ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 31 of 50 Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by Šandor Winnetou 31/3/2022, 10:02

Tovariš Koba wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Tovariš Koba wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Tovariš Koba wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Tovariš Koba wrote:što ima nova? je l' još bježe rusi?
Ne bježe, eno zauzeli kjev, harkiv, mariupulj, odesu i polako ulaze lavov, skidaju zelenskog do gola i postavljaju svoju vlast, narod ih dočekuje sa cvijećem i ruskim zastavama...sve kako je planirano u prva tri dana :tu

to ti rekli oni iz buzina?
ne bih im baš vjerovao.

;)
Ma ne, to su vaše riječi, vas rusofila, kakav jebeni buzin?
Gdje nestade ono najjača vojna sila koja za 3 dana dolazi do Berlina a kamoli neće za tri dana zgaziti Ukrainu a kojoj uz to narod kliče sa ruskim zastavama, cvijećem i spuštenih gaća?

Vi rusofili ste baš kretenoidi, ali ono baš van svake konkurencije.

majmune uznojeni, gdje sam to ja rekao?
da znaš, opet si u kazni.
ne'š dobiti bananu za večeru pa drmaj kavez do ujutro.

;)
Dobro mi je rođo Ljubo rekao, ne bacaj im srdelice, hrani to samo sa sjenom a ja eto dobrica pa ba opet ispod stola nahranim kvalitetno tuljane.Od sada ide ti navilak sjena pa oš žvakati oš ga pušiti, meni svejedno

ma ja ... dobro ti je rekao rođo ljubo. 
ali ti nije rekao da bi ti trebao srdelice konzumirati.
ganglije ti se počele sušiti.
al' ako je tebi za tvoje ganglije svejedno i meni je.

;)
Reče glupi rusofil i ostade živ   Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 1f602  Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 1f602  Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 1f602  Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 1f602

Šandor Winnetou

2017-12-31

Back to top Go down

Post by epikur37 31/3/2022, 10:04

Gradove nemaju šanse zauzeti.

Jutros pričam s vrhunskim brodskim majstorom, imao 20 godina u ratu u obrani ZD.

Smije se čovjek, pa nema šanse kaže da uzmu gradove, pa mi smo ih sa zoljama i rpgovima tjerali veli. A di ti javelini i čuda. Nema tog oklopa koji je učinkovit u urbanom ratovanju. To je smiješno, veli.

On je konkretno bio kod zračne luke, faktički u okruženju bili. Veli oklop se lako riješi ali mi smo im samo šarali po pješadiji iza.

Frajer se zajebaje, veli mačji kašalj...je kad granarta lupi da odvali ali igra ide dalje a lopta je tvoja.

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 31/3/2022, 10:04

Ja sam za to da mi nastavimo operaciju :

by RayMabus Mon 28 Feb - 2:15

Baš me brige za Mariupolj. Jasno je da je ruska mornarica to odlučila zauzet kako im se ne bi sutra neki Briti tu stacionirali s raketama za gađanje druge obale Azovskog mora tj Rusije.

Šta će oni tamo u tom Mariupoliju ili ne boli me kurac. Kad se to osvoji onda ono mornarice iz Azovskog mora izlazi u Crno more i skupa s tom oklopnom vojskom ide na Odesu i središnju Ukrajinu u prostor između Kijeva i Odese.

Odesa se mora osvojiti jer :

1. Da NATO nema još jednu državu na Crnom moru a koja je izrazito antiruska i želi vratiti Krim

2. Da se prekine veza Kijeva ( čak i ako isti ne padne ) s morem ali i s Turskom koja koliko vidim s onim dronovima šta je dala Ukri dobro rokaju Ruse na tlu.

3. Da se spoje s Moldavijom i povrate Transisitriju i osiguraju da Moldavija neće u EU i NATO.

4. Da izađu na rumunsjku granicu a šta je delta Dunava i imaju kontrolu na ušću Dunava ( nije u Ukrajini al je granica i imaju uvid odma )

5. Da se zacementira more oko Zmijskog ostrva ( Ukrajina ne bi imala onda više nikakvi izlaz na more ) i zablokiraju plinska polja koja se nalaze dijelom u rumunjskim vodama kako Rumunji ( čitaj američke, britanske i druge firme ) ne bi mogle tu vadit plin jer plina Rumunjska ima za još samo deset godina ( nalazi se unutra u Transilvaniji ta nalazišta koja imaju plina za Rumunjsku tek za još deset godina ).
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by kaya 31/3/2022, 10:06

MDMiridije wrote:
red wolf wrote:https://net.hr/danas/svijet/rat-u-ukrajini-35-dan-ruske-invazije-c4afbe80-afea-11ec-9a9b-5e7dc4dce25e

''

Britanski obavještajac: Demoralizirani Rusi sami ruše svoje avione i sabotiraju opremu

23.23 - Demoralizirani ruski vojnici u Ukrajini slučajno su oborili vlastite zrakoplove, sabotirali vlastitu opremu i odbili izvršiti zapovijedi, otkrio je šef britanske kontraobavještajne agencije GCHQ, sir Jeremy Fleming.
Neki će reći propaganda, ali zapamtite jednu stvar, zapadne službe su sve pogodile prije nego se je dogodilo na terenu.

Više-manje. Prognozirali su jako brzi pad zemlje tu su se zeznuli. Debelo su precijenili kvalitetu Ruske vojske. Jebo ti i opremu i zrakoplovstvo i moderne sustave ako ti je generalni pristup isti kao i prije 30-40 godina.
Rekli su i da ovaj govnojed iz rusije neće stati, da kupuje vrijeme fol pregovorima i da će napasti drugdje .
Ukrima bi poslala točno atomsku.
Ne smiju govnojedu dati priliku da se izvuće.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Službenik 31/3/2022, 10:12

debotoijusto wrote:
Tovariš Koba wrote:
debotoijusto wrote:sto bi trebali USijanci napravit ? napast rusiju ? cizmom stati na tlo ukrajine ?
ukri imaju ljude i voljni moment s dostavom oruzja samo je pitanje vremena kad ce putko kleknuti na koljena i proglasiti pobjedu

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 ?u=https%3A%2F%2Fthumbs.gfycat.com%2FScaredPalatableGar-small
he he...dobar
a sad mi odgovori na pitanje kad si tako pametan jutri rano

ne znam ja ništa.
osim da rusi bježe, ukrajinci osvajaju.
tako kažu lumeni ovdje.
samo malo mi čudno da ukrajinci napreduju najviše prema poljskoj.
a us-e su kurve bili i jesu.
već sam danas na ovoj ili nekoj drugoj temi napisao kako bi ukrajincima bilo da
nisu mudima mlatarali s eu i nato-om nego ostali neutralni i profitabilno tržili i s jednima i s drugima.
ali tražili su kruha preko pogače pa im sad mrka kapa i jedu govna, a američka kabala zarađuje.
a rekao sam i da što ruje budu više ginuli, više će ukrajincima naplatiti.
gdje i kako to ćemo još vidjeti.
osnovne zahtjeve znamo, a hoće li još nešto biti pride znat će se.
nisam ti ja plemenski vrač pa da znam u zrno budućnost.
ali vidim glavni tijek i kamo to ide.

Male
2022-02-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 31/3/2022, 10:13

kaya wrote:
MDMiridije wrote:
red wolf wrote:https://net.hr/danas/svijet/rat-u-ukrajini-35-dan-ruske-invazije-c4afbe80-afea-11ec-9a9b-5e7dc4dce25e

''

Britanski obavještajac: Demoralizirani Rusi sami ruše svoje avione i sabotiraju opremu

23.23 - Demoralizirani ruski vojnici u Ukrajini slučajno su oborili vlastite zrakoplove, sabotirali vlastitu opremu i odbili izvršiti zapovijedi, otkrio je šef britanske kontraobavještajne agencije GCHQ, sir Jeremy Fleming.
Neki će reći propaganda, ali zapamtite jednu stvar, zapadne službe su sve pogodile prije nego se je dogodilo na terenu.

Više-manje. Prognozirali su jako brzi pad zemlje tu su se zeznuli. Debelo su precijenili kvalitetu Ruske vojske. Jebo ti i opremu i zrakoplovstvo i moderne sustave ako ti je generalni pristup isti kao i prije 30-40 godina.
Rekli su i da ovaj govnojed iz rusije neće stati, da kupuje vrijeme fol pregovorima i da će napasti drugdje .
Gubiš se. Cilj je Komšić a njega podržava SDA koje je muslimansko brastvo a vođa istog je Erdogan.

1. Da NATO nema još jednu državu na Crnom moru a koja je izrazito antiruska i želi vratiti Krim

2. Da se prekine veza Kijeva ( čak i ako isti ne padne ) s morem ali i s Turskom koja koliko vidim s onim dronovima šta je dala Ukri dobro rokaju Ruse na tlu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Službenik 31/3/2022, 10:15

kaya wrote:
MDMiridije wrote:

''

estonska premijerka kaja kallas. :D

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 ?u=https%3A%2F%2Fip.index.hr%2Fremote%2Findexnew.s3.index.hr%2F30be7df2-ca9a-47d5-bea6-3b9e2306a5d2.png%3Ffb_wtrmrk%3Dvijesti

Male
2022-02-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 31/3/2022, 10:28

Izborni zakon u BiH se mora donit do jeseni. Znači ne odgovoara mi da taj Putin padne prije kraja godine kako god okreneš.

Idemo dalje. Ukri gube PZO dugog i srednjeg dometa, avione a mornaricu osim riječne više ni nemaju.

Dominacija Rusije u pomorskom sektoru je očita.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 31/3/2022, 10:53

Jučer sam vidio snimak izrokanih devet lansera S-300 ukrajinske vojske kraj Harkiva. Dakle to su potvrđeni gubici. Iako rusko ministarstvo kaže da ih je gađala prekjučer pa objavilo snimke, nema ugaraka i da nešto dimi nego se već odavno oladilo a one hale sugeriraju da je to bila vojarna ( garaže za te lansere S-300 ) i da je to tu bilo smješteno. Onih pet lansera parkiranih jedno do drugog također sugerira da je riječ o vojarni za S-300 i da je to vjerovatno napadnuto odma na početku jer inače ih ne bi onako držali parkiranima ko da je mir a ne ratno stanje.

Dakle to može bit da su rokali odma na početku il tako al nešto al poanta je u tome da gube S-300 i da je ovo potvrđeno a riječ je o SSSR proizvodnji a danas Rusija, dakle nema Ukrajina mogućnost proizvodnje toga.

To je domet 200 km i kad to izgube ne mogu gađat avione i helikoptere u Crnom moru.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Noor 31/3/2022, 11:00

Šandor Winnetou wrote:
Tovariš Koba wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Tovariš Koba wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Tovariš Koba wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Ne bježe, eno zauzeli kjev, harkiv, mariupulj, odesu i polako ulaze lavov, skidaju zelenskog do gola i postavljaju svoju vlast, narod ih dočekuje sa cvijećem i ruskim zastavama...sve kako je planirano u prva tri dana :tu

ne bih im baš vjerovao.

;)
Gdje nestade ono najjača vojna sila koja za 3 dana dolazi do Berlina a kamoli neće za tri dana zgaziti Ukrainu a kojoj uz to narod kliče sa ruskim zastavama, cvijećem i spuštenih gaća?

;)
Dobro mi je rođo Ljubo rekao, ne bacaj im srdelice, hrani to samo sa sjenom a ja eto dobrica pa ba opet ispod stola nahranim kvalitetno tuljane.Od sada ide ti navilak sjena pa oš žvakati oš ga pušiti, meni svejedno

;)
Reče glupi rusofil i ostade živ   Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 1f602  Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 1f602  Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 1f602  Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 1f602
Bože, što je glup, neviđeno

2017-10-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 31/3/2022, 11:01

Poslat ćemo još šljemova, pancirki, klasične municije, hrane i lijekova te obavezno Đavelina i Stingera.

Ne želim im dati prodor na kopno nego ih guram prema obalnom pojasu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto 31/3/2022, 11:06

Putinovim zahtjevom da EU mora plaćati direktno plin u rubljima, umjesto da kao do sada ruski izvoznici moraju 80% prihoda u eurima i dolarima prodati za rubalj, htjelo se dodatno pomoći obnovi tečaja rublja. Tehnički je to već riješeno spomenutim zahtjevom ruske države izvoznicima da eure i dolare iz izvoza konvertiraju u rubalj, ali bi se prisiljavanjem EU da plaća u rubljima poslala snažna politička poruka, koja bi ojačala i rubalj.

EU odbijanjem toga riskira da joj Rusija prestane izvoziti naftu i plin, o kojima ovise gospodarstva njenih država članica. Da je Rusija inzistirala na plaćanju u rubljima, a EU odbila, plin i nafta se jednostavno ne bi mogli platiti. Ne samo da bi cijene u Europi skočile u nebo nego bi se pojavila i nestašica. Ta nestašica, osim što bi praktički zaustavila prijevoz u Europi, dovela bi u pitanje i dovoljnu proizvodnju električne energije te proizvodnju umjetnih gnojiva.

Da nitko nije popustio, to bi značilo međusobno uništenje. Rusija bi ostala bez većine gospodarstva, a većina gospodarstava u EU ne bi mogla raditi. Za sada je prva popustila Rusija, koja je procijenila da bi lakše bilo EU pronaći nove dobavljače nafte i plina nego njoj pronaći nove kupce.

Naravno, time nije ostvarila pobjedu kakva bi bila da je EU prihvatila plaćati u rubljima, ali nema ni prestanka prodaje nafte i plina glavnom kupcu, EU. Time je izbjegnuta katastrofa. EU je pak pokazala veću odlučnost, ili tvrdoglavost, i pobijedila u igri kukavice. Za sada.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/putin-je-blefirao-oko-rublja-i-isporuke-plina-sad-je-prvi-popustio/2351965.aspx
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by RayMabus 31/3/2022, 11:09

E al samo u eurima. Niks dolar. lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto 31/3/2022, 11:11

Američki predsjednik Joe Biden razmatra pustiti u promet do 180 milijuna barela nafte iz Strateških naftnih rezervi (SRP) kroz nekoliko mjeseci, kako bi snizili cijene goriva. To bi bio treći put da su Sjedinjene Države iskoristile svoje strateške rezerve u posljednjih šest mjeseci, ali i najveće otpuštanje nafte u gotovo 50-godišnjoj povijesti naftnih rezervi SAD-a, piše Reuters, pozivajući se na tri američka izvora.

Prema Bidenovom planu iz rezervi će dnevno puštati milijun barela nafte sljedećih nekoliko mjeseci, navodi Washington Post. SAD planirano puštanje koordinira s Međunarodnom agencijom za energetiku, a obavijestili su i sve saveznike o tom planu.

Nakon tih vijesti, jutros su na azijskim tržištima cijene nafte oštro pale. Cijena barela na londonskom tržištu pala je 3,9 posto, na 109 dolara, a na američkom 4,6 posto, na 102,85 dolara.

debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 31/3/2022, 11:12

Noor wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Tovariš Koba wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Tovariš Koba wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Tovariš Koba wrote:
Šandor Winnetou wrote:

ne bih im baš vjerovao.

;)

;)

;)
Bože, što je glup, neviđeno
Al dođe i traži da dobije po pički a onda se ljuti kad mu nacrtam kako rusi napreduju i kako su oni sve to godinama hvalospjeve pisali ruskoj vojsci i putleru.
Ljudski um je fantastičan kad krene u samoobmanui čuvanje zacrtanih dogmi u glavi pa tako dragec umjesto da se pita zašto rusi nisu osvojili sve u tri dana (kako su rusofili na čelu sa levim, alfom i dingom najavljivali a ostali rusofili pljeskali ručicama) on pokušava okrenuti pilu naopako i kao da su Ukrainci ti koji su velesila a rusija mala odvažna državica koja se hrabro odupire ukrainskoj invaziji.

Male
2017-12-31

michaellcmacha and Noor like this post

Back to top Go down

Post by dijagram 31/3/2022, 11:27

epikur37 wrote:Gradove nemaju šanse zauzeti.

Jutros pričam s vrhunskim brodskim  majstorom, imao 20 godina  u ratu u obrani ZD.

Smije se čovjek, pa nema šanse kaže da uzmu gradove, pa mi smo ih sa zoljama i rpgovima tjerali veli. A di ti javelini i čuda. Nema tog oklopa koji je učinkovit u urbanom ratovanju. To je smiješno, veli.

On je konkretno bio  kod zračne luke, faktički u okruženju bili. Veli oklop se lako riješi ali mi smo im samo šarali po pješadiji iza.

Frajer se zajebaje, veli mačji kašalj...je kad granarta lupi da odvali ali igra ide dalje a lopta je tvoja.

Pusti abena, laze cim zine.)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by RayMabus 31/3/2022, 11:35

Sjedinjene Američke Države su povukle svoje ratne brodove iz Crnog mora, izjavio je portparol Pentagona DŽon Kirbi.

Prema njegovim rečima, američka vojna komanda je takve akcije smatrala merama opreza kada je videla da ruska vojna operacija u Ukrajini "postaje neizbežna", prenela je agencija RIA Novosti.

- Da svima bude jasno: SAD nemaju interes da izazivaju sukob bilo kakvom odlukom o raspoređivanju snaga- kazao je Kirbi.

On je dodao da za sada nema detalja o vremenu povratka američkih brodova u Crno more.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 31/3/2022, 11:38

Uništene velike baze goriva iz kojih su se gorivom snabdevale ukrajinske trupe u Donbasu

Ruska vojska uništila je krstarećim raketama visoke preciznosti baze goriva u Dnjepru, Lisičansku, Čugujevu i Novomoskovskom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Portparol Ministarstva Igor Konašenkov je precizirao da su uveče 30. marta krstarećim raketama visoke preciznosti uništene velike baze goriva iz kojih su se gorivom snabdevale ukrajinske trupe u Donbasu.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by dijagram 31/3/2022, 11:45

RayMabus wrote:Uništene velike baze goriva iz kojih su se gorivom snabdevale ukrajinske trupe u Donbasu

Ruska vojska uništila je krstarećim raketama visoke preciznosti baze goriva u Dnjepru, Lisičansku, Čugujevu i Novomoskovskom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Portparol Ministarstva Igor Konašenkov je precizirao da su uveče 30. marta krstarećim raketama visoke preciznosti uništene velike baze goriva iz kojih su se gorivom snabdevale ukrajinske trupe u Donbasu.

Pocelo se izbjegavati sukob, sve nesto po logistici, kako rusi tako ukrajinci.

Tempo je splasnuo.

Problemi na obje strane.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 31/3/2022, 11:47

epikur37 wrote:Gradove nemaju šanse zauzeti.

Jutros pričam s vrhunskim brodskim  majstorom, imao 20 godina  u ratu u obrani ZD.

On je konkretno bio  kod zračne luke, faktički u okruženju bili. Veli oklop se lako riješi ali mi smo im samo šarali po pješadiji iza.

ovisi.. izrael je sa druge strane pokazao se brutalno efikasnim u urbanom ratovanju. moguće je zauzeti gradove, čak i uz manja razaranja ali to zahtjeva brutalnu obuku, te tehnologiju onoga koji napada.
rusi se jbg ratuju tu primitivno.
gledam interview jednog ruskog vojnika na fronti na mariopolu. kaže da im ide loše, da ih azovci presluškuju, rade im zasjede, da azovci imaju puno bolju komunikacijsku opremu, mogu ih slušati, a rusi njih ne, da rusi komuniciju običnim radiom ili čak mobitelima spojenim na UKR mreži, da azovci imaju noćnu optiku itd.. a čečenci koji su došli, uglavnom mlate jadne ruse .. oni svi čečenci na snimkama nabildani na steroidima, opranih odjela(jer se nisu zamazali), čistih pušaka..

a sa druge strane evo rus opisuje šta se događa, momak (vidi se na drugom videu) od 20 i nešto sitno godina, govori kako se već danima smrzava , kašlje, da ih je na njegovom djelu fronte 200-300 već poginulo (popasna)
i da se nada da mu to nije zadnji video

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 31/3/2022, 11:49

usput, ukrainci su jutro/sinoć/jučer izveli niz manjih kontra napada i prošrili svoj teritorij.. na području kod Zaporožja, Krahiva, Kijeva, itd.. deblokirali su grad Sumi .

ima naravno dosta videa i slika uništene ruske tehnike.. neda mi se više stavljati, već sam više puta stavio linkove, pa možete sami followati te twiter profile.

a ionako će ebenica reći da "nema nigdje dokaza da se ratuju"

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 31 of 50 Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics