Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 23 of 50
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
A već smo pričali o tome. Njega je zajeba Kazastan pa se umislija da će i vamo tako pa se odlučija na upad a kad ono prc Milojka.Hektorović wrote:RayMabus wrote:Đavelini otvaraju te tenkove iz sovjetske ere kao konzerve tako da i ovo šta mu je ostalo mu je za kuac.
Polomljeni su mu zubi za taktiku brzog upada i osvajanja. Nek se sad čačka tamo s njima na istoku Ukrajine. Tko in jebe mater i jednima i drugima. Šta ih više Rusi ubijaju to je mržnja Ukrajinaca spram njih sve veća.
Nije to samo do Javelina, nego su prvih mjeseci rata koristili tenkove ko da su na paradi.
Al dobro. Jučer su in pogodili neke vagone, 22 mrtva , pedeset ranjenih a sad neki sastanak EU pa je to novi pritisak na nove sankcije i pritisak na Vučica da Putinu uvede sankcije ako želi u EU.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
PUTIN DEKRETOM NAREDIO POVEĆANJE RUSKE VOJSKE: Odluka dolazi u trenutku poprilično nepomične situacije na fronti u Ukrajini
Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je potpisao dekret kojim se povećava ruska vojska s 1.9 milijuna pripadnika vojnog osoblja na 2.04 milijuna. Jasno, može se pretpostaviti kako je odluka donijeta zbog aktualnog rata u Ukrajini.
Ovim dekretom broj aktivnih vojnika povećava se za 137,000 tisuća, odnosno na 1.15 milijuna. No, ovo nije odluka koja će odmah stupiti na snagu već, kako se navodi u dekretu, od 1. siječnja iduće godine.
Zadnje povećanje broja vojnika Putin je naredio 2017. godine.
Koliko je pak Rusija do sad izgubila vojnika? Službene podatke Moskva ne objavljuje još od prvih tjedana rata. Kijev i zapadni izvori pak tvrde da je riječ o tisućama vojnika. Ukrajina konkretno tvrdi da je najmanje 45,000 ruskih vojnika do sad ubijeno ili ranjeno. No, ni Kijev ne objavljuje svoje gubitke iako je početkom ovog tjedna napravljena iznimka - šef oružanih snaga rekao je kako je Ukrajina od početka rata izgubila gotovo 9,000 vojnika (može se pretpostaviti da je stvarna brojka zasigurno veća jer sudionici u ratu uvijek imaju tendenciju umanjiti vlastite gubitke i povećati one svojeg protivnika).
Izvori:
nbcnews.com | Reuters_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
jos ima ovih po vukojebinama ili pocme novacit po moskvi ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
AlfaOmega wrote:PUTIN DEKRETOM NAREDIO POVEĆANJE RUSKE VOJSKE: Odluka dolazi u trenutku poprilično nepomične situacije na fronti u Ukrajini
Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je potpisao dekret kojim se povećava ruska vojska s 1.9 milijuna pripadnika vojnog osoblja na 2.04 milijuna. Jasno, može se pretpostaviti kako je odluka donijeta zbog aktualnog rata u Ukrajini.Ovim dekretom broj aktivnih vojnika povećava se za 137,000 tisuća, odnosno na 1.15 milijuna. No, ovo nije odluka koja će odmah stupiti na snagu već, kako se navodi u dekretu, od 1. siječnja iduće godine.Zadnje povećanje broja vojnika Putin je naredio 2017. godine.Koliko je pak Rusija do sad izgubila vojnika? Službene podatke Moskva ne objavljuje još od prvih tjedana rata. Kijev i zapadni izvori pak tvrde da je riječ o tisućama vojnika. Ukrajina konkretno tvrdi da je najmanje 45,000 ruskih vojnika do sad ubijeno ili ranjeno. No, ni Kijev ne objavljuje svoje gubitke iako je početkom ovog tjedna napravljena iznimka - šef oružanih snaga rekao je kako je Ukrajina od početka rata izgubila gotovo 9,000 vojnika (može se pretpostaviti da je stvarna brojka zasigurno veća jer sudionici u ratu uvijek imaju tendenciju umanjiti vlastite gubitke i povećati one svojeg protivnika).Izvori:
nbcnews.com | Reuters
Borbeno sposobnih imaju oko 100.000, prije rata to je bilo maksimalno 150.000.
Ostalo je uhljebistan.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
U Ukrajini sad nemaju niti 100.000 a pokupili su gotovo sve što imaju i mogu poslati u rat.
Ostalo su lokalni pobunjenici i plaćenici.
2018-04-10
dakle max 150 000 vojnika na fronti.. problem rusa(i ukr) je što im na 150 000 vojnika dnevno gine nekoliko desetaka, plus ranjeni.. zato im je i moral usran i loš i zato nemaju ljudi pa Šojgu proglašava "novu pauzu".. pazi nakon osvajanja Lisičnjaska i SJ.DOnjecka je proglašena bila pauza "da poštede civile", - u prijevodu da se Rusi rekuperaju, i Ruski napredak u zadnjih mjesec ipo dana koliko je? 10km fronte? a već je nova pauza :)Hektorović wrote:U Ukrajini sad nemaju niti 100.000 a pokupili su gotovo sve što imaju i mogu poslati u rat.
jedino što rusi imaju na bacanje jest sovjetske artiljerije i tenkova.. gledao sam im zalihe artiljerijskih cijevi, tenkova, haubica, spgova, granata.. izgleda kao neograničeno..
however sve to je u sjebanom stanju, i svakako treba to brusit, podmazat, itd da se dovede u stanje recimo 80tih godina prošlog stoljeća.. i onda su to ogromne količine oružja..
dakle ukrainci mogu dobiti ovaj rat samo na to da izgrade visoko motiviranu, high tech, vojsku na šemu Izrael ili neka ozbiljna NATO šema.. ne moraš u tom kontekstu svaki komad oružja imati zadnje godište, ali moraš na određenim djelovima fronte ostvariti totalnu dominaciju, da bi onda i staro željezo došlo do izračaja..
recimo kada bi UKR imao super high tech nadzor nad terenom(usa sateliti, hrpa dronova, ) i odličan sustav komade i ostaloga, mogu ostvariti recimo artiljerijsku dominaciju, nadzirati svaki komad terena, stvoriti rusima kaos..
evo vam primjer azerbeđan vs armenija. azerbeđan po količini teške tehnike i broja vojnika ukupno gledajući i nije bio puno jači od armenije.. puno manje nego što je RU vs UKR bila prije rata.. zapravo armenska vojska kada je gledaš na papiru, i po količini teškog oružja, u roku 48sati da se nalazi na bosanskoj granici u roku 48h bi došla ispred većine RH velikih gradova.. splita, zagreba, presjekla bi državu na dva dijela.. dakle nije to armija za zajebanciju.. plus bili su ukopani u obrani
međutim totalno su ih izdominirali sa dronovima, organizacijom, taktikom, planom.. satrali ih..
to je bila rasprava između mene i sovaka/vuka sa jedne strane koji su svršavali na rusko straro željezo i što će RH kupovati željezo, a mene vrijeđali da šta ja znam o ratu, jer sam govorio da trebamo se fokusirati na dronove , protuzračnu obranu i manje teamove specijalaca sa anti tenkovskim projektilima, protuzračnim sustavima itd..
na kraju recimo Srbija je odlučila kopirati Ukrainsku vojsku, a RUsija je ispala kao JNA.. nakon AZerbeđana čudo je da RUsi uopće nisu skužili da trebaju imati na tisuće dronova.. to je bogata i velika država, mogli su se u te dvije godine naoružati do zuba dronovima.. a ne spali su sada na donacije i žicanje kineskih civilnih dronova i žicanje od irana..
usput upozorenje ovim našim debilima da nešto naprave od vojske.. naručuju PZO sustave, NLAW projektile, dronove.. sreća naša da smo NATO
AssadNaPodmornici wrote:dakle max 150 000 vojnika na fronti.. problem rusa(i ukr) je što im na 150 000 vojnika dnevno gine nekoliko desetaka, plus ranjeni.. zato im je i moral usran i loš i zato nemaju ljudi pa Šojgu proglašava "novu pauzu".. pazi nakon osvajanja Lisičnjaska i SJ.DOnjecka je proglašena bila pauza "da poštede civile", - u prijevodu da se Rusi rekuperaju, i Ruski napredak u zadnjih mjesec ipo dana koliko je? 10km fronte? a već je nova pauza :)Hektorović wrote:U Ukrajini sad nemaju niti 100.000 a pokupili su gotovo sve što imaju i mogu poslati u rat.
jedino što rusi imaju na bacanje jest sovjetske artiljerije i tenkova.. gledao sam im zalihe artiljerijskih cijevi, tenkova, haubica, spgova, granata.. izgleda kao neograničeno..
however sve to je u sjebanom stanju, i svakako treba to brusit, podmazat, itd da se dovede u stanje recimo 80tih godina prošlog stoljeća.. i onda su to ogromne količine oružja..
dakle ukrainci mogu dobiti ovaj rat samo na to da izgrade visoko motiviranu, high tech, vojsku na šemu Izrael ili neka ozbiljna NATO šema.. ne moraš u tom kontekstu svaki komad oružja imati zadnje godište, ali moraš na određenim djelovima fronte ostvariti totalnu dominaciju, da bi onda i staro željezo došlo do izračaja..
recimo kada bi UKR imao super high tech nadzor nad terenom(usa sateliti, hrpa dronova, ) i odličan sustav komade i ostaloga, mogu ostvariti recimo artiljerijsku dominaciju, nadzirati svaki komad terena, stvoriti rusima kaos..
evo vam primjer azerbeđan vs armenija. azerbeđan po količini teške tehnike i broja vojnika ukupno gledajući i nije bio puno jači od armenije.. puno manje nego što je RU vs UKR bila prije rata.. zapravo armenska vojska kada je gledaš na papiru, i po količini teškog oružja, u roku 48sati da se nalazi na bosanskoj granici u roku 48h bi došla ispred većine RH velikih gradova.. splita, zagreba, presjekla bi državu na dva dijela.. dakle nije to armija za zajebanciju.. plus bili su ukopani u obrani
međutim totalno su ih izdominirali sa dronovima, organizacijom, taktikom, planom.. satrali ih..
to je bila rasprava između mene i sovaka/vuka sa jedne strane koji su svršavali na rusko straro željezo i što će RH kupovati željezo, a mene vrijeđali da šta ja znam o ratu, jer sam govorio da trebamo se fokusirati na dronove , protuzračnu obranu i manje teamove specijalaca sa anti tenkovskim projektilima, protuzračnim sustavima itd..
na kraju recimo Srbija je odlučila kopirati Ukrainsku vojsku, a RUsija je ispala kao JNA.. nakon AZerbeđana čudo je da RUsi uopće nisu skužili da trebaju imati na tisuće dronova.. to je bogata i velika država, mogli su se u te dvije godine naoružati do zuba dronovima.. a ne spali su sada na donacije i žicanje kineskih civilnih dronova i žicanje od irana..
usput upozorenje ovim našim debilima da nešto naprave od vojske.. naručuju PZO sustave, NLAW projektile, dronove.. sreća naša da smo NATO
Od tih 150000 nekih 50000 su mobilizirani iz Luhanska i Donjecka. Ruskw vojske je maksimalno 80000. I to sa svom logistikom,…
2018-04-10
Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:dakle max 150 000 vojnika na fronti.. problem rusa(i ukr) je što im na 150 000 vojnika dnevno gine nekoliko desetaka, plus ranjeni.. zato im je i moral usran i loš i zato nemaju ljudi pa Šojgu proglašava "novu pauzu".. pazi nakon osvajanja Lisičnjaska i SJ.DOnjecka je proglašena bila pauza "da poštede civile", - u prijevodu da se Rusi rekuperaju, i Ruski napredak u zadnjih mjesec ipo dana koliko je? 10km fronte? a već je nova pauza :)Hektorović wrote:U Ukrajini sad nemaju niti 100.000 a pokupili su gotovo sve što imaju i mogu poslati u rat.
Od tih 150000 nekih 50000 su mobilizirani iz Luhanska i Donjecka. Ruskw vojske je maksimalno 80000. I to sa svom logistikom,…
Sa 80000 vojnika su uspjeli sjebati i Europu i Ameriku.
crvenkasti-
2014-04-17
Za sad su sjebali samo samo sebe i mit o Ruskoj vojnoj sposobnosti.
Otkrilo se kako im je vojska u najboljem slučaju na razini 70tih, ranih 80tih.
2018-04-10
RayMabus likes this post
navodno je zelenski pozvo kinu da izgradi ukrajinu poslije rata
zapad samo treba da salje pare
Volodymyr Zelensky Asks Xi Jinping for Talks, Invites China to Rebuild Ukraine (breitbart.com)
zapad samo treba da salje pare
Volodymyr Zelensky Asks Xi Jinping for Talks, Invites China to Rebuild Ukraine (breitbart.com)
2014-04-19
2014-04-19
2014-04-19
Hektorović wrote:Za sad su sjebali samo samo sebe i mit o Ruskoj vojnoj sposobnosti.
Sjebali su i Europu i Ameriku. Svaki rat ima ekonomske uzroke.
https://www.thehindu.com/business/Economy/is-the-us-in-recession-how-do-we-know-when-a-recession-has-begun/article65810700.ece
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-25/euro-zone-is-already-in-recession-on-energy-squeeze-ubs-says
Recesija za kapitalizam znači katastrofa.
crvenkasti-
2014-04-17
da, Rusi su napali Ukrainu da sjebu saveznike u Njemačkoj, Austriji, i općenito po Europi gdje su imali dosta simpatizera i poštovanja i gdje su barem u dosta desnih stranaka imali simpatizera i saveznika, samo su trebali čekati da tu i tamo ovi dođu na vlast tipa kako je došao Orban, tako i LaPenka itd. Sada ih se svi odrekli čak i Srbi. E da bi sebi srušili ekonomiju 15%, došli do toga da ih svugdje doživljavaju kao naciste, ruše ruske spomenike diljem Europe, sve da bi sjebali Njemce, Austrijance, Mađare i slične koji su im bili saveznici u Europi i sada je EU ponovo pod kontrolom Amera. (btw Amerika nema posljedice jer ne ovisi o razmjeni sa Rusijom a ona je glavni neprijatelj Rusije)
E da i Finska i Švedska će u NATO što im nije padalo napamet prije 24.02.2022.
E da nisu niti Ukrainu dokrajčili, ne samo to nego se ovi čak i ravnopravno mlate sa njima gdje postoji realna stvar da izgube rat.
E da Ruska ekonomija je kapitalistička , (zato su i preživjeli ovaj ekonomski rat) tako kada ruše globalni kapitalizam, ruše i kapitalizam u Rusiji i kapitalizam u Kini itd. (cijeli svijet je u recesiji iako je više to zbog corone i odgovora na covid, ali ovim gušterima na vlasti je ruska invazija sjela kao budali pleska)
idealno nema šta
E vlastitu vojsku su toliko osramotili i demilitarizirali da ih se više nitko ne boji što se tiče konvecionalnih snaga.
E da poginulo je više građana Ruske Federacije u pola godine rata, nego u svim ratovima gdje su građani RF sudjelovali zadnjih 40godina(to uključuje i afganistan)
E da nisu niti Ukrainu dokrajčili, ne samo to nego se ovi čak i ravnopravno mlate sa njima gdje postoji realna stvar da izgube rat.
E da Ruska ekonomija je kapitalistička , (zato su i preživjeli ovaj ekonomski rat) tako kada ruše globalni kapitalizam, ruše i kapitalizam u Rusiji i kapitalizam u Kini itd. (cijeli svijet je u recesiji iako je više to zbog corone i odgovora na covid, ali ovim gušterima na vlasti je ruska invazija sjela kao budali pleska)
idealno nema šta
E vlastitu vojsku su toliko osramotili i demilitarizirali da ih se više nitko ne boji što se tiče konvecionalnih snaga.
E da poginulo je više građana Ruske Federacije u pola godine rata, nego u svim ratovima gdje su građani RF sudjelovali zadnjih 40godina(to uključuje i afganistan)
RayMabus likes this post
AssadNaPodmornici wrote:da, Rusi su napali Ukrainu da sjebu saveznike u Njemačkoj, Austriji, i općenito po Europi gdje su imali dosta simpatizera i poštovanja i gdje su barem u dosta desnih stranaka imali simpatizera i saveznika, samo su trebali čekati da tu i tamo ovi dođu na vlast tipa kako je došao Orban, tako i LaPenka itd. Sada ih se svi odrekli čak i Srbi. E da bi sebi srušili ekonomiju 15%, došli do toga da ih svugdje doživljavaju kao naciste, ruše ruske spomenike diljem Europe, sve da bi sjebali Njemce, Austrijance, Mađare i slične koji su im bili saveznici u Europi i sada je EU ponovo pod kontrolom Amera. (btw Amerika nema posljedice jer ne ovisi o razmjeni sa Rusijom a ona je glavni neprijatelj Rusije)
idealno nema šta
Sa "prijateljem" poput Putina, neprijatelj ti ne treba. Sjebao je doslovno sve koji su bili imalo korektni prema njemu, sjebao je dugoročno i samu Rusiju.
Jedan od najgorih geopolitičkih poteza svih vremena.
Kažem, lik bi mogao završiti obješen za muda na Crvenom Trgu.
2018-04-10
RayMabus likes this post
Zašto usporedba sa Mussolinijem. Pa i Mussolini je skoro 20tak godina vladao na sličan način, Italijanska vojska prije WW2 nije bila predmet šprdancije nego su imali respekt nakon pobjede nad Austrijom.
2018-04-10
RayMabus likes this post
čak je i Strelkov usporedio Rusku invaziju na Ukrainu, sa Talijanskom invazijom na Grčku. Ono sličan razvoj rata, slične perspektive itd.Hektorović wrote:Zašto usporedba sa Mussolinijem. Pa i Mussolini je skoro 20tak godina vladao na sličan način, Italijanska vojska prije WW2 nije bila predmet šprdancije nego su imali respekt nakon pobjede nad Austrijom.
I musoliniji čak do par godina prije gurao neku neutralnost između Nazi Njemačke i V.Britanije/Francuske , nakon tih katastrofa je postao Njemački(Hitlerov) satelit.
Tako i sa Rusiju neki govore da je nakon ove katastrofe od važne svjetske sile, postala ništa drugo nego Kineski satelit na isti način kako je Italija bila Njemački
RayMabus and Hektorović like this post
26,08
Iako se fronta nije zadnjih par dana pomakla niti metra, gadno je na obje strane.. da ne spamam sa hrpom videa, više smo se svi nagledali nekog tenkoa koji gori itd.. evo neke zanimlivije šeme
Jedan kvisling koji je nakon osvajanja njegova grada u Luganjs oblasti postao šef toga grada likvidiran.
na prve dvije sekunde neki mu kurac leti u smjeru auta...
Isto tako šef prometne policije postavljen od strane Rusa u Berdijansku je izgleda također likvidiran.
Jebeno je Rusima svako drugi dan neko likvidiran. Nije mi jasno kako misle vladati Ukrainom.
Evo most preko nove kahovke.
Kratki update
Znate svako malo Ukrainci raketiraju taj most i onaj antonovski koji spaja Herson sa istočnom stranom Dnjepra.. gađaju ih HIMARS projektilima jer je to jedino precizno oružje koje može pogoditi most a da ne pada okolo u rijeku ili po kućama. Naravno mostovi su pun kurac čvrsti i pa ih nije lako oboriti sa HIMARSIma koji imaju mislim 90kg eksploziva.
Ukraincima bi bilo najbolje da ih gađaju ATACMS projektilima koji ovako iz glave imaju 250 kg eksploziva ali takve nemaju. Ili neke bunker-buster projektile koje bi bacili iz aviona, ali to se ne može obaviti radi guste ruske PZO obrane.. ostaje ovo.
however.. izgleda da su Ukrainci gađali most baš kada su Rusi nešto prevozili preko njega
Ovo su posljedice, dakle vidi se raznesen jedan kamion, ostaci vojnika(imaju vojne uniforme) i poprilično razjeban most. Mislim da je Rus koji je snimao ovaj video rekao 8 poginulih.
E da Ukrainci maloprije gađali i ovaj drugi most , i još jedna stvar - Rusi grade potonski most koji ide točno ispod glavnog mosta. Idu na šemu da će im glavni most biti kao štit koji će apsorbirati projektile. Pametno, jer tko je god rušio armirani beton zna da je to jebeno za soriti... navodno je već 1/3 mosta gotova..
Ukraincima će jednostavno trebati neko teže oružje da razvale taj most i onda kada soriš beton poviše, onda će ti ovo dole biti gola meta.
Ameri bi mogli poslati neke ATACMS projektile koje bi ukrainci upotrebiti isključivo na ovaj most-- mogu ih lansirati iz puno veće udaljenosti.
evo već 2001 godine(upravo googla) Ameri su imali ATACMS bunker-buster projektile
https://www.flightglobal.com/first-firing-for-bunker-busting-atacms-warhead-/37317.article
Iako se fronta nije zadnjih par dana pomakla niti metra, gadno je na obje strane.. da ne spamam sa hrpom videa, više smo se svi nagledali nekog tenkoa koji gori itd.. evo neke zanimlivije šeme
Jedan kvisling koji je nakon osvajanja njegova grada u Luganjs oblasti postao šef toga grada likvidiran.
na prve dvije sekunde neki mu kurac leti u smjeru auta...
Isto tako šef prometne policije postavljen od strane Rusa u Berdijansku je izgleda također likvidiran.
Jebeno je Rusima svako drugi dan neko likvidiran. Nije mi jasno kako misle vladati Ukrainom.
Evo most preko nove kahovke.
Kratki update
Znate svako malo Ukrainci raketiraju taj most i onaj antonovski koji spaja Herson sa istočnom stranom Dnjepra.. gađaju ih HIMARS projektilima jer je to jedino precizno oružje koje može pogoditi most a da ne pada okolo u rijeku ili po kućama. Naravno mostovi su pun kurac čvrsti i pa ih nije lako oboriti sa HIMARSIma koji imaju mislim 90kg eksploziva.
Ukraincima bi bilo najbolje da ih gađaju ATACMS projektilima koji ovako iz glave imaju 250 kg eksploziva ali takve nemaju. Ili neke bunker-buster projektile koje bi bacili iz aviona, ali to se ne može obaviti radi guste ruske PZO obrane.. ostaje ovo.
however.. izgleda da su Ukrainci gađali most baš kada su Rusi nešto prevozili preko njega
Ovo su posljedice, dakle vidi se raznesen jedan kamion, ostaci vojnika(imaju vojne uniforme) i poprilično razjeban most. Mislim da je Rus koji je snimao ovaj video rekao 8 poginulih.
E da Ukrainci maloprije gađali i ovaj drugi most , i još jedna stvar - Rusi grade potonski most koji ide točno ispod glavnog mosta. Idu na šemu da će im glavni most biti kao štit koji će apsorbirati projektile. Pametno, jer tko je god rušio armirani beton zna da je to jebeno za soriti... navodno je već 1/3 mosta gotova..
Ukraincima će jednostavno trebati neko teže oružje da razvale taj most i onda kada soriš beton poviše, onda će ti ovo dole biti gola meta.
Ameri bi mogli poslati neke ATACMS projektile koje bi ukrainci upotrebiti isključivo na ovaj most-- mogu ih lansirati iz puno veće udaljenosti.
evo već 2001 godine(upravo googla) Ameri su imali ATACMS bunker-buster projektile
https://www.flightglobal.com/first-firing-for-bunker-busting-atacms-warhead-/37317.article
Malo ću se ipak nadovezat na ovo iako se potpuno slažem s tvojim upisom.Hektorović wrote:Zašto usporedba sa Mussolinijem. Pa i Mussolini je skoro 20tak godina vladao na sličan način, Italijanska vojska prije WW2 nije bila predmet šprdancije nego su imali respekt nakon pobjede nad Austrijom.
Moramo malo gledat i neke druge stvari kad to uspoređuješ pa onda Italija nije imala atomsku te nisu imali naftu ( nemaju je ni danas ) i to im je stvaralo probleme a posebno kad je njihova mornarica u pitanju jer nemaš nafte = ne možeš ploviti dakle nit radit najobičniju opskrbu trupa u Grčkoj, Libiji, Eritreji itd.
Putin se navukao ko idiot i eto onda dobio dogovor a crveni piše o nećemu a vezano o tome šta se dešava iza fronta u Europi i da to je točno jer oni su moja prava meta.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kolona sa većim brojem tenkova T-80 (različitih inačica, ali ugl. BV) iz sastava 4. gardijske Kantemiorvske divizije, okupljena je u Hersonskoj oblasti. Većina izvora navodi da je raspoređeno minimalno 80tak tenkova T-80. Rusija trenutno izvodi ograničene ofanzivne operacija u tom području, na pravcu prema Nikolajevu, a mnoge vijesti najavljuju da će to uskoro prerasti u ofanzivu širih razmjera. Raspored ovolikog broja tenkova pokazuje i dokazuje da raspoređivanje ruskih snaga u Hersonakoj oblasti nije dovedeno u pitanje oštećenjem Antonovskog mosta.
Russian T-80BV tanks.https://t.co/kiFuqyrqn3 pic.twitter.com/jYxuCAGCvD
— Rob Lee (@RALee85) August 26, 2022
AlfaOmega wrote:Kolona sa većim brojem tenkova T-80 (različitih inačica, ali ugl. BV) iz sastava 4. gardijske Kantemiorvske divizije, okupljena je u Hersonskoj oblasti. Većina izvora navodi da je raspoređeno minimalno 80tak tenkova T-80. Rusija trenutno izvodi ograničene ofanzivne operacija u tom području, na pravcu prema Nikolajevu, a mnoge vijesti najavljuju da će to uskoro prerasti u ofanzivu širih razmjera. Raspored ovolikog broja tenkova pokazuje i dokazuje da raspoređivanje ruskih snaga u Hersonakoj oblasti nije dovedeno u pitanje oštećenjem Antonovskog mosta.Russian T-80BV tanks.https://t.co/kiFuqyrqn3 pic.twitter.com/jYxuCAGCvD
— Rob Lee (@RALee85) August 26, 2022
Ovo je doslovno sve od T-80 BV/U što im je ostalo, u biti ovo je sve što je ostalo operativno od prve gardijske tenkovske armije, koja je prije rata na “papiru” bila najsnažnija vojna jedinica na svijetu i najelitnija regularna postrojba u Ruskoj armiji.
Ovako su 45te i Švabe kod Balatona u operaciji Frühlingserwachen okupili svu preostalu elitu SS panzer divizija, umjesto da su branili Berlin.
Javelini ogladnili.
2018-04-10
Šandor Winnetou likes this post
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema