ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 22 of 50 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 22 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hektorović 24/8/2022, 01:17

AssadNaPodmornici wrote:tebi je problem, a vidim drugi su pročitali moj upis i qutali. iš odavde :D imaš tamo drugu temu, možeš otvoriti neograničen broj novih tema, ti i ringo se zabavljate tamo

A fakat kad vidiš safeta i ringa odmah izgubiš svaku volju za pisanjem

ono odmah je instant debilana...

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 22 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 24/8/2022, 09:13

24.08, jučer nisam bio kod PCa od jutra, pa moram pobrisati safetov spam, onda je ekipa prije kmečala "zašto mu brišem spam i zašto sam mu dao dva dana ban na 24h, kao "uništavam forum" lol jer je dobio ban dva puta u mjesec dana da se odmori..

zato sam i otvorio posebnu temu koju sam "privatizira" u prijevodu samo čistim spam i nepotrebne informacije, a on i ostali mogu se rokati do milje volje neograničeno(barem što se mene tiče) na drugim temama i otvoriti tisuće i milijune drugih tema.
----------------------------------------
Stanje na terenu. Kako je alphaomega rekao sa pro-ruske strane, a ja mogu potvrditi, Rusi su osvojili nešto teroritorija nazad u Hersonskoj oblasti. dva sela, par km fronte, za WW2 standarde kurac, za WW1 i standard ovoga rata puno.
Naravno na jednom Srpskom vojnom forumu kojeg pratim, ne moram niti čitati, odmah će pisati "da je to znak totalnog raspada UKR vojske" i da uskoro kreće ofenziva na Nikolajev i Odesu radi dva sela u Hersonskoj oblasti.

Ništa od toga, Arestovič kaže da su Rusi dovukli 3-4 svježa BTGa i osvojili dva sela da pomaknu frontu malo dalje od Hersona.

Index piše da svi očekuju "veliki UKR napad"? ali sa čime? Imaju UKR u obrani toga područja jake snage, ali nedovoljno jake da krenu u napad na Herson. Dali Ukrainci grade još nekakve rezerve, jesu ali nema nikakvih informacija da su to velike rezerve za napad.

Jednostavno za napad na Herson, Ukrainci bi morali dobiti od zapada još stotine komada haubica, stotine oklopnih vozila/tenkova, tonu protuzračne obrane, pun kurac dronova , šalju im izviđačke i lake napadačke, ali USA ne šalje teške napadačke dronove, kao strah im je da Rusi obore te dronove - pa šta ima veze?
I najbitnije ljudstvo koje treba obučiti za sve to. Izgraditi takve resurse za napad na Herson gdje su Rusi uložili i bacili gotovo sve svoje rezerve koje su trebale ići u napad na Slavijansk i Karmatrosk.

Ostaje Ukraincima ono što Arestovič tvrdi. Vezati ogromne Ruske snage u Hersonskoj i Zaporožje oblasti, mlatiti ih artiljeriom i uništavati ih, sjebavati logistiku a istovremeno graditi resurse za napad.. što će trajati mjesecima.

---------------------------------------
Na istoku (Donbas) Rusi tu i tamo osvoje neki rov itd. Ukrainci igraju na taktiku da će Rusko ljudstvo jednostavno se osipati sa vremenom i da će oni uz precizne i dalekometne udare po mostovima sjebati Rusku logistiku i komandu..

Naravno i Rusi imaju svoju taktiku, oni su valjda skužili da dok traje Zapadna pomoć da neće UKR skršiti tek tako, nadaju se da će dolaskom zime sve to presušiti , i onda će iduće godine moći ponovo pokrenuti inicijativu i eventualno uvjetovati Ukraincima za mir što žele.
----------------------
Navodno danas za dan nezavinosti USA sprema novi paket pomoći Ukraincima - težak 3 milijarde $
Čekamo vijesti. Takve stvari mogu dobiti rat.

Njemci također obećali 500 milijuna € vojne pomoći koja će doći krajem 2022 i početkom 2023. (to je skoro 4milijarde kn)

----------
Ima dosta videa neću sve stavljati.
Evo jedan video kako Rusi osvajaju UKR položaj i rovove

Ukrainci naravno gađaju RU koncetracije streljiva u pozadini

Za više videa o Ruskim gubicima(tipa uništeni tenk, artiljerija, napad malim dronovima, imate od jučer-prekjučer-danas) ovdje dosta videa koga zanima.
https://twitter.com/Rebel44CZ
Lik naravno radi za Oryx , na internetu daleko najobjektivniji izvor gubitaka za RU vojsku i UKR vojsku. Puno bolji od UKR ministarstva obrane gdje su Rusi izgubili 50 000 poginulih i time ukupni RU gubici su preko 200 000 ljudi(što bi značilo da je RU ostala bez kopnene vojske) ili RU ministarstvo koje ima iste tvrdnje koje forumaš T citira, da Ukrainci imaju isto tako 200 000 -300 000 gubitaka(mrtvi i ranjeni i zarobljeni)

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 24/8/2022, 13:10

Sada dalje za 24.08.

Rusi našli ostatke stare HAARM rakete koja je prema njima pogodila praznu zemlju u Donbasu. proizvodnja 1985

Rugaju se da Ameri šalju "staro oružje", iako i ova iz 1985 može obaviti skoro isti posao(malo kraći domet, malo kraća preciznost ako izgasiš radar na vrijeme, i pomakneš radar i druge stvari) kao nove verzije. Usput i Rusi lansiraju krstareće rakete proizvedene čak i 60 godina (čudo je kako to radi uopće)

Ukrainski partizani/spcijalci postavili bombu jednom kvislinug kojeg su Rusi postavili da upravlja nekim selom u zaporožje oblasti.
pridružio se staljinu/titu na drugom svijetu

Još zanimljivih stvari, neću za sve staviti linkove.
Atentat na Duginu je i dalje misterij. Za Ruse to su napravili Ukrainci koji su namjerno ciljali nju.
However Ukrainci tvrde da i nisu, niti da imaju korist od ubijanja mlade Dugine.

Sa druge strane atentat je više koristio Rusima. Uvijek ide ona priča - "kome neki događaj ide u korist". Definitivno ide Rusima u kreiranju javnog mišljenja u korist rata, Ruskoj propagandi je sjelo kao budali pleska.

Dakle idu teorije, da je to napravio sam FSB, i da im nije prvi put. Inače Rusi su ovdje prebrzo izašli sa informacijama oko istrage, odmah sutra se znalo sve o navodnoj atentatorici.

A ide i treća teorija da je Dugina još i živa, dakle FSB nije bio toliko "okrutan", jednostavno su je sklonili, dovoljno je da joj opituraju kosu i malo se slegne prašina i ona se prebaci u neki drugi grad itd.

Sve tri verzije imaju pun kurac rupa.
Evo govor njezina oca nakon terorističkog napada :/  realno mislim da pravi otac nebi imao snage pričati niti filozofirati

O tome kako je FSB mogao sudjelovati u ovome, imate ovdje neku raspravu , iskreno nisam niti ja sve proučio, navodno ovaj Ukrainac/Rus u Americi prima cijelo vrijeme info od jednog Rusa iz FSBa koji je protivnik cijelog ovoga sranja. Njegove zaključke sam stavljao više puta na forum. Tko hoće neka sam istražuje;

kako rekoh USA je obećala danas 3 milijarde $ nove vojne pomoći. Čekamo što će biti u tom paketu.

Njemački paket od 500 milijuna €  je također zanimljiv.

Znamo da će im doći 3 PZO sustava Iris_T SLM , dakle srednjeg dometa. Ovo je super za pokriti gradove koji su na prvoj crti Ruskih projektila.
Dakle 3 grada.. Nikolajev,  Dnipropetrovsk i Zaporožje. However, trebalo bi par desetaka ovakvih sustava za Ukraince da pokriju cijelu državu. Ali dobro, imaju sovjetske sustave koji su više nego sposobni oboriti sve što Rusi pošalju, imaju španjolske ASPIDE stare sustave iz 80tih koji su snimljeni kako obaraju 5 krstarećih raketa prije par tjedana, obećana im je koja baterija NASAMS. Nije loše.

Ostatak EU zemalja svi šalju pomalo nešto, dronove itd, dobar dio njih je primilo Ukraince na obuku itd.

e da , ludi Lukašenko čestitao Ukraincima dan nezavinosti hahaha. i taj je čovik puka. ne zna se bili piša ili sra. Prvom prilikom taj će zajebati Putina čim osjeti priliku

2018-06-14

kic and Piglet like this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/8/2022, 23:37

Prema najavama Pentagona, paket od tri milijarde pomoći sadržavat će:

Šest dodatnih raketnih sistema NASAMS s dodatnom municijom

Do 245.000 metaka artiljerijske municije od 155 mm

Do 65.000 metaka minobacačke municije 120 mm

Do 24 radara protiv artiljerije

Američki bespilotni avionski sistem Puma

Sistem protiv bespilotnih letjelica VAMPIRE

Laserki navođene raketne sisteme

Sredstva za obuku i održavanje opreme

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/biden-odobrio-novi-paket-vojne-pomoci-ukrajini-evo-sta-ce-sve-sadrzavati/220824125
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 25/8/2022, 11:12

kolega longi je napisao spisak oružja. sve je ovo "kritično ukraincima". ali ovo je realno obrambeno oružje. četvrt milijuna 155 mm granata, to je ogromna količinal ali prže ukrainci nekoliko tisuća ovih dnevno..
6 sistema NASAMS ovo je super, ovo naša država planira kupiti "godinama" jednu dvije baterije ovoga..

6 je super, ali ukraincima realno treba nekoliko desetaka ovakvih ali pomalo.. i treba proći obuku za ovo čitao sam par mjeseci

24 radara protiv artiljerije super stvar, kritično
e na internetu nema puno informacija o ovome VAMPIRE sustavu osim da je kao u borbi protiv dronova.. dronovi su sve u ratu. ---

--------------------
što se tiče fronte nema pomaka niti lijevo ntii desno.
e da Ruski ministar obrane Šoigou je najavio "usporavanje tempa operacije" "da smanji civilne žrtve haha".

Zato su jučer Rusi pogodili putničke vagone u središnjoj Ukraini krstarećim raketama i pobili 20ak civila ima i djece mrtve. ...

Btw područja za koja se Rusi ratuju - tipa sada na prvoj liniji su Soldera, Bahmut, Seviersk, Piski, Marinovka sela u Kherson oblasti -- ispražnjena su od civila ionako.

Dakle u prijevodu zbog logističkih problema, velikih gubitaka i nedostatka ljudstva "uzimamo pauzu".
Naravno i UKR očito nema resursa da pokrene neki opći napad, ali unatoč toj pauzi - dronovi, artiljerija, specijalci i upadi - to će raditi svaki dan, i sigurno će nekoliko desetaka ljudi ginuti dnevno na obje strane podjednako , čak i kada i jedni i drugi ne kreću u "ofenzive".

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 25/8/2022, 13:11

Rusi su de facto ostali bez tenkova, to jest tenkova koji nisu na razini ranih 70tih.

Doslovno je ostalo nekih 50tak T-80BMV od ukpuno 130, i 200tinjak T-90M. 

Izgubili su skoro čitavu flotu T-80U, T-80BV, T-72B3.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 14:54

Hektorović wrote:Rusi su de facto ostali bez tenkova, to jest tenkova koji nisu na razini ranih 70tih.

To je super. Sad nemaju više s čime izvodit brze napade/upade i ne mogu tako lako osvojiti zapadnu Ukrajinu a to i je bio moj cilj prije ovog napada ako ovi napadne tj da ga spriječim da osvoji zapadnu Ukrajinu i radi prodore prema Europi.

Idemo dalje. Neka se čačkaju sad tamo na istoku Ukrajine. Tko in jebe mater glupu i jednima i drugima.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 15:58

Ja znam da će meni Yoda izbrisati ovaj post al ja ću ga ipak stavit.

Iman ja dokaza masu šta san priča prije tog napada.

----

by RayMabus Tue 15 Feb - 16:10

SAD ČU TI KLAT TU ČELJAD PO TOM DONBASU DA TI JEBEN MATER ČETNIČKU.

SVE ČU IH POKLAT I AKO NE UĐEŠ S VOJSKOM U UKRAJINU ONI ĆE SVI BIT POKLANI.

KAD UĐEŠ VOJSKOMU UKRAJINU A ŠTA TI JE I CILJ JER SI TO IZGLASAO U PARLAMENTU ONDA ĆU TI UDARIT SANKCIJE, UNIŠTIT SVE PLINOVODE A SVAKOG TKO MI U EUROPI KAŽE DA JE RUSIJA PRIJATELJ ČU ZAKLAT.

https://www.ex-iskon-pleme.com/t50486p180-zelensky-vice-u-pomoc-rusi-upalili-tenkove

15.02 datum
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 16:06

Najlakše je bit general poslije bitke.

Vi znate da san van ja reka da san general GF s pet zvjezdica.

Vodi rat prije a ne posli kad je sve gotovo onda dođu filozofirat.

I nije još gotovo. Tako da znate. Ovo je UVOD.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 16:22

Evo vam jučer na ovoj temi seljačkim jezikom da mogu i primitivne mase razumiti šta je moj cilj ovog rata :

Ono šta vi sad gledate je sukob između dviju bandi, nazovimo ih banda A i banda B i oni se sad međusobno rokaju i to vidite no ova banda A je meni ugazila na žulj i dok se to dvoje roka ja radim na tome da pobijem bandu A al na način da im dođem s leđa.

Likvidiram ih s leđa i iz mraka da ne znaju tko je a misle da je ovaj na koga pucaju.

https://www.ex-iskon-pleme.com/t52439-moskva-bosninemoj-materi-ti-bice-belaja#2056915

Taj film ćete gledat.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by crvenkasti 25/8/2022, 16:30

Hektorović wrote:Rusi su de facto ostali bez tenkova, to jest tenkova koji nisu na razini ranih 70tih.

De iure možda i nisu, ali šta im to vijedi kad de facto jesu.

Last edited by crvenkasti on 25/8/2022, 16:34; edited 1 time in total
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 16:33

Ostali su oni bez tenkova za izvođenje velikih napadačkih akcija.

Nemaju više sposobnost osvajanja zapadne Ukrajine a ni općenito bilo šta a da je veća zona na taktiku brzog vojnog upada.

Tenkovi, oklopna vozila, jurišni helikopteri i jurišni avioni poput SU-25 su mi bile primarne mete napada u njegovom napadu na cijelu Ukrajinu.

Napisa san vam ja mjesec dana prije njegovog napada da sam se postavio na Karpate i da je u mom vojnom taboru koncert i da ga čekam.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by crvenkasti 25/8/2022, 16:41

Putin nije ni slutio da će Zapad ovako brzo otići u kurac.

Da jest, odavno bi on napao Ukrajinu.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 16:45

Putin je nebitan.

Navućen je preko demonskih sila ( obnova ruske imperije i ruske pravoslavne crkve ) i onda se odlučio na napad na cijelu Ukrajinu ( Kijev je centar ruskog praoslavlja te je glavni grad Ukrajine pri ćemu bi on preuzeo kontrolu i ove na zapadu Ukrajine proglasio separatistima i krenuo na njih a to je meni bilo neprihvatljivo iz više razloga ) iako sam ga ja upozorio mjesec dana prije napada da to ne radi.

Trebao je napraviti ovo i sad ne bi imao problema :

by RayMabus Mon 28 Feb - 2:15

Baš me brige za Mariupolj. Jasno je da je ruska mornarica to odlučila zauzet kako im se ne bi sutra neki Briti tu stacionirali s raketama za gađanje druge obale Azovskog mora tj Rusije.

Šta će oni tamo u tom Mariupoliju ili ne boli me kurac. Kad se to osvoji onda ono mornarice iz Azovskog mora izlazi u Crno more i skupa s tom oklopnom vojskom ide na Odesu i središnju Ukrajinu u prostor između Kijeva i Odese.

Odesa se mora osvojiti jer :

1. Da NATO nema još jednu državu na Crnom moru a koja je izrazito antiruska i želi vratiti Krim

2. Da se prekine veza Kijeva ( čak i ako isti ne padne ) s morem ali i s Turskom koja koliko vidim s onim dronovima šta je dala Ukri dobro rokaju Ruse na tlu.

3. Da se spoje s Moldavijom i povrate Transisitriju i osiguraju da Moldavija neće u EU i NATO.

4. Da izađu na rumunsjku granicu a šta je delta Dunava i imaju kontrolu na ušću Dunava ( nije u Ukrajini al je granica i imaju uvid odma )

5. Da se zacementira more oko Zmijskog ostrva ( Ukrajina ne bi imala onda više nikakvi izlaz na more ) i zablokiraju plinska polja koja se nalaze dijelom u rumunjskim vodama kako Rumunji ( čitaj američke, britanske i druge firme ) ne bi mogle tu vadit plin jer plina Rumunjska ima za još samo deset godina ( nalazi se unutra u Transilvaniji ta nalazišta koja imaju plina za Rumunjsku tek za još deset godina ).
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 16:58

Neću vam na ovoj temi držat propovjedi al prenit ću šta je Bog rekao :

Nitko od nas ništa neće odniti na onaj svijet a ljudski život je kratak u osnovi i vidimo suludost vladara ( državnih il vjerskih ) u tom osvajanju i širenju teritorija.

To su demonske sile.

One su iza takvih ideja.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Hektorović 25/8/2022, 18:11

crvenkasti wrote:

De iure možda i nisu, ali šta im to vijedi kad de facto jesu.

Rusija "de jure" ima 12000 tenkova, problem je što je od tih 12000 stvarno operativnih bilo oko 2000, od kojih nekih 1500 manje-više moderniziranih.

Ostalo je doslovno otpad bez ikakve elektronike, komunikacijske opreme ili sustava kontrole vatre. Dobro jedino za nasumično "rokanje"
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 25/8/2022, 18:16

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 22 FbBMfYCX0AAwu42?format=jpg&name=large
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 25/8/2022, 18:19

Hektorović wrote:

Ostalo je doslovno otpad bez ikakve elektronike, komunikacijske opreme ili sustava kontrole vatre. Dobro jedino za nasumično "rokanje"

Radio oprema, kontrola vatre, ako je i ima, na razini WW2.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 18:23

Đavelini otvaraju te tenkove iz sovjetske ere kao konzerve tako da i ovo šta mu je ostalo mu je za kuac.

Polomljeni su mu zubi za taktiku brzog upada i osvajanja. Nek se sad čačka tamo s njima na istoku Ukrajine. Tko in jebe mater i jednima i drugima.  Šta ih više Rusi ubijaju to je mržnja Ukrajinaca spram njih sve veća.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Hektorović 25/8/2022, 18:33

RayMabus wrote:Đavelini otvaraju te tenkove iz sovjetske ere kao konzerve tako da i ovo šta mu je ostalo mu je za kuac.

Polomljeni su mu zubi za taktiku brzog upada i osvajanja. Nek se sad čačka tamo s njima na istoku Ukrajine. Tko in jebe mater i jednima i drugima.  Šta ih više Rusi ubijaju to je mržnja Ukrajinaca spram njih sve veća.

Nije to samo do Javelina, nego su prvih mjeseci rata koristili tenkove ko da su na paradi.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 18:40

Hektorović wrote:
RayMabus wrote:Đavelini otvaraju te tenkove iz sovjetske ere kao konzerve tako da i ovo šta mu je ostalo mu je za kuac.

Nije to samo do Javelina, nego su prvih mjeseci rata koristili tenkove ko da su na paradi.
A već smo pričali o tome. Njega je zajeba Kazastan pa se umislija da će i vamo tako pa se odlučija na upad a kad ono prc Milojka.

Al dobro. Jučer su in pogodili neke vagone, 22 mrtva , pedeset ranjenih a sad neki sastanak EU pa je to novi pritisak na nove sankcije i pritisak na Vučica da Putinu uvede sankcije ako želi u EU.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 22 of 50 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics