CVRTILA: “Hrvatska ne bi trebala biti meta"
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: CVRTILA: “Hrvatska ne bi trebala biti meta"
Žene su za sve krive. Nije droga.jastreb wrote:Sjećam se 90-tih i tada najpopularnijeh pjevača narodnjaka na ovim prostorima,pok. Nine.dzango wrote:
Kada je Kusturica rekao za sebe da je Bošljak ili Musliman?
Nino je najprije sa islama prešal na pravoslavlje,i postao Nikola,a onda kad mu je žena dala nogu se opet vratio na islam.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Onda kad se tako osjećao..nemoj sad čovjeka sudit..pa rekli smo, samo je svoj..dzango wrote:Kada je Kusturica rekao za sebe da je Bošljak ili Musliman?maggie13 wrote:Da, baš je svoj..danas Srbin, jučer Bošnjak, prekjučer Musliman..dobro da nije i Hrvate spomenuo..nasrećudzango wrote:Ja bi rekao da jeste svoj. Možda u tome i jeste problem nekih sa njim. I da promeni frizera ako hoće da bude Europejac kao Vučić, Neša Slina i ostali.maggie13 wrote:a, dobro..no, čovjek stvarno nije sav svoj...tako se i češlja..dzango wrote:Bilo kako.maggie13 wrote:je,manijakalno..:Pdzango wrote:Ono jest. Čovek je kreativan.maggie13 wrote:kusturica hrvat? Ne,hvala :DStanojko wrote:Ih, ko da bi to vama bio problem... :)dijagram wrote:Dobro, ako se unaprijed predamo i predjemo na islam mozda nas postede.
2014-04-12
ne razumijem ti se ja ta u ta granična zbivanja u poraću...jastreb wrote:Zašli smo u krive vode.maggie13 wrote:Čekam jastreba...ima on još aduta u rukavu..Stanojko wrote:Jandrina Dragana i Jato Mirkovic... Eto!maggie13 wrote:Jastrebe, tu zadnju rečenicu stalno ponavljaš..promijeni barem pjevače iz primjera, molim te..
Ja sam dao samo jedan primjer.
Hoću reći da se neki ljudi izgubljeni u prošlosti uopće nisu u stanju prebaciti u sadašnjost.
Te umjesto da dalekozorom motre preko granice,oni u svojoj izgubljenosti prate kretanja i manevre 90-togodišnjih djeda i baka iz Ličke Jasenice.
2014-04-12
Ne znam ja. Eno svako malo neka Dragana,Slađana,ili Zorica prelazi na islam.dzango wrote:Žene su za sve krive. Nije droga.jastreb wrote:Sjećam se 90-tih i tada najpopularnijeh pjevača narodnjaka na ovim prostorima,pok. Nine.dzango wrote:
Nino je najprije sa islama prešal na pravoslavlje,i postao Nikola,a onda kad mu je žena dala nogu se opet vratio na islam.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
vid jastreba,nema pet kuna da ode pred trgovnu.
dijagram-
2015-08-09
Lažeš Melita. Nikada nije to rekao i nije se tako osećao jer se redovno tuširao.maggie13 wrote:Onda kad se tako osjećao..nemoj sad čovjeka sudit..pa rekli smo, samo je svoj..dzango wrote:Kada je Kusturica rekao za sebe da je Bošljak ili Musliman?maggie13 wrote:Da, baš je svoj..danas Srbin, jučer Bošnjak, prekjučer Musliman..dobro da nije i Hrvate spomenuo..nasrećudzango wrote:Ja bi rekao da jeste svoj. Možda u tome i jeste problem nekih sa njim. I da promeni frizera ako hoće da bude Europejac kao Vučić, Neša Slina i ostali.maggie13 wrote:a, dobro..no, čovjek stvarno nije sav svoj...tako se i češlja..dzango wrote:Bilo kako.maggie13 wrote:je,manijakalno..:Pdzango wrote:Ono jest. Čovek je kreativan.maggie13 wrote:kusturica hrvat? Ne,hvala :DStanojko wrote:Ih, ko da bi to vama bio problem... :)dijagram wrote:Dobro, ako se unaprijed predamo i predjemo na islam mozda nas postede.
Šta bi rekao Njegoš na to? Neka žena. Sve dok ove vaše prelaze na pravoslavni.jastreb wrote:Ne znam ja. Eno svako malo neka Dragana,Slađana,ili Zorica prelazi na islam.dzango wrote:Žene su za sve krive. Nije droga.jastreb wrote:Sjećam se 90-tih i tada najpopularnijeh pjevača narodnjaka na ovim prostorima,pok. Nine.dzango wrote:
Ne lažem, Kušane..dzango wrote:Lažeš Melita. Nikada nije to rekao i nije se tako osećao jer se redovno tuširao.maggie13 wrote:Onda kad se tako osjećao..nemoj sad čovjeka sudit..pa rekli smo, samo je svoj..dzango wrote:Kada je Kusturica rekao za sebe da je Bošljak ili Musliman?maggie13 wrote:Da, baš je svoj..danas Srbin, jučer Bošnjak, prekjučer Musliman..dobro da nije i Hrvate spomenuo..nasrećudzango wrote:Ja bi rekao da jeste svoj. Možda u tome i jeste problem nekih sa njim. I da promeni frizera ako hoće da bude Europejac kao Vučić, Neša Slina i ostali.maggie13 wrote:a, dobro..no, čovjek stvarno nije sav svoj...tako se i češlja..dzango wrote:Bilo kako.maggie13 wrote:je,manijakalno..:Pdzango wrote:Ono jest. Čovek je kreativan.maggie13 wrote:kusturica hrvat? Ne,hvala :DStanojko wrote:Ih, ko da bi to vama bio problem... :)dijagram wrote:Dobro, ako se unaprijed predamo i predjemo na islam mozda nas postede.
Hoćeš reći da se čovjek osjećao Srbinom dok se zvao Emirom?! Ti se zamajavaš
Otkad je Nemanja, osjeća se kao Srbin..to što bi on sad zaboravio svoje egzotične godine, druga je stvar..
2014-04-12
Da, baš kao mali Kojić...dzango wrote:Šta bi rekao Njegoš na to? Neka žena. Sve dok ove vaše prelaze na pravoslavni.jastreb wrote:Ne znam ja. Eno svako malo neka Dragana,Slađana,ili Zorica prelazi na islam.dzango wrote:Žene su za sve krive. Nije droga.jastreb wrote:Sjećam se 90-tih i tada najpopularnijeh pjevača narodnjaka na ovim prostorima,pok. Nine.dzango wrote:
2014-04-12
Nikada se nije osećao kao Bošnjak jer to nije postojalo u vreme njegove mladosti. Takođe ni kao Musliman jer se još njegov otac izjašnjavao kao Srbin. Slično je i sa Mešom Selimovićem. Možda je eventualno bio Jugosloven, ali to nije nacija već političko ubeđenje.maggie13 wrote:Ne lažem, Kušane..dzango wrote:Lažeš Melita. Nikada nije to rekao i nije se tako osećao jer se redovno tuširao.maggie13 wrote:Onda kad se tako osjećao..nemoj sad čovjeka sudit..pa rekli smo, samo je svoj..dzango wrote:Kada je Kusturica rekao za sebe da je Bošljak ili Musliman?maggie13 wrote:Da, baš je svoj..danas Srbin, jučer Bošnjak, prekjučer Musliman..dobro da nije i Hrvate spomenuo..nasrećudzango wrote:Ja bi rekao da jeste svoj. Možda u tome i jeste problem nekih sa njim. I da promeni frizera ako hoće da bude Europejac kao Vučić, Neša Slina i ostali.maggie13 wrote:a, dobro..no, čovjek stvarno nije sav svoj...tako se i češlja..dzango wrote:Bilo kako.maggie13 wrote:je,manijakalno..:Pdzango wrote:Ono jest. Čovek je kreativan.maggie13 wrote:kusturica hrvat? Ne,hvala :DStanojko wrote:Ih, ko da bi to vama bio problem... :)dijagram wrote:Dobro, ako se unaprijed predamo i predjemo na islam mozda nas postede.
Hoćeš reći da se čovjek osjećao Srbinom dok se zvao Emirom?! Ti se zamajavaš
Otkad je Nemanja, osjeća se kao Srbin..to što bi on sad zaboravio svoje egzotične godine, druga je stvar..
Bože sačuvaj.maggie13 wrote:Da, baš kao mali Kojić...dzango wrote:Šta bi rekao Njegoš na to? Neka žena. Sve dok ove vaše prelaze na pravoslavni.jastreb wrote:Ne znam ja. Eno svako malo neka Dragana,Slađana,ili Zorica prelazi na islam.dzango wrote:Žene su za sve krive. Nije droga.jastreb wrote:Sjećam se 90-tih i tada najpopularnijeh pjevača narodnjaka na ovim prostorima,pok. Nine.dzango wrote:
Još nisam upoznao niti jednu Hrvaticu koja se prešaltala na pravoslavlje.dzango wrote:
Šta bi rekao Njegoš na to? Neka žena. Sve dok ove vaše prelaze na pravoslavni.
A Srpkinja koje su se pokatoličile znam ,pa brat bratu,tridesetak.
Čak i jednog pokatoličenog Srbina.
2014-04-22
Nisi dobro pročitao moj post.jastreb wrote:Još nisam upoznao niti jednu Hrvaticu koja se prešaltala na pravoslavlje.dzango wrote:
Šta bi rekao Njegoš na to? Neka žena. Sve dok ove vaše prelaze na pravoslavni.
A Srpkinja koje su se pokatoličile znam ,pa brat bratu,tridesetak.
Čak i jednog pokatoličenog Srbina.
Da, Emir nikad nije bio Musliman..tata Srbin mu dao izvorno srpsko ime..eh, i kakvim ti budalašima vjeruješ, džani..
2014-04-12
Ja znam masu njih i svima su im deca pravoslavci.jastreb wrote:Još nisam upoznao niti jednu Hrvaticu koja se prešaltala na pravoslavlje.
Ima ih na obje strane..no, i dalje je Kusturica posrbljeni Musliman..doduše, sam se posrbio, nitko ga nije tjeraodzango wrote:Ja znam masu njih i svima su im deca pravoslavci.jastreb wrote:Još nisam upoznao niti jednu Hrvaticu koja se prešaltala na pravoslavlje.
2014-04-12
Emir- Srbin islamskog zakona. Bilo je tokom WW2 musslimanskih četnika. Nije to ništa čudno. Eno ti Meša Selimović. Emirov otac je isto kao i Meša bio partizan i Srbin.maggie13 wrote:Da, Emir nikad nije bio Musliman..tata Srbin mu dao izvorno srpsko ime..eh, i kakvim ti budalašima vjeruješ, džani..
Sad se počeo prati, ili što?dzango wrote:Emir- Srbin islamskog zakona. Bilo je tokom WW2 musslimanskih četnika. Nije to ništa čudno. Eno ti Meša Selimović. Emirov otac je isto kao i Meša bio partizan i Srbin.maggie13 wrote:Da, Emir nikad nije bio Musliman..tata Srbin mu dao izvorno srpsko ime..eh, i kakvim ti budalašima vjeruješ, džani..
Neka se čovjek osjeća kako želi, ali prošlost ne može izbrisati..
Nego, bi li ti zbog žene vjeru promijenio? ne mislim sad, kad si ostario, nego ono kad si mlad i lud bio :donquijote:
2014-04-12
A čuj razlika je od kraja do kraja.dzango wrote:Ja znam masu njih i svima su im deca pravoslavci.jastreb wrote:Još nisam upoznao niti jednu Hrvaticu koja se prešaltala na pravoslavlje.
Kod nas čak i neka djeca čiji su roditelji pravoslavci(kod nas nema pravosl.crkve ni popa) idu na katolički vjeronauk i primaju sakramente.
Da se ja sad preselim u Vranje,ili Leskovac,vjerovatno bi moji unuci ,a praunuci 100% bili pravoslavci.
Osim ako to ne bi bila neka masovna seoba,pa bi se u toj zajednici očuvala vjera i tradicija.
2014-04-22
Nije se posrbio već se vratio u veru svojih dedova i odbacio azijatsko zlo. Čovek je našao ko su mi bili preci i kada su prešli na islam. Islam na ovim prostorima nije datost već je nametnuto strano telo. Normalno je kad ljudi otkriju svoje prave korene, da im se vrate.maggie13 wrote:Ima ih na obje strane..no, i dalje je Kusturica posrbljeni Musliman..doduše, sam se posrbio, nitko ga nije tjeraodzango wrote:Ja znam masu njih i svima su im deca pravoslavci.jastreb wrote:Još nisam upoznao niti jednu Hrvaticu koja se prešaltala na pravoslavlje.
To je glupost.
Zar bi ti,da slučajno otkriješ da ti je neki daleki predak bio Francuz,prešao na katolicizam?
Zar bi ti,da slučajno otkriješ da ti je neki daleki predak bio Francuz,prešao na katolicizam?
2014-04-22
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Premijer opleo po predsjednici: Na Dan neovisnosti trebala je biti u Hrvatskoj, a Ina i MOL važniji su od vlaka
» Bulj:Hrvatska bi trebala prva priznati Kataloniju
» Ministrica odbrane: Njemačka bi trebala biti spremna za vodeću vojnu ulogu u Evropi
» Prigovaramo našima na mjerama a što tek reći za Švedsku koja bi trebala biti primjer uređenosti
» Milanović: RS je trebala biti vojno uništena, a Dodik i Putin su ljudi koji šire etničku mržnju
» Bulj:Hrvatska bi trebala prva priznati Kataloniju
» Ministrica odbrane: Njemačka bi trebala biti spremna za vodeću vojnu ulogu u Evropi
» Prigovaramo našima na mjerama a što tek reći za Švedsku koja bi trebala biti primjer uređenosti
» Milanović: RS je trebala biti vojno uništena, a Dodik i Putin su ljudi koji šire etničku mržnju
Page 3 of 7