ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!

Page 7 of 38 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 22 ... 38  Next

Go down

Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole! - Page 7 Empty Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!

Post by Guest Tue 19 Jan - 16:07

marcellus wrote:
Starhemberg wrote:Već je ima. Изборни предмет.

neka bude, ali onda ne kao ćirilica nego kao srpski jezik.
Pa kao takva, da. Što valjda ne ograničava da je može učiti tko želi u okviru izbornog predmeta. Nema negativnog nuspojava, mučnine, glavobolje, zatvora i gubitka apetita.

Guest
Guest

Back to top Go down

Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole! - Page 7 Empty Re: Rektor Boras: Ćirilicu vratiti u škole!

Post by Guest Tue 19 Jan - 16:09

Stribor wrote:
Eva wrote:Evo, ni dugo trebalo čekat, a HDZ u dobrom starom stilu počeo guzit Hrvate. Za početak, maznut će lovu iz drugog mirovinskog stupa, a onda uvesti ćirilicu i na Trg bana Jelačića.
Kasniš. Eto, jur od jučer je obvezna va školah. Gdo ne zna ćirilicu štati i pisati čriva mu pukaju. Samo ... ča to triba brinuti Žudijku ča dela ..... va Beču?
A tko veli da me brine? Pa ja se naslađujem, guštam kao pajcek u cekeru dok HDZ prca bez milosti. Nema prosvjeda, nema drame, a duša boliiiii
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya Tue 19 Jan - 16:13

dzango wrote:
kaja_333 wrote:Zasto? Pa nismo vise u Jugoslaviji, hoće i pjesmice na slovenskom učiti? Ovi fosili zbilja nisu normalni.
Nešto razmišljam. Vama u EU je bolje da učite arapski.
Neka, to ce u Njemačkoj. Njima je to sluzbeno pismo.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by kaya Tue 19 Jan - 16:16

To vam se ti fosili vezu na to kako su oni učili ćirilicu , doduše u Jugoslaviji. Pa učili su austrougarskoj obavezno njemački , sto i sada moramo?!Mislim čemu?
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Regoč Tue 19 Jan - 16:17

jastreb wrote:Nećeš vjerovati,ali klesati kamen kod mene na moru je postalo vrijednije nego li znati slagati kompjuterske programe.
Stranci koji ovdje kupuju kuće traže rustiku.
Hpću ti vjerovati, bilo je na telki, kod one Americe u putopisu, a mislim i u Regionalnom dnevniku ili takvu nečem. No, nitko se nije sjetio radi toga uvesti klesanje kao obvezni predmet. Komu treba, neka nauči.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Regoč Tue 19 Jan - 16:20

kaja_333 wrote:To vam se ti fosili vezu na to kako su oni učili ćirilicu , doduše u Jugoslaviji. Pa učili su austrougarskoj obavezno njemački , sto i sada moramo?!Mislim čemu?
Nekad je sva nastava bila na latinskom, i mature se polagale na latinskom pa se odustalo od toga. Tako se odustalo i od ćirilice. Tko treba latinski, nauči ga; tko treba ćirilicu, nauči ju.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest Tue 19 Jan - 16:24

kaja_333 wrote:To vam se ti fosili vezu na to kako su oni učili ćirilicu , doduše u Jugoslaviji. Pa učili su austrougarskoj obavezno njemački , sto i sada moramo?!Mislim čemu?
Joj, Kajo, tebe! Pa kak ne kužiš da je to zbog cajki. Treba se i text skinut, od svih tih Buba Mari, Dari i Ceci, a tam je ćirilica u uporabi, pa ak ne znaš ćirilicu nema na dernek u HDZ. Oni brinu za svoju mladež.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Stribor Tue 19 Jan - 16:40

Eva wrote:
Stribor wrote:
Eva wrote:Evo, ni dugo trebalo čekat, a HDZ u dobrom starom stilu počeo guzit Hrvate. Za početak, maznut će lovu iz drugog mirovinskog stupa, a onda uvesti ćirilicu i na Trg bana Jelačića.
Kasniš. Eto, jur od jučer je obvezna va školah. Gdo ne zna ćirilicu štati i pisati čriva mu pukaju. Samo ... ča to triba brinuti Žudijku ča dela ..... va Beču?
A tko veli da me brine? Pa ja se naslađujem, guštam kao pajcek u cekeru dok HDZ prca bez milosti. Nema prosvjeda, nema drame, a duša boliiiii
Pa ne znam kakove sveze HDZ s tim ima? Ča je to predložil baš HDZ?

Nek se upelja hrvatska ćirilica kot izborni predmet va hrvaćanskih školah ako im je to potriba. Isto tako i glagoljicu.

Klimpuški misal su pisali Hrvati za Hrvate na latinici, glagoljici i hrvatskoj inačici ćirilice.

Ono ča Hrvaćanom va školah zaistinu ne triba je srbska inačica ćirilice. Ča će im to?
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by Guest Tue 19 Jan - 16:52

Stribor wrote:
Eva wrote:
Stribor wrote:
Pa ne znam kakove sveze HDZ s tim ima? Ča je to predložil baš HDZ?

Nek se upelja hrvatska ćirilica kot izborni predmet va hrvaćanskih školah ako im je to potriba. Isto tako i glagoljicu.

Klimpuški misal su pisali Hrvati za Hrvate na latinici, glagoljici i hrvatskoj inačici ćirilice.

Ono ča Hrvaćanom va školah zaistinu ne triba je srbska inačica ćirilice. Ča će im to?
Kak kaj će im? Kaj ti misliš da je ovaj text napisan na latinici?

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit Tue 19 Jan - 17:07

kic wrote:ko da to djecu zanima u prvom redu, čime se ova naša "znanost" bavi-
pa djecu ne zanima ništa osim plaj stejšna, ispijanja gaziranih pića i drkanja na mobitelu, čak više se i ne deru, ne trče, ne igraju nogomet, skirvača ili bilo šta suvislo, tako da to što djecu "zanima" treba biti zadnja stavka kod određivanja nastave u Hrvata
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Regoč Tue 19 Jan - 17:10

Evo, drž se ti Mosta i Petrova, oni su te razočarali. A HDZ-u je ovo zadnja šansa ili ide u ropotarnicu. Uvedbom ćirilice sam će se pokopati.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Kermit Tue 19 Jan - 17:10

vuksadinare wrote:Jebote cirilicsa i ovaj tupson jastreb..zadnji put cirilicu sam pisao u osnovnoj..eto koliko sam koristi od nje imao..mrzio sam je tad mrzim je i danas...cisto gubljenje vremena bilo
pa i abeceda je za tebe vuče bila gubitak vremena, ajde reci koliko si na latinici pročitao knjiga? 24 sata ne računamo
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Regoč Tue 19 Jan - 17:17

asilovski wrote:
kic wrote:ko da to djecu zanima u prvom redu, čime se ova naša "znanost" bavi-
pa djecu ne zanima ništa osim plaj stejšna, ispijanja gaziranih pića i drkanja na mobitelu, čak više se i ne deru, ne trče, ne igraju nogomet, skirvača ili bilo šta suvislo, tako da to što djecu "zanima" treba biti zadnja stavka kod određivanja nastave u Hrvata
Sad kad se već spominje što treba biti u nastavi, a neki su se toga dotaknuli i ranije, istina je da kad bismo išli samo za tim što djecu zanima i da se uči samo kad su djeca raspoložena, ne bismo došli daleko. Jasan popis predmetah i očekivanih ishodah mora postojati, s tim da specijalizacija treba krenuti ranije, ne tek u srednjoj, već u osnovnoj. Najkasnije od sedmog razreda, a pametno bi bilo od petoga. U prva četiri vidi se čemu je diete sklonije pa ga time postupno sve više opterećuješ, tako da se u tom usavrši. Ako vidiš da mu ne idu jednadžbe i padeži, a super mu leži čekić, pojačaj mu tehnički.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest Tue 19 Jan - 17:19

Regoč wrote:Evo, drž se ti Mosta i Petrova, oni su te razočarali. A HDZ-u je ovo zadnja šansa ili ide u ropotarnicu. Uvedbom ćirilice sam će se pokopati.
Nemoj tako. Ne može im nitko niš.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč Tue 19 Jan - 17:30

Eva wrote:
Regoč wrote:Evo, drž se ti Mosta i Petrova, oni su te razočarali. A HDZ-u je ovo zadnja šansa ili ide u ropotarnicu. Uvedbom ćirilice sam će se pokopati.
Nemoj tako. Ne može im nitko niš.
Kako reče jedan višedesetljetni hadezeovac: e, ako nas sad zajebu...

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by epikur37 Tue 19 Jan - 17:35

Eo HDZ prošli put uveo SDSS u vlast, podržao formiranje saveza srpskih općina, u novom mandatu počinje s uvođenjem ćirilice :)

lustracija to je to :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Regoč Tue 19 Jan - 17:36

E, da. Čitam da se nitko nije ogradio od ove ogavnosti.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest Tue 19 Jan - 17:51

dzango wrote:
Regoč wrote:Ćirilica je hrvatsko pismo ne manje od glagoljice pa zašto ne vratimo i glagoljicu po toj logici. Nikakva ćirilica, komu treba neka uči, većini ne treba.
Zato što niko nije razbijao glagoljične table pa je glupo.
Pa šta se to vas tiče? Vi ste cijeli grad razbili, pobili 2 tisuće ljudi,popljačkali,silovali...i kud baš vi da se nađete nekome prigovarati za jebene ploče kojima nije mjesto tamo
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč Tue 19 Jan - 17:55

tre911 wrote:
dzango wrote:
Regoč wrote:Ćirilica je hrvatsko pismo ne manje od glagoljice pa zašto ne vratimo i glagoljicu po toj logici. Nikakva ćirilica, komu treba neka uči, većini ne treba.
Zato što niko nije razbijao glagoljične table pa je glupo.
Pa šta se to vas tiče? Vi ste cijeli grad razbili, pobili 2 tisuće ljudi,popljačkali,silovali...i kud baš vi da se nađete nekome prigovarati za jebene ploče kojima nije mjesto tamo
Da ne spominjemo da ni sami Srbi u Srbiji nisu baš zaluđeni ćirilicom, uglavnom se služe latinicom.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest Tue 19 Jan - 17:58

jastreb wrote:
tre911 wrote:
Eto ja nisam niti jednu knjigu na ćirilici pročitao i uopće mi ne fali to ni na koji način, u osnovnoj bi mi bilo muka kada smo zadaćnicu na ćirilici morali pisati i zaista mi ni u jednom trenutku u životu ona nije zatrebala niti zafalila. 
To kod tebe ništa posebno ne dokazuje.

Koliko si srpskih knjiga pročitao,ali na latinici?

Osim onoga što si morao u školi,mislim da nisi nijednu.

No je li to neko opravdanje i znači li to da nesrbin ne bi trebao čitati recimo neke epske srpske pesme,ili djela Oskara Daviča, Bore Ćosića,ili Branka Radičevića? 

Ne znači. Ti si jednostavno odlučio raskrstiti sa svime što je srpsko,pa bilo to napisano i na latinici.
A što kod tebe dokazuje ako si pročitao?
 Pročitao sam vjerojatno nešto ali mi nije ništa ostzalo u pameti kao upečatljivo i zanimljivo
Pa nek čita tko što hoće, tko mu brani no koji će mu kiki ćirilica za to? Ako neko ima želju nek uči, druge ne gnjaviti sa tim pizdarijama.
Lupetaš no zaista nema ništa zanimljivo na srpskoj strani što bi me privlačilo da ih čitam ali to je zbog materije koju ja volim čitati a to nema veze sa srbima
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 19 Jan - 17:59

dzango wrote:
vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
tre911 wrote:
Eto ja nisam niti jednu knjigu na ćirilici pročitao i uopće mi ne fali to ni na koji način, u osnovnoj bi mi bilo muka kada smo zadaćnicu na ćirilici morali pisati i zaista mi ni u jednom trenutku u životu ona nije zatrebala niti zafalila. 
To kod tebe ništa posebno ne dokazuje.

Koliko si srpskih knjiga pročitao,ali na latinici?

Osim onoga što si morao u školi,mislim da nisi nijednu.

No je li to neko opravdanje i znači li to da nesrbin ne bi trebao čitati recimo neke epske srpske pesme,ili djela Oskara Daviča, Bore Ćosića,ili Branka Radičevića? 

Ne znači. Ti si jednostavno odlučio raskrstiti sa svime što je srpsko,pa bilo to napisano i na latinici.
Ti ne bi da su te gazili,tukli,pokusali ubiti...sigurno bi u tim trenucima pomislio...'nema veze sto su srbi ja cu i dalje citat branka radicevica'
Ni struju ne pali. Zbog onog četnika Tesle.
Tesla je hrvatski pravoslavac
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 38 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 22 ... 38  Next

Back to top

- Similar topics