Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Vagnerovac koji je pobjegao u Norvešku: Bacili su nas u borbu kao topovsko meso
Gledaju ih kao potrošnu robu. Zato se i ne trude da ih pravilno obuće. Ionako će izginit pa šta će se trudit ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Tocno, samo mene trebaju slusati:)Hektorović wrote:Ukratko Šah-Mat nije probit se do Berdyanska, Šah-Mat je probiti se do Millerovog i presječi glavnu arteriju čitave Ruske vojske.
Kako bi Rusi na to odgovorili? Atomskima po svom teriroriju?
No i da uspiju u tome jos uvijek to ne znaci dobiven rat.
Samo bi imali veliku prednost na ostatku fronta.
Zato me cudi da se nije iskoristilo rusko rasulo i dosegnulo barem do pred Starobilsk a sa sjevera uzelo rubizne i severodonjeck.
Dojma sam da se to moglo i moralo, ali eto, mozda i nije, stvarno stanje ne znamo.
Ovako imaju dobar komad za osvojiti na bolje postavljenu rusku obranu.
Bit ce to tesko, moguce i neuspjesno.
dijagram-
2015-08-09
Sad kad su se ( Rusi ) dodatno utvrdili, bez tenkova to je nemoguća misja.dijagram wrote:
Bit ce to tesko, moguce i neuspjesno.
Nema klinastog proboja bez tenkova. A nemaju ih.
2014-04-11
Ovo je već sad ono došlo do pitanja : oćemo li se sjurit pa da bude treći svjetski rat il ćemo primirje i tako to ?
Moraš nešto od toga jer ovo je takva igra.
Izaberite nešto od ovog dvoje.
2014-04-11
Šolc: Pomoći ćemo Ukrajinu, ali...
Nemački kancelar Olaf Šolc, u intervjuu Blumbergu na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Davosu, nije dao direktan odgovor na pitanje da li će njegova zemlja dozvoliti isporuku svojih tenkova "leopard" Ukrajini.-Jedan od naših ciljeva je da podržimo Ukrajinu koliko god je potrebno, svim sredstvima koja su nam na raspolaganju, ali se mora izbeći i eskalacija, prokomentarisao je on perspektivu predaje oklopnih vozila vlastima u Kijevu.
-Razgovaramo sa našim saveznicima, prijateljima, SAD, kako najbolje da postupimo. Međutim, oni (pregovori) nisu javni, dodao je Šolc.
2014-04-11
Ukrainian channels report that the chief of AFU is asking Zelensky to start withdrawing troops from Seversk, considers it pointless to hold the city which currently doesn't play a role in strategic terms and has lost its supply routes, so soon will become the next target of RuAF. pic.twitter.com/8HkNvB5MYO
— Trollstoy (@Trollstoy88) January 17, 2023
Kazahstan mijenja viznu politiku zbog Rusa koji bježe od mobilizacije
Kazahstan je promijenio svoja pravila za ulazak stranaca kako bi otežao ulazak i boravak u zemlji Rusima koji pokušavaju pobjeći od mobilizacije. Nova pravila bi trebala stupiti na snagu 26. siječnja, a prema njima, posjetiteljima kojima nije potrebna viza jer dolaze iz zemalja Euroazijske ekonomske unije, koja uključuje Rusiju, bit će zabranjen boravak u Kazahstanu dulje od 90 dana u razdoblju od 180 dana.
Kazahstan je postao jedno od glavnih odredišta za Ruse koji su bježali nakon što je Putin u rujnu najavio djelomičnu vojnu mobilizaciju, tijekom koje je regrutirano 300.000 vojnika za borbu u Ukrajini. Prema ministarstvu unutarnjih poslova Kazahstana, oko 100.000 Rusa stiglo je u zemlju u prvih šest dana nakon Putinove objave mobilizacije 21. rujna.
Mnogi su Rusi tada napustili Kazahstan i otišli na druga odredišta, ali čini se da se novim pravilima namjerava prisiliti one koji su ostali da podnesu zahtjev za dobivanje boravišne dozvole.
-
Ovima iz Kazastana se digla kosa na glavi kad su čuli da će ovi mobilizirat miljon i po muške populacije u Rusiji. Odma zatvaraju sve. Nagrnit će in sad stoka u Kazastan. Stampedo.
Last edited by RayMabus on 17/1/2023, 20:09; edited 1 time in total
2014-04-11
Vrime na ovom dijelu fronta polak počinje raditi protiv Ukra. Rusi već vrše konsolidiranje za daljnji tijek akcije...
Looks like :flag_ru:#PMC Wagner's #Soledar- assault group is now splitting in 2 directions
— C4H10FO2P (@markito0171) January 17, 2023
1. #Bakhmut (southward)
2. #Seversk (northward) along railroad
Osobno mislim da je to greška Wagnerovaca, i da punu pažnju sad trebaju posvetiti Siversku, te da Bakhmut more i sačekat.
AlfaOmega wrote:Jedino što bi Ukrima potencijalno moglo ići na ruku kod Siverska jest činjenica da Wagnerovci nakon Soledara neće krenuti punom snagom ka Siversku, nego će dio ljudstva poslati na Bakhmut sa sjevera.Looks like :flag_ru:#PMC Wagner's #Soledar- assault group is now splitting in 2 directions
— C4H10FO2P (@markito0171) January 17, 2023
1. #Bakhmut (southward)
2. #Seversk (northward) along railroad
Osobno mislim da je to greška Wagnerovaca, i da punu pažnju sad trebaju posvetiti Siversku, te da Bakhmut more i sačekat.
Pad Siverska bi uklonio i prijetnju Kremini. Kremina je ključna za Luhansk, a Luhanska oblast za čitavu Rusku logistiku.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović dislikes this post
Bar ja to tako vidin da to izvode.
2014-04-11
I'm stunned!
— Muir (@TraderMuir) January 16, 2023
Arestovich goes on a rant of truth about Zelinski and Ukranian policies he describes as stupid and much worse.
My jaw dropped. pic.twitter.com/EEdqKWgkQN
2018-04-10
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
hhahaha
inače tu dvojicu Strelkova i Arestoviča ja i Hektorovic citiramo od prvoga dana obojicu.
Obojica govore bez dlake na jeziku, u i od svih "online analitičara, političara, novinara, medijskih ličnosti" od njih dvojice realno možete saznati najkvalitetnije informacije, i vrlo vrlo često dobre analize koje su se znale ostvariti.
zapravo da samo slušate njih dvoje, gotovo ništa vam ne treba.
Arestovič je skoro svako drugi dan na jednom popularnom podcastu koji se prevodi, a Strelkov ima telegram kanal, gdje isto sa dva klika prevedete sa Ruskog na Engleski a prevode ga i drugi.
Hektorović likes this post
Pao helikopter kod Kijeva, poginuo ukrajinski ministar. 16 mrtvih, od toga 2 djeteta
Više na :
https://twitter.com/hashtag/Brovary?src=hashtag_click
Snimljen je i par minuta prije pada :
Puma helikopter :
https://en.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_EC225_Super_Puma
Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine :
https://en.wikipedia.org/wiki/Ministry_of_Internal_Affairs_(Ukraine)
2014-04-11
Amerikanci su imali skladište streljiva u Izraelu.
Iz njega su izvukli 300 000 155mm granata , već pola ih je u Poljskoj
Ukraina zadnjih tjedana dobija ogromne količine streljiva ali i moderne NATO tehnike konačno.
Neki govore da je gomilanje resursa za očekivanu UKR ofenzivu tamo na ljeto 2023. Tu će trebati deseci tisuća granata dnevno i stotine komada teškog oklopa u proboju.
RayMabus and Hektorović like this post
gojenac zna
naucio je sve potrebno jos u komunistickoj partiji:)
dijagram-
2015-08-09
Valja znati da je Marinka bojno polje s najduljim stažem u Ukrajini, tamo se ratuje već gotovo puno desetljeće, još od ljeta 2014.
Prvi veći topnički napad na Marinku desio se u srpnju 2014., par sati nakon što se tadašnji ukrajinski predsjednik Petro Porošenko zakleo na osvetu za smrt 19 ukrajinskih vojnika u pobunjeničkom raketnom napadu u blizini ruske granice. Godinu dana kasnije proruski pobunjenici zakratko su zavladali Marinkom, no ukrajinske snage su ubrzo povratile kontrolu. Borba između separatista i vladinih trupa koštala je još tad više od 400 mrtvih glava. Tisuće su napustile svoje domove, u mnogim slučajevima prelazeći granicu s Rusijom. Marinka je bila grad podijeljene lojalnosti, dio stanovništva tendirao je Moskvi, a dio politici službenog Kijeva. Ratu su prethodili brojni eksplozivni ‘mitinzi istine‘, nalik na Miloševićevu antibirokratsku revoluciju i separatističke skupove srpskih ekstremista devedesetih u Jugoslaviji.
debotoijusto- Posts : 31577
2014-04-12
RayMabus likes this post
-Predsjednik Rusije Vladimir Putin ocijenio je tijekom jučerašnjeg razgovora sa radnicima "Obuhovske fabrike" u Sankt Peterburgu da je pobjeda Rusije neizbježna.
"Ruska obrambena industrija godišnje proizvede onoliko raketa za PZO koliko i svi ostali proizvođači u svjetu, a to, između ostalog, ulijeva povjerenje u pobjedu Rusije u Ukrajini", izjavio je Putin, prenosi Sputnjik.
-ruskim snagama u Ukrajini u protelikh 48 sati, stigle 4 željezničke kompozicije s većim brojem kamiona i oklopnih vozila.
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema