ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao

Page 2 of 24 Previous  1, 2, 3 ... 13 ... 24  Next

Go down

E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao - Page 2 Empty Re: E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao

Post by marcellus Sun 28 Aug - 7:15

no dobro valjda je i maggie thatcher izdajica jer je sve privatizirala... Tko su ono vlasnici BP-a? Engleska država? UK? Ne.

https://www.investopedia.com/articles/insights/062016/top-5-british-petroleum-shareholders-bp.asp#:~:text=The%20top%20five%20shareholders%20of,Fisher%20Investments%2C%20and%20Menora%20Mivtachim.

e sad, u Njemačkoj gotovo sve pumpe drži Aral.

Tko je pak vlasnik Arala? Upravo BP. Njemci nemaju ništa.

izdajice koji su to dozvolili? Ne, to se zove "tržišna ekonomija" nasuprot socijalizmu

marcellus

2014-04-16

Back to top Go down

E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao - Page 2 Empty Re: E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao

Post by Guest Sun 28 Aug - 7:17

marcellus wrote:no dobro valjda je i maggie thatcher izdajica jer je sve privatizirala... 

Ti si gluplji čak i više nego sam ja to mislio.
Nije privatizacija Ine izdaja, nego neprivatizacija.
Jasnije sad?
Idiote.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 28 Aug - 7:18

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:prodat ostatak hrvatskih dionica mađarima.

ovi naši sve lopovi

Misliš Orbanovim Mađarima?
Veleizdajnik bio, veleizdajnik ostao.

veleizdajnik je svatko tko se protiv privatizaciji.

Nije veleizdajnik nego samo obični izdajnik.
Vidiš kako si ti glup jer čak niti ne znaš razlikovati izdaju od veleizdaje.
Kreten bio, kreten ostao.

daj mi jedan argument zašto bi INA trebala biti "naša" i objasni pojam "naša".

Očito ili ne razumiješ - ne, ne vjerujem da ne razumiješ, bit će je neki drugi razlog - da "naše" u ovom kontekstu znači "od onoga tko je dio korupcijske elite". Svi žele da budu dio te korupcijske hobotnice, zato i želimo da ostane "naše". Amerikanci imaju "Američki san", Hrvati "Hrvatski san", a ovo drugo je samo želja da postaneš dio elite korupcijske hobotnice u državi. Ideal Hrvata je uhljebiti se na mjestu gdje može krasti i ne mora raditi. I tu su sve naše stranke iste, HDZ prednjači čisto zato jer kontrolira više toga i dulje je na vlasti od ostalih. Kad je SDP bio trudio ih se stić, samo što jadni ne znaju ni krasti kako Bog zapovijeda.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 28 Aug - 7:19

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:no dobro valjda je i maggie thatcher izdajica jer je sve privatizirala... 

Ti si gluplji čak i više nego sam ja to mislio.
Nije privatizacija Ine izdaja, nego neprivatizacija.
Jasnije sad?
Idiote.

neprivatizacija preostalog dijela, da.

INA jest privatizirana, dijelom, bila su tri ponuđača - rusi, austijanci, mađari. Mađari su jednostavno ponudili najviše. Mi smo se obvezali omogućiti im da steknu većinsko vlasništvo, ne ugovorom nego zakonom pa smo prekršili.

Hrvatska nije bez razloga izgubila sve arbitraže po svim točkama na svim uključenim arbitražnim sudovima. Jer smo zajebali Mađare i prekršili sve ugovore na više načina.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Aug - 7:21

marcellus wrote:

Očito ili ne razumiješ

Čuj, ja ne razumijem.
Ovim si pao na razinu Serbinja koji meni onako nepismen prigovara da sam nepismen, da baš ne kažem Teodora (otvorio je temu pod njegovim nadimkom i onda ustrajao kako je baš on pravi Teodor, a da je pravi Teodor zapravo lažnjak), ali ti ovo opraštam jer vjerujem da si se jednostavno zajebunio, jer čisto sumnjam kako vjeruješ da ja to ili bilo što drugo stvarno ne razumijem.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Aug - 7:22

marcellus wrote:

Mađari su jednostavno ponudili najviše.

Što nije uvijek najbolji izbor i čak i ti to dobro znaš.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Aug - 7:24

marcellus wrote:

Jer smo zajebali Mađare i prekršili sve ugovore na više načina.

Bogu hvala i na tome, jer Mađari nisu ni zaslužili da ih se poštuje na bilo koji način. Bar dok biraju genocidno, fašističko-imperijalističko govno od Orbana na čelu svoje države i nacije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 28 Aug - 7:26

veber wrote:
po tebi treba privatizirati i vode.
i more i šume.

pa onda kada bi ti naplatili 15€/m3 vode, cvilio bi.
kada će ti zabraniti ići na plažu, cvilit ćeš.

vidi se da si dijete socijalizma i bezbrižnosti socijalističkog društva.
nisi se ti vruć hladne vode napio.

Ne nego bi voda i struja bile jeftinije da se privatizira. I drva.

Nemaju mi kaj zabranit ić na plažu, i u Cannesu je dio plaže za javnost. I badava. Ali najveći dio su privatne hotelske plaže. Zato zarađuju na turizmu. Ne možeš i prodat nešto turistu i zadržat to sebi "besplatno", niti jedan bolji turist veće platežne moći ti neće ić u hotel koji košta 500-1000 eura na noć ako nema privatnu plažu. Jer se ne žele gurat na plaži s poljacima koji režu paradajz

hrvatske ceste? Znamo da se tamo ne dobiva posao bez stranačke iskaznice. I znamo da se na svakom poslu pokrade min 20 posto. Ali neeeeee privatizirati

Hrvatske šume su naše, ljudi popizde na ideju o privatizaciji, a svi znamo da tamo SVI kradu. Uništavaju se šume, mi plaćamo pljačku. Monopolist HEP nas guli kao mlade majmune, ali je "naš". Dok je telekom bio "naš" plaćali smo dvije tisuće maraka priključak, čekali ga dvije godine, i častili majstore kad bi konačno došli spojiti paricu koja je bila od austrougarske i obično nije radila kad bi padala kiša, a često bi imao i dvojnika. Modem 54 k je bio san snova, na zapadu je to radilo, u jugoslovakiji je svaka brzina preko 14,4 k bila misaona. I onda kad su došli nijemci i rastjerali 5000 suvišnih uhljeba krenula je kuknjava kako "otpuštaju". Istovremeno, telefon je dramatično pojeftinio, istina osnovna je pretplata bila skuplja ali su u njoj bili lokalni tel razgovori i cijena im je bila ista kao međugradskima, a dok je bio "naš" zvat tetku u rijeku je koštalo ko da razgovaraš video vezom s novim zelandom.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 28 Aug - 7:29

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

Jer smo zajebali Mađare i prekršili sve ugovore na više načina.

Bogu hvala i na tome, jer Mađari nisu ni zaslužili da ih se poštuje na bilo koji način. Bar dok biraju genocidno, fašističko-imperijalističko govno od Orbana na čelu svoje države i nacije.

ugovor je ugovor, da je i s putinom i dalje ga se moraš držat. Bilo čije osobno mišljenje o Orbanu je nebitno uostalom kako smo rekli Orban nije vlasnik MOL-a nego Austrijanci.

A to što država taj i takav MOL tretira kao svoj, jer to jest, jer mu je sjedište u Mađarskoj i nitko neće pumpe uzeti na rame i odnijeti negdje van, Hrvatska iNU tretira kao neprijateljski entitet jer je u stranom vlasništvu, kao i svaku takvu firmu. Ako je Hrvatska imala problema pri privatizaciji svake svoje firme nakon što se odigrala, ako je uvijek ušla u rat sa stranim vlasnicima, a druge države praktički nikad, onda problem nije u strancima i stranom vlasništvu nego u državi i njenom odnosu prema privatnom vlasništvu.

2014-04-16

n_razbojnik likes this post

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 28 Aug - 7:31

uostalom veberu kontraditkoran si.

hvališ kak je u njemačkoj sve jeftinije, a sve je privatno.

a onda veliš ak prodamo strancima hrvatske šume bu metar vode 15 eura. A svi znamo da je svugdje u svijetu sve što je privatizirano postalo - jeftinije, osim u slučaju gdje država regulira cijene a i onda nije jeftinije, nego ostatak plaćaš kroz poreze.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 28 Aug - 7:32

mislim, kako buju voda i drva skuplji ak privatiziramo šume i vode i ak se tamo više ne bu kralo? Kaj, jeftinije je tam di se krade nego tam di se ne krade?

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 28 Aug - 7:33

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

Mađari su jednostavno ponudili najviše.

Što nije uvijek najbolji izbor i čak i ti to dobro znaš.

zakonski jedini moguć i dozvoljen.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 28 Aug - 7:34

država mora prihvatiti najbolju ponudu. Ako ne prihvati, postavlja se pitanje tko je dobio mito.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 28 Aug - 7:37

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

Očito ili ne razumiješ

Čuj, ja ne razumijem.
Ovim si pao na razinu Serbinja koji meni onako nepismen prigovara da sam nepismen, da baš ne kažem Teodora (otvorio je temu pod njegovim nadimkom i onda ustrajao kako je baš on pravi Teodor, a da je pravi Teodor zapravo lažnjak), ali ti ovo opraštam jer vjerujem da si se jednostavno zajebunio, jer čisto sumnjam kako vjeruješ da ja to ili bilo što drugo stvarno ne razumijem.

napisao sam, ne vjerujem da ne razumiješ, samo se praviš, pa je pitanje koji je tu tvoj interes.

nacionalni interes sigurno nije da ina bude u vlasništvu države. To je interes ekipe oko šterna.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Aug - 7:49

marcellus wrote:država mora prihvatiti najbolju ponudu. Ako ne prihvati, postavlja se pitanje tko je dobio mito.

Da, najbolju. Što ne znači uvijek i financijsku najizdašniju.
Bilo kakva ponuda Putinove predrage fašističko-imperijalističje kujice Orbana po definiciji ne može biti najbolja. Samo financijski najizdašnija.
Kod nas se uvijek špekulira o mitu i na to pažnju trebaju obraćati samo istražni organi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Aug - 7:50

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

Očito ili ne razumiješ

Čuj, ja ne razumijem.

napisao sam, ne vjerujem da ne razumiješ, samo se praviš, pa je pitanje koji je tu tvoj interes.

nacionalni interes sigurno nije da ina bude u vlasništvu države. To je interes ekipe oko šterna.

Moj interes je samo najbolji mogući nacionalni interes, a boldano definitivno nije moj interes.
Štern mi se, usput rečeno, doslovce gadi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Aug - 7:55

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:država mora prihvatiti najbolju ponudu. Ako ne prihvati, postavlja se pitanje tko je dobio mito.

Bilo kakva ponuda Putinove predrage fašističko-imperijalističje kujice Orbana po definiciji ne može biti najbolja. Samo financijski najizdašnija.
Kod nas se uvijek špekulira o mitu i na to pažnju trebaju obraćati samo istražni organi.

Isto kao i moguća ponuda AV-AV ruske pudlice iz Srbije.
Svaka njegova ponuda bi zapravo bila ruska ponuda.
A takva je neprihvatljiva, makar bila i teško financijski najizdašnija.
Oko toga se valjda ne bi trebali prepirati.
Bez obzira na zakon, jer je zakon formalna i javna stvar koje uvijek ne pokriva definiciju najboljih nacionalnih interesa i ne zastupa njihovo provođenje.
To radi ili bi trebala raditi politika.
Svjedoci smo nažalost na primjeru Račanovog dimnjaka kako politika ponekad radi direktno suprotno od zastupanja najboljih nacionalnih interesa čak i do granice veleizdaje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 28 Aug - 8:25

Tipična hrvatska priča.

Čeh je smotan. Škot je škrt. Rus je alkoholičar.  Hrvat je lopina.
jastreb
jastreb

2014-04-22

n_razbojnik, darth_vader and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 28 Aug - 8:33

Speare Shaker wrote:

da te podsjetim da 2003 kad je INA privatizirana Orban nije bio na čelu Mađarske a Rusi nisu bili smatrani neprijateljima.

2014-04-16

n_razbojnik likes this post

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Aug - 9:12

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:

da te podsjetim da 2003 kad je INA privatizirana Orban nije bio na čelu Mađarske a Rusi nisu bili smatrani neprijateljima.

Danas je potpuno jasno kako su nam Rusi neprijatelji, a Orban poslušna Putinova kujica.
Dakle, ako bilo tko iz Hrvatske inzistira na formalnom pridržavanju jednog ugovora koji je definitivno štetan po hrvatske nacionalne interese, taj se mora smatrati izdajničkom nakupinom fekalija i svakako ukloniti sa javnih funkcija u RH bez mogućnosti ponovnog zapošljavanja na iste.
Mogu doduše zadržati pravo na zastupanje kako Orbana tako i njegovog šefa i uzora Putina, ako im to savjest i moral dopuštaju.
To im nitko ne može zabraniti. Da budu prepoznati u RH kao izdajnici i notorne ništarije.
Da te podsjetim kako je odluku o doslovce ustupanju Ine Molu, premda je Mol tada bio slabiji partner od Ine, (1 od čelnika Mola se tada požalio Račanu kako će Ina s obzirom na iskustvo i premoć u kvaliteti kadrova doslovce progutati Mol. Odgovor Račanove vlade je bio brz. Oko 200 najiskusnijih i najkvalitetnijih kadrova iz Ine je ubrzo dobilo otkaz pa je i ta razlika efikasno uklonjena) donijela hrvatska vlada na čelu sa dokazanim veleizdajnikom i njegovom mega-veleizdajničkom Partijom poznatom pod nazivom Socijallemokratska Partija (nomen est omen). Ono nekad vodeće SKH im se u međuvremeno izgubilo iz imena (nikada iz temeljne (vele)izdajničke  prirode Partije).
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Aug - 9:14

jastreb wrote:Tipična hrvatska priča.

Čeh je smotan. Škot je škrt. Rus je alkoholičar.  Hrvat je lopina.

A Srbin maloumno, nesposobno i genocidno govno.
Je li tako dobro?

Last edited by Speare Shaker on Sun 28 Aug - 9:14; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 24 Previous  1, 2, 3 ... 13 ... 24  Next

Back to top

- Similar topics