Vrdoljak je lagao u vezi razdjelnika
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Re: Vrdoljak je lagao u vezi razdjelnika
znači položio je za koalicijskog partnera HDZu
a ne oni dalmatinski psiho krmci
Opuzen treba spaliti a svu ženskadiju silovati u obližnjem Konzumu hehehe inače Vrdoljak ima par registratira kaznenih prrijava takod a će on koalirati i sa Nusra Frontom samo da mu kažu kadakic wrote:
znači položio je za koalicijskog partnera HDZu
a ne oni dalmatinski psiho krmci
Kermit-
2014-04-17
država se najbolje brine za interese građana. Država je odredila da razdjeljnici moraju biti ugrađeni, i to je odredila zakonom, i svi moraju poštivati zakon, HNSovci i HDZovci su poznati da pišu poštene zakone i brinu se za opće interese. Bolje da država nasilu određuje da se ugrade razdjeljnici, nego da građani budu vođeni nevidljivom rukom
Guest- Guest
Rekao mi baš lega HNS, Pupovac, Bandić sa Hdz-om hehehe ovdje neće ostati kamen sa rasola koliko će oni to posisatiPinochet wrote:država se najbolje brine za interese građana. Država je odredila da razdjeljnici moraju biti ugrađeni, i to je odredila zakonom, i svi moraju poštivati zakon, HNSovci i HDZovci su poznati da pišu poštene zakone i brinu se za opće interese. Bolje da država nasilu određuje da se ugrade razdjeljnici, nego da građani budu vođeni nevidljivom rukom
Kermit-
2014-04-17
Pinochet wrote:država se najbolje brine za interese građana. Država je odredila da razdjeljnici moraju biti ugrađeni, i to je odredila zakonom, i svi moraju poštivati zakon, HNSovci i HDZovci su poznati da pišu poštene zakone i brinu se za opće interese. Bolje da država nasilu određuje da se ugrade razdjeljnici, nego da građani budu vođeni nevidljivom rukom
da li ti uopće znaš što je razdjelnik topline, zašto se ugrađivao, gdje se ugrađuje, i tko je reklamirao da donose uštedu?
Guest- Guest
Razdjelnici su donijeli individualnu naplatu grijanja i odbacili socijalistički model rasipne potrošnje koju pokriva cijela zajednica. Ako ih odbace, očekujem da će subvencionirati kalorimetre zgradama koje žele plaćati samo svoje grijanje.
Najgora opcija je socijalizam i plaćanje iz proračuna svih tona prekomjernog CO2 kojeg ćemo morati otkupiti zbog uravnilovke i populizma Vlade.
Najgora opcija je socijalizam i plaćanje iz proračuna svih tona prekomjernog CO2 kojeg ćemo morati otkupiti zbog uravnilovke i populizma Vlade.
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
Piglet wrote:Razdjelnici su donijeli individualnu naplatu grijanja
pa je sad individualno mjerenje potrošnje socijalizam, jer je država nametnula propise da se mora plaćati onoliko koliko se pojedinačno troši a ne zajednički za cijelu zgradu
očito je ideološki zadojenima sve što ne razumiju socijalizam, kao što zadrti vjernici u svemu vide sotonu
Guest- Guest
glas uhljeba wrote:Piglet wrote:Razdjelnici su donijeli individualnu naplatu grijanja
pa je sad individualno mjerenje potrošnje socijalizam, jer je država nametnula propise da se mora plaćati onoliko koliko se pojedinačno troši a ne zajednički za cijelu zgradu
očito je ideološki zadojenima sve što ne razumiju socijalizam, kao što zadrti vjernici u svemu vide sotonu
bolja je verzija grijat na 27c s otvorenim prozorima 24/7 do 5 mjeseca za 200kn
sad ce @asila to objasnit samo da svrsi na plenkovica
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Da, najjače mi je kad kažu da je država nametnula obvezu ugradnje razdjelnika. Prvo, nije država nego EU direktivom, a drugo nije nametnula razdjelnike nego obvezu plaćanje računa po stvarnoj potrošnji.
Da bi se to postiglo, zgrade mogu ugraditi kalorimetre, razdjelnike, isključiti se iz toplinarskog sustava i grijati se na struju, napraviti vlastitu kotlovnicu na plin ili lož ulje. Većina ih je odabrala razdjelnike jer su najjeftiniji i najjednostavniji.
Zanimljiv dio iz studije:
Konkretno, prosječna ušteda toplinske energije nakon ugradnje razdjelnika u Zagrebu je, primjerice, iznosila 25,8 posto, Rijeci 36,2 posto, Osijeku 29,8 posto, Karlovcu 21,2 posto, Sisku 29,6 posto, Velikoj Gorici 26,2 posto, Samoboru 30,4 posto.
Da bi se to postiglo, zgrade mogu ugraditi kalorimetre, razdjelnike, isključiti se iz toplinarskog sustava i grijati se na struju, napraviti vlastitu kotlovnicu na plin ili lož ulje. Većina ih je odabrala razdjelnike jer su najjeftiniji i najjednostavniji.
Zanimljiv dio iz studije:
Konkretno, prosječna ušteda toplinske energije nakon ugradnje razdjelnika u Zagrebu je, primjerice, iznosila 25,8 posto, Rijeci 36,2 posto, Osijeku 29,8 posto, Karlovcu 21,2 posto, Sisku 29,6 posto, Velikoj Gorici 26,2 posto, Samoboru 30,4 posto.
Last edited by Piglet on 28/4/2017, 16:24; edited 1 time in total
2016-02-24
onda jesu li razdjelnici isplativi ili neisplativi. šta svatko stavlja svoje podatke?
Guest- Guest
Pinochet wrote:onda jesu li razdjelnici isplativi ili neisplativi. šta svatko stavlja svoje podatke?
u ZG ovi sto se griju na toplane samo da zatvore prozor ustedili bi 40% potrosene energije/novca
2014-04-12
Piše lijepo u studiji, tamo gdje građani imaju kogeneraciju i nisku cijenu kWh (Zg, Os, Si) nisu isplativi, tamo gdje je viska cijena kWh (Ka, Ri, Vu) se isplati.Pinochet wrote:onda jesu li razdjelnici isplativi ili neisplativi. šta svatko stavlja svoje podatke?
No bitnije od isplativosti je odjebavanje socijalističkog mentaliteta i plaćanje po stvarnoj potrošnji.
2016-02-24
iskreno neman pojma, ovdje u splitu to ne postoji, ali zanimljivo je ovdje u STu mi negrijemo sobe za spavanje, mi svi u STu spavamo u hladnim sobama,(inače nemozemo spavati ako je soba ugrijana) a ovi dodju iz ZGa i nemogu se načuditi nama :D oni moraju grijati sbe..
inače jedna studija govori da su neisplativi, druga da su isplatiiv, treća da je prevara.. itd.. neman pojma
inače jedna studija govori da su neisplativi, druga da su isplatiiv, treća da je prevara.. itd.. neman pojma
Guest- Guest
Pinochet wrote:iskreno neman pojma, ovdje u splitu to ne postoji, ali zanimljivo je ovdje u STu mi negrijemo sobe za spavanje, mi svi u STu spavamo u hladnim sobama,(inače nemozemo spavati ako je soba ugrijana) a ovi dodju iz ZGa i nemogu se načuditi nama :D oni moraju grijati sbe..
u 2 dana se naviknes na dobro tj. grijanu sobu , vjeruj mi , znam splitske burne zimske noci u hladnoj sobi
2014-04-12
Sad imamo klime, deboto..a, i jesmo se napatili ka'dica @_@
2014-04-12
maggie13 wrote:Sad imamo klime, deboto..a, i jesmo se napatili ka'dica @_@
da napatili , pokriven do nosa fetus polozaj puses baloncic kroz nos a on mrzne...
borba za ljudska prava pada u drugi plan , opstanak u pitanju
pusti tu pricu o klimi , to trosi mi volimo spavat u ladnu sobu
2014-04-12
Mi ne volimo, tebi trauma ostala trajno stanje :D
Onda sjevernjaci nama da nam blago zbog dobre klime..ahaa O.O
Onda sjevernjaci nama da nam blago zbog dobre klime..ahaa O.O
2014-04-12
Pinochet wrote:iskreno neman pojma, ovdje u splitu to ne postoji, ali zanimljivo je ovdje u STu mi negrijemo sobe za spavanje, mi svi u STu spavamo u hladnim sobama,(inače nemozemo spavati ako je soba ugrijana) a ovi dodju iz ZGa i nemogu se načuditi nama :D oni moraju grijati sbe..
zato jer nije zima, ja sam cijelu zimu bez čarapa, bos, hodam okolo u japankama...
jedna studija gleda financijsku isplativost, za koliko će se vratiti novac koji je uložen, odgovor je naravno da se neće vratiti jer toplinski razdjelnik ne povećava efikasnost nego mjeri potrošnju, to je mjerni uređaj, isto kao i brojač struje koji ne povećava efikasnost el. uređaja nego samo mjeri potrošnju
druga studija je o potrošnji energije, koja kaže da se troši manje topline jer sad kad svatko plaća individualno ljudi drže termostat na nižoj temperaturi a prije kad se plaćalo zajednički za cijelu zgradu svi su držali na maksimum... iako bi se sa stajališta struke mogao postaviti argument da je bolje zgradu gledati kao jednu cjelinu pa sve grijati jednako jer toplina ionako prolazi kroz zidove
svrha razdjelnika je mjerenje individualne potrošnje, mjerenje ne stvara uštede,
da će doći do ušteda su lažno reklamirale privatne tvrtke koje su prodavale i ugrađivale razdjelnike
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Vjerova ili ne: Vrdoljak se nudi na raspolaganje u vezi propasti Agrokora
» Umjesto razdjelnika novi bojleri
» Ministar Ćorić: Ne odustajemo od ugradnje razdjelnika
» Prevara od milijardu kuna? Ugradnja razdjelnika neisplativa, nekorisna i - potpuno nepotrebna
» Ministarstvo energetike vraća obvezu ugrađivanja razdjelnika za one koji ih nisu ugradili
» Umjesto razdjelnika novi bojleri
» Ministar Ćorić: Ne odustajemo od ugradnje razdjelnika
» Prevara od milijardu kuna? Ugradnja razdjelnika neisplativa, nekorisna i - potpuno nepotrebna
» Ministarstvo energetike vraća obvezu ugrađivanja razdjelnika za one koji ih nisu ugradili
Page 1 of 2