteni.

I dobro je da se nisi pozvao na analize MMF-a. Bar za sad nisi. Oni su dokazano nesposobni u vezi prognoza ekonomskog rasta pojedinih zemalja i svjetskog gospodarstva.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 3/3/2023, 23:14

ti si dijete zarobljeno u tijelu odrasle osobe.
nema tu pomoći.

(u biti si klasični komunjara iz doba juge)
((dijete zarobljeno u oštećenom tijelu))

izađi na tržište rada, nemoj biti uhljeb.
prijavi se na biro i da vidimo tko bu te poželio.

godinama pišeš gluposti, koje već postaju nečitljive.
pogotovo kada ih piše lik koji ne razlikuje gedoru od inbusa.

da ti ponovim.
udio turizma u razvijenim zemljama je oko 3%
50% je industrija
i onda ide popratno koje je vezano uz industriju.

to kaj je tebi partija dala, pa te sada uvjerava da je to in to je drugo.

ajmo ovak. hrvatska je u nečem najjača.
drži 40% svjetskog, pazi svjetskog udjela.

eto ti upit guglašu.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus 3/3/2023, 23:19

sredinom prošlog stoljeća razvijene su države imale jaku industriju i izvozile su po svijetu tamo gdje nije bilo industrije i zarađivale na tome. To je trajalo još od 18. stoljeća kad se počela razvijati manufaktura u Europi: Razvijeni i bogati su trgovali svoje industrijske proizvode divljacima za sirovine.

Danas je malo drukčije. Nema tog shitholea na svijetu gdje nije moguće organizirati proizvodnju. Najveći udio manufacturinga u BDP-u na planeti imaju zemlje poput jebene indonezije. Saudi arabija je visoko radi nafte, naravno, i UAE, i Norveška isto da vas ne zavara.

Tajland, Meksiko, Bangladeš, to su države u kojima je danas jaka industrija kad se gleda u udjelu BDP-a. Da, i Kongo.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_sector_composition

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 3/3/2023, 23:20

veber wrote:ti si dijete zarobljeno u tijelu odrasle osobe.
nema tu pomoći.

(u biti si klasični komunjara iz doba juge)
((dijete zarobljeno u oštećenom tijelu))

ne nego ti još uvijek vjeruješ u marksističke mantre o proizvodnji kao temelju narodnog bogastva.

više hrvatska proizvodi, industrijski, nego njemačka. Kad se gleda kompozicija BDP-a.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 3/3/2023, 23:21

Drugim riječima visok udio "proizvodnje" u BDP-u znači da ti ili zemlja leži na nafti - ili da si crna sirotinja

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber 3/3/2023, 23:22

marcellus wrote:naime, nitko danas više ne troši ozbiljan novac na industrijske proizvode. Jeftini su i tek su mali dio potrošnje kućanstva. Industrija odlazi na smetlište povijesti.
daj mi prodaj jeftino bojler, plinski,
pride kada je jeftino daj mi i prozore u zagrebu zamjeni.
i gume na autu.
i brisače.
i deterđent za veš,
a bogme i za perilicu.
i zamjeni dihtung na geberit školjci.
i pukao je burazu ključ u bravi pa daj i to sredi.

budaletino, sve oko tebe je industrijska proizvodnja.

ti, bez industrije ne bi ni rit obrisal.
koliko ti gluposti možeš napisati u malo redaka, to je za ne bilivit.

daj malo o kreši i ruži.

daj se odjavi s ove močvare.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 3/3/2023, 23:23

marcellus wrote:Drugim riječima visok udio "proizvodnje" u BDP-u znači da ti ili zemlja leži na nafti - ili da si crna sirotinja
oš reći da njemačka leži na nafti ili da ja imam 5× veću plaću od tebe?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus 3/3/2023, 23:26

veber wrote:
udio turizma u razvijenim zemljama je oko 3%
50% je industrija

To nisu službeni podaci

službeni za tvoju državu su prije covida bili 11 posto turizam, 18 posto industrija.

S tim da je udio industrije u snažnom padu, turizam će do 2028 po projekcijama porasti za dvadesetak posto u Njemačkoj.

Izvoz njemačkih auta se prepolovio zadnjih pet godina.

a brojke si kao i obično izmislio.

Pa jebote ko da smo u 19. stoljeću pa da ljudi štede da bi kupili neki industrijski proizvod. Nekad je trebalo deset plaća za kupit kolor TV. Danas u Njemačkoj kupiš deset kolor televizora za minimalac. Televizor u lidlu sto i nešto eura.

Tko ima novca putuje.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 3/3/2023, 23:28

veber wrote:
marcellus wrote:Drugim riječima visok udio "proizvodnje" u BDP-u znači da ti ili zemlja leži na nafti - ili da si crna sirotinja

njemačka ima niži udio industrije u BDP-u od europskog prosjeka. Dosta niži.

izađi mentalno iz 19. stoljeća i makni se od parnog stroja, ovo je 21. stoljeće.

industrija je u bangladešu. a zaposlenici su uglavnom roboti.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Hektorović 3/3/2023, 23:38

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by veber 3/3/2023, 23:39

nemaš sreće, odnosno gugl ti nije frend
preko mercedesove baze sam se spojio.
prošle godine
turizam 6,7 (za razliku od rvacko nijemci moje kolege koji noće u hotelu, motelu, apartmanu-ne broje kao turiste)
direktna industrija 18,2
prerađivačka 57,3

đaba krečiš

odi kockice slagat, pametnije ti je.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 3/3/2023, 23:45

marcellus wrote:
veber wrote:

izađi mentalno iz 19. stoljeća i makni se od parnog stroja, ovo je 21. stoljeće.

koji si ti kreten, to je za ne bilivit.

naše linije nemaju niti jednog čovjeka.
(samo programeri u akvariju)

nema.
ja sada vidim što linije rade.

ti majmune komunistički misliš da je industrija visoki dimnjaci i zagađeni zrak.

daj nam malo piši o robotima.
to ti je područje.

fakat si kretenčina i to teža.
žali bože tipkanja s nekim kao ti.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 3/3/2023, 23:48

i kada već sereš o 19st
pa daj djetetu odprintaj kosi toranj. ili izgraviraj na laseru pulsku arenu. ili im izreži na co2 laseru kućicu za mace.

ajojjjjjj, sori. zaboravio sam.

ti ne znaš nikaj od toga.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 3/3/2023, 23:50

ti znaš da je krešo rođen u brežicama

partija javila

(lupetaš godinama, lupetaš za lovu-svi mi radimo za lovu. samo se neki prodaju, a neki imaju ne)

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 3/3/2023, 23:58

da zapadna eu će živjeti od turizma.

da mi je znati koji će luđak iz kine ići u pariz ili london ili malmoo ili hamburg u gradove gdje je 50% mujaga i čekati da netko izbode nožem.. kako da ne.
50% BDPa od turizma, kakve fantazije.
nitko normalan ne ide više u Pariz, sa kime sa god priča svi su mi rekli "žali bože para".. očekuju Pariz tamo iz filmova 70,80ih ili barem Emily u Parizu a dobiju ovo

Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 8 5a944f1044bb2

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 4/3/2023, 00:06

AssadNaPodmornici wrote:da zapadna eu će živjeti od turizma.

da mi je znati koji će luđak iz kine ići u pariz ili london ili malmoo ili hamburg u gradove gdje je 50% mujaga i čekati da netko izbode nožem.. kako da ne.
50% BDPa od turizma, kakve fantazije.
nitko normalan ne ide više u Pariz, sa kime sa god priča svi su mi rekli "žali bože para".. očekuju Pariz tamo iz filmova 70,80ih ili barem Emily u Parizu a dobiju ovo

Kinezi dolaze, otpor je uzaludan - Page 8 5a944f1044bb2

Pa Amerikanci zamišljaju London kao iz Marry Poppins, nije važna stvarnost nego image.

Emily in Paris je Američka fantazija Pariza
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 4/3/2023, 01:35

AssadNaPodmornici wrote:
catabbath wrote:Evo kinezi i EK brinu o klimatskim promjenama :)
Btw. i europski proizvođači planiraju EVove proizvoditi u Kini i onda uvozirlti u Europu. Mislin da Volvo već to radi  a VW će krenuti sa Cupra Tavascanom
 s obizirom na razinu deindustrijalizacije Europe , zanima me sa čime će plaćati uvoz iz kine svih tih fancy auta. da bi mogao platiti uvoz nečega, moraš imati valutu koja vrijedi neki kurac, valutu iza čije snage stoji nekakva realna ekonomija. 
Mogli bi udarit carine na uvoz automobila s benzin i dizel motorom od deset posto pa iz tih carina davat poticaje za e-autiće i vozila na vodik.

Kad već pitaš riješenje pa eto....al čisto sumnjam da će se toga dosjetiti, nisu vako pametni ko ja. Morat ću im šapnit na uvo preko duhovne ravni jer se idioti nkad neće sami sjetit ove ideje : fino carine na uvozne benzince i dizelaše 10 posto il tako nešto i tko to kupi puni blagajnu odakle se financiraju poticaji za e-autiće i ove na vodik.

Digneš carinu na uvozne aute s benzin i dizel motorima na tržište EU i odma dobijaš dvije stvari : zaštitiš domaće proizvođače benzin i dizel auta i ovo od te carine za poticaj za e-autiće i aute na vodik. Jednostavno. Moć jednostavnosti.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Gast 4/3/2023, 04:54

veber wrote:
marcellus wrote:
veber wrote:

koji si ti kreten, to je za ne bilivit.

naše linije nemaju niti jednog čovjeka.
(samo programeri u akvariju)

nema.
ja sada vidim što linije rade.

ti majmune komunistički misliš da je industrija visoki dimnjaci i zagađeni zrak.

daj nam malo piši o robotima.
to ti je područje.

fakat si kretenčina i to teža.
žali bože tipkanja s nekim kao ti.

uvrnuti luđak ,,, kak god sere o prometalima, o ekonomiji i ostalim sranjima ,,, tak drug vidi i sere o  naciji a ka rvat neki , i o religiji a ka katolik neki

razum socijalizmom spržen
Gast
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 4/3/2023, 05:20

Gotovo svaka druga anketirana američka tvrtka rekla je da se u NR Kini osjeća manje dobrodošlom nego prije godinu dana, pokazalo je najnovije istraživanje AmCham Chine. I to je vijest koja zabrinjava globalnu ekonomiju. Xi je u međuvremenu odustao od maksime “zajednički prosperitet” jer je pretjerano podsjećala na doba Maove uravnilovke, ali i dalje je odlučan slomiti bogate. U njegovoj vizuri svijeta predstavljaju prijetnju, Partiji i njezinoj vlasti, posljedično i njemu osobno.

Bloomberg u četvrtak prenosi neugodnu poruku bankarima. Iz partijskog vrha, moćnog tijela koje se bori protiv korupcije pa je svemoćno jer je u “modernoj socijalističkoj državi” korupcija rasprostranjena na svim državnim razinama pa može bilo koga bilo kad pozvati na red (budući da je riječ o partijskoj državi ne mora biti ni u pravu).

Poručeno je bankarima da isprave način razmišljanja, pristupe čišćenju "hedonističkog" načina života i prestanu biti podložni zapadnom utjecaju. Da im nije pametno oglušiti se manifestira slučaj financijaša Bao Fana koji je prošli mjesec nestao da bi The Wall Street Journal u četvrtak javio da je zatočen negdje u NR Kini zbog korupcijskog (!) slučaja. Surađuje s vlastima, piše dnevni list na mrežnoj stranici.

"Sve se svodi na jedno: Komunistička partija će upravljati svime, uključujući ekonomski i financijski rad", rekao je Shen Meng, direktor investicijske banke Chanson & Co sa sjedištem u Beijingu/Pekingu za Bloomberg.

Najave Kongresa potvrđuju Shenove riječi, vlasti razmatraju oživljavanje davno raspuštene Središnje financijske radne komisije koja bi Partiji omogućila veću kontrolu financijskog poslovanja. Kao budući šef tog tijela, a to potvrđuje da je prijedlog ozbiljan, spominje se Ding Xuexiang, šef kabineta Xi Jinpinga. Koji će na ostala mjesta u vladi koja kontroliraju ekonomiju staviti ljude iz najbližeg kruga, vjerne lojaliste koji ga neće izdati: Li Qiang, formalno drugi u partijskom aparatu, preuzet će položaj koji odgovara premijerskom; He Lifeng bi preuzeo utjecajno i važno mjesta potpredsjednika vlade zaduženog za ekonomska i financijska pitanja. Obojica su partijski ljudi, Xijevi drugovi.

Američke tvrtke su za AmCham rekle da mijenjaju investicijske planove u NR Kini, zadržavajući razinu ulaganja na dosadašnjoj ili je smanjujući. Do daljnje ne planiraju preseliti poslovanje. Neki su već krenuli, Apple seli dio u Indiju, a formira se, kako samo pisali, i novi proizvodni lanac Altasia, alternativni azijski opskrbni lanac.

Partija poslala neugodnu poruku bankarima: Slučaj financijaša koji je nestao pokazuje da ju nije pametno ignorirati...
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 8 of 26 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 17 ... 26  Next

Back to top

- Similar topics