Ipak izglasana zabrana benzinaca i dizelaša
Page 28 of 44
Page 28 of 44 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 36 ... 44
Re: Ipak izglasana zabrana benzinaca i dizelaša
ma natoci amonijak i vozi misko
Green NH3: An Alternative Fuel Source - YouTube
Green NH3: An Alternative Fuel Source - YouTube
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Die Kosten beim Tanken von Wasserstoff sind vergleichbar mit denen für Benzin: Ein Kilogramm kostet an der Tankstelle 9,50 Euro und bringt die meisten Fahrzeuge rund 100 Kilometer weit.marcellus wrote:I dajte onda da se nusprodukt dijeli badava, jer sad je 15 eura kila vodika na punionici
brzim pregledom app za cijene goriva.
ako gledamo recimo scenic od kćeri. s 8l u gradu ili moja vožnja 9l na 100 cijena u hr benzina je 1,4 ili tu negdje.
opet je jeftiniji od benzina. tu je negdje s dizelom.
isto kao i plin. litra 0,9€
moj direktor govori što ti, greta i slični želite čut.
nama inžinjerima govore skroz drugo.
ne lažu nas.
ti ne kužiš kaj je snaga, a što kapacitet.
nema tu pomoći.
2014-12-30
Ti si glup ili se samo tako češljaš?marcellus wrote:Osobno, ne bih nikad kupio auto na gorive ćelije jer meni to jednostavno ne treba, jebe mi se kolko se auto puni jer rijetko putujem dalje od Zagreba i okolice, ako putujem putujem avionom, a skupo je spram struje, i auto i gorivo.
Ali dobro je imat alternativu
S druge strane, ne vidim kako bi BMW mogao riješiti problem punionica vodika - praktički ne postoje, ekstremno su skupe za izgradnju, a ako će samo bmw radit aute na vodik u malim serijama onda se nikom ne isplati gradit ih, morali bi biti milijuni takvih auta na cestama da se to nekom isplati.
2014-12-30
RayMabus likes this post
Zato šta to ne ide tako nego nešto mora povuć cijelu tu priču a to su kombi i dostavna vozila.marcellus wrote:Osobno, ne bih nikad kupio auto na gorive ćelije jer meni to jednostavno ne treba, jebe mi se kolko se auto puni jer rijetko putujem dalje od Zagreba i okolice, ako putujem putujem avionom, a skupo je spram struje, i auto i gorivo.
S druge strane, ne vidim kako bi BMW mogao riješiti problem punionica vodika - praktički ne postoje, ekstremno su skupe za izgradnju, a ako će samo bmw radit aute na vodik u malim serijama onda se nikom ne isplati gradit ih, morali bi biti milijuni takvih auta na cestama da se to nekom isplati.
Znači ti imaš industrijsku zonu di je oko npr 20 subjekata i svaka ima neki kombi i kamiončić pa i više i onda poticaj i olakšica poreza za firmina auta i TU napraviš jednu punionicu.
Tako ti ta priča počima. Onda napraviš još jednu tamo di oni najviše idu pa još jednu u suprotnom smjeru i tako radiš mrežu punionica.
RayMabus- Posts : 184106
2014-04-11
ili kao u slučaju turizma ignoriraš?
firma, da ti pojasnim-tipa Ina, imenom H2 drži 160 pumpi za H2, a gradi još 40 u ovoj godini.
koji dio ti nije jasan?
firma, da ti pojasnim-tipa Ina, imenom H2 drži 160 pumpi za H2, a gradi još 40 u ovoj godini.
koji dio ti nije jasan?
2014-12-30
Eto sve jasno : Njemačka i onda u ovim susjednim zemljama oko Njemačke isto nešto i to je to. Njemačka i Japan najviše rade na ovoj priči oko vodika.veber wrote:Ti si glup ili se samo tako češljaš?marcellus wrote:Osobno, ne bih nikad kupio auto na gorive ćelije jer meni to jednostavno ne treba, jebe mi se kolko se auto puni jer rijetko putujem dalje od Zagreba i okolice, ako putujem putujem avionom, a skupo je spram struje, i auto i gorivo.
2014-04-11
Imajte još u vidu da kad ovo radiš da taj kamion il kombi ima puno veći rezervoar pa nema veze šta je tu nekakvih 50-ak kombija i kamiončica al količina koju oni troše je nekoliko puta veća od količine koju troše osobna auta dakle množi odma s dva il tri puta dakle 1 kombi = npr 3 osobna auta.RayMabus wrote:Zato šta to ne ide tako nego nešto mora povuć cijelu tu priču a to su kombi i dostavna vozila.marcellus wrote:Osobno, ne bih nikad kupio auto na gorive ćelije jer meni to jednostavno ne treba, jebe mi se kolko se auto puni jer rijetko putujem dalje od Zagreba i okolice, ako putujem putujem avionom, a skupo je spram struje, i auto i gorivo.
Znači ti imaš industrijsku zonu di je oko npr 20 subjekata i svaka ima neki kombi i kamiončić pa i više i onda poticaj i olakšica poreza za firmina auta i TU napraviš jednu punionicu.
Tako ti ta priča počima. Onda napraviš još jednu tamo di oni najviše idu pa još jednu u suprotnom smjeru i tako radiš mrežu punionica.
Ovaj omjer 1:3 za kombije i kamiončiće vam je okvirno čisto da dobijete predožbu. Možda je i veći jer oni rade dostave svaki dan.
A ako je riječ o velikom šleperu moš slobodno i puta deset pomnožit.
Last edited by RayMabus on 21/2/2023, 12:10; edited 1 time in total
2014-04-11
ili kada je eksplodirao auto na plin?
(američki filmovi se ne broje)
vozio sam isključivo plinaše, privatna vozila.
u s mercedes sam ugradio plin.
da bi nadrukao više plina malo sam plinski regulator podesio na viši pritisak.
kisik se stalno transportira po cestama.
da dođe do sudara vozila na litij i cisterne s kisikom bilo bi veselo.
(američki filmovi se ne broje)
vozio sam isključivo plinaše, privatna vozila.
u s mercedes sam ugradio plin.
da bi nadrukao više plina malo sam plinski regulator podesio na viši pritisak.
kisik se stalno transportira po cestama.
da dođe do sudara vozila na litij i cisterne s kisikom bilo bi veselo.
2014-12-30
nijemci su davno skužili da štasijeva baba ima interes samo u rusiji.RayMabus wrote:Eto sve jasno : Njemačka i onda u ovim susjednim zemljama oko Njemačke isto nešto i to je to. Njemačka i Japan najviše rade na ovoj priči oko vodika.veber wrote:Ti si glup ili se samo tako češljaš?marcellus wrote:Osobno, ne bih nikad kupio auto na gorive ćelije jer meni to jednostavno ne treba, jebe mi se kolko se auto puni jer rijetko putujem dalje od Zagreba i okolice, ako putujem putujem avionom, a skupo je spram struje, i auto i gorivo.
isto tako industrija ne bulazni.
vele kaj greta i marc žele čuti.
najbolje bi bilo vozit se vlakom, ali ne ide.
aute ćemo i dalje tankati na benzin.
2014-12-30
Nećeš onih 30 posto šta spada u gradski autić.veber wrote:
Reka san ti šta oću : Komšića podržavaju mujage i želim im uzet monopol. Iman ja geopolitiku i to je to. Ne zapovjedaš ti nego ja.
Da bi dobio podršku Njemačke te Austrije koje su geoplitički bitne kad je Bosna u pitanju one mi se moraju odviknit ovisnosti o ruskim četnicima i arapskim mujagama a to znači najmanje 30 posto voznog parka na struju te 15 posto na vodik ( to su ova dostavna vozila itd ).
KRAJ RASPRAVE.
2014-04-11
to je samo jedna firma.RayMabus wrote:Eto sve jasno : Njemačka i onda u ovim susjednim zemljama oko Njemačke isto nešto i to je to. Njemačka i Japan najviše rade na ovoj priči oko vodika.veber wrote:Ti si glup ili se samo tako češljaš?marcellus wrote:Osobno, ne bih nikad kupio auto na gorive ćelije jer meni to jednostavno ne treba, jebe mi se kolko se auto puni jer rijetko putujem dalje od Zagreba i okolice, ako putujem putujem avionom, a skupo je spram struje, i auto i gorivo.
shell
agip
dsm
već imaju svoje pumpe uz klasične.
da bubnem ali oko 400 tankštela je u njemačkoj.
vjerovatnije da je oko 500
2014-12-30
RayMabus likes this post
veber wrote:Die Kosten beim Tanken von Wasserstoff sind vergleichbar mit denen für Benzin: Ein Kilogramm kostet an der Tankstelle 9,50 Euro und bringt die meisten Fahrzeuge rund 100 Kilometer weit.marcellus wrote:I dajte onda da se nusprodukt dijeli badava, jer sad je 15 eura kila vodika na punionici
ako gledamo recimo scenic od kćeri. s 8l u gradu ili moja vožnja 9l na 100 cijena u hr benzina je 1,4 ili tu negdje.
ne lažu nas.
nema tu pomoći.
kg vodika samo 10 eura, niti? wow.
još uvijek NIJE jeftinije od benzina, koji će mi to onda kurac?
radije se dalje onda vozim na benzin kad trebam ić negdje dalje
auto na vodik je u biti i dalje auto na struju
samo kaj umjesto teške i skupe baterije furaš sobom još teži tank i još skuplje gorive ćelije
12:13, 21. veljače 2023.RayMabus NAPISAO DANAS U 12.15 : wrote:Nećeš onih 30 posto šta spada u gradski autić.veber wrote:
Reka san ti šta oću : Komšića podržavaju mujage i želim im uzet monopol. Iman ja geopolitiku i to je to. Ne zapovjedaš ti nego ja.
Da bi dobio podršku Njemačke te Austrije koje su geoplitički bitne kad je Bosna u pitanju one mi se moraju odviknit ovisnosti o ruskim četnicima i arapskim mujagama a to znači najmanje 30 posto voznog parka na struju te 15 posto na vodik ( to su ova dostavna vozila itd ).
KRAJ RASPRAVE.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/mladi-u-austriji-tuzili-vladu-nedovoljno-se-bori-protiv-klimatskih-promjena/2440178.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
2014-04-11
a tvoj direktor govori ono što dioničari žele čut.
A el. aute ne gura greta nego kinezi.
a oni su malo zajebaniji od grete. Oni su već davno elektrificirali i javni prijevoz, autobuse kompletno, i dobar dio voznog parka i sad vode u tehnologiji
kinesko tržište auta je veće od američkog i europskog zajedno, jasno je ko diktira trendove
A el. aute ne gura greta nego kinezi.
a oni su malo zajebaniji od grete. Oni su već davno elektrificirali i javni prijevoz, autobuse kompletno, i dobar dio voznog parka i sad vode u tehnologiji
kinesko tržište auta je veće od američkog i europskog zajedno, jasno je ko diktira trendove
tak da, ono kaj ti gore piše... ak kinezi vele struja bu struja.
a jasno da buju rekli da struja jer su tu tehnološki vodeća nacija
a jasno da buju rekli da struja jer su tu tehnološki vodeća nacija
SKUPINA austrijskih maloljetnika danas je u Beču podnijela tužbu pred Austrijskim ustavnim sudom protiv austrijske vlade zbog nedovoljnog zalaganja u borbi protiv klimatskih promjena. "Gotovo potpuno neefikasni zakon o zaštiti klime iz 2011. ne jamči smanjenje emisije stakleničkih plinova", stoji u tužbi desetak djece i mladih u starosnoj dobi od pet do 16 godina. Time su, kako se navodi, povrijeđena prava djece i mladih zajamčena Ustavom Republike Austrije.
"Mi, djeca i mladi, ne želimo dalje promatrati kako politika uništava našu budućnost. Zato izlazimo pred sud jer i mi, kao i naši roditelji, imamo pravo na sigurnu i sretnu budućnost", stoji u tužbi koju su podržale klimatska inicijativa mladih Petkom za budućnost (Friday for future) i ekološka udruga CLAW. Odvjetnica Michaela Kroemer, koja je u ime skupine podnijela tužbu, objasnila je svrhu podnošenja tužbe pred Austrijskim ustavnim sudom.
Cilj je stoga natjerati vlasti da osiguraju zaštitu njihovih ustavnih prava poduzimanjem oštrijih mjera u borbi protiv klimatskih promjena. Tužbu je podržao i austrijski ogranak ekološke organizacije Greenpeace, koji smatra da klimatske promjene posebice ugrožavaju prava djece i mladih.
"Klimatska kriza napreduje ogromnim koracima i prirodnim katastrofama ugrožava živote tisuća djece širom svijeta", priopćio je austrijski ogranak organizacije Greenpeace. Slična tužba pred ustavnim sudom već je prije dvije godine podnesena i u Njemačkoj. Ta je tužba navela njemačku vladu da postavi nove ciljeve u smanjenju emisije stakleničkih plinova.
Tužit. Nego kako drukčije s gamadi.
"Mi, djeca i mladi, ne želimo dalje promatrati kako politika uništava našu budućnost. Zato izlazimo pred sud jer i mi, kao i naši roditelji, imamo pravo na sigurnu i sretnu budućnost", stoji u tužbi koju su podržale klimatska inicijativa mladih Petkom za budućnost (Friday for future) i ekološka udruga CLAW. Odvjetnica Michaela Kroemer, koja je u ime skupine podnijela tužbu, objasnila je svrhu podnošenja tužbe pred Austrijskim ustavnim sudom.
"Klimatska kriza napreduje ogromnim koracima"
"U Austriji su djeca zaštićena posebnim ustavnim pravima. I ta prava nedvosmisleno jamče zaštitu djece u smislu generacijske pravednosti. Stoga djeca uživaju pravo na aktivnu zaštitu od posljedica klimatske krize", objasnila je Kroemer. Po njezinim riječima, austrijski zakon o klimi iz 2011. ne štiti u dovoljnoj mjeri podnositelje tužbe od po život opasnih posljedica globalnog zagrijavanja.Cilj je stoga natjerati vlasti da osiguraju zaštitu njihovih ustavnih prava poduzimanjem oštrijih mjera u borbi protiv klimatskih promjena. Tužbu je podržao i austrijski ogranak ekološke organizacije Greenpeace, koji smatra da klimatske promjene posebice ugrožavaju prava djece i mladih.
"Klimatska kriza napreduje ogromnim koracima i prirodnim katastrofama ugrožava živote tisuća djece širom svijeta", priopćio je austrijski ogranak organizacije Greenpeace. Slična tužba pred ustavnim sudom već je prije dvije godine podnesena i u Njemačkoj. Ta je tužba navela njemačku vladu da postavi nove ciljeve u smanjenju emisije stakleničkih plinova.
Tužit. Nego kako drukčije s gamadi.
2014-04-11
U Kini je lani prodano 22 milijuna novih auta. U pravilu kineskih, dobrim dijelom električnih. Preko četvrtine su strujići.
U EU - 12 milijuna.
U EU - 12 milijuna.
Ne znam koliko je prošle. Možda manje radi korone itd al 2021 je 26 miljona.marcellus wrote:U Kini je lani prodano 22 milijuna novih auta. U pravilu kineskih, dobrim dijelom električnih. Preko četvrtine su strujići.
U EU - 12 milijuna.
https://www.klix.ba/biznis/pogledajte-kako-se-u-posljednjih-70-godina-mijenjao-poredak-drzava-u-proizvodnji-vozila/220428065
Last edited by RayMabus on 21/2/2023, 12:33; edited 1 time in total
2014-04-11
ti baš tupiš.marcellus wrote:veber wrote:Die Kosten beim Tanken von Wasserstoff sind vergleichbar mit denen für Benzin: Ein Kilogramm kostet an der Tankstelle 9,50 Euro und bringt die meisten Fahrzeuge rund 100 Kilometer weit.marcellus wrote:I dajte onda da se nusprodukt dijeli badava, jer sad je 15 eura kila vodika na punionici
ne lažu nas.
nema tu pomoći.
ako s kilom vodika napravim koliko i s 8l benzina.
trenutno je benzin oko 1,6.
neću uzimat svoj auto nego prosječni.
1kg H2 je cca 100km=9,6€
8l benzina je 12,6 na sto km
u volumen rezervoara benzinca smjestim 15kg vodika.
2014-12-30
veber wrote:ti baš tupiš.marcellus wrote:veber wrote:Die Kosten beim Tanken von Wasserstoff sind vergleichbar mit denen für Benzin: Ein Kilogramm kostet an der Tankstelle 9,50 Euro und bringt die meisten Fahrzeuge rund 100 Kilometer weit.marcellus wrote:I dajte onda da se nusprodukt dijeli badava, jer sad je 15 eura kila vodika na punionici
ne lažu nas.
nema tu pomoći.
ako s kilom vodika napravim koliko i s 8l benzina.
trenutno je benzin oko 1,6.
neću uzimat svoj auto nego prosječni.
1kg H2 je cca 100km=9,6€
8l benzina je 12,6 na sto km
u volumen rezervoara benzinca smjestim 15kg vodika.
trenutno je benzin u hrvatskoj 1,38 a vodika nema za kupit
a benzinska stanica na svakom ćošku i auto 3x jeftiniji
Similar topics
» Europski pučani protiv zabrane prodaje dizelaša i benzinaca
» KAŽETE IPAK JE ON ČETNIK, A VI STE IPAK IDIOTI!
» Izglasana nagodba za Agrokor
» Italija zabrinuta zbog prestanka prodaje benzinaca u EU
» DRASTIČAN RAST CIJENA GORIVA: Najgore će proći vozači benzinaca
» KAŽETE IPAK JE ON ČETNIK, A VI STE IPAK IDIOTI!
» Izglasana nagodba za Agrokor
» Italija zabrinuta zbog prestanka prodaje benzinaca u EU
» DRASTIČAN RAST CIJENA GORIVA: Najgore će proći vozači benzinaca
Page 28 of 44