Korona novosti i spoznaje
Page 5 of 40
Page 5 of 40 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Re: Korona novosti i spoznaje
ja nisam uključio tv, zadnjih 3-4 godine... prije 6 godina ostavio se cigareta... itako porok po porok svakih par godinamutava baštarda wrote:Idem pogledati drugi Otvoreno od kako je pandemija... Prvi je bio kad su uvodili kovid potvrde u javni sektor...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
mutava baštarda likes this post
Za ovoga nije teško pogoditi koja mu je omiljena hrana i piće...Hektorović wrote:Vinay Prasad is a hematologist-oncologist, associate professor of epidemiology and biostatistics at the University of California, San Francisco
T.- Posts : 17552
2014-04-14
Iznadprosječno topla veljača...mutava baštarda wrote:A vidi ove Veberove kako motira kralja špadi...dijagram wrote:Nekad bi to bilo upravo obrnuto.mutava baštarda wrote:[size=41]Pfizer je pobjegao iz Indije nakon što su regulatori prvi put zatražili neovisni sigurnosni pregled, prenosi Reuters.[/size]
Pfizer je tražio iznimku pozivajući se na odobrenja koja je dobila drugdje na temelju ispitivanja provedenih u zemljama poput Sjedinjenih Država i Njemačke.
Indija na respiratorima.
Ludog li vremena.
Citiram vakulu, dakle struku...
T.- Posts : 17552
2014-04-14
ja sam to jednostavnije riješio.Venus wrote:michaellcmacha wrote:moj brende nema stare slave, vidiš li kako ove što su prije 7-8 godina otišli trbuhom za kruhom lovaju lasom i nabijaju im porezne dugove po par stotina tisuća kuna... ne sumnjam da ima onih koji navijaju da se tim ljudima odere koža sa leđa, ja nisam među tima... spadam među one koji smatraju da ti ljudi ovoj državi nisu dužni ništa. jebiga kako vrijeme prolazi sve sam više uvjerenja da je mladima najbolje da kad idu van da se trajno odjave i u mup-u i u poreznoj... ima danas whapp i viber da se povremeno jave da su dobro i Bog te veselio... ne vidim smisao da oni tu ili od bilo kud imaju u hrvatskoj imaju životni interes dok viceguverneri mogu kupovati na aukcijama kuće, guverneri uzimati 500 000 nagrade od konkurentske narodne banke, vlastodržačka klika ostavljati po aerodromima automobile da im ih policija čuva na službenim parkinzima, stožeraška ekipa nabijati djeci komplekse niže vrijednosti preko jebenih testova koji ničemu ne služe... koliko god da me još bude, jebiga tu sam gdje jesam, tako sam odabrao i tu ću biti do kraja i konca, ali ako ćemo realno ovo jednostavno ne valja... i nema naznaka da bi se moglo popravitiGlupkakurac wrote:
E, inače...dao si svoj obol..čuvaj ih koliko možeš. Neka idu za svojom srećom, ali nisu dužni ikakvoj državi išta...
Zabezeknuta sam odlukom države da oporezuje one koji su išli vani zarađivati i vani plaćaju porez, i baš me zanima zakonska podloga za to. Potrudit ću se i uronit u to.
Negdje sam pročitala da je HR efikasnija u naplati poreza od Njemačke, haha.. Ja jednom dobila dvije plaće u istom mjesecu jer sam mijenjala poslodavca. Rebnuli mi porez samo zato jer su dvije plaće za 2 različita mjeseca sjela u istom mjesecu. Džaba mi se bilo žalit. Nek nas gule dok se damo gulit. Kakav narod, takva vlast.
zatražio sam ispis iz državljanstva. ne privremeni, nego apsolutni.
jebemti dan kada smo išli stvarati tu vukojebinu.
djeci savjutejem da naprave isto.
neka se jebu.
zajedno sa svim sančosima.
imam pola dokumenata njemačkih, sada ću još napraviti trajni ispis iz državljanstva.
neka se napuše kurca.
veber-
2014-12-30
Venus wrote:mutava baštarda wrote:Long Kovid :)Venus wrote:
Aj ne sviraj k.
Stavio si taj nick baš zato da se možeš povuć iz rasprave, kao eto glup si.
Brend se nije povlačio ovako, šta se desilo pobogu..
Suočavanje sa vlastitom smrtnošću ne smije bit izgovor da ostatak života provedemo sklupčani od straha zbog neizbježnog. Kod mene je kovid prouzročio dišpet. Razmjere ćemo vidjet haha jer korona je preplašena, nakon mene mutirala u drugi soj.
Radi se o tome da ova beštija ne ide na dišpet... To su mi i svi rekli za teži oblik da je tako. Nije do voljnog momenta kad su pluća su sjebana, brzo se umaraš, zato...zasićenost krvi kisikom je niska, ne može se netko s hipoksijom ili hipoksemijom osjećati baš dobro kad mu se razmjena plinova u krvi ne odvija kako treba i pluća su na 50% funkcionalnosti. Bez obzira na vježbanje, alveole su spržene... Srećom, može se vratiti dobar dio funkcije jer se kapacitet pluća može vježbama povećati no treba vremena za to... Ne ide preko noći ništa. Zato. I lakše je biti glup zapravo.
darth_vader-
2014-04-17
to podvedi pod danas jesi sutra nisi, ako ti da nešto kusura reci mački gospoja... ja evo 6 godina slušam struku, ne pijem alkohol od prije, prestao pušiti tu noć dok se matijas borio da mi spasi bar tu prokrvljenu polovicu srca, u 11 dana intenzivne pozobao sam 900, ponovit ću 900 komada tableta i to doslovno po šaku ujutro, šaku u podne i šaku naveče, do danas bez tih 900, preko 28 000 komada, ne trošim šećer, jedem jebeni lan, sezam i chia sjemenke ko papigica tigrica, prebiotik ovaj, probiotik onaj, u prvoj godini prvih 3 mjeseca po izlasku iz bolnice hodam ko robot, jedva odižući nogu od tla, do kraja te godine uspijevam skinuti 27 kilograma, ali evo zime i srce veli stojimo, i ja stao i skoro me ubi ta prva zima, i onda opet ispočetka borba, sjemenke, kefir kurac palac i onda potres pa nespavanje, raspad metabolizma, štitnjača u kurcu, počele oticati noge, doživim i preživim da hipertenzijska ekstremna ekscesa, gdje u trenutku osjetim nagli porast tlaka i padam u nesvijest, ali sekundu prije neg ću pasti oba puta uspijevam se srozati na tlo bez da se polupam, inače ljudi najčešće razbiju glavu... bez obzira na sve neki se mogu sjetiti do potresa sam pikao, sadio, debo me optuživao da ne plaćam porez, usput vozio taxi, razvažao pice, bio noćni čuvar, radio u nekom skladištu i konačno prošle godine odradio sezonu na Braču... hodao svaki dan ujutro se čipirati i u 3 se odjaviti po najvećem suncu uz brdo kojih kilometar i pol (netko bi reko dobar trening, za mene je bilo pitanje kad će me to ubiti)... brende ali od tog svega nisam dobio ptsp... imao sam privilegiju da me ptsp opere davno prije zbog nekih drugih nemjerljivo gorih i ružnijih stvari u životu od posljedica srčanog udara... ne bih htio da ovo shvatiš kao prigovaranje nego jednostavno tako ti je grah pao, kao meni moj ili nekom drugom njegov... jednu stvar upamti ono što je bilo promijeniti se ne može, neke posljedice se mogu sanirati neke posljedice još se prodube, budu čak i fatalne... jebiga to je tako, tako i nikako drugačije...
2015-08-08
darth_vader likes this post
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/nizozemska-od-petka-ukida-vecinu-covid-ogranicenja-zemlja-ce-ponovno-biti-otvorena-15158689
Prosječna dnevna smrtnost u Nizozemskoj je trenutno 0.64/dan/1M st.
U Hrvatskoj 12.6/dan/1M st.
Iako bih rekao da dnevna zaraza u Nizozamskoj tek počela opadati(7 dana), dok u HR pada u kontinuitetu već 3 tjedna.
Dok je broj zaraženih na 1M st u Nizozemskoj skoro 2x veći nego u HR, a smrtnost im je 19.7x manja .
Zaključak: Hrvatska si ne može u ovom trenutku priuštiti ukidanje mjera, upravo zbog visoke smrtnosti,
koju možemo pripisati niskoj procjepljenosti i većem postotku starije populacije.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
violator wrote:Venus wrote:violator wrote:
Meni se ipak cini da vlastita razmisljanja projiciras na samog Marcellusa. Da covjek doista misli da cjepivo stvara i mnozi trombove, nekako sumnjam da bi vlastitu djecu tome podvrgavao. A i ne bi se triput tome izlagao.
No dobro. Ovdje je projekcija nesto kao "dobar dan".
Pa svatko gleda samo iz vlastitog ugla, traži dokaze u svojoj okolini za svoje teorije, traži sadržaje po netu koji podržavaju ono u što vjeruje...
Tko se cijepi, važno je da vjeruje da će mu to pomoći. Tko vjeruje u boostanje imuniteta, važno je da vjeruje da će mu to pomoći. Svatko bira svoje stavove i uvjerenja. Nema "najpametnijeg", svatko je pametan za sebe.
Da, projiciraju se vlastita stajalista na okolinu.
Traze se potvrde vlastitih razmisljanja i strahova. Nista od trazenja onog sto bi takva nasa stajalista opovrgnulo, je l' da da ne?
Ja ti mogu reći za sebe da ako mi sugovornik izloži razmišljanje koje meni ima više smisla od onog što do tad mislim, ja bez problema usvojim bolje razmišljanje.
Također, može se dogoditi da odlučim imati svoj mir umjesto rasprave i to u slučaju kad kod sugovornika prepoznam loše namjere liječenja vlastitih frustracija kroz bitku sa mnom.
Guest- Guest
veber wrote:ja sam to jednostavnije riješio.Venus wrote:
Zabezeknuta sam odlukom države da oporezuje one koji su išli vani zarađivati i vani plaćaju porez, i baš me zanima zakonska podloga za to. Potrudit ću se i uronit u to.
Negdje sam pročitala da je HR efikasnija u naplati poreza od Njemačke, haha.. Ja jednom dobila dvije plaće u istom mjesecu jer sam mijenjala poslodavca. Rebnuli mi porez samo zato jer su dvije plaće za 2 različita mjeseca sjela u istom mjesecu. Džaba mi se bilo žalit. Nek nas gule dok se damo gulit. Kakav narod, takva vlast.
zatražio sam ispis iz državljanstva. ne privremeni, nego apsolutni.
jebemti dan kada smo išli stvarati tu vukojebinu.
djeci savjutejem da naprave isto.
neka se jebu.
zajedno sa svim sančosima.
imam pola dokumenata njemačkih, sada ću još napraviti trajni ispis iz državljanstva.
neka se napuše kurca.
Da sam na tvom mjestu, isto bih napravila.
Nema tog patriotizma koji bi opravdao guljenje kože s leđa onima koji su se htjeli izboriti za bolje uvjete vani. Osim toga, ljudi koji rade vani donose tu lovu u domaju, na razne načine.
Guest- Guest
Glupkakurac wrote:Venus wrote:mutava baštarda wrote:
Long Kovid :)
Suočavanje sa vlastitom smrtnošću ne smije bit izgovor da ostatak života provedemo sklupčani od straha zbog neizbježnog. Kod mene je kovid prouzročio dišpet. Razmjere ćemo vidjet haha jer korona je preplašena, nakon mene mutirala u drugi soj.
Radi se o tome da ova beštija ne ide na dišpet... To su mi i svi rekli za teži oblik da je tako. Nije do voljnog momenta kad su pluća su sjebana, brzo se umaraš, zato...zasićenost krvi kisikom je niska, ne može se netko s hipoksijom ili hipoksemijom osjećati baš dobro kad mu se razmjena plinova u krvi ne odvija kako treba i pluća su na 50% funkcionalnosti. Bez obzira na vježbanje, alveole su spržene... Srećom, može se vratiti dobar dio funkcije jer se kapacitet pluća može vježbama povećati no treba vremena za to... Ne ide preko noći ništa. Zato. I lakše je biti glup zapravo.
Meni su preostali kašalj i strašan umor. Nekidan sam išla kao predvečer pola sata odmoriti i ostala sam spavati cijelu noć. Ne vjeruje ti kome se nije desilo. Međutim, kužim iz svog iskustva, da ako ću se predati malodušnosti i razmišljanju o posljedicama da će mi zbog toga bit lošije, a ne bolje. Pozitivan stav je stvar odluke, um može čuda, a tijelo ima svoja pravila i normalno da za oporavak treba i neko vrijeme. Al' pozitivan stav je preduvjet za ful oporavak jer djeluje na imunitet. Mi smo ipak čudesna bića koja imaju sposobnost regeneracije, no nismo uopće toga svjesni. Oba moja roditelja su bili grobaru na lopati po pitanju zdravlja, pa su si samo odlukom da pješače u prirodi 5-10 km dnevno značajno produžili život i poboljšali kvalitetu života. Hoću reći, puno toga je baš do nas i našeg stava prema sebi i životu.
Guest- Guest
Gosti Sdp, HNS, HDZ,...dijagram wrote:ajde, ispricaj nam sto je bilomutava baštarda wrote:Idem pogledati drugi Otvoreno od kako je pandemija... Prvi je bio kad su uvodili kovid potvrde u javni sektor...
ne mogu to vidit ni za dobre novcice
Nitko iz Domovinskog pokreta i Mosta kao predstavnika druge strane koja je potrebna za raspravu.
Nisam gleda...
Ja ću kad sve prođe prikontrolirat bubrige jer sam na proliće cili vikend prove sa upalom i teškom fibrom, a nisam htio otići u kovid bolnicu, nego sam čeka antibiotik 3 dana. Posljedice još osjećam... Jebi ga, zakačilo me, život ide dalje.Venus wrote:Glupkakurac wrote:Venus wrote:
Meni su preostali kašalj i strašan umor. Nekidan sam išla kao predvečer pola sata odmoriti i ostala sam spavati cijelu noć. Ne vjeruje ti kome se nije desilo. Međutim, kužim iz svog iskustva, da ako ću se predati malodušnosti i razmišljanju o posljedicama da će mi zbog toga bit lošije, a ne bolje. Pozitivan stav je stvar odluke, um može čuda, a tijelo ima svoja pravila i normalno da za oporavak treba i neko vrijeme. Al' pozitivan stav je preduvjet za ful oporavak jer djeluje na imunitet. Mi smo ipak čudesna bića koja imaju sposobnost regeneracije, no nismo uopće toga svjesni. Oba moja roditelja su bili grobaru na lopati po pitanju zdravlja, pa su si samo odlukom da pješače u prirodi 5-10 km dnevno značajno produžili život i poboljšali kvalitetu života. Hoću reći, puno toga je baš do nas i našeg stava prema sebi i životu.
Znam za drugi put, poslat ću dicu ili ženu da provale u apoteku i ukradu kutiju sumameda.
treniranje (i duga šetnja je dobar trening, ), treniranje u stanju posta je još bolje, pa zatim neprekinuti postovi od 16/8 , tu i tamo duži od 38-72h, kupite vitamin D, i to će vam ubrzati oporavak. smanjite naravno UH u prehrani
Rt = 0.73
Ovo je svakako jako obećavajući podatak, koji znači da je došlo do "gušenja" virusa
.
Ovo je svakako jako obećavajući podatak, koji znači da je došlo do "gušenja" virusa
.
Venus wrote:Glupkakurac wrote:Venus wrote:
Inače pozitivan stav ima sličan mehanizama djelovanja kao placebo.
Vjerovati moraš u svakom trenutku na pozitivan ishod onoga što činiš.
Prvi pozitivan rezultat podstiče nas da ustrajemo na onome što činimo.
Svako dobro!
2016-07-22
Znam ja sto je to "spavati cijelu noc".Venus wrote:Glupkakurac wrote:Venus wrote:
Obmanjujes jadan napacen narod:)
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici wrote:treniranje (i duga šetnja je dobar trening, ), treniranje u stanju posta je još bolje, pa zatim neprekinuti postovi od 16/8 , tu i tamo duži od 38-72h, kupite vitamin D, i to će vam ubrzati oporavak. smanjite naravno UH u prehrani
dijagram-
2015-08-09
Eroo wrote:Rt = 0.73
.
Vezano je zato ponavljam i dodajem:
Za 7 dana je i broj aktivno pozitivnih slučajeva pao za 1/3.
Ako se nastavi ovim tempom onda bi i smrtnost trebala
pasti: kroz 7 dana <20/dan i kroz sljedećih 7 dana
2016-07-22
Venus wrote:Glupkakurac wrote:Venus wrote:
Gle, naravno da znam... Stari mi se izvuka od teškog karcinoma ima devedeset i sedam godina već, a i dalje nas svih zajebava...ovo nije samo do stava i ne da mi se uopće ulaziti u te dubioze uzročno-posljedičnih veza... Stav je prihvatiti stanje takvo kakvo je. Nije strašno samo je frustrirajuće. Jer ide sporo. No ipak ide. Makar i u pičku materinu, ali ide. Rekoh ti već da pješačim dva sata dnevno. Svaki dan. Nije ni do toga. 100 sklekova u desetak minuta mogu napraviti, nije da je nešto i da dišeš ka riba na suvom i saturacija bude ispod 90% satima, ali natjeram se. Kao što rekoh, nije do stava. Nešto se pita i organizam koji te sabotira čim pretjeraš. I da, zaboravljam pun kurac toga. Taj dio mi se čak i sviđa. I to što sam glup isto. Jedino, okolini se i ne sviđa baš. A što ću im ja? Dobro sam, samo objašnjavam s čime se ljudi bore. S prehladom.
darth_vader-
2014-04-17
e pa drugi put se cijepite pa vas neće oplest tako
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Page 5 of 40 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje