Korona novosti i spoznaje
Page 28 of 50
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
kaj zna ta agencija...sace smajser objasnitimichaellcmacha wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/europska-agencija-za-lijekove-upozorava-previse-booster-doza-moze-oslabiti-imunitet-15144849
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Nemam fejs pa ne mogu vidit.mutava baštarda wrote:Ima tonski zapis koji opisuje događaj po rubnim portalima.dijagram wrote:Danas je u Splitu preminula T.P. inace djelatnica bolnice ,mislimodjela psihijatrije.
Nakon booster doze 34- godisnjoj T. pocela je trnuti jedna strana tijela.
Nakon toga se srusila, odvezena vozilom hitne pomoci , uoceni ugrusci od kojih su neki bili kobni.
Yoda neka provjeri u ST, moje informacije su ovakve.
Strava!
Navodno je bilo na fejsu o tome.
dijagram-
2015-08-09
[size=41]Patogen u Covid bolesti je spike-protein, a upravo to žele proizvoditi Covid-cjepiva. Ili posredno iz našeg biološkog materijala (mRNA: Pfizer+Moderna, dsDNA: Johnson+AstraZeneca) ili neposredno (proteinsko: “Novo proteinsko cjepivo NOVAVAX (“LudekraveVax”): Prioni u zdrav mozak – zamjena za manje akutnih nuspojava“)[/size]
[size=41]Spike-protein je jedan od najneprirodnijih toksina, otrova koje je čovjek ikada napravio. A cilj toksina je da briljantno ubije, bez da itko primijeti.[/size]
[size=40]Inicijalno spike-protein okida alergijsku reakciju. A alergijska reakcija, ako se ne liječi, uzrokuje smrt.[/size]
[size=40][a znamo da je NWO-naredba iz WHO bila da se napravi “lockdown” cijele planete na 14 dana. Te da se ništa ne poduzima kad netko dobije Covid, nego neka si kod kuće snižava temperaturu. Ništa od ranog zbrinjavanja, kakav je uobičajen u svim ostalim bolestima[/size]
[size=40]Ljudi su dolazili u bolnice prekasno. Međutim, još uvijek je samo mali broj ljudi tako reagirao[/size]
[size=40]WHO je preporučio protokle u bolnicama da proizvode smrt i šte[/size]
[size=40][Sjetimo se da je “eksperimento-braniteljica za djecu”, dr.Markotić bila zadužena za Remdesivir, s kojim je prekinuta upotreba učinkovitog (“Trump-ovog”) Hidroksiklorokina u hrvatskiim bolnicama. Od tada smo prestali imati samo jednocifrene dnevne brojke umrlih (“Dragi liječnici, vratite se na “Upute za liječenje Covid-a” od 24.04.2020: Ubijate nas po Uputi od 31.08.2020.“)[/size]
[size=40]Njen lijek koji još traži svoju bolest + vulkanizerski respiratori – su nam donijeli stalnu drugu znamenku, a koja će polako ići i prema trećoj, kako će sve više od Korone padati “cijepljeni” protiv Korone – busterno de-imunitet-izirani[/size]
[size=40]Mozgalica za cjepofile: kako to da je cijepljenjem “bazen cjepivom-nezaštićenih” sve manji, a broj “covidiranih” je sve veći, umjesto sve manji? Što bi onda bilo logično očekivati kad bi (idealno!) potpuno nestao “bazen necijepljenih”, mislim na brojeve “covidiranih”… ili ćemo možda doživjeti ukidanje PCR-testiranja na Covid? Samo pitam…[/size]
[size=41]Sada će nas izložiti spike-proteinu iz cjepiva na duže vrijeme, za razliku od kratkotrajno u proizvedenom virusu. Ali ne idete nekoga trovati da odmah umre – svi bi znali da su otrovani. Pametan otrov mora imati poček.[/size]
[size=41]Nakon nekog vremena cjepivo uzrokuje ozljede endolela krvnih žila. Od toga će uslijediti smrti, a koje se neće moći povezati s cjepivom i spike-proteinom.[/size]
[size=41]Spike-protein je ujedno i membranski protein, pa će se ugraditi svuda, jer će ga mRNA distribuirati da bude ukorporiran u stanične membrane po cijelom tijelu. A ta tkiva će onda biti prepoznata kao “strana” – pa će to okinuti autoimune odgovore. SMRTI SE NEĆE NIKADA MOĆI PRIDRUŽITI OTROVU. Smrti će biti prerazličite, bit će ih previše, i bit će u preširokom vremenskom okviru – da bismo shvatili da smo otrovani cjepivom, odnosno spike-proteinom.[/size]
[size=41]A to je bio plan.[/size]
[size=41]Cijelo vrijeme smo lovili virus, a virus je samo ‘vektor’ za isporučivanje otrova. Sada taj otrov, toksin, na dugi rok dovodi do toga da se ljudima s prethodnim bolestima one pogoršaju.[/size]
[size=41]Nikada bezdušni kapitalizam nije mario za raju. Odjednom je spreman odriješiti kesu i nuditi pogodnosti za cijepljenje:[/size]
[size=41]Mene bi takve stvari ako ne učinile sumnjičavim, a ono barem poniženim. Nisam se jučer rodio, pa me ovaj presedan previše podsjeća na “Čuvaj se Danajaca i kad darove nose”. Zašto bi netko toliko žarko želio meni dobro, a do sada ga nije bilo briga. Za zeleno-crvene glasače “Možemo”, evo krupnog kapitala koji nudi poticaje u SAD baš za vama “naprednu stvar”:[/size]
[size=40]
https://crodex.net/prvo-je-napravljeno-cjepivo-a-onda-je-pusten-virus/
[/size]
[size=40] ]..tu..] pitam… ][/size]
[size=41]Spike-protein je jedan od najneprirodnijih toksina, otrova koje je čovjek ikada napravio. A cilj toksina je da briljantno ubije, bez da itko primijeti.[/size]
[size=40]Inicijalno spike-protein okida alergijsku reakciju. A alergijska reakcija, ako se ne liječi, uzrokuje smrt.[/size]
[size=40][a znamo da je NWO-naredba iz WHO bila da se napravi “lockdown” cijele planete na 14 dana. Te da se ništa ne poduzima kad netko dobije Covid, nego neka si kod kuće snižava temperaturu. Ništa od ranog zbrinjavanja, kakav je uobičajen u svim ostalim bolestima[/size]
[size=40]Ljudi su dolazili u bolnice prekasno. Međutim, još uvijek je samo mali broj ljudi tako reagirao[/size]
[size=40]WHO je preporučio protokle u bolnicama da proizvode smrt i šte[/size]
[size=40][Sjetimo se da je “eksperimento-braniteljica za djecu”, dr.Markotić bila zadužena za Remdesivir, s kojim je prekinuta upotreba učinkovitog (“Trump-ovog”) Hidroksiklorokina u hrvatskiim bolnicama. Od tada smo prestali imati samo jednocifrene dnevne brojke umrlih (“Dragi liječnici, vratite se na “Upute za liječenje Covid-a” od 24.04.2020: Ubijate nas po Uputi od 31.08.2020.“)[/size]
[size=40]Njen lijek koji još traži svoju bolest + vulkanizerski respiratori – su nam donijeli stalnu drugu znamenku, a koja će polako ići i prema trećoj, kako će sve više od Korone padati “cijepljeni” protiv Korone – busterno de-imunitet-izirani[/size]
[size=40]Mozgalica za cjepofile: kako to da je cijepljenjem “bazen cjepivom-nezaštićenih” sve manji, a broj “covidiranih” je sve veći, umjesto sve manji? Što bi onda bilo logično očekivati kad bi (idealno!) potpuno nestao “bazen necijepljenih”, mislim na brojeve “covidiranih”… ili ćemo možda doživjeti ukidanje PCR-testiranja na Covid? Samo pitam…[/size]
[size=41]Sada će nas izložiti spike-proteinu iz cjepiva na duže vrijeme, za razliku od kratkotrajno u proizvedenom virusu. Ali ne idete nekoga trovati da odmah umre – svi bi znali da su otrovani. Pametan otrov mora imati poček.[/size]
[size=41]Nakon nekog vremena cjepivo uzrokuje ozljede endolela krvnih žila. Od toga će uslijediti smrti, a koje se neće moći povezati s cjepivom i spike-proteinom.[/size]
[size=41]Spike-protein je ujedno i membranski protein, pa će se ugraditi svuda, jer će ga mRNA distribuirati da bude ukorporiran u stanične membrane po cijelom tijelu. A ta tkiva će onda biti prepoznata kao “strana” – pa će to okinuti autoimune odgovore. SMRTI SE NEĆE NIKADA MOĆI PRIDRUŽITI OTROVU. Smrti će biti prerazličite, bit će ih previše, i bit će u preširokom vremenskom okviru – da bismo shvatili da smo otrovani cjepivom, odnosno spike-proteinom.[/size]
[size=41]A to je bio plan.[/size]
[size=41]Cijelo vrijeme smo lovili virus, a virus je samo ‘vektor’ za isporučivanje otrova. Sada taj otrov, toksin, na dugi rok dovodi do toga da se ljudima s prethodnim bolestima one pogoršaju.[/size]
- Ljudima s karcinom će buknuti njihov karcinom, a smatrat će se da su umrli od raka [“Stani u red po svoj karcinom: Spike-protein od cjepiva onemogućuje popravak DNK u stanici“].
- Ljudi s bolestima krvnih žila ili s predispozicijama poput dijabetičara ili s visokim tlakom – doživjet će moždani i srčani udar. A to će se pripisati njihovom već postojećim zdravstvenim uvjetima [“Cjepomor sportaša“].
- Ljudi će s vremenom razviti autoimuna stanja koja se nikada neće moći povezati s cijepljenjem [“Što će se događati cijepljenima: Covid cjepiva ozljeđuju kroz 20 mehanizama“].
[size=41]Nikada bezdušni kapitalizam nije mario za raju. Odjednom je spreman odriješiti kesu i nuditi pogodnosti za cijepljenje:[/size]
- od besplatnih krafni,
- kolača,
- pomfrita,
- hrenovki i pizze,
- do arkadnih žetona,
- piva od 10 centi,
- besplatnih sezonskih ulaznica za državni park,
- besplatnih vožnji Uberom i Lyftom,
- besplatne marihuane i
- bejzbol karata za Cincinnati Reds,
- prilika za osvajanje pune stipendije i čak
- 1 milijun USD i
- 5 milijuna USD poklona.
[size=41]Mene bi takve stvari ako ne učinile sumnjičavim, a ono barem poniženim. Nisam se jučer rodio, pa me ovaj presedan previše podsjeća na “Čuvaj se Danajaca i kad darove nose”. Zašto bi netko toliko žarko želio meni dobro, a do sada ga nije bilo briga. Za zeleno-crvene glasače “Možemo”, evo krupnog kapitala koji nudi poticaje u SAD baš za vama “naprednu stvar”:[/size]
[size=40]
https://crodex.net/prvo-je-napravljeno-cjepivo-a-onda-je-pusten-virus/
[/size]
[size=40] ]..tu..] pitam… ][/size]
Na telegramu, WhatsApp i fejsu...dijagram wrote:Nemam fejs pa ne mogu vidit.mutava baštarda wrote:Ima tonski zapis koji opisuje događaj po rubnim portalima.dijagram wrote:Danas je u Splitu preminula T.P. inace djelatnica bolnice ,mislimodjela psihijatrije.
Nakon booster doze 34- godisnjoj T. pocela je trnuti jedna strana tijela.
Nakon toga se srusila, odvezena vozilom hitne pomoci , uoceni ugrusci od kojih su neki bili kobni.
Yoda neka provjeri u ST, moje informacije su ovakve.
Strava!
Navodno je bilo na fejsu o tome.
Idem probat zakačit fejs
michaellcmacha dislikes this post
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Ne ide mi zvukmutava baštarda wrote:
Ali ako se klikne može se otići na stranicu pa tamo poslušati.
Da, ja sam otisla na fb, tamo sam čula....ma strahota
Sory, Mutavi, moj komentar će biti općenit i nije namjenjen tebi, niti tvom psihološkom profiliu.
Ovaj primjer gore je dobro poznata poluinformacija, koja samo na prvi pogled izgleda posve korektna, ali je sve samo ne to.
Prije nego objasnim o čemu se radi, svima nama je poznato da postoje ljudi koji niječu čak i postojanje virusa.
Radi se o ljudima s veoma niskim psihološkim obrambnim lukom, ki se upravo zbog toga brane na sve moguće načine, a u ovom slučaju nijekanjem postojanja opsanosti-virusa. Izvlačenje gornjih dijagrama sa selektivnim prikazom smrtnosti među cijepljenim i necijepljenim,
je miješanica nijekanja i ne znanja. Ovo zadnje je prisutno čak i među znanstvenicima, kojima je matematičko promišljanje odnosima
u epidemiji, posebno kad su u pitanju cijepljeni i necijepljeni s obzirom na njihov udjel u nekoj skupini.
U gornjim dijagramima bi tako mogli i nekritični znhanstvenici na brzinu zaključiti: Vidi, stvarno, skupina država (pazi-ne država, već države!) u USA s procjepljenošću na pr. 50% ima manju smrtnost od skupine država s 70% procijepljenošću. Ne da se ovdje zanemario udjel cijepljenih ili necijepljenih u pojedinih starosnim skupinama, nego se zanemarilo i njihovu brojčanost u nekoj skupini.
Ovdje imamo posla s tkzv. Simpsonovim paradoksom, gdje laž nenamjerno postane istinita.
Nedugo nazad sam ovo nazorno pokazao u slučaju analize epidemioloških rezultata u Italiji za zadnjih 30 dana epidemije.
Paradoks je u tome da je smrtnost u svim starosnim skupinama bila minimalno 10.6x veća među necijepljenima nego među cijepljenim.
Kad sam rezultate razmazao po kolektivi tada je taj faktor bio samo još 4.8X.
Mislim da sam Simpsonov paradoks objasnio i na namišljenom primjeru , gdje u populaciji bilo umrlih 50% cijepljeni i 50% necijepljenih.
Ako zanemarimo činjenicu da je u ukupnoj populaciji 80% cijepljenih i 20% necijepljenih, onda bi zaključak bio da se je bzvze cijepiti,
ako je među umrlima i pola cijepljenih.No, zato je tu potrebna analiza s kojom se glatko dokaže da je to nenamjerna laž i da je istina da je smrtnost među necijepljenim 6-10x ili veća od one kod cijepljenih.
Malo je ovdje onih koji će pročitati ovaj komentar...uostalom i predug je za rasprave ovoga tipa.
Rađe sve ovo iznad dokazivao s brojevima, a to bi, glede na sastav publike, bilo još degutantnije.
Eroo- Posts : 79095
2016-07-22
iskreno cijeli dan sam u poslu, čitao sam o tome ali nisam stiga provjeriti jel informacija točna. Nisam se stiga raspitati možda sutra uz laptop par ljudi iz st pitam.. Sada sam u krevetu uz mobNoor wrote:Da, ja sam otisla na fb, tamo sam čula....ma strahota
AssadNaPodmornici- Posts : 22332
2018-06-14
Noor and Hektorović like this post
https://www.halmed.hr/COVID-19/Kako-prijaviti-sumnju-na-nuspojavu/Podaci-o-zaprimljenim-prijavama-sumnji-na-nuspojave-cjepiva-protiv-bolesti-COVID-19/
Evo što piše Halmed o prijavama (ukupno 6340), izdvojila sam dio sa ozbiljnim nuspojavama:
"Među ozbiljnim nuspojavama najčešće su zabilježene reakcije preosjetljivosti koje su se manifestirale kao osip, svrbež i koprivnjača nedugo nakon primjene cjepiva, u pojedinim slučajevima praćeno oticanjem lica, grla ili jezika te poteškoćama s disanjem ili gutanjem, zbog čega su primijenjeni antialergijski lijekovi i nakon čega je u svim slučajevima došlo do oporavka. Također, rjeđe su zabilježene reakcije pareze lica odnosno periferne slabosti jedne strane lica. Ove reakcije obično su povezane s otokom tkiva koji pritišće živac i najčešće je riječ o prolaznom stanju. Osim toga, zabilježeni su opsežno oticanje na mjestu primjene cjepiva, odnosno opsežna lokalna reakcija, visoka temperatura, tromboembolijski događaji te nesvjestice.
HALMED je do sada zaprimio ukupno 49 prijava sumnji na nuspojave sa smrtnim ishodom. Za jednu prijavu je slijedom provedene ocjene uzročno-posljedična povezanost s primjenom cjepiva ocijenjena kao vjerojatna. Za 12 prijava je slijedom provedene ocjene uzročno-posljedična povezanost između primjene cjepiva i smrtnog ishoda ocijenjena kao: nije vjerojatna.
Za 36 prijave uzročno-posljedičnu povezanost s cijepljenjem iz trenutačno dostupnih podataka nije moguće ocijeniti. Za sve navedene prijave zatražena je dodatna medicinska dokumentacija, koja nije dostavljena uz inicijalnu prijavu a nužna je za provođenje ocjene. Od navedenih prijava, za 28 trenutačno nije zaprimljena zatražena dokumentacija, zbog čega nije moguće ocijeniti povezanost. Za osam preostalih prijava dostavljena dostupna medicinska dokumentacija nije bila dostatna ili je zaprimljen odgovor da dokumentacija nije dostupna, stoga su navedene prijave ocijenjene stupnjem povezanosti nije moguće ocijeniti. U slučaju zaprimanja novih podataka, ponovno će se provesti ocjena uzročno-posljedične povezanosti.
Zaprimljeno je 9 prijava neželjenih događaja* sa smrtnim ishodom koje su vremenski povezane s razdobljem cijepljenja, no nisu uzročno-posljedično povezane s primjenom cjepiva.
Zaprimljeno je 16 prijava medikacijske pogreške, odnosno pogrešne primjene cjepiva, nakon kojih u 14 prijava nije došlo do nastanka nuspojava, dok je u 2 prijave zabilježena nuspojava.
Podaci o neželjenim događajima i medikacijskim pogreškama zanavljaju se nakon provedene zajedničke ocjene HALMED-a i HZJZ-a.
*U slučaju kada je događaj povezan s primjenom cjepiva isključivo vremenski no ne i uzročno-posljedično, riječ je o tzv. neželjenom događaju (ne o nuspojavi), koje su zdravstveni radnici također obvezni prijavljivati."
Poznavajući našu milu birokraciju u dušu, vjerujem da je stvarnost x puta gora od javno objavljenih podataka.
Evo što piše Halmed o prijavama (ukupno 6340), izdvojila sam dio sa ozbiljnim nuspojavama:
"Među ozbiljnim nuspojavama najčešće su zabilježene reakcije preosjetljivosti koje su se manifestirale kao osip, svrbež i koprivnjača nedugo nakon primjene cjepiva, u pojedinim slučajevima praćeno oticanjem lica, grla ili jezika te poteškoćama s disanjem ili gutanjem, zbog čega su primijenjeni antialergijski lijekovi i nakon čega je u svim slučajevima došlo do oporavka. Također, rjeđe su zabilježene reakcije pareze lica odnosno periferne slabosti jedne strane lica. Ove reakcije obično su povezane s otokom tkiva koji pritišće živac i najčešće je riječ o prolaznom stanju. Osim toga, zabilježeni su opsežno oticanje na mjestu primjene cjepiva, odnosno opsežna lokalna reakcija, visoka temperatura, tromboembolijski događaji te nesvjestice.
HALMED je do sada zaprimio ukupno 49 prijava sumnji na nuspojave sa smrtnim ishodom. Za jednu prijavu je slijedom provedene ocjene uzročno-posljedična povezanost s primjenom cjepiva ocijenjena kao vjerojatna. Za 12 prijava je slijedom provedene ocjene uzročno-posljedična povezanost između primjene cjepiva i smrtnog ishoda ocijenjena kao: nije vjerojatna.
Za 36 prijave uzročno-posljedičnu povezanost s cijepljenjem iz trenutačno dostupnih podataka nije moguće ocijeniti. Za sve navedene prijave zatražena je dodatna medicinska dokumentacija, koja nije dostavljena uz inicijalnu prijavu a nužna je za provođenje ocjene. Od navedenih prijava, za 28 trenutačno nije zaprimljena zatražena dokumentacija, zbog čega nije moguće ocijeniti povezanost. Za osam preostalih prijava dostavljena dostupna medicinska dokumentacija nije bila dostatna ili je zaprimljen odgovor da dokumentacija nije dostupna, stoga su navedene prijave ocijenjene stupnjem povezanosti nije moguće ocijeniti. U slučaju zaprimanja novih podataka, ponovno će se provesti ocjena uzročno-posljedične povezanosti.
Zaprimljeno je 9 prijava neželjenih događaja* sa smrtnim ishodom koje su vremenski povezane s razdobljem cijepljenja, no nisu uzročno-posljedično povezane s primjenom cjepiva.
Zaprimljeno je 16 prijava medikacijske pogreške, odnosno pogrešne primjene cjepiva, nakon kojih u 14 prijava nije došlo do nastanka nuspojava, dok je u 2 prijave zabilježena nuspojava.
Podaci o neželjenim događajima i medikacijskim pogreškama zanavljaju se nakon provedene zajedničke ocjene HALMED-a i HZJZ-a.
*U slučaju kada je događaj povezan s primjenom cjepiva isključivo vremenski no ne i uzročno-posljedično, riječ je o tzv. neželjenom događaju (ne o nuspojavi), koje su zdravstveni radnici također obvezni prijavljivati."
Poznavajući našu milu birokraciju u dušu, vjerujem da je stvarnost x puta gora od javno objavljenih podataka.
Guest- Guest
Noor wrote:Strava!
Pa koliko sam čuo iz provjerenih izvora, te smrti od boostera su poprilično strašne.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Noor likes this post
Noor wrote:kaj zna ta agencija...sace smajser objasnitimichaellcmacha wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/europska-agencija-za-lijekove-upozorava-previse-booster-doza-moze-oslabiti-imunitet-15144849
Podrumaš iz Novog Mesta zna više od te antivax agencije.
U Americi su btw neki stručnjaci podnjeli ostavku iz CDC-a zbog odluke o boosterima.
https://edition.cnn.com/2021/08/31/health/fda-vaccine-officials-step-down/index.html
[size=35]Two senior FDA vaccine leaders step down as agency faces decision on boosters[/size]
2018-04-10
Gnječ wrote:
jebe mi se za izjavu dvojice ravnatelja dvije bolnice. njihova izjava je zakurac.
A znaš zašto? Politički su postavljeni. Dakle oni su čisto ekstenzije politike i birokracije.
2018-04-10
Supreme Court blocks COVID-19 vaccine rule for large businesses
2018-04-10
UK Now Reports Myocarditis stratified by Age & Sex After Vaccine Or Sars-cov-2
This was the key figure in a Nature Medicine paper published on Dec 14, 2021. It showed clearly that myocarditis after vaccination (in this case, Moderna dose 2) was higher! than myocarditis after sars-cov-2 infection for people <40.
But the story does not end there….
There were a few remaining issues. While the denominator for vaccines is known with precision, the true number of infections is unknown. Many people don’t seek testing or medical care. So the red bar above will be shorter if you used a sero-prevalence (aka the correct) denominator. The authors needed to fix this.
The other problem is that this analysis lumps together men & women, while men have the greatest risk. Well, the authors are back with a new pre-print to fix this point, and here is what they find.
[list=15]
[*]It is now clear for men <40, dose 2 and dose 3 of Pfizer have more myocarditis than sars-cov-2 infection, and this is true for dose 1 and dose 2 of Moderna.
[*]Pfizer boosters (Dose 3) have more myocarditis for men <40 than infection.
[*]Myocarditis post infection is more common as you get older, in contrast with myocarditis post vaccination, which is more common as you are younger (reverse gradients)
[/list]
But the truth is STILL WORSE than these data.
[list=25]
[*]If the authors fixed the denominator for viral infection (i.e. used sero-prevalance), it would look even worse
[*]If the authors separate men 16-24 from 12-15 and 25-40, it would likely look worst in 16-24 age group.
[/list]
But regardless, these findings already clearly dispel the true misinformation online: Yes, sorry to break it to you, vaccines can have risks of myocarditis EXCEEDING risks of myocarditis from infection. Pls stop saying otherwise.
And here is why it matters:
[list=32]
[*]There is marked uncertainty as to whether dose 3’s actually lowers severe outcomes & hospitalizations in young men. The FDA is making a huge regulatory gamble with boosters, and they are cheered on by many who are not adept at data analysis.
[*]Boosting 16-40 yo men might not be in their best interest (it might be net detrimental). We simply do not know with confidence. If it is revealed that it is not in their best interest, this administration will have dropped a nuclear bomb on vaccine confidence for 20 years. God help us all.
[*]We could have spaced out dose 2 in young men, or considered omitting it entirely, as some colleagues and I have been saying since June, in an effort to capture most of the gains and eliminate most of the harms of vaccination. This can still be done for Pfizer.
[*]The US FDA must halt use of Moderna in Men <40, as other nations have. Just like they dragged their feet with J&J and VITT, they drag their feet here, and people needlessly suffer due to their inaction.
[/list]
These new data are of immediate and vital interest. Vaccination is important, but maximizing benefit and minimizing harms is the key. I do not see that the agencies meant to do this are pursuing it in the US.
Perhaps that is why Marion Gruber and Phil Krause, the Director and Deputy Director of vaccine products at FDA, resigned: they wanted no part of this.
https://vinayprasadmdmph.substack.com/p/uk-now-reports-myocarditis-stratified?s=09
Nature Medicine paper revisited: And it is shocking
Vinay PrasadDec 26, 2021This was the key figure in a Nature Medicine paper published on Dec 14, 2021. It showed clearly that myocarditis after vaccination (in this case, Moderna dose 2) was higher! than myocarditis after sars-cov-2 infection for people <40.
But the story does not end there….
There were a few remaining issues. While the denominator for vaccines is known with precision, the true number of infections is unknown. Many people don’t seek testing or medical care. So the red bar above will be shorter if you used a sero-prevalence (aka the correct) denominator. The authors needed to fix this.
The other problem is that this analysis lumps together men & women, while men have the greatest risk. Well, the authors are back with a new pre-print to fix this point, and here is what they find.
[list=15]
[*]It is now clear for men <40, dose 2 and dose 3 of Pfizer have more myocarditis than sars-cov-2 infection, and this is true for dose 1 and dose 2 of Moderna.
[*]Pfizer boosters (Dose 3) have more myocarditis for men <40 than infection.
[*]Myocarditis post infection is more common as you get older, in contrast with myocarditis post vaccination, which is more common as you are younger (reverse gradients)
[/list]
But the truth is STILL WORSE than these data.
[list=25]
[*]If the authors fixed the denominator for viral infection (i.e. used sero-prevalance), it would look even worse
[*]If the authors separate men 16-24 from 12-15 and 25-40, it would likely look worst in 16-24 age group.
[/list]
But regardless, these findings already clearly dispel the true misinformation online: Yes, sorry to break it to you, vaccines can have risks of myocarditis EXCEEDING risks of myocarditis from infection. Pls stop saying otherwise.
And here is why it matters:
[list=32]
[*]There is marked uncertainty as to whether dose 3’s actually lowers severe outcomes & hospitalizations in young men. The FDA is making a huge regulatory gamble with boosters, and they are cheered on by many who are not adept at data analysis.
[*]Boosting 16-40 yo men might not be in their best interest (it might be net detrimental). We simply do not know with confidence. If it is revealed that it is not in their best interest, this administration will have dropped a nuclear bomb on vaccine confidence for 20 years. God help us all.
[*]We could have spaced out dose 2 in young men, or considered omitting it entirely, as some colleagues and I have been saying since June, in an effort to capture most of the gains and eliminate most of the harms of vaccination. This can still be done for Pfizer.
[*]The US FDA must halt use of Moderna in Men <40, as other nations have. Just like they dragged their feet with J&J and VITT, they drag their feet here, and people needlessly suffer due to their inaction.
[/list]
These new data are of immediate and vital interest. Vaccination is important, but maximizing benefit and minimizing harms is the key. I do not see that the agencies meant to do this are pursuing it in the US.
Perhaps that is why Marion Gruber and Phil Krause, the Director and Deputy Director of vaccine products at FDA, resigned: they wanted no part of this.
https://vinayprasadmdmph.substack.com/p/uk-now-reports-myocarditis-stratified?s=09
2018-04-10
mutava baštarda wrote:
Je li ovo netko provjerio?
U komentarima je, izmedju ostalog, i jedan u kojem pise: "kazu da je T. ipak ziva. Na aparatima, ali ziva." (prije 14h)
Guest- Guest
Eroo wrote:Nadam se da sam ja ta " druga strana", inače bih se loše osjećao.violator wrote:Zar ste na to spali da potezete pitanje pobacaja i to, ni vise, ni manje, kao umorstva djece (!) da biste poentirali - sto tocno?! Od nekih sam ljudi ovdje ipak ocekivala mrvicu vise razuma, a i srama, ako vec to nedostaje drugoj strani.
Jesi, sreco, jesi. Etalon doumlja.
Guest- Guest
Meni će se frend iz splita raspitati za taj slučaj
čak sam i rekao čega se boje i zašto ne objavljuju, a rekao sam i da bi ih zato pritisnuo iz eu, da moraju dati i te podatke, kako bi vama antivakserima suzili prostorNoor wrote:tada je rekao da stozer vise ne daje te podatke iz nekih ne zna kojih glupih razlogaebenica wrote:ja sam korisni idiot? znači kad smo mi pitali zašto nema izvješća i zašto se šuti bili smo glupani: niti jedna zemlja eu to ne radi: by ljubo šmajser.ljubo1212 wrote:
Imamo nikad manji broj cijepljenih osoba među hospitaliziranim pacijentima, a čiji se broj sad kreće između deset i 15 posto ukupnog udjela.
znači sad kad paše narativ ti ćeš nama davat linkove i tumačit kak ti se kurac digne? ma marš u pičku materinu bezobraznu!
a zna dobro, samo ko i jos jedan ovdje ne zeli to reci na glas
ali, to si zaboravila-ispustila reći, vaš predložak ponašanja je tako predvidljivo katastrofalan
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
što je najbolje, suglasan sa svime napisanim u tom tekstuNoor wrote:kaj zna ta agencija...sace smajser objasnitimichaellcmacha wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/europska-agencija-za-lijekove-upozorava-previse-booster-doza-moze-oslabiti-imunitet-15144849
ostaje da se ponašaš zbilja jadno, a pozivaš se kao i cijeli čopor na neku raznovrsnost mišljenja, propitikivanje i spoznaje
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje