Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 21 of 50
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Očito je fenomen da zemlje koje napadaju i pogotoo kada rat krene loše imaju tedenciju da gube podršku, stvara se opozicija , atenati itd..
i obrnto zemlje koje su napadnute , iako izvanka izgledaju krho , razdvojeno i mekano, tipa Ukraina, Hrvatska 1991, Sovjetski Savez, zanimljivo stanovništvo stisne zube i ujedini se.
Inače zato je debilizam zabranjivati da putuju. pa to je idealna situacija da vide drugačiji pogled na situaciju, vrate se, šire propagandu, a da ne govorim prilika da se među njima vrbuju.. u samoj Rusiji imate i dalje milijune etničkih Ukrainaca asimiliranih, ali sigurno hrpa njih vrlo rado će preći na stranu Ukraine.. i onda raditi sabotaže po Rusiji..
i obrnto zemlje koje su napadnute , iako izvanka izgledaju krho , razdvojeno i mekano, tipa Ukraina, Hrvatska 1991, Sovjetski Savez, zanimljivo stanovništvo stisne zube i ujedini se.
Inače zato je debilizam zabranjivati da putuju. pa to je idealna situacija da vide drugačiji pogled na situaciju, vrate se, šire propagandu, a da ne govorim prilika da se među njima vrbuju.. u samoj Rusiji imate i dalje milijune etničkih Ukrainaca asimiliranih, ali sigurno hrpa njih vrlo rado će preći na stranu Ukraine.. i onda raditi sabotaže po Rusiji..
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
još kraće.AlfaOmega wrote:Mali rezime:
-ruske i savezničke snage izvode jake topničko-raketne udare uz podršku jurišnika Su-25SM3 i borbenih helikoptera Ka-52 na preostale ukrajinske položaje u i oko Bakhmuta/Artemovska. Na ovom dijelu bojišta također djeluju VRL TOS-1A. Na dvije lokacije primjećena vozila BMPT "Terimnator" i tenkovi T-90M. Na položaje ukrajinske vojske pokrenut i tenkovski napad.
-prema još nepotvrđenim informacijama,na harkovskoj bojišnici, ruske snage zauzele mjesto Udy (blizu granice s Rusijom) i Odnorobovka.
-na hersonskim bojišnicama ruske i savezničke snage zarobile nekoliko tenkova T-64BV,T-72AB i T-80. Neke ukrajinske posade napustile su tenkove nakon što su ostali bez streljiva i/ili goriva. Inače ruske snage su na herosnskoj i nikolajevskoj bojišnici razmjestile svoj najnoviji lovac tenkova 9K123 Khrizantema-S. Primjećeno je preko 10tak ovih lovaca tenkova. Inače Rusija raspolaže sa 60 do 70.ovakvih vozila. Mogu nositi 15 raketa različitih inačica. Dometa 4 do 5 kilometara. Također koriste i rakete s termobaričkom bojnom glavom.
-nakon zauzimanja mjesta Pisky ruske i savezničke snage pokrenule topničko-raketne i zračne udare na mjesta Pervomajskoe (sjeverozapadno) i Vodyane (sjeveroistočno).
-vode se borbe u blizini mjesta Nikolskoye.
-ruske i savezničke snage izvode jake topničko-raketne udare uz podršku jurišnika Su-25SM3 i borbenih helikoptera Ka-52 na preostale ukrajinske položaje u i oko Mariinke.
rusi puše kitomira.
kao što sam pisao prije na temi o siriji. kitomira vole rusi.
nadam se da će rat potrajat. pa da rusi kitomira sa zahvalnošću stave u čvalje.
i treba se sjetiti pokojnog pattona koji je zagovarao hitanje treće na moskvu.
da su ga slušali svijet bi bio lijepši.
2014-12-30
ringo zadnji put te molim da mi ne pišeš ovakve postove na temi. zapravo najbolje da nepišeš ništa, jer tvoj doprinos raspravi je 0 bodova,Ringo10 wrote:Jebo to Patton mater
I svi Amerikanci I Englezi te jebali u guzicu
Vi Nijemci pusite kitomira Anglosasima
Poslije rata Ameri I Englezi su htjeli od Njemacke napraviti agrarnu drzavu bez industrije
Ali je Staljin to sprijecio i zajebo stvar...budala
imaš onu drugu temu ili otvoru neograničen broj svojih pa rokaj do mile volje
stvaraš mi spam, pa onda se na tvoj spam nakače drugi spamovi pa ja sve to moram brisati. svako jutro moram brisati tvoja sranja. imaš drugu temu pa rokaj
Jbg tako su ti divni ameri i kadijevicu rekli da ina 3 mjeseca i jos nametnuli najtezi embargo.michaellcmacha wrote:a gle mi smo u datom trenutku učinili maksimum maksimuma. vojnički bez premca i bez zamjerke... naš vrhovnik je sa svojim suradnicima omogućio da mi na terenu ostvarimo prednost i jesmo, i naravno da nam je svima koji smo sebe dali, za taj usudim se reći nadnaravni poduhvat, žao i da će nam biti žao dok smo živi što se naš terenski rad nije verificirao na geopolitičkom polju. vjerujem da je iz današnje perspektive žao i amerima i da uviđaju koliko su zbog geopolitičkog potkusurivanja na štetu hrvata, pogriješili geostrateški, ali tako je kako je... bez obzira na njihove pogreške, treba razlikovati njihovu stvarnu i ciljanu namjeru da nam pomognu, kao što i jesu, i njihovo pogrešno razumijevanje činjenice da smo mi kao narodni korpus najvažnija karika na jugoistoku europe odnosno na sjeverozapadnom ćošku balkana a ne srpski korpus... jebiga to je tako...FRANK wrote:Zahvaljivam i ja amerima svaki dan sto su me uredno 1995 vratili sa Banja luke.michaellcmacha wrote:ok znači pomalo nadolaziš i postaješ svjestan da je putin, ruski svijet i cjelokupna ruska agresivna elita opasnost za koliko toliko normalan život običnog svijeta i u europi i u rusiji. puno veća igra je ta da postoje načini života, a jedan je da do kraja života u sivo sivom ambijentu jedeš grimiznocrvenu juhu od cikle... pomoli se Bogu, ukrajincima i Ameru da spriječe taj scenario...T. wrote:Je, dugin ga je nagovorio preko whatsappa...
Jebo vas putin, nije rusija putin...
Kao što ni nacistička njemačka nije hitler...
'Lebensraum' je koncept još iz 19. stoljeća...
A njemačka je s naoružavanjem započela još u weimarskoj republici...
Dok je hićo po beču prodavao akvarele za ručak...
Sve su to puno veće igre nego što se nama kmetovima predstavljaju...
Zahvljivam i ja ametima sto je po njihovu blagoslovu ukinuta moja Herceg Bosna.
Zahvaljibam i ja amerima svaki dan sto moj narod trpi teror u HB od strane izdajnika koji su pod zastitom amera..
Ma strasno sam im zahvalan.
Razhovarali su sa svojim prijateljem Budom Loncarom.
Ni trunke milosti prema americi neman.
Nikakve razlike izmedju njjih i ruske stoke.
NIKAKVE a o tome kakva su vojska
Svjedoce Koreja Vijetnam Afganistan sonalija odakle su ih cobani i nepismeni ludjaci vilama i motikama istjerali
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
slušam sinoć neke procjene 'struke', da je do sada u ovom sukobu ukrajinska strana pretrpjela cca 250.000 (vojnih) žrtava od čega cca 80.000 mrtvih...
jer da je krajem lipnja-početkom srpnja 'procurila' informacija s ukrajinske strane o cca 191.000 ukrajinskih žrtava...
ruska strana, vojska ruske federacije+milicije donbasa+čečeni+ostali, kaže s druge strane cca 50.000-60.000 žrtava od čega cca 15.000-20.000 mrtvih...
indikativno je kažu međutim da što sukob više odmiče, ukrajinski gubitci rastu a ruski se smanjuju...
da se stvori nekakav uvid u razmjere ovog sukoba, primjera radi, čitava kopnena vojska velike britanije broji cca 80.000 ljudi...
jer da je krajem lipnja-početkom srpnja 'procurila' informacija s ukrajinske strane o cca 191.000 ukrajinskih žrtava...
ruska strana, vojska ruske federacije+milicije donbasa+čečeni+ostali, kaže s druge strane cca 50.000-60.000 žrtava od čega cca 15.000-20.000 mrtvih...
indikativno je kažu međutim da što sukob više odmiče, ukrajinski gubitci rastu a ruski se smanjuju...
da se stvori nekakav uvid u razmjere ovog sukoba, primjera radi, čitava kopnena vojska velike britanije broji cca 80.000 ljudi...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
brojnost ljudstva nije od odlučnog značaja u ovoj vrsti sukoba...
ruska strana ispaljuje po 50-60 tisuća kom. artiljerijske municije na dan...
primjera radi, usa je toliko (60.000) utrošila u čitavom prvom zaljevskom ratu...
ukrajinske postrojbe bivaju desetkovane a da nisu ni vidjeli neprijatelja...
struka se slaže da iako rat još traje, zapravo je odlučen još u svibnju...
ruska strana ispaljuje po 50-60 tisuća kom. artiljerijske municije na dan...
primjera radi, usa je toliko (60.000) utrošila u čitavom prvom zaljevskom ratu...
ukrajinske postrojbe bivaju desetkovane a da nisu ni vidjeli neprijatelja...
struka se slaže da iako rat još traje, zapravo je odlučen još u svibnju...
da referiram te tvoje brojke.
1)dokument koji je "navodno procurio" , je ništa drugo nego netko ga u rusiji natipka proizvoljno , isprintali, slikali i onda - "nu imamo dokument koji je procurio" -
2)ukrainski gubici kao i ruski su pregadni, ali su tu negdje podjednako. u početku su dosta više rusi ginuli, pa su zbog navedenih razloga(artiljerijska dominacija) ukrainci prešli u vodstvo(mislim da je sami zelenski rekao da tih dana imaju 100injak mrtvih dnevno) to je bilo dok su bile borbe za lisišnjask i sj.donjec i gdje su sve skupa rusi ispaljivali zaista 50 000 - 60 000 granata dnevno a ukrainci niti 3000 .. -- kasnije je Zelenski rekao da su im sada gubici 20-30 ljudi dnevno i to ono kada je HIMARS djelovao kada je RU granatiranje stalo, moguće da je sada malo više na dane.. to su gadne brojke ali i dalje daleko od onoga što ti tvrdiš. btw i Rusi imaju slične gubitke nadane i veće
3)međutim ukupni gubici su tu negdje li-la. jer da su takvi gubici kakve navodiš tu /ili kakve navodi RU ministarstvo obrane, fronta bi bila ponovo kod Kijeva, nebi Rusi se mučili sa osvajanjem sela na istoku.
Isto tako gubici Rusa si ispravno si rekao, to su ozbiljne analize + gubici na oryx.. to su gadni gubici , međutim i dalje je to daleko od gubitaka kakve safet lijepi od UKR ministarstva obrane - jer da Rusija ima takve gubitke kakve UKR MOD (ministry of defense) fronta bi bila kod Moskve a ne na Donbasu .
----------------------------------------------------------
što se tiče UKR ispaljivanja granata zaista sami Ukrainci su spominjali 50 000 -60 000 dnevno, dali su preuveličavali brojke ili je to vjerojatno istina. međutim to je bilo ono vrijeme. kada su došli HIMARS projektili, dva tjedna na frontu uopće nije bilo Ruskih granata jer su im ovi porokali nekoliko desetaka skladišta i pitaj boga koliko stotina tisuća/milijuna projektila.
naravno rusi su našli alternativne(gore) lance opskrbe(kao što i Ukrainci imaju problem jer RU raketira njihovu opskrbu) tako da je to potrajalo .Rusi više ne ispaljuju 50 000 -60 000 granata dnevno, nego 20 000-30 000 u danima kada kreću u opće napade, potroše streljivo, osvoje selo, i onda stanu, dovlače nove projektile(što traje duže zbog UKR napada).
ukrainci ispaljuju sada više 7000-8000 dnevno, sa naglaskom da u prosjeku UKR artiljerija je nešto preciznija i bolja od RU , tako da omjeri nisu toliko u RU korist kao prije dva mjeseca
----------
a to da RU nema gubitaka. pa koliko sam ja videa stavio ovdje, čak ih više i nestavljam svaki dan izlaze novi. A koliko toga i sami Rusi priznaju, pa doslovno sam ti stavljao linkove od Ruskih blogera/vojnika koji sudjeluju u ratu i opisuju ti ono što su oni doživjeli. dakle ne moraš čitati safetove upise, ili UKR propagandu, čitaš same Ruse, isto tako imaju sličan problem, UKR artiljerija ih najviše jebe.. čak i DEKI Srbin to spominje u svojim videima..
1)dokument koji je "navodno procurio" , je ništa drugo nego netko ga u rusiji natipka proizvoljno , isprintali, slikali i onda - "nu imamo dokument koji je procurio" -
2)ukrainski gubici kao i ruski su pregadni, ali su tu negdje podjednako. u početku su dosta više rusi ginuli, pa su zbog navedenih razloga(artiljerijska dominacija) ukrainci prešli u vodstvo(mislim da je sami zelenski rekao da tih dana imaju 100injak mrtvih dnevno) to je bilo dok su bile borbe za lisišnjask i sj.donjec i gdje su sve skupa rusi ispaljivali zaista 50 000 - 60 000 granata dnevno a ukrainci niti 3000 .. -- kasnije je Zelenski rekao da su im sada gubici 20-30 ljudi dnevno i to ono kada je HIMARS djelovao kada je RU granatiranje stalo, moguće da je sada malo više na dane.. to su gadne brojke ali i dalje daleko od onoga što ti tvrdiš. btw i Rusi imaju slične gubitke nadane i veće
3)međutim ukupni gubici su tu negdje li-la. jer da su takvi gubici kakve navodiš tu /ili kakve navodi RU ministarstvo obrane, fronta bi bila ponovo kod Kijeva, nebi Rusi se mučili sa osvajanjem sela na istoku.
Isto tako gubici Rusa si ispravno si rekao, to su ozbiljne analize + gubici na oryx.. to su gadni gubici , međutim i dalje je to daleko od gubitaka kakve safet lijepi od UKR ministarstva obrane - jer da Rusija ima takve gubitke kakve UKR MOD (ministry of defense) fronta bi bila kod Moskve a ne na Donbasu .
----------------------------------------------------------
što se tiče UKR ispaljivanja granata zaista sami Ukrainci su spominjali 50 000 -60 000 dnevno, dali su preuveličavali brojke ili je to vjerojatno istina. međutim to je bilo ono vrijeme. kada su došli HIMARS projektili, dva tjedna na frontu uopće nije bilo Ruskih granata jer su im ovi porokali nekoliko desetaka skladišta i pitaj boga koliko stotina tisuća/milijuna projektila.
naravno rusi su našli alternativne(gore) lance opskrbe(kao što i Ukrainci imaju problem jer RU raketira njihovu opskrbu) tako da je to potrajalo .Rusi više ne ispaljuju 50 000 -60 000 granata dnevno, nego 20 000-30 000 u danima kada kreću u opće napade, potroše streljivo, osvoje selo, i onda stanu, dovlače nove projektile(što traje duže zbog UKR napada).
ukrainci ispaljuju sada više 7000-8000 dnevno, sa naglaskom da u prosjeku UKR artiljerija je nešto preciznija i bolja od RU , tako da omjeri nisu toliko u RU korist kao prije dva mjeseca
----------
a to da RU nema gubitaka. pa koliko sam ja videa stavio ovdje, čak ih više i nestavljam svaki dan izlaze novi. A koliko toga i sami Rusi priznaju, pa doslovno sam ti stavljao linkove od Ruskih blogera/vojnika koji sudjeluju u ratu i opisuju ti ono što su oni doživjeli. dakle ne moraš čitati safetove upise, ili UKR propagandu, čitaš same Ruse, isto tako imaju sličan problem, UKR artiljerija ih najviše jebe.. čak i DEKI Srbin to spominje u svojim videima..
Last edited by AssadNaPodmornici on 22/8/2022, 12:28; edited 1 time in total
kic likes this post
Bez obzira tko pobijedi u Ukrajini, Amerika je već izgubila
Bez obzira na to tko pobijedi u ukrajinskom ratu, Sjedinjene Države bit će strateški gubitnik. Rusija će graditi bliže odnose s Kinom i drugim zemljama na euroazijskom kontinentu, uključujući Indiju, Iran, Saudijsku Arabiju i zemlje Zaljeva. Neopozivo će se okrenuti od europskih demokracija i Washingtona. Baš kao što su predsjednik Richard Nixon i Henry Kissinger igrali na "kinesku kartu" kako bi izolirali Sovjetski Savez tijekom Hladnog rata, predsjednici Vladimir Putin i Xi Jinping igrat će svoje karte u nastojanju da obuzdaju globalno vodstvo SAD-a.
Znajući da više ne može zadržati Europu kao najvećeg potrošača energije, Moskva je logično krenula u povećanje prodaje fosilnih goriva u Aziji, posebice Kini i Indiji. Od invazije na Ukrajinu, Rusija je postala najveći kineski dobavljač nafte, zamijenivši Saudijsku Arabiju. Istina je da će kratkoročno do srednjoročno, prijenosni kapacitet ograničiti koliko više fosilnih goriva Rusija može prodati Kini. Rusija trenutno ima samo jednu kopnenu rutu nafte do Kine, ESPO naftovod. Jedini plinovod koji trenutno radi je Snaga Sibira. Cjevovodna prodaja nafte i plina dopunjena je pomorskim rutama do kopnene Kine. U nadolazećim godinama, Kina i Rusija će bez sumnje napraviti znatna ulaganja u proširenje prijenosa nafte i plina između dviju zemalja, što će Rusiji omogućiti da bude primarni dobavljač fosilnih goriva Kini. Kinezi će vjerojatno moći smanjiti svoju ovisnost o isporukama fosilnih goriva s Bliskog istoka koje moraju proći kroz ranjive pomorske zagušnice kao što je tjesnac Malacca.
Bliži energetski odnosi između Kine i Rusije pomoći će im da se zbliže kao strateški saveznici bez ograničenja na euroazijskom kontinentu. Imajući predanog ruskog dobavljača energije u svom dvorištu, Kina će neizbježno dobiti veću stratešku fleksibilnost u odnosima sa Sjedinjenim Državama i njihovim indo-pacifičkim regionalnim saveznicima, a sve na štetu zapadnih demokracija.
Rusija je također uvelike povećala svoje energetsko poslovanje s Indijom nakon invazije na Ukrajinu. Prema Centru za istraživanje energije i čistog zraka, "Indija je bila glavni kupac tereta iz Atlantika koje Europa više ne želi." Prije invazije na Ukrajinu, Indija gotovo nije kupovala naftu od Rusije. Sada uvozi preko 760.000 barela dnevno. Povećanje ruske prodaje fosilnih goriva Indiji bit će štetno za napore Sjedinjenih Država, Australije i Japana da nastave privlačiti Delhi u bližu orbitu s demokratskim zemljama u indo-pacifičkoj regi
Zapravo, Indija - najveća svjetska demokracija - zauzela je neutralan stav prema ruskoj invaziji na Ukrajinu. U Ujedinjenim narodima Indija se suzdržala od glasovanja kojima je osuđivana ruska invazija na Ukrajinu. Odbila je okriviti Rusiju za napad. Osim novih i rastućih odnosa u opskrbi energijom, Rusija je također dugogodišnji primarni dobavljač oružja za indijske oružane snage. Što je još važnije, Delhi i dalje cijeni dugogodišnju potporu Rusije po pitanju Kašmira. Indijski odgovor na rusko-ukrajinski rat naglašava stvarnost da se Indija vjerojatno neće u potpunosti integrirati u savez Zapadnog Pacifika kao što je Quad. Ako je Kina dovoljno pametna da izbjegne dodatne granične borbe s Indijom, zamah da se Indija više uključi u Quad bi mogao opasti.
Što je još lošija vijest za Zapad, Indija nije bila jedina koja se suzdržala od rezolucije Opće skupštine UN-a koja je kritizirala Rusiju zbog invazije na Ukrajinu. Trideset i četiri druge zemlje odbile su stati na stranu Zapada. Dvije trećine svjetske populacije živi u zemljama koje su se suzdržale od osuđivanja Rusije. Čak je i susjedni Meksiko odbio osuditi Rusiju ili se pridružiti ekonomskim sankcijama.
To su teške strateške stvarnosti koje Sjedinjene Države moraju prihvatiti. Nakon ruske invazije, zapadne demokracije brzo su se udružile, usvojivši široki niz sankcija protiv Moskve, uključujući rokove za prestanak kupnje fosilnih goriva iz Rusije. Energetske sankcije Zapada u određenoj su se mjeri izjalovile, uzrokujući inflatorne poremećaje i poremećaje opskrbe toliko ozbiljne da se Bruxelles sada bori s gospodarskim posljedicama. EU je čak tiho najavila korake za ublažavanje energetskih sankcija Rusiji kako bi pomogla stabilizaciji energetskih tržišta. Dok se Zapad žali da je Rusija naoružala svoj izvoz nafte i plina, stvarnost je da su Bruxelles i Washington prvi podigli energetski mač kada su objavili svoju namjeru da smanje kupnju ruskih fosilnih goriva odmah nakon invazije na Ukrajinu.
Jedan pozitivan nusprodukt rusko-ukrajinskog rata bilo je pomlađivanje NATO-a, koji se okupio kako bi podržao Ukrajinu. Savez će postati još jači kada se Finska i Švedska pridruže. S negativne strane, Sjedinjene Države nose više od svog pro rata udjela u potpori Ukrajini u usporedbi s drugim partnerima u savezu osim baltičkih država i Poljske. Do 20. svibnja 2022. Sjedinjene su Države isporučile ili predale 54 milijarde dolara vojne pomoći Kijevu. Ujedinjeno Kraljevstvo je daleko drugo s 2,50 milijardi dolara, a slijede Poljska s 1,62 milijarde dolara i Njemačka s 1,49 milijardi dolara. Do 20. svibnja, Sjedinjene Države su Kijevu dale više od tri puta više pomoći nego sve druge zemlje Europske unije zajedno. Sjedinjene Države su najveći dobavljač vojne pomoći bez obzira što je ruska invazija daleko veća neposredna prijetnja za europske saveznike nego za Sjedinjene Države, koje su 5700 milja udaljene od rata, preko Atlantskog oceana. Ukrajina ponovno pokazuje koliko je Zapadna Europa opasno ovisna o američkom vodstvu i njegovoj vojsci. To se neće promijeniti sve dok se vanjskopolitički establišment SAD-a ne otrese uvjerenja, čvrsto zacementiranog tijekom sedam desetljeća, da samo Sjedinjene Države mogu voditi NATO, pružajući vojnu okosnicu savezu.
Sjedinjene Države se moraju prilagoditi, posebice budući da je još uznemirujuća, ružnija stvarnost činjenica da su obrambene obveze NATO-a prema članku V ograničene ugovorom na atlantsku regiju. Kad bi Pearl Harbor, Havaje ili Guam napali Kina, Sjeverna Koreja ili Rusija, NATO-ove obveze kolektivne obrane ne bi se primjenjivale. Ipak, iako nema šanse da će NATO ugovor ikada biti izmijenjen kako bi pomogao Sjedinjenim Državama na Pacifiku, Washington ne bi trebao i ne može napustiti NATO. Umjesto toga, vanjski politički establišment SAD-a mora više raditi kako bi omogućio europskim saveznicima da preuzmu više, čak i ako ne lavovski dio, tereta na svojoj strani euroazijskog kontinenta. Ako Sjedinjene Države nastave držati glavu zakopanu u povijesne pretpostavke koje su potaknule stvaranje NATO-a 1949., stvari će se stalno pogoršavati za prenapregnute vojne resurse i sposobnosti Sjedinjenih Država. Sjedinjene Države više nisu jedina svjetska dominantna sila. Prije ili kasnije morat će se dogoditi veća podjela tereta u savezničkom sustavu SAD-a kako bismo se suočili sa stvarnošću sve više multipolarnog svijeta.
Ramon Marks je umirovljeni njujorški međunarodni odvjetnik.
---------------------
https://nationalinterest.org/feature/no-matter-who-wins-ukraine-america-has-already-lost-204288
crvenkasti-
2014-04-17
Inače pomaka na fronti opet nema. Osim što su Rusi maznuli jedno selo u Khersonskoj oblasti jučer-prekjučer toliko od UKR ofenzivni na Herson.
Herson će Ukrainci pokušati dobiti na isti način kako su Rusi uzeli Sj.Donjec i Lisičnjask, dakle odsjecanjem logistike, nadmoći u količini željeza na tom dijelu fronte, i preciznim udarima po komandi i logističkim centrima. Nema nikakvog grupiranja veće količine vojnika na tom frontu, osim artiljerije , HIMARS sustava, te čak i avijacije(koja ima HAARM projektile).
Naravno Rusi sa druge strane nesmiju izgubiti Herson jer im onda propada velik dio planova o aneksiji južne Ukr u Rusiju.
U međuvremenu UKR i dalje mlati dva kritična mosta koja prelaze preko Dnjepra. Most kod elektrane nove kahovke i most koji vodi direktno u Herson.
Ovaj je primio još jedan udar
Naravno snimljeni su udari i po drugim djelovima fronte Hersona
ovo je snimka sinoć raznesenog skladišta streljiva u Donjecku
-----------
nekih posebnih Ruskih videa nisam naša tako da ih i neman za staviti za sada..
Herson će Ukrainci pokušati dobiti na isti način kako su Rusi uzeli Sj.Donjec i Lisičnjask, dakle odsjecanjem logistike, nadmoći u količini željeza na tom dijelu fronte, i preciznim udarima po komandi i logističkim centrima. Nema nikakvog grupiranja veće količine vojnika na tom frontu, osim artiljerije , HIMARS sustava, te čak i avijacije(koja ima HAARM projektile).
Naravno Rusi sa druge strane nesmiju izgubiti Herson jer im onda propada velik dio planova o aneksiji južne Ukr u Rusiju.
U međuvremenu UKR i dalje mlati dva kritična mosta koja prelaze preko Dnjepra. Most kod elektrane nove kahovke i most koji vodi direktno u Herson.
Ovaj je primio još jedan udar
Naravno snimljeni su udari i po drugim djelovima fronte Hersona
ovo je snimka sinoć raznesenog skladišta streljiva u Donjecku
-----------
nekih posebnih Ruskih videa nisam naša tako da ih i neman za staviti za sada..
Nemam vremena za citanje silnih vijesti, da yoda ne pise ne bih znao sto se dogadja.
dijagram-
2015-08-09
Kad pratite borbu između dvije političke grupe i želite znati koja je više u pravu i ima bolje izglede na pobjedu, vi obratite pažnju na to koja od te dvije strane u većoj mjeri upotrebljava laž kao sredstvo borbe, i znajte da će ta strana izgubiti
crvenkasti-
2014-04-17
Jebate, pa onda su srblji kao majstori lazi zato pogubili sve ratove:)crvenkasti wrote:Kad pratite borbu između dvije političke grupe i želite znati koja je više u pravu i ima bolje izglede na pobjedu, vi obratite pažnju na to koja od te dvije strane u većoj mjeri upotrebljava laž kao sredstvo borbe, i znajte da će ta strana izgubiti
Ja mislio da su se uplasili moje malenkosti, kad ono...jebga.
dijagram-
2015-08-09
veber likes this post
22.08
UKR pri zadnjem napadu na most je rokala most dok su ga popravljali(zato je ona eksplozija sa slike od maloprije). Pri tome je poginulo prema Ruskim izvorima 2 radnika i 15 ranjeno.
Realno gledajući popravljanje objekta koji je od strateške važnosti neprijatelju se u svim normalnim situacijama smatra kao suradnja sa okupatorom, tako da ono.. vjerojatno se i Ukrainci raduju, jer će ostali dva puta promisliti da krenu na popravljanje.. dapače čak i vjerujem da su tempirali napad kada su ovi asevi krenuli popravljati.
Rusi su navodno utvrdili tko je počinitelj napada na Duginu. Ukrainka koja je ubačena preko one Donjecke republike u Rusiju kao izbjeglica -sa kćerkom(a možda i nije njezina kćer) da bi bila manje sumnjiva situacija, i tamo je rentala stan u istoj zgradi gdje je živjela Dugina, izgleda da je čak bila na istom festivalu, i aktivirala eksploziv.
Dok su Rusi skužili tko je ona - ova je već utekla. Zajedno sa navodnom kćerkom. Ukrainci se smiju toj Ruskoj priči, Rusi su mrtvi ozbiljni.
naravno nema šanse da ćemo bi kao obične osobe znati tko laže ovdje.. vjerojatno nikada, iako mi iskreno Ruska priča ima smisla, jer dosada Rusi ako bi išli nešto smisliti i lažirati je bilo tako glupo(kao napad na Azov kojeg su oni izveli a optužili Ukraince vidi se iz aviona koliko je šuplja im logika) , ovo još ima i najviše smisla.
Ovo je Ruska prespektiva toga događaja, tu su još neki detalji, ima i još toga po telegramu itd --- idući postovi su Ruski izvor na twiteru
Opet ide ona moja "teorija" kako je sve to izvedeno unutar FSBa kao dio unutarnjeg obračuna. buden proučio detalje kasnije. Ako su Ukrainci to organizirali nije lijepo ubiti curku koja nema nikakve veze sa ratom, bez obzira što je kćer od Dugina. Iako je navodno on bio cilj. A navodno i nije
Jedan novi video Barjaktar drona i to kojeg su donirali Litvanci.
Iskreno video je horor pa pogledajte na vlastitu odgovornost
UKR pri zadnjem napadu na most je rokala most dok su ga popravljali(zato je ona eksplozija sa slike od maloprije). Pri tome je poginulo prema Ruskim izvorima 2 radnika i 15 ranjeno.
Realno gledajući popravljanje objekta koji je od strateške važnosti neprijatelju se u svim normalnim situacijama smatra kao suradnja sa okupatorom, tako da ono.. vjerojatno se i Ukrainci raduju, jer će ostali dva puta promisliti da krenu na popravljanje.. dapače čak i vjerujem da su tempirali napad kada su ovi asevi krenuli popravljati.
Rusi su navodno utvrdili tko je počinitelj napada na Duginu. Ukrainka koja je ubačena preko one Donjecke republike u Rusiju kao izbjeglica -sa kćerkom(a možda i nije njezina kćer) da bi bila manje sumnjiva situacija, i tamo je rentala stan u istoj zgradi gdje je živjela Dugina, izgleda da je čak bila na istom festivalu, i aktivirala eksploziv.
Dok su Rusi skužili tko je ona - ova je već utekla. Zajedno sa navodnom kćerkom. Ukrainci se smiju toj Ruskoj priči, Rusi su mrtvi ozbiljni.
naravno nema šanse da ćemo bi kao obične osobe znati tko laže ovdje.. vjerojatno nikada, iako mi iskreno Ruska priča ima smisla, jer dosada Rusi ako bi išli nešto smisliti i lažirati je bilo tako glupo(kao napad na Azov kojeg su oni izveli a optužili Ukraince vidi se iz aviona koliko je šuplja im logika) , ovo još ima i najviše smisla.
Ovo je Ruska prespektiva toga događaja, tu su još neki detalji, ima i još toga po telegramu itd --- idući postovi su Ruski izvor na twiteru
Opet ide ona moja "teorija" kako je sve to izvedeno unutar FSBa kao dio unutarnjeg obračuna. buden proučio detalje kasnije. Ako su Ukrainci to organizirali nije lijepo ubiti curku koja nema nikakve veze sa ratom, bez obzira što je kćer od Dugina. Iako je navodno on bio cilj. A navodno i nije
Alexandar Dugin je završio u bolnici, vjerojatno od šoka zbog svega ovoga.
Googla sam o njegovom sinu, za razliku od pokojne sestre, sin mu je pametniji. sakrio se, nije aktivan u medijima, oženjen i ima kćerku. to je sve što su moglo pronaći ovako.
Googla sam o njegovom sinu, za razliku od pokojne sestre, sin mu je pametniji. sakrio se, nije aktivan u medijima, oženjen i ima kćerku. to je sve što su moglo pronaći ovako.
Baš ih je fino razvalilo. Čevapi i pljeskavice.AssadNaPodmornici wrote:22.08
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Šandor Winnetou likes this post
odoše haubice 122mm u pm zajedno sa posadom. Budući da su bile postavljene za paljbu držim da nisu bile više od 15 km od prve crte bojišta, vjerojatno i puno bliže budući da im je max domet nešto poreko 20 kmAssadNaPodmornici wrote:22.08
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/raspad-sustava-u-ruskoj-vojsci-700-pripadnika-64-brigade-odbilo-se-boriti-naredivali-su-nam-da-ubijamo-civile-kad-smo-rekli-da-zelimo-doma-porucili-su-nam-da-od-emo-1218200
Njemačka ministrica obrane Lambrecht ponovno je izjavila da su mogućnosti Bundeswehra za opskrbu oružjem iscrpljene. Dopune moraju doći iz industrije.
https://www.tagesschau.de/inland/lambrecht-waffenlieferungen-bundeswehr-101.html
------------------------------------
Nema više besplatnog oružja. Industrija ne radi besplatno.
https://www.tagesschau.de/inland/lambrecht-waffenlieferungen-bundeswehr-101.html
------------------------------------
Nema više besplatnog oružja. Industrija ne radi besplatno.
crvenkasti-
2014-04-17
Eroo wrote:Niko to ne čita šta ti pišeš. Tvoji ofrlje komentari i "analize" nikoga ne zanimaju.AssadNaPodmornici wrote:tebi je problem, a vidim drugi su pročitali moj upis i qutali. iš odavde :D imaš tamo drugu temu, možeš otvoriti neograničen broj novih tema, ti i ringo se zabavljate tamo
Inače, Ringo je tvoj i ne moj, slobodno ga zadrži.
Nema ono što pametno reći, kao ni ti, pa je sasvim svjedno di piše.
iskreno jos samo ovu temu i bacim oko sto se tice ovog rata , dakle moglo bi se reci pratim , biljezim jedan pratim
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Situacija na pravcu Nikolaev-Krivoy Rog:
-Jedinice ruskih trupa uspjele su proširiti tampon zonu oko Oleksandrivke u Khersonskoj Oblasti i uspostaviti čvrstu kontrolu nad samim selom i cestom. Snage 28. brigade Oružanih snaga Ukrajine pretrpjele su značajne gubitke i povukle se skroz do Lupareva, čime su praktično istjerane iz Khersonske Oblasti na obali Dnjeprovskog zaliva.
Od "zamrzavanja" crte bojišnice u Nikolajevskom smjeru, naselje je zapravo u tvz. "sivoj zoni" (iliti ga ničija zemlja) zbog poteškoća u obrani. Sad su pak Rusi ponovo u njemu.
-Vojnici ruskih zračno-desantnih trupa nakon zauzimanja Blagodatnyja zapadno od Snigirevke nastavljaju se pomicati duboko u obrambene linije Oružanih snaga Ukrajine duž autoceste prema Nikolajevu.
-Jedinice ruskih trupa uspjele su proširiti tampon zonu oko Oleksandrivke u Khersonskoj Oblasti i uspostaviti čvrstu kontrolu nad samim selom i cestom. Snage 28. brigade Oružanih snaga Ukrajine pretrpjele su značajne gubitke i povukle se skroz do Lupareva, čime su praktično istjerane iz Khersonske Oblasti na obali Dnjeprovskog zaliva.
Od "zamrzavanja" crte bojišnice u Nikolajevskom smjeru, naselje je zapravo u tvz. "sivoj zoni" (iliti ga ničija zemlja) zbog poteškoća u obrani. Sad su pak Rusi ponovo u njemu.
-Vojnici ruskih zračno-desantnih trupa nakon zauzimanja Blagodatnyja zapadno od Snigirevke nastavljaju se pomicati duboko u obrambene linije Oružanih snaga Ukrajine duž autoceste prema Nikolajevu.
AssadNaPodmornici wrote:tebi je problem, a vidim drugi su pročitali moj upis i qutali. iš odavde :D imaš tamo drugu temu, možeš otvoriti neograničen broj novih tema, ti i ringo se zabavljate tamo
A fakat kad vidiš safeta i ringa odmah izgubiš svaku volju za pisanjem
ono odmah je instant debilana...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema