CVRTILA: “Hrvatska ne bi trebala biti meta"
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: CVRTILA: “Hrvatska ne bi trebala biti meta"
To je glupost.
Zar bi ti,da slučajno otkriješ da ti je neki daleki predak bio Francuz,prešao na katolicizam?
Zar bi ti,da slučajno otkriješ da ti je neki daleki predak bio Francuz,prešao na katolicizam?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
maggie13 wrote:Sad se počeo prati, ili što?dzango wrote:Emir- Srbin islamskog zakona. Bilo je tokom WW2 musslimanskih četnika. Nije to ništa čudno. Eno ti Meša Selimović. Emirov otac je isto kao i Meša bio partizan i Srbin.maggie13 wrote:Da, Emir nikad nije bio Musliman..tata Srbin mu dao izvorno srpsko ime..eh, i kakvim ti budalašima vjeruješ, džani..
Neka se čovjek osjeća kako želi, ali prošlost ne može izbrisati..
Nego, bi li ti zbog žene vjeru promijenio? ne mislim sad, kad si ostario, nego ono kad si mlad i lud bio :donquijote:
Kusturicina prošlost i koreni i jesu pravoslavni.
Lakše mi da promenim ženu.
Aha..sad kad otkriješ korijene prije Nemanjića, vrati se na katoličanstvo..dzango wrote:Nije se posrbio već se vratio u veru svojih dedova i odbacio azijatsko zlo. Čovek je našao ko su mi bili preci i kada su prešli na islam. Islam na ovim prostorima nije datost već je nametnuto strano telo. Normalno je kad ljudi otkriju svoje prave korene, da im se vrate.maggie13 wrote:Ima ih na obje strane..no, i dalje je Kusturica posrbljeni Musliman..doduše, sam se posrbio, nitko ga nije tjeraodzango wrote:Ja znam masu njih i svima su im deca pravoslavci.jastreb wrote:Još nisam upoznao niti jednu Hrvaticu koja se prešaltala na pravoslavlje.
Aj, ne zezaj, čovjek je nestabilan..
2014-04-12
ne kažem da nisu, ali onda bismo svi mogli mijenjat nešto..nitko nije original od nastanka loze do danas..dzango wrote:maggie13 wrote:Sad se počeo prati, ili što?dzango wrote:Emir- Srbin islamskog zakona. Bilo je tokom WW2 musslimanskih četnika. Nije to ništa čudno. Eno ti Meša Selimović. Emirov otac je isto kao i Meša bio partizan i Srbin.maggie13 wrote:Da, Emir nikad nije bio Musliman..tata Srbin mu dao izvorno srpsko ime..eh, i kakvim ti budalašima vjeruješ, džani..
Nego, bi li ti zbog žene vjeru promijenio? ne mislim sad, kad si ostario, nego ono kad si mlad i lud bio :donquijote:
znači, ne bi..ne govoriš istinu, odnosno govoriš iz današnjeg konteksta..
2014-04-12
Svi bismo mogli nešto..osobno, sa obje strane poznajem korijene u stranim državama...što se sad trebam 'vraćat' tamo..jastreb wrote:To je glupost.
2014-04-12
To je druga stvar. Srbi nisu vladali Francuskom, palili crkve i silom terali narod na pravoslavlje. Da je deda ostao u Francuskoj, i dalje bi bio pravoslavni Srbin ili Francuz.jastreb wrote:To je glupost.
nisu.dzango wrote:To je druga stvar. Srbi nisu vladali Francuskom, palili crkve i silom terali narod na pravoslavlje. Da je deda ostao u Francuskoj, i dalje bi bio pravoslavni Srbin ili Francuz.jastreb wrote:To je glupost.
srbi su zapalili i srušili sve džamije.
iz današnje perspektive, uopće im ne zamjeram.
2014-12-30
Ja jesam original. Tek kao mlad ne bi menjao veru. Kod Srba je to vrlo osetljivo pitanje. Da sam Amerikanac ili Šveđanin, onda verovatno bi.maggie13 wrote:ne kažem da nisu, ali onda bismo svi mogli mijenjat nešto..nitko nije original od nastanka loze do danas..dzango wrote:maggie13 wrote:Sad se počeo prati, ili što?dzango wrote:Emir- Srbin islamskog zakona. Bilo je tokom WW2 musslimanskih četnika. Nije to ništa čudno. Eno ti Meša Selimović. Emirov otac je isto kao i Meša bio partizan i Srbin.maggie13 wrote:Da, Emir nikad nije bio Musliman..tata Srbin mu dao izvorno srpsko ime..eh, i kakvim ti budalašima vjeruješ, džani..
Ja im ne zameram ni iz jedne prespektive.veber wrote:nisu.dzango wrote:To je druga stvar. Srbi nisu vladali Francuskom, palili crkve i silom terali narod na pravoslavlje. Da je deda ostao u Francuskoj, i dalje bi bio pravoslavni Srbin ili Francuz.jastreb wrote:To je glupost.
srbi su zapalili i srušili sve džamije.
iz današnje perspektive, uopće im ne zamjeram.
jesi ti, ali jesi li original Srbin, čisto sumnjam..dzango wrote:Ja jesam original. Tek kao mlad ne bi menjao veru. Kod Srba je to vrlo osetljivo pitanje. Da sam Amerikanac ili Šveđanin, onda verovatno bi.maggie13 wrote:ne kažem da nisu, ali onda bismo svi mogli mijenjat nešto..nitko nije original od nastanka loze do danas..dzango wrote:maggie13 wrote:Sad se počeo prati, ili što?dzango wrote:Emir- Srbin islamskog zakona. Bilo je tokom WW2 musslimanskih četnika. Nije to ništa čudno. Eno ti Meša Selimović. Emirov otac je isto kao i Meša bio partizan i Srbin.maggie13 wrote:Da, Emir nikad nije bio Musliman..tata Srbin mu dao izvorno srpsko ime..eh, i kakvim ti budalašima vjeruješ, džani..
joj, zatucan si..nikakva žrtva za ljubav..
2014-04-12
Ki bi da biostap.phender wrote:http://net.hr/danas/hrvatska/cvrtila-hrvatska-ne-bi-trebala-biti-meta-predvida-se-da-bi-napadi-u-europi-bili-sinkronizirani/
A-ha, u kondicionalu dakle. To mu je sigurno Achmed u povjerenju prišapnuo ...
Guest- Guest
Evo recimo ne znam jesi li čuo za Jeftu Dedijera. Poznati srpski geograf i bogoslov. Inače Hercegovac. Njegov sin je Vladimir Dedijer,poznati povjesničar.dzango wrote:To je druga stvar. Srbi nisu vladali Francuskom, palili crkve i silom terali narod na pravoslavlje. Da je deda ostao u Francuskoj, i dalje bi bio pravoslavni Srbin ili Francuz.jastreb wrote:To je glupost.
E,kad je Vladimir istraživao porijeklo svog prezimena,otkrio je da je jedan francuski vojnik ostao živjeti u Hercegovini i ondje se priženio. Ime mu je bilo Didier. I tako su nastali Dedijeri.
2014-04-22
Da,vjera je vrlo osjetljivo pitanje.
Mnogi su naši ljudi došli u sukob sa klerom,mnogi su bili u Partiji i nisu išli u crkvu,ali ne znam niti jedan slučaj da je netko prešao u islam ili pravoslavlje.
Doduše ima mnogo slučajeva prelaska u jehovce ili u neke istočnjačke gnoze,no to je već druga stvar.
Čak su i ovi komunisti duboko u sebi gajili religijske osjećaje.
Mnogi su naši ljudi došli u sukob sa klerom,mnogi su bili u Partiji i nisu išli u crkvu,ali ne znam niti jedan slučaj da je netko prešao u islam ili pravoslavlje.
Doduše ima mnogo slučajeva prelaska u jehovce ili u neke istočnjačke gnoze,no to je već druga stvar.
2014-04-22
Kao i naš matematičar Vladimir Devide, njegovi su isto Francuzi pretci.jastreb wrote:Evo recimo ne znam jesi li čuo za Jeftu Dedijera. Poznati srpski geograf i bogoslov. Inače Hercegovac. Njegov sin je Vladimir Dedijer,poznati povjesničar.dzango wrote:To je druga stvar. Srbi nisu vladali Francuskom, palili crkve i silom terali narod na pravoslavlje. Da je deda ostao u Francuskoj, i dalje bi bio pravoslavni Srbin ili Francuz.jastreb wrote:To je glupost.
E,kad je Vladimir istraživao porijeklo svog prezimena,otkrio je da je jedan francuski vojnik ostao živjeti u Hercegovini i ondje se priženio. Ime mu je bilo Didier. I tako su nastali Dedijeri.
Guest- Guest
I poznati riječki historičar pok.Antun Giron.Eva wrote:Kao i naš matematičar Vladimir Devide, njegovi su isto Francuzi pretci.jastreb wrote:Evo recimo ne znam jesi li čuo za Jeftu Dedijera. Poznati srpski geograf i bogoslov. Inače Hercegovac. Njegov sin je Vladimir Dedijer,poznati povjesničar.dzango wrote:To je druga stvar. Srbi nisu vladali Francuskom, palili crkve i silom terali narod na pravoslavlje. Da je deda ostao u Francuskoj, i dalje bi bio pravoslavni Srbin ili Francuz.jastreb wrote:To je glupost.
2014-04-22
I poznati pjesnik Vlado Žerve(Gervais).
2014-04-22
Srbin po celom telu. Jesam zatucan i primitivan. Priznajem.maggie13 wrote:jesi ti, ali jesi li original Srbin, čisto sumnjam..dzango wrote:Ja jesam original. Tek kao mlad ne bi menjao veru. Kod Srba je to vrlo osetljivo pitanje. Da sam Amerikanac ili Šveđanin, onda verovatno bi.maggie13 wrote:ne kažem da nisu, ali onda bismo svi mogli mijenjat nešto..nitko nije original od nastanka loze do danas..dzango wrote:maggie13 wrote:Sad se počeo prati, ili što?dzango wrote:Emir- Srbin islamskog zakona. Bilo je tokom WW2 musslimanskih četnika. Nije to ništa čudno. Eno ti Meša Selimović. Emirov otac je isto kao i Meša bio partizan i Srbin.maggie13 wrote:Da, Emir nikad nije bio Musliman..tata Srbin mu dao izvorno srpsko ime..eh, i kakvim ti budalašima vjeruješ, džani..
joj, zatucan si..nikakva žrtva za ljubav..
Moj deda je zamalo ostao u Francuskoj. Upoznao neku bolnčiarku Mišel.jastreb wrote:Evo recimo ne znam jesi li čuo za Jeftu Dedijera. Poznati srpski geograf i bogoslov. Inače Hercegovac. Njegov sin je Vladimir Dedijer,poznati povjesničar.dzango wrote:To je druga stvar. Srbi nisu vladali Francuskom, palili crkve i silom terali narod na pravoslavlje. Da je deda ostao u Francuskoj, i dalje bi bio pravoslavni Srbin ili Francuz.jastreb wrote:To je glupost.
Last edited by dzango on 13/1/2016, 12:50; edited 1 time in total
Meni je kod vjerskih pitanja ostala u sjećanju anegdota mog kolege iz ZG, na prvom radnom mjestu. Njegov otac je bio vojni pilot, a on je rođen 1959 i nije kršten, iako su mu oboje roditelja katolici bili. Imao je baku, vrlo pobožnu, u Pregradi, i tam je znao odlaziti ljeti za vrijeme praznike. Lokalni župnik, neka pijana budala, uvijek ga je zvao grešnom dušom, zbog manjka sakramenta. No, prestao je nazivati ga grešnom dušom onog trena kada ga je mali (bil je 12-13 godian star) nehotice zatekao u "grešnoj" radnji s lokalnom poštaricom zahvaljući padu lanca svog ponija, pa ga je odgurao do žbunja da ga tu ostavi i začuo neke uzdisaje pa se zainteresirao da proviri.....jastreb wrote:Da,vjera je vrlo osjetljivo pitanje.
Guest- Guest
Šta ti je socijalizam. I tada je crkva jebala državu i državne institucije,Eva wrote:Meni je kod vjerskih pitanja ostala u sjećanju anegdota mog kolege iz ZG, na prvom radnom mjestu. Njegov otac je bio vojni pilot, a on je rođen 1959 i nije kršten, iako su mu oboje roditelja katolici bili. Imao je baku, vrlo pobožnu, u Pregradi, i tam je znao odlaziti ljeti za vrijeme praznike. Lokalni župnik, neka pijana budala, uvijek ga je zvao grešnom dušom, zbog manjka sakramenta. No, prestao je nazivati ga grešnom dušom onog trena kada ga je mali (bil je 12-13 godian star) nehotice zatekao u "grešnoj" radnji s lokalnom poštaricom zahvaljući padu lanca svog ponija, pa ga je odgurao do žbunja da ga tu ostavi i začuo neke uzdisaje pa se zainteresirao da proviri.....jastreb wrote:Da,vjera je vrlo osjetljivo pitanje.
prebrojavanje krvnih zrnaca.
gluposti.
gluposti.
2014-12-30
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Premijer opleo po predsjednici: Na Dan neovisnosti trebala je biti u Hrvatskoj, a Ina i MOL važniji su od vlaka
» Bulj:Hrvatska bi trebala prva priznati Kataloniju
» Ministrica odbrane: Njemačka bi trebala biti spremna za vodeću vojnu ulogu u Evropi
» Prigovaramo našima na mjerama a što tek reći za Švedsku koja bi trebala biti primjer uređenosti
» Milanović: RS je trebala biti vojno uništena, a Dodik i Putin su ljudi koji šire etničku mržnju
» Bulj:Hrvatska bi trebala prva priznati Kataloniju
» Ministrica odbrane: Njemačka bi trebala biti spremna za vodeću vojnu ulogu u Evropi
» Prigovaramo našima na mjerama a što tek reći za Švedsku koja bi trebala biti primjer uređenosti
» Milanović: RS je trebala biti vojno uništena, a Dodik i Putin su ljudi koji šire etničku mržnju
Page 4 of 7