Bitne stvari u vezi
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Bitne stvari u vezi
Mož'te vi mudrovat kol'ko želite i bit romantični. Kad nema na pjatu-da, to nije nimalo romantično za one koji ne cijene energiju novca. Disbalans.
A s druge strane su oni koji kupuju "ljubav" svojih "voljenih" jer drukčije ne znaju, jer im novac daje lažni osjećaj da mogu kontrolirati život (i druge). Opet disbalans.
Biti uravnotežen, u kvalitetnoj vezi s partnerom u kojeg vjeruješ i kad su krize-je ART!
A s druge strane su oni koji kupuju "ljubav" svojih "voljenih" jer drukčije ne znaju, jer im novac daje lažni osjećaj da mogu kontrolirati život (i druge). Opet disbalans.
Biti uravnotežen, u kvalitetnoj vezi s partnerom u kojeg vjeruješ i kad su krize-je ART!
Guest- Guest
Stvar je u tome što je današnje vrijeme ustvari vrijeme diskretnog prestiža. Čak i ako ti po prirodi nisi sklon materijalnom nadmetanju, ipak osjećaš da neko drugi u tvojoj blizini jest. Gleda te i ravna po sebi... i onda se u tebi prije ili kasnije probudi taj odbrambeni mehanizam u vidu ponosa koji ti nalaže da prihvatiš njegovu igru kako ne bi bio, narodski rečeno, donji. :)
Kad pak govorimo o bračnom paru, onda je nadmetanje bračni par A vs bračni par B. Npr, ako su žene iz para A i para B neke "prijateljice", gdje je ova iz para B onak dobrostojeća materijalno i ima muža dobrostojećeg, onda to kad-tad dovede do frustracija u žene A. Ili obratno, ne mora žena biti okidač frustracije, može biti i muž koji zavidi drugom bračnom paru. A takav oblik frustracije logično vodi i do razdora u vezi, tj. braku.
To nas navodi na zaključak da je u sistemu u kojemu živimo zaista sve teže naći istinsku ljubav i istinsko prijateljstvo, mada izuzetaka srećom još uvijek ima.
U nekim drugim pak zajednicama, kao istinskog prijatelja te gledaju samo ako nisi sklon materijalizmu.
Kad pak govorimo o bračnom paru, onda je nadmetanje bračni par A vs bračni par B. Npr, ako su žene iz para A i para B neke "prijateljice", gdje je ova iz para B onak dobrostojeća materijalno i ima muža dobrostojećeg, onda to kad-tad dovede do frustracija u žene A. Ili obratno, ne mora žena biti okidač frustracije, može biti i muž koji zavidi drugom bračnom paru. A takav oblik frustracije logično vodi i do razdora u vezi, tj. braku.
To nas navodi na zaključak da je u sistemu u kojemu živimo zaista sve teže naći istinsku ljubav i istinsko prijateljstvo, mada izuzetaka srećom još uvijek ima.
U nekim drugim pak zajednicama, kao istinskog prijatelja te gledaju samo ako nisi sklon materijalizmu.
Fino sazeto.AlfaOmega wrote:Stvar je u tome što je današnje vrijeme ustvari vrijeme diskretnog prestiža. Čak i ako ti po prirodi nisi sklon materijalnom nadmetanju, ipak osjećaš da neko drugi u tvojoj blizini jest. Gleda te i ravna po sebi... i onda se u tebi prije ili kasnije probudi taj odbrambeni mehanizam u vidu ponosa koji ti nalaže da prihvatiš njegovu igru kako ne bi bio, narodski rečeno, donji. :)
Guest- Guest
Ma to ja prepisao.
Kako si ti betty, nikak da te uganjam i upitam
dobro sam ko dobar dan
a ti, jel i ti bacas plamen na snijeg ? :D
a ti, jel i ti bacas plamen na snijeg ? :D
betty.boop-
2015-01-23
Naprotiv, danas je snijeg pao na mene, moram priznati.
A ti? Plamen ili snijeg, kaj sad preferiraš?
A ti? Plamen ili snijeg, kaj sad preferiraš?
evo zasto pitam :D umrla sam od smijeha kad sam ovo vidila
ja trenutno molim za malo snijega, al izgleda da me niko ne cuje
betty.boop-
2015-01-23
Pa on je super. Bolje je proša neg onaj Bosanac u Kanadi.
Doturit ću ti ja snijega. Ali treba mi adresa, jel?
Doturit ću ti ja snijega. Ali treba mi adresa, jel?
AlfaOmega wrote:Stvar je u tome što je današnje vrijeme ustvari vrijeme diskretnog prestiža. Čak i ako ti po prirodi nisi sklon materijalnom nadmetanju, ipak osjećaš da neko drugi u tvojoj blizini jest. Gleda te i ravna po sebi... i onda se u tebi prije ili kasnije probudi taj odbrambeni mehanizam u vidu ponosa koji ti nalaže da prihvatiš njegovu igru kako ne bi bio, narodski rečeno, donji. :)
game theory haha
betty.boop wrote:
becarefulwhatyouwishfor :^^
bogomdani wrote:novac JESTE najbitniji u zivotu..Da pojasnim...Moš se jebat bez njega..ni to ne mos..ne mos curu izvesti i upoznati,ostalo pisi propalo...night sky wrote:u tom slučaju novac nije jedini, ni najbitniji, problem koji imaju.
bez međusobnog respekta i razumijevanja nema ni ljubavi.... u suprotnom n eznam što bi to bilo... neka felšna ljubav u kojoj uvijek netko pati.
Moš prodavati otuznu rokersku demagogiju i pranje mozga mladim curama,ali zrelijima ne..
Kad se ima novca,i to dovoljno da vis kako koke pokazuju respekt,a kad nemas,onda si im Luzer...postovanje i razumijevanje...
Daj mi objasni kako ces me postovati i razumijeti,ako nemam da platim rezije,napunim fizider,kupim auto i odvezem ti milostivu guzu,majci tvojoj za vikend itd,itd..??
Nema para,sve se rusi,umire i najveca ljubav,traze se izlike za sukob i sve se raspada...dalje ide samo inercijom...
naravno da je bitan, pa ne misliš valjda živjeti od zraka? ali NIJE najbitniji, samo što to ne razumješ jer imaš drugačiji sustav vrijednosti.
poanta je u tome da će razumni ljudi i s najosnovnijim živjeti i ne svađati se.
a bemu, naravno da bi svak htio više i bolje, zbrinuti familiju, djeci pomoći da što lakše krenu u život etc., ali to ponekad jako teško ide, no takvi, i makar nemaju, se zaljube i vole osobu a ne ono s čime ona dođe u paketu, dok oni koji biraju samo po sadržaju paketa, ne traže ljubav već materijalno osiguranu budućnost... a n eznam, možda je to njihova definicija ljubavi... moja sigurno nije.
ali je isto tako istina da ljudi biraju sebi slične i teško će nap. u brak ući profesor sa fakulteta i frizer. ne podcjenjume nikoga,samo kažem da će sasvim sigurno imati malo toga
zajedničkog što bi taj brak održalo. a mislim, nema pravila, samo što je to jako rijetko.
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
betty.boop wrote:pa nema ga
nes covjeku kojeg volis postavit ultimatum da ako ne nadje posao za dva mjeseca, da ga ostavljas
s druge strane, ako se on ne cini nista da se izvuce iz teske situacije, onda sto ocekivat u zivotu od takve osobe ?
nije sve crno bijelo, ali pricati o tako nekim vremenskim rokovima je kao da mi mjeris koliko mi minuta ljubavi dajes u 24 sata
naravno, ali jako teško da ćeš se i zaljubiti u nekog tko s eponaša neodgovorno; mislim,možda i hoćeš ali i brzo ohladiti; jer taj niti ne traži posao, jel... ljubav je slijepa ali ne baš toliko.
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
da, da, mislim na primjer kad si vec u braku i da partner ostane bez posla
odnosno ako si vec u braku s njim, znat ces kako ce se on nosit s tim, poznajes ga donekle jel :)
odnosno ako si vec u braku s njim, znat ces kako ce se on nosit s tim, poznajes ga donekle jel :)
betty.boop-
2015-01-23
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» 5 stvari
» Demi Mur u vezi sa Srpkinjom
» Tko je u stvari 'Antifa'?
» Dodik ipak za nezavisno Kosovo? "Da je Kosovo Srbija, Albancima bi morali da date 30 odsto mjesta u Skupštini Srbije, pa i bitne državne pozicije, poput premijera, predsjednika parlamenta, države... Albanski jezik morao bi da se uvede i u parlament"
» Vrdoljak je lagao u vezi razdjelnika
» Demi Mur u vezi sa Srpkinjom
» Tko je u stvari 'Antifa'?
» Dodik ipak za nezavisno Kosovo? "Da je Kosovo Srbija, Albancima bi morali da date 30 odsto mjesta u Skupštini Srbije, pa i bitne državne pozicije, poput premijera, predsjednika parlamenta, države... Albanski jezik morao bi da se uvede i u parlament"
» Vrdoljak je lagao u vezi razdjelnika
Page 3 of 6