Sarajevo, Srbija ili Hrvatska Mundijal
Page 24 of 50
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Re: Sarajevo, Srbija ili Hrvatska Mundijal
UŽIVO, BRAZIL - ŠVAJCARSKA, Cela Srbija isčekuje ovaj meč i navija za Selesao, POZNATI SASTAVI, nema ŠAĆIRIJA
https://www.kurir.rs/sport/mundijal-2022/4059900/brazil-protiv-svajcarske-u-grupi-g-mundijala-u-kataru
https://www.kurir.rs/sport/mundijal-2022/4059900/brazil-protiv-svajcarske-u-grupi-g-mundijala-u-kataru
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
BRAZIL U OZBILJNOM PROBLEMU PRED MEČ SA ŠVAJCARSKOM: Nisu otpali samo Nejmar i Danilo! VIRUS napao Brazilce!
https://www.kurir.rs/sport/mundijal-2022/4059680/brazil-oslabljen-protiv-svajcarske
https://www.kurir.rs/sport/mundijal-2022/4059680/brazil-oslabljen-protiv-svajcarske
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Znalo se desiti i gore: Meksiko ‘02, Australija ‘06, Meksiko ‘14.
Da ne spominjem Tursku ‘08.
Ali da, ako dovoljno često igraš po velikim natjecanjima, onda stekneš neko iskustvo, mehanizme.
Kao u košarci, više ni ne razmišljaš, pratiš, točno znaš za koga lopta ide, s kojeg mjesta će se ići na realizaciju, taman ih vidio prvi puta.
Mozak je uočio obrazac, ostalo samo pratiš, rutina.
Da ne spominjem Tursku ‘08.
Ali da, ako dovoljno često igraš po velikim natjecanjima, onda stekneš neko iskustvo, mehanizme.
Kao u košarci, više ni ne razmišljaš, pratiš, točno znaš za koga lopta ide, s kojeg mjesta će se ići na realizaciju, taman ih vidio prvi puta.
Mozak je uočio obrazac, ostalo samo pratiš, rutina.
niels-
2021-04-26
gledao sam reprizu..zacudo dobro prvo poluvrijeme srbije..drugo black out..meni se cini da srbija nije dobro fizicki pripremljena..u 60 minuti im igraci na skrge disali..i nije mirisalo na dobro...sto se na kraju i ispostavilo
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
na kraju će vas šaćiriji zajebat tako što će odigrat neriješeno s Brazilom i čiki đenja s mundijala
marcellus wrote:rekao si u prvom postu da nisu arapi. Jesu, arapi kao takvi su većinsko stanovništvo maroka (relativna većina) a od ostatka su najveći dio arabizirani berberi koji su opet - arapi. Neovisno o porijeklu.
Opet prepisuješ sa wiki a da uopće nisi razumio suštinu.
Rekao sam što sam rekao. Da su Berberi podrijetlom i da ih je pogrešno nazivati Arapima.
Arapski identitet im je nametnut silom, vojnim osvajanjem, u suštini su ostali Berberi.
Imaš čitavu hrpu etničkih skupina kojima je vojnom silom, često u kombinaciji sa utjecajem kulture osvajača, nametnut određeni identitet koji te etničke skupine nikada nisu u potpunosti prihvatile pa se onda prvo njihovi osvajači, a onda i svi ostali pitaju u jednom trenutku pa kog vraga ta ekipa hoće.
Mi Hrvati smo ti jedan takav primjer.
Poanta je u tome da naš identitet nikada nije u potpunosti izbrisan, bili smo desetkovani, dapače, prepolovljeni, ali smo opet bili i dalje prisutni.
Kao Hrvati.
Sličan slučaj su i Berberi danas.
Njihov identitet nikada nije u potpunosti izbrisan odnosno arabiziran i zato sam naglasio da su Marokanci zapravo Berberi podrijetlom.
Arapski jezik im je nametnut prije svega kroz religiju u kojoj je to službeni jezik.
Njihova kultura je u Maroku i dalje dominantna, zato se famozno arapsko proljeće, za razliku od potpuno arabiziranog Egipta, nikada nije uhvatilo u Maroku, bez obzira na određene napore, što Arapa, što zapadnih zemalja sa SAD-om i Obamom na prvom mjestu.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:gledao sam reprizu..zacudo dobro prvo poluvrijeme srbije..drugo black out..meni se cini da srbija nije dobro fizicki pripremljena..u 60 minuti im igraci na skrge disali..i nije mirisalo na dobro...sto se na kraju i ispostavilo
mislim da je više psihološki problem, kad postane čupavo
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:rekao si u prvom postu da nisu arapi. Jesu, arapi kao takvi su većinsko stanovništvo maroka (relativna većina) a od ostatka su najveći dio arabizirani berberi koji su opet - arapi. Neovisno o porijeklu.
Rekao sam što sam rekao. Da su Berberi podrijetlom i da ih je pogrešno nazivati Arapima.
rekao si u prvom svom obraćanju meni na ovoj temi:
"Maroko ih je jednostavno nadigrao, oni su vrlo solidna momčad.
A nisu Arapi, kako je ranije marc pogrešno napisao."
Jesu, uglavnom su arapi kao takvi. 44 posto. još dodatnih 24 posto su arabizirani berberi.
Usput, srbi, jel vam sad žao što ste izbacili neymara iz stroja?
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:rekao si u prvom postu da nisu arapi. Jesu, arapi kao takvi su većinsko stanovništvo maroka (relativna većina) a od ostatka su najveći dio arabizirani berberi koji su opet - arapi. Neovisno o porijeklu.
rekao si u prvom svom obraćanju meni na ovoj temi:
"Maroko ih je jednostavno nadigrao, oni su vrlo solidna momčad.
A nisu Arapi, kako je ranije marc pogrešno napisao."
Jesu, uglavnom su arapi kao takvi. 44 posto. još dodatnih 24 posto su arabizirani berberi.
Jesu kurac Arapi. Taj im je identitet nametnut prije svega kroz religiju. Islam se teško zajebao izborom arapskog kao službenog jezika religije, što je i logično, jer potlačene etničke skupine i narodi osjećaju otpor prema onima koji su ih vojno osvojili. I to je jedan od glavnih razloga zašto islam ne može dominirati u svijetu.
U biti se očekuje neka vrsta islamske reformacije ili tiho gašenje islama kao isključivo arapske religije, plus nekih 10% šiita koji jedino dominiraju u Iranu, što je i glavni razlog zašto većina islamskih sunitskih društava nikada neće dopustiti da šija zavlada nad njima, jer bi to shvatili kao pobjedu iranske nad njihovom vlastitom kulturom.
U tome leži glavno sjeme tihog gašenja islama.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:meni se cini da srbija nije dobro fizicki pripremljena..u 60 minuti im igraci na skrge disali..i nije mirisalo na dobro...sto se na kraju i ispostavilo
Isto im se dogodilo i u Rusiji sa Švicarskom.
Ja sam prije te utakmice napisao na forumu da su Srbi previše masivni i da je jasno da ne mogu dugo trčati. Najkasnije do 60 minute.
To im dobro dođe u duel igri (Mitrović), a za momčad kao kolektiv je to doslovce uvod u poraz.
Kada momčad više ne trči i ne igra kolektivno, ne preostaje im ništa drugo osim poraza.
Last edited by Speare Shaker on 28/11/2022, 18:27; edited 1 time in total
Guest- Guest
niels wrote:
To je zapravo stara ideja barba Luke Kaliterne, tzv. kišobran. Svi naši treneri su je preuzeli, HNL je prepuna takvih ekipa.
Neovisno o posjedu lopte (možeš imati loptu i sakriti ju; možeš nemati loptu i igrati presing), momčad koja čuva gol se skuplja, poput antičkih borbenih formacija, dakle kišobran je zatvoren i svezan.
Na presijecanje lopte ili ključno dodavanje, momčad se naglo otvara i širi u svim pravcima, vrlo prirodno i logično, tzv. otvoreni kišobran.
Barba Luka je to svojim igračima osobno objašnjavao uz pomoć otvorenog dlana sa široko razmaknutim prstima i zatvaranjem u šaku.
Kada se branimo, onda se stisnemo kao šaka.
Kada napadamo, onda otvaramo dlan sa široko razmaknutim prstima.
Guest- Guest
mislim da ce opet pasti crtic na onu rolicu i lob abubakara a na racun srbije..kao da su predplaceni da puse atraktivne golove na svoj racun
2015-09-08
Serbinho-3 wrote:Dragiša Binić: "Ovo što se desilo Srbiji se nikada ne bi desilo Hrvatskoj"
https://www.telegraf.rs/sport/katar-2022/3592231-dragisa-binic-ovo-sto-se-desilo-srbiji-se-nikada-ne-bi-desilo-hrvatskoj
- Ovako nešto se Hrvatskoj nije moglo dogoditi, to se moglo da se dogodi samo nama. Ne bih rekao da smo uzeli bod, za mene je ovo poraz jer kako drugačije ovo da nazovem. Imaš 3:1, vratio si se u utakmicu, imaš šanse, a onda se raspadneš. Ovo je puno veći šok nego poraz od Brazila i nisam siguran kako će momci da reaguju protiv Švajcarske. Ovo nas je strašno poljuljalo i bojim se zadnje utakmice u grupi - naveo je Binić.
Toliko o šansama Srbije u zadnjoj utakmici u grupi protiv Švicarske.
I to od Dragiše Binića.
Guest- Guest
Za Srbe je nogomet nešto kao košarka za Hrvate. U teoriji dobra momčad, u praksi ništa.
Švicarci će zasluženo dalje.
Švicarci će zasluženo dalje.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
meni piksi..isprika kiksi...izgleda kao da nije spavao mjesec dana i da loce...podbuhao..podocnjaci..izguzvan u licu...samo je sjedio na klupi kao i protiv brazila..to nije piksi isprika kiksi kakvog sam kao igraca poznavao...koji je bio emotivac agilan kao igrac..ali mislim da to nema toliko veze sa godinama..i bilic ima godina pa reagira kao i kad je igrac bio..pokojni cico isto...
2015-09-08
RayMabus wrote:Srbija mora pobijediti Švicarsku
Da je pobijedila, momčad Piksija Stojkovića imala bi odlične šanse za prolazak skupine, a sad u svakom slučaju mora pobijediti Švicarsku u zadnjem kolu u petak ako želi ići dalje. Prvi kriterij određivanja poretka u skupini je gol razlika, onda broj zabijenih golova i onda međusobni susret.
Ako Brazil danas pobijedi Švicarsku, Srbija će sigurno proći skupinu s pobjedom protiv Švicarske u zadnjem kolu. Ako Brazil i Švicarska odigraju neodlučeno, Srbiji u zadnjem kolu treba pobjeda od najmanje dva gola razlike protiv Švicarske.
Svi mogu završiti na četiri boda
Može se dogoditi i nevjerojatan scenarij da sve četiri momčadi u ovoj skupini završe na istom broju bodova ako Brazil i Švicarska danas odigraju neodlučeno, a Srbija i Kamerun u zadnjem kolu upišu pobjede.
83'
GOOOOL! Casemiro je zabio krasan gol za 1:0.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ovo bi moglo biti interesantno, mogli bi imati prigodu za uzvrat, Švicarska i Srbija, zla krv s prošlog Mundijala.
niels-
2021-04-26
BRAZIL - ŠVICARSKA 1:0 Brazil u osmini finala, pomogao je i Srbiji
Dakle sve je jasno, morate pobjedit Švicarsku ako mislite ić dalje.
Dakle sve je jasno, morate pobjedit Švicarsku ako mislite ić dalje.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Similar topics
» Sarajevo, Srbija ili Hrvatska Mundijal
» Hrvatska i Srpska potpisali sporazum o plinofikaciji, Sarajevo na nogama!
» Sarajevo, Pristina: Srbija Rusija, izolovati,mi u EU i NATO, Srpski Svet Sabor
» Hrvatska I ...... Srbija IV
» Hrvatska i Srpska potpisali sporazum o plinofikaciji, Sarajevo na nogama!
» Sarajevo, Pristina: Srbija Rusija, izolovati,mi u EU i NATO, Srpski Svet Sabor
» Hrvatska I ...... Srbija IV
Page 24 of 50