ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!

Page 8 of 38 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 23 ... 38  Next

Go down

Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole! - Page 8 Empty Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!

Post by Guest 19/1/2016, 17:59

dzango wrote:
vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
tre911 wrote:
Eto ja nisam niti jednu knjigu na ćirilici pročitao i uopće mi ne fali to ni na koji način, u osnovnoj bi mi bilo muka kada smo zadaćnicu na ćirilici morali pisati i zaista mi ni u jednom trenutku u životu ona nije zatrebala niti zafalila. 
To kod tebe ništa posebno ne dokazuje.

Koliko si srpskih knjiga pročitao,ali na latinici?

Osim onoga što si morao u školi,mislim da nisi nijednu.

No je li to neko opravdanje i znači li to da nesrbin ne bi trebao čitati recimo neke epske srpske pesme,ili djela Oskara Daviča, Bore Ćosića,ili Branka Radičevića? 

Ne znači. Ti si jednostavno odlučio raskrstiti sa svime što je srpsko,pa bilo to napisano i na latinici.
Ti ne bi da su te gazili,tukli,pokusali ubiti...sigurno bi u tim trenucima pomislio...'nema veze sto su srbi ja cu i dalje citat branka radicevica'
Ni struju ne pali. Zbog onog četnika Tesle.
Tesla je hrvatski pravoslavac

Guest
Guest

Back to top Go down

Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole! - Page 8 Empty Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!

Post by Guest 19/1/2016, 18:05

Regoč wrote:E, da. Čitam da se nitko nije ogradio od ove ogavnosti.
Karamarko jeste, kaže da može kao izborni predmet, obavezno nikako no to je Boras zakuhao a on nije član HDZa koliko znam i nije mi jasno zašto lupeta o ovom što je odavno trebalo biti iza nas.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 19/1/2016, 18:07

http://www.vecernji.hr/hrvatska/tomislav-karamarko-koncentrirat-cemo-se-na-reforme-u-gospodarskom-financijskom-i-socijalnom-podrucju-1053275

[SPREMNI SMO ZA REFORME] Spremni smo za provođenje reformi, ali ne i za one koje bi mogle dovesti do novih troškova ili slabljenja hrvatskog nacionalnog jedinstva i teritorijalne cjelovitosti. Prema tome za sad ćemo se koncentrirati na reforme u gospodarskom, financijskom i socijalnom području. Uvođenje ćirilice svakako nam neće biti prioritet u reformi obrazovanja koju također kanimo provesti. Nemam ništa protiv da ćirilica bude izborni predmet onome tko hoće, ali to svakako nije reformska mjera.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Regoč 19/1/2016, 18:08

tre911 wrote:
Karamarko jeste, kaže da može kao izborni predmet, obavezno nikako no to je Boras zakuhao a on nije član HDZa koliko znam i nije mi jasno zašto lupeta o ovom što je odavno trebalo biti iza nas.
Nešto je Reiner mutio. Jasno treba reći "ne", a kom se uči neka uči u slobodno vrieme. Naravno, nastava na manjinskim jezicima je nešto drugo.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 19/1/2016, 18:10

Regoč wrote:
tre911 wrote:
dzango wrote:
Regoč wrote:Ćirilica je hrvatsko pismo ne manje od glagoljice pa zašto ne vratimo i glagoljicu po toj logici. Nikakva ćirilica, komu treba neka uči, većini ne treba.
Zato što niko nije razbijao glagoljične table pa je glupo.
Pa šta se to vas tiče? Vi ste cijeli grad razbili, pobili 2 tisuće ljudi,popljačkali,silovali...i kud baš vi da se nađete nekome prigovarati za jebene ploče kojima nije mjesto tamo
Da ne spominjemo da ni sami Srbi u Srbiji nisu baš zaluđeni ćirilicom, uglavnom se služe latinicom.
Zato što im je jednakovrijedno pismo i ćirilica i latinica no agenda zašto je pokušavaju baš u Vukovar ugurati je sasvim nešto drugo od ovoga što oni trakeljaju o manjinskim pravima. Zanimljivo mi je recimo Borovo selo, tamo su sve trgovine i natpisi na latinici, jedino su ploče na ulicama dvojezične a sve ostalo latinica.
Latinica je svjetsko pismo i oni ga svugdje van srbije moraju koristiti i zato inzistiranje na ćirilici nema uopće smisla pa vjerojatno zato i u srbiji pribjegavaju češće latinici nego ćirilici.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/1/2016, 18:12

Regoč wrote:
tre911 wrote:
Nešto je Reiner mutio. Jasno treba reći "ne", a kom se uči neka uči u slobodno vrieme. Naravno, nastava na manjinskim jezicima je nešto drugo.
Paze da ne uvrjede manjince koji su stali uz vladu, u svakom slučaju i ja sam za to da se takve stvari jasno kažu bez uvijanja i zajebancije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 19/1/2016, 18:14

dzango wrote:Samo se vi zajebavajte. Šta ako klinci sutra počnu da pišu grafite na zidovima ćirilicom? Onda naiđu ovi sa PTSP-om i uzbude se.

Pa svi ti s PTSP-om znaju ćirilicu.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 19/1/2016, 18:14

Stanojko wrote:Meni Kaja jos ne da sliku... :)

oš i s posvetom na ćirilici?

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 19/1/2016, 19:26

Ćirilicu treba uvesti u okviru Hrvatskog jezika kao jedno od povijesnih hrvatskih pisama, pored glagoljice. Upoznati ga i naučiti čitati. U kasnijim razredima i to je to.

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by abraham 19/1/2016, 19:30

Stvarno ne razumijem sto je pisac htio reci??? Da je buducnost u Srbiji??? Da se treba prilagodti manjini od 4% ??? Tko hoce treba mu se omoguciti da se uci ali kao izborna nastava. Obvezno ucenje cirilice bez ucenja jezika je pizdarija. Kao uciti engleski na cirilici. Novine u Srbiji i pisu tako. Svaka cast , neka oni uce tako. Papu krst u Jovan. Zamislite da netko u DNRH prekrsti nekog mitroploitana Jovana u Ivan ili Amfohilije u Ante??? Salu na stranu , potpuno nejasan zahtjev. Kontekst ??? Rijetko me nesto ostavi ovako, da nemam neku ideju( ma kako pogresna bila) zasto se nesto radi. Ovdje nemam blage veze.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by abraham 19/1/2016, 19:32

epikur37 wrote:Ćirilicu treba uvesti u okviru Hrvatskog jezika kao jedno od povijesnih hrvatskih pisama, pored glagoljice. Upoznati ga i naučiti čitati. U kasnijim razredima i to je to.

Cekaj, malo , latinski se upotrebljavao najmanje pet puta dulje od cirilice..... Cirilica bez jezika je smijesna tvorba. Ajmo uciti arapsko poismo, ili kinesko bez jezika. Nije nemoguce ali se tu radi o drugim stvarima.
abraham
abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by epikur37 19/1/2016, 19:40

abraham wrote:
epikur37 wrote:Ćirilicu treba uvesti u okviru Hrvatskog jezika kao jedno od povijesnih hrvatskih pisama, pored glagoljice. Upoznati ga i naučiti čitati. U kasnijim razredima i to je to.

Cekaj, malo , latinski se upotrebljavao najmanje pet puta dulje od cirilice..... Cirilica bez jezika je smijesna tvorba. Ajmo uciti arapsko poismo, ili kinesko bez jezika. Nije nemoguce ali se tu radi o drugim stvarima.

Cirilica ima svoj jezik, hrvatski.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by dijagram 19/1/2016, 19:45

Cirilica je bezveze.
Znamo je epi i ja , a najgluplji smo ovdje.
Osim crvenog.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by abraham 19/1/2016, 19:45

epikur37 wrote:
abraham wrote:

Jeftina demamgogija. Starohrvatski jezik iz 15 stoljeca. Koje trabunjanje. Treba uvesti i glagoljicu (koju usput imam na zidu doma) i svi na te satove trebaju doci u tradicionalni hrvatskim narodnim nosnjama koje odgovaraju povijesnom razdoblju.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by epikur37 19/1/2016, 19:47

dijagram wrote:Cirilica je bezveze.
Osim crvenog.

crveni je najgluplji on povraća kad vidi ćirilicu :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by dijagram 19/1/2016, 19:49

epikur37 wrote:
Osim crvenog.

urodjena mana, nema tu pomoci
nego sto je s bosancicom,moglo bi i to:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by epikur37 19/1/2016, 19:49

abraham wrote:
epikur37 wrote:
abraham wrote:

Jeftina demamgogija. Starohrvatski jezik iz 15 stoljeca. Koje trabunjanje. Treba uvesti i glagoljicu (koju usput imam na zidu doma) i svi na te satove trebaju doci u tradicionalni hrvatskim narodnim nosnjama koje odgovaraju povijesnom razdoblju.

Naravno da treba i glagoljicu i već jeste.

Dakle ovdje se na radi o uvođenju ćirilice kao paralelnog i aktualnog hrvatskog pisma.

Pismo hravtskog jezika je latinica i sve se predaje i uči na latinici. Glagoljicu i ćirilicu kao povijesna pisma treba naučiti, kulture, inteligencije , književnosti i povijesti radi.

Dobro nekima je ćirilica srbo-udbaško pismo i tu sve staje, pa i mogućnost diskusije.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 19/1/2016, 19:50

dijagram wrote:
epikur37 wrote:
Osim crvenog.

urodjena mana, nema tu pomoci
nego sto je s bosancicom,moglo bi i to:)

a to je valjda ova nesretna ćirilica :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by abraham 19/1/2016, 19:58

Radi se o nacinu ucenja. Silom ili dragovoljno. Ukoliko netko hoce, samo naprijed. Takodjer ni folklor, koji je po meni znacajniji, treba biti na dobrovoljnoj osnovi.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by epikur37 19/1/2016, 20:08

abraham wrote:Radi se o nacinu ucenja. Silom ili dragovoljno. Ukoliko netko hoce, samo naprijed. Takodjer ni folklor, koji je po meni znacajniji, treba biti na dobrovoljnoj osnovi.

Kakva sila, to je u NPP, redovna nastava kao i pitagorin teorem. I to se može obraditi na 5 sati hrvatskog jezika u osmom razredu i to je to.

1 sat obrada, drugi sat uvježbavanje, doma naučiti, treći sat ponavljanje, 4. sat čitanje neke kraće priče, 5 sat provjera i to je to.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Trinity 19/1/2016, 20:13

epikur37 wrote:
abraham wrote:Radi se o nacinu ucenja. Silom ili dragovoljno. Ukoliko netko hoce, samo naprijed. Takodjer ni folklor, koji je po meni znacajniji, treba biti na dobrovoljnoj osnovi.

Kakva sila, to je u NPP, redovna nastava kao i pitagorin teorem. I to se može obraditi na 5 sati hrvatskog jezika u osmom razredu i to je to.

1 sat obrada, drugi sat uvježbavanje, doma naučiti, treći sat ponavljanje, 4. sat čitanje neke kraće priče, 5 sat provjera i to je to.
Tako nekako. Za pisanje možda još koji sat.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 8 of 38 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 23 ... 38  Next

Back to top

- Similar topics