Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
AssadNaPodmornici wrote: i sada čim padne Bahmut
Bahmut neće pasti jer:
1. Zelenski je tako rekao u Bruxellesu
2. Jihadi Perica je to potvrdio
3. naši mainstream mediji pišu kako Ukrainci uništavaju storine rusa/tenkova/raketa/ostalog
3. Britanski obavještajci (sa Jutarnjeg) kažu da Rusi:
- nemaju oružja
- nemaju municije
- nemaju hrane
- ubijaju se međusobno
- pobijegli su
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
AssadNaPodmornici wrote:lancet dron prvo nema takav domet, zato nije niti jedan HIMARS uništen.
drugo lancet dron se koristi tako da Ruski Oraln ili neki drugi locira metu i onda ovaj ide na metu.
drugo iako je načelno jeftin, nije besplatan. sigurno za njega trebaju neki čipovi i optika što Rusi nemaju u neograničenim količinama.
Onda je uopće besmisleno razmišljati o iole većoj ruskoj ofenzivi. Ako nemaš stotine dronova koji se ponašaju kao čopor lovačkih pasa i pokrivaju u isto vrijeme veliki dio bojišta, otkrivaju i uništavaju sustave neprijateljske protuzračne obrane, radare i artiljeriju - piši kući propalo. Od vojske će im ostati samo mljeveno meso, kao u Vuhledaru. Za uspješan napad moraš imati moment iznenađenja i neočekivani pravac udara i metu te dobru koordinaciju između različitih rodova vojske, ali prije svega - dronove.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
AssadNaPodmornici wrote:biti će horor i Ukraincima probijati Ruske linije obrane dole na jugu. Kod Hersona su stvarno imali gadne gubitke
I Rusi i Ameri su u nekim svojim procjenama bili razmaženi ratovanjem protiv kozojeba po Siriji, Iraku,... Protiv jakog organiziranog protivnika gubitci se vaćaju na razine iz WW2 gdje na kraju presudna bila masa. Švabe su u Ardenima izgubili 500 tenkova naspram 900 Američkih, pa su svejedno bili strateški izbačeni nakon te bitke jer nisu imali više kritičnu masu za obranu na zapadu. Kod Kurska je bilo još gore, 6 Sovjetskih tenkova izgubljno naprema 1 Njemačkom.
To vrijedi zapamtiti, bilo koja strana u ofenzivama će imati na prvi pogled žestoke gubitke.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
darth_vader likes this post
melkior wrote:AssadNaPodmornici wrote:lancet dron prvo nema takav domet, zato nije niti jedan HIMARS uništen.
drugo lancet dron se koristi tako da Ruski Oraln ili neki drugi locira metu i onda ovaj ide na metu.
drugo iako je načelno jeftin, nije besplatan. sigurno za njega trebaju neki čipovi i optika što Rusi nemaju u neograničenim količinama.
Onda je uopće besmisleno razmišljati o iole većoj ruskoj ofenzivi. Ako nemaš stotine dronova koji se ponašaju kao čopor lovačkih pasa i pokrivaju u isto vrijeme veliki dio bojišta, otkrivaju i uništavaju sustave neprijateljske protuzračne obrane, radare i artiljeriju - piši kući propalo. Od vojske će im ostati samo mljeveno meso, kao u Vuhledaru. Za uspješan napad moraš imati moment iznenađenja i neočekivani pravac udara i metu te dobru koordinaciju između različitih rodova vojske, ali prije svega - dronove.
Ja i ne misim da će biti neke velike Ruske ofenzive kako je neki zamišljaju. Jednostavno promjenit će stav iz defanzivnog ka ofenzivnom sa nekim lokalnim probojima/pokušajima proboja.
2018-04-10
tako nešto im i Strelkov govori. sve jedno ovi napadaju.melkior wrote:AssadNaPodmornici wrote:lancet dron prvo nema takav domet, zato nije niti jedan HIMARS uništen.
Naime, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije Vladimirova najmlađeg sina koji radi kao model u Londonu. Daniil na nekima od njih pozira u ženskoj odjeći, s dugačkim, umjetnim noktima i šminkom na licu. Spomenute snimke, koje su postale viralne, nastale su kao dio reklamne kampanje za salon ljepote Vladislav Lisovets Office, piše portal Ukraine Today.
Inače, Solovjov ima dva sina, obojica su vojno sposobna, ali nijedan nije u službi. Stariji, Aleksandr Solovjov (34), po zanimanju je redatelj, studirao je u Londonu, a trenutačno snima reklame u Ruskoj Federaciji.
debotoijusto- Posts : 31577
2014-04-12
debotoijusto wrote:Lik i djelo Vladimira Solovjova
A što si se njega uhvtio kad si znaju da je taj lik Šapiro liberalni (otvoreno je bio liberal sve do prije 10tak godina, fizičar po zanimanju) moskovski Židov koji za lovu glumata Ruskog domoljuba dok ima vile po zapadu i Izraelu. O njemu je pisao naveliko Strelkov.
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
Imaš ovdje forum i imaš sve informacije ne treba ti jutarnji i Perica Jihadicatabbath wrote:AssadNaPodmornici wrote: i sada čim padne Bahmut
Bahmut neće pasti jer:
1. Zelenski je tako rekao u Bruxellesu
2. Jihadi Perica je to potvrdio
3. naši mainstream mediji pišu kako Ukrainci uništavaju storine rusa/tenkova/raketa/ostalog
3. Britanski obavještajci (sa Jutarnjeg) kažu da Rusi:
- nemaju oružja
- nemaju municije
- nemaju hrane
- ubijaju se međusobno
- pobijegli su
Hektorović wrote:Što se je dogodilo. Shoygu/Gerasimov/Lapin ekipa su preuzeli vođenje čitave operacije napadajući Surovikina da je previše pasivan.
Ugledar je trebao biti brza pobjeda kojom bi pokazali i wagnerovcima "kako se radi".
Slično analizu ima i Greyzone
Wow, a damning piece by Prigozhyn's mouthpiece Grey Zone channel, suggests (confidently) that the Vuhledar assault was an attempt by the Rus. MoD to take away some of Wagner's fame after Soledar. A serious attack on MoD with Wagner promising to "protect its prey". pic.twitter.com/lvnMgbExS7
— Dmitri (@wartranslated) February 13, 2023
2018-04-10
Hektorović likes this post
GREY ZONE
I understand that many are upset about the Russian Armed Forces, but this is the real truth. The maximum that Shoigu's and Gerasim's pups are capable of doing is amusing old people at pompous parades once a year. This army was not created for war at all. In fact, it is analogous to Cirque du Soleil. Such things have already happened more than once in history. Think of the Prussian army, which Napoleon crushed in his day. It sometimes happens when a country has been confident for 10 years that it will not need to go to war. Syria has given the Russian Armed Forces no experience at all, but has rather convinced them that they can continue to deteriorate. It is already impossible to repair this machine. Ugledar and the earlier Makeyevka PTU prove that the patient is hopelessly ill. It is easier to disperse and build something new from scratch, like the Wagner PMC, than to try to teach this old sick dog some new tricks. The only trick, which we could hardly teach this sick dog, is the annual Parade. By the way, spring is near and soon these funny clowns will entertain us with another parade. There will be tricks, acrobatics, dancing, and a band. That's what it's all about.
2018-04-10
Šandor Winnetou wrote:Biti će afganistanski scenarij, kolega speare se ne slaže no rusi će ekonomski puknuti, destabilizacija i raspad rusije su više nego izgledni no ne znam ni približno okvire svega pa niti ne želim nagađati. Jedno je sigurno, rusi ne mogu parirati zapadu ni po ekonomiji ni po vojnoj moći i na kraju će puknuti iscrpljeni i na koljenima spremni da ih guzi ili zapad ili kina.AssadNaPodmornici wrote:biti će horor i Ukraincima probijati Ruske linije obrane dole na jugu. Kod Hersona su stvarno imali gadne gubitke
Ne slažem se iz jednostavnog razloga jer Rusi nisu Amerikanci.
Oni ne razmišljaju racionalno i sposobni su za velike patnje.
Također, poanta je u tome da Afganistan za Sovjete i Amerikance nema istu važnost kao Ukrajina za Rusiju.
Na kraju će Rusija morati izgubiti na bojnom polju i tek tada će prevladati razum kod njih kad se bude donosila odluka hoće li se odustati od Ukrajine ili će ići i dalje glavom kroz zid do konačnog sloma ruske države u obliku u koje se sad nalazi.
Naime, trebat će im vojska za obračune sa brojim neprijateljima unutar vlastite države (Čečeni) i u neposrednoj blizini (Gruzini) kako bi spriječila raspad države i njeno teritorijalno komadanje, a neće je imati (vojsku) ako budu inzistirali na obračunu sa Ukrajinom kao svojem glavnom cilju.
Glavni cilj bi im, ako imaju imalo pameti, trebalo biti očuvanje vlastite države u za njih kakvim takvim prihvatljivim granicama.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:biti će horor i Ukraincima probijati Ruske linije obrane dole na jugu. Kod Hersona su stvarno imali gadne gubitke
Poanta je u tome da Rusima nisu prekinute sve opskrbne linije do vojske na Krimu. Za njih će horror početi onda kada to Ukrajincima pođe za rukom jer će se Rusi naći pod opsadom, u kotlu, a to je za njih unaprijed izgubljena bitka.
To nije niti približna situacija onoj na istoku Ukrajine i zato sam ja najavljivao i ostajem pri tome da će se Ukrajinci prvo obračunati sa ruskom vojskom na Krimu, a tek onda u Donbasu.
Guest- Guest
Slažem se da im je ukrajina važnija od afgana i zato će upirati dokle god budu mogli to financijski pratiti i dokle budu mogli regrutirati burjate, čečene, dagestance, srbe... i zato držim da će se rusija urušiti iznutra i biti prisiljena na povlačenje iz Ukrajine. Vojni poraz je svakako nešto poželjno što bi drastično ubrzalo stvari a to bi opet dovelo da smanjivanja globalnih tenzija i usmjeravanje energije prema nekim drugim starima.Speare Shaker wrote:Šandor Winnetou wrote:Biti će afganistanski scenarij, kolega speare se ne slaže no rusi će ekonomski puknuti, destabilizacija i raspad rusije su više nego izgledni no ne znam ni približno okvire svega pa niti ne želim nagađati. Jedno je sigurno, rusi ne mogu parirati zapadu ni po ekonomiji ni po vojnoj moći i na kraju će puknuti iscrpljeni i na koljenima spremni da ih guzi ili zapad ili kina.AssadNaPodmornici wrote:biti će horor i Ukraincima probijati Ruske linije obrane dole na jugu. Kod Hersona su stvarno imali gadne gubitke
Ne slažem se iz jednostavnog razloga jer Rusi nisu Amerikanci.
Oni ne razmišljaju racionalno i sposobni su za velike patnje.
Također, poanta je u tome da Afganistan za Sovjete i Amerikance nema istu važnost kao Ukrajina za Rusiju.
Na kraju će Rusija morati izgubiti na bojnom polju i tek tada će prevladati razum kod njih kad se bude donosila odluka hoće li se odustati od Ukrajine ili će ići i dalje glavom kroz zid do konačnog sloma ruske države u obliku u koje se sad nalazi.
Naime, trebat će im vojska za obračune sa brojim neprijateljima unutar vlastite države (Čečeni) i u neposrednoj blizini (Gruzini) kako bi spriječila raspad države i njeno teritorijalno komadanje, a neće je imati (vojsku) ako budu inzistirali na obračunu sa Ukrajinom kao svojem glavnom cilju.
Glavni cilj bi im, ako imaju imalo pameti, trebalo biti očuvanje vlastite države u za njih kakvim takvim prihvatljivim granicama.
"The war in recent months has become a slow grind in eastern Ukraine, with neither side gaining the upper hand...But some analysts warned that neither Russia nor Ukraine is likely to seize a decisive military advantage in the foreseeable future." 2/
— Elbridge Colby (@ElbridgeColby) February 14, 2023
"Biden and his top aides say they are determined to back Ukraine as long and as fully as possible."
Except it refers to the duration of the conflict, not intensity, apparently. :point_up_2:
"U.S. intelligence officials have concluded, however, that retaking the heavily fortified peninsula is beyond the capability of Ukraine’s army right now,. That sobering assessment has been reiterated to multiple committees on Capitol Hill over the last several weeks." 6/
"But skeptics worry that time is not on Ukraine’s side as Russia throws hundreds of thousands of new troops onto the battlefield in advance of the expected spring offensive. Western and Ukrainian intelligence officials estimate that Russia currently has..." 8/
"300,000 forces in Ukraine, up from 150,000, with plans to add hundreds of thousands more. The Russian campaign in the spring could see forces pouring over the Belarusian border and cutting off supply lines in western Ukraine that Kyiv has used to bolster its military." 9/
2018-04-10
"The Biden administration’s evolving approach to America’s military role in Ukraine thus reflects a pattern of gradual escalation. The White House continues to exhibit restraint—but it clearly has come a long way from where it was when the war began." 2/
"And we should not assume that Moscow has few conventional options beyond throwing large numbers of ill-trained soldiers against Ukrainian defenses. Believe it or not, the Russians learn from their mistakes." 4/
"It would be nice to believe that Vladimir Putin might disappear from the scene in the near future, and that his successors would find a face-saving way of exiting the current war. But that is not a reasonable planning assumption." :ok_hand: 5/
2018-04-10
Lancet pogodio u .. zemlju
Ovi Ukrainci koji su bili unutra više sreće nego pameti
Wagnerov Su-24 preživio napad UKR MANPADSa
Ukrainci tvrde da je ovo uništeni TOS termobarički sustv kod Ugljedara. Realno može biti i GRAD aj budi pametan ali ja bih rekao prije TOS jer je bio dosta blizu grada , nekoliko km iza , taman toliko je domet. GRAD obično puca na +20km
RayMabus likes this post
Znači ipak je vijest točna. Bilo nešto jutros na vijestima al su stavili neki snimak po noći kad je ovaj sletio natrag pa se tu slabo vidi a ovo tvoje je jutros kad je svanulo.AssadNaPodmornici wrote:
Wagnerov Su-24 preživio napad UKR MANPADSa
Kako je saopštio osnivač Vagnera Evgenije Prigožin, pilot je, uprkos velikom oštećenju aviona, uspeo da ga spusti na aerodrom.
https://www.novosti.rs/planeta/svet/1203541/rat-ukrajini-ukrajina-rat-ruska-armija-ukrajinska-vojska
Uglavnom ipak je točna vijest.
Nisam primjetio prije da i ovaj tip aviona voze. Obično to bilo ili Su-25 ili Mig 29 tako da mi je ovo novo. Bar meni. Možda su a vjerovatno i jesu i prije negdje koristili al ja osobno ovo prvi put čujem da je i Su-24 u njihovim zračnim postrojbama. Ovo je presretač udarač pa me čudi da i to imaju tj Putin im je dao tj vojska s kojom su povezani.
Ne znam sad baš povijest tog Wagnera toliko i koje su sve tipove aviona koristili no ovo je ipak malo jače tako da se sve mislim da nije neki dogovor s vojskom da njima ne ginu ovi regularni vojnici pa onda eto ima ti wagnerovci piloti pa ajte vi tamo pa izgubite ludu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ovo je vijest o 25.03.2023 dakle prije par dana :
Obnovljena eskalacija napetosti između Ruande i DRC-a ima važne implikacije koje se mogu opisati na sljedeći način:
1- Angažiranje europskih vojnih tvrtki:
Predsjednik DRC-a Felix Tshisekedi je 20. siječnja 2023. na marginama Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu rekao da je Kongo angažirao bugarsku vojnu tvrtku Agemira da podrži napore vlade da ojača sigurnost i stabilnost na istoku zemlje. Glasnogovornik kongoanske vlade, Patrick Muyaya, objasnio je da je tvrtka jedna od dvije grupe koje se bave održavanjem zrakoplova i obukom za vojsku.
Zapadni mediji izvijestili su da su stotine bugarskih i rumunjskih naoružanih vojnika odjevenih u kongoanske vojne uniforme stigle u hotel Mbiza u Gomi, glavnom gradu DR Konga, u prosincu prošle godine. Izvješće Ujedinjenih naroda krajem 2022. navodi da su strani plaćenici iz Rumunjske, Bugarske, Gruzije i Bjelorusije već bili u DR Kongu.
2- Zabrinutost zbog ruske plaćeničke skupine Wagner:
Zapadne zemlje zabrinute su zbog mogućeg korištenja ruske privatne paravojne skupine Wagner od strane DRC-a kako bi ojačala svoje pozicije protiv prijetnji koje predstavljaju teroristi i Pokret 23. ožujka. Zabrinutost proizlazi iz pogrešnog uvjerenja analitičara da su plaćenici iz istočne Europe zapravo Wagnerovi operativci. Izvještaj njemačkog informativnog kanala Deutsche Welle nije uspio potvrditi prisutnost Wagnerovih plaćenika u DR Kongu. U kolovozu 2022. ministar obrane Gilbert Kabanda pozvan je na sigurnosnu konferenciju u Moskvu, gdje je pohvalio potporu Rusije. Štoviše, treba napomenuti da su većina lovaca kongoanske vojske stari zrakoplovi ruske proizvodnje.
https://futureuae.com/en-US/Mainpage/Item/8010/european-mercenaries-will-congo-use-wagner-in-its-conflict-with-rwanda
Objavljeno: 25. siječanj 2023
Na videu koji se masovno gleda i dijeli na društvenim mrežama u Kongu vidi se kako ispaljeni projektil eksplodira u neposrednoj blizini Suhoja ( Su-25 ), ali zrakoplov ipak nastavlja letjeti...
Eskalacija sukoba za koji malo tko zna: Procurile i snimke gađanja borbenog aviona Suhoja!
Nema baš tih SU-24 naokolo, to je malo jači avion : Haftar u Libiji, Sirija...
https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-24
2014-04-11
Ogroman problem je što Ukrajina uopće nije ulagala u jačanje svoje obrane od 2014. do početka 2022., pa joj sada nedostaje doslovno svega. Stoga joj nikad dosta. Povrh toga, Kijev stalno mijenja prioritete. Upravo kad se počnu ispunjavati jedni, krenu novi zahtjevi. Zbog toga ne čudi da neke članice NATO-a nisu dobro primile inzistiranje Kijeva da dobije borbene avione.
Ukrajini nikad dosta oružja. I to postaje sve veći problem
2014-04-11
trening američkog pilota traje 500-600 sati...RayMabus wrote:Ukrajini nikad dosta
Ogroman problem je što Ukrajina uopće nije ulagala u jačanje svoje obrane od 2014. do početka 2022., pa joj sada nedostaje doslovno svega. Stoga joj nikad dosta. Povrh toga, Kijev stalno mijenja prioritete. Upravo kad se počnu ispunjavati jedni, krenu novi zahtjevi. Zbog toga ne čudi da neke članice NATO-a nisu dobro primile inzistiranje Kijeva da dobije borbene avione.
Ukrajini nikad dosta oružja. I to postaje sve veći problem
og čega najprije pola na simulatoru, ostalo u živo...
godinu i pol minimalno traje obuka novih pilota...
u obzir dolazi dakle jedino da tim zrakoplovima upravljaju nato-vi piloti...
kažu znalci da je zapravo minus što su ukrajinski piloti do sada letjeli samo na ruskim zrakoplovima...
i da je takve 'stare' pilote zapravo još teže obučiti nego 'nove', friškog mozga, na potpuno drugačijem sustavu...
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema