Korona novosti i spoznaje
Page 39 of 50
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
Ovako treba,vec sam pisao da ce institucije imati pune ruke posla uskorokic wrote:
Podnesen je OPTUŽNI PRIJEDLOG protiv slovenskog Nijemca Andreja Trampuža, specijalista za postoperativne infekcije u Centru za mišićno-koštanu kirurgiju bolnice Charite, Augustenburger Pl. 1, 13353 Berlin, Njemačka (često lažno predstavljen kao epidemiolog, ili direktor klinike ili...), zbog
prekršaja iz članka 16. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira (Narodne novine broj 5/90, 30/90, 47/90, 29/94)
• jer je širio lažne vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana
• pa da je time počinio prekršaj protiv javnog reda i mira iz čl. 16 Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Ovo je konkretno bilo zbog onoga kad je za HTV izjavio da će 'necijepljena djeca popuniti odjele intenzivne njege' te time neopravdano uzrokovao strah i anksioznost te čak lako moguće i izazvao smrti (jer su anksioznost i stanja uzrkovana strahom drugi najjači komorbiditet).
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
To je onaj veliki 'stručnjak' kojega često citira kolega iz podruma?kic wrote:
Podnesen je OPTUŽNI PRIJEDLOG protiv slovenskog Nijemca Andreja Trampuža, specijalista za postoperativne infekcije u Centru za mišićno-koštanu kirurgiju bolnice Charite, Augustenburger Pl. 1, 13353 Berlin, Njemačka (često lažno predstavljen kao epidemiolog, ili direktor klinike ili...), zbog
prekršaja iz članka 16. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira (Narodne novine broj 5/90, 30/90, 47/90, 29/94)
• pa da je time počinio prekršaj protiv javnog reda i mira iz čl. 16 Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Ovo je konkretno bilo zbog onoga kad je za HTV izjavio da će 'necijepljena djeca popuniti odjele intenzivne njege' te time neopravdano uzrokovao strah i anksioznost te čak lako moguće i izazvao smrti (jer su anksioznost i stanja uzrkovana strahom drugi najjači komorbiditet).
T.- Posts : 17602
2014-04-14
Optužni prijedlog?
Odbacuje se.
Odbacuje se.
2014-04-16
Koji će sud odbaciti.kic wrote:
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
AssadNaPodmornici wrote:Glupkakurac wrote:Slovoslagar wrote:
Jasno je da ona spodoba Petar Vidov i svi drugi Vidovi ovoga svijeta neće odgovarati za ništa.
Aktivno potiskuje istinite informacije i plasira lažne, čime je ugradio svoj osobni doprinos u smrt i narušeno zdravlje vjerojatno tisuća ljudi. Meni bi taj kao minimum minimuma završio u zatvoru na 30 godina.
Još malo detalja o spodobi:
https://crodex.net/kako-je-petar-vidov-voditelj-faktografa-i-bivsi-novinar/
Jabuke i kruške... To što bih ga s guštom zašamara da bi mu oba oka bila plava i još ponešto, ne znači da nije u ovoj situaciji više u pravu od Lauca koji je od početka pandemije isfaljivao sve živo, barem desetak puta proglasio kraj iste, relativizirao opasnost i zapravo je on izravno odgovoran kao netko tko ima medijski utjecaj za masu nepotrebno umrlih svojim baljezganjem u stilu neke attentinion whore, relativizirajući stvarnu opasnost u državi gdje se nekim građanima mora uopće govoriti da se trebaju svako prati ruke recimo...
Pa realno pandemija ne postoji više. Ovo sada je sezonska ne gripa nego jebena prehlada koju održavaju određene interesne skupine. Jbt mi sada gledamo koliko je dnevno ljudi bilo prehlađeno a ovdje po Splitu ekipa zna nekoga tko je zaražen daju mu svoju osobnu i as ode sa tuđom osobnom rješava potvrdu drugima xd
To je naš specifikum i između ostalog zato i imamo 13 000+ mrtvih u dvije godine, al dobro, mi znamo sve, srećom pa će se priroda pobrinuti da se ne patimo predugo, još koje desetljeće i mujage bez otpora vode kolo...
darth_vader-
2014-04-17
ne postoji 13 000 mrtvihGlupkakurac wrote:AssadNaPodmornici wrote:Glupkakurac wrote:
Jabuke i kruške... To što bih ga s guštom zašamara da bi mu oba oka bila plava i još ponešto, ne znači da nije u ovoj situaciji više u pravu od Lauca koji je od početka pandemije isfaljivao sve živo, barem desetak puta proglasio kraj iste, relativizirao opasnost i zapravo je on izravno odgovoran kao netko tko ima medijski utjecaj za masu nepotrebno umrlih svojim baljezganjem u stilu neke attentinion whore, relativizirajući stvarnu opasnost u državi gdje se nekim građanima mora uopće govoriti da se trebaju svako prati ruke recimo...
Pa realno pandemija ne postoji više. Ovo sada je sezonska ne gripa nego jebena prehlada koju održavaju određene interesne skupine. Jbt mi sada gledamo koliko je dnevno ljudi bilo prehlađeno a ovdje po Splitu ekipa zna nekoga tko je zaražen daju mu svoju osobnu i as ode sa tuđom osobnom rješava potvrdu drugima xd
To je naš specifikum i između ostalog zato i imamo 13 000+ mrtvih u dvije godine, al dobro, mi znamo sve, srećom pa će se priroda pobrinuti da se ne patimo predugo, još koje desetljeće i mujage bez otpora vode kolo...
žao mi je.
nema nikakvih dokaza o 13 000 mrtvih.
osoba koja je pala sa skala/lojtri i poginula i usput mu našli u nosu trag virusa prehlade te osoba koja je imala 99 godina i umrla i usput je kašljala i bila prehlađena nisu žrtvee korone.
nema šanse da će se 13 000 mrtvih koji su 95% cca ekipa starija od 70godina, prikazati u ikakvom višku smrtnosti u toj dobnoj skupini.. dakle kada dođu podaci od državnog zavoda za statistiku, pogledati cu da li među 70, 80, 90godišnjacima ima viška 10 000 mrtvih.
evo stavljam odmah svu imovinu na okladu da neće biti te brojke u višku umrlih u toj dobnoj skupini. (iako dio će umrijeti jer neće dobiti normalnu liječničku skrb ali sve jedno čak i ta brojka neće biti 10 000 ili 11 000 ili 12 000 mrtvih)
realna brojka je 3-4x manja, što nas dovodi do jače sezonske gripe, tipa zima 2017 godina , dakle fatality rate oko 0.1%,
AssadNaPodmornici- Posts : 22332
2018-06-14
newuser likes this post
još naravno fali da neki luđak usporedi da ih je "na jučerašni dan" poginulo od korone više nego u domovinskom ratu.
haha
u domovinskom ratu najviše su ginuli momci od 20godina, puni života, često najzdraviji , najjači i najpsihički stabilniji pojedinci iz našeg društva, dakle najvrijednija imovina, većina nije ostavila nikakvo potomstvo iza sebe, a radi se o genetski najkvalitetnijim pojedincima.
ekipa koja je fizički slaba i bolesna, ili koja nije psihički normalna, ili koji čak i nisu dovoljno inteligentni, ne idu u rat.. (iako bi bilo najbolje takve prve poslati da izginu, a zdrave štedjeti)
sa druge strane od ove prehlade umire ekipa koja u prosjeku ima 76godina, i 4 komorbiditeta, a 77 godina je očekivano trajanje života u RH.
zato nema šanse, čim državni zavod za statistiku izbaci podatke za 2021, nema šanse da će višak mrtvih u skupini od +70godina, biti ta brojka od 10,11,12 tisuća ljudi :)
(iako niti to nije savršen parametar, jer dio ljudi tih godina će umrijeti jer radi covid potvrda i mjera nisu dobili kvalitetnu zdravstvenu skrb, pa će oni povećati brojke ali sve jedno i sa njima viška smrtnosti neće biti , nego 3,4puta manje nego što je "službena brojka").
što nas opet dovodi do zaključka da je korona(na sreću) u rangu jače sezonske gripe, usporediva sa 2017 godinom, a omicron je doslovno prehlada
haha
u domovinskom ratu najviše su ginuli momci od 20godina, puni života, često najzdraviji , najjači i najpsihički stabilniji pojedinci iz našeg društva, dakle najvrijednija imovina, većina nije ostavila nikakvo potomstvo iza sebe, a radi se o genetski najkvalitetnijim pojedincima.
ekipa koja je fizički slaba i bolesna, ili koja nije psihički normalna, ili koji čak i nisu dovoljno inteligentni, ne idu u rat.. (iako bi bilo najbolje takve prve poslati da izginu, a zdrave štedjeti)
sa druge strane od ove prehlade umire ekipa koja u prosjeku ima 76godina, i 4 komorbiditeta, a 77 godina je očekivano trajanje života u RH.
zato nema šanse, čim državni zavod za statistiku izbaci podatke za 2021, nema šanse da će višak mrtvih u skupini od +70godina, biti ta brojka od 10,11,12 tisuća ljudi :)
(iako niti to nije savršen parametar, jer dio ljudi tih godina će umrijeti jer radi covid potvrda i mjera nisu dobili kvalitetnu zdravstvenu skrb, pa će oni povećati brojke ali sve jedno i sa njima viška smrtnosti neće biti , nego 3,4puta manje nego što je "službena brojka").
što nas opet dovodi do zaključka da je korona(na sreću) u rangu jače sezonske gripe, usporediva sa 2017 godinom, a omicron je doslovno prehlada
Slovoslagar wrote:Da ti trauma od težeg tijeka bolesti nije utjecala na mozak, rekao bih da nas zajebavaš, ali znam da se ne šališ.Glupkakurac wrote:Jabuke i kruške... To što bih ga s guštom zašamara da bi mu oba oka bila plava i još ponešto, ne znači da nije u ovoj situaciji više u pravu od Lauca koji je od početka pandemije isfaljivao sve živo, barem desetak puta proglasio kraj iste, relativizirao opasnost i zapravo je on izravno odgovoran kao netko tko ima medijski utjecaj za masu nepotrebno umrlih svojim baljezganjem u stilu neke attentinion whore, relativizirajući stvarnu opasnost u državi gdje se nekim građanima mora uopće govoriti da se trebaju svako prati ruke recimo...
Najodgovornij za produljenje pandemije su vlade i mjere koje su uvodile
Pojava virusa ---> uskraćivanje ranog tretmana ---> uskraćivanje efikasnih bolničkih tretmana ---> masovno procjepljivanje ---> mutacije virusa ---> covid potvrde ---> slobodno zaražavanje starčadi po bolnicama od covid-pozitivnih koji se slobodno prošetavaju
Da, Lauc je očito bio problem
Inače, novi moment iz drugarskog i komunističkog Seattlea:
https://mynorthwest.com/3309765/rantz-multicare-hospitals-forcing-symptomatic-covid-positive-staff-work/
he he i još jedan he
Vidim jocker preboljenje korone se koristi u diskvalifikaciji sugovornika, ali je to ipak inače sasvim bezazlena prehlada
Aj neka, ti si inače korektan pa ću obrazložiti svoj stav. Naš slučaj je specifičan, imali smo jedne od najblažih mjera u svijetu, osim nošenja nesretnih maski mi praktički niti nismo imali pravi lockdown. Malo živciraju s tim covid potvrdama, nitko te realno ne siluje hoćeš se cijepiti ili ne, ali smo ionako problematičan zdravstveni sustav i bez korone, uspjeli dovesti na rub potpunog kolapsa. Jer su svi kapaciteti istog preusmjereni na spašavanje akutnih slučajeva, a koji ne bi preživjeli bez pomoći istog, moguće niti ja... Lauc je odgovoran utoliko jer se nikad nije izrijekom ogradio od općenitog narativa kako se radi o sasvim bezazlenom virusu, a situacija na terenu govori upravo suprotno, nego je spremno ubacivao gorivo u vatru za one pojedince koji od početka relativiziraju i negiraju problem pa se ne pridržavaju ni općenitih mjera, hodaju okolo sa simptomima ili već potvrđenom zarazom, a koja na neke djeluje skoro bezazleno, ali za razmjerno velik broj ljudi je ne samo opasna, nego i fatalna... Baš kao znanstvenik je trebao biti odgovorniji s retorikom i bolje promisliti kakav će efekt proizvesti njegove riječi na ljude koji možda i nisu vični apsorbirati sve njegove teze na adekvatan način, a koliko čujem prema sebi je bio odgovoran, cjepio se... Navodno i boosterom... No to ne amnestira ni naš stožer sa piškiću/kakiću mjerama...itekako su napravili nered u glavama ljudi i proizveli kontraefekt kod mnogih tako da im se jebe živo za sve. Ne bi to bio toliki problem da puno ljudi nije možda nepotrebno umrlo zbog toga. Ja ovo vidim kao teški fail i globalni, a posebno lokalni, ne zbog toga što je virus mutirao u tko zna koliko varijanti jer je to zapravo prirodno, nego zbog toga što su uspjeli zagaditi jedno plemenito nastojanje da se spadi što više života, podilaženjem pojedinim lobijima koji su iz svega toga izvukli korist i što baš ništa od samog početka nije transparentno... A ljudi kad ih tretiraš kao debile, počnu se upravo tako i ponašati...
darth_vader-
2014-04-17
sve je izmišljeno, ima na internetu par istraživanja, sve dokazuju
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
AssadNaPodmornici wrote:ne postoji 13 000 mrtvihGlupkakurac wrote:AssadNaPodmornici wrote:
žao mi je.
osoba koja je pala sa skala/lojtri i poginula i usput mu našli u nosu trag virusa prehlade te osoba koja je imala 99 godina i umrla i usput je kašljala i bila prehlađena nisu žrtvee korone.
nema šanse da će se 13 000 mrtvih koji su 95% cca ekipa starija od 70godina, prikazati u ikakvom višku smrtnosti u toj dobnoj skupini.. dakle kada dođu podaci od državnog zavoda za statistiku, pogledati cu da li među 70, 80, 90godišnjacima ima viška 10 000 mrtvih.
evo stavljam odmah svu imovinu na okladu da neće biti te brojke u višku umrlih u toj dobnoj skupini. (iako dio će umrijeti jer neće dobiti normalnu liječničku skrb ali sve jedno čak i ta brojka neće biti 10 000 ili 11 000 ili 12 000 mrtvih)
realna brojka je 3-4x manja, što nas dovodi do jače sezonske gripe, tipa zima 2017 godina , dakle fatality rate oko 0.1%,
Gle Yoda, oprosti, ali pričaš gluposti. Znam sad, već za minimalno 10 ljudi iz svoje bliže okoline da su umrli, dvojica mlađih od 40, kolegici su brata u Koelnu jedva spasili, 50 godina, sportaš, helikopterom su ga prevozili do jednog od najboljih svjetskih pulmoloških odjela, dali mu neki eksperimentalni lijek upuhivanjem u pluća, nakon dvadeset dana se konačno probudio, bio klinički mrtav, uči se hodati trenutno, za masu ljudi znam da su teže stradali i bore se s postcovidom... Bez komorbiteta. Opasan je taj virus ko sam vrag. Vjerojatno ciljano proizveden baš s takvim karakteristikama. Radi sistemske probleme u organizmu, infarkti, embolije, moždani udari, otkazivanja bubrega, su izuzetno česte komplkacije... Ne znam od odakle ti uopće ti tvoji proizvoljni podaci, ali su jebena glupost...
darth_vader-
2014-04-17
ja ne znam niti jednu osobu osobno koja je umrla od korone. a svi su oko mene bili zaraženi.
iz druge ruke znam nekoliko, tipa stanar u zgradi 60+ godina umro od korone(ovaj je baš umro od korone ne sa koronom, jer nije bio pre star i navodno nije imao komorbiditeta). nisam ga upoznao dakle iz druge ruke. to je sve što znam.
iz druge ruke znam nekoliko, tipa stanar u zgradi 60+ godina umro od korone(ovaj je baš umro od korone ne sa koronom, jer nije bio pre star i navodno nije imao komorbiditeta). nisam ga upoznao dakle iz druge ruke. to je sve što znam.
Moze biti opasna pojedincima, to opet ne mijenja smrtnost u % koja nije velika.Glupkakurac wrote:AssadNaPodmornici wrote:ne postoji 13 000 mrtvihGlupkakurac wrote:
žao mi je.
Gle Yoda, oprosti, ali pričaš gluposti. Znam sad, već za minimalno 10 ljudi iz svoje bliže okoline da su umrli, dvojica mlađih od 40, kolegici su brata u Koelnu jedva spasili, 50 godina, sportaš, helikopterom su ga prevozili do jednog od najboljih svjetskih pulmoloških odjela, dali mu neki eksperimentalni lijek upuhivanjem u pluća, nakon dvadeset dana se konačno probudio, bio klinički mrtav, uči se hodati trenutno, za masu ljudi znam da su teže stradali i bore se s postcovidom... Bez komorbiteta. Opasan je taj virus ko sam vrag. Vjerojatno ciljano proizveden baš s takvim karakteristikama. Radi sistemske probleme u organizmu, infarkti, embolije, moždani udari, otkazivanja bubrega, su izuzetno česte komplkacije... Ne znam od odakle ti uopće ti tvoji proizvoljni podaci, ali su jebena glupost...
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
ai prestani srat i nađi te njegove izjave. čovjek od početka govori isto: da trebamo odredit tko je ugrožena skupina i te zaštiti na svaki mogući način i da smo to radili, odredili da u kritične skupine spadaju stariji do 60 sa komorbiditetima i na njih usmjerili svu moguću pažnju, znanje i resurse takvi nam ne bi punili bolnice i samim time bi bolnice bile rasterećene.Glupkakurac wrote:.. Lauc je odgovoran utoliko jer se nikad nije izrijekom ogradio od općenitog narativa kako se radi o sasvim bezazlenom virusu, a situacija na terenu govori upravo suprotno, nego je spremno ubacivao gorivo u vatru za one pojedince koji od početka relativiziraju i negiraju problem pa se ne pridržavaju ni općenitih mjera, hodaju okolo sa simptomima ili već potvrđenom zarazom, a koja na neke djeluje skoro bezazleno, ali za razmjerno velik broj ljudi je ne samo opasna, nego i fatalna..
a kaj smo mi radili? cijepili smo svaki jebeni kurac koji hoda, usmjerili smo pažnju na one kojima nemre bit niš, njih smo forsirali, na njih su se donosile mjere ili ti misliš da takvi pune kafiće do ponoći? ili idu u kina? cijepili smo jednog usranog epikura kojem nemre bit niš da isti može gulit usranog zeca u dvorištu na ogradi k'o da je usred tuzle a ne u dalmaciji u gradu. da može trčat i ronjat.
koji kurac sereš non jebeni stop? to kai ti pišeš veze nema s ničim bokte usranog poremećenog.
Guest- Guest
ja znam za dva čovjeka iz moje uže obitelji koji su umrli od gripe.Glupkakurac wrote:AssadNaPodmornici wrote:ne postoji 13 000 mrtvihGlupkakurac wrote:
žao mi je.
tetkov sin je umro 06.01.2011
od mati nećak, isto mi je bio rod.
te godine je gripa pokosila te godine je umrlo oko 7000 ljudi u siječnju.
između ostalog su naveli da je jaka gripa, nova godina, starija populacija i te spike.
nitko nije pripisao smrtnost gripi.
znam dosta ljudi koji su popušili koronu.
bipolarno je.
jedni su prehodali sa simptomom šmrcanja iz nosa, drugi su završili u bolnici i kilavili se još 30 dana.
moja djeca, ex su u prvom valu preboljeli- deset dana sam se u ožujku 2019 preselio kod njih i bedinao ih.
(i opet ne tvrdim da nema covida, ali očito da neke ne lovi)
sada ekipa može nastaviti o cijepljenju.
veber-
2014-12-30
[quote="ebenica"]
i letiti Rodni i letiti
Glupkakurac wrote:..cijepili smo jednog usranog epikura kojem nemre bit niš da isti može gulit usranog zeca u dvorištu na ogradi k'o da je usred tuzle a ne u dalmaciji u gradu. da može trčat i ronjat.
i letiti Rodni i letiti
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
darth_vader likes this post
pošalji to u ProvjerenoAssadNaPodmornici wrote:inače onaj štakor Petar Vidov glavni štakor među štakorima na facktografu , koji cenzurira matematičara Bakića koji je napravio daleko najtočniji matematički model predviđanja kretanja pandemije ove gripe/prehlade, te cenzurirali su Lauca jednog od najvećih naših živih znanstvenika, izgleda da lik nije samo propali student kroatistike na filozofskog nego pazi ovo - lik izgleda da je po struci kuhar :D
ispada da kuhar cenzurira profesora matematike sa pmf-a i jednog od najvećih investitora u RH državi(Bakića) i poduzetnika i jednog od najboljih znanstvenika(Lauca)
Blek stenaepikur37 wrote:ebenica wrote:
načitala se romana kao klinka
i komandant Mark
nešto malo i Alan Ford
2014-04-16
vjerojatno covid dobe svi samo kaj je isto k'o i svaka druga bolest, netko uopće nema pojma da ima gripu a nekoga strga za krevet.veber wrote:
(i opet ne tvrdim da nema covida, ali očito da neke ne lovi)
al smo mi imali uber inteligentni stožer koji je naručio milijardu cjepiva, za ionak opterećeno zdravstvo, i čim se pojavio prvi bolestan sa 48 automatski su svi iznad 40 postali "rizična skupina", i tak se spuštalo do jebenih 12...ei jebenih 12!! i tajilo se da većina tih iznad 40 imaju komorbiditete, nije pasalo jebote. napravio se smak svijeta kad se razbolio netko mlađi od 30 i završio na liječenju, umjesto da se bilo iskreno i reklo ljudima: većini vam neće bit ništa, bit će pojedinaca kao i kod svake virusne bolesti ali to ovisi do njih kako inače reagiraju na te tipove bolesti a ne proglašavat rizične skupine di ih nema.
ljudima se govorilo da će doslovno umrijet ako dobiju covid. svi do jednoga, i djeca...
al ne lauc je kriv sa svoja tri intervjua dva novinska članka i statusima na fejsu.
Last edited by ebenica on 15/1/2022, 21:40; edited 1 time in total
Guest- Guest
blek je bio peder i vjerojatno pedofil, tko bis e inače družio sa pijancem, indijancem i mali klincem, tak da me ne čudi tvoj pederski izbor.
Guest- Guest
mortal wrote:Blek stenaepikur37 wrote:ebenica wrote:
načitala se romana kao klinka
i komandant Mark
nešto malo i Alan Ford
Blek Stijena i Satnik Mark.
Nije te sramota priznat da si čitala četničke romane?
crvenkasti-
2014-04-17
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje