Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 42 of 50
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Inače ono Rusko bombardiranje ukrainskog energetskog sektora za koje su i naši mediji govori da će se milijuni ukrainaca smrznuti i Rusi/Srbi se naslađivali da će im to sjebati i vojnu logistiku - propalo je.
Ukrainski energetski sektor funkcionira.
Dakle ispalili su u nekoliko ogromnih valova na 50-200 krstarećih raketa/dronova na UKR energetski sektor, koji je preživio. Situacija naravno nije idealna ali je UKR energetski sektor preživio. A Rusi su pržili nekoliko mjeseci proizvodnju krstarećih raketa i praznili Iranske zalihe dronova. Da su te projektile upotrebili na vojne ciljeve(koje naravno prvo treba locirati) bila bi puno drugačija priča na fronti. (vjerojatno zbog nedostatka ciljeva nije lako niti gađati vojne ciljeve). a za mjesec dana gotova zima.
Što se tiče kapaciteta municije na zapadnu.
Ameri imaju desetke pa navodno i stotine tisuća kazetnih bombi koje se ispaljuju iz HIMARS/MRLS sustava, dometa 30ak km - a ne daju ih Ukraincima. Iako Rusi uredno ukraince gađaju i kazetnim streljivom i fosfornim.
Ukrainci su ,negdje sam pročitao ispucali 5000 GMRLS(tako nešto) projektila iz HIMARSa a Ameri imaju na zalihama 50 000, a godišnju proizvodnju 5000. Dakle tu je situacija dobra.
AssadNaPodmornici- Posts : 22276
2018-06-14
Glede energije, Ukrajina ima sreće što je prije rata bila veliki neto izvoznik struje pa čak i uz gubitak elektrana na okupiranim područjima, imaju dovoljno za vlastite potrebe. Rusi nisu ludi da gađaju nuklearke koje bi proširile radijaciju i na njihove teritorije, a za termalne i hidroelektrane su potrebni previše precizni pogodci da bi se trajnije onesposobilo turbine, a dobro su branjene.AssadNaPodmornici wrote:
Inače ono Rusko bombardiranje ukrainskog energetskog sektora za koje su i naši mediji govori da će se milijuni ukrainaca smrznuti i Rusi/Srbi se naslađivali da će im to sjebati i vojnu logistiku - propalo je.
Ukrainski energetski sektor funkcionira.
Dakle ispalili su u nekoliko ogromnih valova na 50-200 krstarećih raketa/dronova na UKR energetski sektor, koji je preživio. Situacija naravno nije idealna ali je UKR energetski sektor preživio. A Rusi su pržili nekoliko mjeseci proizvodnju krstarećih raketa i praznili Iranske zalihe dronova. Da su te projektile upotrebili na vojne ciljeve(koje naravno prvo treba locirati) bila bi puno drugačija priča na fronti. (vjerojatno zbog nedostatka ciljeva nije lako niti gađati vojne ciljeve). a za mjesec dana gotova zima.
Ako se analiziraju mape ruskih udara, većina je išla na trafostanice, osobito one koje čine čvorišta za više područja. Njih je lakše uništiti, ali i popraviti - netko je ovdje postavio reportažu o poljskim bazama blizu granice koje samo popravljaju oštećene ukrajinske stanice, zato ih sad tako brzo osposobljavaju.
Ubrzo dolazi toplije vrijeme i dani će duže trajati pa će znatno pasti ukrajinska potrošnja stoga pitanje za stručnjake - hoće li Rusi unatoč tome nastaviti gađati energetsku mrežu ili će se orijentirati na druge ciljeve i koje?
Piglet- Posts : 1506
2016-02-24
AssadNaPodmornici likes this post
@zoro
Ne bih se složio, ovo je jedna od boljih tema o ratu u Ukrajini, pogledaj po drugim forumima koliko ima offtopica i osobnih prepucavanja, reddit pun fake newsa, youtube da ne pričamo.
Ne stignem redovito pisati, ali pratim.
Ne bih se složio, ovo je jedna od boljih tema o ratu u Ukrajini, pogledaj po drugim forumima koliko ima offtopica i osobnih prepucavanja, reddit pun fake newsa, youtube da ne pričamo.
Ne stignem redovito pisati, ali pratim.
Last edited by Piglet on Fri 17 Feb - 16:19; edited 1 time in total
2016-02-24
Na to pitanje mu ni stručnjaci ne bi mogli odgovorit. Nemaju oni vremensku kuglu pa da pogledaju u nju pa da znaju odgovor na to šta će Rusi gađat u budućnosti.zoro osvetnik wrote:A di si bija do sad?Piglet wrote:
...stoga pitanje za stručnjake - hoće li Rusi unatoč tome nastaviti gađati energetsku mrežu ili će se orijentirati na druge ciljeve i koje?
Koliko sam ja primjetio, ovdje ti nema stručnjaka.
Dok je još zima svakako će im i dalje udarat po toj energetskoj infrastrukturi a kad zatopli možda manje. Doduše čekaju se one iranske balističke rakete ( Fateh 110 ) da vidimo oće li im poslat jer to trenutni ukrajinski PZO ne može skidat ( možda slučajno ako ide pravo prema njima a vidili su ga prije pa ispalili pravo put njega pzo raketu al inače ako nije ta situacija teško i nikako ).
Možda će malo više kad dođu ti tenkovi usmjerit na gađanje mostova kako bi usporili dolazak tih tenkova na istočnoukrajinsku bojišnicu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Piglet likes this post
Eto ja ponekad ponešto pročitam.
A jedino me zanima do kada će rat trajat, ko će pobijediti i kakav će svijet biti nakon rata.
Naravno. To nitko ne zna. Šta se mene tiče to čitanje natuknica mi je gubljenje vremena, jer nemam odgovore na ono šta me jedino zanima.
A jedino me zanima do kada će rat trajat, ko će pobijediti i kakav će svijet biti nakon rata.
Naravno. To nitko ne zna. Šta se mene tiče to čitanje natuknica mi je gubljenje vremena, jer nemam odgovore na ono šta me jedino zanima.
Guest- Guest
Rusija je atomska sila s puno više stanovništva i resursa od Ukrajine, baltičkih državica itd.
Kina kuži da bi ona bila iduća nakon pada Rusije. Imaš sad početak novog Hladnog rata i borbe za resurse diljem planete između ova dva bloka. Najmanje dva bloka jer ima i Indija koja je nekakvi međublok i onda možda ima više blokova međusobno isprepletenih al su ono kao dva osnovna i ovi neki između blokovi koji su neke zasebne priče sa svojom vlastitom geopolitikom i ciljevima.
Europa u rasulu, najezda imigranata, dizanje krajnje desnice i tako.
Odgovor na tvoje pitanje : Kad će završiti ovaj rat glasi : Za tvog života NIKAD.
Kina kuži da bi ona bila iduća nakon pada Rusije. Imaš sad početak novog Hladnog rata i borbe za resurse diljem planete između ova dva bloka. Najmanje dva bloka jer ima i Indija koja je nekakvi međublok i onda možda ima više blokova međusobno isprepletenih al su ono kao dva osnovna i ovi neki između blokovi koji su neke zasebne priče sa svojom vlastitom geopolitikom i ciljevima.
Europa u rasulu, najezda imigranata, dizanje krajnje desnice i tako.
Odgovor na tvoje pitanje : Kad će završiti ovaj rat glasi : Za tvog života NIKAD.
2014-04-11
Ruski general Muradov, koji je poznat po tome što je naredio dva propala Ruska napada na Ugljedar koja su ih koštala ogromne količine oklopa i ljudi i profesionalaca(i mobiliziranih) i naravno napadi su odbijeni,
a nakon oba napada, Strelkov, Grey Zone i drugi Ruski vojni telegram kanali su tražili njegovu glavu -
Putin je kao pravi čovjek Rusije koji se brine za interese te države i svojih građana - reagirao u HDZ stilu - dao mu odlikovanja :D
Neki Ruski zastupnici iz Putinove stranke tvrde da bi "kritika Muradova" trebala biti prekršajno/kazneno djelo.
Ludnica, ako je ovo istina, vidit ćemo komentare po Ruskim telegram kanalima, jer danas više ne znaš šta je fake vijest šta nije. ako je ovo istina, oglasit će se Strelkov, Grey Zone, Rybar, Zapisi Veterana i drugi Ruski telegram blogeri. nadajmo se da jest
Naravno tu su još vijesti da Rusi konstatno lagano napreduju oko Bahmuta iako sporije.
Poljaci razmišljaju da dostave Ukraincima svoje Mig-29etke
Francuzi govore da će povećati proizvodnju oružja za potrebe UKR vojske itd
Ostalih prebitnih vijesti nema, čak nema niti videa gubitaka toliko koliko je znalo biti prošla dva tjedna. Svi su u iščekivanju navodne glavne Ruske ofenzive koja po nekima je već krenula, po nekima je već propala, pa trećima tek kreće prava..
, e da ide neka vijest da su Rusi spremni ovaj put masovno koristiti avijaciju iako su svjesni da će biti gadnih gubitaka.. aj vidit ćemo
a nakon oba napada, Strelkov, Grey Zone i drugi Ruski vojni telegram kanali su tražili njegovu glavu -
Putin je kao pravi čovjek Rusije koji se brine za interese te države i svojih građana - reagirao u HDZ stilu - dao mu odlikovanja :D
Neki Ruski zastupnici iz Putinove stranke tvrde da bi "kritika Muradova" trebala biti prekršajno/kazneno djelo.
Ludnica, ako je ovo istina, vidit ćemo komentare po Ruskim telegram kanalima, jer danas više ne znaš šta je fake vijest šta nije. ako je ovo istina, oglasit će se Strelkov, Grey Zone, Rybar, Zapisi Veterana i drugi Ruski telegram blogeri. nadajmo se da jest
Naravno tu su još vijesti da Rusi konstatno lagano napreduju oko Bahmuta iako sporije.
Poljaci razmišljaju da dostave Ukraincima svoje Mig-29etke
Francuzi govore da će povećati proizvodnju oružja za potrebe UKR vojske itd
Ostalih prebitnih vijesti nema, čak nema niti videa gubitaka toliko koliko je znalo biti prošla dva tjedna. Svi su u iščekivanju navodne glavne Ruske ofenzive koja po nekima je već krenula, po nekima je već propala, pa trećima tek kreće prava..
, e da ide neka vijest da su Rusi spremni ovaj put masovno koristiti avijaciju iako su svjesni da će biti gadnih gubitaka.. aj vidit ćemo
Ako koga zanima nešto brutano.
Ukrainski vojnik u rovovskoj borbi.
Na videu su vidi kako je likvidirao dva Rusa koji su mu došli prema rovu i kako puca po trećem , moguće da je i njega skinuo
navodno gađa i oklopno vozilo na početku videa. sve u 40 sekundi
čim je uploadan video očito da je preživio i obranio rov. bolesno
Ukrainski vojnik u rovovskoj borbi.
Na videu su vidi kako je likvidirao dva Rusa koji su mu došli prema rovu i kako puca po trećem , moguće da je i njega skinuo
navodno gađa i oklopno vozilo na početku videa. sve u 40 sekundi
čim je uploadan video očito da je preživio i obranio rov. bolesno
Dobro da si postavija taj snimak jer već par dana nešto želim reči al opet držim se po strani jer čekam da to netko drugi možda kaže al pošto nisam baš vidio da je netko to spomenuo onda ovako : priča se o toj ruskoj ofenzivi na Ukrajinu pa stalno priča koliko imaju tenkova, granata, aviona, vojnika itd.
Nitko da postavi pitanje snage volje i morala tih vojnika zaraćenih strana. S jedne strane imaš praktički nasilno unovaćenu masu koju se gura da izgine za Putina i njegov režim dok oni drkaju kurac u toplome u Moskvi i jebu kurabe a s ove druge imaš ljude koji brane svoje domove, obitelji, državu i u konačnici svoje gole živote i svoje djece.
Eto zato je taj snimak dobar da to nešto malo pojasni o čemu malo tko priča ili se vrlo malo priča a vezano uz ove priče o nekakvoj nadolazećoj novoj ruskoj ofenzivi na Ukrajinu.
Nitko da postavi pitanje snage volje i morala tih vojnika zaraćenih strana. S jedne strane imaš praktički nasilno unovaćenu masu koju se gura da izgine za Putina i njegov režim dok oni drkaju kurac u toplome u Moskvi i jebu kurabe a s ove druge imaš ljude koji brane svoje domove, obitelji, državu i u konačnici svoje gole živote i svoje djece.
Eto zato je taj snimak dobar da to nešto malo pojasni o čemu malo tko priča ili se vrlo malo priča a vezano uz ove priče o nekakvoj nadolazećoj novoj ruskoj ofenzivi na Ukrajinu.
2014-04-11
Izgleda da je ruski vojni vrh svijestan toga da šalje prisilno mobiliziranu vojsku u napad na Ukrajinu jer sad čitam nešto a istovremeno čitam i izjave Lukašenka o proizvodnji Su-25 a šta je jurišni avion za napade na zemlji.
Uglavnom svodi se na to da bi kombinirano zračni kopnenim napadom izvršili taj napad na Ukrajinu tako da ta avijacija prevagne na ovom polju da im je ta kopnena vojska za k motivirana da gazi naprijed.
Ukrajinski izvori tvrde da je rusko zrakoplovstvo u zrakoplovnim bazama u blizini Ukrajine i na Krimu skoncentriralo oko 450 borbenih aviona i oko 300 helikoptera, pola od toga jurišnih. To se gomilanje može objasniti jedino željom da ih se iskoristi za blisku zračnu potporu snagama u napredovanju.
Amerikanci su tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća razvili doktrinu zračno-kopnene bitke te su je uspješno isprobali tijekom Pustinjske oluje (oslobađanje Kuvajta) 1991. godine. Ona je predviđala združeno djelovanje kopnenih i zračnih snaga u kojem bi lovačka avijacija ostvarila potpunu dominaciju u zraku, što bi jurišnim avionima i helikopterima omogućilo nesmetano uništavanje ciljeva na zemlji. Nositelj djelovanja po ciljevima na zemlji bili su jurišni avioni A-10 Thunderbolt II (poznatiji kao Warthog) i jurišni helikopter AH-64 Apache.
S obzirom na to da ukrajinsko ratno zrakoplovstvo i nije neki suparnik, može se očekivati da će Rusi pokušati ovladati barem nebom nad istočnom Ukrajinom te potom u borbu uputiti svoje jurišnike Su-25 i jurišne helikoptere Ka-52 i Mi-28. Pritom će im najveća opasnost dolaziti sa zemlje, od zapadnih protuzračnih raketnih i topničkih sustava isporučenih sa Zapada.
Gomilanje aviona i jurišnih helikoptera
Uglavnom svodi se na to da bi kombinirano zračni kopnenim napadom izvršili taj napad na Ukrajinu tako da ta avijacija prevagne na ovom polju da im je ta kopnena vojska za k motivirana da gazi naprijed.
Ukrajinski izvori tvrde da je rusko zrakoplovstvo u zrakoplovnim bazama u blizini Ukrajine i na Krimu skoncentriralo oko 450 borbenih aviona i oko 300 helikoptera, pola od toga jurišnih. To se gomilanje može objasniti jedino željom da ih se iskoristi za blisku zračnu potporu snagama u napredovanju.
Amerikanci su tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća razvili doktrinu zračno-kopnene bitke te su je uspješno isprobali tijekom Pustinjske oluje (oslobađanje Kuvajta) 1991. godine. Ona je predviđala združeno djelovanje kopnenih i zračnih snaga u kojem bi lovačka avijacija ostvarila potpunu dominaciju u zraku, što bi jurišnim avionima i helikopterima omogućilo nesmetano uništavanje ciljeva na zemlji. Nositelj djelovanja po ciljevima na zemlji bili su jurišni avioni A-10 Thunderbolt II (poznatiji kao Warthog) i jurišni helikopter AH-64 Apache.
S obzirom na to da ukrajinsko ratno zrakoplovstvo i nije neki suparnik, može se očekivati da će Rusi pokušati ovladati barem nebom nad istočnom Ukrajinom te potom u borbu uputiti svoje jurišnike Su-25 i jurišne helikoptere Ka-52 i Mi-28. Pritom će im najveća opasnost dolaziti sa zemlje, od zapadnih protuzračnih raketnih i topničkih sustava isporučenih sa Zapada.
Gomilanje aviona i jurišnih helikoptera
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:Ruski general Muradov, koji je poznat po tome što je naredio dva propala Ruska napada na Ugljedar koja su ih koštala ogromne količine oklopa i ljudi i profesionalaca(i mobiliziranih) i naravno napadi su odbijeni,
Muradov je od Putina upravo unaprijeđen u General Pukovnika na prijedlog Lapina, Gerasimova i Šojgua
hahaha, Ruska zločinačka se brutalno piša po svojim kmetovima.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Plan je bio genijalan i zato je nagradjen.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Ruski general Muradov, koji je poznat po tome što je naredio dva propala Ruska napada na Ugljedar koja su ih koštala ogromne količine oklopa i ljudi i profesionalaca(i mobiliziranih) i naravno napadi su odbijeni,
Muradov je od Putina upravo unaprijeđen u General Pukovnika na prijedlog Lapina, Gerasimova i Šojgua
Nije uspio jer su im losi docasnici, kako jednom rece neki nas analiticar:)
Sacuvaj me boze generala, svih vojski svijeta, posebno komunistickih i postkomunistickih.
dijagram-
2015-08-09
I notorni Muradov rođo Akhmetov promoviran paralelno, ahaha
Bullet of Thrones
Commanders Akhmedov and Muradov were awarded the titles of Major General and Colonel-General - Putin's personal decree.
Fucked up.
Fuck it all.
2018-04-10
i bogte Ruska sirotinja koja unatoč cenzuri i dalje ima telegram kanale koje budu mogli čitati, kakav će im biti moral nakon što pročitaju ovakve vijest? kako država koja izvodi ovakve pizdarije može dobiti ozbiljan rat poput ovoga?Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Ruski general Muradov, koji je poznat po tome što je naredio dva propala Ruska napada na Ugljedar koja su ih koštala ogromne količine oklopa i ljudi i profesionalaca(i mobiliziranih) i naravno napadi su odbijeni,
Aj kasnije bacim na telegram od Strelkova da vidim jel se oglasio o svemu ovome.
Moral je po pisanju sa telegrama nula.AssadNaPodmornici wrote:i bogte Ruska sirotinja koja unatoč cenzuri i dalje ima telegram kanale koje budu mogli čitati, kakav će im biti moral nakon što pročitaju ovakve vijest? kako država koja izvodi ovakve pizdarije može dobiti ozbiljan rat poput ovoga?Hektorović wrote:Muradov je od Putina upravo unaprijeđen u General Pukovnika na prijedlog Lapina, Gerasimova i Šojgua
Aj kasnije bacim na telegram od Strelkova da vidim jel se oglasio o svemu ovome.
Istovremeno Dagestanska ekipa u pozadini Vugledara siluje, pljačka, reketari dok šalju Ruse da ginu.
Imaš detaljno o tome na Bulbe de Trones (koji je pravi Ruski nacionalist koji ne podnosi ovu Dagestansko-Čečensko-Tuvansko-Ingušetsku ekipu kojom Putko disciplinira Ruse)
https://t.me/s/bulbe_de_trones
2018-04-10
From an officer who took part in the storming of Ugledar:
Initially we were told that the high-rises in Ugledar would be put down.
It was planned to occupy the industrial zone to the north of Ugledar and surround it, but in the end they went into the dachas right under the windows of the high-rise buildings where the Ukrainians were sitting quietly.
Marines were blockaded for six days in the dachas outside Ugledar, three attempts to take them out ended in the loss of many men 200 or 300 and 12 tanks.
A relatively small number of soldiers from Dagestan are kept back, they do not go into attacks and stay at their positions in the village of Nikolskoye, enjoying the patronage of their compatriots from the command.
There have been repeated cases of harassment of local women, drunkenness and drug addiction. There were cases of attempts to take money from mobilized men of a weaker character, which the Daghis justified by the fact that the mobilized men are unfairly paid more than the military contract servicemen.
There was a rumor that in early December in the village of Kirillovka a 55 year old local woman was raped by several servicemen from the republic of Dagestan, who were guarding a warehouse.
The commander of the 155th brigade Zurab Akhmedov is hated by the entire Russian component of the unit.
Soldiers have a very low morale and nobody believes in victory
At the moment, as far as I know, the conclusion is that the task cannot be accomplished.
2018-04-10
T. wrote:trening američkog pilota traje 500-600 sati...RayMabus wrote:Ukrajini nikad dosta
Ogroman problem je što Ukrajina uopće nije ulagala u jačanje svoje obrane od 2014. do početka 2022., pa joj sada nedostaje doslovno svega. Stoga joj nikad dosta. Povrh toga, Kijev stalno mijenja prioritete. Upravo kad se počnu ispunjavati jedni, krenu novi zahtjevi. Zbog toga ne čudi da neke članice NATO-a nisu dobro primile inzistiranje Kijeva da dobije borbene avione.
Ukrajini nikad dosta oružja. I to postaje sve veći problem
og čega najprije pola na simulatoru, ostalo u živo...
godinu i pol minimalno traje obuka novih pilota...
u obzir dolazi dakle jedino da tim zrakoplovima upravljaju nato-vi piloti...
kažu znalci da je zapravo minus što su ukrajinski piloti do sada letjeli samo na ruskim zrakoplovima...
i da je takve 'stare' pilote zapravo još teže obučiti nego 'nove', friškog mozga, na potpuno drugačijem sustavu...
Ma svjesni su i oni toga ali su ogrezli u svojoj propagandi pa misle da ce ruse uplashiti svojim deranjem kako ce poslati te zrakoplove i eto rat ce se rijeshiti.Obmanjuju glupe ukrajince koji misle "Shto je to?Pa samo sjednesh u zrakoplov i vozi Mishko,neshto kao igrica,to samo dokazuje koliko su ti ljudi primitivni i glupi,u prevodu korisne zapadne budale.Chitam NY Times gdje pishe da su na to trebali misliti prije i da je za sve kasno sa chime se i ja slazem.
Bulba of Thrones
I see that another military disaster, this time near Ugledar, has reached the people.
The military rats timidly call for the punishment of the warlords, turning around in hysterical awe to see if they will get a beating from their handler via the "Operational Cooperation Office" application.
The warlords and other front men pretend they don't understand the following.
These slender columns of Soviet tanks and Bekhs, shot by Ukrainian artillery from safe places - this is the technological ceiling of the Russian Armed Forces.
For a different tactic of combined arms combat, such as the one demonstrated by the AFU, it is NOT necessary that everyone from a major and above be a military genius.
This is impossible, because what clever people in the army are forgotten.
To move away from the Russian tactics of shooting columns it is necessary to have a completely different communication, a completely different situational awareness, a huge number of channels for receiving intelligence, technical means to bring this information together in the interests of the command and the development of its combat decisions, the transfer of these decisions to the troops through the ACS. As well as mass high-precision and long-range means of destruction.
All this has been implemented or is in the process of being implemented by the AFU.
Yes, mostly by Western systems. But they went to the AFU en masse a after the Russian Federation attacked Ukraine and immediately, in a matter of days, arranged the Istanbul talks. The protocols of both Istanbul-1 and Istanbul-2 contain direct security guarantees for Western arms deliveries to Ukraine. In fact, it is the Russian leadership that is pumping Western arms into Ukraine.
And what did the Russian leadership do with its army after Minsk? Well, it shifted to the right (destroyed) all the platforms on the basis of which it was possible to organize these very different communications, awareness, etc. In particular, a completely new picture of the battlefield was planned to be realized on the basis of the TSUP "Armata". It was not just a tank, but a vehicle capable of receiving and transmitting target designation, knowing the location and status of other vehicles of the unit. It was not a tank, but the outlines of a new, network-centric army. In fact, all these Armatas, Kurganets, UAVs, satellites, and electronics in the Ratnik were supposed to create a stream of the very super-valuable battlefield information that the headquarters were supposed to compile, analyze, and make decisions on its basis.
But after the Minsk agreements came magic postponements, endless promises of early adoption, and the Russian Armed Forces came to war with completely inadequate, blind T-72B3s, which even for the Tuvan biathlon with Bomjestans had to make a separate version with a bushy panoramic sight. Do you understand? The main battle tank of the Russian Armed Forces in its standard configuration is unfit even for the Tuvan games, for which motherfucker Shoigu should have been hanged a long time ago.
After the Armata, all the Kurgan, Boomerang, UAV, and satellites went under the knife. State rearmament programs between 2014 and 2022 were cut and revised in the direction of reducing the technological level of the army every year. Once they adopted some "State Armament Program to 2020" (conditional), and in its place in a year and a half was a completely new State Armament Program with different procurement and timing - as a rule, crappier equipment and delay.
Looking back, this only resembled one thing - sabotage of military development.
However, the SVO plan put together by the FSB and the genius Stambulas made even the T-72B3 a luxury. Now it is the T-72B1 revision 2022 and T-62M.
So how are blind, deaf tanks, behemoths, with equally blind, deaf infantry supposed to fight without columns? Spread out? And then how to coordinate any actions, if there is no communication and situational awareness? If there is no ACS showing the position of friendly forces? Yes, if the Russian Armed Forces try to disperse, they will shoot each other, because they do not understand who is in front of them.
These burning and exploding columns - not the limitations of lampas, and the fundamental ceiling of capabilities of the RF Armed Forces, guaranteed personally by herr Pupa, his friends and the multinational RF. There will be no other way.
I see Russian society is once again trying two false solutions to the dilemma:
- "Large-scale offensives and ambitious war aims are bad! Any normal war is fighting over 3.5 villages with wheelbarrows while the enemy is supplied by the most powerful countries in the world! Any goal of war larger than a village center is a crime leading to catastrophe!"
- it is unexplainable, then, how all wars won on dry land were won precisely by large-scale and uncompromising offensives.
Or
- "The current RF can offensive, the lampas are doing everything right, our military hardware is good, the columns are fuckin' awesome, we're grinding the Ukrops down!"
The whole thing sounds like a strawman reception. To give an example of a completely insane Russian offensive and to crush it demonstrably, "proving" that the very idea of big offensives is bad, and another Istanbul is needed.
The reality is this:
Large-scale offensives are necessary for Russia's very survival, and the Russian Federation has done everything to make them impossible.
The events of the first third of February clearly show that the Russian Federation will never take any large territories in Ukraine again.
But the opposite is not true for Ukraine, which has the opportunity and desire to take large Russian territories, to take revenge.
To deprive Ukraine of this opportunity, it is necessary to take large territories from it and liquidate the Ukrainian state itself.
A paradox? A paradox.
Not all situations in life are solvable. Sometimes a cancer treatment requires a drug that won't be invented for another 30 years. Or one that only the most powerful Western countries have. And no, the drug we have on hand is not an affordable alternative to attempt. It's a pacifier, a placebo, the same road to agonizing death, but with illusions of beneficial action.
And the war over 3.5 villages under the pretext of preventing such routs as at Ugledar is that very placebo. Ugledar is already a village. It is not a large-scale offensive. If there was such a fuck-up under it, it can only mean what I've been saying for a long time - the Russian Armed Forces have lost cohesion and control, having turned into a rabble of low-tech infantry units with attached tanks, ATGMs, etc., whose supplies are running out. The appearance on the battlefield of Russian aviation, maliciously honed exclusively (!) for the task of fighting enemy fighters, is out of the question.
Which means that defeating Russia now is not just easy, it is essential. Because there might not be another such chance.
When did Russia miss the drug that can cure cancer? When did the AFU go from being the laughingstock of the world to being a military monster? Well, when the bald Judas concluded Minsk, raising the cancer from stage one to stage two, and Pupa was not hanged for it. When they weakened their immune system for 8 years, not only by sabotaging the military of the People's Republics, but by refusing all reforms in their own military establishment. When they raised the cancer from the second stage to the third by adopting such a plan of SVO and not hanging on the third day of the war the top FSB, Shoigu, Chemezov, Kozak, Surkov, Medvedchuk and the rest who developed it.
Russia was brought to the fourth stage of cancer by Istanbul, which made the West the rear of Ukraine. Recall that in February the Russians attacked Ukraine without HIMARS, without Escalibur, without M777s, without Bradleys and Abrams, and even the Starlink terminals were few. It all went down when the Russian Armed Forces retreated from under Kiev and the Western missions that had previously drained the Ukrainian economy returned to Kiev. The grain deal was already a blunt picking of a cancerous tumor, spreading its contents throughout the surrounding tissues.
To say that large-scale offensives have always been impossible in Ukraine can only be said by agents of the multinational regime. From the objective state of "Kiev in three days" to the same objective state of "surrendering Kherson in a week and losing 30 tanks at Ugledar" Russia was driven exclusively by the actions of the Russian leadership. The leadership and the state, which could and should have been changed.
Whether you kill the columns against Ugledar or not, whether you listen to the SBU's Khodakovsky or not, the end of this story is the same. You should have thought about your health earlier. Everything that has happened since 2014, or even earlier, has been one big suicide of the Russian Federation.
2018-04-10
Profesionalci u akciji!
MDMiridije- Posts : 183
2022-10-01
Šandor Winnetou likes this post
zoro osvetnik wrote:Eto ja ponekad ponešto pročitam.
rat ce trajat jos 3g. pobijedit ce obe strane s gorcinom na usnama
ukrajina krene polako ka zapadu a rusi ostanu u svojim problemima... nakon nekog vremena bude sa strane rusije retorila tko nas bre zavadi
debotoijusto- Posts : 31579
2014-04-12
Evo i konkretnih brojki ruskog ministarstva i objašnjenja kako su u samo mjesec dana zdrmali 60% planiranog godišnjeg deficita - prihodi su pali za 35%, rashodi se povećali za 58%.
Izgleda da će rješenje opet biti povećanje poreza Gazpromu, makar su prošle godine kad su ga povećavali nazivali "izvanrednim" i "jednokratnim".
Rusija se ne može povoljno zaduživati na međunarodnom tržištu pa se većinom oslanja na domaće tržište i Državni stabilizacijski fond (pare koje su godinama gomilali od prodaje nafte i plina) - iz njega je u siječnju prodano 38 milijardi rubalja zlata i kineskog juana za pokriće deficita. Taj fond je veličine 7,8% BDP-a tako da bi mogao ove godine biti potrošen. Pitanje je ima li Ukrajina toliko vremena.
Veljača bi trebala po prihodima biti još gora zbog nastavka pada cijene plina i uvođenja europskog embarga na ruske naftne derivate (prvenstveno dizel). Rusija je najavila da će od ožujka smanjiti proizvodnju nafte za pola milijuna barela dnevno kako bi pokušali potaknuti cijene. Odmah su reagirali Amerikanci s najavom da će prodati 26 milijuna barela iz strateških rezervi i vratili cijene na staro. Velike igre su u tijeku, pratimo i dalje.
Izgleda da će rješenje opet biti povećanje poreza Gazpromu, makar su prošle godine kad su ga povećavali nazivali "izvanrednim" i "jednokratnim".
Rusija se ne može povoljno zaduživati na međunarodnom tržištu pa se većinom oslanja na domaće tržište i Državni stabilizacijski fond (pare koje su godinama gomilali od prodaje nafte i plina) - iz njega je u siječnju prodano 38 milijardi rubalja zlata i kineskog juana za pokriće deficita. Taj fond je veličine 7,8% BDP-a tako da bi mogao ove godine biti potrošen. Pitanje je ima li Ukrajina toliko vremena.
Veljača bi trebala po prihodima biti još gora zbog nastavka pada cijene plina i uvođenja europskog embarga na ruske naftne derivate (prvenstveno dizel). Rusija je najavila da će od ožujka smanjiti proizvodnju nafte za pola milijuna barela dnevno kako bi pokušali potaknuti cijene. Odmah su reagirali Amerikanci s najavom da će prodati 26 milijuna barela iz strateških rezervi i vratili cijene na staro. Velike igre su u tijeku, pratimo i dalje.
2016-02-24
Šandor Winnetou likes this post
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema