Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 28 of 50
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Moj izvor sa terena kaže da su prvi leopardi već stigli u UkrajinuAssadNaPodmornici wrote:
WSJ šuška o tome da bi novi USA paket pomoći mogao uključivati Abrams tenkove.
Na wiki piše da USA ima u skladištima van službe 3500 M1A i M1A2 tenkova.
Jesu kompleksniji za održavanje i logistiku ali ništa što Ukrainci uz pomoć USA ne mogu savladati. Čitam da obuka za tenkistu u Abramsu i mehaničare traje po pola godine, ako krenu za dva tjedna, i kroz malo ubrzaniji tečaj i ubrzanije otvaranje logističkih centara u Poljskoj gdje bi se servisirali i popravljali tenkovi, ne vidim zašto u 7 ili 8 mjeseci Abramsi nebi dominirali Ukrainskim stepama
Jer budimo realni količina Leo2 tenkova koju Ukrainci mogu dobiti , 200-300 komada maksimalno, možda ne bude dovoljna.
S obzirom da je +3000 Abramsa u skladištima, to je veća druga stvar.
Šandor Winnetou- Posts : 19785
2017-12-31
AssadNaPodmornici likes this post
to je pri kraju...
neće ti tenkovi imati kada ni stići...
danas je smijenjeno ili samovoljno otišlo 5 guvernera oblasti i neki drugi visoki dužnosnici...
ranije savjetnik predsjednika i glavni propagandist arestovych, onaj ministar unutrašnjih poslova je navodno srušen u helikopteru...
sve odaje da je kraj blizu...
znam da nije svima drago ali bolje je tako...
i za samu ukrajinu...
što će im zemlja bez ljudi, pali su na cca 25 miljona...
10 miljona je otišlo još prije jer je država u haosu od korupcije...
157000 mrtvih do sada, u najboljim godinama...
katastrofa...
bolje je da to stane čim prije...
danas je smijenjeno ili samovoljno otišlo 5 guvernera oblasti i neki drugi visoki dužnosnici...
ranije savjetnik predsjednika i glavni propagandist arestovych, onaj ministar unutrašnjih poslova je navodno srušen u helikopteru...
i za samu ukrajinu...
katastrofa...
newuser likes this post
u svojoj šizofreniji zamijeni ukrainu sa hrvatskom pa ćeš pokazat istinsku dušuT. wrote:to je pri kraju...
i za samu ukrajinu...
katastrofa...
ne se stiditi
istina oslobađa
Gast- Guest
Slažem se. Ali ne možeš to objasniti većini koji navijaju i neke svoje unutarnje borbe su preslikali na ovaj rat. Uglavnom grozan rat, stotine tisuća mrtvih milijuni protjeranih. Rat mora stati, Rusija je nuklearna sila i ako bi slučajno bili primorani izgubiti više nego mogu prihvatiti cijeli svijet bi nestao u plamenu, isto bi bilo da se ratuje na americkoj granici...T. wrote:to je pri kraju...
i za samu ukrajinu...
katastrofa...
Isto tako treba imati na umu da je Rusija uz pomoć svojih saveznika veća i površinski i ljudstvom od zapada, to govorim iz razloga jer nisu oni baš nemoćni kako ih se u medijima predstavlja.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
jedina logika današnjeg rata u ukraini je da rusi neće stati dok se putin ne smakne ,, a rusi za to neće imati muda sve dok putin ne uporabi atomskunewuser wrote:Slažem se. Ali ne možeš to objasniti većini koji navijaju i neke svoje unutarnje borbe su preslikali na ovaj rat. Uglavnom grozan rat, stotine tisuća mrtvih milijuni protjeranih. Rat mora stati, Rusija je nuklearna sila i ako bi slučajno bili primorani izgubiti više nego mogu prihvatiti cijeli svijet bi nestao u plamenu, isto bi bilo da se ratuje na americkoj granici...T. wrote:to je pri kraju...
i za samu ukrajinu...
katastrofa...
Isto tako treba imati na umu da je Rusija uz pomoć svojih saveznika veća i površinski i ljudstvom od zapada, to govorim iz razloga jer nisu oni baš nemoćni kako ih se u medijima predstavlja.
što prije to bolje ,,,, jedna atomska će sigurno pasti , a netom iza tog i putin , pa onda rusija se povlači
samo tako rat može stati
Gast- Guest
Sve usvemu i nije svako zlo za zlo.newuser wrote:Slažem se. Ali ne možeš to objasniti većini koji navijaju i neke svoje unutarnje borbe su preslikali na ovaj rat. Uglavnom grozan rat, stotine tisuća mrtvih milijuni protjeranih. Rat mora stati, Rusija je nuklearna sila i ako bi slučajno bili primorani izgubiti više nego mogu prihvatiti cijeli svijet bi nestao u plamenu, isto bi bilo da se ratuje na americkoj granici...T. wrote:to je pri kraju...
i za samu ukrajinu...
katastrofa...
Kad Rusija pobijedi i nama u Hrvatskoj će biti bolje.
Guest- Guest
Bar je ovo dobra vijest u ciloj priči:
NEW: Turkey cancelled trilateral mechanism meeting with Sweden and Finland on their NATO bid scheduled for February indefinitely: Turkish media
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) January 24, 2023
Danas je Klischiivka u punom nadzoru DPR/Wagner formacija. Čini se da je sljedeći cilj Ivanivske i konačno odsjecanje Bakhumta od ostatka teritorije pod kontrolom Ukra.
Približno trenutno stanje:AlfaOmega wrote:Danas je Klischiivka u punom nadzoru DPR/Wagner formacija. Čini se da je sljedeći cilj Ivanivske i konačno odsjecanje Bakhumta od ostatka teritorije pod kontrolom Ukra.
Ide se na proširivanje mostobrana prije neg se udari Ivanivske.
pobrisani od raya postovi gdje sam primjetio riječ galaktička federacija.
zoro upozorenje, kada stavljaš linkove, ne stavljaj ko kurčinu, nego napiši šta piše u linku. kao kada ja stavim i drugi napiši par rečenica o čemu se radi. to sam govorio i drugima. inače drugi put brišem bez upozorenja i tebi, jer ne da mi se ponavljati iste stvari 10puta
zoro upozorenje, kada stavljaš linkove, ne stavljaj ko kurčinu, nego napiši šta piše u linku. kao kada ja stavim i drugi napiši par rečenica o čemu se radi. to sam govorio i drugima. inače drugi put brišem bez upozorenja i tebi, jer ne da mi se ponavljati iste stvari 10puta
newuser wrote:Slažem se. Ali ne možeš to objasniti većini koji navijaju i neke svoje unutarnje borbe su preslikali na ovaj rat. Uglavnom grozan rat, stotine tisuća mrtvih milijuni protjeranih. Rat mora stati, Rusija je nuklearna sila i ako bi slučajno bili primorani izgubiti više nego mogu prihvatiti cijeli svijet bi nestao u plamenu, isto bi bilo da se ratuje na americkoj granici...T. wrote:to je pri kraju...
i za samu ukrajinu...
katastrofa...
ruski jedini saveznici koji im šalju samo neko oružje su sjeverna koreja, bjelorusija i iran. kina kao neutralna zemlja , im ne prodaje oružje i to je jasno naglasila. jedino im je prodala određenu količinu vojne odjeće i obuće jer su rusi koji su u skaldištima trebali imati milijune komada vojne obuće i odjeće , otvorili skladišta i skužili da su prazna(Ruski HDZ obavio posao).
što se tiče nuklearnog rata, Amerika je popušila od Vijetnama koji je također dobijao neograničenu pomoć Rusa , izginulo je 55 000 amera i stotine tisuća invalida, pa opet nisu razorili svijet nuklearnim oružjem.
Rusija isto tako koliko god vi mislili , nema dovoljno nuklearnog oružja da uništi svijet. Dapače može pobiti 100-200 milijuna stanovnika EU+USA, ali nakon toga bi i sama Rusija izgubila +100 milijuna ljudi i ostatak Rusije bi bio osvojen od ostalih država, i Rusija bi kao nacija i narod prestali postojati. E da u tom scenariju , nikakav bunker nebi spasio Putina i vodstvo, jer bi do njegovog bunkera se natjecali tko će prije doći, Ukrainci, Njemci, Ameri, Kinezi, Japanci, Turci, Kazahstanci, svi koji bi se htjeli proširiti na ostatke Rusije. Izvadili bi ga iz bunkera i on i njegova familija bi završili kao Romanovi.
Zato Rusija neće pokrenuti nikakav nuklearni rat.
Rat je krvav i brutalan, i ja za razliku od drugih nikada nisam govorio da će Rusija kolapsirati tek tako, i cilo vrime naglašavam Ruske vojne i ekonomske resurse koji mogu izdržati ovakav tip rata.
Ti resursi bez obzira što vi tvrdite, ipak nisu dovoljno za osvajanje ostatka Ukraine, jer Ukrainska vojska je pun kurac jača nego prošle godine, a Ruska je poprilično demilitarizirana. Sada je neki li-la odnos. ostatak rata će ovisiti o tome koliko je željeza Zapad spreman poslati Ukraini i koliko su Ukrainci spremni žrtvovati muškaraca da oslobode ostatak države.
Charles III likes this post
ja ovaj rat gledam iz logike koja se u meni nataložila ničim stručnim ,,, a svi stručnjaci rata su dokazali da se u njih ulagalo bez ikakvog smisla ,,,
razuma nema ni na ijednoj strani
donekle razumne poteze prave ovi šta pomažu ukraini i ne daju oružje kojim se rusi mogu protjerati iz ukraine za sedam dana
jer nato posjeduje oružje za to , bez zrakoplovstva i bez kemije i nukleara
kraj rata je jedino moguć povlačenjem rusa
uvjete za to će napraviti sami rusi
razuma nema ni na ijednoj strani
donekle razumne poteze prave ovi šta pomažu ukraini i ne daju oružje kojim se rusi mogu protjerati iz ukraine za sedam dana
jer nato posjeduje oružje za to , bez zrakoplovstva i bez kemije i nukleara
kraj rata je jedino moguć povlačenjem rusa
uvjete za to će napraviti sami rusi
Gast- Guest
Ne ulazim u detalje vezano za ovaj rat jer sam neupućen i ne pratim puno, referirao sam se samo na to da rat treba stati i da bi bilo dobro. Kina službeno ne podržava ispod radara vjerujem da puno toga ide. Prije svega granate i municija a ako je tako onda Rusi ne mogu presušiti.AssadNaPodmornici wrote:newuser wrote:Slažem se. Ali ne možeš to objasniti većini koji navijaju i neke svoje unutarnje borbe su preslikali na ovaj rat. Uglavnom grozan rat, stotine tisuća mrtvih milijuni protjeranih. Rat mora stati, Rusija je nuklearna sila i ako bi slučajno bili primorani izgubiti više nego mogu prihvatiti cijeli svijet bi nestao u plamenu, isto bi bilo da se ratuje na americkoj granici...T. wrote:to je pri kraju...
i za samu ukrajinu...
katastrofa...
ruski jedini saveznici koji im šalju samo neko oružje su sjeverna koreja, bjelorusija i iran. kina kao neutralna zemlja , im ne prodaje oružje i to je jasno naglasila. jedino im je prodala određenu količinu vojne odjeće i obuće jer su rusi koji su u skaldištima trebali imati milijune komada vojne obuće i odjeće , otvorili skladišta i skužili da su prazna(Ruski HDZ obavio posao).
što se tiče nuklearnog rata, Amerika je popušila od Vijetnama koji je također dobijao neograničenu pomoć Rusa , izginulo je 55 000 amera i stotine tisuća invalida, pa opet nisu razorili svijet nuklearnim oružjem.
Rusija isto tako koliko god vi mislili , nema dovoljno nuklearnog oružja da uništi svijet. Dapače može pobiti 100-200 milijuna stanovnika EU+USA, ali nakon toga bi i sama Rusija izgubila +100 milijuna ljudi i ostatak Rusije bi bio osvojen od ostalih država, i Rusija bi kao nacija i narod prestali postojati. E da u tom scenariju , nikakav bunker nebi spasio Putina i vodstvo, jer bi do njegovog bunkera se natjecali tko će prije doći, Ukrainci, Njemci, Ameri, Kinezi, Japanci, Turci, Kazahstanci, svi koji bi se htjeli proširiti na ostatke Rusije. Izvadili bi ga iz bunkera i on i njegova familija bi završili kao Romanovi.
Rat je krvav i brutalan, i ja za razliku od drugih nikada nisam govorio da će Rusija kolapsirati tek tako, i cilo vrime naglašavam Ruske vojne i ekonomske resurse koji mogu izdržati ovakav tip rata.
Ti resursi bez obzira što vi tvrdite, ipak nisu dovoljno za osvajanje ostatka Ukraine, jer Ukrainska vojska je pun kurac jača nego prošle godine, a Ruska je poprilično demilitarizirana. Sada je neki li-la odnos. ostatak rata će ovisiti o tome koliko je željeza Zapad spreman poslati Ukraini i koliko su Ukrainci spremni žrtvovati muškaraca da oslobode ostatak države.
To s vjetnamom je bilo nekoliko tisuća KM udaljeno od Amerike i nije za usporedbu. Usporedba bi bila da se ratuje u Mexiku i da tu živi nekih 10 mil Amera.
Za nuklearke, nadam se da necemo saznati.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
newuser wrote:Ne ulazim u detalje vezano za ovaj rat jer sam neupućen i ne pratim puno, referirao sam se samo na to da rat treba stati i da bi bilo dobro. Kina službeno ne podržava ispod radara vjerujem da puno toga ide. Prije svega granate i municija a ako je tako onda Rusi ne mogu presušiti.AssadNaPodmornici wrote:newuser wrote:Slažem se. Ali ne možeš to objasniti većini koji navijaju i neke svoje unutarnje borbe su preslikali na ovaj rat. Uglavnom grozan rat, stotine tisuća mrtvih milijuni protjeranih. Rat mora stati, Rusija je nuklearna sila i ako bi slučajno bili primorani izgubiti više nego mogu prihvatiti cijeli svijet bi nestao u plamenu, isto bi bilo da se ratuje na americkoj granici...T. wrote:to je pri kraju...
i za samu ukrajinu...
katastrofa...
To s vjetnamom je bilo nekoliko tisuća KM udaljeno od Amerike i nije za usporedbu. Usporedba bi bila da se ratuje u Mexiku i da tu živi nekih 10 mil Amera.
Za nuklearke, nadam se da necemo saznati.
ne može se sakriti oružje, imaju satelitske snimke, slike oružja, uništenog oružja. pakistanske granate u Ukrainskoj vojsci, čak i granate proizvedene u Srbiji su snimljenje, ili prema ostacima granata se lako prepozna što je i od koga je. Od Kine vjerojatno nije niti metak došao, ali jesu obuća i odjeća. Svi bi mi da bude mir, ali zna se tko je počeo rat. Kako će rat završiti ovisi naravno o Ukraini.
ruski plaćenici mogu ratovati još samo koji tjedan ,,, nemaju kadrova
tad prestaje svaka osvajačka snaga ruske strane
nuklearno oružje će sigurno biti uporabljeno i biti će zadnji potez putina
što prije to bolje
jer su rusi iscrpljeni i opstaju u ratu samo sedativima sa tehnikom koja je na nivou ww1
tad prestaje svaka osvajačka snaga ruske strane
nuklearno oružje će sigurno biti uporabljeno i biti će zadnji potez putina
što prije to bolje
jer su rusi iscrpljeni i opstaju u ratu samo sedativima sa tehnikom koja je na nivou ww1
Gast- Guest
https://www.spiegel.de/politik/deutschland/krieg-in-der-ukraine-deutschland-schickt-leopard-panzer-a-e2dde871-88d0-4cf5-8aae-482d58fd850f
Damit rollen bald 14 deutsche Leopard-Kampfpanzer an die Ukraine-Front.
------------
Rusi su sad gotovi.
Damit rollen bald 14 deutsche Leopard-Kampfpanzer an die Ukraine-Front.
------------
Rusi su sad gotovi.
crvenkasti-
2014-04-17
Procitah, tip se potrudio, ocito mu to profesija, puno teksta, uglavnom dobra analiza uz neke primjedbe.AssadNaPodmornici wrote:Nedžad Ahatović je odličan analitičar sa guštom pročitam njegove komentare. Sviđa mi se kako kada citira Ruske i Ukrainske gubitke i na tome radi analize koristi Oryx izvor, a nikako izvor Ukr MOD(ministry of defense) ili RU MOD. ako netko koristi za svoje analize izvore sa službenih ministarstava odmah znaš da može obrisati dupe sa tom analizom. Osim toga znam detaljno tehničke specifikacije oružja, naravno malo navija za Ukrainu vidi se, ali općenito kvalitetan upis.
Recimo dio gdje kaze kako rusi imaju neprihvatljive gubitke i opcenito o prevelikim ruskim gubitcima.
Vec nekoliko puta ovdje sam pisao da vecina analiticara grijesi u tome, opcenito kad idu s brojkama poginulih, izgubljenoj tehnici itd.
Naravno, te brojke nisu nevazne, ali za daljnji tijek rata relevantne su samo preostale snage, preostala tehnika i potencijal da se isto popunjava
u pozeljnim vremenskim okvirima.
Ako se tako, realno, jedino ispravno gleda, rusi nemaju neprihvatljive nego prihvatljive gubitke.
Takodjer ukrajinci tu nisu u prednosti nego na zalost u losijem polozaju zbog znatno manjeg stanovnistva, naoruzanja, ovisnosti o strancima i njihovoj volji.
Razumijem pomalo navijacki pristup, ali iako sam za ukrajince to me ne prijeci da realno gledam na stanje u ratu jer samo tako se mogu donositi ispravne
odluke i postici sto bolji rezultat na bojnom polju.
Dobro, analiticari nisu vojnici, nisu takticari niti ratnici, tek poneki su iz vojnog miljea ali najmanje je ratnih dokazanih vodja medju analiticarima
pa je i ocekivano velika mogucnost pogresnog zakljucivanja temeljem pozornog promatranja zaracenih strana.
Rusi imaju problem s logistikom, no danas je stanje znatno bolje nego kada su krenuli grlom u jagode.
Spominjanje sarenih ruskih uniformni, stvarno suvisno, to nece donijeti nista bitnog na bojistu za ukrajice.
Osvrt na ruske BTG-ove je ok, i to sam spominjao, problem zapovijedanja u boju tako rascjepkanim trupama, no i to se uvezuje i popravlja.
O zapadnim tenkovima, ok, donijeli bi dodatnu prednost ukrajincima zbog kvalitete koja je iznad one ruskih tenkova.
Na kraju se dobro snalazi gdje kaze ne treba ruse ipak potcijeniti.
Ja bih rekao nikako ih se ne smije potcijeniti sto se odavno naveliko cini po izjavama masu analiticara pa i generala raznih armija.
Cak i onih koji su prognozirali slom ukrajine za tjedan do najvise dva:)
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici and Charles III like this post
Kako je crvenkasti rekao 14 može poslati Njemačka, dobro je da išta može poslati s obzirom da ne proizvode oružje i ono što su proizveli zatvorili su u skladišta.
Nizozemska ima 18 Leo2A6(dakle noviji model) koje je "posudila od Njemačke" i ponudit će Švabama da ih otkupi i svih 18 pošalje Ukraini.
Norveška je rekla 8.
Poljska 12. Bogami već smo na 50
Slovačka, Danaska će svakako. Kanada koja je stvarno ispraznila skladišta oružja će također sigurno nešto prosljediti Ukraini.
Skupit će se lagano 100 injak u prvoj tranši kako je rekao UKR ministar očito je sve dogovoreno već prije.
Šuška se da uskoro ide novi paket Američke pomoći 30 -50 Abramsa.
Znam da su se Srbi rugali na jednom forumu tamo početkom godine kada su Ameri poslali 50 BradlelyM2, pa im je jedan rekao gdje ih je sada 50, tu će ih biti uskoro 200-300 i to će se i te kako osjetiti.
Bradleya je sada 109 , Marder Njemački 40 komada, CV90 Švedski 50 komada, i određen broj britanskih WarriorIFV.
Usput Ameri su koliko ono 100 Stryker što je više APC kategorije sa boljim oružjem. Još smo u prvom mjesecu.
Ako uskoro Ameri i kažu 30-50 Abramsa, to znači da će ih do kraja idućeg ljeta biti 200 u Ukraini. Biti će i 200 Leo2, uz određen broj Challenger2 tenkova te sigurno 200 tinjak modernizranih T-72ica.
Te 800-100 IFVova. Neka Ukrainci budu na pola toga obučeni i istrenirani do 7og mjeseca, to je već posao
Nizozemska ima 18 Leo2A6(dakle noviji model) koje je "posudila od Njemačke" i ponudit će Švabama da ih otkupi i svih 18 pošalje Ukraini.
Norveška je rekla 8.
Poljska 12. Bogami već smo na 50
Slovačka, Danaska će svakako. Kanada koja je stvarno ispraznila skladišta oružja će također sigurno nešto prosljediti Ukraini.
Skupit će se lagano 100 injak u prvoj tranši kako je rekao UKR ministar očito je sve dogovoreno već prije.
Šuška se da uskoro ide novi paket Američke pomoći 30 -50 Abramsa.
Znam da su se Srbi rugali na jednom forumu tamo početkom godine kada su Ameri poslali 50 BradlelyM2, pa im je jedan rekao gdje ih je sada 50, tu će ih biti uskoro 200-300 i to će se i te kako osjetiti.
Bradleya je sada 109 , Marder Njemački 40 komada, CV90 Švedski 50 komada, i određen broj britanskih WarriorIFV.
Usput Ameri su koliko ono 100 Stryker što je više APC kategorije sa boljim oružjem. Još smo u prvom mjesecu.
Ako uskoro Ameri i kažu 30-50 Abramsa, to znači da će ih do kraja idućeg ljeta biti 200 u Ukraini. Biti će i 200 Leo2, uz određen broj Challenger2 tenkova te sigurno 200 tinjak modernizranih T-72ica.
Te 800-100 IFVova. Neka Ukrainci budu na pola toga obučeni i istrenirani do 7og mjeseca, to je već posao
jedna druga dimenzija relacija istok-----zapad po pitanju ukraine
onako kako su hrvatoslavski inkubator mutanti milanče i anemija zarotirali pozicije
takva rigidnost ideološke gnjojne zaraženosti zapadnih država je postala kopija ruskom socijalizmu iz 1950-ih godina po pitanju količine socijalističkih vladara
danas putina koji je klasični socijalistički rasist bio i ostao ,,,, e njega su po količini socijalizma zapadnjaci nadmašili
svrgli sa vlasti trampa
postavili papu komunistu
njemačkom vlada a i prva opozicija koja je čak i jača od današnje njemačke vlasti je afd pod vodstvom samo socijalista ,
prva afd-eovka je mutantna lezbača koja živiu švici
ideologija rase mutanata koja generacijama živi od državnog konta je uništila zapadnjačku civilizaciju
onako kako su hrvatoslavski inkubator mutanti milanče i anemija zarotirali pozicije
takva rigidnost ideološke gnjojne zaraženosti zapadnih država je postala kopija ruskom socijalizmu iz 1950-ih godina po pitanju količine socijalističkih vladara
danas putina koji je klasični socijalistički rasist bio i ostao ,,,, e njega su po količini socijalizma zapadnjaci nadmašili
svrgli sa vlasti trampa
postavili papu komunistu
njemačkom vlada a i prva opozicija koja je čak i jača od današnje njemačke vlasti je afd pod vodstvom samo socijalista ,
prva afd-eovka je mutantna lezbača koja živiu švici
ideologija rase mutanata koja generacijama živi od državnog konta je uništila zapadnjačku civilizaciju
Gast- Guest
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema