ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 12 of 50 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 12 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hektorović 16/10/2022, 22:37

Zato? Pa zato što su puno jeftiniji od Ruskih Iskandera i Kalibara

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 12 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 16/10/2022, 23:28

Charles III wrote:
T. wrote:5 godina ako nato pošalje svoje topovsko meso u ukrajinu...
inače bi to do kraja godine trebalo završiti...
ukrajina ostaje bez ljudi...
stanovništvo se procjenjivalo na 40 miljona (bez krima) početkom 2022.
registriranih je izbjeglica samo u europi 7.5 miljona...
terotorij koji se pripojio rusiji drži cca 8 miljona...
ima ih dakle u ukrajini cca 24 miljona max...
gubici se procjenjuju na 100 000 poginulih te cca 200-300 000 ranjenih...
2/3 je dakle početnog broja vojnika iz veljače izvan stroja...
to se ne može nadoknaditi...
može po broju doduše ali to nije više vojska, nego volkssturm...

Forumaš T. je na jednoj drugoj temi na ovom forumu ovo postavio. Nisam o ovom previše razmišljao, no u slučaju dugotrajnog rata i podjednakih gubitaka na obe strane, s obzirom da je mnogo Ukrajinaca napustilo zemlju, a stranih plaćenika i dobrovoljaca nema ne znam koliko puno, postavlja se pitanje može li Ukrajina ostati bez vojnika, ne nužno za obraniti se, već za osloboditi čitavu zemlju i zadržati je nakon toga?

Ne nalazim nigdje informacije o mobiliziranju Ukrajinaca koji su prvotno napustili zemlju zbog Rata, kao i o mobiliziranju ukrajinske dijaspore.

ukrainskim muškarcima je zabranjeno izaći iz države, znam da se većina ukrainskih radnika koji su bili u nekim firmama po Splitu, kada je počeo rat, sami se vratili u Ukrainu i prijavili u vojsku.
na slobodnom teritoriju Ukraine je cca35 milijuna stanovnika ovako iz glave. velika većina stanovništva iz okupiranih regija je evakuirana na zapad države.
da su Ukrainski gubici 100 000 poginulih i 200 000 -300 000 ranjenih, rata nebi bilo, rat bi bio odavno gotov.

Ruski gubici su 20 000 -30 000 poginulih, Ukrainskih su par tisuća manje.  Pazi republika srpska koja je imala 1,5milijun stanovnika je imala 30 000 mrtvih većina sigurno vojni gubici, a bosanski muslimani sa 2 milijuna stanovnika 60 000 mrtvih
Ruski gubici u tehnici su 3-4 puta veći.
Volkssturm? Bogami meni armija koja je vratila 40% svoga teritorija nakon što je napala druga najjača sila svijeta i koja sada diktira tempo, nije Volksturm, dok Ruska vojska sve više baca na Volkssturm.
stanje je takov u UKR vojsci, da sam čitao negdje da je Zelenski čak i privremeno zaustavio mobilizaciju, kaže da imaju dovoljno ljudi, da ne treba više, da im samo treba obuka i oružje. (obuka je najvažnija jer oružja će dobiti).

I nove vijesti - jedan Izraelski ministar je izjavio da moraju stati na stranu Ukraine, pošto su se Rusija&Iran povezali u de-facto vojni savez

2018-06-14

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by Noor 17/10/2022, 00:36

debotoijusto wrote:[size=36]Ruski policijski i vojni časnici ovaj su tjedan upali u poslovni centar u Moskvi i zarobili sve ljude koje su vidjeli, a za koje su procijenili da bi se mogli boriti u ratu u Ukrajini, piše[/size][size=36] Washington Post[/size][size=36]. Glazbenici koji su tamo vježbali, poštar, čovjek iz servisne agencije i deseci drugih ljudi odvedeni su u najbliži vojni ured. Nova je to faza ruske akcije, oštrija od svih prethodnih pa se muškarci diljem zemlje skrivaju kako bi pobjegli prije nego ih odluče poslati u borbu. Policijske i vojne skupine muškarce zaustavljaju na ulicama, ispred stanica metroa, vrebaju ih i u predvorjima stambenih zgrada, upadaju u kafiće i restorane istovremeno blokirajući izlaze. Tako su odveli oko 200 muškaraca koji su radili u građevinskoj tvrtki MIPSTROY1 i desetke stanara moskovskog prihvatilišta za beskućnike.[/size] 

[size=36]Jedan od onih koji iz prve ruke doživjeli kako izgleda nova faza prisilne mobilizacije je 30-godišnji Aleksej kojemu je službenik u utorak upao u ured zajedno s dvojicom policajaca i nekoliko vojnih dužnosnika u civilu. Tražili su njegove dokumente, a zatim naredili da tiho pođe s njima pod prijetnjom upotrebe sile.[/size]
[size=36]- Bio sam u panici jer nikada prije nisam bio pritvoren, a svi znaju da je jako loše ako vas uhapsi ruska policija – rekao je za The Washington Post.[/size]

[size=36]Očajnički je to potez Rusije koja trpi ogromne vojne gubitke i poraze u Ukrajini. Stručnjaci smatraju da bi ova nova faza Putinove mobilizacije mogla ugroziti prešutnu podršku koju mu pruža dio građana, pa čak i izazvati društvene nemire. Posebno u velikim gradovima koji su do sada prošli gotovo neokrznuti ratom.[/size]
[size=36]Izvješća iz susjednih zemalja pokazuju da je više od 300 tisuća Rusa s obitelji pobjeglo u strahu od mobilizacija, a vlasti su tome doskočile postavivši mobilizacijske točke na graničnim prijelazima. Još je više onih koji žele pobjeći nakon što su u javnost izašle snimke agresivnih racija i izvješća o stradalim muškarcima u ratu koji nisu prošli ni adekvatnu obuku prije nego su poslani na front.[/size]
vataju ih ko zecove

2017-10-06

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 17/10/2022, 07:15

Od jutros iranski dronovi ponovo prže po Kijevu.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 17/10/2022, 07:43

AlfaOmega wrote:Od jutros iranski dronovi ponovo prže po Kijevu.
neka prže, polako, pržit će i malom putleru iznad mutave ćele.... samo sve u svoje vrijeme...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2022, 08:08

AlfaOmega wrote:Od jutros iranski dronovi ponovo prže po Kijevu.
to je valjda po tebi ok, rusima je sve dozvoljeno.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2022, 08:18

Rusi će uvući bjelorusiju u rat htjeli to bjelorusi ili ne a rusiji nasušno treba i ljudi i proširenje sukoba i barem malo zauzimanja teritorija, jad i bijeda i od vojske i od države.
Dakle napasti će se Ukrajina iz bjelorusije to je sad ziher, Ukrajinci će uzvratiti po bjeloruskim opskrbnim pravcima sasvim opravdano a to lukašenku neće ostaviti nikakvog manevarskog prostora za izbjeći rat a to je ono što psihopat želi.
Bjelorusi se mogu izvući iz ovoga jedino tako da otkažu gostoprimstvo rusima no oni su prevelike pičketine da bi to napravili. 
E sad kako će svijet reagirati na udruženi zločinački poduhvat koji za cilj ima komadanje jedne međunarodno priznate države čak i od agresorskih vlada to je za sada nepoznanica no dojma sam da više neće ostati po strani i da će se direktno uključiti u sukob i sjebati bjelorusiju

Male
2017-12-31

michaellcmacha and Charles III like this post

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 17/10/2022, 08:26

Šandor Winnetou wrote:Rusi će uvući bjelorusiju u rat htjeli to bjelorusi ili ne a rusiji nasušno treba i ljudi i proširenje sukoba i barem malo zauzimanja teritorija, jad i bijeda i od vojske i od države.
Dakle napasti će se Ukrajina iz bjelorusije to je sad ziher, Ukrajinci će uzvratiti po bjeloruskim opskrbnim pravcima sasvim opravdano a to lukašenku neće ostaviti nikakvog manevarskog prostora za izbjeći rat a to je ono što psihopat želi.
Bjelorusi se mogu izvući iz ovoga jedino tako da otkažu gostoprimstvo rusima no oni su prevelike pičketine da bi to napravili. 
E sad kako će svijet reagirati na udruženi zločinački poduhvat koji za cilj ima komadanje jedne međunarodno priznate države čak i od agresorskih vlada to je za sada nepoznanica no dojma sam da više neće ostati po strani i da će se direktno uključiti u sukob i sjebati bjelorusiju
svijet, govorimo o zapadu, europi bez srbije, a moguće i bez mađarske, će zasigurno u jednom trenutku morati donijeti odluku da se uključi u rat, jer iz ovog sukoba rusija ni pod koju cijenu ne smije izaći kao pobjednik... europi je bolje da nestane sa geopolitičke scene nego da rusija u potpunosti okupira ukrajinu... to bi joj bila odskočna daska za daljnje teritorijalne apetite u smislu ponovnog nametanja ruskog tutorstva nad pojedinim europskim državama...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Šandor Winnetou and Charles III like this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2022, 08:32

michaellcmacha wrote:
Šandor Winnetou wrote:Rusi će uvući bjelorusiju u rat htjeli to bjelorusi ili ne a rusiji nasušno treba i ljudi i proširenje sukoba i barem malo zauzimanja teritorija, jad i bijeda i od vojske i od države.
svijet, govorimo o zapadu, europi bez srbije, a moguće i bez mađarske, će zasigurno u jednom trenutku morati donijeti odluku da se uključi u rat, jer iz ovog sukoba rusija ni pod koju cijenu ne smije izaći kao pobjednik... europi je bolje da nestane sa geopolitičke scene nego da rusija u potpunosti okupira ukrajinu... to bi joj bila odskočna daska za daljnje teritorijalne apetite u smislu ponovnog nametanja ruskog tutorstva nad pojedinim europskim državama...
kad kažem svijet onda svakako ne mislim na srbiju i slične vukojebine odane luđaku koji vodi svijet ka ww3.
I slažem se s tobom, rusija neće stati sve dok joj se popušta i dok ne dobije po pički, držim da će Poljska prva uletiti u rat a onda i cijeli NATO.

Male
2017-12-31

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 17/10/2022, 08:51

ovo će morati biti odrađeno kako bi se i europa posložila... njoj ako govorimo o jedinstvenom prostoru, koji treba između ostalog i braniti... ne treba srborusija, a ne treba joj ni ugrorusija... to su balasti koje europa mora raščistiti....

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2022, 09:19

michaellcmacha wrote:ovo će morati biti odrađeno kako bi se i europa posložila... njoj ako govorimo o jedinstvenom prostoru, koji treba između ostalog i braniti... ne treba srborusija, a ne treba joj ni ugrorusija... to su balasti koje europa mora raščistiti....
kad krene pičvajz prvo će smrdiju staviti pod povećalo i na najmanji znak sranja razbucati istu ko beba zvečku, evropa si sigurno neće dozvoliti rovarenje u pozadini, mađari su druga priča, pamte oni rusku čizmu pa vjerujem da će shodno tome i sami okrenuti ploču i stati gdje treba.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/10/2022, 10:10

jedan copy paste ----

--------

Prvi napad iz Bjelorusije prema Kievu bio je totalno iznenađenje za Ukraince.
Na brzinu poslane ukrainske specijalne snage suzbile su zračni desant na Hostomel.
Mladi ukranski marinac, heroj žrtvovao se u zadnjem trenutku dignuvši u zrak sebe i ključni most na autocesti prema Kievu - što je na nekoliko dana zadržalo glavni prodor ruskog oklopa i dalo vremena Ukraincima za mobilizaciju.
Rusko zrakoplovstvo dominiralo je nebom.
Ukraina nije mobilizirala u nadi da neće provocirati Putina, uopće se nije očekivao napad na sjeveru nego samo u Donbasu.
Putevi nisu bili minirani, mostovi nisu bili srušeni, nije bilo nikakvih obrambenih položaja.
Omjer snaga na sjeveru bio je prvi dan rata valjda 20 : 1 u korist Rusa. Imali su najmodernije oružje, ukrainski dobrovoljci u trapericama i tenisicama su se okupljali da dobiju bilo kakvo naoružanje.

Danas?
Rusi govore da bi poslali 20000 vojnika u Bjelorusiju - valjda većinom ove rezerviste sa T-62 tenkovima i starim topovima? Da im se priključe i Bjelorusi, to je sila od možda 45000 ljudi.
Totalno demoraliziranih i nevoljnih da ratuju.
Mnogi bi bježali i predavali se.

Ukrainci sada tamo u tom djelu zemlje imaju bar tri puta više vojske, bar pola od tih sa nekim vatrenim iskustvom (rotiraju postrojbe).
Ukrainci sada imaju ne samo učinkovitu PZO, nego i zračnu nadmoć na tom djelu zemlje.
Svi mostovi i putevi uz granicu su minirani i blokirani, Ukrainci su izgradili obrambene položaje. Stotine topova (vjerojatno starijih tipova, ali ipak) je spremno da otvori vatru, a na svakom putu čekaju postrojbe iskusnih boraca sa Javelinima, NLAW i Stugnama ... I svi mogući dronovi.
I moral do neba, oni su sada pobjednička vojska.

Na prvi znak napada Ukrainci bi poslali pojačanja, krenulo bi himarsiranje bjeloruskih skladišta municije i logistike.
Uslijedila bi nova runda vojne pomoći Ukraini, ovaj puta bojište bi Ukraincima bilo bliže logističkim centrima .

Nakon katastrofalnih gubitaka, vrlo vjerojatno bi nakon tjedan ili dva val nezadovoljstva u Bjelorusiji kulminirao pobunom protiv Lukašenka.

Na kraju bi Putin izgubio saveznika, a Ukraincima omogućio da snage koje drže na granici s Bjelorusijom prebace kao pojačanja na druge frontove.
-------------

2018-06-14

Back to top Go down

Post by crvenkasti 17/10/2022, 10:12

Užas.

crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/10/2022, 10:13

Naravno ne treba ignorirati mogućnost da Putin nije racionalan pa čak i ekipa oko njega da nisu racionalni da možda i pokrenut napad iz Bjelorusije. Mislim da bi takav napad bio od ekstremne koristi Ukraincima, tako da možemo samo navijati da krene napad. Sjećam se kada su se Rusi povlačili kod Kijeva, Čerahkiva , Sumija itd, pa su ringo, srbi i hrpa Rusa bili "razočarani" .. iskreno bi sam i ja , jer da su ostali još par tjedana bili bi totalno uništeni i rat bi bio gotov već.

Tako se nadam da neće Rusi razočarati i da će krenuti na misiju bez ikakve šanse za uspjh. Što se više potamani kod Kijeva i Čerhakiva to će ih manje biti za tamaniti kod Hersona i Luganska

2018-06-14

michaellcmacha, Šandor Winnetou and Charles III like this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2022, 10:24

AssadNaPodmornici wrote:jedan copy paste ----

--------

Prvi napad iz Bjelorusije prema Kievu bio je totalno iznenađenje za Ukraince.
Na brzinu poslane ukrainske specijalne snage suzbile su zračni desant na Hostomel.
Mladi ukranski marinac, heroj žrtvovao se u zadnjem trenutku dignuvši u zrak sebe i ključni most na autocesti prema Kievu - što je na nekoliko dana zadržalo glavni prodor ruskog oklopa i dalo vremena Ukraincima za mobilizaciju.
Rusko zrakoplovstvo dominiralo je nebom.
Ukraina nije mobilizirala u nadi da neće provocirati Putina, uopće se nije očekivao napad na sjeveru nego samo u Donbasu.
Putevi nisu bili minirani, mostovi nisu bili srušeni, nije bilo nikakvih obrambenih položaja.
Omjer snaga na sjeveru bio je prvi dan rata valjda 20 : 1 u korist Rusa. Imali su najmodernije oružje, ukrainski dobrovoljci u trapericama i tenisicama su se okupljali da dobiju bilo kakvo naoružanje.

Danas?
Rusi govore da bi poslali 20000 vojnika u Bjelorusiju - valjda većinom ove rezerviste sa T-62 tenkovima i starim topovima? Da im se priključe i Bjelorusi, to je sila od možda 45000 ljudi.
Totalno demoraliziranih i nevoljnih da ratuju.
Mnogi bi bježali i predavali se.

Ukrainci sada tamo u tom djelu zemlje imaju bar tri puta više vojske, bar pola od tih sa nekim vatrenim iskustvom (rotiraju postrojbe).
Ukrainci sada imaju ne samo učinkovitu PZO, nego i zračnu nadmoć na tom djelu zemlje.
Svi mostovi i putevi uz granicu su minirani i blokirani, Ukrainci su izgradili obrambene položaje. Stotine topova (vjerojatno starijih tipova, ali ipak) je spremno da otvori vatru, a na svakom putu čekaju postrojbe iskusnih boraca sa Javelinima, NLAW i Stugnama ... I svi mogući dronovi.
I moral do neba, oni su sada pobjednička vojska.

Na prvi znak napada Ukrainci bi poslali pojačanja, krenulo bi himarsiranje bjeloruskih skladišta municije i logistike.
Uslijedila bi nova runda vojne pomoći Ukraini, ovaj puta bojište bi Ukraincima bilo bliže logističkim centrima .

Nakon katastrofalnih gubitaka, vrlo vjerojatno bi nakon tjedan ili dva val nezadovoljstva u Bjelorusiji kulminirao pobunom protiv Lukašenka.

Na kraju bi Putin izgubio saveznika, a Ukraincima omogućio da snage koje drže na granici s Bjelorusijom prebace kao pojačanja na druge frontove.
-------------
Sasvim moguć i takav razvoj situacije, zapravo to je i najoptimističnije u svakom slučaju no držim da će lukašenko kakva pička već i jeste proglasiti ratno stanje i brutalnom represijom po uzoru na psihopate iz rusije zatući svaki mogući glas razuma ili prosvjeda.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 10:29

Dugoročno, odlično. Ide Bjelorusija u NATO ekspresno nakon što Ukrajinsko-poljska koalicija umaršira u Minsk, dočekat će ih razdragani narod sa cvijećem, a Lukašenko će bit sretan ako ga ne objese Bjelorusi na sred Minska, možda se sakrije negdje u Sibiru.

2022-09-14

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 10:30

michaellcmacha wrote:

Srbija i Mađarska će bit dio te koalicije ili će dobit pedalu. Prvi vize za EU, a drugi izlaznicu.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by immortal 17/10/2022, 11:07

Igor Girkin (Strelkov) je ruski terorist, bivši takozvani “ministar obrane DPR-a”. Trenutno su SBU i Glavno tužilaštvo prekršili protiv Girkína niz predmeta zbog terorističkih aktivnosti, mučenja, ubistva i narušavanja državnog suvereniteta.

Aso jel to lik čiji si mi link dao da poberem njegove informacije o ratu s Ukrajinom. Mene ste proglasili za spamera, informacije lažnima na toj temi koja sam s Ukrajinskog obavještajnog portala prenosila informacije, original tekstove bez izmjena.

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by catabbath 17/10/2022, 11:28

AssadNaPodmornici wrote:

ukrainskim muškarcima je zabranjeno izaći iz države, znam da se većina ukrainskih radnika koji su bili u nekim firmama po Splitu, kada je počeo rat, sami se vratili u Ukrainu i prijavili u vojsku.

Trebaš malo viditi UA "izbjegličke" vile po Istri i izbjegličke Porscheove. Ekipa mlađa od mene.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/10/2022, 11:28

@mortal
Lik(Strelkov) je bio jedino aktivan na telegramu sumnjam da ti to koristiš. Ti si onda prenosila svakakve informacije, tipa stavljala slike nekih Ukrainskih curka koje su poginule dok su jurišale na Ruske tenkove, a onda klikneš na sliku te curke i "google search this image" i nađeš tipa da je to manekenka slikana u americi u vojnoj uniformi i takve stvari.  nisu to bile nikakve službene ukrainske informacije, nego linkovi su ti bili portali sklepani u pola sata, ili fejsbook profili sa par desetaka followera.  takvih je bilo tvojih 90% postova, ništa osobno, ja takve stvari ovdje brišem , naravno ako ima nešto neprovjereno onda se naglasi to. ali bez brige možeš otvoriti tisuće tvojih tema, ili imaš onu drugu temu o ratu u Ukraini tamo udaraj do milje volje, čak je dozvoljeno i svađanje i vrijeđanje nitko neće ti ništa dirati.

E da čak i službene Ukrainske informacije (ili Ruske) nitko normalan ne uzima kao pouzdane izvore, jer oni fala bogu u ratu lažu i preuveličavaju recimo gubitke protivnika ili lažu o svojim gubicima, po potrebi smanjuju, ili čak su Ukrainci imali momenata kada su povećavali svoje gubitke radi efekta. Zato i služe tkz "analize, forumi, analitičari" i slične stvari, da se pokuša u toj šumi lažnih informacija dobiti kakva takva realna situacija na terenu. to je i svrha ove teme.

ostalo ponavljanje za druge, ne obraćajte se drugim korisnicima osobno,  ringoe postove brišem odmah, ali ako i alphaomega stavi komentar da su Rusi udarili iranskim dronovima po Kijevu, iduća dva komentara su "da li uživaš u tome". nije bitno da li on uživa ili ne uživa, to je činjenica. kako rekoh toleriram malo offtopica, da nebude sve sterilno.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 12:02

Ministarstvo obrane Ukrajine: Rusija gubi vojnike u omjeru 6,5 prema 1 ​​u odnosu na ukrajinske gubitke na južnoj bojišnici. 

Brojku je iznijela zamjenica ministra obrane Hanna Maliar, pozivajući se na Andrija Kovalchuka, zapovjednika Operativnog zapovjedništva Oružanih snaga "Jug".

Prema Kovalchuku, kada omjer gubitaka dosegne "kritičnu" točku od 8 prema 1, "neprijateljske snage će se psihički raspasti".

Uzmemo li u obzir veličinu "ukalkuliranih dodatnih količina" kojima se svaka strana u ratu hvali i poznajući Ukrajince u vođenju statistike, cijenim da je broj negdje oko 5:1.

Ruske snage imaju jako puno problema, nestašica, neorganiziranosti, gubitak volje i morala ali su ipak strana koja se brani i koja je ukopana na dijelovima bojišnice.

Naravno da se omjer 8:1 može dogoditi u jednom danu a mislim da je taj dan jako blizu.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 12 of 50 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics