ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 39 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by catabbath 13/2/2023, 22:14

AssadNaPodmornici wrote: i sada čim padne Bahmut

Bahmut neće pasti jer:

1. Zelenski je tako rekao u Bruxellesu
2. Jihadi Perica je to potvrdio
3. naši mainstream mediji pišu kako Ukrainci uništavaju storine rusa/tenkova/raketa/ostalog
3. Britanski obavještajci (sa Jutarnjeg) kažu da  Rusi:
- nemaju oružja
- nemaju municije
- nemaju hrane
- ubijaju se međusobno
- pobijegli su

catabbath

2015-08-22

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 39 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by melkior 13/2/2023, 22:18

AssadNaPodmornici wrote:lancet dron prvo nema takav domet, zato nije niti jedan HIMARS uništen.
drugo lancet dron se koristi tako da Ruski Oraln ili neki drugi locira metu i onda ovaj ide na metu.
drugo iako je načelno jeftin, nije besplatan. sigurno za njega trebaju neki čipovi i optika što Rusi nemaju u neograničenim količinama.

Onda je uopće besmisleno razmišljati o iole većoj ruskoj ofenzivi. Ako nemaš stotine dronova koji se ponašaju kao čopor lovačkih pasa i pokrivaju u isto vrijeme veliki dio bojišta, otkrivaju i uništavaju sustave neprijateljske protuzračne obrane, radare i artiljeriju - piši kući propalo. Od vojske će im ostati samo mljeveno meso, kao u Vuhledaru. Za uspješan napad moraš imati moment iznenađenja i neočekivani pravac udara i metu te dobru koordinaciju između različitih rodova vojske, ali prije svega - dronove.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Hektorović 13/2/2023, 22:32

AssadNaPodmornici wrote:biti će horor i Ukraincima probijati Ruske linije obrane dole na jugu. Kod Hersona su stvarno imali gadne gubitke

I Rusi i Ameri su u nekim svojim procjenama bili razmaženi ratovanjem protiv kozojeba po Siriji, Iraku,... Protiv jakog organiziranog protivnika gubitci se vaćaju na razine iz WW2 gdje na kraju presudna bila masa. Švabe su u Ardenima izgubili 500 tenkova naspram 900 Američkih, pa su svejedno bili strateški izbačeni nakon te bitke jer nisu imali više kritičnu masu za obranu na zapadu. Kod Kurska je bilo još gore, 6 Sovjetskih tenkova izgubljno naprema 1 Njemačkom.

To vrijedi zapamtiti, bilo koja strana u ofenzivama će imati na prvi pogled žestoke gubitke.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by Hektorović 13/2/2023, 22:34

melkior wrote:
AssadNaPodmornici wrote:lancet dron prvo nema takav domet, zato nije niti jedan HIMARS uništen.
drugo lancet dron se koristi tako da Ruski Oraln ili neki drugi locira metu i onda ovaj ide na metu.
drugo iako je načelno jeftin, nije besplatan. sigurno za njega trebaju neki čipovi i optika što Rusi nemaju u neograničenim količinama.

Onda je uopće besmisleno razmišljati o iole većoj ruskoj ofenzivi. Ako nemaš stotine dronova koji se ponašaju kao čopor lovačkih pasa i pokrivaju u isto vrijeme veliki dio bojišta, otkrivaju i uništavaju sustave neprijateljske protuzračne obrane, radare i artiljeriju - piši kući propalo. Od vojske će im ostati samo mljeveno meso, kao u Vuhledaru. Za uspješan napad moraš imati moment iznenađenja i neočekivani pravac udara i metu te dobru koordinaciju između različitih rodova vojske, ali prije svega - dronove.

Ja i ne misim da će biti neke velike Ruske ofenzive kako je neki zamišljaju. Jednostavno promjenit će stav iz defanzivnog ka ofenzivnom sa nekim lokalnim probojima/pokušajima proboja.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 13/2/2023, 22:35

melkior wrote:

tako nešto im i Strelkov govori. sve jedno ovi napadaju.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by debotoijusto 13/2/2023, 22:41

Lik i djelo Vladimira Solovjova već su svima dobro poznati - taj ruski propagandist i glavni trbuhozborac predsjednika Vladimira Putina oštro kritizira i napada LGBT zajednicu - štoviše, čak se za slanje njihovih članova na frontu u Ukrajinu. I dok Vladimir ne može podnijeti "raspadnuti Zapad", kako ga sam zove, njegov sin Daniil Solovjov (21) živi upravo na tom istom - Zapadu.

Naime, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije Vladimirova najmlađeg sina koji radi kao model u Londonu. Daniil na nekima od njih pozira u ženskoj odjeći, s dugačkim, umjetnim noktima i šminkom na licu. Spomenute snimke, koje su postale viralne, nastale su kao dio reklamne kampanje za salon ljepote Vladislav Lisovets Office, piše portal Ukraine Today.

Inače, Solovjov ima dva sina, obojica su vojno sposobna, ali nijedan nije u službi. Stariji, Aleksandr Solovjov (34), po zanimanju je redatelj, studirao je u Londonu, a trenutačno snima reklame u Ruskoj Federaciji.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 39 Fo3p730WIAYaM3N?format=jpg&name=medium
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Hektorović 13/2/2023, 23:15

debotoijusto wrote:Lik i djelo Vladimira Solovjova

A što si se njega uhvtio kad si znaju da je taj lik Šapiro liberalni (otvoreno je bio liberal sve do prije 10tak godina, fizičar po zanimanju) moskovski Židov koji za lovu glumata Ruskog domoljuba dok ima vile po zapadu i Izraelu. O njemu je pisao naveliko Strelkov.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 13/2/2023, 23:39

catabbath wrote:
AssadNaPodmornici wrote: i sada čim padne Bahmut

Bahmut neće pasti jer:

1. Zelenski je tako rekao u Bruxellesu
2. Jihadi Perica je to potvrdio
3. naši mainstream mediji pišu kako Ukrainci uništavaju storine rusa/tenkova/raketa/ostalog
3. Britanski obavještajci (sa Jutarnjeg) kažu da  Rusi:
- nemaju oružja
- nemaju municije
- nemaju hrane
- ubijaju se međusobno
- pobijegli su
Imaš ovdje forum i imaš sve informacije ne treba ti jutarnji i Perica Jihadi

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/2/2023, 10:05

Hektorović wrote:Što se je dogodilo. Shoygu/Gerasimov/Lapin ekipa su preuzeli vođenje čitave operacije napadajući Surovikina da je previše pasivan. 

Ugledar je trebao biti brza pobjeda kojom bi pokazali i wagnerovcima "kako se radi".

Slično analizu ima i Greyzone

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 14/2/2023, 10:22

Ekipa priča okolo da će Rusi odnekud negdje pokrenuti još neki napad. Imaš li kakvu tezu oko toga? Nevidim da imaju resurse za takve stvar

2018-06-14

Hektorović likes this post

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/2/2023, 10:23

GREY ZONE
I understand that many are upset about the Russian Armed Forces, but this is the real truth. The maximum that Shoigu's and Gerasim's pups are capable of doing is amusing old people at pompous parades once a year. This army was not created for war at all. In fact, it is analogous to Cirque du Soleil. Such things have already happened more than once in history. Think of the Prussian army, which Napoleon crushed in his day. It sometimes happens when a country has been confident for 10 years that it will not need to go to war. Syria has given the Russian Armed Forces no experience at all, but has rather convinced them that they can continue to deteriorate. It is already impossible to repair this machine. Ugledar and the earlier Makeyevka PTU prove that the patient is hopelessly ill. It is easier to disperse and build something new from scratch, like the Wagner PMC, than to try to teach this old sick dog some new tricks. The only trick, which we could hardly teach this sick dog, is the annual Parade. By the way, spring is near and soon these funny clowns will entertain us with another parade. There will be tricks, acrobatics, dancing, and a band. That's what it's all about.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 14/2/2023, 10:31

Šandor Winnetou wrote:
AssadNaPodmornici wrote:biti će horor i Ukraincima probijati Ruske linije obrane dole na jugu. Kod Hersona su stvarno imali gadne gubitke
Biti će afganistanski scenarij, kolega speare se ne slaže no rusi će ekonomski puknuti, destabilizacija i raspad rusije su više nego izgledni no ne znam ni približno okvire svega pa niti ne želim nagađati. Jedno je sigurno, rusi ne mogu parirati zapadu ni po ekonomiji ni po vojnoj moći i na kraju će puknuti iscrpljeni i na koljenima spremni da ih guzi ili zapad ili kina.

Ne slažem se iz jednostavnog razloga jer Rusi nisu Amerikanci.
Oni ne razmišljaju racionalno i sposobni su za velike patnje.
Također, poanta je u tome da Afganistan za Sovjete i Amerikance nema istu važnost kao Ukrajina za Rusiju.
Na kraju će Rusija morati izgubiti na bojnom polju i tek tada će prevladati razum kod njih kad se bude donosila odluka hoće li se odustati od Ukrajine ili će ići i dalje glavom kroz zid do konačnog sloma ruske države u obliku u koje se sad nalazi.
Naime, trebat će im vojska za obračune sa brojim neprijateljima unutar vlastite države (Čečeni) i u neposrednoj blizini (Gruzini) kako bi spriječila raspad države i njeno teritorijalno komadanje, a neće je imati (vojsku) ako budu inzistirali na obračunu sa Ukrajinom kao svojem glavnom cilju.
Glavni cilj bi im, ako imaju imalo pameti, trebalo biti očuvanje vlastite države u za njih kakvim takvim prihvatljivim granicama.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/2/2023, 10:36

Poanta je u tome da Rusima nisu prekinute sve opskrbne linije do vojske na Krimu. Za njih će horror početi onda kada to Ukrajincima pođe za rukom jer će se Rusi naći pod opsadom, u kotlu, a to je za njih unaprijed izgubljena bitka.
To nije niti približna situacija onoj na istoku Ukrajine i zato sam ja najavljivao i ostajem pri tome da će se Ukrajinci prvo obračunati sa ruskom vojskom na Krimu, a tek onda u Donbasu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 14/2/2023, 11:59

Speare Shaker wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Biti će afganistanski scenarij, kolega speare se ne slaže no rusi će ekonomski puknuti, destabilizacija i raspad rusije su više nego izgledni no ne znam ni približno okvire svega pa niti ne želim nagađati. Jedno je sigurno, rusi ne mogu parirati zapadu ni po ekonomiji ni po vojnoj moći i na kraju će puknuti iscrpljeni i na koljenima spremni da ih guzi ili zapad ili kina.

Ne slažem se iz jednostavnog razloga jer Rusi nisu Amerikanci.
Oni ne razmišljaju racionalno i sposobni su za velike patnje.
Također, poanta je u tome da Afganistan za Sovjete i Amerikance nema istu važnost kao Ukrajina za Rusiju.
Na kraju će Rusija morati izgubiti na bojnom polju i tek tada će prevladati razum kod njih kad se bude donosila odluka hoće li se odustati od Ukrajine ili će ići i dalje glavom kroz zid do konačnog sloma ruske države u obliku u koje se sad nalazi.
Naime, trebat će im vojska za obračune sa brojim neprijateljima unutar vlastite države (Čečeni) i u neposrednoj blizini (Gruzini) kako bi spriječila raspad države i njeno teritorijalno komadanje, a neće je imati (vojsku) ako budu inzistirali na obračunu sa Ukrajinom kao svojem glavnom cilju.
Glavni cilj bi im, ako imaju imalo pameti, trebalo biti očuvanje vlastite države u za njih kakvim takvim prihvatljivim granicama.
Slažem se da im je ukrajina važnija od afgana i zato će upirati dokle god budu mogli to financijski pratiti i dokle budu mogli regrutirati burjate, čečene, dagestance, srbe... i zato držim da će se rusija urušiti iznutra i biti prisiljena na povlačenje iz Ukrajine. Vojni poraz je svakako nešto poželjno što bi drastično ubrzalo stvari a to bi opet dovelo da smanjivanja globalnih tenzija i usmjeravanje energije prema nekim drugim starima.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/2/2023, 17:47

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/2/2023, 18:05

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 15/2/2023, 11:07

Lancet pogodio u .. zemlju
Ovi Ukrainci koji su bili unutra više sreće nego pameti

Wagnerov Su-24 preživio napad UKR MANPADSa

Ukrainci tvrde da je ovo uništeni TOS termobarički sustv kod Ugljedara. Realno može biti i GRAD aj budi pametan ali ja bih rekao prije TOS jer je bio dosta blizu grada , nekoliko km iza , taman toliko je domet. GRAD obično puca na +20km

2018-06-14

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/2/2023, 11:18

AssadNaPodmornici wrote:
Wagnerov Su-24 preživio napad UKR MANPADSa

Znači ipak je vijest točna. Bilo nešto jutros na vijestima al su stavili neki snimak po noći kad je ovaj sletio natrag pa se tu slabo vidi a ovo tvoje je jutros kad je svanulo.

Kako je saopštio osnivač Vagnera Evgenije Prigožin, pilot je, uprkos velikom oštećenju aviona, uspeo da ga spusti na aerodrom.

https://www.novosti.rs/planeta/svet/1203541/rat-ukrajini-ukrajina-rat-ruska-armija-ukrajinska-vojska

Uglavnom ipak je točna vijest.

Nisam primjetio prije da i ovaj tip aviona voze. Obično to bilo ili Su-25 ili Mig 29 tako da mi je ovo novo. Bar meni. Možda su a vjerovatno i jesu i prije negdje koristili al ja osobno ovo prvi put čujem da je i Su-24 u njihovim zračnim postrojbama. Ovo je presretač udarač pa me čudi da i to imaju tj Putin im je dao tj vojska s kojom su povezani.

Ne znam sad baš povijest tog Wagnera toliko i koje su sve tipove aviona koristili no ovo je ipak malo jače tako da se sve mislim da nije neki dogovor s vojskom da njima ne ginu ovi regularni vojnici pa onda eto ima ti wagnerovci piloti pa ajte vi tamo pa izgubite ludu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/2/2023, 11:46

Oni ne koriste puno te avione a i kad koriste obično je to Su-25 ili eventualno Mig 29 a ovo baš i ne tako ne znam jesu li to igdje oni koristili uopće taj Su-24. Ne znam. Možda ima Libija al ne da mi se sad tražit.

Ovo je vijest o 25.03.2023 dakle prije par dana :

Obnovljena eskalacija napetosti između Ruande i DRC-a ima važne implikacije koje se mogu opisati na sljedeći način:

1- Angažiranje europskih vojnih tvrtki:

Predsjednik DRC-a Felix Tshisekedi je 20. siječnja 2023. na marginama Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu rekao da je Kongo angažirao bugarsku vojnu tvrtku Agemira da podrži napore vlade da ojača sigurnost i stabilnost na istoku zemlje. Glasnogovornik kongoanske vlade, Patrick Muyaya, objasnio je da je tvrtka jedna od dvije grupe koje se bave održavanjem zrakoplova i obukom za vojsku.

Zapadni mediji izvijestili su da su stotine bugarskih i rumunjskih naoružanih vojnika odjevenih u kongoanske vojne uniforme stigle u hotel Mbiza u Gomi, glavnom gradu DR Konga, u prosincu prošle godine. Izvješće Ujedinjenih naroda krajem 2022. navodi da su strani plaćenici iz Rumunjske, Bugarske, Gruzije i Bjelorusije već bili u DR Kongu.

2- Zabrinutost zbog ruske plaćeničke skupine Wagner:

Zapadne zemlje zabrinute su zbog mogućeg korištenja ruske privatne paravojne skupine Wagner od strane DRC-a kako bi ojačala svoje pozicije protiv prijetnji koje predstavljaju teroristi i Pokret 23. ožujka. Zabrinutost proizlazi iz pogrešnog uvjerenja analitičara da su plaćenici iz istočne Europe zapravo Wagnerovi operativci. Izvještaj njemačkog informativnog kanala Deutsche Welle nije uspio potvrditi prisutnost Wagnerovih plaćenika u DR Kongu. U kolovozu 2022. ministar obrane Gilbert Kabanda pozvan je na sigurnosnu konferenciju u Moskvu, gdje je pohvalio potporu Rusije. Štoviše, treba napomenuti da su većina lovaca kongoanske vojske stari zrakoplovi ruske proizvodnje.

https://futureuae.com/en-US/Mainpage/Item/8010/european-mercenaries-will-congo-use-wagner-in-its-conflict-with-rwanda

Objavljeno: 25. siječanj 2023

Na videu koji se masovno gleda i dijeli na društvenim mrežama u Kongu vidi se kako ispaljeni projektil eksplodira u neposrednoj blizini Suhoja ( Su-25 ), ali zrakoplov ipak nastavlja letjeti...

Eskalacija sukoba za koji malo tko zna: Procurile i snimke gađanja borbenog aviona Suhoja!

Nema baš tih SU-24 naokolo, to je malo jači avion : Haftar u Libiji, Sirija...
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 39 1280px-Operators_of_the_Su-24.svg

https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-24
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/2/2023, 12:03

Ukrajini nikad dosta

Ogroman problem je što Ukrajina uopće nije ulagala u jačanje svoje obrane od 2014. do početka 2022., pa joj sada nedostaje doslovno svega. Stoga joj nikad dosta. Povrh toga, Kijev stalno mijenja prioritete. Upravo kad se počnu ispunjavati jedni, krenu novi zahtjevi. Zbog toga ne čudi da neke članice NATO-a nisu dobro primile inzistiranje Kijeva da dobije borbene avione.

Ukrajini nikad dosta oružja. I to postaje sve veći problem
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by T. 15/2/2023, 13:19

RayMabus wrote:Ukrajini nikad dosta

Ogroman problem je što Ukrajina uopće nije ulagala u jačanje svoje obrane od 2014. do početka 2022., pa joj sada nedostaje doslovno svega. Stoga joj nikad dosta. Povrh toga, Kijev stalno mijenja prioritete. Upravo kad se počnu ispunjavati jedni, krenu novi zahtjevi. Zbog toga ne čudi da neke članice NATO-a nisu dobro primile inzistiranje Kijeva da dobije borbene avione.

Ukrajini nikad dosta oružja. I to postaje sve veći problem
trening američkog pilota traje 500-600 sati...
og čega najprije pola na simulatoru, ostalo u živo...
godinu i pol minimalno traje obuka novih pilota...
u obzir dolazi dakle jedino da tim zrakoplovima upravljaju nato-vi piloti...
kažu znalci da je zapravo minus što su ukrajinski piloti do sada letjeli samo na ruskim zrakoplovima...
i da je takve 'stare' pilote zapravo još teže obučiti nego 'nove', friškog mozga, na potpuno drugačijem sustavu...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics