Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 34 of 50
Page 34 of 50 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
ima još naznaka da Rusi kreću u opći napad. Zapravo već je i počeo, samo će se pojačavati.
Još malo Ruskog uništenog oklopa u napadu na Ugljedar. Ovo je ono križanje gdje je bilo par komada oklopa i pješadije uništeno prije par dana, međutim izgleda da su Rusi opet tamo... ne znam jel to nastavak starih snimki(vjerojatno) ili novi napadi
Prema Strelkovu Ukrainci su navodno poslali pojačanje u Bahmut.
Sve jedno Wagner ima napredak tamo
Još malo Ruskog uništenog oklopa u napadu na Ugljedar. Ovo je ono križanje gdje je bilo par komada oklopa i pješadije uništeno prije par dana, međutim izgleda da su Rusi opet tamo... ne znam jel to nastavak starih snimki(vjerojatno) ili novi napadi
Prema Strelkovu Ukrainci su navodno poslali pojačanje u Bahmut.
Sve jedno Wagner ima napredak tamo
AssadNaPodmornici- Posts : 22276
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:A što se tiče Ruskih ofenziva -
kod Kremine/Svatovo gdje Ukrainci pokušavaju nešto tjednima, sada su Rusi navodno u napadu i odbacili su Ukraince. Ili su se ovi povukli jer su znali da su Rusi tamo dovukli pojačanja.
Bahmut , Wagner u masovnim pješadijskim napadima tu i tamo mazne koje selo. ako se nastavi takav trend, Ukrainci će se morati povući iz Bahmuta.
Adivka - pušiona za Ruse, to predgrađe Donjecka pokušavaju uzeti od prvog dana rata, do sada su više puta objavili da je Adivka pala, da bi na kraju izašle snimke uništenog RU oklopa po poljima
Ugljedar/Vulhedar tu su se zaletili 2-3 puta uz gadne gubitke. Sada su se povukli optužuju jedni druge za gubitke, i dovlači se navodno pojačanje.
Inače nije lako niti Ukraincima
Oko Kremine su Rusi po šumi zadali solidne gubitke Ukrajincima sa nekim zanimljivim taktikama po šumi. Iz obrane su prešli u napad.
Isto tako čini se kako su konačno riješili dio svojih problema sa komunikacijskim sustavima i kontrolom u realnom vremenu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
rat prelazi u pre krvavu fazu. rusi ponovo će u novi napad, ukraincima dolazi sa zapada nove ogromne količine oružja. inače nisu niti svi rusi "jednake kvalitete". gore kod kremine su se bolje i branili, viđao sam i dosta videa uništene ukr tehnike na tom području zadnjih mjeseci. što znači da su to obavili dobar posao. dobar dio i lancet dronova je uništavao UKR artiljeriju na tom području, a i bilo je videa ruskih napada na ukraince artiljeriom, helikopterima, ATGM timovima. ukrainci su gore imali baš gadne gubitke u tehnici.
sa druge strane kod Bahmuta gomile mrtvih wagnerovaca ali i neko napredovanje. dakle žrtvuju ograničen broj zatvorenika za teritorij.
kod ugljedara pušiona, navodno su im neke brigade dole zbog gubitaka u par napada i to profesionalne brigade - izbrisane. ližu rane, stiže pojačanje i pokušat će ponovo.
ukrainci ako imaju mozga, kao i prošlo ljeto, grade ofenzivne potencijale za proboj. ako ne naprave odlučujući proboj na fronti na ovo ljeto, tipa ne uzmu melitopol ili ne probiju se do mariopola, onda bolje da gledaju izaći iz rata.
sa druge strane kod Bahmuta gomile mrtvih wagnerovaca ali i neko napredovanje. dakle žrtvuju ograničen broj zatvorenika za teritorij.
kod ugljedara pušiona, navodno su im neke brigade dole zbog gubitaka u par napada i to profesionalne brigade - izbrisane. ližu rane, stiže pojačanje i pokušat će ponovo.
ukrainci ako imaju mozga, kao i prošlo ljeto, grade ofenzivne potencijale za proboj. ako ne naprave odlučujući proboj na fronti na ovo ljeto, tipa ne uzmu melitopol ili ne probiju se do mariopola, onda bolje da gledaju izaći iz rata.
Jedina pozitivna stvar u ovome ratu je svaki mrtav kriminalac, ostalo je zalosno.
omni-
2014-04-12
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bivsi-ruski-obavjestajac-tvrdi-da-putin-vise-ne-vodi-operacije-u-ukrajini/230201032
Kazao je da se tokom rata ruska proizvodnja "raspala", navodeći nedostatak pristupa stranim opskrbama. Zatim se naciljao na ruske "generale i birokrate" koji vode moskovske ratne napore. S tim ljudima na čelu, smatra, "nemoguće je izvršiti pravu mobilizaciju, prave pripreme ili pravi rat".
Iako je Putin najavio regrutaciju u septembru, stavljena je "kočnica" na poziv, ponavljajući stav mnogih ruskih vojnih blogera koji kažu da zemlju treba staviti na punu ratnu osnovu. Girkin smatra da se ruske oružane snage ne mogu nositi s ljudstvom koje imaju.
"Zbog toga se naš predsjednik potpuno povukao iz vođenja specijalne vojne operacije i delegirao je ministru odbrane (Sergeju Šojguu) koji je loše pripremio svoju vojsku", rekao je Girkin, "ako se to može nazvati pripremom".
Sve ide istim putem kao što je bilo ljetos", rekao je Girkin, u vrijeme kada su ruske snage trpjele neuspjehe u zubima uspješne ukrajinske ofenzive, "samo umjesto Peskija, imamo Bakhmut
Kazao je da se tokom rata ruska proizvodnja "raspala", navodeći nedostatak pristupa stranim opskrbama. Zatim se naciljao na ruske "generale i birokrate" koji vode moskovske ratne napore. S tim ljudima na čelu, smatra, "nemoguće je izvršiti pravu mobilizaciju, prave pripreme ili pravi rat".
Iako je Putin najavio regrutaciju u septembru, stavljena je "kočnica" na poziv, ponavljajući stav mnogih ruskih vojnih blogera koji kažu da zemlju treba staviti na punu ratnu osnovu. Girkin smatra da se ruske oružane snage ne mogu nositi s ljudstvom koje imaju.
"Zbog toga se naš predsjednik potpuno povukao iz vođenja specijalne vojne operacije i delegirao je ministru odbrane (Sergeju Šojguu) koji je loše pripremio svoju vojsku", rekao je Girkin, "ako se to može nazvati pripremom".
Sve ide istim putem kao što je bilo ljetos", rekao je Girkin, u vrijeme kada su ruske snage trpjele neuspjehe u zubima uspješne ukrajinske ofenzive, "samo umjesto Peskija, imamo Bakhmut
AssadNaPodmornici likes this post
Piše: D. Franić
Mislim da bi ovo mogla biti zamisao Kremlja o toliko najavljivanoj ofanzivi......ma koliko suluda izgledala.
Vjerujem da nije samo dosezanje granica Donbasa u pitanju i da Putinova zapovijed da se to učini predstavlja samo dio veće zamisli.
Na njegovu žalost, zapad ga je prisilio da krene sa tim dijelom napada odmah, na užasavanje ruskog vojnog vrha koji nije spreman na takvu žurbu i kretanje u ovu golemu operaciju bez usaglašavanja i koordinacije svih sudionikai bez mobiliziranih i obučenih.
Po njima sama ofanziva u Bahmutu nije smjela krenuti i uzaludno trošiti resurse bez ikakvog smisla. Putin nije svjestan situacije na bojišnici, on nije strateg, on je, kako je netko jednom napisao, nivo kaplara. Koji na žalost zapovijeda.
Mislim da je ruski vojni vrh imao drugačiju zamisao. Pod pretpostavkom da su svjesni da ovakvi frontalni napadi kao oko Bahmuta i prema Lugansku nisu i neće donijeti nikakav strateški preokret u ovom ratu.
Vjerojatno je vojni vrh planirao nešto slično kao na karti. Ma koliko suludo bilo, ovo je samo moje razmišljanje.
Vozikanje vojnika u Bjelorusiju, prebacivanje zrakoplova, mnoge kompozicije koje su putovale "tamo-ovamo", jasno su pokazale da napada iz tog smjera ipak neće biti. Ako ga bude, biti će ograničen, kako ljudstvom tako i sredstvima, sa svrhom vezivanja ukrajinskih postrojbi i sprječavanja njihovog udara na ruski bok, ukoliko krenu prema Kharkivu. Kojega neće napadati, već pokušati zaobići.
Zamisao potpunog preokreta rata i ruske pobjede vezali su vjerojatno za okruživanje u obruč najboljih ukrajinskih postrojbi koje se sada nalaze na pravcima prema Donbasu. Njihovim uništenjem nestala bi udarna snaga ukrajinske vojske i osvajanje Kijeva postalo bi samo pitanje trenutka i vremena.
Ova pretpostavka koju iznosim, vrijedila je samo u slučaju uspješne mobilizacije 1 - 1,5 milijuna vojnika koju je Putin najavljivao a koja sigurno više neće uspjeti. Jer je Putin sa potroškom tolike količine ljudstva i tehnike u Donbasu uništio planove.
Gledajući sa vojnog aspekta, mobiliziranje 1-1.5 milijuna vojnika i slanje samo u Donbas je suludo, stvara se efekt lijevka. Kada imate bocu od dva litra vode, kroz lijevak može proći samo količina koliki je otvor na dnu, bez obzira koliko se trudili i bez obzira na širinu gornjeg dijela......
Preneseno, Donbas a posebno okolica Donjecka su pre usko grlo za toliku masu pješaštva i prolazili bi kroz lijevak i kontinuirano ginuli, bez obzira koliko ih puno bilo u pozadini. A to se i sada događa.
Zato vjerujem da je sa tolikom količinom ljudi planirano ono što sam nacrtao. Razvlačenje tolikog broja vojnika na nekoliko pravaca napada bi značajno proširilo "otvor lijevka" i povećalo fluktuaciju aktivnih vojnika na bojišnici u jedinici vremena. Što to znači?
Jednostavno, u napadu bi ih moglo sudjelovati recimo 300-400 tisuća odjednom, na više pravaca, umjesto 200 tisuća koje se sada mogu naći na potezu od Vugledara do Kremine a što bi zahtijevalo vrlo veliki angažman ljudi i sredstava Ukrajine za obranu.
Nadam se da suludost ruskog vrha neće zaista pokušati sa ovakvim idejama jer su unaprijed osuđene na propast.
Još jednom naglašavam, ma koliko zapad bio spor, licemjeran i otezao sa pomoći Ukrajini, ma koliko ga osuđivali pravilno i NA VRIJEME je prepoznao namjeru i ozbiljnost novonastale situacije i obznanio toliko veliku vojnu pomoć koja je Putina potakla na promptnu reakciju. Dovela ga je pred poraz. Uz velike žrtve sada i upitnu mobilizaciju, rusija gubi rat. Da je Putin čekao završetak velike mobilizacije, riskirao bi naoružavanje Ukrajine u međuvremenu "do zuba" i ishod bi bio identičan. Objava slanja naoružanja je bila PRESUDNA.
Jedinstveni zaključak je da je zapad postigao cilj i nije zakasnio sa pomoći, vrijeme će to vrlo skoro pokazati.
Da je mogao prije, brže i učinkovitije reagirati, spasiti mnoge živote - jeste.
Davno sam napisao da u ovom ratu svi, apsolutno svi, osim Ukrajinskog naroda imaju svoje skrivene interese. Političke, ekonomske, vojne i stotine drugih, Ukrajina ima samo jedan - preživjeti i dobiti slobodu.
Tako će na kraju i biti, svi će "profitirati", Ukrajina će oplakivati heroje kao slobodna i ponosna zemlja, rusija će morati krenuti iz početka učiti demokraciju i uklopiti se u suživot sa drugima bez prijetnji i stalnih spletkarenja
.
Mislim da bi ovo mogla biti zamisao Kremlja o toliko najavljivanoj ofanzivi......ma koliko suluda izgledala.
Vjerujem da nije samo dosezanje granica Donbasa u pitanju i da Putinova zapovijed da se to učini predstavlja samo dio veće zamisli.
Na njegovu žalost, zapad ga je prisilio da krene sa tim dijelom napada odmah, na užasavanje ruskog vojnog vrha koji nije spreman na takvu žurbu i kretanje u ovu golemu operaciju bez usaglašavanja i koordinacije svih sudionikai bez mobiliziranih i obučenih.
Po njima sama ofanziva u Bahmutu nije smjela krenuti i uzaludno trošiti resurse bez ikakvog smisla. Putin nije svjestan situacije na bojišnici, on nije strateg, on je, kako je netko jednom napisao, nivo kaplara. Koji na žalost zapovijeda.
Mislim da je ruski vojni vrh imao drugačiju zamisao. Pod pretpostavkom da su svjesni da ovakvi frontalni napadi kao oko Bahmuta i prema Lugansku nisu i neće donijeti nikakav strateški preokret u ovom ratu.
Vjerojatno je vojni vrh planirao nešto slično kao na karti. Ma koliko suludo bilo, ovo je samo moje razmišljanje.
Vozikanje vojnika u Bjelorusiju, prebacivanje zrakoplova, mnoge kompozicije koje su putovale "tamo-ovamo", jasno su pokazale da napada iz tog smjera ipak neće biti. Ako ga bude, biti će ograničen, kako ljudstvom tako i sredstvima, sa svrhom vezivanja ukrajinskih postrojbi i sprječavanja njihovog udara na ruski bok, ukoliko krenu prema Kharkivu. Kojega neće napadati, već pokušati zaobići.
Zamisao potpunog preokreta rata i ruske pobjede vezali su vjerojatno za okruživanje u obruč najboljih ukrajinskih postrojbi koje se sada nalaze na pravcima prema Donbasu. Njihovim uništenjem nestala bi udarna snaga ukrajinske vojske i osvajanje Kijeva postalo bi samo pitanje trenutka i vremena.
Ova pretpostavka koju iznosim, vrijedila je samo u slučaju uspješne mobilizacije 1 - 1,5 milijuna vojnika koju je Putin najavljivao a koja sigurno više neće uspjeti. Jer je Putin sa potroškom tolike količine ljudstva i tehnike u Donbasu uništio planove.
Gledajući sa vojnog aspekta, mobiliziranje 1-1.5 milijuna vojnika i slanje samo u Donbas je suludo, stvara se efekt lijevka. Kada imate bocu od dva litra vode, kroz lijevak može proći samo količina koliki je otvor na dnu, bez obzira koliko se trudili i bez obzira na širinu gornjeg dijela......
Preneseno, Donbas a posebno okolica Donjecka su pre usko grlo za toliku masu pješaštva i prolazili bi kroz lijevak i kontinuirano ginuli, bez obzira koliko ih puno bilo u pozadini. A to se i sada događa.
Zato vjerujem da je sa tolikom količinom ljudi planirano ono što sam nacrtao. Razvlačenje tolikog broja vojnika na nekoliko pravaca napada bi značajno proširilo "otvor lijevka" i povećalo fluktuaciju aktivnih vojnika na bojišnici u jedinici vremena. Što to znači?
Jednostavno, u napadu bi ih moglo sudjelovati recimo 300-400 tisuća odjednom, na više pravaca, umjesto 200 tisuća koje se sada mogu naći na potezu od Vugledara do Kremine a što bi zahtijevalo vrlo veliki angažman ljudi i sredstava Ukrajine za obranu.
Nadam se da suludost ruskog vrha neće zaista pokušati sa ovakvim idejama jer su unaprijed osuđene na propast.
Još jednom naglašavam, ma koliko zapad bio spor, licemjeran i otezao sa pomoći Ukrajini, ma koliko ga osuđivali pravilno i NA VRIJEME je prepoznao namjeru i ozbiljnost novonastale situacije i obznanio toliko veliku vojnu pomoć koja je Putina potakla na promptnu reakciju. Dovela ga je pred poraz. Uz velike žrtve sada i upitnu mobilizaciju, rusija gubi rat. Da je Putin čekao završetak velike mobilizacije, riskirao bi naoružavanje Ukrajine u međuvremenu "do zuba" i ishod bi bio identičan. Objava slanja naoružanja je bila PRESUDNA.
Jedinstveni zaključak je da je zapad postigao cilj i nije zakasnio sa pomoći, vrijeme će to vrlo skoro pokazati.
Da je mogao prije, brže i učinkovitije reagirati, spasiti mnoge živote - jeste.
Davno sam napisao da u ovom ratu svi, apsolutno svi, osim Ukrajinskog naroda imaju svoje skrivene interese. Političke, ekonomske, vojne i stotine drugih, Ukrajina ima samo jedan - preživjeti i dobiti slobodu.
Tako će na kraju i biti, svi će "profitirati", Ukrajina će oplakivati heroje kao slobodna i ponosna zemlja, rusija će morati krenuti iz početka učiti demokraciju i uklopiti se u suživot sa drugima bez prijetnji i stalnih spletkarenja
.
Šandor Winnetou likes this post
Čini se da Rusi kreću sa opštom kontrom kod Kremine (ukrajinska inicijativa koju su imali na tom bojištu je u potpunosti slomljena).
U medjuvremenu jugozapadno od Bakhmuta, Wagnerovci su uspili zauzeti Stupochky, opasno se približivši Kostantynivki.
U medjuvremenu jugozapadno od Bakhmuta, Wagnerovci su uspili zauzeti Stupochky, opasno se približivši Kostantynivki.
[size=39]Bivši izraelski premijer: ‘Putin je obećao da neće ubiti Zelenskog‘[/size]
Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je početkom rata u Ukrajini da neće ubiti ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog, izjavio je bivši izraelski premijer Naftali Bennett u subotu.Bennett je izraelskom novinaru rekao da je Putin to obećao na sastanku s njime u Moskvi u ožujku prošle godine.
Bennett, koji je tad bio izraelski premijer, bio je prvi zapadni čelnik koji je posjetio Putina u Moskvi nakon početka rata. Uslijedili su daljnji pokušaji posredovanja između Rusije i Ukrajine, no nisu bili uspješni.
Bivši izraelski premijer o tome je izvijestio na svom korisničkom računu na društvenoj mreži Facebook u subotu navečer. Život vođe je najvredniji u sukobu, rekao je Bennett.
"Znao sam da je Zelenski u opasnosti, bio je u bunkeru čija lokacija nije bila poznata", dodao je.
Stoga je nakon tri do četiri sata razgovora pitao ruskog predsjednika želi li ubiti Zelenskog, a što je Putin zanijekao, rekao je Bennett.
Bennett je od Putina zatražio da mu da svoju riječ: "Rekao je: ‘Neću ubiti Zelenskog‘". Dodao je kako je nakon sastanka izravno nazvao Zelenskog dok se od Kremlja vozio prema zračnoj luci.
"Slušaj, upravo sam bio na sastanku, neće te ubiti", rekao je ukrajinskom predsjedniku.
Zelenski ga je pitao je li siguran, a Bennett je odgovorio: "Sto posto".
Ukrajinski predsjednik dva sata poslije snimio je video iz svojega ureda u kojem je tvrdio da se ne boji za vlastiti život.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
ako je šta debilniji rat - to je taj. zapravo gotovo svi ratovi u europi zadnjih 100godina koje su pokrenuli agresori su debilni.
WW1 i WW2, Sovjetska invazija Finske, Ruska invazija Ukraine itd, Srpske invazije po Bosni i Hrvatskoj
WW1 i WW2, Sovjetska invazija Finske, Ruska invazija Ukraine itd, Srpske invazije po Bosni i Hrvatskoj
AssadNaPodmornici wrote:ako je šta debilniji rat - to je taj. zapravo gotovo svi ratovi u europi zadnjih 100godina koje su pokrenuli agresori su debilni.
Zaobravio si i srpsku invaziju na Kosovo.
crvenkasti-
2014-04-17
ZAboravio je pun kurac srpskih invazija
2015-08-08
michaellcmacha wrote:ZAboravio je pun kurac srpskih invazija
Odi u kurac, još si živ...
Još prije par godina si rekao da imaš par mjeseci života.
Što sam ja? Budala?
crvenkasti-
2014-04-17
Sve veći manjak ljudstva u ukrajinskim redovima počinje se odražavati i na sjeveru.
Ukri su morali prebaciti dobar dio ljudstva prema granici sa Bjelorusijom, zbog čega cila ova bojišnica od Kupyanska do Kremine plaća danak. Rusi sa druge strane su dovukli svježa pojačanja, što je u konačnici i rezultiralo ovim.
Russians claim to have opened a new front towards Kupyansk from the north east. They claim to have captured a first Ukrainian position in Synkivka.. pic.twitter.com/S94qFadghc
— Julian Röpcke:flag_ua: (@JulianRoepcke) February 5, 2023
Ukri su morali prebaciti dobar dio ljudstva prema granici sa Bjelorusijom, zbog čega cila ova bojišnica od Kupyanska do Kremine plaća danak. Rusi sa druge strane su dovukli svježa pojačanja, što je u konačnici i rezultiralo ovim.
Russian troops are advancing in the Kremennaya area in the direction of Liman. There is also progress in the direction of Kupyansk. https://t.co/OHpm37gFe9 pic.twitter.com/eke1d9UTAN
— Victor vicktop55 (@vicktop55) February 5, 2023
Iako RU napreduje WW1 stilom, Strelkov je naravno pesimističan i ponavlja klasičnu priču da takva vrsta napredovanja će dovesti do poraza RUAF.(Ru armed forces) . Moramo reći da je prošlo proljeće/rano ljeto ispao 100% u pravu, jer se točno ostvarilo ono što je predviđao. Sada predviđa isti razvoj događaja, hoće li se to desiti vidit ćemo.
Ukratko njegova predviđanja tada i sada su , da RU snage troše ogromne resurse u frontalnim napadima uz velike obostrane žrtve, gdje iako ostvare pojedini taktički uspjeh i osvoje neki gradić, sve jedno to nema nikakvog strateškog efekta na razvoj fronte.
Ukrainci pri tome kupuju vrijeme, i dok na prvoj liniji traju takve brutalne borbe, kupuju vrijeme i skupljaju resurse za veće ofenzivne operacije koje je odlično predvidio prošle godine.
Vidit ćemo šta će biti ove godine;
smijenjen je UKR ministar obrane, da mi je znati zašto točno. Ali to nisu dobre vijesti očito nešto ne štima
Ukratko njegova predviđanja tada i sada su , da RU snage troše ogromne resurse u frontalnim napadima uz velike obostrane žrtve, gdje iako ostvare pojedini taktički uspjeh i osvoje neki gradić, sve jedno to nema nikakvog strateškog efekta na razvoj fronte.
Ukrainci pri tome kupuju vrijeme, i dok na prvoj liniji traju takve brutalne borbe, kupuju vrijeme i skupljaju resurse za veće ofenzivne operacije koje je odlično predvidio prošle godine.
Vidit ćemo šta će biti ove godine;
smijenjen je UKR ministar obrane, da mi je znati zašto točno. Ali to nisu dobre vijesti očito nešto ne štima
jedan copy/paste - situacija na fronti tekstom.
Oskol-Kremina:
Ne zbiva se još ništa značajno. Ukrajinski GS je seruckao da su sve živo osvojili i da samo što nisu ušli u Svatove i Kreminu... nisu bili ni blizu tome i to već mjesecima pišem... velika ruska ofenziva znači da su ih Rusi makli podalje od većih mjesta i ceste Kremina-Svatove... isto vrijedi i za potez Dibrove-Kuzmyne-Kremina. Ukrajinci nisu bili niti u jednom od tih mjesta nego u šumi koja dolazi do tih mjesta... sad ih Rusi guraju bliže rijeci, a dalje od tih naselja... znači ponavljam, lijevo-desno, gore-dole... kad Rusi uzmu nekod od nasela Makiivka-Terni-Yampoliva-Torske onda ćemo znati da su u ofenzivi, no koliko vidim već su 7-8 dana u ofenzivi, a niti jedno naselje od gore navedenih nisu uzeli... Ima dio gdje Rusi pomalo i bez puno pompe napreduju ovdje... to je krajnji sjever, uz Oskol... trenutno su na 7-8 km sjeveroistočno od Kupyanska... eliminirali su ukrajnske klinove i ustabilili liniju u zadnjih mjesec i po dva, a sad su izgleda ovladali skroz šumama uz Oskol... neki bistriji ukrajinski internetlije su ovo zamijetili i ne izgleda im lijepo, nimalo...
Donbas:
Oko Siverska se ništa značajno još ne zbiva. Rusi su ovladali nekim uzvišenjima oko Bilohorivke, ali Ukrajinci još drže selo, glavno težište ruskog napredovanja je s juga i tu idu po par sto metara dnevno... Razdolivka i Fedorivka su prve na udaru... također se pomalo privlače i Vasyukivki... ovo nije bezazleno jer napredujući ka njoj oblilaze utvrđene ukrajinske položaje iznad Blahodatnea... Krasna Hora se još drži, Rusi je pritišću jako, ali sinoć su promijenili težište udara na tom pravcu i jurnuli na sjever Bakhmuta... bilo je priče da se Ukrajinci otamo povlače, ali to nije točno... Wagner je tamo ušao i izgleda presjekao cestu koja tuda vodi za Slovyansk.... nešto se piše o tome da napadaju Yahidne, ako je to točno onda su napredovali 1-1.5 km u proteklih 24 sata... prema nekim izvorima borbe se vode oko željezničke stanice u tom dijelu grada.... koga zanima neka pogleda googole maps i vidjeti će da se ne radi o nikakvom epohalnom ruskom prodoru, bar ne zasad...
Dalje prema jugu je bilo priče da su uzeli Stupochke, ali za to potvrde nema, no izgleda da su izišli na cestu za Konstyantinivku između Ivanivske i Stupochky-ja, vjerovatno kroz šumu uz kanal... ovo je potencijalno problematično jer su jedno 3 km od prvih kuća Chasiv Yara.... ovo im je preuski klin da krenu na Chasiv Yar, moraju ga proširiti... tako da bih ja očekivao pojačavanje napada na Ivanivske i Stupochky... ali da je loše, loše je, potencijalno jako loše... kako sam napisao jučer, sudbina Bakhmuta će se rješavati u Chasiv Yaru...
Kod Marynke su izgeda napokon prešli preko Druzhby avenije, ali ne u centru nego na jugu... centar je još uvijek pola-pola, što znači da i priće o padu Marinke ne stoje...
Oko Vuhledara su i jedni i drugi doveli pojačanja...Ukrajinci su nabijeni u malom prostoru što je Bogom dano za rusko topništvo, a Rusi su nalaze praktično na otvorenom što je Bogom dano za ukrajinsko topništvo... mislim da to sve govori... Rusi su već treći dan bez jačih pješačkih napada, kao smeta im loše vrijeme, a ukrajinski kontranapadi su se ohladili jer nisu postigli velike rezultate... negdje sam pročitao da Ukrajinci oko Vuhledara trenutno imaju 5 brigada, a Rusi 4... ovo treba uzeti s rezervom jer se radi o dijelovima brigada... znači brigade mogu dole imati po jednu bojnu, ili ojačanu satniju, a nikako puni sastav.... navodno ruski napad na početku nije uspio jer marince koji su upali praktično do pred sam Vuhledar nisu pratile druge dvije brigade... ovo treba čitati tako da su borci iz ove dvije vjerovatno ostali na svojim položajima jer nisu vjerovali da će ovi išta napraviti... kad su se oni stigli pokrenuti, već su se pokrenuli i Ukrajinci i na kraju su ruski marinci fasovali.... očito izuzetna koordinacija...
Opet snimka navodno kod Vulhedara.
Tri Ruska tenka naslagana, a ovo u početku Rus koji gori, nije mi jasno zašto se nevalja po snijegu i ugasi tu vatru. I treći tenk također izgleda da vozi na minu..
jbt izgube 3 tenka u jednom videu tek tako..
Tri Ruska tenka naslagana, a ovo u početku Rus koji gori, nije mi jasno zašto se nevalja po snijegu i ugasi tu vatru. I treći tenk također izgleda da vozi na minu..
RayMabus and Šandor Winnetou like this post
Sto je novog, rusi potpuno preuzeli inicijativu.
Ukrajinci u poteskocama, pad morala, ideja , a po smjeni ministra evidentno i problemi
s vodjenjem i zapovijedanjem.
Pitanje je koliko ce rusi ovako moci pritiskati, a koliko se ukrajinci braniti.
Hoce li biti znacajnijih popustanja obrane ili kontinuiranog polaganog gubitka teritorija.
Rat iscrpljivanja, ako i stigne sva obecana pomoc ukrajincima mogu nesto ciniti tek na ljeto.
Do tada, tko ziv tko mrtav.
Ako putin ne umre mora se izdrzati do ljeta i nadati ruskoj novoj potrosenosti i novom
ukrajinskom napadu slicno kao lani.
Ne ide na dobro sve ovo, nikako.
Ukrajinci u poteskocama, pad morala, ideja , a po smjeni ministra evidentno i problemi
s vodjenjem i zapovijedanjem.
Pitanje je koliko ce rusi ovako moci pritiskati, a koliko se ukrajinci braniti.
Hoce li biti znacajnijih popustanja obrane ili kontinuiranog polaganog gubitka teritorija.
Rat iscrpljivanja, ako i stigne sva obecana pomoc ukrajincima mogu nesto ciniti tek na ljeto.
Do tada, tko ziv tko mrtav.
Ako putin ne umre mora se izdrzati do ljeta i nadati ruskoj novoj potrosenosti i novom
ukrajinskom napadu slicno kao lani.
Ne ide na dobro sve ovo, nikako.
dijagram-
2015-08-09
Izgubljen od soka, vjerojatno mu kolega ostao sprzen pa pod dojmom scene bjezi ne znajuci ni sam kuda.AssadNaPodmornici wrote:Opet snimka navodno kod Vulhedara.
dijagram-
2015-08-09
Evo izlazi još snimki propalog Ruskog napada kod Ugljedara. najgore od svega ovo su izveli mix profesionalaca sa mobiliziranima.
Nastave li ovako Rusi trošiti željezo...
nije niti čudno što im Strelkov predviđa poraz.. nemaju niti Wagnerovci koji napreduju neograničen izvor zatvorenika koje mogu slati u samoubilačke misije
Nastave li ovako Rusi trošiti željezo...
nije niti čudno što im Strelkov predviđa poraz.. nemaju niti Wagnerovci koji napreduju neograničen izvor zatvorenika koje mogu slati u samoubilačke misije
Izašlo je nešto i UKR gubitaka videa, ali ima gomile Ruskih gubitaka baš dosta više.
Evo tih UKR gubitaka
Ovdje tenk T80 lansira protutenkovske projektile na dva Ukranska BMPa. Ugljedar front. Udaljenost je prema putanji rakete nekoliko km.
Taman sam danas razmišlja u glavi, svi ti Sovjetski tenkovi imaju mogućnost da iz topa lansiraju rakete, i pitao sam se, da li je ikada bila ikakva igdje korist od toga.
I eto odgovora. Vidi se i koliko vrijedi kvalitetna optika. I onda Rusi takva moćna oružja popuše u kolonama, pa ljudi misle RU oružje smeće. Nije smeće nego ovi ga uglavnom ne znaju koristiti. Ovdje je neki izuzetak a danas kod Ugljedara maju gubitke tipa +15komada oklopa i tenkova
Ruski BMP2 sa 30mm topom gađa UKR pješadiju
Evo tih UKR gubitaka
Ovdje tenk T80 lansira protutenkovske projektile na dva Ukranska BMPa. Ugljedar front. Udaljenost je prema putanji rakete nekoliko km.
Taman sam danas razmišlja u glavi, svi ti Sovjetski tenkovi imaju mogućnost da iz topa lansiraju rakete, i pitao sam se, da li je ikada bila ikakva igdje korist od toga.
I eto odgovora. Vidi se i koliko vrijedi kvalitetna optika. I onda Rusi takva moćna oružja popuše u kolonama, pa ljudi misle RU oružje smeće. Nije smeće nego ovi ga uglavnom ne znaju koristiti. Ovdje je neki izuzetak a danas kod Ugljedara maju gubitke tipa +15komada oklopa i tenkova
Ruski BMP2 sa 30mm topom gađa UKR pješadiju
Page 34 of 50 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema