Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
AssadNaPodmornici wrote:Da.. Pogledaj koliki je GDP zajednički EU+V.B+USA+KAN+AUS (a tu još uskaču i Japan, Izrael, J.Koreja, Tajvan) vs Rusija+Bjelorusija ..malo uskače Iran i možda Sj.Koreja(za sada ništa).
Pa vidi tko će prije ostati bez resursa.
Dobro, ali tko će platit račune?
crvenkasti- Posts : 29708
2014-04-17
Dajte još love, imate vi, znamo!
crvenkasti-
2014-04-17
Pa porezni obveznici zapadnog svijeta. Isto kao što Ruski porezni obveznici(te malo BjeloRuski i Iranski) plaćaju račune Ruske trodnevne specijalne operacije u Ukraini.
Kakvo je to pitanje
Što se tiče Tucker Carlsona lik je u pravu ako se gleda... Američka perspektiva jel da. .Da sam Amerikanac gledao bih se izvući iz rata.
Međutim kao Europljanin i općenito mrzim agresore kao što sam bio protiv Američkih imperijalističkih ratova tako sam i protiv Ruske invazije... tako da Ukraincima treba slati pomoć, oružje i sve ostalo.. e da možda najviše radi kmečanja susjeda, odem na vaše forume, i to je teška depresija, baš ono teška.. od šeme da su za dva tjedna do Berlina/Madrida do toga da Ukrainci su ovakvi-onakvi nemaju šanse, pa kada je krenulo povlačenje bile su priče "to je taktička varka" "pa zamka za Ukraince" i konačno otrežnjenje i depresija
Kakvo je to pitanje
Što se tiče Tucker Carlsona lik je u pravu ako se gleda... Američka perspektiva jel da. .Da sam Amerikanac gledao bih se izvući iz rata.
Međutim kao Europljanin i općenito mrzim agresore kao što sam bio protiv Američkih imperijalističkih ratova tako sam i protiv Ruske invazije... tako da Ukraincima treba slati pomoć, oružje i sve ostalo.. e da možda najviše radi kmečanja susjeda, odem na vaše forume, i to je teška depresija, baš ono teška.. od šeme da su za dva tjedna do Berlina/Madrida do toga da Ukrainci su ovakvi-onakvi nemaju šanse, pa kada je krenulo povlačenje bile su priče "to je taktička varka" "pa zamka za Ukraince" i konačno otrežnjenje i depresija
Charles III likes this post
AssadNaPodmornici wrote:Pa porezni obveznici zapadnog svijeta. Isto kao što Ruski porezni obveznici(te malo BjeloRuski i Iranski) plaćaju račune Ruske trodnevne specijalne operacije u Ukraini.
Kakvo je to pitanje
EU je puna love, nek plate
............................
Britanski ministar financija podnio ostavku i rekao da je došao do zaključka da "ne možemo nastaviti ovako".
https://www.reuters.com/world/uk/uk-finance-minister-sunak-resigns-2022-07-05/
crvenkasti-
2014-04-17
Hektorović wrote:Musk će na kraju jako dobro zaraditi
[size=45]Musk Ukrajincu: Samo sam poslušao preporuku da odje*em[/size]
https://www.index.hr/vijesti/clanak/musk-ukrajincu-samo-sam-poslusao-preporuku-da-odjeem/2403268.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d
Ako ga prije toga ne ubiju.
crvenkasti-
2014-04-17
Evo Putin najavio kraj mobilizacije i kraj masovnih raketnih udara. hahaha.
razlog?AssadNaPodmornici wrote:Evo Putin najavio kraj mobilizacije i kraj masovnih raketnih udara. hahaha.
Šandor Winnetou wrote:razlog?AssadNaPodmornici wrote:Evo Putin najavio kraj mobilizacije i kraj masovnih raketnih udara. hahaha.
nema više projektila, ukrainci govore da mu je još ostalo 1/4 projektila, računaj da proizvode max par desetaka mjesečno, dakle može napraviti još jedan takav udar i onda je gologuz... mislim realno Rusi su stvarno napravili ogroman udar projektilima, ali očito su Ukrainci(uz zapadnu pomoć) izdržali sve to, što bi malo koja zemlja svijeta uspila.. a dalje Rusi nemaju toliko projektila više.
i da nema smisla mobilizirati i 150 milijuna rusa ako ih ne možeš staviti na frontu. sve to treba prehraniti, naoružati, dovesti na frontu.
U WW2 je vojnik trošio puno manje goriva, imao puno manje plastike, jeo puno manje, puno manje se trošilo tehnike i željeza po vojniku, ali i život vojnika je puno manje vrijedio i puno kraća je obuka bila i u SSSRU je bio motiviran i znao je zašto se bori.
E da ogromnu logistku Crvene Armije je tada omogućila USA industrija(plus Kanada i ostali čak i Britanci) koji su im poslali neograničene količine hrane, obuće, zimske, ljetne, strateških resursa, goriva, kamiona, lokomotiva, pa onda oružja itd itd,... zato je crvena armija već 1942 imala duplo više vojnika i tehnike na istočnoj fronti, unatoč tome da je na slobodnom teritoriju SSSRa bilo 50milijuna manje stanovnika negu Treći Reich+Rumunjka+Italija+Mađarska+Finska. e da i industrijski output SSSRa je bio duplo manji od njemačkog. Dakle trebali su imati duplo manje vojnika i tehnike(cca 1,5milijuna) a imali su preko 6milijuna .
Iz istog razloga Ukraina sa 5x manje stanovnika i 20x manjom ekonomijom i totalnom uništenom vojnom industrijom zbog zapadne pomoći već sada ima i duplo više vojnika od nacista pardon Rusa, a bogami i po količini teškog oružja smanjuje se razlika a u nekim segmentima su čak i dosta ispred Rusa(dalekometni SPGovi tipa PanzerHaubice i precizni MRLS sustavi tipa Himars vs Ruskih Smerčeva/Tornada kojih ima puno više ali nemaju niti približno GPS projektila kao Ukrainaca )
Sada ispalo da u Ruskim skladištima piše da imaju 1.5milijuna komada zimske obuće, a oni otišli u skladišta prazno. :D vidio si i sam videa gdje dolazi Ruska sirotinja u kasarne, prvo nije im jasno gdje će, jer ih propaganda uvjerava da specijalna operacija ide super, da dnevno gine tisuće ukrainaca i deseci himarsa, a onda dolaze u kasarne i oficiri im govore da sami kupe odjeću, obuću, čarape, vreće za spavanje, ljekove u ljekarni.. ovi gledaju koji kurac :D
e da iz naftalina vade T-62MV tenkove i haubice iz WW2.. ostalima mogu još dati čačkalice
kupuje vrijeme, putler zna da je u banani pa pravi kao neke ustupke. Ukri moraju nastaviti goniti bandu sve dok rusi ne pristanu razgovarati o stupnju autonomije unutar ukrajine
Mislim da je u ovom trenutku puno efikasnija solucija za Kremlj da, umjesto štancanja vlastitih krstarećih projektila, masovnije nabavljaju iranske dronove. Što su uostalom u Kremlju i skužili, jel
https://www.iranintl.com/en/202210111957
Jeftini, navođeni i prilično razorni, a igraju na kartu masovnosti kako bi prigušili efekt PZO-a (čemu u prilog govori i činjenica da pri napadu 65%-70% dronova uspi pogodit metu, a ostatak biva oboren).
Naravno, zapad ljutito najavljuje slanje novih PZO sustava ka odgovor, ali neće ih biti dovoljno, ak Rusija zaista drastično pojača masivnost uporabe. Da ne govorim kak jedna AMRAAM raketa (NASAMS sustav) košta oko milion dolara, Sidewinter (Iris-T sustav) cca $400.000, dok jedan Shahed-136 cca $20.000.
U prevodu, Rusi se lako mogu odlučiti na rat iscrpljivanja za koji nezz baš da je zapadu srednjoročno (dugoročno da ni ne spominjem) isplativ.
Jeftini, navođeni i prilično razorni, a igraju na kartu masovnosti kako bi prigušili efekt PZO-a (čemu u prilog govori i činjenica da pri napadu 65%-70% dronova uspi pogodit metu, a ostatak biva oboren).
Naravno, zapad ljutito najavljuje slanje novih PZO sustava ka odgovor, ali neće ih biti dovoljno, ak Rusija zaista drastično pojača masivnost uporabe. Da ne govorim kak jedna AMRAAM raketa (NASAMS sustav) košta oko milion dolara, Sidewinter (Iris-T sustav) cca $400.000, dok jedan Shahed-136 cca $20.000.
U prevodu, Rusi se lako mogu odlučiti na rat iscrpljivanja za koji nezz baš da je zapadu srednjoročno (dugoročno da ni ne spominjem) isplativ.
Naravno, treba Rusiji vojno pomoći.AlfaOmega wrote:Mislim da je u ovom trenutku puno efikasnija solucija za Kremlj da, umjesto štancanja vlastitih krstarećih projektila, masovnije nabavljaju iranske dronove. Što su uostalom u Kremlju i skužili, jel
U pravu si!AlfaOmega wrote:
Zapad je Rusima mogao odmah dati baltičke zemlje, Poljsku, Češku, Istočnu Njemačku i ostalo do Soluna,
a ne da se sirotinja ekonomski iscrpljuje.
AlfaOmega wrote:Mislim da je u ovom trenutku puno efikasnija solucija za Kremlj da, umjesto štancanja vlastitih krstarećih projektila, masovnije nabavljaju iranske dronove. Što su uostalom u Kremlju i skužili, jel
Evo srbi pocheli proizvoditi dronove,valjda ce braci rusima dati koji::::)))Kako to da hrvati tako pametni nisu se sjetili tako nechega?Em dobra lova em razvoj vlastitog obrambenog sistema jer nisu u skupini drzava koju predvodi Njemachka u obrani neba od krstarecih raketa,14 drzava europe potpisalo ugovor o zajednichkoj odbrani europskog neba a Hrvatske nema.Da li to znachi da postoje drzave druge kategorije u EU?
Da. Budućnost ratovanja pripada dronovima.AlfaOmega wrote:Mislim da je u ovom trenutku puno efikasnija solucija za Kremlj da, umjesto štancanja vlastitih krstarećih projektila, masovnije nabavljaju iranske dronove. Što su uostalom u Kremlju i skužili, jel
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Hrvatska nije u ovoj skupini zemalja jer direktno pregovara s Francuskom radfi nabave njihovog PZO-a. Što ima neke ekonomske, vojne i diplomatske računice s obzirom da je Hrvatska kupile francuske rafale.mentalitet wrote:AlfaOmega wrote:Mislim da je u ovom trenutku puno efikasnija solucija za Kremlj da, umjesto štancanja vlastitih krstarećih projektila, masovnije nabavljaju iranske dronove. Što su uostalom u Kremlju i skužili, jel
Evo srbi pocheli proizvoditi dronove,valjda ce braci rusima dati koji::::)))Kako to da hrvati tako pametni nisu se sjetili tako nechega?Em dobra lova em razvoj vlastitog obrambenog sistema jer nisu u skupini drzava koju predvodi Njemachka u obrani neba od krstarecih raketa,14 drzava europe potpisalo ugovor o zajednichkoj odbrani europskog neba a Hrvatske nema.Da li to znachi da postoje drzave druge kategorije u EU?
2015-08-09
Banožić: Hrvatska nabavlja francuske protuzračne sustave
Ministar Banožić je rekao da je i Hrvatska o tome razgovarala s Njemačkom, ali da je pridruživanje odgođeno jer Hrvatska već razgovora o sustavu protuzračne obrane kratkog dometa s Francuskom.
“Mi smo nakon pada drona u Zagrebu u ožujku ove godine, protuzračnu obranu postavili kao prioritet, prije svega sustave kratkog dometa i tu smo kroz bilateralne razgovore s Francuskom već osigurali materijalne resurse na razini jedne bitnice, a cilj nam je da za vrlo kratko vrijeme osiguramo pet bitnica”, rekao je Banožić novinarima nakon završetka sastanka ministara obrane NATO-a.
Razgovori s Francuskom započeli još u ožujku
“S tim automatski otvaramo priču i o srednjem i dugom dometu i siguran sam da ćemo tu priču vrlo uspješne završiti. Na to smo se i pozivali u razgovorima s Njemačkom i sada čekamo da vidimo što će točno biti nabavljeno od sustava i koliko ćemo se mi moći uklopiti s ovim našim kratkim i srednjim dometom”, dodao je Banožić.
Istaknuo je da je Hrvatska s Francuskom započela bilateralne razgovore još u ožujku, a da se o ovoj njemačkoj inicijativi razgovora posljednjih nekoliko tjedana.
Banožić nije htio iznositi pojedinosti koje sustave Hrvatska nabavlja. “Rekao sam zemlju podrijetla, a s detaljima ne izlazimo u javnost”.
Dodaje da nije kasno za Hrvatsku da se uključi u njemačku inicijativu kada se vidi hoće li ti sustavi dugog dometa biti kompatibilni s dogovorenim sustavima kratkog i srednjeg dometa.
https://vlada.gov.hr/vijesti/banozic-hrvatska-nabavlja-francuske-protuzracne-sustave/36203
Petnaest ministara obrane država članica NATO-a potpisali su u četvrtak u Bruxellesu pismo namjere o zajedničkoj nabavi protuzračnih obrambenih sustava, a Hrvatska se zasad nije uključila jer već od ranije o tome bilateralno razgovara s Francuskom, izjavio je ministar obrane Mario Banožić.
Na inicijativu Njemačke, kojoj se pridružilo još 14 članica NATO-a, pokreće se opremanje protuzračne obrane sustavima poput Arrow 3 ili Patriot u okviru zajedničke tzv. Europske inicijative za zaštitu neba. Pismo namjere potpisano je na marginama sastanka obrane država članica NATO-a.Ministar Banožić je rekao da je i Hrvatska o tome razgovarala s Njemačkom, ali da je pridruživanje odgođeno jer Hrvatska već razgovora o sustavu protuzračne obrane kratkog dometa s Francuskom.
“Mi smo nakon pada drona u Zagrebu u ožujku ove godine, protuzračnu obranu postavili kao prioritet, prije svega sustave kratkog dometa i tu smo kroz bilateralne razgovore s Francuskom već osigurali materijalne resurse na razini jedne bitnice, a cilj nam je da za vrlo kratko vrijeme osiguramo pet bitnica”, rekao je Banožić novinarima nakon završetka sastanka ministara obrane NATO-a.
Razgovori s Francuskom započeli još u ožujku
“S tim automatski otvaramo priču i o srednjem i dugom dometu i siguran sam da ćemo tu priču vrlo uspješne završiti. Na to smo se i pozivali u razgovorima s Njemačkom i sada čekamo da vidimo što će točno biti nabavljeno od sustava i koliko ćemo se mi moći uklopiti s ovim našim kratkim i srednjim dometom”, dodao je Banožić.
Istaknuo je da je Hrvatska s Francuskom započela bilateralne razgovore još u ožujku, a da se o ovoj njemačkoj inicijativi razgovora posljednjih nekoliko tjedana.
Banožić nije htio iznositi pojedinosti koje sustave Hrvatska nabavlja. “Rekao sam zemlju podrijetla, a s detaljima ne izlazimo u javnost”.
Dodaje da nije kasno za Hrvatsku da se uključi u njemačku inicijativu kada se vidi hoće li ti sustavi dugog dometa biti kompatibilni s dogovorenim sustavima kratkog i srednjeg dometa.
https://vlada.gov.hr/vijesti/banozic-hrvatska-nabavlja-francuske-protuzracne-sustave/36203
2015-08-09
NATO će Ukrajini uskoro predati 100 stanica za ometanje dronova
Španjolska će dati Ukrajini četiri sustava protuzračne obrane Hawk. srednjeg dometa, po dubini 40-50 kilometara, po visini 20 kilometara.
Španjolska će dati Ukrajini četiri sustava protuzračne obrane Hawk. srednjeg dometa, po dubini 40-50 kilometara, po visini 20 kilometara.
Više od 400 Kadirovaca prebačeno je iz područja Melitopolja u gradove Pryshyb i Mykhailivka, Zaporožje. Ovo je u pokušaju da se ojača linija bojišnice. Oni trenutno zauzimaju kuće stanovnika i postavljaju baze.
Njihovo "ojačavanje" se sastoji od "dubinskog rada" u pozadini i eventualnog spriječavanja bijega ruskih vojnika sa bojišnice.
Njihovo "ojačavanje" se sastoji od "dubinskog rada" u pozadini i eventualnog spriječavanja bijega ruskih vojnika sa bojišnice.
Charles III wrote:NATO će Ukrajini uskoro predati 100 stanica za ometanje dronova
Zar besplatno??
crvenkasti-
2014-04-17
Osam iranskih bespilotnih letjelica Shahed-136 oboreno je na južnoj crti bojišnice oko Khersona danas
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 7 of 50