E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
Page 3 of 24
Page 3 of 24 • 1, 2, 3, 4 ... 13 ... 24
Re: E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
jastreb wrote:Tipična hrvatska priča.
Čeh je smotan. Škot je škrt. Rus je alkoholičar. Hrvat je lopina.
A Srbin maloumno, nesposobno i genocidno govno.
Je li tako dobro?
Last edited by Speare Shaker on 28/8/2022, 11:14; edited 1 time in total
Guest- Guest
ti i ja se u dosta toga ne slažemo po nekim socijalnim pitanjima-ali to je čar foruma.Speare Shaker wrote:marcellus wrote:btw @veber to da će se benzinski auti ikad vratit je "south will rise again" / "dogodine u kninu"
Isključivo benzinski neće, ali hoće hibridi čiju elektriku napaja struja koju proizvodi benzinski motor.
Hint - Toyota kao danas najjačka tvrtka koja proizvodi automobile.
nije mi jasno da moj frend marc može biti toliko glup i tvrditi da nema više benzinaca.
o struji nema pojma, kapacitetu, utjecaju temperatura na bateriju i sl.
ali gusla.
od 2018e sam u auto industriji, osim malog "izleta" u avijaciju odnosno helikoptere 2021a.
airbus maže oči baterijskim avionima.
o borbenim helikopterima da ne pričam.
s 1500l benzina borbeni helikopter ima nalet 10h kada se pokazuje kupcima.
u borbenom okruženju ima 5h.
znači tri za borbu i dva za natrag.
kolega marc ne kuži kaj je energija. kWh je kWh
(i zašto sve firme i dalje ulažu milijarde u razvoj benzinskih motora?)
((daimler i bmw procjenjuju da će do 2035 biti kraj pizdarijama na struju))
2014-12-30
on je abolirani četnik, nemoj tako.Speare Shaker wrote:jastreb wrote:Tipična hrvatska priča.
Čeh je smotan. Škot je škrt. Rus je alkoholičar. Hrvat je lopina.
A Srbin maloumno, nesposobno i genocidno govno.
Je li tako dobro?
i hrvatska mirovina mu ne smeta, niti raditi u fušu kod zeme srbina na baušteli.
i besramno četnikovati.
2014-12-30
a ti ignorantski, ignoriraš mihine upise prije prodaje ine, o rafineriji sisak, čeličani sisak.marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:država mora prihvatiti najbolju ponudu. Ako ne prihvati, postavlja se pitanje tko je dobio mito.
Da, najbolju. Što ne znači uvijek i financijsku najizdašniju.
Bilo kakva ponuda Putinove predrage fašističko-imperijalističje kujice Orbana po definiciji ne može biti najbolja. Samo financijski najizdašnija.
Kod nas se uvijek špekulira o mitu i na to pažnju trebaju obraćati samo istražni organi.
da te podsjetim da 2003 kad je INA privatizirana Orban nije bio na čelu Mađarske a Rusi nisu bili smatrani neprijateljima.
tebi kao djelu zločinačke i kao njihov mali portparol zagovaraš konstantno gašenje industrije, rasprodaju preostalog, betonizaciju obale.
čisto da te podsjetim na upise stare 20 i kusur godina.
2014-12-30
zanimljiva pljačka. znate onu šemu ako vidiš 1 žohara to znači da je 10 njih još tu negdje u blizini.
tako i ovo.. kada uhvate njih u krađi 1milijarde kn, znači da se okolo krade sigurno još 10x toliko.
ali dobro je i ovo.
tako i ovo.. kada uhvate njih u krađi 1milijarde kn, znači da se okolo krade sigurno još 10x toliko.
ali dobro je i ovo.
stvar je u tome, da je opet EU pokrenula.AssadNaPodmornici wrote:zanimljiva pljačka. znate onu šemu ako vidiš 1 žohara to znači da je 10 njih još tu negdje u blizini.
ali dobro je i ovo.
znači da je zločinačka involviranu svugdje.
pon ili ut je bilo na vijestima kako njemačka istražuje muljanje s plinom iz hrvatske.
postat ćemo gori od srba i šiptara i mafie
2014-12-30
[/quote]Speare Shaker wrote:marcellus wrote:btw @veber to da će se benzinski auti ikad vratit je "south will rise again" / "dogodine u kninu"
Isključivo benzinski neće, ali hoće hibridi čiju elektriku napaja struja koju proizvodi benzinski motor.
Hint - Toyota kao danas najjačka tvrtka koja proizvodi automobile.
Hibridi su bili prijelazno rješenje. Kome to treba? Skup, težak, ni riba ni meso. Danas bolji električar prolazi 500 km u komadu i napuni se za 20 minuta. Tko vozi preko toga u komadu? Za 5-10 godina će prelazit 800 do 1000 km u komadu i punit se za 10 minuta. A imaju puno prednosti pred ICE autima. Tiši su, manje pokretnih dijelova, manja potrošnja energije, mogu imati vrlo snažne motore i pogon na 4 kotača bez skupih mehaničkih sklopova, uostalom EU zabranjuje proizvodnju ICE motora kompletno (uklj. hibride) od 2035., Kalifornija isto, a već do 2030 će ti velika većina novoprodanih auta bit električari.
Nafta je danas što je ugljen bio u doba kraljice viktorije. Pokreće svijet... još vrlo kratko vrijeme. Postoje bolje tehnologije, čak i mimo ekoloških sranja, tu čak električari nemaju neku prednost.
Lucid Air već sad prolazi preko 500 milja po auto cesti. To je 800 km u komadu. Taycan 2023 godište prijeđe 500 km po auto cesti pri 120 na sat u komadu. Tesla S i više. Električne punionice su na svakom ćošku.
s druge strane euro7 norme će poskupit benzince za 5 do 15 somova eura, tako da će mali auti ispod klase golfa bit posve neisplativi za proizvodnju, a veći će se izravnat po cijeni s električarima
a glede orbana - Neovisno o tome tko je briselska a tko putinova pudlica, Mađarska je po svim kriterijima neusporedivo uspješnija tranzicijska država od hrvatske, čak i da zanemarimo da smo mi u tranziciju krenuli kao 2. najbogatija socijalistička vukojebina iza Slovenije, a Mađari s dna. Danas su samo Bugari jadniji od nas od EU država. Dobro, Srbija i Bosna su još gora kurčina od nas, ali Bosna nije država nego međunarodni protektorat kojem ističe rok trajanja, a Srbija je gnojni čir na guzici Europe
Ne treba sad dramatizirati oko svega.
Najbolje zaboraviti i oprostiti.
Svakom se moze dogoditi, ustrebaju novci za razlicite stvari i,...tako.
Pogotovo ne treba prozivati adeze i plenkija, ili ne daj boze pupija.
Najbolje zaboraviti i oprostiti.
Svakom se moze dogoditi, ustrebaju novci za razlicite stvari i,...tako.
Pogotovo ne treba prozivati adeze i plenkija, ili ne daj boze pupija.
dijagram-
2015-08-09
meni nije jasno zakaj ti pišeš o stvarima o kojima nemaš pojma?marcellus wrote:s druge strane euro7 norme će poskupit benzince za 5 do 15 somova eura, tako da će mali auti ispod klase golfa bit posve neisplativi za proizvodnju, a veći će se izravnat po cijeni s električarima
zašto?
nemaš pojma o ohmovom zakonu, ali drobiš.
zakaj?
fakat mi nisi jasan.
ti si klasični vjetrokaz ili kako ih ovdje zovemo Radfahrer. iliti onaj koji se okreće po vjetru u hrvatskoj ili vozi bic kako im vele drugi u njemačkoj.
moraš prvo naučiti elementarnu fiziku da bi pristupio raspravi.
struja je out čim se isplate investicije i 5g dobiti.
kada shvatiš da je svaki benzin oder diesel agregat, a električar potrošač.
u konstelaciji sadašnjih energetskih problema, onda će ti sve biti jasno.
do tada se drži partizana i ustaša.
(pitat ću te za tri godine, ako budemo živi koliki ti je kapacitet baterije na autu)
2014-12-30
veber pričaš gluposti
struja je gotova stvar
benzin je tehnologija 20 stoljeća, ovo je 21, benzinci su out
gotovo, nema više, dali su svoje.
struja je gotova stvar
benzin je tehnologija 20 stoljeća, ovo je 21, benzinci su out
gotovo, nema više, dali su svoje.
https://www.poslovni.hr/svijet/nove-lose-vijesti-automobili-ce-poskupjeti-od-tri-do-pet-tisuca-eura-4346204
Srednjoročno gledano, VW grupa više ne vidi automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem kao isplativu alternativu električnim automobilima. Novi čelnik marke Volkswagen, Thomas Schäfer, očekuje značajan porast cijena vozila kao rezultat planiranog EU standarda emisija Euro 7, objavio je Welt am Sonntag, a prenosi Revija HAK.
Srednjoročno gledano, VW grupa više ne vidi automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem kao isplativu alternativu električnim automobilima. Novi čelnik marke Volkswagen, Thomas Schäfer, očekuje značajan porast cijena vozila kao rezultat planiranog EU standarda emisija Euro 7, objavio je Welt am Sonntag, a prenosi Revija HAK.
Pokušajmo prevesti riječi gospodina Schäfera, početni Volkswagen Polo koji bi 2025 godine (kada se planira uvesti Euro 7 norma) koštao 22 ili 23 tisuće eura jednostavno nije održiv i nema smisla. Schäfer je istaknuo da do 2025. VW grupa želi na tržište dovesti četiri električna modela malih automobila. Osim ID.2, bit će tu još jedan model iz VW-a, te po jedan iz Škode i Cupre. S time da VW želi ponuditi ID.2 za manje od 25.000 eura.
struja sigurno nije out, i prodaja benzinaca će biti zabranjena 2035 i oni se više nikad neće prodavati. Over and out. Za 50 godina će ih ljudi gledati kao na konjske zaprege.
osim toga, mi smo voljeli aute, naša generacija. Lamborghini je bio na zidu svakog klinca uz claudiu schiffer ili tako nekog
današnji klinic mrze aute jer zagađuju. Danas klincima nije pojam da nečiji tata ima mercedes. Čak ni Ferrari. Pojam je imat Teslu
današnji klinic mrze aute jer zagađuju. Danas klincima nije pojam da nečiji tata ima mercedes. Čak ni Ferrari. Pojam je imat Teslu
par dana kaj sam bil u hr-noćili smo u otočcu, obišli okolo. otočanci ne daju da se sredi kaj su furbijevi zemljaci i kakaduovi kolicijski partneri napravili ostalom. živ spomenik.marcellus wrote:a glede orbana - Neovisno o tome tko je briselska a tko putinova pudlica, Mađarska je po svim kriterijima neusporedivo uspješnija tranzicijska država od hrvatske, čak i da zanemarimo da smo mi u tranziciju krenuli kao 2. najbogatija socijalistička vukojebina iza Slovenije, a Mađari s dna. Danas su samo Bugari jadniji od nas od EU država. Dobro, Srbija i Bosna su još gora kurčina od nas, ali Bosna nije država nego međunarodni protektorat kojem ističe rok trajanja, a Srbija je gnojni čir na guzici Europe
pa smo vrludali po moru. onda se vratili vratnika starom. malo manđali janjetinu u rimu i eto nas u zagrebu. drugi dan sam već bio u njemačkoj.
tebi kao ljubitelju raznih režima predlažem turu po staroj cesti prema nađkanjiži pa na sjever do siofoka uz blatno jezero. u siofoku skreni desno pa odi do tamasi na raskršću gdje je semafor skreni desno.
nastavi onda prema budimpesti
ali pazi na konjse zaprege.
ili ekipu koja na cesti za motorna vozila ima piknik.
stari moj, nisi ti nikaj vidio.
2014-12-30
čitaš li ti sebe?marcellus wrote:struja sigurno nije out, i prodaja benzinaca će biti zabranjena 2035 i oni se više nikad neće prodavati. Over and out. Za 50 godina će ih ljudi gledati kao na konjske zaprege.
prije nego što objaviš nekaj?
ili kako kakadu lupaš, pa kaj bu bu.
ajmo malo u prošlost.
znaš li zakaj je mornarica UK prešla s ugljena na mazut?
ne znaš.
bum polako pisao pa možeš polako čitati.
u istom volumenu spremnika si imao pohranjeno više energije.
bez obzira kaj mazut i ugljen imaju sličnu energetsku vrijednost. nije slična.
ugljen je rastresit i sklon samozapaljenju.
teški mazut je ono kaj mi zovemo asfalt i dodajemo cement i šljunak da bi nam bio pokrivni sloj na cestama.
mazut je smola koja nija sklona samozapaljenju, režeš ju i kuriš. trebaš imati poseban benzinski plamenik da ga zapališ.
u drugom ratu su razvili laki diesel koji su većinom koristili manji brodovi
klase razarač.
svi veliki brodovi koriste parne turbine.
odnosno kure neko gorivo da bi stvorilo paru-nuklearni nosači
nuklearne podmornice s druge strane koriste reaktore za struju.
problem je što je nus proizvod kisik i vodik.
kisik se skladišti i podmornica može biti pod vodom neograničeno. problem je posada.
moraju jesti. i piti.
nakon cijelog ovog sranja koje sg sam napisao dolazimo do toga.
da ti, epi, političari
nemate jebenog pojma o fizici.
i tu prestaje rasprava.
2035 idu novi motori, benzinski.
(daj si truda, može i gugltinijefrend, wikisere-isčitaj koliko je agregata danas u pogonu, koliko će ih biti i koliki je kapacitet EU mreže)
2014-12-30
btw za DZ
gliser s dva verado motora 350 troši pri 2000o/min 20l/h
benzina
ima 600l reservoar koliki mu je domet?
ili
ako dignem na 3000o/min i troše 35l/h
ili
zavrtim verado na 4500o/min i troše 200l/h
(verado voli vrtiti)
koliko sam benzina potrošio?
odvojena su pitanja.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
da se ne mučiš. po bonaci u slučaju tri napravim 240nm
a, sada da se mučiš daj mi težinu baterije i cijenu iste za taj raddijus kretanja i punionicu na jebenom otoku.
daj se skuliraj. djed si, a pišeš pizdarije.
gliser s dva verado motora 350 troši pri 2000o/min 20l/h
benzina
ima 600l reservoar koliki mu je domet?
ili
ako dignem na 3000o/min i troše 35l/h
ili
zavrtim verado na 4500o/min i troše 200l/h
(verado voli vrtiti)
koliko sam benzina potrošio?
odvojena su pitanja.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
da se ne mučiš. po bonaci u slučaju tri napravim 240nm
a, sada da se mučiš daj mi težinu baterije i cijenu iste za taj raddijus kretanja i punionicu na jebenom otoku.
daj se skuliraj. djed si, a pišeš pizdarije.
2014-12-30
veber wrote:par dana kaj sam bil u hr-noćili smo u otočcu, obišli okolo. otočanci ne daju da se sredi kaj su furbijevi zemljaci i kakaduovi kolicijski partneri napravili ostalom. živ spomenik.marcellus wrote:a glede orbana - Neovisno o tome tko je briselska a tko putinova pudlica, Mađarska je po svim kriterijima neusporedivo uspješnija tranzicijska država od hrvatske, čak i da zanemarimo da smo mi u tranziciju krenuli kao 2. najbogatija socijalistička vukojebina iza Slovenije, a Mađari s dna. Danas su samo Bugari jadniji od nas od EU država. Dobro, Srbija i Bosna su još gora kurčina od nas, ali Bosna nije država nego međunarodni protektorat kojem ističe rok trajanja, a Srbija je gnojni čir na guzici Europe
pa smo vrludali po moru. onda se vratili vratnika starom. malo manđali janjetinu u rimu i eto nas u zagrebu. drugi dan sam već bio u njemačkoj.
tebi kao ljubitelju raznih režima predlažem turu po staroj cesti prema nađkanjiži pa na sjever do siofoka uz blatno jezero. u siofoku skreni desno pa odi do tamasi na raskršću gdje je semafor skreni desno.
nastavi onda prema budimpesti
ali pazi na konjse zaprege.
ili ekipu koja na cesti za motorna vozila ima piknik.
stari moj, nisi ti nikaj vidio.
veber, ja sam s klubom vlasnika roadstera prošao tu cestu s 200 km/h. Nis videl nijednog konja.
par godina kasnije zapičio sa ženom do budimpešte. Zagreb je selo.
Similar topics
» O tome si morao razmišljati prije nego šta si meni rekao da odjebem i da ćete vi Komšića i po četvrti put i radit meni islamski vilajet poviše glave
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
Page 3 of 24