Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
Page 33 of 38
Page 33 of 38 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 38
Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
Eva wrote:redder4 wrote:Eva wrote:Pa kad nauče pismo mogu i to pisat. Najgore je kad se mlade dame nađu u BG pa ne znaju ime ulice pročitat. Zamisli kćer ti ode k dečku a ne zna niti di je jer ne zna ćirilicu. To kao da ju plivat nisi naučil.marcellus wrote:Mislim kako bi se učilo ćirilicu na hrvatskom? за дом спремни?
A koji kuki " mlada dama " iz Hrvatske uopće treba da ide u Begeš - nekima povijest očito nije učiteljica života - vidjeli smo 91 a i sada kako prolaze miješani brakovi - tko garantira da se to u budućnosti opet neće ponoviti??
Samo budala i neuk može vjerovati da je sada sve drugačije ; NIJE i nikada neće biti - Srbi su nama kao Palestinci Izraelcima i to je konstanta koja se ne mijenja niti će se mijenjati - jednostavno mi smo dva različita svijeta i to uvijek treba imati na umu a srpska želja za dominacijom nad drugima stoljećima već neugasiva - trenutno je malo primirena jer su sada slabi, no ne bih volio baš razmišljati kako bi moglo biti u budućnosti kada se neke stvari promijene pa da Hrvati opet ne mogu vjerovati kako su eto opet naivno popušili od " KOMŠIJA " !
Imamo dobar primjer iz 90ih na ovamo srspke " braće" po vjeri istočno od njih - VELIKOG BRATA koji je krajem 80ih propao kao država , bio na koljenima - u međuvremenu se oporavio i odmah nastavio po svojoj staroj navici i praksi - neke svoje bližnje susjedne zemlje je satro ognjem i mačem - a trenutno se preabacio i malo dalje te i tamo šefuje - ne može se sve to olako izbrisati ; takvo ponašanje je u GENIMA zapisano ,a i Srbi takvih gena imaju na pretek !!
Ćirilica nema što da traži u našem obveznom školskom programu - to samo budale mogu tražiti i srboguzovlakači s hrvatske strane - tko hoće učiti ćirilicu neka Srbi u HR otvore svoje škole ( o svom trošku ) i neka pozivaju one koji žele da to uče , a hrvatske budale koje čak i nose nažalost neke titule i zvanja bolje da razmisle i uključe mozak prije davanja ovakvih idiotskih izjava i poruka - ili je čovjek samo jednostavno htio malo medijske pozornosti - možda čak i malo "POGURAN " od nekih elemenata u ovoj državi koji ionako ne vole državu u kojoj su se rodili i žive - u svakom slučaju - veliki PLJUC !!
Oš se ti ikad opustit na forumu i našalit?
Neprijatelj nikada ne spava !
Guest- Guest
Ćirilica i nije zabranjena u HR, koliko ja znam. No čemu je uvoditi ponovno u školu, naučiš je za dva sata.flumen wrote:a sta je HR nasprama Finske? Finska ratna avijacija je sva okicena kukastim krizevima...a ovamo se snebivaju kad neki klinac napravi grafit na zidu...odmah naci-svinjalookatme wrote:A jeli, nisam znala. A u HR?flumen wrote:Nije zabranjena - Finci je koristelookatme wrote:A zašto se onda swastika zabranila, pismeni?marcus-t wrote:I tako, sjetili se da je Ćirilica bila i hrvatsko pismo? A šta su onda oni iz Vukovara što su razbijali ćirilične natpise? Nepismene budale?deda na aparatima wrote:djeca ionako uče već pisati i glagoljicom, pa osim tog arhaičnog pisma može ih se poučiti i ćirilčnom pismu kroz par sati nastave koje se također nekoć koristilo u Hrvatskoj
lookatme-
2014-04-18
evo asila komentar thomasa bauera koji ti je promaknuo!
Rektor najjače visokoškolske ustanove zalaže se za uvođenje ćirilice u školu. I pravda se da to nije političko pitanje, te odmah dodaje da bi on i glagoljicu kao izborni predmet. Zašto tome ne dodati još neko egzotično pismo koje se u Hrvatskoj ne koristi? Vidim da su u škole uveli i krasopis, jednu vještinu bez koje 2015. posao možeš naći još samo u Somaliji.
Pa u tome i je najveća tragedija ove zemlje što će to postat političko pitanje zato što je ćirilica srpska, a ne zato što je to suludo, bespotrebno zamaranje djece nečim što će im vrlo malo pomoći da bi jednog dana bili konkurentniji na tržištu rada.
Mi se moramo odlučit je li nam školstvo samo sebi svrha, da ljudi u prosvjeti, jebiga, imaju posao, kao što je to u velikoj većini državnih poslova, ili je to priprema djece za tržište rada. I kao roditelj i kao netko iz realnog sektora, ja se nadam da će gospoda rektori, ministri, profesori i ostali, shvatit da je njihova primarna zadaća to da obrazuju ljude da hrvatski poduzetnik dobije bolje zaposlenike nego onaj slovenski, poljski, slovački, kineski, bolivijski, australski. Dosta mi je davanja silne love za izdrkavanja i eksperimente ljudi koji nikad nisu morali isplatit niti jednu plaću. I želim da moja djeca jednog dana budu traženiji zaposlenici od Slovenaca, Bugara, Indijaca i Egipćana.
Ćirilica, bosančica, hijeroglifi i krasopis tome će doprinjeti vrlo malo. Jebena informatika od prvog osnovne koja je danas, za razliku od ćirilice, osnova pismenosti, bi dosta pomogla. Jer sa znanjem informatike neki će klinac sam otkrit ćirilicu, klinasto pismo i sve što mu nude beskrajna prostranstva interneta.
Rektor najjače visokoškolske ustanove zalaže se za uvođenje ćirilice u školu. I pravda se da to nije političko pitanje, te odmah dodaje da bi on i glagoljicu kao izborni predmet. Zašto tome ne dodati još neko egzotično pismo koje se u Hrvatskoj ne koristi? Vidim da su u škole uveli i krasopis, jednu vještinu bez koje 2015. posao možeš naći još samo u Somaliji.
Pa u tome i je najveća tragedija ove zemlje što će to postat političko pitanje zato što je ćirilica srpska, a ne zato što je to suludo, bespotrebno zamaranje djece nečim što će im vrlo malo pomoći da bi jednog dana bili konkurentniji na tržištu rada.
Mi se moramo odlučit je li nam školstvo samo sebi svrha, da ljudi u prosvjeti, jebiga, imaju posao, kao što je to u velikoj većini državnih poslova, ili je to priprema djece za tržište rada. I kao roditelj i kao netko iz realnog sektora, ja se nadam da će gospoda rektori, ministri, profesori i ostali, shvatit da je njihova primarna zadaća to da obrazuju ljude da hrvatski poduzetnik dobije bolje zaposlenike nego onaj slovenski, poljski, slovački, kineski, bolivijski, australski. Dosta mi je davanja silne love za izdrkavanja i eksperimente ljudi koji nikad nisu morali isplatit niti jednu plaću. I želim da moja djeca jednog dana budu traženiji zaposlenici od Slovenaca, Bugara, Indijaca i Egipćana.
Ćirilica, bosančica, hijeroglifi i krasopis tome će doprinjeti vrlo malo. Jebena informatika od prvog osnovne koja je danas, za razliku od ćirilice, osnova pismenosti, bi dosta pomogla. Jer sa znanjem informatike neki će klinac sam otkrit ćirilicu, klinasto pismo i sve što mu nude beskrajna prostranstva interneta.
kaja_333 wrote:boli nas k.epikur37 wrote:
U povijesti se pisao i glagoljicom i ćirilicom.
u povijesti su se crtali i znakovi na zidu spilje, pa nikog danas ne zanimaju crteži bizona
Ma dobro, kad govorim o cetnicima horni mi nije ni u primisli ..tre911 wrote:Ne bi tu stavio hornija kao srbina u tu kategoriju kao ni megi ili triny koji su za ćirilicu no njihova agenda i agenda četnika tipa stanojko ili đžango ili pupovac nije ni približno ista no u konačnici Hrvatima baš to puno i ne znači kada je ćirilica u pitanju i pokušaj njenje nasilne uporabe u RH.kaja_333 wrote:Kad Srbin ili onaj Čedomir s pravnog kažu da bi ćirilicu zbog znanja, to je kao da pedofil kaze da bi radio u vrticu zbog predškolskog odgoja .
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
točno, razni ljudi imaju razne motive za uvođenje ćirilice, ali nitko nema valjane argumente za to. Ćirilica, može, fakultativno i u sklopu nastave srpskog (ruskog, starohrvatskog, čega god) iako ima važnijih znanja.tre911 wrote:Ne bi tu stavio hornija kao srbina u tu kategoriju kao ni megi ili triny koji su za ćirilicu no njihova agenda i agenda četnika tipa stanojko ili đžango ili pupovac nije ni približno ista no u konačnici Hrvatima baš to puno i ne znači kada je ćirilica u pitanju i pokušaj njenje nasilne uporabe u RH.kaja_333 wrote:Kad Srbin ili onaj Čedomir s pravnog kažu da bi ćirilicu zbog znanja, to je kao da pedofil kaze da bi radio u vrticu zbog predškolskog odgoja .
Jebiga asilu zanimaju samo glupi komentari a ovo mu ne ide u prilog pa ne radi c/pmarcellus wrote:evo asila komentar thomasa bauera koji ti je promaknuo!
Guest- Guest
Čime se Hrvati zamaraju?...Što vas smeta dvojezična ploča?...
Guest- Guest
Ili ćirilica u školi?...Pa učiti će ju onaj koji to želi...Zar ćirilica ugrožava nekoga?...
Guest- Guest
marcellus wrote:kaja_333 wrote:boli nas k.epikur37 wrote:
u povijesti su se crtali i znakovi na zidu spilje, pa nikog danas ne zanimaju crteži bizona
svaki novi crtež ili trag iz prapovijesti dragocjeniji je od zlata
na takva se istraživanja troše milijuni
crvenkasti-
2014-04-17
Pa da, ono ispada po borasu da rata ne bi ni bilo da su ljudi znali ćirilicu jer to poteže kao argument za smirivanje tenzija što je vrh vrhova teške debilane koju asila ne komentira nego se uhvatio kojekakvih glupih reakcija svega i svačega.marcellus wrote:točno, razni ljudi imaju razne motive za uvođenje ćirilice, ali nitko nema valjane argumente za to. Ćirilica, može, fakultativno i u sklopu nastave srpskog (ruskog, starohrvatskog, čega god) iako ima važnijih znanja.tre911 wrote:Ne bi tu stavio hornija kao srbina u tu kategoriju kao ni megi ili triny koji su za ćirilicu no njihova agenda i agenda četnika tipa stanojko ili đžango ili pupovac nije ni približno ista no u konačnici Hrvatima baš to puno i ne znači kada je ćirilica u pitanju i pokušaj njenje nasilne uporabe u RH.kaja_333 wrote:Kad Srbin ili onaj Čedomir s pravnog kažu da bi ćirilicu zbog znanja, to je kao da pedofil kaze da bi radio u vrticu zbog predškolskog odgoja .
Guest- Guest
ucite engleski, ili ako zelite nac posao njemacki...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Ili ćirilicu ako mislite ići u srbiju tražiti posao za duplo manje love nego u RH.flumen wrote:ucite engleski, ili ako zelite nac posao njemacki...
Guest- Guest
Pa to je dobar savjet...flumen wrote:ucite engleski, ili ako zelite nac posao njemacki...
'' Unite humanity with a living new language. ''
Zašto je ovo važno?...Kad je čovječanstvo bilo na vrhuncu ( simbolika Babilonske kule u Bibliji )...Tada su ljudi govorili i pisali jednim jezikom...
Guest- Guest
tre911 wrote:Pa da, ono ispada po borasu da rata ne bi ni bilo da su ljudi znali ćirilicu jer to poteže kao argument za smirivanje tenzija što je vrh vrhova teške debilane koju asila ne komentira nego se uhvatio kojekakvih glupih reakcija svega i svačega.marcellus wrote:točno, razni ljudi imaju razne motive za uvođenje ćirilice, ali nitko nema valjane argumente za to. Ćirilica, može, fakultativno i u sklopu nastave srpskog (ruskog, starohrvatskog, čega god) iako ima važnijih znanja.tre911 wrote:Ne bi tu stavio hornija kao srbina u tu kategoriju kao ni megi ili triny koji su za ćirilicu no njihova agenda i agenda četnika tipa stanojko ili đžango ili pupovac nije ni približno ista no u konačnici Hrvatima baš to puno i ne znači kada je ćirilica u pitanju i pokušaj njenje nasilne uporabe u RH.kaja_333 wrote:Kad Srbin ili onaj Čedomir s pravnog kažu da bi ćirilicu zbog znanja, to je kao da pedofil kaze da bi radio u vrticu zbog predškolskog odgoja .
pa ja sam jasno naveo u tekstu da je to kurac od argumenta jer su svi koji su lupali ploče u vukovaru naša generacija i znaju jako dobro ćirilicu
a i svi koji su išli u rat su je učili u školi i jebali su nas s njom u jna
da ali djeci u osnovnoj ta znanja ne trebaju, radije nek nauče osnove ekonomije da ne mudruju ko deda da banke stvaraju novac iz zraka ono alkemijacrvenkasti wrote:marcellus wrote:kaja_333 wrote:boli nas k.epikur37 wrote:
svaki novi crtež ili trag iz prapovijesti dragocjeniji je od zlata
na takva se istraživanja troše milijuni
da se mene pitalo, a nije me se pitalo, 70-ih je trebalo uvesti u cijelu EEZ (evropska ekonomska zajednica) obavezni sluzbeni jezik engleski, a ne da se mucim sa prelaskom svake granice natucat francuski, spanjolski, njemacki, holandski...red wolf wrote:Pa to je dobar savjet...flumen wrote:ucite engleski, ili ako zelite nac posao njemacki...
Zašto je ovo važno?...Kad je čovječanstvo bilo na vrhuncu ( simbolika Babilonske kule u Bibliji )...Tada su ljudi govorili i pisali jednim jezikom...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Slažem se...Već bi sada imali europsku državu...Nacionalizam je trebalo suzbiti još mnogo ranije...flumen wrote:da se mene pitalo, a nije me se pitalo, 70-ih je trebalo uvesti u cijelu EEZ (evropska ekonomska zajednica) obavezni sluzbeni jezik engleski, a ne da se mucim sa prelaskom svake granice natucat francuski, spanjolski, njemacki, holandski...red wolf wrote:Pa to je dobar savjet...flumen wrote:ucite engleski, ili ako zelite nac posao njemacki...
Guest- Guest
Protivflumen wrote:da se mene pitalo, a nije me se pitalo, 70-ih je trebalo uvesti u cijelu EEZ (evropska ekonomska zajednica) obavezni sluzbeni jezik engleski, a ne da se mucim sa prelaskom svake granice natucat francuski, spanjolski, njemacki, holandski...red wolf wrote:Pa to je dobar savjet...flumen wrote:ucite engleski, ili ako zelite nac posao njemacki...
lookatme-
2014-04-18
Jebi ga, mene se ne pita i nitko me nece citirati ili analizirati ali ja bih uveo obavezan premdet biciklizam, Povijest i prakticiranje. Osam sati tjedno od vrtica pa nadalje. Nacija bi bila zdrava, broj srcanih oboljenja bi se prepolovio, pusenje bi se smanjilo za najmanje 70%, Pretjerana tjelesna tezina za 30%. Osim toga i ekoloska osvjescenost bi drasticno porasla. Poslije bi biciklisti ucilöi cirilicu sa smijskom na licima. Staru rvatsku naravno. Muhahahahahaaaa
2014-04-14
Page 33 of 38 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 38
Similar topics
» Srđa Popović napokon nagrađen: postao rektor St Andrews sveučilišta
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
Page 33 of 38