ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 20 of 50 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 20 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AlfaOmega Thu 19 Jan - 8:16

-U Ukrajini je oštećeno više od polovice svih elektroenergetskih objekata u zemlji, izjavio je premijer Ukrajine Denis Šmigalj.
-Predsjednik Rusije Vladimir Putin ocijenio je tijekom jučerašnjeg razgovora sa radnicima "Obuhovske fabrike" u Sankt Peterburgu da je pobjeda Rusije neizbježna.
"Ruska obrambena industrija godišnje proizvede onoliko raketa za PZO koliko i svi ostali proizvođači u svjetu, a to, između ostalog, ulijeva povjerenje u pobjedu Rusije u Ukrajini", izjavio je Putin, prenosi Sputnjik.
-ruskim snagama u Ukrajini u protelikh 48 sati, stigle 4 željezničke kompozicije s većim brojem kamiona i oklopnih vozila.

AlfaOmega

2015-09-11

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 20 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici Thu 19 Jan - 9:28

Propali Ruski napad kod Adiivke u predgrađu Donjecka prije 3 dana. Nekoliko komada BMPova i tenkova leže uništeno , vojnici ranjeni i poginuli ili većina utekla(barem spasila glavu)
(tako da se zna odakle Oryxu ona lista)

Stugna na skupinu Wagnerovaca. Inače moj komentar, iako udar projektila izgleda brutalno, na primjeru Sirije bi često mogli vidjeti da i poginulih nema toliko, zato jer protutenkovski sustavi uglavnom ispaljuju projektile koji probijaju oklop, a ne rade jaku sekundarnu eksploziju.
Eh sada ostaje situacija, da li Ukrianci imaju recimo takav projektil koji umjesto da probija oklop ima jaku sekundarnu eksploziju ili termobaričku bombu.
neda mi se googlati tko hoće

Uništena Ruska haubica(ili oštećena) ali uništen i Ruski 122 mm SPG. Primjetite kako 3 vojnika na početku videa došli točno na lokaciju gdje je eksplodirala granata. Na videu se tvrdi da je korišten excalibur, sasvim realno, jer obično prva granata promaši dosta, pa se vojnici razbježaju, pa treba nekoliko granata da sjebe tehniku, ovdje isprve pogođeni i vojnici
Inače cijena excalibura 50 000$ do 100 000$ granata, jest brutalno skupo, međutim ovo je primjer kako je cijena višestruka opravdana(3 vojnika izbačena iz stroja, + dva komada teške tehnike koji vrijede puno više)

Ukrainski komad radio/komunikacijske/senozor tehnologije - uništen Ruskim dronom samoubojicom Lancet. Pokazali su se dosta bolji od Američkih Switchblade600 kojih nema nigdje

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou Thu 19 Jan - 10:40

AssadNaPodmornici wrote:Propali Ruski napad kod Adiivke u predgrađu Donjecka prije 3 dana. Nekoliko komada BMPova i tenkova leže uništeno , vojnici ranjeni i poginuli ili većina utekla(barem spasila glavu)
(tako da se zna odakle Oryxu ona lista)

Stugna na skupinu Wagnerovaca.  Inače moj komentar, iako udar projektila izgleda brutalno, na primjeru Sirije bi često mogli vidjeti da i poginulih nema toliko, zato jer protutenkovski sustavi uglavnom ispaljuju projektile koji probijaju oklop, a ne rade jaku sekundarnu eksploziju.
Eh sada ostaje situacija, da li Ukrianci imaju recimo takav projektil koji umjesto da probija oklop ima jaku sekundarnu eksploziju ili termobaričku bombu.
neda mi se googlati tko hoće

Uništena Ruska haubica(ili oštećena) ali uništen i Ruski 122 mm SPG. Primjetite kako 3 vojnika na početku videa došli točno na lokaciju gdje je eksplodirala granata. Na videu se tvrdi da je korišten excalibur, sasvim realno, jer obično prva granata promaši dosta, pa se vojnici razbježaju, pa treba nekoliko granata da sjebe tehniku, ovdje isprve pogođeni i vojnici
Inače cijena excalibura 50 000$ do 100 000$ granata, jest brutalno skupo, međutim ovo je primjer kako je cijena višestruka opravdana(3 vojnika izbačena iz stroja, + dva komada teške tehnike koji vrijede puno više)

Ukrainski komad radio/komunikacijske/senozor tehnologije - uništen Ruskim dronom samoubojicom Lancet. Pokazali su se dosta bolji od Američkih Switchblade600 kojih nema nigdje

Stugna ima sasvim dovoljno  eksploziva da sama eksplozija pobije ili teško izranjava sve u radijusu od nekoliko metara čak i bez fragmentacije projektila. Na kraju snimke se vidi da puno toga leti po zraku i to vrlo visoko (što jasno upućuje na vrlo snažnu eksploziju) a ne bi se začudio da se tu radi o djelovima tijela i opreme rusa.

Male
2017-12-31

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 19 Jan - 11:23

Dobre vijesti za UKR
Ameri šalju već novi paket pomoći. On bi uključivao 100 Stryker vozila(recimo najbolje ih je usporediti sa Ukrainskim BTR3 ili 4(ovako iz glave) i 50 novih BradleyM2 vozila.

Osim toga novi paket pomoći bi uključivao GLSDB (ground lunched small diametar bombe) , uglavnom je kombinacija preciznih avionskih bombi koji se lansiraju sa kopna,  a u prvoj fazi leta ih pogone projektili (koji se inače lansiraju iz HIMARSa) i kada dosegnu neku visinu, te bombe onda lebde na metu.

Time bi Ukrainci dobili mogućnost da gađaju 150km u dubinu, razorna moć ovog oružja je negdje na razini HIMARS projektila

-----------------------------------------------------------------------
Švedska će poslati 50ak CV90 IFVa(razina BradleyM2, BMP2/3) Archer SPGove(12komada) i drugo streljivo.
Estonija šalje nove 155mm haubice i streljivo.
Canada nekih 200 komada lakih vojnih vozila(kao šema Humwee)

To nije sve , uskoro će NATO sumit, i Švabe su uvjetovali da će poslati Leo2 tenkove, ako Ameri pošalju Abrams tenkove. Što znači da će ići i Abrams i Leo2 tenkovi.
Ukrainci moraju nagomilati sada hrpu zapadnog oružja u nekoliko novih brigada, koji bi prošli brutalnu obuku, i onda sa tom gomilom novog oružja napraviti prodor u Melitopol na ljeto ove godine. Tako bi presjekli južnu Ukrainu na dva dijela a to bi značilo da pada sve do Krima, plus vjerojatni i Ruski kolaps linija prema Mariopolu.
U tom scenariju bi ostvarili skoro povratak na granice prije rata. To je po meni nešto idealno.

Ruski telegram kanal, vjerojatno istina. Rusi prodiru u Bahmut.

Ukrainci snimili da im je nešto Lancet uništio

Prema komentarima - kamioni koji su prevozili opremu/streljivo/hranu na frontu

2018-06-14

Back to top Go down

Post by dijagram Thu 19 Jan - 12:43

Rusi pritiscu, ukrajinci popustaju.
Ukrajinci su prepustili inicijativu rusima i to ne izgleda dobro.
Ne radi se vise o neproduktivnim ruskim pokusajima nego uspjesnim malim pomacima.
Pomalo me to cudi jer se ne radi o iznenadnim udarima na biranim mjestima.
Ovdje napadaju mjesecima, koncentrirali su ljudstvo i tehniku i pritiscu.
Ranije sam pisao da bi ukrajinci morali ovdje suprotstaviti dovoljne snage da otupe, razbiju
ruske udarne postrojbe i odnesu jos jednu vaznu pobjedu samom obranom.
Neko vrijeme to je funkcioniralo ali sada se popusta, rusi se probijaju ukrajinci povlace.
Ne mogu vjerovati da ovdje nema dovoljno ljudstva ili topnicke municije.
Radi se ipak o manjem dijelu fronta.
Ako je nedostajalo zasto se ne popune i nastave uspjesno braniti kao do sada.
Ovim malim pomacima rusi dobijaju puno, ukazuje im se nekakav smisao za koji ginu.
Eto, uspjevaju na bojistu, potiskuju, nekad je to dovoljno za do tada demoraliziranog vojnika.
Ukrajinci uzmicu, ne prihvaca se borba uz povecane zrtve.
Problem je sto tako pocinju funkcionirati i povlaciti se dalje i dalje.
Rusi nece prestati pritiskati ni sljedece selo, ni ono iza toga.
Negdje ih se treba  zaustaviti.
Nisu uslijedili ukrajinski protunapadi, ako i jesu nisu bili nesto uspjesni.
Jedino opravdanje za nedovoljnu reakciju ukrajinskog stozera vidim u drzanju snaga na drugim
dijelovima bojista koje cekaju trenutak neke vece operacije te su im ovi izgubljeni tereni 
trenutno manje vazni u odnosu na ocekivani rezultat .
Ukratko, potraje li ovakvo stanje jos neko vrijeme ukrajinci ce poceti sumnjati u svoje mogucnosti
a rusi poceti vjerovati u svoje .
To bi bio novi moment i jako vazna stvar.

Takodjer, na zalost ukrajinci kao i mi mogu tek citati po internetu o dostavi tenkova sa zapada.
Mogu misliti kako ih to frustrira kada je i meni u HR iritantno s koliko indolencije se pristupa toj temi.
Ako ce cekati tenkove nece ih docekati do ljeta a pitanje i tada koliko ce ih biti.
Ukrajinski stozer morao bi sa USA konacno utvrditi ciljeve.
Hoce li ih ovi pratiti i osposobiti do oslobadjanja zemlje ili nece?
Hoce li ih kao do sada ciljano pomagati tek toliko da ne izgube cijelu zemlju?
Ako hoce ono prvo vec debelo kasne s pravim potrebnim naoruzanjem za pobjedu nad ruskom vojskom.
Ako to nece onda sto prije odluciti o svojoj sudbini, promisliti i cim prije krenuti u pregovore i pokusati
ishoditi sto bolju poziciju.
Tvrdoglavo ponavljanje da se ne kani stati dok se cijela ukrajina ne oslobodi uzaludno je ako ih se dovoljno ne naoruza, a ne vidim da ih se tako uopce zeli naoruzati.
Bez takve pomoci ukrajinci nemaju sansu vratiti sav teritorij.
Dalje bih usao u politiku pa vise necu,  to zelim odvojiti od konkretnog rata, taktike i strategije te procjenama o  sposobnostima i mogucnostima zaracenih strana.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 19 Jan - 13:30

Neman šta dodati na tvoj komentar;

Evo spisak ukupne Ukr pomoći što im je obećano od nove godine i gdje je već krenula obuka na dosta sustava

Ovo je u raspravi (dodatni zapadni tenkovi, ja bih ovdje dodao +Abrams tenkovi)

Poljska će u 14h objaviti svoj paket pomoći
Ne možemo reći da u svega 20ak dana gomila oružja i to konačno IFVovi sa zapada(prvi put da nisu sovjetski ja mislim) i tenkovi(prvi put da nisu sovjetski) stižu.
I to je uz malo sreće tek zagrijavanje.

Ako misle da Ukrainci oslobode zemlju, kako je Zalužni rekao, trebaju 300 zapadnih tenkova i 600 zapadnih teških IFV, (uz ostalo što dolazi za formiranje 4-5 tenkovskih/mehaniziranih brigada) a to je artiljerija, streljivo, vozila druge namjene, logistika, itd.
Za sada ide u tom smjeru
to bi trebalo slati do trećeg mjeseca sve i krenuti sa obukom.

Inače kako je Dijagram primjetio imaju Ukrainci hrpu ljudi pa i oružja(čak i više nego prije rata prema Oryxu) u pogonu, tako da im na papiru nije problem zaustaviti one manje Ruske proboje , međutim isto su Ukrainci i radili ovo ljeto. Rusi su nadirali lagano kroz gradove Rubižnoe/Sjeverno Donjec/Lisičnjask, a nedugo nakon toga usljedili su Ukrainski kontra napadi i kontra ofenzive.

Vjerujem da Ukrainci štede rezerve za napade, ipak Ukraina mora napraviti velike prodore i proboje da bi jednostavno dobila rat. Ako Ukraina izbije u recmo hipotetskom prodoru na jugu na Azovsko more, tih par gradića na istoku što će Rusi osvojiti neće vrijediti ništa , ali baš ništa. u slučaju da propadnu Ukrainski napadi na drugim djelovima fronte, plus izgube Soldear, Bahmut, možda Sieversk, Adiivku - ništa od strateškog značaja, međutim u ovom scenariju i to će postati sol na ranu, i onda će Ukraina morati izaći iz rata ili razmišljati o 2024 godini i žicati još više oružja.
Ne treba zaboraviti da Rusija unatoč velikim gubicima, i dalje godišnje može proizvesti 250 novih tenkova, 600 modernizirati, proizvesti 1.5milijun granata svih vrsta, 50 krstarećih raketa mjesečno. Ovo nije dovoljno za osvajanje Ukraine, ali je dovoljno da drže konflikt neograničeno.
Ali to je što -ako-kako.

Treba im oružja i obuke. Dakle šalje se gomila novih sustava, Ukraina treba odmah odvojiti desetke tisuća muškaraca koji već imaju ratno iskustvo i poslati ih na obuku za ove sustave, kao i korištenje combined arms taktika.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by dijagram Thu 19 Jan - 14:05

I ako dobiju 300 tenkova plus tisucu oklopnih vozila itd, time mogu pokusati osloboditi zemlju.
Time su je mogli osloboditi ove protekle jeseni kad su rusi bili malobrojni, krajnje demotivirani, 
raspreseni, logisticki nikako pokriveni i jako lose vodjeni.

Kod rusa je danas sve znatno drukcije na zalost ukrajinaca.
No prvo tek trebaju dobiti sve navedeno, valjda konacno hoce, a odgovorit ce i rusi na to.
Vise nece sjediti i cekati po mjesec dana da donesu bilo kakvu odluku i izdaju zapovijed kako 
se lani dogadjalo.
Lani su ovim sredstvima mogli vratiti i krim gradove lugans i donjeck.
Ove godine to nece moci ni uz ova sredstva ako stignu, tek djelomicno da, cijelu zemlju ne.
Mogu samo ako se rusi slome zbog nekih unutarnjih problema , ali bez toga to je nerealno.
Da se EU ukljucila spremno od pocetka i zauzela stav sa USA, ali ne, filozofiranje i tu smo gdje smo.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 19 Jan - 14:46

dijagram wrote:I ako dobiju 300 tenkova plus tisucu oklopnih vozila itd, time mogu pokusati osloboditi zemlju.
Time su je mogli osloboditi ove protekle jeseni kad su rusi bili malobrojni, krajnje demotivirani, 
raspreseni, logisticki nikako pokriveni i jako lose vodjeni.

Kod rusa je danas sve znatno drukcije na zalost ukrajinaca.
No prvo tek trebaju dobiti sve navedeno, valjda konacno hoce, a odgovorit ce i rusi na to.
Vise nece sjediti i cekati po mjesec dana da donesu bilo kakvu odluku i izdaju zapovijed kako 
se lani dogadjalo.
Lani su ovim sredstvima mogli vratiti i krim gradove lugans i donjeck.
Ove godine to nece moci ni uz ova sredstva ako stignu, tek djelomicno da, cijelu zemlju ne.
Mogu samo ako se rusi slome zbog nekih unutarnjih problema , ali bez toga to je nerealno.
Da se EU ukljucila spremno od pocetka i zauzela stav sa USA, ali ne, filozofiranje i tu smo gdje smo.

a slušaj računaj da je NATO poslao sve to što je obećao prvog dana, da su se svi tako mobilizirali, misliš da Rusija nebi proglasila opću mobilizaciju odmah drugi dan a tko zna možda bi onako nadrkani se osjetili ugroženim totalno pa počeli raspoređivati taktičke nuklearne glave okolo, i opet bi došao na situaciju gdje si danas.  NATO je išao i sa teorijom kuhane žabe itd.
i Rusi su radili hrpu grešaka, zapravo puno više grešaka nego što je napravila EU/NATO i Ukraina sa druge strane. Pazi prije točno godinu dana kada su se Rusi počeli grupirati oko Ukraine, svi koji su pričali o mogućem hipotetskom ratu, nitko ali baš nitko nije davao Ukraincima puno šanse, čak i zapadne službe, čak i zapadna pomoć je išla u smjeru da se Ukraina pretvori u partizanski teritorij, i tu je obuka dobro prošla zato u Hersonu si svaki dan imao likvidacije Rusa , što je sigurno uzrokovalo još lakši pad grada.

Sada je situacija kakva je, i za Ruse koji su napravili puno više grešaka(počevši od ulaska u rat, do cijelo vrijeme priznavanja da su u govnima dok voda nije došla do usta) te EU/NATO koji je mogao poslati više oružja.

Nisu Rusi super ljudi, mobilizirani ne dobijaju najkvalitetniju obuku,  tehnika im je uglavnom iz SSSRa i jednostavno RU ne može proizvesti dovoljno modernih oružja za ovakav tip rata, mogu samo popravljat sa otvorenih skladišta SSSRa, oficirski kadar je i dalje očajan i loš i tu nema nekih promjena, i dalje reforme RU vojske ovise o istim tim neposobnim oficirima,  moral vojnika je općenito loš, a prema nekim saznanjima Wagner se poprilično potrošio , nemaju u Rusiji neograničen broj zatvorenika od +20godina kazne koji su spremni ginuti za sušenje kazne..

samo bi trebala puno žešća obuka.. ne  može britanija uzeti 5000 vojnika za 3 mjeseca, pa iduća 3 opet 5000,  pa onda 1000 u njemačkoj, 1000 u USA, 500 u poljskoj, pa onda od toga se nadati da će to biti dovoljno ..
treba sve to povećati na 3x, i od toga i onom oružju koje im se sada šalje (ako se nastavi tim tempom do 3mjeseca) izgraditi nekoliko udarnih brigada, uz postojeće udarne brigade, krenuti u proboje. nema Ruska vojska još puno profesionalaca koji su u Ukraini, hrpa njih je zaginila u početku rata, ostali gledaju raskinuti ugovor i nevraćaju se na frontu..

Ukraina ima puno veću prednost u planiranju, infromacijama u realnom vremenu, nadzoru bojišta, tu je jednostavno NATO pun k ispred Rusije , to su sve multiplikatori.
Sovjetske doktrine da mora biti 3x više tenkova i vojnika u takvim "multiplikatorima"  mogu se odbaciti...

imaš milijun primjera

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 19 Jan - 15:06

AlfaOmega wrote:Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 20 Fmx8TTAXEAMwdvJ?format=jpg&name=large
Da in je Šolz pedalu. Reka je točno ono šta san i ja reka nikidan : zašto bi on sla svoje tenkove a Amerika ih ima hrpu u vojarnama slobodne a ne da a London i ekipa gura ovoga da on da da ga uvuće u rat i normalno Šolz jučer da će on poslat jedino ako i Amerika pošalje. Pa u pravu je. On će ulazit u to a Biden će stajat po strani. Aha. Jok. Ne može. Ne dam. Ima i pravo. Potpuno je u pravu. Ima Britanija tenkove pa neka im šalje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 19 Jan - 15:25

AssadNaPodmornici wrote:
To nije sve , uskoro će NATO sumit, i Švabe su uvjetovali da će poslati Leo2 tenkove, ako Ameri pošalju Abrams tenkove. Što znači da će ići i Abrams i Leo2 tenkovi.
Neće donji dom Kongresa odobrit slanje tenkova.

:coffee
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 19 Jan - 17:30

Ima Pakistan 320 tenkova T-80 a o tome sam opširno pisao ovdje :

https://www.ex-iskon-pleme.com/t53777-nestasica-hrane-u-pakistanu-dodatno-porasla-cijena-brasna

Pošto znam da vam se ne čita onda ću vam skratit : Pakistan je prije 20 godina od Ukrajine kupija 320 ovih tenkova a u međuvremenu kupio i kupuje te radi s Kinom nove i modernije tenkove. Istovremeno nemaju para a treba im za kupit brašno i drugo i traže kredit MMF-a dakle zapadnih zemalja a tvornica u Harkivu di su Ukri ove tenkove osposobljavali je uništena i pakistanskoj vojsci ovo je u osnovi besperspektivno a u međuvremenu su u suradnji s Kinom napravili i svoje tenkove i rade ih i još kupuju od Kine nove tenkove....dakle platili su ih prije 20 godina 650 miljona dolara ( Pakistan je odlučio kupiti 320 tenkova T-80UD od Ukrajine za 650 milijuna dolara ) znači sad to ne može svakako koštat više od toga a može jedino manje nakon 20 godina korištenja a ovima treba kredit od MMF-a.

Daj kredit, daj im neke pare za te tenkove al ono ništa iznad 500 miljona dolara i ukrcaj na brod i pravac Poljska i tamo remont i generalka i pravac Ukrajina. To su ukrajinski tenkovi, znaju ih jer su njihovi, ne treba im ni obuka ni tehnička podrška. Pali vozi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Thu 19 Jan - 19:00

Jedini razlog zašt Scholz neće da vidi njemačke tenkove u Ukrajini je taj jerbo smatra da bi bila sramota da ih vidi uništene. A bez sumnje, viđali bi ih pun kurac uništenih, jer tenk je ipak vozilo namjenjeno samom frontu, a ne nešt što roka sa distance ka HIMARS ili haubice. 
A uništen tenk je uvik loša reklama za proizvođača, jel. Jedva su sprali ljagu sa sebe nakon uništenih Leoparda u Siriji. 

Zato je Olaf i dobro uradija kad je reka Bidenu - poslat ćemo naše tenkove ak će te i vi svoje. Zna je da i Ameri razmišljaju isto ka i on. Rus da se slika na olupini Abramsa? Američki desničari predvođeni krampom i foxnews-om to Bidenu nikad ne bi oprostili.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by vili40 Thu 19 Jan - 19:05

AlfaOmega wrote:Jedini razlog zašt Scholz neće da vidi njemačke tenkove u Ukrajini je taj jerbo smatra da bi bila sramota da ih vidi uništene. A bez sumnje, viđali bi ih pun kurac uništenih, jer tenk je ipak vozilo namjenjeno samom frontu, a ne nešt što roka sa distance ka HIMARS ili haubice. 
A uništen tenk je uvik loša reklama za proizvođača, jel. Jedva su sprali ljagu sa sebe nakon uništenih Leoparda u Siriji. 

Zato je Olaf i dobro uradija kad je reka Bidenu - poslat ćemo naše tenkove ak će te i vi svoje. Zna je da i Ameri razmišljaju isto ka i on. Rus da se slika na olupini Abramsa? Američki desničari predvođeni krampom i foxnews-om to Bidenu nikad ne bi oprostili.
ti ne brini,doći će i tenkovi
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 19 Jan - 20:31

Amo malo vijesti, da ne morate čitati pericu jihadija sa indexa gdje rusi gladni jedu miševe i ukraina za 3 tjedna ulazi na krim   ili informer rs gdje će rusi sada izvaditi tajno oružje i ući u berlin za tjedan dana.

Zakuhtava se slanje oružja. Gore poviše je spisak što je ukrani stavljeno na papir da će biti isporučeno, samo se čekaju Leo2 tenkovi. Švabama raste pritisak uskoro će i tenkovi vjerujem. Čak mi se sviđa uvijet Švaba - Abramsi  pa mogu Leo2.

Uglavnom ovo je zadnja lista(od nove godine) što je Ukraincima rečeno da će dobiti. Ovo su ogromne ali baš ogromne količine oružja.
Sa ovim se jedna država srednje veličine može brutalno naoružati. ponavljam. spisak nije konačan i ovo je tek od nove godine.

cca 100injak tenkova(-nadograđeni T-72, + Challenger2)
cca 250 IFV(bradley, warrorir, CV90, marder)
cca +300 komada APC(100 stryker, + razni drugi)
CCa 90 SPGova(kroz pola godina, od paladina i AS30 što će doći odmah, i archer, do Casera i Susana koji će dolaziti kako budu se proizvodili od Francuske do Slovačke -155mm sve)
PZO SUSTAVI (3 baterije Patriot - USA, Niz, Ger, 1 SAMP-T, 1 NASAMS, hrpa protuavionskih topova starijih generacija koji su korisni za dronove)
Zatim gomila drugih vozila(HUMWEE tipova), 155mm haubice malo starije verzije, 105mm haubice, protutenkovskih RPGova, stingera, streljiov, pametne rakete,
te meni najvažnije GLSDB - precizne pametne bombe koje se lansiraju sa vozila i dometa su 150km i razorne moći kao Himars. Ne znam kada ovo dolazi, što prije to bolje nadam se... da se Ukrainci uvježbaju prije ljetne ofenzive

Najbolje od svega spisak nije konačan, sutra će sigurno biti još veći update. Pored ovakve količine novoga oružja Rusi jednostavno ne mogu više dobiti rat na način da Ukrainu izbace iz rata. Mogu uz brutalno krvavo ratovanje i borbu, eventualno zaustaviti buduću Ukrainsku ofenzivu i nanjeti im takve gubitke da će ih prisiliti na neke ustupke i na takav način proglasiti "pobjedu"

-----------------------------------------------
Jedan komentar koji je sasvim uredan

Zokini(Srbin) komentar sasvim uredan

Braća Srbi kao suncokreti. Adem Vuchiqi je danas posrao Rusiju, rekao je tipa Krim je Ukraina, Donbas je Ukraina.
Srbija šalje pomoć Ukraini da joj pomogne popraviti energetsku mrežu :D

Rusi su stavili PZO Pantsir (koji obara dronove, krstareće rakete, avione,)
Rusi ovo već negativno komentiraju

Ruski dron samoubojica uništio Akatsiju 152 ukrainski SPG(moj dodatak, vjerojatno prije zarobljen od Rusa u nekoj od ofenziva)

Rusi i dalje na pojedinim linijama imaju lagani napredak, guraju naprijed, sve skupa prodiru na nekoliko različitih lokacija na istoku, pomalo uz dosta video snimaka gubitaka na obje strane(ima realno više Ruskih gubitaka jel napadaju , vjerojatno Strelkov ima šta za reći)

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 19 Jan - 20:56

AssadNaPodmornici wrote:
Ruski dron samoubojica uništio Akatsiju 152 ukrainski SPG(moj dodatak, vjerojatno prije zarobljen od Rusa u nekoj od ofenziva)

Ne mora nužno bit. To je najstarija samohodna haubica tamo trenutno na tom bojištu. Početak proizvodnje 1971 godina a Msta koja je došla nakon ove tek 1989 godina tako da gledam koliko su Ukrajinci imali tih Akacija prije napada a brojka je nekakvih 460 komada dok ih je zarobljeno nekih 40-ak a Msti su imali samo 40 prije napada a zarobljeno isto tako nekih 40-ak.

Može bit da je i njihova od prije jer su toga imali ( 460 komada ) a tek 40-ak zarobili od Rusa.

Ionako im dolaze novije i modernije samohodne haubice od "Zapada" a ta Akacija i to, se i onako radilo u Rusiji tako da to im nije toliko bitno ako tako stare samohodne haubice a još i tehnička podrška u Rusiji za iste, i izgube. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Uraltransmash
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Fri 20 Jan - 7:42

dijagram wrote:Ovi ne znaju gadjati, nemaju stav, nije gadjanje iz puske ili bilo cega drugog gluma u kakvom vesternu.
Tko zna vidi da su tek priuceni i to lose priuceni.
To sto vama koji niste bili u ratu djeluju dobro, samo vam tako djeluju:)
Ne valja im stav kada kao klece ili sto god to bilo niti kada stoje.
Tijelo se brzo postavlja u stabilan stav, stabilan da se sto manje njise, giba, pomice, leluja ili sto god:)
Kad stojis ako si desnjak iskoraci se malo lijevom nogom naprijed, a desno stopalo zakrene malo desno.
Time se postize stabilnost za gadjanje a isto tako za trzaj od povratnog udara puske pri djelovanju.
Kod klececeg slicno, lijeva noga naprijed, desno koljeno malo udesno i dobijes oslonas u tri tocke, jako stabilan.
Prilikom gadjanja lose ce pogotke imati svi koji pokusavaju nekim kaubojskim stavom, filmskim ili 
babljim kako je ovdje slucaj:)
Toliko, teze je teoretizirati, to pokazes par puta i objasnis i vojnici uvjezbavaju.
za dva tri dana samo najgluplji ce opet zauzeti pogresan stav, svi drugi pravilno.
To se nauci brzo.
Mogu misliti kako tek petljaju oko slozenijeg naoruzanja, bacaci, minobacaci, strojnice, eksplozivi, mine itd.
Kad smo prije dva tri dana pričali o ovome pitao sam se kako meni to ništa nije u glavi. No kako me tad zanimao odgovor na nešto drugo onda rekoh sam sebi da : e kad si ti to služio prije više od 20 godina, vjerovatno si zaboravio, davno je to bilo. I onda tako nastavim dalje istraživat to šta me tad zanimalo a posli došle druge teme i tako prođe dva dana i ja nešto jedem u kužini i opet mene to kopka jer mi nije sad to jasno nikako. Opet se pojavilo to pitanje. I onda se sitija šta san ja dužija na temeljnoj :

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 20 M72_1-1

Šatorsko krilo, rasprosti, lezi, nogare, šanžeri do sa strane, lakat, nasloni drž čvrsto, naciljaj, opali itd....ako je bilo na zemlji onda nasloni na rov il nešto ili lezi u travu al uvik municija i to sa strane sebi i opet isti postupak.

Zato to meni nije u glavi. Di ćeš to stavit na kolino. Samo bi te razdrmalo. lol!

Last edited by RayMabus on Fri 20 Jan - 7:46; edited 2 times in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Fri 20 Jan - 7:43

Situacija po Ukre više ne dijeluje bajno ni u Zaporožju. Ruske postrojbe napreduju prema Orikhivu iz pravca Novoandeiivka-Orikhiv i Novodanylivka-Orikhiv. 
Orakhiv je inače važno prometno središte. Brane ga snage 106. brigade TO.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Eroo Fri 20 Jan - 12:05

AlfaOmega wrote:Situacija po Ukre više ne dijeluje bajno ni u Zaporožju. Ruske postrojbe napreduju prema Orikhivu iz pravca Novoandeiivka-Orikhiv i Novodanylivka-Orikhiv. 
Orakhiv je inače važno prometno središte. Brane ga snage 106. brigade TO.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 20 Screenshot-8338

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Fri 20 Jan - 12:12

Soledar je i dalje pod ukrajinskom kontrolom, samo to Rusima još nisu javili.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Fri 20 Jan - 12:17

Soledar ...uploading prije 2 sata. Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 20 1f446
Pogled na bojišnicu s druge strane...malo za promjenu! ;)

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Fri 20 Jan - 16:04

Zadnji update gdje vijećaju NATO ekipa oko pomoći Ukraini.

Vidio sam u Američkom paketu pomoći nema GLSDM raketa.(150km2 domet, razorna moć kao oni iz HIMARSa i takva preciznost). Za sada . Šteta. Svakako vjerujem da će doći prije ljeta.

Njemačka je rekla da neće ometati druge ako odluče poslati Leo2 tenkovi. Dosta zemalja je najavilo da će slati , Poljska već stavila u paket, spominje se još Finska, Nizozemska, Slovačka.

E da Finska sama (dakle zemlja koja ima stanovnika malo više od RH) šalje svoj paket pomoći Ukraini, težak 400milijuna € (3milijarde kn). Još bolja stvar paket pomoći je tajan.

Estonija je poslala sve svoje 155mm haubice i streljivo. Sada su gologuzi neko vrijeme dok se ne proizvedu nove.

Nizozemska osim što će poslati jednu Patriot bateriju Ukraini, i osim što je spremna poslati Leo2 tenkove, spremni su čak i F-16 avione poslati.
(iako vidim da su to starije verzije, ali nema veze bitno je da mogu lansirati HAARM projektile, te one pametne bombe).
Čekamo daljni update.
Što se tiče oklopnih vozila i vozila druge namjene, kao artiljerije i granata Ukraina će biti opskrbljena dovoljno za ofenzivu ljeto 2023 možda čak i dva pravca. Međutim fali tenkova za sada. Vidit ćemo za uru dvi šta će od tenkova biti .

I GLSDB (ground lunched small diametar bomb)

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 20 of 50 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics