Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
Page 28 of 38
Page 28 of 38 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 33 ... 38
Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
hahahah Hrvatski standardasilovski wrote:Seka Gelo ·
Musterschule
odi rektorirati u rusiju, komunjaro hahah u Rusiju komunjaro
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
dakle ćirilica o kojoj boras priča nema veze sa srbima al nema veze ni s mozgom, a što srbi koriste a što ne je njihova stvar, ali da je ćirilica imala ulogu zapišavanja teritorija je
Ćirilica je ćirilica sve ostalo su varijantemarcellus wrote:asilovski wrote:hahaha odrekao bi se svega jer to koriste Srbi pa majakomilamarcellus wrote:mislim vjerojatno su nekoć stari hrvati slali i dimne signale ono indijanci ali to se ne broji
jebe mi se za srbe, hrv ćirilica koju ovaj spominje sa srpskom nema veze, to je tzv. bosančica, davno mrtvo pismo
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Ćirilica je ćirilica sve ostalo su varijantemarcellus wrote:asilovski wrote:hahaha odrekao bi se svega jer to koriste Srbi pa majakomilamarcellus wrote:mislim vjerojatno su nekoć stari hrvati slali i dimne signale ono indijanci ali to se ne broji
jebe mi se za srbe, hrv ćirilica koju ovaj spominje sa srpskom nema veze, to je tzv. bosančica, davno mrtvo pismo
nije, svaka je za sebe
ne možeš učiti "ćirilicu" moraš odrediti koju a onda s njom ide i jezik
hrvati su narod "pusti me stat" i zato se olako odricu svoga,a osobito nemaju pretenzije na tuđe..stovise,uvijek su u nekom gardu pokusaja branjenja vlastitog..da su iole mudriji narod,odavno bi cirilicu nazvali 'hrvatskom cirilicom' i stavili je u plan i program hrvatskog jezika ,barem u jednoj s.g.Starhemberg wrote:Pa to ti je tekst, odnosno stihovi na hrvatskom, pisani ćirilicom. Tvrdiš da se ćirilicom može jedino pisati srpski, a to očito ne stoji.
To mogu uvijek ucit od srba, a nisu ni slovenci losi,ali nikako da dođu pameti ;-)
2014-04-12
Smrad ljudski, znaš li ti da ni svi srbi ne znaju ćirilicu a ti bi šrot pismom trovao Hrvate. 'ebo te Vuk Karadžić hahaha šrot pismom, majkobožja
Kermit-
2014-04-17
maggie13 wrote:hrvati su narod "pusti me stat" i zato se olako odricu svoga,a osobito nemaju pretenzije na tuđe..stovise,uvijek su u nekom gardu pokusaja branjenja vlastitog..da su iole mudriji narod,odavno bi cirilicu nazvali 'hrvatskom cirilicom' i stavili je u plan i program hrvatskog jezika ,barem u jednoj s.g.Starhemberg wrote:Pa to ti je tekst, odnosno stihovi na hrvatskom, pisani ćirilicom. Tvrdiš da se ćirilicom može jedino pisati srpski, a to očito ne stoji.
To mogu uvijek ucit od srba, a nisu ni slovenci losi,ali nikako da dođu pameti ;-)
pa mi se ne bi odrekli svoje latinice
Da li postoji kompjuter sa ćirilicom ?marcellus wrote:asilovski wrote:Ćirilica je ćirilica sve ostalo su varijantemarcellus wrote:asilovski wrote:hahaha odrekao bi se svega jer to koriste Srbi pa majakomilamarcellus wrote:mislim vjerojatno su nekoć stari hrvati slali i dimne signale ono indijanci ali to se ne broji
nije, svaka je za sebe
Kermit-
2014-04-17
misliš vukove varijante rismkog pismamarcellus wrote:maggie13 wrote:hrvati su narod "pusti me stat" i zato se olako odricu svoga,a osobito nemaju pretenzije na tuđe..stovise,uvijek su u nekom gardu pokusaja branjenja vlastitog..da su iole mudriji narod,odavno bi cirilicu nazvali 'hrvatskom cirilicom' i stavili je u plan i program hrvatskog jezika ,barem u jednoj s.g.Starhemberg wrote:Pa to ti je tekst, odnosno stihovi na hrvatskom, pisani ćirilicom. Tvrdiš da se ćirilicom može jedino pisati srpski, a to očito ne stoji.
Kermit-
2014-04-17
cirilica je ovdje i uvik kad se o istoj spreha samo i izkljucivo,POLITIKUM.meni se zivo fucka za sve te knjizevne finese i akademske spletke.ono kaj je meni najbitnije je, da ni pod razno nesmimo dozvolit da cirilica po nekim inepromisljenim refleksom se stavlja medj srbadiju.i tako se Horvati jos jedne svoje poviesne zbilje odricu...marcellus wrote:mislim vjerojatno su nekoć stari hrvati slali i dimne signale ono indijanci ali to se ne broji
max123- Posts : 2853
2015-10-28
naime ona je razlikovni čimbenik kod etnogeneze, jedan od rijetkih između srba i hrvata, uz vjeru i kao takva bitna sastavnica nacionalnog identiteta. Ćirilica je priča koja nema veze s ničim, hrvati kao moderna nacija datiraju iz 19 stoljeća a ćirilica bosančica iz 13 i kao takva ne može s hrvatima nikako imati veze
tako nismo ni cirilice trebali..ma koliko neke rane bile teske..zivi se glavom,a ne srcem..;-)marcellus wrote:maggie13 wrote:hrvati su narod "pusti me stat" i zato se olako odricu svoga,a osobito nemaju pretenzije na tuđe..stovise,uvijek su u nekom gardu pokusaja branjenja vlastitog..da su iole mudriji narod,odavno bi cirilicu nazvali 'hrvatskom cirilicom' i stavili je u plan i program hrvatskog jezika ,barem u jednoj s.g.Starhemberg wrote:Pa to ti je tekst, odnosno stihovi na hrvatskom, pisani ćirilicom. Tvrdiš da se ćirilicom može jedino pisati srpski, a to očito ne stoji.
2014-04-12
maggie13 wrote:hrvati su narod "pusti me stat" i zato se olako odricu svoga,a osobito nemaju pretenzije na tuđe..stovise,uvijek su u nekom gardu pokusaja branjenja vlastitog..da su iole mudriji narod,odavno bi cirilicu nazvali 'hrvatskom cirilicom' i stavili je u plan i program hrvatskog jezika ,barem u jednoj s.g.Starhemberg wrote:Pa to ti je tekst, odnosno stihovi na hrvatskom, pisani ćirilicom. Tvrdiš da se ćirilicom može jedino pisati srpski, a to očito ne stoji.
Sve što hrvati neće, ne znaju uzeti ili se odriču srbi uzimaju, inkorporiraju i integriraju....ne čudi da su onda se onda kulturno-politički šire
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ne postoji vukova varijanta..ti bi cirilicu zadrzao,pohvalno,ali ne odreci se latinice ni standardnog jezika koji nemaju veze s vukom ;O)asilovski wrote:misliš vukove varijante rismkog pismamarcellus wrote:maggie13 wrote:hrvati su narod "pusti me stat" i zato se olako odricu svoga,a osobito nemaju pretenzije na tuđe..stovise,uvijek su u nekom gardu pokusaja branjenja vlastitog..da su iole mudriji narod,odavno bi cirilicu nazvali 'hrvatskom cirilicom' i stavili je u plan i program hrvatskog jezika ,barem u jednoj s.g.Starhemberg wrote:Pa to ti je tekst, odnosno stihovi na hrvatskom, pisani ćirilicom. Tvrdiš da se ćirilicom može jedino pisati srpski, a to očito ne stoji.
2014-04-12
tocno tako..a,u novije doba i slovenci..je da nas nece bit uskoro nijednih,no ipak..B-)epikur37 wrote:maggie13 wrote:hrvati su narod "pusti me stat" i zato se olako odricu svoga,a osobito nemaju pretenzije na tuđe..stovise,uvijek su u nekom gardu pokusaja branjenja vlastitog..da su iole mudriji narod,odavno bi cirilicu nazvali 'hrvatskom cirilicom' i stavili je u plan i program hrvatskog jezika ,barem u jednoj s.g.Starhemberg wrote:Pa to ti je tekst, odnosno stihovi na hrvatskom, pisani ćirilicom. Tvrdiš da se ćirilicom može jedino pisati srpski, a to očito ne stoji.
Sve što hrvati neće, ne znaju uzeti ili se odriču srbi uzimaju, inkorporiraju i integriraju....ne čudi da su onda se onda kulturno-politički šire
2014-04-12
sta ti je zena Hrvat!!!meggic,lutko moja najlipsa...jos uvik stoji moja ponuda.vodit cu te prid oltar kad god ti zazelis.aj lov ju.tvoj i samo tvoj-dmitar...maggie13 wrote:
hrvati su narod "pusti me stat" i zato se olako odricu svoga,a osobito nemaju pretenzije na tuđe..stovise,uvijek su u nekom gardu pokusaja branjenja vlastitog..da su iole mudriji narod,odavno bi cirilicu nazvali 'hrvatskom cirilicom' i stavili je u plan i program hrvatskog jezika ,barem u jednoj s.g.
2015-10-28
daj te priče da je ćirilica neko staro hrvatsko pismo su priče ko da je "za dom spremni" nešto iz opere i svastika stari arijski simbol, ko viče za dom spremni nije ljubitelj opere niti su ulicu u gospiću po Budaku nazvali ljubitelji lijepe književnosti. Pa tako i ćirilica nije staro hrvatsko nego srpsko pismo
;-)max123 wrote:sta ti je zena Hrvat!!!meggic,lutko moja najlipsa...jos uvik stoji moja ponuda.vodit cu te prid oltar kad god ti zazelis.aj lov ju.tvoj i samo tvoj-dmitar...maggie13 wrote:
hrvati su narod "pusti me stat" i zato se olako odricu svoga,a osobito nemaju pretenzije na tuđe..stovise,uvijek su u nekom gardu pokusaja branjenja vlastitog..da su iole mudriji narod,odavno bi cirilicu nazvali 'hrvatskom cirilicom' i stavili je u plan i program hrvatskog jezika ,barem u jednoj s.g.
Di si,dmitre?
Samo razmisljam malo sire..ne valja si vidike suzavat,ti to shvacas..B-)
2014-04-12
Tvoja tvrdnja koju iznosiš u tekstu da je ćirilica isključivo vezana za srpski jezik i da njome ne može biti iznesen sadržaj ni na jednom drugom jeziku je pogrešna, za što ima puno dokaza (jedan na stranici prije) Isto tako, uspoređivanje arapskog i kineskog (dakle, dva također međusobno potpuno različita jezika i pisma) s latinicom i ćirilicom, koji su nastali u Europi i kojim se služe narodi iste jezične ili približno slične jezične grane je potpuno promašeno.marcellus wrote:dakle ćirilica o kojoj boras priča nema veze sa srbima al nema veze ni s mozgom, a što srbi koriste a što ne je njihova stvar, ali da je ćirilica imala ulogu zapišavanja teritorija je
Guest- Guest
BRAVO Tuzlak!epikur37 wrote:
2015-10-28
Page 28 of 38 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 33 ... 38
Similar topics
» Srđa Popović napokon nagrađen: postao rektor St Andrews sveučilišta
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
Page 28 of 38