Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 8 of 50
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Osam iranskih bespilotnih letjelica Shahed-136 oboreno je na južnoj crti bojišnice oko Khersona danas
Charles III- Posts : 757
2022-09-14
Charles III wrote:Osam iranskih bespilotnih letjelica Shahed-136 oboreno je na južnoj crti bojišnice oko Khersona danas
Jesu li žive?
crvenkasti-
2014-04-17
Trenutno Rusija ima samo trećinu svojih projektila, koji su bili u njihovom arsenalu prije punog rata, - rekao je šef Ministarstva obrane Reznikov.
Prema njegovim riječima, Ruska Federacija već je potrošila dvije trećine svog raketnog arsenala. Sada Rusija ima više od 600 projektila različitih tipova, posebno:
124 rakete za "Iskandere";
272 "Kalibra";
213 krstarećih projektila tipa Kh-101 i Kh-555.
Iskandera je bilo 900-ak, Kalibara 500-ak. Topi se hrpica, još malo pa nestalo.
Prema njegovim riječima, Ruska Federacija već je potrošila dvije trećine svog raketnog arsenala. Sada Rusija ima više od 600 projektila različitih tipova, posebno:
272 "Kalibra";
To nesto kao redarstvenici za rusko topovsko meso.Charles III wrote:Više od 400 Kadirovaca prebačeno je iz područja Melitopolja u gradove Pryshyb i Mykhailivka, Zaporožje. Ovo je u pokušaju da se ojača linija bojišnice. Oni trenutno zauzimaju kuće stanovnika i postavljaju baze.
Njihovo "ojačavanje" se sastoji od "dubinskog rada" u pozadini i eventualnog spriječavanja bijega ruskih vojnika sa bojišnice.
Strava!
dijagram-
2015-08-09
U mjestu Svobodne u oblasti Donjeck pogođeno je rusko skladište streljiva.
U Luganskoj oblasti, u blizini željezničke stanice u gradu Antracit, ukrajinska vojska uništila je značajan dio naoružanja i vojne opreme Ruske Federacije.
U Luganskoj oblasti, u blizini željezničke stanice u gradu Antracit, ukrajinska vojska uništila je značajan dio naoružanja i vojne opreme Ruske Federacije.
Priprema za napadnu operaciju.Charles III wrote:U mjestu Svobodne u oblasti Donjeck pogođeno je rusko skladište streljiva.
To su im radili desetak dana prije zadnje ofanzive.
dijagram-
2015-08-09
Charles III likes this post
Charles III wrote:Trenutno Rusija ima samo trećinu svojih projektila, koji su bili u njihovom arsenalu prije punog rata, - rekao je šef Ministarstva obrane Reznikov.
272 "Kalibra";
Pa to šef u ukrajinskom Ministarstva obrane, a ne u u ruskom.
Otkud on zna koliko ima prokektila u ruskom arsenalu?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Charles III wrote:NATO će Ukrajini uskoro predati 100 stanica za ometanje dronova
Španjolska će dati Ukrajini četiri sustava protuzračne obrane Hawk. srednjeg dometa, po dubini 40-50 kilometara, po visini 20 kilometara.
Zar besplatno??
Ukri daju ljude, Zapad oružje i lovu.
...
Norveška vlada će za Ukrajinu kupiti streljivo kalibra 122 mm i 152 mm - za topničke sustave koji su prethodno bili isporučeni Oružanim snagama. Za to je država izdvojila 20,16 milijuna dolara. Sredstva će pokriti nabavu 17.000 komada streljiva. Ukupna vojna pomoć Norveške Ukrajini dosegla je oko 80 milijuna dolara a planirana ukupna pomoć iznosi 1,04 milijarde dolara.
2 X M270 stigli su iz Francuske
Charles III wrote:Ukri daju ljude, Zapad oružje i lovu.crvenkasti wrote:
Zar besplatno??
Koliko ukro ljudi vrijedi jedna dobra raketa?
crvenkasti-
2014-04-17
Stanje oko desne obale Khersona je zanimljivo. Nakon brzog prodora sa sjevera i potiskivanja ruskih postrojbi prema jugu do mjesta Mylove, ofanziva je zastala poradi utvrđivanja osvojenih crta bojišnice.
I ne samo to, mislim da se vrši pregrupiranje i ojačavanje postrojbi za KONAČNU BITKU.
Na terenu su se pojavili i pamfleti stanovništvu da se iseli sa određenih, mogućih pravaca napada i da se izbjegnu dodatne žrtve. U prilog tome ide i zahtjev Rusiji za pomoć u evakuaciji stanovništva, koju je jučer zatražio "guverner" Khersona, Volodymir Saldo. 12.10 je bilo najavljeno i djelomično napuštanje Snihurivke što vjerujem da je i počelo. Vjerujem da su i Rusi postali svjesni onoga što se zbiva i što mogu očekivati uskoro - potpuni poraz i oslobođenje Khersona.
Mislim da je ovaj put Ukrajinska vojska donijela konačnu odluku da se problem Khersona riješi čim prije, prije zime, da se oslobode velike snage trenutno vezane za desnu obalu Dnjepra i da se stvore uvjeti za daljnji napad prema Zaporožju i Krimu.
U slijedećih nekoliko dana očekujem napad Ukrajinske vojske u punom obimu, ovaj put ne samo na sjeveru, već direktni napad na Kherson iz pravca Kiselivke. Dokle god sam grad Kheron "nije u pitanju", rusi se osjećaju donekle sigurni i znaju da postoji nada za uzmak preko oštećenog mosta.
Direktnim napadom na sam grad, Ukrajinci će poslati poruku da više nema "grickanja" teritorija i osvajanja "selo po selo", uzimamo Kherson, tko ne pobjegne na vrijeme, postati će predmet naknadnih "čišćenja", bez ikakve nade za izvlačenje. Jedino uz predaju.
AssadNaPodmornici likes this post
crvenkasti-
2014-04-17
Rekao sam da će Ukri do Sisveta bit u Hersonu. Čvrsto vjerujem u to.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rusi-su-ekstremno-ranjivi-oko-hersona-tvrde-zapadni-duznosnici/2403373.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rusija-ima-uspjeha-na-istoku-na-jugu-je-u-ogromnom-problemu-ljudi-bjeze-iz-hersona/2403290.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/proruski-celnik-moli-rusiju-evakuirajte-stanovnike-hersona/2403036.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rusi-su-ekstremno-ranjivi-oko-hersona-tvrde-zapadni-duznosnici/2403373.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rusija-ima-uspjeha-na-istoku-na-jugu-je-u-ogromnom-problemu-ljudi-bjeze-iz-hersona/2403290.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/proruski-celnik-moli-rusiju-evakuirajte-stanovnike-hersona/2403036.aspx
Mislim da se rasporedjuju novopristigli HIMARS sustavi na Hersonskom dijelu.Charles III wrote:Stanje oko desne obale Khersona je zanimljivo. Nakon brzog prodora sa sjevera i potiskivanja ruskih postrojbi prema jugu do mjesta Mylove, ofanziva je zastala poradi utvrđivanja osvojenih crta bojišnice.I ne samo to, mislim da se vrši pregrupiranje i ojačavanje postrojbi za KONAČNU BITKU.Na terenu su se pojavili i pamfleti stanovništvu da se iseli sa određenih, mogućih pravaca napada i da se izbjegnu dodatne žrtve. U prilog tome ide i zahtjev Rusiji za pomoć u evakuaciji stanovništva, koju je jučer zatražio "guverner" Khersona, Volodymir Saldo. 12.10 je bilo najavljeno i djelomično napuštanje Snihurivke što vjerujem da je i počelo. Vjerujem da su i Rusi postali svjesni onoga što se zbiva i što mogu očekivati uskoro - potpuni poraz i oslobođenje Khersona.Mislim da je ovaj put Ukrajinska vojska donijela konačnu odluku da se problem Khersona riješi čim prije, prije zime, da se oslobode velike snage trenutno vezane za desnu obalu Dnjepra i da se stvore uvjeti za daljnji napad prema Zaporožju i Krimu.U slijedećih nekoliko dana očekujem napad Ukrajinske vojske u punom obimu, ovaj put ne samo na sjeveru, već direktni napad na Kherson iz pravca Kiselivke. Dokle god sam grad Kheron "nije u pitanju", rusi se osjećaju donekle sigurni i znaju da postoji nada za uzmak preko oštećenog mosta.Direktnim napadom na sam grad, Ukrajinci će poslati poruku da više nema "grickanja" teritorija i osvajanja "selo po selo", uzimamo Kherson, tko ne pobjegne na vrijeme, postati će predmet naknadnih "čišćenja", bez ikakve nade za izvlačenje. Jedino uz predaju.
Takodjer naravno i PZO.
Ovdje moraju imati kvalitetniju i jacu topnicku potporu, kao pripremu napada i kao pracenje postrojbi u tijeku napredovanja.
I rusi znaju da se sprema jaci udar, pojas je tanak, otud ove pripreme s izvlacenjem ljudstva.
Isplatio bi se prodor prema samom gradu, uzmu li Kiselivku juzni dio do dnjeparske delte bio bi gotovo odsjecen i doci ce do panike.
Vjerojatno su vec markirani ciljevi koje ce gadjati na sam dan pocetka napada, time dodatno onesposobiti rusku obranu.
Tuci ce zapovjedna mjesta, bitnice, skladista te naravno mosne prijelaze.
Napad bi morao rezultirati takvim pritiskom da se pokrene veci dio ruske crte i nahrupi k Dnjepru.
Rusi kao da cekaju da se to konacno dogodi.
Ovdje su tjednima u defanzivi, brane se dobro, podnose zrtve, ali sve ima svoje granice, a situacija po njih sve losija.
Sjeverno ce se takodjer krenuti , proci Svatove sa sjeverne i juzne strane i krenuti prema Starobilsku.
Nepoznanica je hoce li ozivjeti i treci pravac, prema azovskom moru.
Ukrajinci imaju snage i sredstva za navedeno, mogu birati vrijeme i mjesto udara.
Rusi na iglama, rusofilni navijaci na aparatima:)
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici and Charles III like this post
dijagram wrote:
Mislim da se rasporedjuju novopristigli HIMARS sustavi na Hersonskom dijelu.
Za himarse treba struja. I sateliti.
A Putin je ugasio struju.
A Elon Musk satelite.
Nema više. Gotovo je.
crvenkasti-
2014-04-17
Nema struje, nema.crvenkasti wrote:dijagram wrote:
Mislim da se rasporedjuju novopristigli HIMARS sustavi na Hersonskom dijelu.
Za himarse treba struja. I sateliti.
A Putin je ugasio struju.
A Elon Musk satelite.
Nema više. Gotovo je.
U belgorodu:)
dijagram-
2015-08-09
Ima struje samo će morat radit štednju od 25% od prijašnje potrošnje te nema više izvoza a lako moguće da će je morat i uvoziti.
Jedan dio električne energije Ukrajina je izvozila u Poljsku, Rumunjsku, Mađarsku, Slovačku i Moldaviju. Nakon ovih udara ukrajinske vlasti su odlučile prekinuti isporuku električne energije u susjedne zemlje. Budući da je energetska opskrba bitno smanjena, čak se razmatra da električna energija krene u suprotnom smjeru, iz Europe prema Ukrajini.
Do 10. listopada Ukrajina je prodavala električnu energiju gore navedenim susjednim zemljama te je od toga samo u rujnu zaradila 150 milijuna dolara. Nakon raketnih napada taj izvor zarade je onemogućen.
--
Dakle to ti je godišnje minus od miljardu i 800 miljona dolara.
Plus Ukrajina je imala najjeftiniju struju u Europi tako da ova uvozna će bit još skuplja pošto su oni bili najjeftiniji.
Znači ako budu uvozili struju to će morat keširat bar miljardu dolara godišnje. Al dat će njima Biden, MMF,EU banka i ostale iluminatske novčarske institucije ( novac je jedna od metoda kontrola populacije i stanovništva ).
Nije Zelenski bez razloga Židov jer oni finaciraju svoje da dođu na pozicije moči i da tako upravljaju te sporovde njihovu agendu kako bi oni mogli zavladati svijetom.
Jedan dio električne energije Ukrajina je izvozila u Poljsku, Rumunjsku, Mađarsku, Slovačku i Moldaviju. Nakon ovih udara ukrajinske vlasti su odlučile prekinuti isporuku električne energije u susjedne zemlje. Budući da je energetska opskrba bitno smanjena, čak se razmatra da električna energija krene u suprotnom smjeru, iz Europe prema Ukrajini.
Do 10. listopada Ukrajina je prodavala električnu energiju gore navedenim susjednim zemljama te je od toga samo u rujnu zaradila 150 milijuna dolara. Nakon raketnih napada taj izvor zarade je onemogućen.
--
Dakle to ti je godišnje minus od miljardu i 800 miljona dolara.
Plus Ukrajina je imala najjeftiniju struju u Europi tako da ova uvozna će bit još skuplja pošto su oni bili najjeftiniji.
Znači ako budu uvozili struju to će morat keširat bar miljardu dolara godišnje. Al dat će njima Biden, MMF,EU banka i ostale iluminatske novčarske institucije ( novac je jedna od metoda kontrola populacije i stanovništva ).
Nije Zelenski bez razloga Židov jer oni finaciraju svoje da dođu na pozicije moči i da tako upravljaju te sporovde njihovu agendu kako bi oni mogli zavladati svijetom.
Last edited by RayMabus on 14/10/2022, 22:23; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Naplaćanje plina nama 4 puta više nego što plaćaju njihove vlastite firme sigurno nije prijateljstvo", rekao je Emmanuel Macron o cijenama plina u Sjedinjenim Državama
crvenkasti-
2014-04-17
Raketirana termoelektrana u Rusiji, cijeli grad ostao bez struje, Rusi optužuju Ukrajince za napad
O ovome pričat jel. Nema veze. Rusija ispaljuje hrpu plina u zrak jer ga ne može prodat. Napravi samo termoelektranu na plin i proizvode struju. Ovo su ovi njima malo odgovorili al Rusija ima kapacitete dok Ukrajina nema.
Ne mogu njima Ukrajinci nanit štetu kad je energetika u pitanju. Mogu ovo ovako al općenito ne mogu jer Rusija ima energente i vrlo lako to riješi.
O ovome pričat jel. Nema veze. Rusija ispaljuje hrpu plina u zrak jer ga ne može prodat. Napravi samo termoelektranu na plin i proizvode struju. Ovo su ovi njima malo odgovorili al Rusija ima kapacitete dok Ukrajina nema.
Ne mogu njima Ukrajinci nanit štetu kad je energetika u pitanju. Mogu ovo ovako al općenito ne mogu jer Rusija ima energente i vrlo lako to riješi.
2014-04-11
U ruskom Belgorodu je nakon ukrajinskog raketnog napada došlo do požara na trafostanici, objavio je guverner regije Vjačeslav Gladko na Telegramu.
- Nakon granatiranja Belgoroda zapalila se trafostanica od 110 kW. Otišao sam na mjesto događaja. Pokušat ćemo otkloniti posljedice što je brže moguće - napisao je Gladkov.
Nešto kasnije je izvijestio da je požar ugašen i da su stručnjaci započeli ponovno spajanje trafostanice.
---
Ako je samo trafostanica, to nije problem popravit. Malo traži vrimena al nije to glavni pogon pa da je ono kraj proizvodnje.
Pogleda san opet snimku, blok ( to je ona zgrada kraj dimnjaka ) nije napadnuta nego te trafostanice ispred a to nema veze.
2014-04-11
Navodno Ruski blogeri sa telegrama nestali u Rusiji. nema ih već par dana. HAHAHAHA
Btw od navedenih sam na telegramu followao Strelkova, WarGonzo, Rybar, i GreyZone.
ahhahahha, kakvi jebeni luđaci..
btw ovi luđaci su bili kritički nastrojeni na Rusku vojsku i državu, ne iz razloga što oni ne podržavaju rat, nego iz razloga što Rusija prema njima nije dovoljno žestoko udarila i kritiziraju Ruske ministre , generale i Putina , sve javno pozivaju da su nesposobni. Svaki od njih ima stotine tisuća/milijune pratitelja, i profili su im javni.
Moja pretpostavka jest da će im Putinov FSB malo izmasirati leđa pendrecima a onda će se kao pojaviti nazad i pisati će da sve ide savršeno i samo citirati onoga ludog Ruskog generala koji objavi izvješće da je tipa "danas ubijeno 1000 nacionalista i plaćenika, uništeno 20 himars sustava itd"
Btw od navedenih sam na telegramu followao Strelkova, WarGonzo, Rybar, i GreyZone.
ahhahahha, kakvi jebeni luđaci..
btw ovi luđaci su bili kritički nastrojeni na Rusku vojsku i državu, ne iz razloga što oni ne podržavaju rat, nego iz razloga što Rusija prema njima nije dovoljno žestoko udarila i kritiziraju Ruske ministre , generale i Putina , sve javno pozivaju da su nesposobni. Svaki od njih ima stotine tisuća/milijune pratitelja, i profili su im javni.
Moja pretpostavka jest da će im Putinov FSB malo izmasirati leđa pendrecima a onda će se kao pojaviti nazad i pisati će da sve ide savršeno i samo citirati onoga ludog Ruskog generala koji objavi izvješće da je tipa "danas ubijeno 1000 nacionalista i plaćenika, uništeno 20 himars sustava itd"
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema