ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!

Page 33 of 38 Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 38  Next

Go down

Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole! - Page 33 Empty Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!

Post by Guest 20/1/2016, 19:42

Eva wrote:
redder4 wrote:
Eva wrote:
marcellus wrote:Mislim kako bi se učilo ćirilicu na hrvatskom? за дом спремни?
Pa kad nauče pismo mogu i to pisat. Najgore je kad se mlade dame nađu u BG pa ne znaju ime ulice pročitat. Zamisli kćer ti ode k dečku a ne zna niti di je jer ne zna ćirilicu. To kao da ju plivat nisi naučil.

A koji kuki " mlada dama " iz Hrvatske   uopće treba da ide u Begeš - nekima povijest očito nije učiteljica života - vidjeli smo 91 a i sada kako prolaze miješani brakovi - tko garantira da se to u budućnosti opet neće ponoviti??
Samo budala i neuk može vjerovati  da je sada sve drugačije ; NIJE i nikada neće biti - Srbi su nama kao Palestinci Izraelcima i to je konstanta koja se ne mijenja niti će se mijenjati - jednostavno mi smo dva različita svijeta i to uvijek treba imati na umu a srpska želja za dominacijom nad drugima stoljećima već neugasiva - trenutno je malo primirena jer su sada slabi, no ne bih volio baš razmišljati kako bi moglo biti u budućnosti kada se neke stvari promijene pa da Hrvati opet ne mogu vjerovati kako su eto opet naivno popušili od " KOMŠIJA " !

Imamo dobar primjer iz 90ih na ovamo srspke " braće" po vjeri istočno od njih - VELIKOG BRATA  koji je krajem 80ih propao kao država , bio na koljenima - u međuvremenu se oporavio i odmah nastavio po svojoj staroj navici i praksi - neke  svoje bližnje susjedne zemlje  je satro ognjem i mačem -  a trenutno se preabacio i malo dalje te i tamo šefuje - ne može se sve to olako izbrisati ; takvo ponašanje je u GENIMA zapisano ,a i Srbi takvih gena imaju na pretek !!

Ćirilica nema što da traži u našem  obveznom školskom programu - to samo budale mogu tražiti i srboguzovlakači s hrvatske strane  - tko hoće učiti ćirilicu neka Srbi u HR otvore svoje škole  ( o svom trošku  ) i neka pozivaju one koji žele da to uče , a hrvatske budale  koje čak i nose nažalost neke titule i zvanja bolje da razmisle i uključe mozak  prije davanja ovakvih idiotskih izjava i poruka - ili je čovjek samo jednostavno htio malo medijske pozornosti - možda čak i malo "POGURAN " od nekih elemenata u ovoj državi koji ionako ne vole državu u kojoj su se rodili i žive - u svakom slučaju - veliki PLJUC !!

Oš se ti ikad opustit na forumu i našalit?

Neprijatelj nikada ne spava   :pp  !

Guest
Guest

Back to top Go down

Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole! - Page 33 Empty Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!

Post by lookatme 20/1/2016, 19:48

flumen wrote:
lookatme wrote:
flumen wrote:
lookatme wrote:
marcus-t wrote:
deda na aparatima wrote:djeca ionako uče već pisati i glagoljicom, pa osim tog arhaičnog pisma može ih se poučiti i ćirilčnom pismu kroz par sati nastave koje se također nekoć koristilo u Hrvatskoj
I tako, sjetili se da je Ćirilica bila i hrvatsko pismo? A šta su onda oni iz Vukovara što su razbijali ćirilične natpise? Nepismene budale? pirat
A zašto se onda swastika zabranila, pismeni?
Nije zabranjena - Finci je koriste
Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole! - Page 33 Flag_of_Finland_Air_force_squadrons_without_squadron_emblem
A jeli, nisam znala. A u HR?
a sta je HR nasprama Finske? Finska ratna avijacija je sva okicena kukastim krizevima...a ovamo se snebivaju kad neki klinac napravi grafit na zidu...odmah naci-svinja
Ćirilica i nije zabranjena u HR, koliko ja znam. No čemu je uvoditi ponovno u školu, naučiš je za dva sata.
lookatme
lookatme

Female
2014-04-18

Back to top Go down

Post by marcellus 20/1/2016, 20:03

evo asila komentar thomasa bauera koji ti je promaknuo!

Rektor najjače visokoškolske ustanove zalaže se za uvođenje ćirilice u školu. I pravda se da to nije političko pitanje, te odmah dodaje da bi on i glagoljicu kao izborni predmet. Zašto tome ne dodati još neko egzotično pismo koje se u Hrvatskoj ne koristi? Vidim da su u škole uveli i krasopis, jednu vještinu bez koje 2015. posao možeš naći još samo u Somaliji.
Pa u tome i je najveća tragedija ove zemlje što će to postat političko pitanje zato što je ćirilica srpska, a ne zato što je to suludo, bespotrebno zamaranje djece nečim što će im vrlo malo pomoći da bi jednog dana bili konkurentniji na tržištu rada.
Mi se moramo odlučit je li nam školstvo samo sebi svrha, da ljudi u prosvjeti, jebiga, imaju posao, kao što je to u velikoj većini državnih poslova, ili je to priprema djece za tržište rada. I kao roditelj i kao netko iz realnog sektora, ja se nadam da će gospoda rektori, ministri, profesori i ostali, shvatit da je njihova primarna zadaća to da obrazuju ljude da hrvatski poduzetnik dobije bolje zaposlenike nego onaj slovenski, poljski, slovački, kineski, bolivijski, australski. Dosta mi je davanja silne love za izdrkavanja i eksperimente ljudi koji nikad nisu morali isplatit niti jednu plaću. I želim da moja djeca jednog dana budu traženiji zaposlenici od Slovenaca, Bugara, Indijaca i Egipćana.
Ćirilica, bosančica, hijeroglifi i krasopis tome će doprinjeti vrlo malo. Jebena informatika od prvog osnovne koja je danas, za razliku od ćirilice, osnova pismenosti, bi dosta pomogla. Jer sa znanjem informatike neki će klinac sam otkrit ćirilicu, klinasto pismo i sve što mu nude beskrajna prostranstva interneta.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 20/1/2016, 20:08

kaja_333 wrote:
epikur37 wrote:

U povijesti se pisao i glagoljicom i ćirilicom.

boli nas k.

u povijesti su se crtali i znakovi na zidu spilje, pa nikog danas ne zanimaju crteži bizona

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kaya 20/1/2016, 20:11

tre911 wrote:
kaja_333 wrote:Kad Srbin ili onaj Čedomir s pravnog kažu da bi ćirilicu zbog znanja, to je kao da pedofil kaze da bi radio u vrticu zbog predškolskog odgoja .
Ne bi tu stavio hornija kao srbina u tu kategoriju kao ni megi ili triny koji su za ćirilicu no njihova agenda i agenda četnika tipa stanojko ili đžango ili pupovac nije ni približno ista no u konačnici Hrvatima baš to puno i ne znači kada je ćirilica u pitanju i pokušaj njenje nasilne uporabe u RH.
Ma dobro, kad govorim o cetnicima horni mi nije ni u primisli ..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by marcellus 20/1/2016, 20:12

tre911 wrote:
kaja_333 wrote:Kad Srbin ili onaj Čedomir s pravnog kažu da bi ćirilicu zbog znanja, to je kao da pedofil kaze da bi radio u vrticu zbog predškolskog odgoja .
Ne bi tu stavio hornija kao srbina u tu kategoriju kao ni megi ili triny koji su za ćirilicu no njihova agenda i agenda četnika tipa stanojko ili đžango ili pupovac nije ni približno ista no u konačnici Hrvatima baš to puno i ne znači kada je ćirilica u pitanju i pokušaj njenje nasilne uporabe u RH.
točno, razni ljudi imaju razne motive za uvođenje ćirilice, ali nitko nema valjane argumente za to. Ćirilica, može, fakultativno i u sklopu nastave srpskog (ruskog, starohrvatskog, čega god) iako ima važnijih znanja.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 20/1/2016, 20:13

marcellus wrote:evo asila komentar thomasa bauera koji ti je promaknuo!

Rektor najjače visokoškolske ustanove zalaže se za uvođenje ćirilice u školu. I pravda se da to nije političko pitanje, te odmah dodaje da bi on i glagoljicu kao izborni predmet. Zašto tome ne dodati još neko egzotično pismo koje se u Hrvatskoj ne koristi? Vidim da su u škole uveli i krasopis, jednu vještinu bez koje 2015. posao možeš naći još samo u Somaliji.
Pa u tome i je najveća tragedija ove zemlje što će to postat političko pitanje zato što je ćirilica srpska, a ne zato što je to suludo, bespotrebno zamaranje djece nečim što će im vrlo malo pomoći da bi jednog dana bili konkurentniji na tržištu rada.
Mi se moramo odlučit je li nam školstvo samo sebi svrha, da ljudi u prosvjeti, jebiga, imaju posao, kao što je to u velikoj većini državnih poslova, ili je to priprema djece za tržište rada. I kao roditelj i kao netko iz realnog sektora, ja se nadam da će gospoda rektori, ministri, profesori i ostali, shvatit da je njihova primarna zadaća to da obrazuju ljude da hrvatski poduzetnik dobije bolje zaposlenike nego onaj slovenski, poljski, slovački, kineski, bolivijski, australski. Dosta mi je davanja silne love za izdrkavanja i eksperimente ljudi koji nikad nisu morali isplatit niti jednu plaću. I želim da moja djeca jednog dana budu traženiji zaposlenici od Slovenaca, Bugara, Indijaca i Egipćana.
Ćirilica, bosančica, hijeroglifi i krasopis tome će doprinjeti vrlo malo. Jebena informatika od prvog osnovne koja je danas, za razliku od ćirilice, osnova pismenosti, bi dosta pomogla. Jer sa znanjem informatike neki će klinac sam otkrit ćirilicu, klinasto pismo i sve što mu nude beskrajna prostranstva interneta.
Jebiga asilu zanimaju samo glupi komentari a ovo mu ne ide u prilog pa ne radi c/p
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 20/1/2016, 20:14

Čime se Hrvati zamaraju?...Što vas smeta dvojezična ploča?...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 20/1/2016, 20:16

Ili ćirilica u školi?...Pa učiti će ju onaj koji to želi...Zar ćirilica ugrožava nekoga?...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 20/1/2016, 20:16

marcellus wrote:
kaja_333 wrote:
epikur37 wrote:

boli nas k.

u povijesti su se crtali i znakovi na zidu spilje, pa nikog danas ne zanimaju crteži bizona

svaki novi crtež ili trag iz prapovijesti dragocjeniji je od zlata
na takva se istraživanja troše milijuni
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 20/1/2016, 20:16

marcellus wrote:
tre911 wrote:
točno, razni ljudi imaju razne motive za uvođenje ćirilice, ali nitko nema valjane argumente za to. Ćirilica, može, fakultativno i u sklopu nastave srpskog (ruskog, starohrvatskog, čega god) iako ima važnijih znanja.
Pa da, ono ispada po borasu da rata ne bi ni bilo da su ljudi znali ćirilicu jer to poteže kao argument za smirivanje tenzija što je vrh vrhova teške debilane koju asila ne komentira nego se uhvatio kojekakvih glupih reakcija svega i svačega.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by flumen 20/1/2016, 20:17

ucite engleski, ili ako zelite nac posao njemacki...

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 20/1/2016, 20:18

flumen wrote:ucite engleski, ili ako zelite nac posao njemacki...
Ili ćirilicu ako mislite ići u srbiju tražiti posao za duplo manje love nego u RH.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 20/1/2016, 20:19

Pa to je dobar savjet...

'' Unite humanity with a living new language. ''

Zašto je ovo važno?...Kad je čovječanstvo bilo na vrhuncu ( simbolika Babilonske kule u Bibliji )...Tada su ljudi govorili i pisali jednim jezikom...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 20/1/2016, 20:22

tre911 wrote:
marcellus wrote:
tre911 wrote:
Pa da, ono ispada po borasu da rata ne bi ni bilo da su ljudi znali ćirilicu jer to poteže kao argument za smirivanje tenzija što je vrh vrhova teške debilane koju asila ne komentira nego se uhvatio kojekakvih glupih reakcija svega i svačega.

pa ja sam jasno naveo u tekstu da je to kurac od argumenta jer su svi koji su lupali ploče u vukovaru naša generacija i znaju jako dobro ćirilicu

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 20/1/2016, 20:23

a i svi koji su išli u rat su je učili u školi i jebali su nas s njom u jna

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 20/1/2016, 20:24

crvenkasti wrote:
marcellus wrote:
kaja_333 wrote:
epikur37 wrote:

boli nas k.

svaki novi crtež ili trag iz prapovijesti dragocjeniji je od zlata
na takva se istraživanja troše milijuni
da ali djeci u osnovnoj ta znanja ne trebaju, radije nek nauče osnove ekonomije da ne mudruju ko deda da banke stvaraju novac iz zraka ono alkemija

2014-04-16

Back to top Go down

Post by flumen 20/1/2016, 20:24

red wolf wrote:
Pa to je dobar savjet...

Zašto je ovo važno?...Kad je čovječanstvo bilo na vrhuncu ( simbolika Babilonske kule u Bibliji )...Tada su ljudi govorili i pisali jednim jezikom...
da se mene pitalo, a nije me se pitalo, 70-ih je trebalo uvesti u cijelu EEZ (evropska ekonomska zajednica) obavezni sluzbeni jezik engleski, a ne da se mucim sa prelaskom svake granice natucat francuski, spanjolski, njemacki, holandski...

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 20/1/2016, 20:26

flumen wrote:
red wolf wrote:
Pa to je dobar savjet...

da se mene pitalo, a nije me se pitalo, 70-ih je trebalo uvesti u cijelu EEZ (evropska ekonomska zajednica) obavezni sluzbeni jezik engleski, a ne da se mucim sa prelaskom svake granice natucat francuski, spanjolski, njemacki, holandski...
Slažem se...Već bi sada imali europsku državu...Nacionalizam je trebalo suzbiti još mnogo ranije...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by lookatme 20/1/2016, 20:28

flumen wrote:
red wolf wrote:
Pa to je dobar savjet...

Protiv
lookatme
lookatme

Female
2014-04-18

Back to top Go down

Post by abraham 20/1/2016, 20:41

Jebi ga, mene se ne pita i nitko me nece citirati ili analizirati ali ja bih uveo obavezan premdet biciklizam, Povijest i prakticiranje. Osam sati tjedno od vrtica pa nadalje. Nacija bi bila zdrava, broj srcanih oboljenja bi se prepolovio, pusenje bi se smanjilo za najmanje 70%, Pretjerana tjelesna tezina za 30%. Osim toga i ekoloska osvjescenost bi drasticno porasla. Poslije bi biciklisti ucilöi cirilicu sa smijskom na licima. Staru rvatsku naravno. Muhahahahahaaaa

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 33 of 38 Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 38  Next

Back to top

- Similar topics