Korona novosti i spoznaje
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
Pijuckam jedno dobro vino,a sutra nema obaveza za ići nabavljati spizu jer sam to dana učinio za par dana unaprijedn.
Razmišljam o o raspravama na relaciji cijepljeni-necijepljeni, koja nije ni malo plodonosna , kako kod nas tako ni u cijelom svijetu.
Sjetio sam se jedne helenističke mitske priče , koja je nazvana kao "Prokrustova postelja".
Naime, bio je jedan gostilničar, po imenu Prokrust, koji je pozivao goste da se ugodno odmore u njegovoj gostilnici.
Svakom čije su noge bile duže od njegove postelje bi za tu dužinu odsjekao noge,a onome koji je imao kraće bi
nategao do dužine njegovih postelja.
Nekako slično se događa i u raspravama na relaciji antivakseri vs cijepljeni, s tim da se na ovom forumu odsjecaju ili natežu glave.
Na svu sreću je to samo na verbalnom nivou...
Noćka
Razmišljam o o raspravama na relaciji cijepljeni-necijepljeni, koja nije ni malo plodonosna , kako kod nas tako ni u cijelom svijetu.
Sjetio sam se jedne helenističke mitske priče , koja je nazvana kao "Prokrustova postelja".
Naime, bio je jedan gostilničar, po imenu Prokrust, koji je pozivao goste da se ugodno odmore u njegovoj gostilnici.
Svakom čije su noge bile duže od njegove postelje bi za tu dužinu odsjekao noge,a onome koji je imao kraće bi
Nekako slično se događa i u raspravama na relaciji antivakseri vs cijepljeni, s tim da se na ovom forumu odsjecaju ili natežu glave.
Noćka
Eroo- Posts : 79092
2016-07-22
pijucakš vino u 3:36Eroo wrote:Pijuckam jedno dobro vino,a sutra nema obaveza za ići nabavljati spizu jer sam to dana učinio za par dana unaprijedn.
Noćka
to se zove inače alkoholizam.
u triipol dođeš doma pa ti je ionako pun kurac alkohola ili radiš nekaj pa ti je alkohol smetnja.
znači samoću liječiš alkoholom.
bugati je kihnul od alkohola, vrag ga jedno jutro samo odfurao.
veber-
2014-12-30
Eroo wrote:.
A sad ću ti reći ono šta mi nije bilo niti na kraj pameti, tek da vidiš štaje bila pozadina moje ponude:
Reći ću ti cijene takvih projekata koje sam radio u SLO nakon potresa.
Donijeli su tabelu po kojima ih je država plaćala:cijena je bila 8-12€ po bruto metru kvadratnom skupa svih tlorisa zajedno, plus potkrovlje sa 50% površine. Sam možeš izračunati o kakvom mom prilogu bi se radilo tebi osobno.
I sad ono najvažnije: ako si izračunao kvadraturu i pomnožio scijenom kvadrata to bi bio moj doprinos tebi, kao nekome koga osobno ne poznajem. I na kraju, vjerojatno te zanima kako? Pa eto, vlasnik sam firme kaoja se bavi s sa specijalnim radovima - teoretski i praktično.
Za izvršene izračune i nacrte (moje) bi dobio papire kao da si ih osobno platio...Ovo nikad ne bih smio napisati javno.
Evo ti jos jedna rijec izBosne: pizdek!
Ma jesi li ti to njemu pred svima izvukao cjenik svojih usluga!? Kao, gledajte cega sam se htio odreci, ja dobrocinitelj, a on meni ondje pise da sam konjina iz pripizdine i ljigavac!
Eeee da, sad si pokazao da to nije tako.
Brizni oni kojima ti pomazes . Taj se skriveni ugovor placa kao demonima raskrizja. :)
Guest- Guest
violator wrote:Eroo wrote:.
A sad ću ti reći ono šta mi nije bilo niti na kraj pameti, tek da vidiš štaje bila pozadina moje ponude:
Donijeli su tabelu po kojima ih je država plaćala:cijena je bila 8-12€ po bruto metru kvadratnom skupa svih tlorisa zajedno, plus potkrovlje sa 50% površine. Sam možeš izračunati o kakvom mom prilogu bi se radilo tebi osobno.
I sad ono najvažnije: ako si izračunao kvadraturu i pomnožio scijenom kvadrata to bi bio moj doprinos tebi, kao nekome koga osobno ne poznajem. I na kraju, vjerojatno te zanima kako? Pa eto, vlasnik sam firme kaoja se bavi s sa specijalnim radovima - teoretski i praktično.
Za izvršene izračune i nacrte (moje) bi dobio papire kao da si ih osobno platio...Ovo nikad ne bih smio napisati javno.
Ma jesi li ti to njemu pred svima izvukao cjenik svojih usluga!? Kao, gledajte cega sam se htio odreci, ja dobrocinitelj, a on meni ondje pise da sam konjina iz pripizdine i ljigavac!
Brizni oni kojima ti pomazes . Taj se skriveni ugovor placa kao demonima raskrizja. :)
Šta bi ti mogla znati oživotu? Ništa, pa čak i manje od toga vjerojatno.
Nisi ti zato nesretnice kriva, o tome se najprije uči doma, a onda u hodu kroz život. Ništa od toga nemaš.
Ima sam ja dosta slučajeva koje sam i relizirao, s lijepim iugodnim doživljajem nakon toga (ništa materijalno),
kao i onih koji su me na kraju razočarali...Pa ne zbog toga što se nis usjetili ni zahvaliti, već zato što nisam
mogao "projekt" pratiti do kraja, kao što imam inače običaj.
Nego, pilence, reci ti čiki šta tebe ustvari muči?
Samo na brzinu, jer se spremam za tuširanje ispavanje.
Eroo- Posts : 79092
2016-07-22
koju pičkumaterinu si ti budna u ovaj sat?violator wrote:Eroo wrote:.
znam zakaj je safet, znam zakaj sam ja.
ali ti?
veber-
2014-12-30
safete, opet patroniziraš.Eroo wrote:violator wrote:Eroo wrote:.
Šta bi ti mogla znati oživotu? Ništa, pa čak i manje od toga vjerojatno.
Nisi ti zato nesretnice kriva, o tome se najprije uči doma, a onda u hodu kroz život. Ništa od toga nemaš.
Ima sam ja dosta slučajeva koje sam i relizirao, s lijepim iugodnim doživljajem nakon toga (ništa materijalno),
kao i onih koji su me na kraju razočarali...Pa ne zbog toga što se nis usjetili ni zahvaliti, već zato što nisam
mogao "projekt" pratiti do kraja, kao što imam inače običaj.
Nego, pilence, reci ti čiki šta tebe ustvari muči?
Samo na brzinu, jer se spremam za tuširanje ispavanje.
što si ti?
nula.
moj posao je održavanje strojeva, robota, linija.
bitnost njega je analitika.
napisao sam prije što si ti.
sivilo.
a nesvjesno se otkrivaš.
napisao si da si si sam napravio jelo za duže vrijeme.
znači, sam, uzjebani starac.
pun frustracija i želje za socijalnim kontaktom.
to si ti.
i pereš se.
fakat nam je to bitan podatak.
kaj, da nije korone ne bi ni ruke prao.
jel barem lijevom pereš dupe?
veber-
2014-12-30
E pa jebiga sad kad si zapeo, realno gledano tada mi tvojabpomoć u osnovi nije ni trebala, ali ako će se poneki forumaš sjetiti upravo u to vrijeme je mene šejker vrijeđao, čak govorio opetovano da se ja bojim ove bolesti i da mogu biti miran jer će cjepivo uskoro doći ( cjepivo došlo, ja prebolio, nisam se cijepio, kako onda tako i dsnas), međutim tada pomalo iziritiran napadima vrijeđanjima i omalovažavanjima šejkera, uskočih u prepirku vebera i Ere i tom prilikom sam potpuno bespotrebno tada, a sada ipak da, sam upurio nekoliko pogrdnih riječi Eri, iako ajmo reći mene u toj priči nije trebalo biti... Kako se u međuvremenu dogodio potres, a ja kroz komunikaciju sa slobodno mogu reći Vrlo ozbiljnom, a napose realnom osobom tu sa foruma, zaključih da bi bilo u redu da se čovjeku ispričam a onda da podloga te isprike bude i ta oriča o oštećenjima i njegove sugestije ili savjeti , a sve u cilju da svedem tada nepotreban konflikt na nulu. Da je ovome upravo tako kako napisah postoji živi svjedok, s kojim sam o tom neobavezno razgovarao na terasi moje kuće, ali nemam namjeru istog pozivati da išta od tog potvrđuje ili demantira... Uglavnom s obzirom da se tu spominju i cjenici za nešto što sam primio na znanje, ne kao savjete, niti kao preporuke koje bih mogao implementirati u ono što je tada bila hitna sanacija, koju je proveo kolega dijagram, Izražavam duboko žaljenje što sam uopće upao u situaciju da na osobnoj razini komuniciram sa dotičnim, ali eto jebiga šta je tu je...
Mada ukoliko je dotični u nakani da formalizira stavke iz svog cjenika, ja ga pozivam da mi za svoje intelektualne usluge ispostavi račun i ja se obvezujem da ću to uredno platiti koliko košta da košta, makar kruha bio gladan...
E da, bacio sam pogled pa vidio da je čak složio spiku gdje se postavlja u poziciju mogućeg donatora potrepština, deka i koječega iako ga ja apsolutno ništa nisam tražio.
Neke druge ljude ovdje s foruma sam kontaktirao i kroz komunikaciju isti su se ponudili za neke hitne pomoći i ti ljudi su čak inzistirali da im i broj telefona obrišem, kao da nikad nismo bili u kontaktu i da ih se uopće ne spominje, a puno su mi svojom gestom, postupanjem i nekim u tom trenutku vrijednim stvarima pomogli...
Mada ukoliko je dotični u nakani da formalizira stavke iz svog cjenika, ja ga pozivam da mi za svoje intelektualne usluge ispostavi račun i ja se obvezujem da ću to uredno platiti koliko košta da košta, makar kruha bio gladan...
E da, bacio sam pogled pa vidio da je čak složio spiku gdje se postavlja u poziciju mogućeg donatora potrepština, deka i koječega iako ga ja apsolutno ništa nisam tražio.
Neke druge ljude ovdje s foruma sam kontaktirao i kroz komunikaciju isti su se ponudili za neke hitne pomoći i ti ljudi su čak inzistirali da im i broj telefona obrišem, kao da nikad nismo bili u kontaktu i da ih se uopće ne spominje, a puno su mi svojom gestom, postupanjem i nekim u tom trenutku vrijednim stvarima pomogli...
2015-08-08
veber wrote:koju pičkumaterinu si ti budna u ovaj sat?violator wrote:Eroo wrote:.
ali ti?
Ovo je najljepse vrijeme za bilo sto. Meni, mislim. Tisina, mir, usredotocenost na ucenje i istrazivanje, pisanje. Um mi je sada najaktivniji. :)
Guest- Guest
Ne sekiraj se, Miha, zbog njegovih rijeci. Kuze ljudi sve.. Opusti se, mirne snove zelim.
Guest- Guest
i meni, volim jutra kada nema boje i sunce izlazi.violator wrote:veber wrote:koju pičkumaterinu si ti budna u ovaj sat?violator wrote:
ali ti?
Ovo je najljepse vrijeme za bilo sto. Meni, mislim. Tisina, mir, usredotocenost na ucenje i istrazivanje, pisanje. Um mi je sada najaktivniji. :)
ali na jebenom sam GO i ne volim kada me firma budi jer imaju problem.
doduše, plaćaju me za to.
da ispratim ćumurčefura, pa do doručka čitam pad H
veber-
2014-12-30
o ledtejebo, jel to ovaj skot objavio koliko kosta njegova "pomoc"?!
gnoj od osobe...GNOJ!
gnoj od osobe...GNOJ!
koju pičkumaterinu ti radiš u ovo doba?Noor wrote:o ledtejebo, jel to ovaj skot objavio koliko kosta njegova "pomoc"?!
gnoj od osobe...GNOJ!
veber-
2014-12-30
Veberu, ti nas samo docekujes i ispracas! I cudis se .. Hajde, lak vam i budan dan zelim .. :)
@Noor, jest. :)
Guest- Guest
ma pičkumaterinu, pa nisam pogrebnik.violator wrote:
Veberu, ti nas samo docekujes i ispracas! I cudis se .. Hajde, lak vam i budan dan zelim .. :)
@Noor, jest. :)
zbudili me iz firme u kojoj još nisam bio fizički, da im je krepalo nekaj fizički na liniji.
pa se ti veberu jebi online.
veber-
2014-12-30
nije kao hyperionviolator wrote:Citaj Endymion.
Ili ga poslusaj .. (I. dio)
veber-
2014-12-30
imam i hrvatski, a imam i engleski.
da ti veli da odeš spat, vjerovatno bi dobio odgovor ko i od kćeri mi.
aha, moš si mislit.
zato ostani budna i čitaj prosere od ere
za kaznu
kaj nisi išla spat iza crtića
da ti veli da odeš spat, vjerovatno bi dobio odgovor ko i od kćeri mi.
aha, moš si mislit.
zato ostani budna i čitaj prosere od ere
za kaznu
kaj nisi išla spat iza crtića
2014-12-30
Pa i ne sikiram se, jedino me pomalo razočarava spoznaja koliko su pojedini ljudi spremni, radi evo konkretno u ovoj situaciji imaginarne i ničim zajamčene sigurnosti, zagorčati ili sudjelovati na svaki mogući način u zagorčavanju života ljudima koji ne misle kao oni... I to ide do te mjere da je nemoguće izbjeći sukob, danas ovaj verbalni, a sutra moguće i fizički ili čak i ubojiti...violator wrote:Ne sekiraj se, Miha, zbog njegovih rijeci. Kuze ljudi sve.. Opusti se, mirne snove zelim.
Kad samo pogledamo hodogram svih spinova raznoraznih glasnogovornika, stožeraških zvijezda granda od zagreba do canberre pa preko tihog do washingtona i onda opet vamo k nama, to je neviđeno sprdanje sa zdravim razumom, i što je najgore to se sprdanje više niti ne skriva, odnosno ne pakuje u celofan... Nego onako sirovo, što bi rekao onaj francuski pipilizac, jasno i glasno objašnjava kako je upravo cilj zajebavati običnog čovjeka dok god se ne pokloni i ne postupi po nalogu...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Noor likes this post
Ostat cu budna, da, ali citat cu nesto daleko zanimljivije, sad kad utrnem forum.
Jesi li procitao sve cetiri? Znas li, konacno, odakle potjece Shrike i tko ga je stvorio? Cini mi se da se sjecam...
Sto se djevojke s Merlinovom bolescu tice, ona je, zapravo, Moneta. I suradjuje s njime.
Uglavnom, nisu mi lose ni ove druge dvije, ali ta prica s Enejom podsjeca me na Aliju, Paulovu sestru, kao i na Leta II i Ghanimu, njegovu djecu.
Jesi li procitao sve cetiri? Znas li, konacno, odakle potjece Shrike i tko ga je stvorio? Cini mi se da se sjecam...
Sto se djevojke s Merlinovom bolescu tice, ona je, zapravo, Moneta. I suradjuje s njime.
Uglavnom, nisu mi lose ni ove druge dvije, ali ta prica s Enejom podsjeca me na Aliju, Paulovu sestru, kao i na Leta II i Ghanimu, njegovu djecu.
Guest- Guest
a, gle ima staru babu, naravno da je nadrkan.michaellcmacha wrote:Pa i ne sikiram se, jedino me pomalo razočarava spoznaja koliko su pojedini ljudi spremni, radi evo konkretno u ovoj situaciji imaginarne i ničim zajamčene sigurnosti, zagorčati ili sudjelovati na svaki mogući način u zagorčavanju života ljudima koji ne misle kao oni... I to ide do te mjere da je nemoguće izbjeći sukob, danas ovaj verbalni, a sutra moguće i fizički ili čak i ubojiti...violator wrote:Ne sekiraj se, Miha, zbog njegovih rijeci. Kuze ljudi sve.. Opusti se, mirne snove zelim.
Kad samo pogledamo hodogram svih spinova raznoraznih glasnogovornika, stožeraških zvijezda granda od zagreba do canberre pa preko tihog do washingtona i onda opet vamo k nama, to je neviđeno sprdanje sa zdravim razumom, i što je najgore to se sprdanje više niti ne skriva, odnosno ne pakuje u celofan... Nego onako sirovo, što bi rekao onaj francuski pipilizac, jasno i glasno objašnjava kako je upravo cilj zajebavati običnog čovjeka dok god se ne pokloni i ne postupi po nalogu...
da se ja probudim uz nju zval bi murju da mi se kostur pojavio u krevetu.
ali, miha, puknut će. danas, sutra za godinu.
idemo prema vrlikom ratu.
samo što će naša djeca stradat.
veber-
2014-12-30
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje