Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 44 of 50
Page 44 of 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Strelkov razočaran govorom Putina.
A najbolje od svega, Prigožin opet bjesan, Jučer ili prekjučer sam objavio njegovo govor gdje je bjesan što mu Ruski MOD nešalje granate i opremu da mora povlačiti "veze" i "švercati" oružje iz Ruske vojske iako ga ima dovoljno. Da zbog toga ginu i nemaju napredak. I onda je proizvao Rusku političku elitu kojoj "ne zamjera" što šalju djecu u Dubai samo neka njemu pošalju granate.
Nakon toga opet se javlja Prigožin danas;
da je situacija još gora, da oni generali koju mu šalju municiju da im se prijeti vojnim sudom. Da ima saznanja da je Ruski MOD(ministry of defense) naredilo svima da se ne pomaže Wagneru. Da zbog toga ginu na lopate.
A najbolje od svega, Prigožin opet bjesan, Jučer ili prekjučer sam objavio njegovo govor gdje je bjesan što mu Ruski MOD nešalje granate i opremu da mora povlačiti "veze" i "švercati" oružje iz Ruske vojske iako ga ima dovoljno. Da zbog toga ginu i nemaju napredak. I onda je proizvao Rusku političku elitu kojoj "ne zamjera" što šalju djecu u Dubai samo neka njemu pošalju granate.
Nakon toga opet se javlja Prigožin danas;
da je situacija još gora, da oni generali koju mu šalju municiju da im se prijeti vojnim sudom. Da ima saznanja da je Ruski MOD(ministry of defense) naredilo svima da se ne pomaže Wagneru. Da zbog toga ginu na lopate.
AssadNaPodmornici- Posts : 22276
2018-06-14
FLOTA MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva uništena je poslednjih dana. Ruski raketni napad potpuno je uništio vazdušnu bazu ukrajinskih pilota.
Na video snimku objavljenom 16. februara vidi se skoro uništena baza. Prevrnuti avioni na leđa i najmanje 10 već neispravnih MiG-29.
Video je objavljen nedavno. Ukrajina je zvanično „dala zelono svetlo“ za širu javnost i učinila ga javnim domenom. Ukrajinski izvori tvrde da se raketni napad dogodio u leto 2022. godine.
UPOZORENJE ZAPADU PROTIV ISPORUKE F-16 KIJEVU: Rusija uništava ukrajinsku flotu MiG-29
Snimka nije od sad jer bi inače bio snijeg na tlu a ovdje sija sunce u svih šesnajst tako da je ovo od prije al Rusi objavili nedavno da pošalju poruku ovima šta žele poslat lovačke avione Ukrajini kako će ta njihova zamisao o slanju borbenih aviona Ukrajini a protiv Rusije, završiti.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ukrainci su zadnjih dva tri mjeseca izgubili nekoliko aviona, mislim da čak i dva mig-29etke, i neke SU.25 i helikoptere, ali ovo nešto što si ti objavio nisam vidio. možda je sa početka rata. ako je aktualno pojavit će se na twiteru, telegramu, forumima.
ukraincima je svakako avijacija depresivna, ali da im je i dosta jača ne mogu sa njom izvesti puno toga.. Rusija ima treću najjaču avijaciju na svijetu pa Ukraini ne može ništa ...
Iako bi Ukrincima dobro došli zapadni avoni iz dva tri razloga. .
Efikasnije bi lansirali HAARM projektile
Mogli bi lansirati SDB projektile na unaprijed određne mete
Mogli bi lansirati ove britanske Stormshadow i Brimestone projektile na veće udaljenosti i tako gađati u dubinu..
Za zaštitu države od Iranskih dronova
ukraincima je svakako avijacija depresivna, ali da im je i dosta jača ne mogu sa njom izvesti puno toga.. Rusija ima treću najjaču avijaciju na svijetu pa Ukraini ne može ništa ...
Iako bi Ukrincima dobro došli zapadni avoni iz dva tri razloga. .
Efikasnije bi lansirali HAARM projektile
Mogli bi lansirati SDB projektile na unaprijed određne mete
Mogli bi lansirati ove britanske Stormshadow i Brimestone projektile na veće udaljenosti i tako gađati u dubinu..
Za zaštitu države od Iranskih dronova
Putin's speech. pic.twitter.com/ZoFHQ8iknB
— Louis Cypher (@harry_cypher) February 21, 2023
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Putin suspendira sporazum o nuklearnom naoružanju. Biden najavljuje govor i nove sankcije.
Sad će Orbanu blokirat onu izgradnju bloka nuklearne centrale u Mađarskoj šta oće radit s ovin ludin Putinom.
Sad će Orbanu blokirat onu izgradnju bloka nuklearne centrale u Mađarskoj šta oće radit s ovin ludin Putinom.
2014-04-11
Pa dobro, Putin je alfa mužjak, takvi obično rade štetu svima oko sebe osim samom sebi, ali dugoročno i samom sebi, jer nitko ne želi biti u njihovoj blizini. Instrumentalizacija drugih za vlastite sebične ciljeve, umjesto da vodi primjerom i da nadahnjuje druge da daju najbolje od sebe, ljudi ga slijede zbog straha, a ne zbog uvjerenja. Ali nije problem toliko uj Putinu,. koliko u zaostalom, autokratskom, trulom društvu koje štuje silu umjesto argumenata.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Šandor Winnetou likes this post
Uostalom, pogledajte odnose unutar HDZ-a i vidjet ćete presliku ruske autokracije. Korupcija, nepotizam, nedemokratski način donošenja odluka, gušenje bilo kakvih kritičkih tonova i opozicije u vlastitim redovima.melkior wrote:Pa dobro, Putin je alfa mužjak, takvi obično rade štetu svima oko sebe osim samom sebi, ali dugoročno i samom sebi, jer nitko ne želi biti u njihovoj blizini. Instrumentalizacija drugih za vlastite sebične ciljeve, umjesto da vodi primjerom i da nadahnjuje druge da daju najbolje od sebe, ljudi ga slijede zbog straha, a ne zbog uvjerenja. Ali nije problem toliko uj Putinu,. koliko u zaostalom, autokratskom, trulom društvu koje štuje silu umjesto argumenata.
2015-08-09
Hrvatska je odavno rfusija u malom, hvala Bogu pa je tzv. RH mala i nebitna vukojebina preblizu Zapadu, a ujedno politički i financijski ovisna o EU, pa ovdje i autokracija kao nekoć socijalizam, mora imati kakvo-takvo, ljudsko lice.melkior wrote:Uostalom, pogledajte odnose unutar HDZ-a i vidjet ćete presliku ruske autokracije. Korupcija, nepotizam, nedemokratski način donošenja odluka, gušenje bilo kakvih kritičkih tonova i opozicije u vlastitim redovima.melkior wrote:Pa dobro, Putin je alfa mužjak, takvi obično rade štetu svima oko sebe osim samom sebi, ali dugoročno i samom sebi, jer nitko ne želi biti u njihovoj blizini. Instrumentalizacija drugih za vlastite sebične ciljeve, umjesto da vodi primjerom i da nadahnjuje druge da daju najbolje od sebe, ljudi ga slijede zbog straha, a ne zbog uvjerenja. Ali nije problem toliko uj Putinu,. koliko u zaostalom, autokratskom, trulom društvu koje štuje silu umjesto argumenata.
2015-08-09
Putin je gubitnik a Rusija je ispušila.
Mislin šta se tu ima dodat ? Sve se vidi, od gubitaka vojnih do traljavosti pa sankcija itd on nema tu dugoročno neku pobjedničku strategiju uopće više. Laje bezveze.
Psi laju, karavane prolaze.
Sad ćemo mu još nove sankcije opalit pa neka laje na misec koliko oće i do kad god oće.
Mislin šta se tu ima dodat ? Sve se vidi, od gubitaka vojnih do traljavosti pa sankcija itd on nema tu dugoročno neku pobjedničku strategiju uopće više. Laje bezveze.
Psi laju, karavane prolaze.
Sad ćemo mu još nove sankcije opalit pa neka laje na misec koliko oće i do kad god oće.
Last edited by RayMabus on 21/2/2023, 17:50; edited 1 time in total
2014-04-11
Problem Rusije je taj što nema kvalitetan kadar u ruskom vojnom vrhu, a ako koji imalo strši, pojede ga nužno mrak jer po defaultu predstavlja prijetnju vlasti u Kremlju. I nije to od jučer, to je još tradicija kremaljske vlasti koja se vuče još od carskih vremena i napoleonskih ratova.RayMabus wrote:Putin je gubitnik a Rusija je ispušila.
2015-08-09
Rusija je država koja je poručila laku noć civilizaciji a koja se u svim sferama vlasti, života i društva oslanja na netransparentni pravoslavni misticizam koji je i inače, duboko povezan sa staljinizmom, ne toliko u ideji koliko u metodi. Što opskurnije, luđe i fanatičnije, to primamljivije, o tome je pisao i Dostojevski.
2015-08-09
Toplu, široku rusku dušu najbolje opisuje Dostojevski kada piše o pijanom seljaku kočijašu koji natovari preko svake mjere kljuse koje ne može više vući, "pa ga bije po očima, po krotkim očima, dok ne krepa". Isto to radi i Putin svom kljusetu, ruskoj vojsci i naciji, a njegovi podređeni svojim podređenima.
2015-08-09
Nije to baš tako. Ironija je da je Petar veliki s kojim se Putin voli uspoređivati radio sve suprotno od ovoga šta ovaj idiot radi.melkior wrote:Problem Rusije je taj što nema kvalitetan kadar u ruskom vojnom vrhu, a ako koji imalo strši, pojede ga nužno mrak jer po defaultu predstavlja prijetnju vlasti u Kremlju. I nije to od jučer, to je još tradicija kremaljske vlasti koja se vuče još od carskih vremena i napoleonskih ratova.RayMabus wrote:Putin je gubitnik a Rusija je ispušila.
Petar je vjerovao da ciljana reforma ne samo da može ojačati njegovu moć, već i povećati učinkovitost vlade, a time i poboljšati sudbinu njegovog naroda.
Drugi veliki cilj Petrove reforme bilo je smanjenje utjecaja Bojara, ruskog elitnog plemstva, koji su naglašavali slavensku nadmoć i protivili se europskom utjecaju. Dok je njihov utjecaj opao od vladavine Ivana Groznog, Bojarska duma, savjetodavno vijeće cara, i dalje je imala značajnu političku moć. Petar ih je vidio kao nazadne, koji stoje na putu europeizacije i reformi. Posebno je ciljao na bojare brojnim porezima i obveznim službama, uključujući i porez na bradu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Government_reform_of_Peter_the_Great
Petrovo nepovjerenje prema elitističkim i antireformističkim bojarima kulminiralo je 1722. stvaranjem Tablice činova (ruski: Tabelʹ o rangah; Tabel' o rangakh), službenog popisa činova u ruskoj vojsci, vladi i kraljevskom dvoru. Tablica činova uspostavila je složeni sustav naslova i počasnih naziva, od kojih je svaki klasificiran brojem (I do XIV) koji označava određenu razinu službe ili odanosti caru. Podrijetlo tablice činova leži u ruskom vojnom sustavu rangiranja, koji je također značajno izmijenjen i revidiran pod Petrovom vladavinom.
Uspostava tablice činova bila je jedna od najhrabrijih Petrovih reformi, izravan udarac moći bojara koji je značajno promijenio rusko društvo. Prije su visoki državni položaji bili nasljedni, no uspostavom Tablice činova svatko, uključujući i pučana, mogao se uz dovoljno truda i vještine probiti do birokratske hijerarhije. Nova generacija tehnokrata ubrzo je istisnula staru bojarsku klasu i zavladala državnom službom u Rusiji. Uz minimalne izmjene, tablica činova ostala je na snazi sve do ruske revolucije 1917.
https://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_Ranks
2014-04-11
Šta Putin radi ? On ima uski krug svojih podanika sad kad pričamo o vojsci na koje se naslanja u prvom redu taj Šojgu pa onda Gerasimov te neki drugi, sad to ne pratim ja sva ta imena al tako je to postavljeno jel i ovi mogu skršit par stotina tenkova i izgubit par desetaka tisuća vojnika i nema veze ako nikakvi vojni cilj nije postignut on je njegov i on njega drži na tom položaju moći odakle kontrolira vojsku i još ga i za ne falit nagradi za neuspjeh.
Dakle podobni a ne sposobni. To je sve diametralno suprotno od onoga šta je radio Petar veliki a s kojim se ovaj kreten voli uspoređivati.
Dakle podobni a ne sposobni. To je sve diametralno suprotno od onoga šta je radio Petar veliki a s kojim se ovaj kreten voli uspoređivati.
2014-04-11
Katarina Velika je bila posljednja napredna reformistica. Nakon nje ruski carizam se vraća u regresiju.RayMabus wrote:Nije to baš tako. Ironija je da je Petar veliki s kojim se Putin voli uspoređivati radio sve suprotno od ovoga šta ovaj idiot radi.melkior wrote:Problem Rusije je taj što nema kvalitetan kadar u ruskom vojnom vrhu, a ako koji imalo strši, pojede ga nužno mrak jer po defaultu predstavlja prijetnju vlasti u Kremlju. I nije to od jučer, to je još tradicija kremaljske vlasti koja se vuče još od carskih vremena i napoleonskih ratova.RayMabus wrote:Putin je gubitnik a Rusija je ispušila.
Petar je vjerovao da ciljana reforma ne samo da može ojačati njegovu moć, već i povećati učinkovitost vlade, a time i poboljšati sudbinu njegovog naroda.
Drugi veliki cilj Petrove reforme bilo je smanjenje utjecaja Bojara, ruskog elitnog plemstva, koji su naglašavali slavensku nadmoć i protivili se europskom utjecaju. Dok je njihov utjecaj opao od vladavine Ivana Groznog, Bojarska duma, savjetodavno vijeće cara, i dalje je imala značajnu političku moć. Petar ih je vidio kao nazadne, koji stoje na putu europeizacije i reformi. Posebno je ciljao na bojare brojnim porezima i obveznim službama, uključujući i porez na bradu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Government_reform_of_Peter_the_Great
Petrovo nepovjerenje prema elitističkim i antireformističkim bojarima kulminiralo je 1722. stvaranjem Tablice činova (ruski: Tabelʹ o rangah; Tabel' o rangakh), službenog popisa činova u ruskoj vojsci, vladi i kraljevskom dvoru. Tablica činova uspostavila je složeni sustav naslova i počasnih naziva, od kojih je svaki klasificiran brojem (I do XIV) koji označava određenu razinu službe ili odanosti caru. Podrijetlo tablice činova leži u ruskom vojnom sustavu rangiranja, koji je također značajno izmijenjen i revidiran pod Petrovom vladavinom.
Uspostava tablice činova bila je jedna od najhrabrijih Petrovih reformi, izravan udarac moći bojara koji je značajno promijenio rusko društvo. Prije su visoki državni položaji bili nasljedni, no uspostavom Tablice činova svatko, uključujući i pučana, mogao se uz dovoljno truda i vještine probiti do birokratske hijerarhije. Nova generacija tehnokrata ubrzo je istisnula staru bojarsku klasu i zavladala državnom službom u Rusiji. Uz minimalne izmjene, tablica činova ostala je na snazi sve do ruske revolucije 1917.
https://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_Ranks
2015-08-09
Putin glupi.
Sad dignit vojnu industriju u Europi i drugdje, poslat one tenkiće i još oružja i municije, udarit i nastavit udarat sankcije i dalje i nek se on i oni njegovi i njemu podobni generali misle.
Sad dignit vojnu industriju u Europi i drugdje, poslat one tenkiće i još oružja i municije, udarit i nastavit udarat sankcije i dalje i nek se on i oni njegovi i njemu podobni generali misle.
2014-04-11
ti neki put imaš jako lucidne upise.RayMabus wrote:Putin glupi.
rusija je gotova.
lik ne kuži da ovaj put amerika ne šalje pomoć rusima već ukrajincima.
ovaj bidan je svojim dolaskom potvrdio da su rusi popušili.
nemre rusija kontra zapada.
i sada ih treba sve izjebat pa neka troporstičaju.
jednom zavuijek odjebati njihove agende od pacifika do atlantika.
2014-12-30
Pa pooolaaakooooo. Pa di je priša ? Malo pat pozicija jer su izbori u demokraciji svako četiri godine da ja poskidam Komšičevce pa on nek ide di god oće posli. Može i u tri pizde materine šta se mene tiče. Nebitno mi skroz.veber wrote:ti neki put imaš jako lucidne upise.RayMabus wrote:Putin glupi.
rusija je gotova.
Polako sine. Pa di ti se žuri ?
2014-04-11
i neka se troprsti ne lažu.
moskva je obavještena da dolazi predsjednik us u ukrajinu.
i da im se slučajno ne desi da nekaj poleti.
moskva je obavještena da dolazi predsjednik us u ukrajinu.
i da im se slučajno ne desi da nekaj poleti.
2014-12-30
melkior wrote:Rusija je država koja je poručila laku noć civilizaciji a koja se u svim sferama vlasti, života i društva oslanja na netransparentni pravoslavni misticizam koji je i inače, duboko povezan sa staljinizmom, ne toliko u ideji koliko u metodi. Što opskurnije, luđe i fanatičnije, to primamljivije, o tome je pisao i Dostojevski.
Makar, s druge strane, teško je ostati imun na ovo:
2015-08-09
Rusija je pušiona. Demografija im ni prije ovog rata nije išla u prilog a sad pogotovo. Udarene sankcije. Vojska traljava, korumpirana, bezvoljna itd. Izgubili najveće tržište plina i nafte i sad se moraju prostituirat s Kinezima i Indijcima i drugim za siću. Njemačka je napravila lng terminale dakle ima mogućnost dobave plina i iz drugih smjerova tj u prevodu ovi je više ne može na taj način držat za jaja i ucijenjivat. Broj zelenih autića u Europi raste a s time pada i njegov utjecaj na političare i politiku u Europi i taj trend ide svake godine itd.
On tu laje jer se usra ko grlica i samo radi sad ono šta san ja reka prije par dana jer ovaj čin šta je danas napravija je okretanje nuklearnog arsenala prema Americi :
Eto imaju izbor : navalit na Rusiju kako su zamislili ( sitite se govora Bidena u Poljskoj kako oni moraju smjenit Putina a to je ništa drugo nego da Amerika stavi Rusiju pod svoju kontrolu šta im je cilj odm početka tj vladanje svijetom ) i onda se Kina i Rusija približavaju ( a još im je odma dan nakon šta san ja ovaj izbor napisa jer su pozvali onog muđahedina Komšića u SAD da pričaju s antihrvatom o vojnim pitanjima meni poviše glave uletio kineski balon poviše glave i situacija se dodatno zagovnjala ) i onda se jel Kina i Rusija dodatno približavaju i ovi moraju na Pacifik ( daleko je vama Bosna ) i ove dvi nuklearne sile plus sjeverna Koreja okreću arsenal prema Americi itd
ili stat s tim napadom na Rusiju al onda se ovi podiže ponovo jer dobiva vrijeme da izgradi vojsku koju je izgubio i to gleda Kina i ostali i onda merkaju oće li na Tajvan i drugo di je već kome šta zapelo za oko jer kad može Putin mogu i ja.
Ili jednostavno baci oružje i bježi glavom bez obzira a to je u prevodu okani se tog mega ega i ideje kako ćeš ti vladati svijetom i solit svima ostalima pamet.
On tu laje jer se usra ko grlica i samo radi sad ono šta san ja reka prije par dana jer ovaj čin šta je danas napravija je okretanje nuklearnog arsenala prema Americi :
Eto imaju izbor : navalit na Rusiju kako su zamislili ( sitite se govora Bidena u Poljskoj kako oni moraju smjenit Putina a to je ništa drugo nego da Amerika stavi Rusiju pod svoju kontrolu šta im je cilj odm početka tj vladanje svijetom ) i onda se Kina i Rusija približavaju ( a još im je odma dan nakon šta san ja ovaj izbor napisa jer su pozvali onog muđahedina Komšića u SAD da pričaju s antihrvatom o vojnim pitanjima meni poviše glave uletio kineski balon poviše glave i situacija se dodatno zagovnjala ) i onda se jel Kina i Rusija dodatno približavaju i ovi moraju na Pacifik ( daleko je vama Bosna ) i ove dvi nuklearne sile plus sjeverna Koreja okreću arsenal prema Americi itd
ili stat s tim napadom na Rusiju al onda se ovi podiže ponovo jer dobiva vrijeme da izgradi vojsku koju je izgubio i to gleda Kina i ostali i onda merkaju oće li na Tajvan i drugo di je već kome šta zapelo za oko jer kad može Putin mogu i ja.
Ili jednostavno baci oružje i bježi glavom bez obzira a to je u prevodu okani se tog mega ega i ideje kako ćeš ti vladati svijetom i solit svima ostalima pamet.
2014-04-11
Page 44 of 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema