Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
Page 8 of 38
Page 8 of 38 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 23 ... 38
Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!
Tesla je hrvatski pravoslavacdzango wrote:Ni struju ne pali. Zbog onog četnika Tesle.vuksadinare wrote:Ti ne bi da su te gazili,tukli,pokusali ubiti...sigurno bi u tim trenucima pomislio...'nema veze sto su srbi ja cu i dalje citat branka radicevica'jastreb wrote:To kod tebe ništa posebno ne dokazuje.tre911 wrote:
Eto ja nisam niti jednu knjigu na ćirilici pročitao i uopće mi ne fali to ni na koji način, u osnovnoj bi mi bilo muka kada smo zadaćnicu na ćirilici morali pisati i zaista mi ni u jednom trenutku u životu ona nije zatrebala niti zafalila.
Koliko si srpskih knjiga pročitao,ali na latinici?
Osim onoga što si morao u školi,mislim da nisi nijednu.
No je li to neko opravdanje i znači li to da nesrbin ne bi trebao čitati recimo neke epske srpske pesme,ili djela Oskara Daviča, Bore Ćosića,ili Branka Radičevića?
Ne znači. Ti si jednostavno odlučio raskrstiti sa svime što je srpsko,pa bilo to napisano i na latinici.
Guest- Guest
Karamarko jeste, kaže da može kao izborni predmet, obavezno nikako no to je Boras zakuhao a on nije član HDZa koliko znam i nije mi jasno zašto lupeta o ovom što je odavno trebalo biti iza nas.Regoč wrote:E, da. Čitam da se nitko nije ogradio od ove ogavnosti.
Guest- Guest
Regoč wrote:E, da. Čitam da se nitko nije ogradio od ove ogavnosti.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/tomislav-karamarko-koncentrirat-cemo-se-na-reforme-u-gospodarskom-financijskom-i-socijalnom-podrucju-1053275
[SPREMNI SMO ZA REFORME] Spremni smo za provođenje reformi, ali ne i za one koje bi mogle dovesti do novih troškova ili slabljenja hrvatskog nacionalnog jedinstva i teritorijalne cjelovitosti. Prema tome za sad ćemo se koncentrirati na reforme u gospodarskom, financijskom i socijalnom području. Uvođenje ćirilice svakako nam neće biti prioritet u reformi obrazovanja koju također kanimo provesti. Nemam ništa protiv da ćirilica bude izborni predmet onome tko hoće, ali to svakako nije reformska mjera.
Nešto je Reiner mutio. Jasno treba reći "ne", a kom se uči neka uči u slobodno vrieme. Naravno, nastava na manjinskim jezicima je nešto drugo.tre911 wrote:Karamarko jeste, kaže da može kao izborni predmet, obavezno nikako no to je Boras zakuhao a on nije član HDZa koliko znam i nije mi jasno zašto lupeta o ovom što je odavno trebalo biti iza nas.Regoč wrote:E, da. Čitam da se nitko nije ogradio od ove ogavnosti.
Zato što im je jednakovrijedno pismo i ćirilica i latinica no agenda zašto je pokušavaju baš u Vukovar ugurati je sasvim nešto drugo od ovoga što oni trakeljaju o manjinskim pravima. Zanimljivo mi je recimo Borovo selo, tamo su sve trgovine i natpisi na latinici, jedino su ploče na ulicama dvojezične a sve ostalo latinica.Regoč wrote:Da ne spominjemo da ni sami Srbi u Srbiji nisu baš zaluđeni ćirilicom, uglavnom se služe latinicom.tre911 wrote:Pa šta se to vas tiče? Vi ste cijeli grad razbili, pobili 2 tisuće ljudi,popljačkali,silovali...i kud baš vi da se nađete nekome prigovarati za jebene ploče kojima nije mjesto tamodzango wrote:Zato što niko nije razbijao glagoljične table pa je glupo.Regoč wrote:Ćirilica je hrvatsko pismo ne manje od glagoljice pa zašto ne vratimo i glagoljicu po toj logici. Nikakva ćirilica, komu treba neka uči, većini ne treba.
Latinica je svjetsko pismo i oni ga svugdje van srbije moraju koristiti i zato inzistiranje na ćirilici nema uopće smisla pa vjerojatno zato i u srbiji pribjegavaju češće latinici nego ćirilici.
Guest- Guest
Paze da ne uvrjede manjince koji su stali uz vladu, u svakom slučaju i ja sam za to da se takve stvari jasno kažu bez uvijanja i zajebancije.Regoč wrote:Nešto je Reiner mutio. Jasno treba reći "ne", a kom se uči neka uči u slobodno vrieme. Naravno, nastava na manjinskim jezicima je nešto drugo.tre911 wrote:Karamarko jeste, kaže da može kao izborni predmet, obavezno nikako no to je Boras zakuhao a on nije član HDZa koliko znam i nije mi jasno zašto lupeta o ovom što je odavno trebalo biti iza nas.Regoč wrote:E, da. Čitam da se nitko nije ogradio od ove ogavnosti.
Guest- Guest
dzango wrote:Samo se vi zajebavajte. Šta ako klinci sutra počnu da pišu grafite na zidovima ćirilicom? Onda naiđu ovi sa PTSP-om i uzbude se.
Pa svi ti s PTSP-om znaju ćirilicu.
Stanojko wrote:Meni Kaja jos ne da sliku... :)
oš i s posvetom na ćirilici?
Ćirilicu treba uvesti u okviru Hrvatskog jezika kao jedno od povijesnih hrvatskih pisama, pored glagoljice. Upoznati ga i naučiti čitati. U kasnijim razredima i to je to.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Stvarno ne razumijem sto je pisac htio reci??? Da je buducnost u Srbiji??? Da se treba prilagodti manjini od 4% ??? Tko hoce treba mu se omoguciti da se uci ali kao izborna nastava. Obvezno ucenje cirilice bez ucenja jezika je pizdarija. Kao uciti engleski na cirilici. Novine u Srbiji i pisu tako. Svaka cast , neka oni uce tako. Papu krst u Jovan. Zamislite da netko u DNRH prekrsti nekog mitroploitana Jovana u Ivan ili Amfohilije u Ante??? Salu na stranu , potpuno nejasan zahtjev. Kontekst ??? Rijetko me nesto ostavi ovako, da nemam neku ideju( ma kako pogresna bila) zasto se nesto radi. Ovdje nemam blage veze.
2014-04-14
Cekaj, malo , latinski se upotrebljavao najmanje pet puta dulje od cirilice..... Cirilica bez jezika je smijesna tvorba. Ajmo uciti arapsko poismo, ili kinesko bez jezika. Nije nemoguce ali se tu radi o drugim stvarima.epikur37 wrote:Ćirilicu treba uvesti u okviru Hrvatskog jezika kao jedno od povijesnih hrvatskih pisama, pored glagoljice. Upoznati ga i naučiti čitati. U kasnijim razredima i to je to.
abraham-
2014-04-14
abraham wrote:Cekaj, malo , latinski se upotrebljavao najmanje pet puta dulje od cirilice..... Cirilica bez jezika je smijesna tvorba. Ajmo uciti arapsko poismo, ili kinesko bez jezika. Nije nemoguce ali se tu radi o drugim stvarima.epikur37 wrote:Ćirilicu treba uvesti u okviru Hrvatskog jezika kao jedno od povijesnih hrvatskih pisama, pored glagoljice. Upoznati ga i naučiti čitati. U kasnijim razredima i to je to.
Cirilica ima svoj jezik, hrvatski.
2015-08-06
Cirilica je bezveze.
Znamo je epi i ja , a najgluplji smo ovdje.
Osim crvenog.
Osim crvenog.
dijagram-
2015-08-09
Jeftina demamgogija. Starohrvatski jezik iz 15 stoljeca. Koje trabunjanje. Treba uvesti i glagoljicu (koju usput imam na zidu doma) i svi na te satove trebaju doci u tradicionalni hrvatskim narodnim nosnjama koje odgovaraju povijesnom razdoblju.epikur37 wrote:abraham wrote:Cekaj, malo , latinski se upotrebljavao najmanje pet puta dulje od cirilice..... Cirilica bez jezika je smijesna tvorba. Ajmo uciti arapsko poismo, ili kinesko bez jezika. Nije nemoguce ali se tu radi o drugim stvarima.epikur37 wrote:Ćirilicu treba uvesti u okviru Hrvatskog jezika kao jedno od povijesnih hrvatskih pisama, pored glagoljice. Upoznati ga i naučiti čitati. U kasnijim razredima i to je to.
2014-04-14
dijagram wrote:Cirilica je bezveze.
Osim crvenog.
crveni je najgluplji on povraća kad vidi ćirilicu :D
2015-08-06
urodjena mana, nema tu pomociepikur37 wrote:dijagram wrote:Cirilica je bezveze.
Osim crvenog.
nego sto je s bosancicom,moglo bi i to:)
dijagram-
2015-08-09
abraham wrote:Jeftina demamgogija. Starohrvatski jezik iz 15 stoljeca. Koje trabunjanje. Treba uvesti i glagoljicu (koju usput imam na zidu doma) i svi na te satove trebaju doci u tradicionalni hrvatskim narodnim nosnjama koje odgovaraju povijesnom razdoblju.epikur37 wrote:abraham wrote:Cekaj, malo , latinski se upotrebljavao najmanje pet puta dulje od cirilice..... Cirilica bez jezika je smijesna tvorba. Ajmo uciti arapsko poismo, ili kinesko bez jezika. Nije nemoguce ali se tu radi o drugim stvarima.epikur37 wrote:Ćirilicu treba uvesti u okviru Hrvatskog jezika kao jedno od povijesnih hrvatskih pisama, pored glagoljice. Upoznati ga i naučiti čitati. U kasnijim razredima i to je to.
Naravno da treba i glagoljicu i već jeste.
Dakle ovdje se na radi o uvođenju ćirilice kao paralelnog i aktualnog hrvatskog pisma.
Pismo hravtskog jezika je latinica i sve se predaje i uči na latinici. Glagoljicu i ćirilicu kao povijesna pisma treba naučiti, kulture, inteligencije , književnosti i povijesti radi.
Dobro nekima je ćirilica srbo-udbaško pismo i tu sve staje, pa i mogućnost diskusije.
2015-08-06
dijagram wrote:urodjena mana, nema tu pomociepikur37 wrote:dijagram wrote:Cirilica je bezveze.
Osim crvenog.
nego sto je s bosancicom,moglo bi i to:)
a to je valjda ova nesretna ćirilica :D
2015-08-06
Radi se o nacinu ucenja. Silom ili dragovoljno. Ukoliko netko hoce, samo naprijed. Takodjer ni folklor, koji je po meni znacajniji, treba biti na dobrovoljnoj osnovi.
2014-04-14
abraham wrote:Radi se o nacinu ucenja. Silom ili dragovoljno. Ukoliko netko hoce, samo naprijed. Takodjer ni folklor, koji je po meni znacajniji, treba biti na dobrovoljnoj osnovi.
Kakva sila, to je u NPP, redovna nastava kao i pitagorin teorem. I to se može obraditi na 5 sati hrvatskog jezika u osmom razredu i to je to.
1 sat obrada, drugi sat uvježbavanje, doma naučiti, treći sat ponavljanje, 4. sat čitanje neke kraće priče, 5 sat provjera i to je to.
2015-08-06
Tako nekako. Za pisanje možda još koji sat.epikur37 wrote:abraham wrote:Radi se o nacinu ucenja. Silom ili dragovoljno. Ukoliko netko hoce, samo naprijed. Takodjer ni folklor, koji je po meni znacajniji, treba biti na dobrovoljnoj osnovi.
Kakva sila, to je u NPP, redovna nastava kao i pitagorin teorem. I to se može obraditi na 5 sati hrvatskog jezika u osmom razredu i to je to.
1 sat obrada, drugi sat uvježbavanje, doma naučiti, treći sat ponavljanje, 4. sat čitanje neke kraće priče, 5 sat provjera i to je to.
Trinity-
2014-04-17
Page 8 of 38 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 23 ... 38
Similar topics
» Srđa Popović napokon nagrađen: postao rektor St Andrews sveučilišta
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» HRVATSKA UKIDA NASTAVU NA SRPSKOM I ĆIRILICU I TO ZBOG RUSIJE?!
» 'Nisam skuzio sto pise na cirilici.Ne znam citat cirilicu'
Page 8 of 38