Ipak izglasana zabrana benzinaca i dizelaša
Page 29 of 44
Page 29 of 44 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 36 ... 44
Re: Ipak izglasana zabrana benzinaca i dizelaša
veber wrote:ti baš tupiš.marcellus wrote:veber wrote:Die Kosten beim Tanken von Wasserstoff sind vergleichbar mit denen für Benzin: Ein Kilogramm kostet an der Tankstelle 9,50 Euro und bringt die meisten Fahrzeuge rund 100 Kilometer weit.marcellus wrote:I dajte onda da se nusprodukt dijeli badava, jer sad je 15 eura kila vodika na punionici
brzim pregledom app za cijene goriva.
ako gledamo recimo scenic od kćeri. s 8l u gradu ili moja vožnja 9l na 100 cijena u hr benzina je 1,4 ili tu negdje.
opet je jeftiniji od benzina. tu je negdje s dizelom.
isto kao i plin. litra 0,9€
moj direktor govori što ti, greta i slični želite čut.
nama inžinjerima govore skroz drugo.
ne lažu nas.
ti ne kužiš kaj je snaga, a što kapacitet.
nema tu pomoći.
kg vodika samo 10 eura, niti? wow.
još uvijek NIJE jeftinije od benzina, koji će mi to onda kurac?
radije se dalje onda vozim na benzin kad trebam ić negdje dalje
auto na vodik je u biti i dalje auto na struju
ako s kilom vodika napravim koliko i s 8l benzina.
trenutno je benzin oko 1,6.
neću uzimat svoj auto nego prosječni.
1kg H2 je cca 100km=9,6€
8l benzina je 12,6 na sto km
u volumen rezervoara benzinca smjestim 15kg vodika.
trenutno je benzin u hrvatskoj 1,38 a vodika nema za kupit
a benzinska stanica na svakom ćošku i auto 3x jeftiniji
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
I s kilom vodika napraviš cca 80 km
Mislim, koji će mi kurac nešto što je skuplje, a nemam di tankat?
Jer je ekološki?
Ja električara vozim radi ekonomije, ne radi ekologije. Ne spašavam planetu nego kućni budžet, za co2 me boli kurac, za gretu isto
Jer je ekološki?
Ja električara vozim radi ekonomije, ne radi ekologije. Ne spašavam planetu nego kućni budžet, za co2 me boli kurac, za gretu isto
veber wrote:ili kao u slučaju turizma ignoriraš?
firma, da ti pojasnim-tipa Ina, imenom H2 drži 160 pumpi za H2, a gradi još 40 u ovoj godini.
koji dio ti nije jasan?
jelda? Di to?
Nećeš ti ( ti si mi kao srednja te istočna Europa manje geopilitički bitan a i nisi zadrti podržavatelj Košića ko ovi Germani ). Čitaj šta ti pišem :marcellus wrote:Mislim, koji će mi kurac nešto što je skuplje, a nemam di tankat?
Jer je ekološki?
Nećeš onih 30 posto šta spada u gradski autić.
Reka san ti šta oću : Komšića podržavaju mujage i želim im uzet monopol. Iman ja geopolitiku i to je to. Ne zapovjedaš ti nego ja.
Da bi dobio podršku Njemačke te Austrije koje su geoplitički bitne kad je Bosna u pitanju one mi se moraju odviknit ovisnosti o ruskim četnicima i arapskim mujagama a to znači najmanje 30 posto voznog parka na struju te 15 posto na vodik ( to su ova dostavna vozila itd ).
KRAJ RASPRAVE.
Last edited by RayMabus on 21/2/2023, 12:50; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184107
2014-04-11
a da... samo zaboravil si reć da su otvoreni uglavnom samo za kamione, ne za privatna vozila
https://h2.live/
i da su pozatvarali masu lokacija
Why are H2 filling stations being closed?
With the founding of H2 MOBILITY Deutschland, it became possible to set up and operate the German hydrogen filling station infrastructure from a single source. Accordingly, in 2016 H2 MOBILITY took over 25 hydrogen filling stations that were built as part of the Clean Energy Partnership. Some of these stations are now getting on in years – repairs are no longer possible, operation is too expensive or the stations are too error-prone. In addition, with the ramp-up of the first commercial vehicles, the demands on the hydrogen filling station infrastructure are increasing: in addition to 700 bar, many commercial vehicles require a 350 bar refueling option and a larger amount of hydrogen per refueling. That is why we are now converting stations, building new ones or replacing them with alternative locations. We ask for your understanding here
https://h2.live/
i da su pozatvarali masu lokacija
Why are H2 filling stations being closed?
With the founding of H2 MOBILITY Deutschland, it became possible to set up and operate the German hydrogen filling station infrastructure from a single source. Accordingly, in 2016 H2 MOBILITY took over 25 hydrogen filling stations that were built as part of the Clean Energy Partnership. Some of these stations are now getting on in years – repairs are no longer possible, operation is too expensive or the stations are too error-prone. In addition, with the ramp-up of the first commercial vehicles, the demands on the hydrogen filling station infrastructure are increasing: in addition to 700 bar, many commercial vehicles require a 350 bar refueling option and a larger amount of hydrogen per refueling. That is why we are now converting stations, building new ones or replacing them with alternative locations. We ask for your understanding here
There are some 136 hydrogen fuel stations in the European Union
ukupno... ne samo h2
fakat perspektivno
ukupno... ne samo h2
fakat perspektivno
Sad ćemo fino tužit vladu Austrije jer ne provodi klimatske planove.
Fino im je dignuta tužba maloprije pa neka se misle.
Šuruju s ruskim četnicima i islamskim mujagama radi nafte i plina.
Eto ti tužba pa se jebite.
OMV - ruska nafta a kako je sad ona pod sankcijama onda kao kazastanska a to isti kurac
Plin - austrija sjecište plina iz smjera Rusije
Eto jutros tužba došla.
-
SKUPINA austrijskih maloljetnika danas je u Beču podnijela tužbu pred Austrijskim ustavnim sudom protiv austrijske vlade zbog nedovoljnog zalaganja u borbi protiv klimatskih promjena. "Gotovo potpuno neefikasni zakon o zaštiti klime iz 2011. ne jamči smanjenje emisije stakleničkih plinova", stoji u tužbi desetak djece i mladih u starosnoj dobi od pet do 16 godina. Time su, kako se navodi, povrijeđena prava djece i mladih zajamčena Ustavom Republike Austrije.
"Mi, djeca i mladi, ne želimo dalje promatrati kako politika uništava našu budućnost. Zato izlazimo pred sud jer i mi, kao i naši roditelji, imamo pravo na sigurnu i sretnu budućnost", stoji u tužbi koju su podržale klimatska inicijativa mladih Petkom za budućnost (Friday for future) i ekološka udruga CLAW. Odvjetnica Michaela Kroemer, koja je u ime skupine podnijela tužbu, objasnila je svrhu podnošenja tužbe pred Austrijskim ustavnim sudom.
Cilj je stoga natjerati vlasti da osiguraju zaštitu njihovih ustavnih prava poduzimanjem oštrijih mjera u borbi protiv klimatskih promjena. Tužbu je podržao i austrijski ogranak ekološke organizacije Greenpeace, koji smatra da klimatske promjene posebice ugrožavaju prava djece i mladih.
"Klimatska kriza napreduje ogromnim koracima i prirodnim katastrofama ugrožava živote tisuća djece širom svijeta", priopćio je austrijski ogranak organizacije Greenpeace. Slična tužba pred ustavnim sudom već je prije dvije godine podnesena i u Njemačkoj. Ta je tužba navela njemačku vladu da postavi nove ciljeve u smanjenju emisije stakleničkih plinova.
Tužit. Nego kako drukčije s gamadi.
Fino im je dignuta tužba maloprije pa neka se misle.
Šuruju s ruskim četnicima i islamskim mujagama radi nafte i plina.
Eto ti tužba pa se jebite.
OMV - ruska nafta a kako je sad ona pod sankcijama onda kao kazastanska a to isti kurac
Plin - austrija sjecište plina iz smjera Rusije
Eto jutros tužba došla.
-
SKUPINA austrijskih maloljetnika danas je u Beču podnijela tužbu pred Austrijskim ustavnim sudom protiv austrijske vlade zbog nedovoljnog zalaganja u borbi protiv klimatskih promjena. "Gotovo potpuno neefikasni zakon o zaštiti klime iz 2011. ne jamči smanjenje emisije stakleničkih plinova", stoji u tužbi desetak djece i mladih u starosnoj dobi od pet do 16 godina. Time su, kako se navodi, povrijeđena prava djece i mladih zajamčena Ustavom Republike Austrije.
"Mi, djeca i mladi, ne želimo dalje promatrati kako politika uništava našu budućnost. Zato izlazimo pred sud jer i mi, kao i naši roditelji, imamo pravo na sigurnu i sretnu budućnost", stoji u tužbi koju su podržale klimatska inicijativa mladih Petkom za budućnost (Friday for future) i ekološka udruga CLAW. Odvjetnica Michaela Kroemer, koja je u ime skupine podnijela tužbu, objasnila je svrhu podnošenja tužbe pred Austrijskim ustavnim sudom.
"KLIMATSKA KRIZA NAPREDUJE OGROMNIM KORACIMA"
"U Austriji su djeca zaštićena posebnim ustavnim pravima. I ta prava nedvosmisleno jamče zaštitu djece u smislu generacijske pravednosti. Stoga djeca uživaju pravo na aktivnu zaštitu od posljedica klimatske krize", objasnila je Kroemer. Po njezinim riječima, austrijski zakon o klimi iz 2011. ne štiti u dovoljnoj mjeri podnositelje tužbe od po život opasnih posljedica globalnog zagrijavanja.Cilj je stoga natjerati vlasti da osiguraju zaštitu njihovih ustavnih prava poduzimanjem oštrijih mjera u borbi protiv klimatskih promjena. Tužbu je podržao i austrijski ogranak ekološke organizacije Greenpeace, koji smatra da klimatske promjene posebice ugrožavaju prava djece i mladih.
"Klimatska kriza napreduje ogromnim koracima i prirodnim katastrofama ugrožava živote tisuća djece širom svijeta", priopćio je austrijski ogranak organizacije Greenpeace. Slična tužba pred ustavnim sudom već je prije dvije godine podnesena i u Njemačkoj. Ta je tužba navela njemačku vladu da postavi nove ciljeve u smanjenju emisije stakleničkih plinova.
Tužit. Nego kako drukčije s gamadi.
2014-04-11
Onaj Njehajmer premijer Austrije, šuruje s Rusima, na Balkanu podržava Vučica a u Bosni Komšića ( Austrija je glasala protiv nas na onom sastanku eu par dana prije napada ) i dobiva plave kuvertice ispod stola od naftnog i plinskog biznisa da koći zelenu tranzicuju.
Dobiju je jutros tužbu pa neka se misli.
Dobiju je jutros tužbu pa neka se misli.
2014-04-11
Ne bi ih odvojio od plavih kuvertica te političare u Austriji, Bavarskoj i istočnoj Njemačkoj koji im gura ruski i njihov naftni i plinski lobi koji je povezan s Rusima nikako osim ovako.
Sad tužba i kad se desi neka poplava fino svaki građanin tuži vladu u više miljunskim iznosima.
JEBAT ĆU VAN MAJKU.
Sad tužba i kad se desi neka poplava fino svaki građanin tuži vladu u više miljunskim iznosima.
JEBAT ĆU VAN MAJKU.
2014-04-11
U Austriji ima pet miljona i 633 tisuća auta
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_vehicles_per_capita
Znači oću najmanje 30 posto autića na struju plus 15 posto vodik dostavna vozila i to.
Zaokružimo na 50 posto.
Pola od ovih 5 miljona i 633 tisuće auta u Austriji ne smije biti na četničku i balijsku naftu.
DA VIDIM TOGA BAJU KOJI ĆE MI KOČIT TO I STAT NA MEGDAN.
DOĐI JEBEN TI MAJKU.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_vehicles_per_capita
Znači oću najmanje 30 posto autića na struju plus 15 posto vodik dostavna vozila i to.
Zaokružimo na 50 posto.
Pola od ovih 5 miljona i 633 tisuće auta u Austriji ne smije biti na četničku i balijsku naftu.
DA VIDIM TOGA BAJU KOJI ĆE MI KOČIT TO I STAT NA MEGDAN.
DOĐI JEBEN TI MAJKU.
2014-04-11
S menom se ne igraš zato šta ću te zaklat.
Evo malo i poruka onom Salviniju koji je lega nord tj sjeverna Italija a glasnogovrnik je naftnog lobija.
Venecija kakvu do sad niste vidjeli
Evo malo i poruka onom Salviniju koji je lega nord tj sjeverna Italija a glasnogovrnik je naftnog lobija.
2014-04-11
Kolakušić u europskom parlamentu pita: "Da li je tko izračunao koliko je struje potrebno da se napune svi električni automobili?"
Pa onda daje i odgovor: "Nije."
I šta ćemo sad?
Sad ćemo zvat HAK.
Pa onda daje i odgovor: "Nije."
I šta ćemo sad?
Sad ćemo zvat HAK.
Guest- Guest
Francuska je izjednačila svoj rekordni sušni period od 31 dan bez značajnih padavina, saopštila je u utoak meteorološka služba te zemlje, usred zabrinutosti oko rezervi vode u dijelovima Evrope koji su prošle godine pogođeni teškim sušama.
KLANJE
KLANJE
2014-04-11
nikaj neobično.RayMabus wrote:S menom se ne igraš zato šta ću te zaklat.
desilo se slično prije 20g.
pritisak zraka, mjesec blizu zemlje, suša. nikaj strašno.
kada mjesec uđe u slijedeću fazu i malo zakiši pak će plakati da ih je poplavilo.
bil sam na hvaru 98e ili 9e kada je bilo obrnuto. more se diglo i poplavilo starigrad do starih zidina.
opet kombinacija mjeseca, pritiska zraka i u slučaju starog grada hvarskog-jugo.
2014-12-30
Veberu, Europa iako je kontinent ipak je nekakvi poluotok od Azije. Prevedeno nema neku široku masu nego je velika količina vode na kontinentu u nekakvim brdima, Alpe i slično.
Zime budu toplije, snijeg se prije otopli, nema vode u hidrocentralama dakle ni proizvodnje struje iz istih, ne dolazi voda u nizine, usijevi tonu...
AJ PA PA
Zime budu toplije, snijeg se prije otopli, nema vode u hidrocentralama dakle ni proizvodnje struje iz istih, ne dolazi voda u nizine, usijevi tonu...
AJ PA PA
Last edited by RayMabus on 21/2/2023, 15:36; edited 1 time in total
2014-04-11
Ti fakat ignoriraš upise drugih forumaša.marcellus wrote:veber wrote:ili kao u slučaju turizma ignoriraš?
firma, da ti pojasnim-tipa Ina, imenom H2 drži 160 pumpi za H2, a gradi još 40 u ovoj godini.
koji dio ti nije jasan?
jelda? Di to?
2014-12-30
Wie hoch ist die KFZ Steuer für Elektrofahrzeuge?
Zulassungspflichtige reine Elektrofahrzeuge aller Fahrzeugklassen sind bei erstmaliger Zulassung bis Ende 2025 für maximal zehn Jahre von der Steuer befreit. Die Befreiung ist begrenzt bis längstens 31.12.2030.
iliti nakon 2030e kreće sex.
mi na benzin ionako se sexamo.
vi bute od 2025e ili 2030e
u svakom slučaju bute zgubili nevinost.
Zulassungspflichtige reine Elektrofahrzeuge aller Fahrzeugklassen sind bei erstmaliger Zulassung bis Ende 2025 für maximal zehn Jahre von der Steuer befreit. Die Befreiung ist begrenzt bis längstens 31.12.2030.
iliti nakon 2030e kreće sex.
mi na benzin ionako se sexamo.
vi bute od 2025e ili 2030e
u svakom slučaju bute zgubili nevinost.
2014-12-30
Ovo vam je karta Europe i sad uzmite ravnalo i stavite ga na sredinu Mađarske i sve sjeverno od toga nije sad bitno za ovu priču : toplije je inače ispod i sad suše, nema vode u planinama i odma problemi i u rijekama koje se dopunjavaju iz tih planina.
Grčka je na balkanskom polutoku pa sad amo vamo Italija poluotok, Portugal i Španjolska polutok, Francusku slobodno moš gledat kao nastavak pirinjeskog poluotoka.
Presuše Alpe i druga brda tu i nema vode. Zbog suše još dodatno stradaju i usijevi a proizvodnja struje u hidrocentralama jako pada jer nema vode.
Grčka je na balkanskom polutoku pa sad amo vamo Italija poluotok, Portugal i Španjolska polutok, Francusku slobodno moš gledat kao nastavak pirinjeskog poluotoka.
Presuše Alpe i druga brda tu i nema vode. Zbog suše još dodatno stradaju i usijevi a proizvodnja struje u hidrocentralama jako pada jer nema vode.
Last edited by RayMabus on 21/2/2023, 15:57; edited 1 time in total
2014-04-11
veber wrote:Ti fakat ignoriraš upise drugih forumaša.marcellus wrote:veber wrote:ili kao u slučaju turizma ignoriraš?
koji dio ti nije jasan?
jelda? Di to?
a ti ignoriraš vlastite linkove
EUR 13,85 / kg
znači ne devet i pol eura, to prvo, nego onako kako sam ja rekao, 15 eura kg (ok 14, blizu)
drugo nemaju 160 punionica, toliko ih nema u cijeloj EU sve zajedno
treće.. najvažnije. Blentone pogledaj si malo te punionice, samo zelene rade a plave su "u planu"...
i dobar dio tih zelenih je 350 bara... na njima možeš punit SAMO kamione i komercijalna vozila
osobna se pune na 700 bara...
14 eura kg
to je duplo skuplje neg vozit se na dizel
i deset puta neg na struju od doma
to je duplo skuplje neg vozit se na dizel
i deset puta neg na struju od doma
Similar topics
» Europski pučani protiv zabrane prodaje dizelaša i benzinaca
» KAŽETE IPAK JE ON ČETNIK, A VI STE IPAK IDIOTI!
» Izglasana nagodba za Agrokor
» Italija zabrinuta zbog prestanka prodaje benzinaca u EU
» DRASTIČAN RAST CIJENA GORIVA: Najgore će proći vozači benzinaca
» KAŽETE IPAK JE ON ČETNIK, A VI STE IPAK IDIOTI!
» Izglasana nagodba za Agrokor
» Italija zabrinuta zbog prestanka prodaje benzinaca u EU
» DRASTIČAN RAST CIJENA GORIVA: Najgore će proći vozači benzinaca
Page 29 of 44