Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
Page 27 of 38
Page 27 of 38 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 32 ... 38
Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
to su korijeni to je bit, a narod bez korijena sada u ovom svijetu nestaje u roku 20 godinamarcellus wrote:asilovski wrote:to je pismo pobogu, isto su napravili Ćiril i Metod koristeći grčki alfabet, a sve da bi narodu približili Sveto pismo, tu Srba nema samo naroda koji je glup, osim toga Hrvati su prvotno koristili glagoljicu i ćirilicu, samo katoličkoj crkvi to nije odgovaralo zbog mnogobrojnih razloga tako da su uveli latinsko pismo koje je usput i bilo najlakše, ali džabe jer vidim i to još nije svladanomarcellus wrote:Dakle, kako je moguće učiti ćirilicu (srpsku) a da se pritom ne čitaju tekstovi na ćirilici, koji nužno moraju biti na srpskom?
jebali te ćiril i metod, ako se govori o učenju srpske ćirilice onda se mora učiti i srpski, a ako se uči hrvatska ćirilica onda treba učiti đake starohrvatski što je još veća idiotarija
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
Starhemberg wrote:To je samo naslov, a unutra sve Matoševo, dakle hrvatski jezik...marcellus wrote:Starhemberg wrote:Pa to ti je tekst, odnosno stihovi na hrvatskom, pisani ćirilicom. Tvrdiš da se ćirilicom može jedino pisati srpski, a to očito ne stoji.
na srpskom je, sabrana dela, ne djela
tko god je to izdao, ako nije preveo, gadno je pogriješio, takve stvari su posve nesuvisle osim toga postoje principi u akademskom svijetu majkumu pa ne uči se latinski iz djela nastalih u renesansi nego se čita ovidija i cezara
pa nije latinica hrvatsko pismo kao što ćirilica nije srpskamarcellus wrote:to što srbi koriste latinicu pišući srpski je problem srba.
Kermit-
2014-04-17
i ne uči se antički grčki iz prijevoda ne znam čega na antički grčki nego iz izvornika, homer sofoklo euripid
latinica jest hrvatsko pismo, naravno, kao što je ćirilica srpsko pismo, književni jezik uvijek ima samo jedno pripadajuće pismo, ne može imati dvaasilovski wrote:pa nije latinica hrvatsko pismo kao što ćirilica nije srpskamarcellus wrote:to što srbi koriste latinicu pišući srpski je problem srba.
antički grčki je starogrčki i mrtav je jezik, kao i latinski, osim toga jezik je, a ne pismo, znači niš sa ničimmarcellus wrote:i ne uči se antički grčki iz prijevoda ne znam čega na antički grčki nego iz izvornika, homer sofoklo euripid
Kermit-
2014-04-17
latinica nije ekskluzivno hrvatsko pismo, ali hrvatska latinica jest (samo mi imamo đ dž č ć š ž lj nj) kao što je srpska ćirilica ekskluzivno srpska i različita od ruske
i naravno da se u hrv glasovi drukčije izgovaraju nego u engleskom itd dakle postoji hrvatska redakcija latinice koja je ekskluzivno hrvatska
Ajme meni...hahahamarcellus wrote:latinica jest hrvatsko pismo, naravno, kao što je ćirilica srpsko pismo, književni jezik uvijek ima samo jedno pripadajuće pismo, ne može imati dvaasilovski wrote:pa nije latinica hrvatsko pismo kao što ćirilica nije srpskamarcellus wrote:to što srbi koriste latinicu pišući srpski je problem srba.
Ivan Zelenković
Momentalni otkaz sa funkcije i zabrana antihrvatskog rada u Hrvatskoj. Smrad ljudski, znaš li ti da ni svi srbi ne znaju ćirilicu a ti bi šrot pismom trovao Hrvate. 'ebo te Vuk Karadžić, srami se.
Kermit-
2014-04-17
Seka Gelo ·
Musterschule
odi rektorirati u rusiju, komunjaro hahah u Rusiju komunjaro
Musterschule
Kermit-
2014-04-17
ja govorim o standardizaciji jezika koja je preduvjet neke jebene civilizacije a ti trolaš
i to od jednog koji zaradjuje perom.sto se cudit onda pucini.i cirilica i latinica i glagoljica su HRVATSKA pisma.marcellus wrote:
latinica jest hrvatsko pismo, naravno, kao što je ćirilica srpsko pismo, književni jezik uvijek ima samo jedno pripadajuće pismo, ne može imati dva
preciznije,pisma koja su koristili u jednom svom poviesnom trenutku.drugo,knjizevni jezik je UMJETNI KURAC,jer ga najveci dio Hrvata niti razumije niti spreha...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Slavko Radelic ·
Cazma
zna on što govori za njega je budućnost u novoj srboslaviji pa unaprijed priprema našu mlados da istu prihvati kroz pismo zato ga treba pod hitno maknuti sa položaja i onemogućiti da predaje svoje gluposti na fakultetu.
Cazma
zna on što govori za njega je budućnost u novoj srboslaviji pa unaprijed priprema našu mlados da istu prihvati kroz pismo zato ga treba pod hitno maknuti sa položaja i onemogućiti da predaje svoje gluposti na fakultetu.
Kermit-
2014-04-17
max123 wrote:i to od jednog koji zaradjuje perom.sto se cudit onda pucini.i cirilica i latinica i glagoljica su HRVATSKA pisma.marcellus wrote:
latinica jest hrvatsko pismo, naravno, kao što je ćirilica srpsko pismo, književni jezik uvijek ima samo jedno pripadajuće pismo, ne može imati dva
preciznije,pisma koja su koristili u jednom svom poviesnom trenutku.drugo,knjizevni jezik je UMJETNI KURAC,jer ga najveci dio Hrvata niti razumije niti spreha...
Naravno da je književni jezik umjetni kurac i da književnim jezikom, niti jednim, nitko nigdje ne govori, zato postoji govorni jezik i književni jezik, to su dvije stvari. Književni jezik mora biti visoko standardiziran, govorni ne. A jedino hrvatsko pismo, po standardima hrvatskog književnog jezika, je latinica, povijesna pisma ne igraju jer tada nije niti bilo književnog hrvatskog jezika.
mislim vjerojatno su nekoć stari hrvati slali i dimne signale ono indijanci ali to se ne broji
Pa do su to Hrvati radili govorili bi čakavski ili kajkavski, a ne štokavski, osim toga ovdje mi govorimo o pismumarcellus wrote:ja govorim o standardizaciji jezika koja je preduvjet neke jebene civilizacije a ti trolaš
Kermit-
2014-04-17
a ti udrio po fejsu ko max po diviziji jebote pa ti ljudi ne čitaju članke
hahaha odrekao bi se svega jer to koriste Srbi pa majakomilamarcellus wrote:mislim vjerojatno su nekoć stari hrvati slali i dimne signale ono indijanci ali to se ne broji
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Pa do su to Hrvati radili govorili bi čakavski ili kajkavski, a ne štokavski, osim toga ovdje mi govorimo o pismumarcellus wrote:ja govorim o standardizaciji jezika koja je preduvjet neke jebene civilizacije a ti trolaš
štokavski je uzet kao jezični standard, dubrovački, uzeti su ijekavica i štokavica da bi se približio hrv. jezik srpskom kao standard jer se tada računalo s ilirizmom i tim stvarima
asilovski wrote:hahaha odrekao bi se svega jer to koriste Srbi pa majakomilamarcellus wrote:mislim vjerojatno su nekoć stari hrvati slali i dimne signale ono indijanci ali to se ne broji
jebe mi se za srbe, hrv ćirilica koju ovaj spominje sa srpskom nema veze, to je tzv. bosančica, davno mrtvo pismo
hahahah Hrvatski standardasilovski wrote:Seka Gelo ·
Musterschule
Kermit-
2014-04-17
Page 27 of 38 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 32 ... 38
Similar topics
» Srđa Popović napokon nagrađen: postao rektor St Andrews sveučilišta
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
Page 27 of 38